00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

עוף עם תפוחי אדמה בחרדל ודבש

30/06/2019

אתמול הכנתי את הסיר הזה בפעם השניה בזמן האחרון, מה שאומר שלטעמנו הוא מאד מאד טעים, ואנחנו אוהבים ואפילו אוהבים מאד. מה עוד שבקייץ החם אין לי לא כח ולא סבלנות להיות הרבה במטבח. באמצע השבוע עוד אוכלים דברים קלילים במיוחד בימים שהנכדים לא אוכלים אצלנו, זה בעיקר, סלטים, או שוורמה קלילה שצריך עבורה טיגון של 5 דקות וזהו עם סלט וקצת טחינה ואנחנו מסודרים. אז מתכון כמו זה של הכל בסיר אחד, קצת על הכיריים ואז שלח לתנור הוא בדיוק מסוג המתכונים שאני אוהבת בקייץ. סלט קטן ליד ואנחנו מסודרים, לא צריכים יותר מזה.

מתחילים בבישול תפוחי אדמה אדומים חתוכים לקוביות גסות במים מומלחים. רתיחה, דקה ולהוריד. מתבלים ירכיי עוף

 

מטגנים את העוף משני הצדדים, מוסיפים שום עד שעולה ריח ואז את תערובת החרדל והדבש, מביאים לרתיחה ומוסיפים את תפוחי האדמה, מתבלים מערבבים ושולחים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות.

 

מוציאים את הסיר מהתנור מוסיפים שעועית ירוקה קפואה מופשרת, מכסים את הסיר בנייר כסף ומחזירים לתנור לעוד 20 דקות.

 

עוף עם תפוחי אדמה בחרדל ודבש

המצרכים:
12-14 תפוחי אדמה בינוניים קליפה אדומה חתוכים לקוביות גסות
6 ירכי עוף עם עצם (אפשר גם בלי, כלאמר פרגיות)
1 כף אבקת שום גבישי
1 כף אבקת מרק עוף
1 כפית פפריקה מעושנת
פלפל שחור גרוס
1 כף שום חי קצוץ דק
מעט שמן זית לטיגון

1/4 כוס דבש
3 כפות חרדל דיז'ון גרגרים
2 כפות חרדל דיז'ון חלק
3-4 כפות מים

שעועית ירוקה קפואה, מופשרת

ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות צלסיוס.
חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גסות (עם הקליפה) ומבשלים בסיר עם מים מומלחים. מביאים לרתיחה, מבשלים דקה ומסננים ממים.
לערבב יחד את כל התבלינים, שום גבישי, מרק עוף, פפריקה מעושנת ופלפל שחור ולפזר על ירכי העוף משני הצדדים.
לחמם בסוטז' גדול 2 כפות שמן זית ולטגן את העוף כ-3 דקות מכל צד עד לקבלת צבע שחום ויפה.
להוסיף את השום החי בין הירכיים ולטגן כדקה עד שעולה ריח.
לערבב יחד את 2 סוגי החרדל, הדבש והמים ולשפוך על העוף, להביא לרתיחה.
להוסיף את תפוחי האדמה למחבת, לתבל במעט מלח ופלפל שחור גרוס, פפריקה מעושנת ומעט מרק עוף, לערבב, לדאוג שהעוף יהיה למעלה ותפוחי האדמה למטה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-30 דקות.
להוציא, לערבב את תפוחי האדמה ולהפוך את העוף. אם רואים שאין נוזלים להוסיף מעט מים רותחים (לא הרבה, רק שלא ישרף) ולהחזיר לתנור לעוד 15 דקות.
להוציא מהתנור, להוסיף את השעועית הירוקה, לערבב אותה עם תפוחי האדמה, לכסות את הסיר במכסה אם יש או בנייר כסף הדוק ולהחזיר לתנור לעוד 20 דקות.
להוריד את המכסה/נייר כסף להעביר תנור למצב גריל ולתת השחמה יפה עוד 5-10 דקות.

בתאבון

המנה שלי
 




 

 

 

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

סלט כרוב בתיבול אסייתי

05/06/2018

אצלנו בבית בכל ארוחת צהריים חייב להיות גם תוספת של ירקות, אפשר סלט כלשהו, מלפפונים חמוצים, מלפפונים פרוסים בחומץ ושמיר, סלט חסה עם ויניגרט, או עם מיץ לימון וכמובן סלטי כרוב שונים, החל בקולסלו והמשך בסתם סלט כרוב רגיל עם מלח מיץ לימון וקצת שמן. באחת השבתות בחורף האחרון החלטתי שהגיע הזמן לשנות את מה שאני מכינה תמיד, בא לי טעמים חדשים, אז לאחר שחתכתי כרוב וגררתי גזר כשרציתי להפוך את הסלט לקולסלו, החלטתי להכין רוטב לכיוון האסייתי, עם סויה וחומץ והוספתי לירקות גם פטרוזיליה קצוצה, ויצא סלט מדהים במראהו ובטעמו. מה שנשאר נארז בקופסה אטומה, ולמחרת היום הופתעתי לגלות שהוא אפילו טעים יותר לאחר שהיית לילה במקרר.
אז אם בא לכם סלט קצת שונה ומאד טעים ואתם אוהבים טעמים אסייתיים, תכינו מבטיחה שלא תצטערו.

בקערה שאפשר להכניס למיקרוגל שמים את כל מרכיבי הרוטב, ומכניסים למיקרו לכמה שניות, רק עד המסת הסוכר.

פורסים דק את הכרוב, שמים במסננת, מפזרים עליו מלח ונותנים לו מנוחה להגרת נוזלים. לאחר שעה מנוחה, שוטפים אותו, סוחטים מהנוזלים ומכניסים לקערת הרוטב.

מגררים גזר על מגררת גסה, קוצצים חופן יפה של פטרוזיליה ומוסיפים לקערה. מערבבים הכל ומכניסים למקרר למנוחה של מינימום שעה

סלט כרוב בתיבול אסייתי

המצרכים:
1/2 כרוב בינוני פרוס דק
1 גזר מגורר על מגררת גסה
חופן גדול של פטרוזיליה קצוצה דק
מלח

לרוטב:
1/4 כוס סויה
3 כפות חומץ (אפשר אורז ואפשר רגיל)
3 כפות שמן צמחי
1 שן שום מעוכה
2 כפות גדושות סוכר חום כהה
פלפל שחור גרוס גס
מעט מלח

שומשום לקישוט (אופציונאלי)

ההכנה:
שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערה שיכולה להכנס למיקרוגל, ומכניסים לכמה שניות למיקרו רק עד שהסוכר נמס. מוציאים ומערבבים הכל היטב לאיחוד טעמים.

קוצצים דק את הכרוב ומוסיפים לקערת הרוטב, מגררים במגררת גסה את הגזר, וקוצצים דק את הפטרוזיליה מוסיפים לקערת הרוטב ומערבבים הכל.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ושולחים למנוחה של מינימום שעה במקרר.

לפני ההגשה ניתן לפזר למעלה שומשום לקישוט וטעם.

הסלט לדעתי אפילו טעים יותר ביום המחרת, כך שתכינו לכם כמות יפה.

בתאבון

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

קציצות ברוטב עגבניות ואפונה

30/05/2018

האמת שהבלוג שלי קצת נזנח. אתם יודעים קוצר זמן, והחיים עצמם ועוד ספורים ותירוצים, והופ הופ טראללה עברה לה שנה מאז שכתבתי כאן לאחרונה. אבל, ויש אבל, כי בשבת האחרונה הכנתי קציצות ברוטב עגבניות ואפונה ושיניתי את דרך ההכנה של תערובת הקציצות הרגילה שלי וגם את הרוטב ו....יצאו לי הקציצות הכי רכות שאכלתי אי פעם בחיי. ובנוסף יצא רוטב פשוט מדהים, אז החלטתי שאני חייבת להעלות אותו מהר מהר לבלוג, כדי שיהיה לי תעוד לפעמים הבאות שארצה להכין את המתכון הזה, כי מה שבטוח, הוא הולך להחליף את כל המתכונים הקודמים שלי לקציצות ברוטב.

