00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תפריט שבועות תשע"ג 2013

           אחרי תקופה ארוכה שנעדרתי מהבלוג, אני שבה בכוחות מחודשים, בתקווה שלא תהיה שוב הפוגה.

     השנה היתה לי מאוד לחוצה, הלידה, הקטנטן עכשיו כבר בן 10 חודשים מקסים, ב"ה כבר הולך  אבל סוחט הרבה אנרגיה

           חג שבועות בא עלינו לטובה, היה חג מלא במאכלי גבינה טעימים, ומה שמפתיע גם גשם שוטף , ברקים ורעמים

                                                                           רוצה בכיף לשתף אתכם בתפריט שלי

              אז מה היה לנו על השולחן?

   פיצות אישיות

 פיתות עם זעתר קטנות

 מאפינס גבינה משגע

 שושני פטה, פסטו ועוד ...מעדן!

 רביולי בטטה מוקרם תוצרת בית...שוס!

  סלט פסטה קר

 סלט יווני

 סלט עלי בייבי וחמוציות

 לזניה גבינות ובשמל

 צנימי שום ופסטו

 תפו"א בשמנת מוקרם - יאמי!

 קיש פטריות ובצל שאין עליו!

טוב, מקווה שלא שכחתי דבר, השולחן ב"ה היה עמוס כל טוב ואפילו

נשאר להקפיא לימים הבאים , חוץ מתפוח האדמה המוקרם שלא

נרגעתי עד לאחרון הפרוסות המוקרמות בו:P

אשתדל להוסיף מתכונים ולצערי פחות תמונות (הילדה השחיתה את כרטיס הזיכרון)

שיהיה לכולכם יום נעים והרבה בריאות ונחת

נו, כמובן ששכחתי להוסיף את גזרת המתוקים: עוגת גבינה אפויה, קסטות קפואות ובלינצ`ס במלית גבינה מתוקה.

בלינצ`ס חלבי לזניה גבינות ובשמל מאפינס גבינה וזיתים סלט פסטה קר עוגת גבינה אפויה לפני ציפוי
פיצות אישיות פיתות עם זעתר קיש פטריות ובצל שושני פטה ופסטו תפו"א בשמנת מוקרם

 

                          תהנו, יוכי           

                   

לדף הרשומה

כרובית ממולאת

כרובית היא אחד הירקות  האהובים עליי.

לא תמיד קל למצוא אותה כשהיא טרייה ויפה וחסלט.

אבל כשאני מוצאת, אני נהנית להכין ממנה חמוצים, לאכול אותה מטוגנת,

ומלא בבשר ורוטב עגבניות - יאמי!

מצרפת לרשומה זו מתכון להכנת כרובית ממולאת בדומה לה ניתן להכין

גם תחתיות ארטישוק ממולאות או תפו"א ממולא...!

תהנו, יוכי

 

כרובית ממולאת בבשר או בעוף טחון/ יוכי68

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

כרובית נקייה חתוכה לפרחים די גדולים - כל פרח חצוי כמעט עד סופו (מעין פּה)

לתערובת הבשר/העוף:

כחצי ק"ג בשר טחון עוף או בקר או מעורב

תפו"א מגורר דק

בצל מגורר

חופן כוסברה ופיטרוזילה קצוצים דק

שתי כפות שמן

מלח, פלפל, כורכום, כמון / תבלין לקציצות, מעט קינמון

ביצה טרופה

קמח לקימוח הכרובית

לרוטב: בצל מטוגן במעט שמן, מלח, פלפל, מעט כורכום, מעט א. מרק, כף רסק עגבניות ומים

 

ההכנה

~~~~~~~~~~

מערבבים את כל החומרים לתערובת הבשר וממלאים כל פרח

בכמות נדיבה של בשר - ליצור מעין פה ואותו למלא.

לצפות כל פרח ממולא בקמח ואח"כ בביצה טרופה עם מעט מים.

לטגן את הכרובית הממולאת מכל צדדיה - טיגון קצר בשמן לא עמוק מידי.

בסיר רחב לטגן בצל קצוץ במעט שמן, לסדר

את פרחי הכרובית , לפזר תבלינים: מלח, פפריקה, פלפל, מעט כורכום, מעט א. מרק

וכף רסק עגבניות מהו במים ( גובה המים כגובה הכרוביות).

להביא לרתיחה ולהנמיך. לבשל על להבה נמוכה עד לצמצום הנוזלים.

שיהיה לכם בכיף, יוכי

 

 

לדף הרשומה

עוגת שוקולד קלה - יהל

לכבוד יום הולדתה החמישי של בתי

ביקשה יהל להכין בעצמה עוגה.

היא בחרה בעוגת שוקולד קלה מאוד להכנה

והנה המתכון והסרטון - מומלץ לצפייה!

המתכון במקורו של קרין גורן, נעשו בו שינויים !

 

עוגת שוקולד קלה/ הכינה יהל בת ה 5

 

בקערה:

2.5 כוסות קמח מנופה

כוס שוקולית (אבקה)

כוס סוכר

1 א. אפייה

 

לערבב את כל החומרים היבשים

 

בקערה נוספת:

 

3 ביצים שלמות

כוס שמן

שתי כוסות מים פושרים

מעט תמצית וניל

 

לטרוף את כל המרכיבים

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

לאחד את המרכיבים משתי הקערות, להוסיף בהדרגה

מהיבשים לבלילה ולערבב עד לקבלת

בלילה אחידה.

 

לצקת את הבלילה לתבנית בינונית משומנת,

לאפות בטמפ' של 170 מעלות עד להתייצבות

בערך 40 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה

יוצא עם פירורים לחים / לא לייבש!

 

לצפות את העוגה בשוקולד מומס/גנאש שוקולד/קצפת

תהנו לכם, העוגה מומלצת בחום!!!

קישור לסרטון המדליק של יהל

http://www.youtube.com/watch?v=iCL5prQdYHw

 

לדף הרשומה

לחוח תימני

כשמחפשים משהו קליל לארוחת ערב אפשר להכין לחוח

לצד דבש או מסתבר גם משהו חריף או לאבנה עם זעתר.

צפיתי בסרטון יוטיוב נחמד שמתאר הכנת לחוח בידי

תימניה אסלית.

מיד נכנסתי למטבח, מנפה קמח, מוסיפה שמרים, סולת, מלח, א. אפייה ומים

והיד הופכת למעין מערבל...בצ'יק יש לנו בלילה ללחוח טעים!

טוב אז קדימה, גם אתם הפשילו שרוולים והיכנסו למטבח!

לחוח תימני/ מתכון מיוטיוב

 http://www.youtube.com/watch?v=LWNbklSw8lI

הכנה וצילום: יוכי68 המתכון אורגן על ידי (יוכי)

חצי ק"ג קמח מנופה

כפית מלח

א. אפיה

2 כפות שמרים יבשים

 4 כפות סולת

מים

שתי מחבתות

מעט שמן לשימון המחבתות

ההכנה

~~~~~~~~~~~~~

שמים בקערית את השמרים ומוסיפים ככוס מים ומערבבים היטב.

בקערה גדולה שמים כחצי ק"ג קמח  מנופה

מוסיפים 4 כפות סולת

כפית מלח, א. אפייה

מערבבים ומוסיפים את השמרים ומים נוספים עד ליצירת

בלילה אחידה ללא גושים.

מרקם הבלילה כבלילה של פנקייק.

עם הזמן הבלילה תופחת מעט.

יש לשמן במעט מאוד שמן מחבת , לצקת

לתוכה מצקת וחצי מהבלילה ולהניח על להבה גדולה

וגבוהה יחסית, לאחר שמתקבלות בועיות  מסביב

מעבירים ללהבה קטנה יותר עד לקבלת לחוח מלא מלא חורים.

כדי להכין לחוח חדש יש לקרר תחת הברז את המחבת ורק אז

להכין את הלחוח הבא.

תהנו, יוכי

לדף הרשומה

הכנת גבינה ביתית

 

טוב, שוב מתוך סוג של "שעמום" ורצון להפיג את העייפות

חיפשתי משהו להכין...לאחר שיטוטיי הרבים ברחבי הנט

מצאתי שכל כך פשוט להכין גבינה ביתית ממרכיבים פשוטים

ביותר הזמינים בכל בית...חלב, חומץ טבעי, מלח!!!

יש שקוראים לגבינה זו גבינה צ'רקסית.

 

ההשראה למתכון לקוחה מרחבי הנט...

אני (יוכי68) הכנתי כך...:

1 שקית חלב (ליטר) 3%

2כפות חומץ טבעי

מעט מלח

 

מחממים את החלב על להבה בינונית עד לסף רתיחה, מוסיפים לאט

את החומץ ולאחר מס' דקות מסננים בבד/חיתול נקי, ממליחים לפי הטעם.

משהים לכשעה כשמניחים משהו כבד על הגבינה כדי שתגיר

את כל נוזליה.

ניתן לחתוך ולאכול כבר או להמתין להתקשות נוספת עד למחרת.

מליטר חלב יוצאת גבינה קטנה יחסית, מציעה לתבל בשמן זית

וזיתים/שמן מעגבניות מיובשות.

אפשר להוסיף לגבינה לפני התקשותה זיתים קצוצים או עירית וכדו'.

תהנו, יוכי

לדף הרשומה
12345
מהיכן מבקרים אותי?
free counters
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יוכי68 אלא אם צויין אחרת