33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קציצות אבוחצירה

24/11/2016

ואוו, את הקציצות האלו עשיתי כבר כמה פעמים ברצף ועדיין לא נמאס

ברשת הן נקראות קציצות אבוחצירה, אבל בפועל מדובר בקציצות מהמטבח האלג'יראי שנקראות קציצות יפרק.

למען ההגינות, אני מצרפת את המקור של הקציצות האלו, שפורסמו לראשונה, עד כמה שידוע לי על ידי הבלוגרית יונית צוקרמן: 

קציצות אבוחצירה של יונית צוקרמן 

והנה המתכון, עם שינויים קטנים שלי:

המצרכים:

חצי קילו בשר בקר טחון (לחילופין, אפשר להשתמש גם בבשר עוף - אני ניסיתי וזה יצא טעים מאוד)

1 בצל גדול מגורד

1 תפוח אדמה בינוני מגורד

2 פרוסות לחם של אתמול מושרים במים.

1/2 צרור פטרוזיליה

מלח, פלפל שחור

1/2 כוס אורז לא מבושל

לציפוי :

ביצה, סולת

רוטב

2 וחצי כוסות מים

כף פפריקה

1 כפית אב' מרק עוף

מלח, פלפל.

אופן ההכנה :

1. סוחטים היטב את פרוסות הלחם מהמים.

2. מערבבים בקערה את כל המצרכים: הבשר, הלחם הסחוט, בצל, תפא"ד, פטרוזיליה, האורז והתבלינים.מערבבים בידיים היטב. 

3. מכינים קערה עם ביצה וקערה עם סולת. 

4. מכינים קציצות מתערובת הבשר וטובלים כל קציצה קודם בביצה ואח"כ בסולת. 

5. מחממים שמן במחבת ומטגנים כ- 2 דקות מכל צד. במקום לטגן, אני אפיתיי את הקציצות בתנור, לאחר שהתזתי עליהם מעט תרסיס שמן. הקציצות נאפו כ - 10 דקות בתנור. 

6. לאחר שכל הקציצות טוגנו או נאפו, מחממים במחבת סוטאג' שמן, מוסיפים את הפפריקה, אבקת המרק, המלח והפלפל ו"פותחים" את התבלינים. לאחר טיגון של כדקה, מוסיפים את המים, מערבבים היטב וכאשר התערובת מבעבעת, מכניסים את הקציצות בשכבה אחת. מנמיכים את הגז ומבשלים כ - 40 דקות את הקציצות, כשמדי פעם מרטיבים את הקציצות ברוטב.

(להזכירכם, הקציצות "שותות" את רוב הרוטב כי יש אורז לא מבושל , שצריך להתבשל) אם יש צורך, מוסיפים עוד קצת מים רותחים במהלך הבישול, ומתקנים את טעם הרוטב. 

לדף הרשומה

ירקות מוקפצים עם נודלס וחזה עוף - מתכון דיאטטי לפי שיטת הנקודות של שומרי משקל

22/07/2016

המצרכים

כף שמן 

5-6 גזרים חתוכים לרצועות

2 בצלים גדולים חתוכים ופרוסים לאורכם

פלפל אדום חתוך לרצועות

בצל ירוק חתוך לפרוסות או לרצועות

פטריות טריות או מקופ' שימורים 

כרוב לבן חתוך לרצועות דקות 

200 גרם חזה עוף חתוך לרצועות

100 גרם איטריות אורז דקות

2 כפות רוטב סויה

2 כפות רוטב קארי ירוק (לא חובה)

פלפל שחור

אופן ההכנה:

מחממים מחבת קרמית גדולה או ווק עם כף אחת של שמן. מכניסים את הירקות: תחילה את הבצל, אח"כ את הגזר ולאחר כמה דקות את הפלפלים, הכרוב  והפטריות (במתכון שאני הכנתי לא שמתי כרוב ופטריות). אני אוהבת להרגיש את הירקות בעודם בשרניים ולא רכים ומדובללים, לכן אין צורך להשאיר יותר מדי זמן על הגז. מתבלים בכף סויה ופלפל שחור. אם כמות הירקות גדולה, ניתן כמובן להוסיף עוד מעט שמן וסויה, לפי הטעם. 

מכינים את איטריות האורז לפי הוראות יצרן (חמש דקות במים רותחים ולאחר מכן שטיפה במים קרים וסינון)

מעבירים את הירקות לקערה ובאותה מחבת צולים את רצועות העוף, ולאחר מכן מוסיפים את איטריות האורז. מתבלים בכף נוספת של סויה ופלפל שחור. 

מחזירים למחבת את הירקות שצלינו, מערבבים ומסירים מהאש. 

נקודות שומרי משקל:

100 גרם איטריות לפני בישול - 9-10 נקודות

2 כפות רוטב סויה - 2 נקודות

כף שמן צמחי - 3 נקודות

200 גרם חזה עוף - 6 נקודות.

הכמות שאני הכנתי (שלא כללה פטריות וכרוב לבן) ניתן לחלק ל - 3 מנות יפות, שזה אומר כ - 7 נקודות לכל מנה.  אם משתמשים בכמות גדולה יותר של ירקות, רצוי להוסיף רוטב סויה ולחשב את הנקודות בהתאם

 

 

לדף הרשומה

ארוחה מקסיקנית

06/05/2016

משפחתי ואני חיפשנו מתכונים לאוכל מקסיקני האהוב עלינו. איכשהו הגענו לאתר שפרסם מתכונים של רשת מסעדות המזון צ'יפוטלה" האמריקאית

אז אלו המתכונים שהכנתי:

גואקמולי

2 אבוקדו בשלים מזן האס 

2 כפיות מיץ ליים

2 כפות כוסברה קצוצה

1/4 כוס בצל סגול קצוץ

1/4 כפית מלח גס

1/2 כוס חלפניו עם הגרעינים קצוץ דק (סליחה, אצלנו לא אוכלים חריף, אז ויתרנו)

אופן ההכנה:

1. מרסקים את האבוקדו, מוסיפים לימון בצל סגול קצוץ, מלח וכוסברה, מערבבים ומתענגים...

 

 

סלסה שעועית שחורה

1 כף שמן 

1/2 כוס בצל קצוץ

2 שיני שום קצוצות

כוס שעועית שחורה שהושרתה במשך לילה במים

כפית מלח

כפית אורגנו

1/2 כפית פלפל שחור

כפית לימון ליים סחוט

אופן ההכנה:

1. מבשלים את השעועית במים עם מעט מלח עד שמתרככת (בסיר לחץ התהליך מהיר יותר). מסננים את המים, מרסקים מעט את השעועית.

2. מחממים שמן ומטגנים את השום והבצל.

3. מסירים מהגז, מערבבים עם השעועית ויתר התבלינים.

4. לפני ההגשה סוחטים לימון ליים על השעועית.

 

סלסה עגבניות

בוחרים עגבניות קשות, חותכים לקוביות, קוצצים בצל סגול, כוסברה, כמה שיני שום. מתבלים במלח ופלפל. 

 

נאצ'וס ("המצאה" שלי)

חותכים  טורטיות למשולשים לפי הכמות הרצויה. מערבבים  עם תערובת תבלינים פילדלפיה (אפשר גם רק פפריקה, מלח, פלפל וכמון) או כל תבלין שאוהבים

 

רצועות עוף בסלסה 

1/2 קילו חזה עוף חתוך לרצועות, נקי מעור ושומן

1/2 כפית אבקת צ'ילי

1 כפית מלח

כפית פלפל שחור

2 כפיות כמון

6 שיני שום

1 בצל סגול חתוך לרבעים

1/2 כוס שמן קנולה/זית

3 כפות לימון ליים סחוט

אופן ההכנה:

מרסקים בבלנדר את השום, הבצל למחית, מוסיפים כמון, פלפל, מלח ואבקת צ'ילי. משרים את העוף במחית שהוכנה למספר שעות. מחממים מעט שמן במחבת וצולים. אפשר גם במחבת פסים.

סוחטים ליים ומגישים. 

 

הצעת הגשה: 

לדף הרשומה

לקט מתכונים לפסח

22/04/2016

רגע לפני פסח למי שרוצה להוסיף עוד מנה קטנ..טנ...טנטנה לשולחן החג, ליקטתי כמה מתכונים שהופיעו אצלי בבלוג: 

למנה ראשונה אפשר להגיש בכוסות עם רגל מוגבהת:

טרטר סלמון

(במתכון המקורי הוא מופיע עם מנגו, אפשר להחליפו באבוקדו, פלחי תפוז מפולטים)

מינה דל פסח

מדיאס - סירות קישואים ממולאות בבשר טחון

אפשר להכין דג סלמון בציפוי עשבי תיבול ושברי פיסטוק

לקינוח אפשר להכין :

פנקוטה תפוזים

 

קינוח נשיקות

לדף הרשומה

תמונת היום שלי - 15

יממלח - ינואר 2016

 

לדף הרשומה
12345
העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת