44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

עוגת שיש הכי הכי

19/07/2017

כשמגיע י"ז בתמוז מתחילים לי ימים קשים זכרונות מבית הורי עוד מעט האזכרה של אבי ושבועיים אחרי האזכרה של אימי.עד שאני מגיעה לבקר אותם אני מכינה חלק מהמאכלים של אימי. הפעם חזרתי לאפות בסיר הפלא הנצחי שקיבלתי מאמא. והכנתי בו עוגת שיש מדהימה של קרין גורן.כשתסימו את הפרוסה הראשונה תקחו עוד פרוסה וגם אותה לא תרגישו שאכלתם אחת מעוגות השיש הטעימות שאכלתי.טיפ טיפונת עבודה אבל המיקסר עושה אותה. בסוף הרשומה טיפ של ביתי שהכינה את העוגה גם והמליצה לי עליה .

 

 

מה צריך:

לתערובת השוקולד

100 גרם שוקולד מריר

כף שמן

לבלילת העוגה:

4 ביצים בטמפרטורת החדר

1 וחצי כוסות סוכר 300 גרם

2 שקיות סוכר וניל

1 כוס שמן 240 מ"ל

חצי כוס מים 120 מ"ל

1 כוס מיץ תפוזים 240  מ"ל

2 וחצי כוסות קמח 350 גרם

1 שקית א' אפיה

אופן ההכנה:

ממיסים את השוקולד בבן מרי אחרי שהוא נמס מוסיפים את השמן ומצננים מעט

מכינים את הבלילה:

במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר וסוכר הוניל במהירות גבוהה 10 דקות עד לקבלת תערובת בהירה וסמיכה . מנמיכים את המהירות למינימום ומוסיפים שמן בזרם דק מיץ תפוזים ומים.מוסיפים את הקמח ואבקת אפיה ממשיכים לבחוש באיטיות עד לקבלת תערובת אחידה. {לא לבחוש יותר מידיי}

משמנים היטב תבנית קוגלהוף קוטר 26 או תבנית עגולה עם הגבהת שוליים בנייר אפיה.

משטחים בתבנית 3/4 מהעיסה הבהירה

לרבע העיסה הבהירה שנשארה מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים .מניחים כפות מתערובת השוקולדמעל התערובת הבהירה. מחדירים סכין לעומק התבנית ומערבבים קלות.

אופים ב160 מעלות כ50 -55 דקות.

לשחרר מהתבנית אחרי צינון ולקשט עם א' סוכר

גילוי נאות תערובת השוקולד שקעה לי (מה שלא מונע ומנע להיות עוגה נפלאה).

טיפ של ביתי (לא לעצלניםsurprise ) היא שקלה את התערובת  הבהירה חילקה לחצי _(מינוס 100 גרם מתערובת השניה ) הוסיפה את תערובת השוקולד לעיסה . ושמה מצקת בהירה ומצקת שוקולדית ושישה כל מצקת בהירה וכהה היא שישה.

ויצאה לה עוגה מדהימה.

בכל מקרה אם גם לכם יש סיר פלא מבית אבא רוצו להכין את העוגה היא פשוט נפלאה.

שבת שלום חברים בשורות טובות

שלכם מכל ה טובה

לדף הרשומה

בריוש במילוי ממרח טחינה שוקולדי

07/07/2017

כשראיתי בבלוג של נעמה גאון את המתכון התעלפתי אמרתי"אין סיכוי שאני הולכת להכין ולדפדף כל כך הרבה.".אבל מה??אני חייבת להכין כי אני מכורה לבצקי שמרים וגם לבריוש. אז מה עושים? מנסים לשנות ושיניתי תאמינו לי לאכול ולהתעלף הבן הגיע וקיבל טרי טרי חם מהתנור עם אספרסו ארוך וביקש עוד. השכנה שבתה ניצלה בנס ב"ה מפגיעת אוטובוס הגיעה עם חברה הביתה שאלתי אותה "אם היא רוצה עכשו את העוגה או לשבת? "טוב כמובן שנתתי לה מיד וכמה דקות אחרי קיבלתי טלפון" טובההה את המתכון."גם שם התעלפוcheeky קצת קצת יותר עבודה אבללל שווההה אל תפספסו.

 

 

מה אגיד לכם אני לא עמדתי בפיתוי והריח חלוםםם

 

מה צריך:

1 ק"ג קמח

120 גרם סוכר

5 ביצים

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

30 גרם שמרים טריים/ כפית וחצי יבשים

1 כף דבש

קורט מלח

300 מליליטר חלב.

למריחה:

200 גרם חמאה רכה (לחתוך ל8 חלקים כשהיא עדיין קרה )

למילוי :

2 צנצנות ממרח טחינה עם שוקולד// או ווניל

לסירופ:

כוס סוכר

כוס ורבע מים

מיץ מחצי לימון

כפית  ת.וניל

למריחה על הבריוש

חלמון אחד מעורבב עם 4 כפות חלב

אופן הכנת הבצק:

בקערת המיקסר לערבב את הקמח המלח הסוכר והדבש, להוסיף את הביצים החמאה והחלב ללערבב עד שהחמאה נטמעה בקמח ולהוסיף את השמרים..(אם השמרים יבשים אין בעיה ללוש אותם ביחד עם החמאה. )להמשיך ללוש את הבצק לפחות 7-8 דקות.{סבלנות כןןsurprise}

להוציא מהמיקסר לכדרר את הבצק על משטח עבודה להכניס לקערה לכסות  היטב בנילון ולהכניס למקרר לפחות ל4 שעות.

הבצק תופח במקרר יפה{.אני התחלתי להכין את הבצק ב5 אחר הצהריים  וב9 כבר רידדתי ומרחתי חמאה}.

אחרי 4 שעות במקרר במטבח עם קירור מחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים מכדררים כל חלק לכדור עוטפים בשקית נילון ומכניסים למקרר ל10-15 דקות.מוציאים את הכדור הראשון מפזרים קמח על משטח עבודה ומרדדים למרובע גדול בעובי של 4 מ"מ. מורחים 25 גרם חמאה מקפלים ל4 (כמו מעטפה)מכניסים למקרר בתוך שקית נילון. כך להכין את 4 כדורי הבצק.

הבצק חייב לפני הרידוד להיות במקרר כי מרוב חום הוא פשוט ינזל לכם.

כמו כן חייבים לעבוד במקום קריר בשעת הרידוד שוב כי הבצק פשוט מתמוסס.

זהו סיימתם לרדד ולקפל את 4 הכדורים? לאשפז את הבצק מכוסה כל חלק בשקית נילון {אפשר אחד על השני זה לא מונע ממנו לתפוח בלילה}במקרר למשך לילה.

בבוקר מוקדם כשעדיין החום שתקף את מדינת ישראל לא תקף את ביתינו או בחדר ממוזג מוציאים כל כדור בצק מרדדים למרובע ומורחים שוב ב25 גרם חמאה כל כדורמקפלים שוב ל4 עוטפים שוב בשקית נילון ומכניסים לשעה למקרר.(אל תפסחו על השלב הזה של קירור הבצק כי לא תכלו לעבוד איתו).

אחרי שעה  מקמחים משטח עבודה מרפדים תבנית בנייר אפיה. או תבניות חד פעמי מרוחה במעט חמאה.

מרדדים את הבצק למרובע משאירים שוליים של 4 ס"מ ומזלפים פס ממרח טחינה מגלגלים לרולדה מהר . פורסים לפרוסות בעובי של 3 ס"מ.ומניחים בתבנית במרחק של 1 ס"מ זה מזה.

מכניסים למקרר את הבריוש שבתבנית ומוציאים את הכדור השני מרדדים שוב פורסים לפרוסות ומניחים בתבנית וכך עד שסיימנו לרדד את כל הבצק.

חשוב לציין שחייבים להכניס את הבריוש למקרר אחרת הוא מאבד את צורתו.

מורחים בביצה טרופה בחלב ומשאירים לתפיחה במקרר לשעה .

מחממים תנור ל170 מעלות ואופים 30 דקות או עד  הזהבה יפה.

בזמן הזה מכינים את הסירופ ממיסים את הסוכר במים על אש נמוכה מוסיפים את מיץ הלימון ות הוניל ומבשלים עוד 5 דקות.מצננים

מברישים את הבריוש החם בסירופ קר. אם תהיה לכם סבלנות תמתינו עם כוס קפה 5 דקות ותזללוווו.. ואם לא אתם תשרפו את הלשוןcheeky cheeky cheeky.

התעלפתםםם cheeky אני מלכתוב את הפוסט הזלתי ריררangrysurprise.

אני יודעת שההכנה קצת מתסכלת ועוד בימים חמים אלו שאנחנו אומרים יאלההה נשים 25-30 שקלים ונקנה מי צריך לעבוד כל כך קשה בשביל ביס לבטן? אבל זה לא כך מבטיחה לכם יש תוצאות מעלפות.

אזזז שיהיה לכם בהצלחה

ושבת נעימה וקריררההה חברים

שלכם מכל ה טובה

 

לדף הרשומה

קישואים עם נענע

28/06/2017

הג'ננה של הנענע חלפה לי.לא יודעת מה קרה ? אבל פתאום הותקפתי בחידק הנענע..ואני חייבת לשתף אתכם במתכון ויהיה לכם תוספת למנה עיקרית.אומנם הקישואים מטוגנים..אבל קישוא מטוגן הוא יאמייי.מי שרוצה לוותר על הטיגון בשמן שיצלה אותם במחבת פסים ואז יש לכם מנה מופחתת קלוריות.

 

מה צריך:

קישואים קטנים כמספר הסועדים או שניים לכל סועד

4 עגבניות  גדולות חלוטול וקצוצות דק

4- 5 שיני שום מעוכות.

חצי כוס נענע קצוצה (רק העלים)

כפית מיץ לימון

קורט סוכר

מלח. םלפל שחור 

  3-4 כפות שמן זית.

שמן לטיגון עמוק.

להגשה:

פיטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

שוטפים את הקישואים ומסירים את הגבעול .חותכים ל4 רצועות לא עד הסוף שישאר מחובר בבסיס.

מטגנים את הקישואים בשמן עד הזהבה

שמים את הקישואים בסיר בשכבה אחת .מפזרים את העגבניותוהנענע והשום על הקישואים ,מתבלים בתבלינים.

מביאים לרתיחה ,מנמיכים את הלהבה, ומבשלים עד שהרוטב מסמיך מעט.

מגישים עם פיטרוזיליה מעל. מעדןןן

תהנו

בהצלחה חברים

שלכם מכל ה טובה

 

 

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

רוגלך כמו בקונדיטוריה

23/06/2017

מזמן מזמןן הכנתי את הרוגלך האלו כשהבן לקח אותם לחברים בעבודה שאלו אותו "מאיזה קונדיטוריה הוא קנה אותם?"והבן ענה  "מהקונדיטוריה של אמא"מתכון של הנס וברטלה פשוטים להכנה וטעימים כמו שאומרים  עפים עליהם.

 

 

 

מה צריך:

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים  יבשים/ 50 גרם טריים

150 גרם סוכר

1 כפית ת.וניל

חצי כפית מלח

4 ביצים

300 מליליטר חלב

200 גרם חמאה רכה

אופן ההכנה:

לשים מכל החומרים {מלבד החמאה }עד קבלת בצק אחיד.

מוסיפים את החמאה עד הטמעה.

מכניסים לאשפוז למקרר ל3 שעות לפחות או ללילה

מחלקים את הבצק ל6 חלקים.

על משטח מקומח מרדדים לעיגול וחותכים ל10 חלקים.

מגלגלים מהצד הרחב לצר.

מורחים בחלמון טרוף עם 4 כפות חלב

מרפדים תבנית אפיה ומניחים במרווחים. מתפיחים רבע שעה.

אופים ב180 מעלות.20- 15 דקות

אפשר למלא בכל מילוי אבל גם ללא מילוי יעופו על זה surprise

כשהרוגלך יוצאים מהתנור תמרחו סירופ קר.

סירופ:

כוס סוכר

כוס וחצי מים

כפית ת.  וניל

מיץ מחצי לימון

מבשלים עד להמסת הסוכר ומצננים.

בהצלחה חברים

שבת נעימה וטעימה

שלכם מכל ה טובה

 

 

לדף הרשומה

תפוח אדמה מוקרם

23/06/2017

כל שנה כשמתקרב שבועות אני אומרת לעצמי להעלות את המתכון בבלוג אבל אז תמיד מגיע משהו שמונע ממני לכתוב פוסט נו כמובן העצלותsurprise עקב תוספת קטנה ששידרגה את המוקרם זכיתם סוף סוף במתכון ומבחינתי לא חשוב שבועות או סתם יום של חול או מועד אחר העדיפות אצלי חלבי ובמקרה של המוקרם הזה אצל כל בני ביתי הם מחכים למוקרם והם גם מקבלים כל משפחה מגש ויש שמחה וששון וזה אומר שמהקטןןן ועד הגדוללל כולםםם אוהבים.

 

 

 

מה צריך:     כבר מראש אני אומרת לכם להכין כמות כפולה

8 תפוחי אדמה גדוליםםםם מבושלים בקליפתם

גבעולי בצל ירוק קצוצים//פיטרוזיליה

2 כוסות פרורי  גבינה צהובה

קוביה של גבינה מלוחה יבשה מפוררת {לא חובה}

חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת{ אני שמה צהובה כשאין פרמזן}

לרוטב בשמל:

50 גרם חמאה

חצי כוס קמח

1.5 כוסות חלב

מיכל שמנת לבישול 10%

מלח//פלפל שחור//קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם כמעט רכים מצננים ועדיפות להכניס למקרר ללילה כי אז הם לא מתפרקים בחיתוך.

אחרי הצינון פורסים 6   תפוחי האדמה בעובי של ס"מ 1 את השניים הנותרים שמים בצד.

מכינים את הרוטב:

ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים לה את הקמח תוך כדי ערבוב עד שהוא נספג בתוכה. מוסיפים את החלב תוך כדי ערבוב חזק במטרפה.מוסיפים מעט פלפל  ומלח ואגוז מוסקט מוסיפים גם את השמנת לבישול וממשיכים לבחוש {אין מה לעשות חובהlaugh } עד שהרוטב סמיך ללא גושים.

לוקחים תבנית אובלית חסינת חום ומסדרים שכבה של פרוסות תפוח אדמה  מתבלים במלח ופלפל מפזרים בצל ירוק // פיטרוזיליה מעל מפזרים גבינה צהובה ומעט גבינה מלוחה .מורחים שכבה של רוטב בשמל .

חוזרים שוב על הפעולה שכבה של תפוח אדמה עליה בצל גבינה צהובה ורוטב בשמל מסימים בשכבה של רוטב בשמל . מעליה זורים פרורי פרמזן //גבינה צהובה.

שכחנו את שני תפוחי האדמה לאאא

מגרדים במגרדת גסה מעל הגבינה צהובה את תפוחי האדמה ששמרנו בצד שיכסה פחות או יותר את המאפה.

אופים בחום של 190 מעלות כ40 45 דקות. עד להזהבה יפה .

מגישים חם ונהניםםם או אווו כמה שנהניםםםם

אם המאפה נשאר במקרר לפי דעתי הוא משתבח יותר אחרי חימום קל בתנור.

תהנו חבריה

בהצלחה

שלכם מכל ה טובה

 

 

לדף הרשומה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת