00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

צלי עוף וירקות בסיר בישול איטי

11/01/2017

אני מודה ומתוודה, אני אוהבת חורף. אוהבת שבחוץ גשמים ורוחות וקר ובבית חמים ונעים, במיוחד כשלא חייבים לצאת החוצה. מסתדרת עם קור הרבה הרבה יותר טוב מאשר עם חום.

אחד הדברים שאני אוהבת בחורף הוא המטבח, לבשל תבשילים שונים, להדליק תנור שבקייץ אני ממש משתדלת להתרחק ממנו, ואם כבר מבשלים, מה יותר מתבקש מתבשילי קדרה מהבילים. 
כל שנה אני עושה ניסוי ומבשלת תבשיל כלשהו בסיר הבישול האיטי שלי, שדרך אגב בארה"ב מאד מקובל לבשל בו המון תבשילים כולל עוגות. אז זה התבשיל שהכנתי השנה ויצא טעים ברמות.

אם רוצים שהעוף יצא שחום ויהיו להכל טעמים טובים אין מנוס מלטגן קודם חלק מהדברים במחבת נפרדת ולהעביר אותם לסיר הבישול האיטי, אחרת נקבל עוף וירקות מכובסים. אבל תאמינו לי תוספת העבודה בהחלט שווה את המאמץ.

אז אם גם לכם יש סיר בישול איטי ואתם משתמשים בו רק להכנת חמין, תנסו את המתכון הזה שלי.

לטגן בצל קצוץ דק במעט שמן עד לריכוך, להוסיף גזר וסלרי חתוכים לקוביות ולהמשיך בטיגון עד לריכוך הירקות. להזיז לצדדים את הירקות ובמרכז המחבת להוסיף פרוסות דקות של שום, לטגן עד שעולה ריח ולכבות אש. להעביר את כל התערובת לתחתית סיר בישול איטי.

לחתוך תפוחי אדמה לרבעים, את הגזרים לקטעים גדולים ואת שורש הסלרי לרבעים ולהניח בתוך הסיר לבישול איטי על הירקות המטוגנים.

בכלי עמוק להכין תערובת של קמח, פפריקה מעושנת, פלפל שחור גרוס גס ומעט מלח. לטבול את חלקי העוף בתערובת ולטגן במחבת עם מעט שמן עד להזהבה עמוקה. 

 

להניח את העוף המטוגן מעל הירקות. לערבב יחד מים רותחים ציר בקר, ציר ירקות, מרק עוף פריקה מתוקה תערובת לצלי של אהרוני, פלפל שחור גרוס גס ומעט מלח ולשפוך לסיר. לכסות ולבשל על חום גבוה לבישול של שעתיים וחצי.

בזמן שהסיר מתבשל לו לשים על מחבת יבשה סלסלת פטריות שמפיניון ולטגן עד השחמה לתבל במלח ופלפל ולהניח בצד. באותה מחבת לטגן שעועית הולנדית חתוכה עד השחמה קלה, לתבל במלח ופלפל ולהניח בצד. לאחר שעתיים וחצי  של בישול להוסיף לסיר הבישול האיטי ולבשל עוד מינימום שעה וחצי (אפשר גם יותר אם רוצים)

וכך נראה הסיר לאחר בישול של 4 שעות

צלי עוף וירקות בסיר בישול איטי

המצרכים:
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
1 גזר קטן חתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לקוביות קטנות
3 שיני שום פרוסות לפרוסות דקות

לירקות:
10 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לרבעים
2 גזרים גדולים, חתוכים לקטעים גדולים
1 שורש סלרי חתוך לרבעים

לטיגון העוף:
5 ירכיים + 3 שוקיים (או 4 כרעיים מחולקות)
1/2 כוס קמח
2 כפות פפריקה מעושנת
פלפל שחור גרוס גס
מעט מלח.

1/4 כוס יין לבן

לציר הבישול:
11/4 ליטר מים רותחים
2 קוביות ציר בקר (אני משתמשת בקוביות של OXO)
2 קוביות ציר ירקות (OXO)
2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
1 כף מרק עוף
1 כף תערובת לצלי של אהרוני
פלפל שחור גרוס גס
מעט מלח אם צריך

בנוסף:
סלסלת פטריות שמפיניון קטנות 
300 גר' (בערך) שעועית הולנדית חתוכה לקטעים גדולים
2 כפות קמח מעורבבים בכוס מים 

ההכנה:
שמים מעט שמן במחבת רחבה ומוסיפים את הבצל, מטגנים עד לריכוך. מוסיפים את הגזר והסלרי וממשיכים לטגן עד לריכוכם. מזיזים הכל לצדדים ושמים במרכז המחבת את פרוסות השום, מטגנים עד שעולה ריח, נותנים ערבוב לאיחוד ומכבים אש.
שופכים את תכולת המחבת לסיר בישול איטי ומצפים את תחתיתו בתערובת.

מעל תערובת הירקות המבושלים שמים את תפוחי האדמה, הגזר ושורש הסלרי החתוכים.

מכינים בכלי עמוק תערובת מהקמח, פפריקה מעושנת, פלפל ומלח. טובלים את חלקי העוף בתערובת ומצפים אותם היטב מכל הצדדים. מטגנים במחבת משני הצדדים עד שמתקבל צבע זהוב עמוק. מעבירים את חלקי העוף לסיר הבישול האיטי ומסדרים אותם מעל הירקות.

שופכים למחבת את היין ובעזרת כף עץ מגרדים את כל המשקעים מתחתית המחבת, מבשלים עד לאידוי האלכוהול ושופכים את התכולה לסיר הבישול האיטי.

מערבבים יחד מים רותחים ואת כל חומרי הציר ושופכים בזהירות לסיר הבישול האיטי. מכסים אותו ומדליקים על גבוה.נותנים לו להתבשל כך לפחות שעתיים וחצי.

בזמן שהסיר מתבשל, מטגנים על מחבת יבשה את פטריות השמפניון אם הן קטנות משאירים אותן שלמות, אם מעט גדולות יותר חוצים לשניים. מטגנים עד שהן מקבלות צריבה יפה, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס גס ומורידים מהאש.

באותה צורה מטגנים גם את השעועית ההולנדי ושומרים גם אותה בצד.

לאחר שעתיים וחצי של בישול מערבבים בכוס מים 2 כפות קמח ושופכים לסיר הבישול האיטי דרך מסננת דקה. המסננת תמנע מגושים של קמח להיכנס לסיר, וכל התערובת תעבה ותסמיך את הרוטב בסיר.

מוסיפים לסיר את הפטריות ואת השעועית ההולנדית, מכסים שוב ומבשלים עוד שעה וחצי.

בתאבון

הגשתי עם אורז ואיטריות שספגו נפלא את הרוטב


 

 

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

פילה אמנון בצפוי פרמז'ן

02/11/2016

 

לא יודעת איך זה אצלכם, אבל אצלנו אחרי החגים שבאו לנו ברצפים של 4 ימים כל פעם, לא יכולנו יותר להסתכל על בשר בשום צורת בישול. והנה שלושה ימים אחרי שהסתיים לו החג האחרון הגיע שוב הסופ"ש, בעלי ואני התיעצנו מה לבשל ושנינו היינו בדעה שממש, אבל ממש, לא בא לנו בשר. רצינו סופ"ש קליל בלי הרבה בישולים ולאחר התלבטות החלטנו שנפתח את עונת המרקים (בעלי מת על מרקים סמיכים וחמים) עם מרק קרופניק עשיר בהמון פטריות וגריסי פנינה ולמנה שניה הוכנו לביבות ירק ביום ששי שנאכלו בלויית יוגורט וביום שבת הכנתי פילה אמנון עם צפוי של גבינת פרמז'ן ותבלינים ובאותה התבנית התוספת שהיתה שעועית ירוקה ועגבניות שרי. יצא טעים מעל ומעבר למצופה. כל הספור בתנור לקח בדיוק 12 דקות וההכנה עוד 10 דקות, כך שהכנה מהירה יותר של מזון, אי אפשר לבקש. מה שבטוח המתכון הזה הולך להפוך אצלנו למתכון קבוע, כי שנינו מאד נהננו מהדג.

אני משתמשת בפילה אמנון קפוא ולפני השימוש מכניסה אותו למים מעורבבים עם חומץ למינימום חצי שעה (או עד שהוא מפשיר) ואפשר גם יותר, זה מוציא את הריח הלא נעים מהדג.

מכינים את הצפוי, מגררים פרמזן על מגררת בינונית, מוסיפים לו פפריקה מתוקה, פלפל שחור גס, מלח, פטרוזיליה קצוצה דק פירורי לחם ושומשום ומערבבים היטב. שומרים בצד.

בכלי נפרד מערבבים שעועית ירוקה (אני השתמשתי בקפואה) מופשרת, וחצאי עגבניות שרי עם מעט שמן זית מלח גס ופלפל שחור גס, ומניחים בצד

מרפדים תבנית בנייר כסף (אני הכנתי בטוסטר אובן)  ועושים בו קיפול שיפריד את התבנית לשני אזורים, מצפים מעל בנייר אפיה ומשמנים בעזרת מברשת בשמן זית.

משמנים בעזרת מברשת את הפילטים בשמן זית, הופכים ומהדקים לתוך צפוי הפרמזן ומניחים בתבנית, לוקחים עוד מהצפוי ומהדקים שכבה יפה לדג, מטפטפים מעל מעט שמן זית, בשליש השני של התבנית מניחים את השעועית והשרי ומפזרים מעליהם מעט מצפוי הפרמזן. מכניסים לתנור (טוסטר אובן) שחומם מראש לחום של 200 מעלות ל-12 דקות.

מוציאים מהתנור, מתענגים על הריחות והצבעים ומגישים

 

פילה אמנון בצפוי פרמז'ן (ותוספת של שעועית ועגבניות שרי)
סוג של הכל בתבנית אחת

המצרכים:
פילטים של אמנון
מים+חומץ להשריה (אפשר גם מים ומיץ לימון)

1/3 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת בינוני
2 כפיות פירורי לחם
1 כפית שומשום מלא (או לבן)
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
פלפל שחור גרוס גס
מלח גס או רגיל

לתוספת:
שעועית ירוקה עדינה קפואה
עגבניות שרי
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס גס

ההכנה:
משרים את הפילטים במים מעורבבים עם חומץ (או מיץ לימון) עד שהפילטים מפשירים, מינימום לחצי שעה וכמובן שאין בעיה גם יותר, זה עוזר להוציא את הריח מהדגים.

בצלחת עמוקה מערבבים יחד את כל חומרי הצפוי של הדג ומניחים בצד.

בצלחת נפרדת מערבבים את כל חומרי התוספת ומניחים בצד.

מרפדים תבנית תנור או טוסטר אובן בנייר כסף ועושים קיפול בנייר הכסף לגובה (ראו תמונה) שיהווה מחיצה בין הדגים לתוספת, כדי שנוזלי התוספת לא ירטיבו את הדגים.
על נייר הכסף מניחים נייר אפיה ומשמנים אותו בעזרת מברשת בשמן זית.

מוציאים את הדגים מהמישרה ושוטפים היטב תחת זרם מים. מייבשים בין דפים של נייר סופג. בעזרת מברשת משמנים את הדגים בשמן זית בנדיבות, הופכים ולוחצים לתוך הצפוי. (אפשר לצפות גם את צד העור עם רוצים). מניחים בתבנית ומוסיפים עוד מהצפוי עד לשכבה אחידה ועבה, מטפטפים מעל מעט שמן זית.
בחלק השני שמים את השעועית ועגבניות השרי ומפזרים מעליהם מעט מהצפוי שנותר.

מכניסים לתנור (או טוסטר אובן) שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים 12 דקות.

בתאבון

המנה שלי

 

 

לדף הרשומה

סלמון אפוי בחרדל ודבש

11/08/2016

בקייץ אני משתדלת להיכנס למטבח כמה שפחות, מה לעשות חם לי גם עם מזגן פועל ומאוורר ישיר עלי במטבח. אבל לאכול צריך גם אם חם, אז מה עושים? או, מבשלים דברים שזמן ההכנה שלהם קצר ככל הניתן, באמצע השבוע בקייץ אנחנו כמעט ולא אוכלים בכלל בשר, אוכלים בעיקר פסטות, סלטים שונים, מוקפצים וכו' וגם קונים בלי להתבלבל מפעם לפעם, פה מנה פלאפל שם מנה שוורמה וזהו מספיק ודי.

אבל בסוף השבוע צריך לבשל, אז מה הכי מהיר לבישול ואפיה? נכון דג. אם אני בעכו או בסביבה אני נכנסת לשוק, ממש בהתחלה שלו יש מוכר דגים עם מבחר יפה, במחירים סבירים בהחלט שמנקה את הדגים לפי מה שמבקשים וגם מפלט אם צריך ועוד ממליץ איך להכין את הדג. אם אני לא שם אז הכי טעים לנו סלמון שניתן היום לקנות טרי כמעט בכל סופר, אנחנו מתים על סלמון וכל פעם אני מכינה אותו בצורה אחרת ותמיד לא משנה איך מכינים, אם לא מבשלים או אופים אותו עד לייבוש, הוא טעים.

אז בסופ"ש היה לנו סלמון בחרדל דבש וחמאה עם קרסט של פרורי לחם ואגוזים, יצא טעים טעים והכי חשוב בדיוק 5 דקות הכנה מוקדמת ועוד 14 דקות אפיה בתנור. עם מג'דרה וסלט ירוק ליד והיתה לנו אחלה שבת.

לצערי התמונות לא יצאו משהו, אבל תאמינו לי הטעם משהו משהו.

שמים בקערית 50 גר' חמאה ומכניסים למיקרו להמסה. מוסיפים 3 כפות חרדל דיז'ון חלק,וכף וחצי דבש, ומעט פלפל קיין  ומערבבים. שומרים בצד.

בקערה שניה שמים 1/4 כוס פרורי פנקו, 1/4 כוס פסטוקים ואגוזים קצוצים, 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק, מלח גס ופלפל שחור טחון גס

מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים נייר אפיה בתבנית התנור ועליו מניחים את הסלמון (אפשר בחתיכה אחת ואפשר נתחים)

בעזרת מברשת מורחים היטב על כל הסלמון שכבה עבה של תערובת החרדל (אם נשאר אפשר למרוח למטה ואפשר גם לחמם לפני ההגשה את מה שנשאר ולהגיש כרוטב ליד הסלמון).

לוקחים את תכולת הקערה עם פרורי הלחם ומהדקים היטב על כל הסלמון, בעזרת שפריצר מתיזים על הכל מעט שמן זית ומכניסים לתנור לאפיה

מוציאים מהתנור, פורסים לפרוסות ומגישים.

סלמון אפוי בחרדל ודבש

המצרכים:

1 נתח פילה סלמון שלם או בפרוסות
50 גר' חמאה מומסת
3 כפות חרדל דיז'ון חלק
11/2 כפות דבש
1/2 כפית פלפל קייאן (cayenne pepper) (לא חובה, לא בטוחה שבכלל ניתן להשיג אותו בארץ)
1/4 כוס פרורי פנקו (אפשר גם פרורי לחם אחרים אבל פנקו יוצאים הכי קריספיים)
1/4 כוס אגוזי פקאן+פיסטוקים קצוצים קטן (אפשר רק פקאן או רק פיסטוקים איך שאתם אוהבים)
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
מלח גס
פלפל שחור טחון גס
תרסיס שמן זית

ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מכינים 2 קעריות.
באחת ממיסים את החמאה ומוסיפים לה את החרדל, הדבש והקייאן (אנחנו אוהבים אוכל פיקנטי והקייאן נותן חריפות עדינה, אין שום בעיה לוותר על התבלין).
בקערית השניה מערבבים את פירורי הלחם, האגוזים והפטרוזיליה.
מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים את הסלמון ומורחים אותו היטב בתערובת החרדל דבש בשכבה עבה. אם נשאר אפשר למרוח גם בחלק התחתון של הדג, או לחמם לפני ההגשה ולהגיש עם הדג.
מפזרים בצורה שווה את פירורי הלחם על הדג ומועכים ומדביקים הכל לדג.
מזלפים על הכל בעזרת שפריצר מעט שמן זית, לתוספת שיזוף וקרנצ'יות.
מכניסים לתנור שחומם מראש לאפיה של 12-15 דקות, לבדוק בעזרת מזלג, אם רואים שהדג מתפורר בקלות הוא מוכן. הדג שלי היה מוכן לאחר 14 דקות, תלוי בעובי שלו.

בתאבון

והמנה שלי עם מג'דרה וסלט ירוק

 

 

 

 

לדף הרשומה

עוגת גבינה בחושה עם דובדבנים ושטרויזל

21/06/2016

כבר ביום רביעי התחלתי לפנטז על העוגה שאכין לשבת, ישבה לי בראש עוגת גבינה (טוב היו לי הרבה גבינות 5% במקרר שהייתי חייבת להכין מהן משהו), בתוכה דובדבנים אדומים ועסיסיים ומעל הכל שטרויזל. 
כמובן שנכנסים לגוגל ומתחילים לחפש, מחפשת ברביעי, מחפשת בחמישי וכלום, מה שעולה לא נראה לי, כי אני יודעת בדיוק מה אני מדמיינת וזה לא מה שאני מוצאת בגוגל. 
כבר כמעט נרדמתי בחמישי ואז פתאום חשבתי למה שלא ארכיב לי לבד עוגה כמו שאני רוצה? וזה בדיוק מה שעשיתי ביום ששי, הרכבתי לי עוגה ממתכונים שאהובים עלינו בכל ימות השנה, ויצאה עוגה מדהימה בטעמה. 
יש כמה הערות, ראשית הכמות מספיקה לשתי תבניות אינגליש רגילות חד פעמיות, או 24 עגולה. אני השתמשתי בתבנית אינגליש ממתכת ארוכה מאד ויצאה עוגה מאד גבוהה, כמעט גלשה לי החוצה.
דבר נוסף פחדתי שהדובדבנים ישקעו לתחתית העוגה, אבל מסתבר שהם נשארו בדיוק במקום שהנחתי אותם, אז בפעם הבאה אכפיל את כמות הדובדבנים ובתבנית נשים חצי מכמות הבצק עליו חצי מכמות הדובדבנים, שוב בצק, דובדבנים ואז שטרויזל.

יצאתי מאד מרוצה, קיבלתי בדיוק את מה שחלמתי עליו.

שמים בקערה בינונית את הקמח, הסוכר והקינמון, מוסיפים קוביות חמאה קרות

בעזרת קצות האצבעות מאחדים את החומרים יחדיו, עד שמתקבלים פירורים. מכניסים את קערת הפירורים לפריזר עד לסיום הכנת העוגה.

מכניסים לקערת המיקסר ביצים שלמות, סוכר וסוכר וניל ומפעילים עד שמתקבל קרם תפוח ובהיר. מוסיפים תוך כדי פעולת המיקסר בזרם דק את השמן, מיץ לימון וגרידת לימון. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומכניסים לסרוגין לקערה מהגבינה הלבנה והקמח. מערבלים רק עד שהכל נבלע. ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה משומן. מסדרים למעלה את הדובדבנים ומשקיעים אותם מעט במסה.

מוציאים את השטרויזל מהפריזר ומפזרים על פני העוגה. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות לאפיה של 40-50 דקות

העוגה בסיום האפיה

ומבט פנימה

עוגת גבינה בחושה עם דובדבנים ושטרויזל

המצרכים:
לשטרויזל:
1/2 כוס (70 גרם) קמח
1/3 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון
60 גר' חמאה קרה מהמקרר חתוכה לקוביות קטנות

לעוגה:
4 ביצים גודל L בטמפ' החדר
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כוס שמן
גרידה מלימון אחד בינוני
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח +2 כפיות אבקת אפיה)
1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה 5%

1 כוס דובדבנים טריים מגולענים.

ההכנה:
מחממים תנור לחום של 175 מעלות
מרפדים תבנית אינגליש קייק ממתכת ארוכה 35X10 ס"מ בנייר אפיה ומשמנים אותו.

מתחילים בהכנת השטרויזל. מניחים בקערה בינונית את הקמח, הסוכר והקינמון ומערבבים. מוסיפים את החמאה הקרה ובעזרת כריות האצבעות מועכים ומערבבים עד לקבלת פירורים. מכניסים את הקערה לפריזר עד לסיום הכנת העוגה.

מכניסים לקערת המערבל את הביצים השלמות, סוכר וסוכר וניל ומערבלים עד לקבלת מסה תפוחה ובהירה.
בזמן שהמערבל ממשיך לעבוד מוסיפים בזרם דק את השמן ולאחריו את מיץ וגרידת הלימון.
מנמיכים את מהירות המערבל למינימום ומוסיפים את הקמח והגבינה לסירוגין. בסיום ההוספה מגבירים את המהירות, רק עד לאיחוד כל המרכיבים (לא לערבל יותר מדי אם רוצים עוגה אוורירית ורכה).

שופכים את המסה לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפיה משומן, מסדרים למעלה את הדובדבנים הטריים המגולענים, מכניסים אותם מעט לתוך העיסה. מוציאים את השטרויזל מהפריזר ומפזרים מעל כל העוגה.

מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש לחום בינוני של 175 מעלות לאפיה של 40-50 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש.

בתאבון

שישי אחר הצהריים עם כוס קפה קר

 



לדף הרשומה

פוטטוס ושוקיים בתנור

את המתכון הזה ראיתי בפעם הראשונה אצל אבי ברקו https://www.facebook.com/profile.php?id=100002261597371 לפני שנה בערך, חבר לפייסבוק שהוא מומחה גדול לבשר, אבל אני דוקא אוהבת את המתכונים הביתיים שהוא מכין לבני ביתו ומשתף בנדיבות עם חבריו, וכך כשבני ומשפחתו חזרו לארץ לפני שנה לאחר שהותם הארוכה בנכר, החלטתי להכין את המתכון הזה שלו, כי עדיין לא ידעתי מה נכדי אוהבים לאכול ומה לא, והיה לי ברור שתפוחי אדמה ועוף הם בטוח אוכלים. כולם אהבו מאד את התוצאה הסופית ומה שיצא, וכך קרא שבפסח האחרון בחג השני כשארחתי את משפחתי והייתי צריכה לספק ארוחה לקבוצה גדולה של אנשים וביניהם גם 5 ילדים היה ברור שאחת המנות הולכת להיות העוף ותפוחי האדמה של אבי, וכך הכנתי 2 תבניות תנור גדולות גדושות בכל הטוב הזה, והספקתי לצלם את כל דרך ההכנה, אבל בשניה שהתבניות יצאו מהתנור העוזרות הנאמנות שלי לקחו אותן ישירות לשולחן הארוחה ושם, כמו שידעתי מראש, היתה להן הצלחה גדולה מאד, הילדים השתגעו על הבשר הטעים ובמיוחד על תפוחי האדמה וכך גם המבוגרים, ואני לא הספקתי לצלם את האחרי. מכיוון שגם בפעם הראשונה לא צילמתי בכלל, החלטתי שאני חייבת לחזור על המתכון רק לכבודכם, אז בשבת לאחר הפסח הכנתי תבנית נוספת הפעם רק לנו, ונהננו ממנה יומיים, מסתבר שזה עובר גם חימום בכלל לא רע. ממליצה לכם בחום להכין ולהנות, לא תתחרטו.

מתחילים יום קודם  בחצי בישול של תפוחי האדמה בקליפתם, לא יכולה לכתוב לכם כמות מדויקת, אבל הכנתי בסיר הכי רחב ועמוק שיש לי, סיר של 7-8 ליטר. הכמות הזו היא ל-2 תבניות גדולות של התנור. מכניסים את תפוחי האדמה למקרר ללילה.

מערבבים היטב את כל חומרי ההשריה, מכניסים לתוכם את השוקיים ומערבבים היטב, עד שהן מכוסות במישרה. מכסים את הקערה ושולחים גם אותה למנוחת לילה במקרר.

מצפים את תבנית התנור בנייר כסף ועליו פורסים נייר אפיה (אל תוותרו על נייר הכסף, כך יהיו לכם בסוף תבניות קלות לניקוי). חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גסות, מוסיפים להם בצלים אדומים ולבנים חתוכים לרבעים, וראש שום גדול חתוך לשניים, מערבבים עם מישרה כמו שהכנו יום קודם לבשר ומסדרים על תבניות האפיה, רצוי בשכבה אחת. משאירים מקום בקדמת התבניות לבשר.?

 

מוסיפים את הבשר לתבנית שמים למעלה את השום החצוי ושולחים הכל לתנור שחומם לחום בינוני של 180 מעלות ושולחים לאפיה של שעה בערך, או עד שהעוף ותפוחי האדמה שחומים ומוכנים.

והתבנית (הפעם כבר שבוע אחרי) בצאתה מהתנור, תפוחי אדמה ועוף שחומים וטעימים פחד.

פוטטוס ושוקיים בתנור

המצרכים:
שקית גדולה של תפוחי אדמה עם קליפה אדומה
3-4 בצלים קטנים אדומים ולבנים חתוכים לרבעים
1 ראש שום גדול חתוך לשניים (לא חובה אבל טעים למי שאוהב).
בערך 20 שוקי עוף

למישרה:
1/4 כוס שמן זית
2 כפות גדושות אבקת מרק בצל (אפשר גם פטריות)
2 כפות קורנפלור
2 כפות מיונז
2 כפות מחוקות שום גבישי
1 כף פפריקה מתוקה (אם זה לא לילדים אפשרי חריפה)
1 כף חרדל
2 כפות קטשופ
מלח
פלפל שחור
1/4 כוס מים

ההכנה:
מתחילים בהכנה ערב קודם.
שמים את תפוחי האדמה בקליפתם בסיר גדול ורחב ממלאים מים וממליחים. מבשלים חצי בישול, כך שהם רק מתחילים להתרכך מעט אבל עדיין יש התנגדות. מרוקנים את המים, מקררים ושולחים למנוחת לילה למקרר.
מערבבים את כל חומרי המישרה בקערה גדולה ועמוקה (שימו לב להערה בסוף), מכניסים לתוכה את השוקיים ומערבבים היטב כך שכל השוקיים מצופות היטב במישרה. מכסים בניילון ניצמד ושולחים גם אותם למנוחת לילה במקרר.

ביום הארוחה, מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מצפים 2 תבניות תנור גדולות בנייר כסף ׁועליו נייר אפיה.
מכינים שוב מישרה בקערה גדולה ועמוקה (ראו הערה בסוף), חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות וגסות ושמים בקערה, מוסיפים גם את הבצלים החתוכים לרבעים (המלצה שלי תכינו הרבה בצלים הם יוצאים טעימים בטירוף ואחר כך רבים עליהם). ואת ראש השום החתוך. מערבבים הכל יחד בזהירות כדי לא לשבור את תפוחי האדמה, עד שהכל מצופה היטב במישרה.
מסדרים בתבניות, רצוי בשכבה אחת, ומשאירים בכל תבנית מקום קדימה לעוף. 
מוציאים את העוף ששרה כל הלילה במקרר ומחלקים אותו בין התבניות.
שולחים לתנור לאפיה של שעה בערך, או עד שהעוף ותפוחי האדמה שחומים מאד.

הערה:
בפעמים שהכנתי 2 תבניות תנור גדולות עם הרבה תפוחי אדמה והרבה שוקי עוף הכנתי את המישרה בכמות כפולה, פעם אחת ערב קודם לשוקיים שהלכו למקרר למנוחה, ולמחרת עבור תפוחי האדמה.
בפעמים שהכנתי את המנה ליומיים בתבנית אחת לי ולבעלי חילקתי את המישרה לשניים, בחצי אחד השרתי את העוף ואת המחצית השניה שמרתי במקרר ולמחרת ערבבתי בה את תפוחי האדמה והבצלים.

בתאבון

והמנה שלי


 

 

 

 

לדף הרשומה
12345
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת