44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מגולגלות במילוי גבינה ושוקולד

26/05/2017

אחרי שהכנתי את הבצק מגולגלות ללא חמאה והוא נחל הצלחה החלטתי  היום למלא אותו בגבינה. עוגה שניה שאכין לחג תשמעו יצא פצצה שווה לנסות כי הבצק חלום ושילוב של מילוי הגבינה מושלם.

 

 

 

מה צריך:

600 גרם קמח

כוס מיץ תפוזים

3/4 כוס שמן

כוס סוכר

1 אבקת אפיה

למילוי:

500 גרם גבינת כנען

4 כפות אינסטנט פודינג וניל

ביצה אחת

גרידת לימון

כוס שוקולד ציפס// צימוקים בהירים

חצי כוס א' סוכר

כפית ת' וניל איכותית.

אופן ההכנה:

ללוש בצק רך מכל החומרים (אם הבצק רך מידיי להוסיף עוד מעט קמח)

לעטוף בשקית ולשים במקרר לחצי שעה (אני הכנתי את הבצק לילה ליפני.)

המילוי:

לערבב את כל החומרים.

לחלתק את הבצק ל4  לקמח היטב  (כי הבצק  מאוד דביק)משטח עבודה ולרדד לעלה בעובי 3- מ"מ

למרוח חלק מהמילוי ולגלגל לרולדה.

להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

לחרוץ בסכין חתכים רק לסימון.

לאפות בתנור בחום 175 מעלות עד הזהבה נאה.

להמתין עד שהרולדות מתקררות מעט ולפרוס לפרוסות לפי הסימון  לפזר א' סוכר ולהגיש.

וואיייי וואייי כמה שהמגולגלות האלו טעימות ממכר.

בהצלחה

שלכם מכל ה טובה

שבת שלום ו

 

לדף הרשומה

מאפה במילוי קישואים וגבינות

28/05/2017

המאפה הזה יהיה מוכן לקבל אליו כל ירק שתבחרו כי הבצק פשוט משובח .ואפשר גם להכין איתו קרוסונים או לחמניות שיוצאות טעימות להפליא.

 

 

 

 

את המאפה אפשר להכין במגש גדול של פיצה או בתבנית מרובעת

המצרכים:

500 גרם קמח

1 גביע יוגורט

10 גרם מלח

40 גרם סוכר

כף דבש

כף אורגנו יבש

25 גרם שמרים טריים//כף יבשים

רבע כוס חלב

למילוי:

4 קישואים קלופים ופרוסים לאורך בעובי של 4 מ"מ ומטוגנים

3 פלפלים חתוכים לרצועות ומטוגנים קלות

3 בצלים בינוניים פרוסים ומטוגנים קלות

גבינה מלוחה יבשה פרוסה / מגורדת 200 גרם

1 כוס כוס גבינה צהובה מגורדת

מעט חמאה מומסת למריחה על הבצק והתבנית

מעט מלח///פלפל שחור // אורגנו יבש

לבחירה:

3-4 כפות אריסה//10 זיתים שחורים מגולענים

אופן ההכנה:

אפשר להכין את הבצק יום לפני הרכבת המאפה ולהלין אותו במקרר לילה ,כמו כן להכין את הירקות יום לפני.

בקערת המיקסר שמים קמח , מלח, דבש, וסוכר ומערבבים כמה דקות. מוסיפים את האורגנו והשמרים ומערבבים מוסיפים את היוגורט  ומתחילים להוסיף מעט חלב לפי הצורך אולי תזדקקו ליותר מרבע כוס חלב מוסיםים בהדרגה את החלב ולשים בצק עד שמתקבל בצק רך ונעים (לא דביק) לשים בערך כ8 דקות. הבצק מוכן משמנים אותו במעט שמן עוטפים בשקית ומכניסים למקרר או משאירים לתפיחה עד הכפלת הנפח.

הכנת הירקות:

מחממים שמן במחבת (שמן עמוק) פורסים את הקישואים בעובי של 3-4 מ"מ ומטגנים משני הצדדיםעד השחמה יפה (אפשר להמיר את הקישואים בחצילים)

באותו מחבת טגנו קלות את הבצל והפלפלים. שימו על נייר סופג אחרי הטיגון.. צננו את הירקות.

אחרי שהבצק תפח חלקו אותו לשניים 500 גרם לריפוד התבנית והשאר לכיסוי הירקות.

שמנו דלות את התבנית והדפנות במעט חמאה.

על משטח מקומח רדדו את הבצק בעובי של 3 מ"מ והניחו בתבנית כך שהשוליים של הבצק יכסו גם את הדפנות.

מירחו מעט חמאה ,פזרו גבינה מלוחה שימו לפי הסדר קישואים שכבת בצל ופלפלים, פזרו אורגנו מעט  מלח פלפל שחור.פזרו מעל גבינה צהובה מעט אריסה זיתים .

לקפל את שולי הבצק על הירקות.

לקמח שוב את משטח העבודה לרדד את שארית הבצק ולכסות איתו את הירקות שנשארו גלויים להדק את שני הבצקים בצביתות .

מורחים במעט שמן מפזרים שומשום, קצח, קואקר.

עושים חתכים קלים בבצק.

מחממים תנור ל175 מעלות ואופים כ30 דקות.

חוגגים ונהניםםם

בהצלחה

שלכם מכל ה טובה

חג שבועות שמח

 

 

 

 

לדף הרשומה

עוגת שמנת בטעם גבינה

22/05/2017

עוגה נפלאה שמצאתי ברשת של כוכי מזרחי עם שינויים קלים שלי . קלה להכנה ונפלאה בטעמה לא תאמינו שאין בה גבינה.

 

 

 

מה צריך:

לבסיס

250 גרם ביסקוויט פתיבר מרוסקים

50 גרם חמאה מומסת

4 כפות יין מתוק.

למילוי:

5 גביעים שמנת חמוצה 9%

3/4 כוס סוכר

שקית סוכר וניל

7 ביצים

גרידה מחצי לימון

3 כפות אינסטנט פודינג וניל

למריחה על העוגה:

5 כפות לוטוס מוממסות

אופן ההכנה:

לערבב את הביסקוויטים עם החמאה המומסת והיין לשטח בתבנית קפיצית גודל 26 ולישר

בקערת המיקסר לערבב את השמנת הסוכר סוכר וניל אינסטנט פודינג להוסיף את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות..

לשפוך את העיסה על התחתית.

לחמם תנור ל170 מעלות ולאפות שעה.העוגה מוכנה תבדקו עם קיסם לא להתרגש במרכז היא עדיין רוטטת מעט

גילוי נאות:העוגה משתבחת אחרי 24 שעות במקרר

לאחר שהעוגה התקררה לחמם במיקרוגל ממרח לוטוס ולמרוח על העוגה.

מוזמנים לכוס קפה ומשולש של עוגה טעימההה

שבת שלום חברים

שלכם מכל ה טובה

 

 

לדף הרשומה

גבינת שמנת בצל ביתית

19/05/2017

לאחרונה אני מרבה להכין אותה כי היא בעלת אחוזי שומן נמוכים..ולא רק גם יוצאת טעימה ואת הטעמים אתם יכולים לקבוע לכם. הפעם החלטתי להכין עם בצל ופיטרוזיליה קצת שרפתי מעט כמה קוביות בצל .והטעם משגעעע.

 

 

 

 

מה צריך:

6-7  גביעי גיל

1 גביע שמנת חמוצה תשע אחוז (לא חובה)

כפית מלח

1 בצל גדול קצוץ ומטוגן

פיטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל במעט שמן ושמים בצד לצינון. קוצצים את הפיטרוזיליה .

בקערה שמים בד חיתול נקי ושופכים לתוכו את הגילה והשמנת מערבבים היטב

מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את הבצל שהתקרר והפיטרוזיליה ומערבבים.

קושרים בחוט את שולי החיתול ותולים מעל הכיור שהנוזלים יצאו. לפחות ל8 שעות אני מכינה בלילה ועד הבוקר יש לי גבינה מעדן.

אגב ניסיתם לערבב גבינת שמנת עם חציל על האש ושמיר???מעדן תנסו להכין את הגבינה הזו (רק שצריך להכניס את החציל אחרי שהגבינה מוכנה.)

בהצלחה

שלכם מכל ה

טובה

 

לדף הרשומה

מגולגלות ללא חמאה

16/05/2017

תשמעו אתם חייבים להכין את המגולגלות האלו הבצק פשוט נפלא וקל להכנה מקבל אליו כל מילוי שיש לכם בבית וטעיםםם.אין צורך בהמתנה מרובה ואישפוז במקרר.אני מציעה לכם רוצו להכין.

 

 

 

מה צריך:

4 כוסות קמח {כוסות חד פעמי שתיה חמה קטנות}

שלושת רבעי כוס שמן

1 כוס מיץ תפוזים

גרידה מתפוז

1 כוס סוכר +2 כפות

1 אבקת אפיה

אופן ההכנה:

במיקסר שימו קמח ושאר החומרים לושו בצק רך אם הוא קצת דביקי הוסיפו טיפ טיפה קמח. כדררו לכדור הניחו בצד למנוחה של חצי שעה.

חלקו את הכדור ל4 חלקים שווים. קמחו את משטח העבודה היטב. ותרדדו למרובע דק בעובי של 3 מ"מ. מלאו במלית שבחרתם. גלגלו לרולדה והניחו במגש מרופד בנייר אפיה.. צריך לשים את הרולדות במרווח של 8 ס"מ אחת מהשניה.

סמנו חתכים בכל רולדה לפני האפיה.

חממו תנור ל180 מעלות ואפו כ30- 35 דקות / עד הזהבה יפה

פורסים את הרולדות אחרי צינון של10 דקות מפזרים א' סוכר ומגישים עם כוס תה

אפשריות למילוי:

ריבה וקוקוס

ממרח תמרים

תמרים ואגוזים

שוקולד

אגוזים וריבה

ועודדד ועוד כיד הדימיון

בהצלחה עוגה לשבת ל" בעומר  יהי רצון שיתקבלו כל בקשותכים לטובה 

שבת שלום חברים 

שלכם מכל ה טובה

 

 

 

לדף הרשומה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת