00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

פלפלים ממולאים

היי,

קיבלתי חבילה של Grand Italia  עגבניות חתוכות דק וגם מחית עגבניות 

 

 

החלטתי להכין פלפלים ממולאים, עם לא הרבה רוטב כי אצלנו לא אוהבים את האורז "דביק"

לא היו לי הירקות בהשיג יד כמו שרציתי אז אילתרתי

בקערה גדולה גירדתי על פומפיה- תפוחי אדמה וגזר 

חתכתי קטן קטן גם קצת כוסברה ופיטרוזליה

תיבלתי - עם גראם מסלה, ראס אל חנות וגם אבקת שום,

הוספתי חצי שקית של אורז פרסי

ערבבתי הכל היטב 

ומילאתי כ 5 פלפלים בגודל בינוני.

 

בסיר טיגנתי בצל קטן קצוץ דק עד שקיפות, 

הוספתי חצי בקבוק מחית עגבניות שקיבלתי, 

תיבלתי היטב עם גראם מסלה, ראס אל חנות, אבקת שום ומעט אבקת עוף, 

שמתי את הפלפלים בסיר ואז הוספתי מים עד כמעט גובה הפלפלים ונתתי לזה בישול על אש נמוכה.

 

והנה התוצאה:

הפלפל מוכן ונראה כאילו לא עבר עליו כלום devil

 

 

בתאבון

 

 

לדף הרשומה

עוגת גבינה ותפוחים מהופכת

הכנתי עוגת גבינה ותפוחים מהופכת
המון שנים שלא הכנתי אותה... לפחות 8-9 שנים
בעוגה גבינת נפוליאון מופחתת שומן
גם טעימה וגם פחות שומן

הנה המתכון עם שינויים קלים שלי במקום 2 גבינה לבנה 9% שמתי גבינת נפוליאון 16%

עוגת תפוחים מהופכת / יניבניב מצרכים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ)
6-8 תפוחי גראני סמיט
שלשת רבעי כוס סוכר
רבע כוס מים
מיץ מחצי לימון
50 גרם חמאה
250 גרם גבינה לבנה 9%
1 קופסאת נפוליאון טבעית 16%
250 מ"ל שמנת מתוקה 32% שומן ומעלה
3 ביצים
3 כפות קורנפלור
שלשת רבעי כוס סוכר
אופן ההכנה:
לקלוף את התפוחים, לגלען ולפרוס לשמניות.
להמיס שלשת רבעי כוס סוכר עם רבע כוס מים ולאחר ההמסה להוסיף את התפוחים והחמאה.
לבשל כ-15-20 דקות על לריכוך התפוחים
לסדר נייר אפיה על תחתית תבנית ולמרוח מעט מהסירופ על נייר האפיה.
לסדר את התפוחים בשכבה אחידה על התבנית.
בקערה, לערבב את הקורנפלור עם מעט מהשמנת עד להמסה.
להוסיף את שאר חומרי המלית ולערבב היטב לתערובת אחידה
לצקת את הבלילה על התפוחים בעדינות, מבלי שהתפוחים יזוזו ממקומם
לאפות 15 דקות ב-220 מעלות ועוד שעה ב-160 מעלות.
לאחר צינון העוגה להפריד את העוגה מהדפנות ולהפוך בזהירות על צלחת הגשה.
בתאבון!

לדף הרשומה

** פשטידת בטטות, בצל וגבינת נפוליאון **

ניסיון 1.2.3......

** פשטידת בטטות, בצל וגבינת נפוליאון **

5-6 בטטות קלופות וחתוכות לפרוסות (לבשל במים עד שהבטטות רכות)
4 בצלים בינוניים - לטגן עד שקיפות ב 50 גרם חמאה
1 גבינת שמנת נפוליאון 16%
3 ביצים
1/2 כוס קמח
מעט מלח, פש"ג, אבקת שום

את הבטטות למעוך היטב, להוסיף את הבצל, ואת כל השאר, לערבב היטב
לשים בתבנית משומנת.
ולפזר מעל קצת גבינה צהובה מגורדת..

בתאבון

בתאבון,

זהבית שקד

לדף הרשומה

פוסטים חדשים

אצלי בבלוג אתן/ם מוזמנים/ות

http://zehavitshaked.blogspot.co.il/

 

בנוסף פתחתי בלוג חדש בנושא המלצות ספרים-

בואו לבקר

http://zehavitsbook.blogspot.co.il/

 

שבוע טוב,

זהבית 

לדף הרשומה

2 כרטיסים חדשים בטכניקת

צביעת חותמות באמצעות ה Cameleon

 

מוזמנים/ות לבלוג החדש

 

1. http://zehavitshaked.blogspot.co.il/2015/04/blog-post_17.html

 

 2. http://zehavitshaked.blogspot.co.il/2015/04/blog-post_16.html

 

סופ"ש מהנה

זהבית

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל זהבית שקד אלא אם צויין אחרת