אז אם גם לכם בא להכין את הקציצות הכי רכות והכי נימוחות אי פעם, ובלי לטגן אותן בכלל קודם, הנה המתכון, עבורכם ועבורי.

יוצרים מבלילת הבשר והתבלינים כדורים, לא גדולים מדי, כי בגלל האורז שנמצא בתוכם והופך אותם לרכים כל כך, הם תופחים וגדלים בזמן הבישול.

מכינים את הרוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה כ-10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

מוסיפים את הקציצות בזהירות לרוטב, מביאים שוב לרתיחה עדינה, מכסים את הסיר ולא נוגעים לפחות 15 דקות כדי שהקציצות לא יתפרקו.

לאחר רבע שעה בישול, פותחים מכסה ובזהירות בעזרת כף הופכים את הקציצות ברוטב, מוסיפים חצי חבילה של אפונה קפואה, מכסים ומבשלים עוד חצי שעה. לא לדאוג שהרוטב דליל בתחילת הבישול הוא יסמיך ואפילו מאד עד סוף הבישול.

וכך הסיר נראה בסוף הבישול, ניתן לראות שמיפלס הרוטב ירד והסמיך מאד.

קציצות ברוטב עגבניות ואפונה

המצרכים לקציצות:
500 גר' בקר טחון 
30 גר' שומן כבש מגורד לתוך הבשר
1 בצל בינוני קצוץ דק
3-4 שיני שום קצוצות דק
1/4 חב' פטרוזיליה קצוצה דק
3-4 כפות פירורי לחם
6 כפות אורז שטוף ומסונן (אני השתמשתי בבסמתי)
1 ביצה
מלח ופלפל
1-2 כפות מים

לרוטב:
1 בקבוק זכוכית עגבניות מרוסקות (690 גרם) של MUTTI
2 כפות רסק עגבניות (אני משתמשת משפופרת של MUTTI)
1 בקבוק של העגבניות המרוסקות, מלא במים
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות דק
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1 כף אבקת מרק עוף
1 כפית סוכר
אורגנו יבש
מלח
פלפל שחור גרוס גס
שמן זית
חצי חבילה אפונה קפואה

ההכנה:

שמים את כל חומרי הקציצות בקערה, ולשים היטב עם הידיים עד לאיחוד כל המרכיבים. אם הקציצות רכות מדי להוסיף עוד קצת פירורי לחם. לא לוותר על הוספת המים לבלילת הקציצות, כי בקציצות שמבושלות ברוטב זה עוזר לרוטב לחדור לקציצות.
יוצרים קציצות קצת יותר גדולות מכדור פינג פונג. לא להכין אותן גדולות מדי, כי בהמשך הבישול הן גדלות ומתרחבות מהאורז שנמצא בתוכן. שומרים במקרר עד שהרוטב יהיה מוכן.

בסיר רחב רצוי סוטז' שמים מעט שמן זית שיכסה את התחתית ומוסיפים את הבצל, מטגנים עד לריכוך הבצל. מוסיפים את השום, מוסיפים את הפפריקה המתוקה והכורכום ומטגנים לפתיחת התבלינים. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים גם אותו כדקה תוך ערבוב. שופכים על הכל את בקבוק רוטב העגבניות+בקבוק מלא במים (הבקבוק של הרוטב). מתבלים במרק עוף, סוכר, מלח, פלפל גרוס גס ואורגנו יבש, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים ברתיחה עדינה 10 דק. טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.

מוסיפים את הקציצות בזהירות לסיר, מביאים לרתיחה חוזרת, מנמיכים אש, מכסים ולא נוגעים 15 דק, כך הקציצות מתייצבות ולא מתפרקות. פותחים מכסה, בעזרת כף רחבה הופכים את הקציצות בזהירות. שופכים מסביב ובין הקציצות חצי חבילה אפונה קפואה, מביאים שוב לרתיחה. מכסים, וברתיחה עדינה ממשיכים את הבישול עוד חצי שעה.

בתאבון

המנה שלי

 

 

 

 

לדף הרשומה

הכנת גבינה

אני עורכת קניות פעם בשבוע ביום רביעי, כי זה היום בשבוע שבו יש אצלנו שוק, ואני ממש לא מוכנה לוותר על הקניה בשוק. האמת שאני מתקתקת את הקניות בשוק תוך 15-20 דקות, כי יש לי 2-3 דוכנים קבועים שאני קונה בהם כל שבוע מחדש. מהשוק אנחנו ממשיכים לאושר עד שנמצא 2 דקות מהשוק ועושים בו את יתר הקניות. ולמה אני מספרת לכם את כל זה? כי יש אשה אחת מאד נחמדה, שאין לי מושג איך קוראים לה, אבל גם היא עושה את אותו המסלול כמונו כל יום רביעי, שוק ואחר כך אושר עד, וכל שבוע אנחנו צוחקים ומחכים לראות מי מגיע לאושר ראשון, אנחנו או היא. בכל אופן השבוע הגעתי למקרר הגבינות בסופר ורציתי לקנות גבינת טוב טעם שהיא חלק מהמילוי שלי לבלינצ'ס גבינה שחייבים להכין לשבועות. הפכתי והפכתי את הגבינות ולא הצלחתי למצוא על אף אחת מהן או על המקרר עצמו מה המחיר של הגבינה, ובעודי עומדת ומתרגזת הגיע האשה הנחמדה ואמרה לי תעזבי, בשביל מה את צריכה את הגבינה היקרה הזו, אני מכינה לבד בבית, זה כל כך פשוט ויוצא הרבה יותר זול וגם הרבה יותר טעים, אז עמדתי והקשבתי לה ולמתכון שהיא נתנה לי ומיד ניגשנו שתינו לקחת את המצרכים לגבינה. כל מה שצריך זה אשל וחלב. טוב האמת הייתי קצת סקפטית, אבל היום עמדתי והכנתי ותוך פחות מחצי שעה היתה לי גבינה באמת טעימה יותר מטוב טעם. לא יכולה כבר לחכות לראות איך יצא כמלית לבלינצ'ס שלי.

אז מה צריך? 8 אשל + שקית חלב 3% שומן ומעט מלח.

שופכים לסיר את החלב ואת האשל ומוסיפים 1/2 כפית מלח. היא אמרה כפית אבל אני רוצה את הגבינה מתוקה לבלינצ'ס ולכן שמתי רק חצי כפית

מבשלים על אש בינונית נמוכה, תוך ערבוב כדי שהחלב לא ידבק לתחתית הסיר, בערך 20 דקות עד שרואים שמתחילים להיווצר פירורי גבינה. 

ממשיכים לבשל (בשום פנים ואופן לא נותנים לזה להגיע לרתיחה) עד שרואים שיש הפרדה בין הגבינה למים כמו בתמונה למעלה. מכבים אש ונותנים לזה לעמוד כך עוד כ-10 דקות.

בעזרת מסננת דקה או כף מחוררת מעבירים את המוצקים למסננת מצופה בבד חיתול ונותנים לגבינה לעמוד ולהגיר נוזלים בערך שעתיים, עד שרואים שלא יורדים יותר נוזלים.

מעבירים לקופסה סגורה ומאפסנים במקרר. מהכמות הזו יצא לי 380 גר' גבינה במחיר של 16 שח' בערך.

 

הכנת גבינה

המצרכים:
8 אשל
1 שקית חלב 3% שומן
חצי עד 1 כפית מלח
מסננת+בד חיתול

ההכנה:
מעבירים לסיר את האשל והחלב, מוסיפים מלח ושמים על אש בינונית נמוכה.
מבשלים תוך ערבוב כמעט תמידי, כדי שלא ידבק חלב לתחתית הסיר, בערך 20 דקות עד שרואים שמוצקי הגבינה מתחילים להיפרד מהמים, ממשיכים לבשל ולא מפסיקים לערבב עד שהמים נראים שקופים ולא דומים יותר לחלב. נזהרים לא להביא לרתיחה בשום פנים ואופן.
מכבים אש ונותנים להכל לנוח כ-10 דקות שבמהלכם אם יש גבינה שלא נפרדה עדיין היא ממשיכה את התהליך.
בעזרת מסננת דקה או כף מחוררת מעבירים את הגושים של הגבינה למסננת שמצופה בבד חיתוך ומונחת מעל קערה לקליטת הנוזלים.
מכסים את הגבינה עם שולי החיתול ונותנים לה לעמוד ולהגיר נוזלים בערך שעתיים, עד שרואים שלא יורדים יותר נוזלים.
מעבירים לקופסה עם מכסה ומאפסנים במקרר.

 

סהכ קיבלתי = 380 גרם של גבינה במחיר של בערך 16 שח'.

 

לדף הרשומה

מרק תירס סיני עם חלב קוקוס

24/03/2017

אכלנו לפני כחודש בג'ירף והזמנו מרק תירס שאנחנו מאד אוהבים ואני גם מרבה להכין בבית. המרק היה שונה משלי, היו בו מי קוקוס ואטריות אורז, טוב לא ממש מסובך נכון? הגעתי הביתה ולאחר כמה ימים פשוט הכנתי כשהמתכון הבסיסי שלי הוא הבסיס גם למרק הזה. יצא מרק להתעלף, טעים טעים שהפך למרק התירס הרשמי של הבית. זה מרק שלא צריך הרבה מצרכים וההכנה שלו מהתחלה ועד אכילה לוקחת בערך חצי שעה, אפשר לבקש יותר?

מועכים קופסה אחת של שימורי תירס יחד עם הנוזלים בבלנדר מוט ושופכים לסיר.

מוסיפים 2 ספלים גדולים של גרגרי תירס קפואים, את מי הקוקוס, מים, מרק עוף, סויה, שמן שומשום, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.

מרק תירס סיני עם חלב קוקוס

המצרכים:
1 קופסה של שימורי תירס עם הנוזלים מעוכה בבלנדר מוט
2 ספלים גדולים גרגרי תירס קפואים
1 פחית מי קוקוס (400 מ"ל)
800-1000 מ"ל מים
2 כפות אבקת מרק עוף 
1 כף רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום
מלח
פלפל שחור טחון גס

1 כף גדושה קורנפלור מעורבבת ב1/4 כוס מים

2 ביציים+1 כפית רוטב סויה

חופן גדול של אטריות אורז

ההכנה:
שוברים את אטריות האורז, שמים בקערה שופכים עליהם מים רותחים עד כסוי ומניחים בצד.

מועכים את קופסת שימורי התירס עם הנוזלים שלהם בעזרת בלנדר מוט ומכניסים לסיר בינוני.

מוסיפים לסיר את התירס הקפוא, מי הקוקוס, המים, אבקת מרק העוף, הסויה, שמן השומשום, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה, מכסים סיר ומבשלים בבעבוע עדין 10 דקות.

מערבבים בכוס את הקורנפלור והמים עד שאין גושים ומוסיפים למרק הרותח תוך כדי בחישה. מבשלים ורואים אם המרק לא סמיך מספיק ניתן להוסיף עוד מעט קורנפלור ומים אם סמיך מדי פשוט להוסיף מים.

לקשקש את הביצים עם הסויה ולהוסיף לסיר בזרם דק תוך כדי קשקוש המרק עם מזלג כדי שיצאו אטריות ביצים ולא חביתה. להמשיך לבשל עוד 5 דקות. 

להוסיף את אטריות האורז שסיננו מהמים לבשל עוד דקה ולהגיש.

בתאבון

המנה שלי

 

 

 

 

 

לדף הרשומה
12345
תגובות אחרונות
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת