00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סלט כרוב בתיבול אסייתי

05/06/2018

אצלנו בבית בכל ארוחת צהריים חייב להיות גם תוספת של ירקות, אפשר סלט כלשהו, מלפפונים חמוצים, מלפפונים פרוסים בחומץ ושמיר, סלט חסה עם ויניגרט, או עם מיץ לימון וכמובן סלטי כרוב שונים, החל בקולסלו והמשך בסתם סלט כרוב רגיל עם מלח מיץ לימון וקצת שמן. באחת השבתות בחורף האחרון החלטתי שהגיע הזמן לשנות את מה שאני מכינה תמיד, בא לי טעמים חדשים, אז לאחר שחתכתי כרוב וגררתי גזר כשרציתי להפוך את הסלט לקולסלו, החלטתי להכין רוטב לכיוון האסייתי, עם סויה וחומץ והוספתי לירקות גם פטרוזיליה קצוצה, ויצא סלט מדהים במראהו ובטעמו. מה שנשאר נארז בקופסה אטומה, ולמחרת היום הופתעתי לגלות שהוא אפילו טעים יותר לאחר שהיית לילה במקרר.
אז אם בא לכם סלט קצת שונה ומאד טעים ואתם אוהבים טעמים אסייתיים, תכינו מבטיחה שלא תצטערו.

בקערה שאפשר להכניס למיקרוגל שמים את כל מרכיבי הרוטב, ומכניסים למיקרו לכמה שניות, רק עד המסת הסוכר.

פורסים דק את הכרוב, שמים במסננת, מפזרים עליו מלח ונותנים לו מנוחה להגרת נוזלים. לאחר שעה מנוחה, שוטפים אותו, סוחטים מהנוזלים ומכניסים לקערת הרוטב.

מגררים גזר על מגררת גסה, קוצצים חופן יפה של פטרוזיליה ומוסיפים לקערה. מערבבים הכל ומכניסים למקרר למנוחה של מינימום שעה

סלט כרוב בתיבול אסייתי

המצרכים:
1/2 כרוב בינוני פרוס דק
1 גזר מגורר על מגררת גסה
חופן גדול של פטרוזיליה קצוצה דק
מלח

לרוטב:
1/4 כוס סויה
3 כפות חומץ (אפשר אורז ואפשר רגיל)
3 כפות שמן צמחי
1 שן שום מעוכה
2 כפות גדושות סוכר חום כהה
פלפל שחור גרוס גס
מעט מלח

שומשום לקישוט (אופציונאלי)

ההכנה:
שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערה שיכולה להכנס למיקרוגל, ומכניסים לכמה שניות למיקרו רק עד שהסוכר נמס. מוציאים ומערבבים הכל היטב לאיחוד טעמים.

קוצצים דק את הכרוב ומוסיפים לקערת הרוטב, מגררים במגררת גסה את הגזר, וקוצצים דק את הפטרוזיליה מוסיפים לקערת הרוטב ומערבבים הכל.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ושולחים למנוחה של מינימום שעה במקרר.

לפני ההגשה ניתן לפזר למעלה שומשום לקישוט וטעם.

הסלט לדעתי אפילו טעים יותר ביום המחרת, כך שתכינו לכם כמות יפה.

בתאבון

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

קציצות ברוטב עגבניות ואפונה

30/05/2018

האמת שהבלוג שלי קצת נזנח. אתם יודעים קוצר זמן, והחיים עצמם ועוד ספורים ותירוצים, והופ הופ טראללה עברה לה שנה מאז שכתבתי כאן לאחרונה. אבל, ויש אבל, כי בשבת האחרונה הכנתי קציצות ברוטב עגבניות ואפונה ושיניתי את דרך ההכנה של תערובת הקציצות הרגילה שלי וגם את הרוטב ו....יצאו לי הקציצות הכי רכות שאכלתי אי פעם בחיי. ובנוסף יצא רוטב פשוט מדהים, אז החלטתי שאני חייבת להעלות אותו מהר מהר לבלוג, כדי שיהיה לי תעוד לפעמים הבאות שארצה להכין את המתכון הזה, כי מה שבטוח, הוא הולך להחליף את כל המתכונים הקודמים שלי לקציצות ברוטב.

אז אם גם לכם בא להכין את הקציצות הכי רכות והכי נימוחות אי פעם, ובלי לטגן אותן בכלל קודם, הנה המתכון, עבורכם ועבורי.

יוצרים מבלילת הבשר והתבלינים כדורים, לא גדולים מדי, כי בגלל האורז שנמצא בתוכם והופך אותם לרכים כל כך, הם תופחים וגדלים בזמן הבישול.

