לביבות סלק, קישואים ותפוחים עם סילאן וקינמון תקציר הרשומה שילוב של ירקות עם קינמון וסילאן, מזכיר עוגת תפוחים מוכרת. ללא טיגון. החומרים: סלק גדול 2 קישואים תפוח עץ כפית קינמון 2 כפות סילאן 2 כפות רכז רימונים מלח, פלפל 5-6 כפות קוואקר 2 ביצים כף שמן אופן ההכנה: מגררים את הסלק ואת הקישואים, חותכים את התפוח לקוביות מאוד קטנות ומערבבים את הכל ביחד בקערה בינונית. טורפים 2 ביצים, מוסיפים שמן ותבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים ... קרא עוד 23/08/2012 | 4 תגובות |מספר תגובות הוסף תגובה | שתף
ארטישוק ממולא בצבע צהוב תקציר הרשומה החומרים לארטישוק: חבילת תחתיות ארטישוק קפואות 400 גרם עוף טחון או בשר בקר טחון בצל קצוץ מטוגן 3-5 כפות של פירורי לחם תבלינים: מלח, פלפל, כמון, תבלין לקציצות (או ראס אל חנות) החומרים לטיגון: ביצה טרופה פירורי לחם החומרים לרוטב: חבילת כוסברה כפית כורכום כוס מים כפית סוכר מיץ מחצי לימון מלח אופן ההכנה: 1. מפשירים את תחתיות הארטישוק בקערה עם מים רותחים 2. מכינים את ... קרא עוד 04/06/2012 | תגובה אחת |מספר תגובות הוסף תגובה | שתף
סלט חיטה עם חמוציות ופקאנים מסוכרים תקציר הרשומה החומרים: כוס חיטה פלפל אדום פלפל ירוק בצל ירוק צרור כוסברה חופן חמוציות חופן פקאנים מסוכרים קצוצים גס לתיבול: כף שמן זית כף חומץ כפית סוכר או דבש קצת מלח אופן ההכנה: מבשלים את החיטה (עפ"י ההוראות שעל גב האריזה). חותכים את הפלפלים לקוביות קטנות, קוצצים את עשבי התיבול ומעבירים לקערה גדול עם החיטה המבושלת (לאחר הסינון). מתבלים ומערבבים. מוסיפים את הפקאנים ואת החמוציות ומג... קרא עוד 23/02/2012 | 6 תגובות |מספר תגובות הוסף תגובה | שתף
תבשיל חומוס תקציר הרשומה החומרים להשריית החומוס: חצי ק"ג חומוס יבש כפית אבקת סודה לשתיה מים רותחים החומרים לבישול : 2 פלפלים אדומים קצוצים 4-5 שיני שום כתושות 2 כפות שמן זית מלח, פלפל כף פפריקה כפית כמון חבילת כוסברה קצוצה מים: 3/4 מגובה התבשיל אופן ההכנה: משרים את החומוס בסיר מכוסה עם סודה לשתיה ועם מים רותחים, למשך לילה שלם. מסננים ושוטפים היטב. מעבירים לסיר רחב עם הפלפלים הקצוצים, השום והמים. מבי... קרא עוד 16/02/2012 | 7 תגובות |מספר תגובות הוסף תגובה | שתף
פרוסות חצילים טבולות בביצה ותבלינים תקציר הרשומה החומרים: 2 חצילים בינוניים 2 שיני שום כתושות 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק פפריקה מתוקה כף קטשופ מלח, פלפל עשבי תיבול קצוצים (לא חובה) ביצה טרופה מעט שמן לשימון תבנית האפיה אופן ההכנה: פורסים את החציל לפרוסות בעובי בינוני. טורפים בקערה את הביצה עם התבלינים. טובלים כל פרוסה בבלילה. מניחים נייר אפיה בתבנית מרובעת גדולה ומשמנים קלות. מסדרים את החצילים בתבנית ואופים ללא כיסוי כ-1... קרא עוד 13/06/2011 | 7 תגובות |מספר תגובות הוסף תגובה | שתף