מכינים את הרוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה כ-10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

מוסיפים את הקציצות בזהירות לרוטב, מביאים שוב לרתיחה עדינה, מכסים את הסיר ולא נוגעים לפחות 15 דקות כדי שהקציצות לא יתפרקו.

לאחר רבע שעה בישול, פותחים מכסה ובזהירות בעזרת כף הופכים את הקציצות ברוטב, מוסיפים חצי חבילה של אפונה קפואה, מכסים ומבשלים עוד חצי שעה. לא לדאוג שהרוטב דליל בתחילת הבישול הוא יסמיך ואפילו מאד עד סוף הבישול.

וכך הסיר נראה בסוף הבישול, ניתן לראות שמיפלס הרוטב ירד והסמיך מאד.

קציצות ברוטב עגבניות ואפונה

המצרכים לקציצות:
500 גר' בקר טחון 
30 גר' שומן כבש מגורד לתוך הבשר
1 בצל בינוני קצוץ דק
3-4 שיני שום קצוצות דק
1/4 חב' פטרוזיליה קצוצה דק
3-4 כפות פירורי לחם
6 כפות אורז שטוף ומסונן (אני השתמשתי בבסמתי)
1 ביצה
מלח ופלפל
1-2 כפות מים

לרוטב:
1 בקבוק זכוכית עגבניות מרוסקות (690 גרם) של MUTTI
2 כפות רסק עגבניות (אני משתמשת משפופרת של MUTTI)
1 בקבוק של העגבניות המרוסקות, מלא במים
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות דק
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1 כף אבקת מרק עוף
1 כפית סוכר
אורגנו יבש
מלח
פלפל שחור גרוס גס
שמן זית
חצי חבילה אפונה קפואה

ההכנה:

שמים את כל חומרי הקציצות בקערה, ולשים היטב עם הידיים עד לאיחוד כל המרכיבים. אם הקציצות רכות מדי להוסיף עוד קצת פירורי לחם. לא לוותר על הוספת המים לבלילת הקציצות, כי בקציצות שמבושלות ברוטב זה עוזר לרוטב לחדור לקציצות.
יוצרים קציצות קצת יותר גדולות מכדור פינג פונג. לא להכין אותן גדולות מדי, כי בהמשך הבישול הן גדלות ומתרחבות מהאורז שנמצא בתוכן. שומרים במקרר עד שהרוטב יהיה מוכן.

בסיר רחב רצוי סוטז' שמים מעט שמן זית שיכסה את התחתית ומוסיפים את הבצל, מטגנים עד לריכוך הבצל. מוסיפים את השום, מוסיפים את הפפריקה המתוקה והכורכום ומטגנים לפתיחת התבלינים. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים גם אותו כדקה תוך ערבוב. שופכים על הכל את בקבוק רוטב העגבניות+בקבוק מלא במים (הבקבוק של הרוטב). מתבלים במרק עוף, סוכר, מלח, פלפל גרוס גס ואורגנו יבש, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים ברתיחה עדינה 10 דק. טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.

מוסיפים את הקציצות בזהירות לסיר, מביאים לרתיחה חוזרת, מנמיכים אש, מכסים ולא נוגעים 15 דק, כך הקציצות מתייצבות ולא מתפרקות. פותחים מכסה, בעזרת כף רחבה הופכים את הקציצות בזהירות. שופכים מסביב ובין הקציצות חצי חבילה אפונה קפואה, מביאים שוב לרתיחה. מכסים, וברתיחה עדינה ממשיכים את הבישול עוד חצי שעה.

בתאבון

המנה שלי

 

 

 

 

לדף הרשומה

הכנת גבינה

אני עורכת קניות פעם בשבוע ביום רביעי, כי זה היום בשבוע שבו יש אצלנו שוק, ואני ממש לא מוכנה לוותר על הקניה בשוק. האמת שאני מתקתקת את הקניות בשוק תוך 15-20 דקות, כי יש לי 2-3 דוכנים קבועים שאני קונה בהם כל שבוע מחדש. מהשוק אנחנו ממשיכים לאושר עד שנמצא 2 דקות מהשוק ועושים בו את יתר הקניות. ולמה אני מספרת לכם את כל זה? כי יש אשה אחת מאד נחמדה, שאין לי מושג איך קוראים לה, אבל גם היא עושה את אותו המסלול כמונו כל יום רביעי, שוק ואחר כך אושר עד, וכל שבוע אנחנו צוחקים ומחכים לראות מי מגיע לאושר ראשון, אנחנו או היא. בכל אופן השבוע הגעתי למקרר הגבינות בסופר ורציתי לקנות גבינת טוב טעם שהיא חלק מהמילוי שלי לבלינצ'ס גבינה שחייבים להכין לשבועות. הפכתי והפכתי את הגבינות ולא הצלחתי למצוא על אף אחת מהן או על המקרר עצמו מה המחיר של הגבינה, ובעודי עומדת ומתרגזת הגיע האשה הנחמדה ואמרה לי תעזבי, בשביל מה את צריכה את הגבינה היקרה הזו, אני מכינה לבד בבית, זה כל כך פשוט ויוצא הרבה יותר זול וגם הרבה יותר טעים, אז עמדתי והקשבתי לה ולמתכון שהיא נתנה לי ומיד ניגשנו שתינו לקחת את המצרכים לגבינה. כל מה שצריך זה אשל וחלב. טוב האמת הייתי קצת סקפטית, אבל היום עמדתי והכנתי ותוך פחות מחצי שעה היתה לי גבינה באמת טעימה יותר מטוב טעם. לא יכולה כבר לחכות לראות איך יצא כמלית לבלינצ'ס שלי.

אז מה צריך? 8 אשל + שקית חלב 3% שומן ומעט מלח.

שופכים לסיר את החלב ואת האשל ומוסיפים 1/2 כפית מלח. היא אמרה כפית אבל אני רוצה את הגבינה מתוקה לבלינצ'ס ולכן שמתי רק חצי כפית

מבשלים על אש בינונית נמוכה, תוך ערבוב כדי שהחלב לא ידבק לתחתית הסיר, בערך 20 דקות עד שרואים שמתחילים להיווצר פירורי גבינה. 

ממשיכים לבשל (בשום פנים ואופן לא נותנים לזה להגיע לרתיחה) עד שרואים שיש הפרדה בין הגבינה למים כמו בתמונה למעלה. מכבים אש ונותנים לזה לעמוד כך עוד כ-10 דקות.

בעזרת מסננת דקה או כף מחוררת מעבירים את המוצקים למסננת מצופה בבד חיתול ונותנים לגבינה לעמוד ולהגיר נוזלים בערך שעתיים, עד שרואים שלא יורדים יותר נוזלים.

מעבירים לקופסה סגורה ומאפסנים במקרר. מהכמות הזו יצא לי 380 גר' גבינה במחיר של 16 שח' בערך.

 

הכנת גבינה

המצרכים:
8 אשל
1 שקית חלב 3% שומן
חצי עד 1 כפית מלח
מסננת+בד חיתול

ההכנה:
מעבירים לסיר את האשל והחלב, מוסיפים מלח ושמים על אש בינונית נמוכה.
מבשלים תוך ערבוב כמעט תמידי, כדי שלא ידבק חלב לתחתית הסיר, בערך 20 דקות עד שרואים שמוצקי הגבינה מתחילים להיפרד מהמים, ממשיכים לבשל ולא מפסיקים לערבב עד שהמים נראים שקופים ולא דומים יותר לחלב. נזהרים לא להביא לרתיחה בשום פנים ואופן.
מכבים אש ונותנים להכל לנוח כ-10 דקות שבמהלכם אם יש גבינה שלא נפרדה עדיין היא ממשיכה את התהליך.
בעזרת מסננת דקה או כף מחוררת מעבירים את הגושים של הגבינה למסננת שמצופה בבד חיתוך ומונחת מעל קערה לקליטת הנוזלים.
מכסים את הגבינה עם שולי החיתול ונותנים לה לעמוד ולהגיר נוזלים בערך שעתיים, עד שרואים שלא יורדים יותר נוזלים.
מעבירים לקופסה עם מכסה ומאפסנים במקרר.

 

סהכ קיבלתי = 380 גרם של גבינה במחיר של בערך 16 שח'.

 

לדף הרשומה

מרק תירס סיני עם חלב קוקוס

24/03/2017

אכלנו לפני כחודש בג'ירף והזמנו מרק תירס שאנחנו מאד אוהבים ואני גם מרבה להכין בבית. המרק היה שונה משלי, היו בו מי קוקוס ואטריות אורז, טוב לא ממש מסובך נכון? הגעתי הביתה ולאחר כמה ימים פשוט הכנתי כשהמתכון הבסיסי שלי הוא הבסיס גם למרק הזה. יצא מרק להתעלף, טעים טעים שהפך למרק התירס הרשמי של הבית. זה מרק שלא צריך הרבה מצרכים וההכנה שלו מהתחלה ועד אכילה לוקחת בערך חצי שעה, אפשר לבקש יותר?

מועכים קופסה אחת של שימורי תירס יחד עם הנוזלים בבלנדר מוט ושופכים לסיר.

מוסיפים 2 ספלים גדולים של גרגרי תירס קפואים, את מי הקוקוס, מים, מרק עוף, סויה, שמן שומשום, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.

מרק תירס סיני עם חלב קוקוס

המצרכים:
1 קופסה של שימורי תירס עם הנוזלים מעוכה בבלנדר מוט
2 ספלים גדולים גרגרי תירס קפואים
1 פחית מי קוקוס (400 מ"ל)
800-1000 מ"ל מים
2 כפות אבקת מרק עוף 
1 כף רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום
מלח
פלפל שחור טחון גס

1 כף גדושה קורנפלור מעורבבת ב1/4 כוס מים

2 ביציים+1 כפית רוטב סויה

חופן גדול של אטריות אורז

ההכנה:
שוברים את אטריות האורז, שמים בקערה שופכים עליהם מים רותחים עד כסוי ומניחים בצד.

מועכים את קופסת שימורי התירס עם הנוזלים שלהם בעזרת בלנדר מוט ומכניסים לסיר בינוני.

מוסיפים לסיר את התירס הקפוא, מי הקוקוס, המים, אבקת מרק העוף, הסויה, שמן השומשום, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה, מכסים סיר ומבשלים בבעבוע עדין 10 דקות.

מערבבים בכוס את הקורנפלור והמים עד שאין גושים ומוסיפים למרק הרותח תוך כדי בחישה. מבשלים ורואים אם המרק לא סמיך מספיק ניתן להוסיף עוד מעט קורנפלור ומים אם סמיך מדי פשוט להוסיף מים.

לקשקש את הביצים עם הסויה ולהוסיף לסיר בזרם דק תוך כדי קשקוש המרק עם מזלג כדי שיצאו אטריות ביצים ולא חביתה. להמשיך לבשל עוד 5 דקות. 

להוסיף את אטריות האורז שסיננו מהמים לבשל עוד דקה ולהגיש.

בתאבון

המנה שלי

 

 

 

 

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

צלי עוף וירקות בסיר בישול איטי

11/01/2017

אני מודה ומתוודה, אני אוהבת חורף. אוהבת שבחוץ גשמים ורוחות וקר ובבית חמים ונעים, במיוחד כשלא חייבים לצאת החוצה. מסתדרת עם קור הרבה הרבה יותר טוב מאשר עם חום.

אחד הדברים שאני אוהבת בחורף הוא המטבח, לבשל תבשילים שונים, להדליק תנור שבקייץ אני ממש משתדלת להתרחק ממנו, ואם כבר מבשלים, מה יותר מתבקש מתבשילי קדרה מהבילים. 
כל שנה אני עושה ניסוי ומבשלת תבשיל כלשהו בסיר הבישול האיטי שלי, שדרך אגב בארה"ב מאד מקובל לבשל בו המון תבשילים כולל עוגות. אז זה התבשיל שהכנתי השנה ויצא טעים ברמות.

אם רוצים שהעוף יצא שחום ויהיו להכל טעמים טובים אין מנוס מלטגן קודם חלק מהדברים במחבת נפרדת ולהעביר אותם לסיר הבישול האיטי, אחרת נקבל עוף וירקות מכובסים. אבל תאמינו לי תוספת העבודה בהחלט שווה את המאמץ.

אז אם גם לכם יש סיר בישול איטי ואתם משתמשים בו רק להכנת חמין, תנסו את המתכון הזה שלי.

לטגן בצל קצוץ דק במעט שמן עד לריכוך, להוסיף גזר וסלרי חתוכים לקוביות ולהמשיך בטיגון עד לריכוך הירקות. להזיז לצדדים את הירקות ובמרכז המחבת להוסיף פרוסות דקות של שום, לטגן עד שעולה ריח ולכבות אש. להעביר את כל התערובת לתחתית סיר בישול איטי.

לחתוך תפוחי אדמה לרבעים, את הגזרים לקטעים גדולים ואת שורש הסלרי לרבעים ולהניח בתוך הסיר לבישול איטי על הירקות המטוגנים.

בכלי עמוק להכין תערובת של קמח, פפריקה מעושנת, פלפל שחור גרוס גס ומעט מלח. לטבול את חלקי העוף בתערובת ולטגן במחבת עם מעט שמן עד להזהבה עמוקה. 

 

להניח את העוף המטוגן מעל הירקות. לערבב יחד מים רותחים ציר בקר, ציר ירקות, מרק עוף פריקה מתוקה תערובת לצלי של אהרוני, פלפל שחור גרוס גס ומעט מלח ולשפוך לסיר. לכסות ולבשל על חום גבוה לבישול של שעתיים וחצי.

בזמן שהסיר מתבשל לו לשים על מחבת יבשה סלסלת פטריות שמפיניון ולטגן עד השחמה לתבל במלח ופלפל ולהניח בצד. באותה מחבת לטגן שעועית הולנדית חתוכה עד השחמה קלה, לתבל במלח ופלפל ולהניח בצד. לאחר שעתיים וחצי  של בישול להוסיף לסיר הבישול האיטי ולבשל עוד מינימום שעה וחצי (אפשר גם יותר אם רוצים)

וכך נראה הסיר לאחר בישול של 4 שעות

צלי עוף וירקות בסיר בישול איטי

המצרכים:
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
1 גזר קטן חתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לקוביות קטנות
3 שיני שום פרוסות לפרוסות דקות

לירקות:
10 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לרבעים
2 גזרים גדולים, חתוכים לקטעים גדולים
1 שורש סלרי חתוך לרבעים

לטיגון העוף:
5 ירכיים + 3 שוקיים (או 4 כרעיים מחולקות)
1/2 כוס קמח
2 כפות פפריקה מעושנת
פלפל שחור גרוס גס
מעט מלח.

1/4 כוס יין לבן

לציר הבישול:
11/4 ליטר מים רותחים
2 קוביות ציר בקר (אני משתמשת בקוביות של OXO)
2 קוביות ציר ירקות (OXO)
2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
1 כף מרק עוף
1 כף תערובת לצלי של אהרוני
פלפל שחור גרוס גס
מעט מלח אם צריך

בנוסף:
סלסלת פטריות שמפיניון קטנות 
300 גר' (בערך) שעועית הולנדית חתוכה לקטעים גדולים
2 כפות קמח מעורבבים בכוס מים 

ההכנה:
שמים מעט שמן במחבת רחבה ומוסיפים את הבצל, מטגנים עד לריכוך. מוסיפים את הגזר והסלרי וממשיכים לטגן עד לריכוכם. מזיזים הכל לצדדים ושמים במרכז המחבת את פרוסות השום, מטגנים עד שעולה ריח, נותנים ערבוב לאיחוד ומכבים אש.
שופכים את תכולת המחבת לסיר בישול איטי ומצפים את תחתיתו בתערובת.

מעל תערובת הירקות המבושלים שמים את תפוחי האדמה, הגזר ושורש הסלרי החתוכים.

מכינים בכלי עמוק תערובת מהקמח, פפריקה מעושנת, פלפל ומלח. טובלים את חלקי העוף בתערובת ומצפים אותם היטב מכל הצדדים. מטגנים במחבת משני הצדדים עד שמתקבל צבע זהוב עמוק. מעבירים את חלקי העוף לסיר הבישול האיטי ומסדרים אותם מעל הירקות.

שופכים למחבת את היין ובעזרת כף עץ מגרדים את כל המשקעים מתחתית המחבת, מבשלים עד לאידוי האלכוהול ושופכים את התכולה לסיר הבישול האיטי.

מערבבים יחד מים רותחים ואת כל חומרי הציר ושופכים בזהירות לסיר הבישול האיטי. מכסים אותו ומדליקים על גבוה.נותנים לו להתבשל כך לפחות שעתיים וחצי.

בזמן שהסיר מתבשל, מטגנים על מחבת יבשה את פטריות השמפניון אם הן קטנות משאירים אותן שלמות, אם מעט גדולות יותר חוצים לשניים. מטגנים עד שהן מקבלות צריבה יפה, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס גס ומורידים מהאש.

באותה צורה מטגנים גם את השעועית ההולנדי ושומרים גם אותה בצד.

לאחר שעתיים וחצי של בישול מערבבים בכוס מים 2 כפות קמח ושופכים לסיר הבישול האיטי דרך מסננת דקה. המסננת תמנע מגושים של קמח להיכנס לסיר, וכל התערובת תעבה ותסמיך את הרוטב בסיר.

מוסיפים לסיר את הפטריות ואת השעועית ההולנדית, מכסים שוב ומבשלים עוד שעה וחצי.

בתאבון

הגשתי עם אורז ואיטריות שספגו נפלא את הרוטב


 

 

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף
12345
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת