66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

עוגת גבינה קלה להכנה

02/01/2018

מטעות יצאה עוגה רכה וטעימה בטרוף..הבעלול אמר לי שהעוגה מזכירה לו את העוגה של בתי מלון שמגישים אותה חמה(אני אוהבת אותה קרה)

במקום גבינה 5% קניתי גבינה 1/2%.חשק ללכת למכולת ולהחליף לא היה לי..מה עושים??מערבבים עם מה שיש בבית בדרך כלל. ויוצאת עוגה טעימה אי אפשר להפסיק לזלול.

 

מה צריך:

500 גרם גבינה 1/2% אפשר גם 5%

1 גביע אשל

4 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר

1 אינסטנט פודינג וניל

1 כף קמח/ קורנפלור

חצי כוס סוכר

1 סוכר וניל

גרידה מלימון אחד.

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר להקציף את 4 החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף קשה

בקערה אחרת לערבב את הגבינה , האשל ,החלמונים, להוסיף גרידת לימון ,אינסטנט פודינג והקמח עד לאיחוד המסה.

להוסיף את החלבונים המוקצפים למסת הגבינה ולערבב בעדינות.עם כף עץ או מרית (לא במיקסר)

לרפד תבנית אפיה כך שהנייר יבלוט מהשוליים יכולה להיות כל תבנית (אם אתם משתמשים בחד פעמית רכה שימו תבנית בתוך תבנית).

לשמן רק את תחתית התבנית (הנייר שבו) ולא לשמן את השוליים.

לשפוך את המסה ולנער בעדינות את המסה כדיי שתיתישר.{אני השתמשתי בתבנית חד פעמית גודל 20+30 העוגה לא יוצאת גבוהה אבל שווה.)

 

 

לחמם תנור ל200 מעלות לאפות 10 דקות להוריד את הטמפרטורה ל170 מעלות ולאפות עוד כ45 דקות.אם ראיתם שהעוגה השחימה והיא עדיין לא אפויה כסו בעדינות עם רדיד אלומינים.והמשיכו באפיה.

ליכלכתם קצת כלים ?cheeky cheeky לא נורא תקראו לשכנה כדי לטעום מהעוגה ולשטוף את הכלים על הדרך תשאירו לה את הכלים של ארוחת הצהורייםsurprise רק לא בטוח שתישאר עוגהwink

יאלהה חברה תהנו

בהצלחה

שבת שלום

שלכם מכל ה  טובה

מחר תפורסם בפורום אוכל כשר  לשם

לדף הרשומה

עוגת טחינה וסילאן

חיפשתי ברשת עוגה בחושה וקלה להכנה ומכיוון שאני אוהבת טחינה קפצתי על המציאה. והרי לפניכם עוגה נפלאה .גם לשבת וגם למשך השבוע לכוס קפה או תה.

תכינו תכינו שווההה

 

 

 

 

מה צריך:

3 ביצים 

חצי כוס סוכר חום

3/4 כוס סוכר לבן

חצי כוס שמן

1/4 כוס טחינה

1/4 כוס סילאן

3 כפות ממרח חלווה

1 כפית ת. וניל

1 כפית קינמון

1/2 כוס מים קרים

2 כוסות קמח תופח

אופן ההכנה:

להקציף את הביצים והסוכר במהירות גבוה עד לקבלת קצפת תפוחה כ4-5 דקות.להוסיף את שאר החומרים. בבחישה איטית , ובסוף את הקמח עד לקבלת בלילה ללא גושים.

לשמן תבנית בטחינה גולמית לפזר שומשום בדפנות התבנית ובתחתית. ולמזוג את הבלילה.

לאפות בחום 175 מעלות כ45 דקות.

לשדרוג אפשר לזלף מעל סילאן לא חובה העוגה גם ככה טעימהdevil

תהנו

שבת שלום חברים

שלכם מכל ה  טובה

לדף הרשומה

מלווח במילוי גבינה

07/12/2017

אז שוב הנכד המתוק נתן אישור להעלות לבלוג את המתכון cheeky נכנס לבית "סבתא אני רעב ! יש לך אולי מאפה בשבילי?? לא אכלתי מהבוקר" ועל השולחן היתה ערמה מוכנה .והתגובה וואיייי וואייי אחד המאפים שלך....אז אני חייבת לשתף אתכם ואני הולכת  להכין אותו לסעודה הקבועה בחנוכה שבה הילדים והנכדים נמצאים {עשיתי אותה קבועה אחרי שפישלתי פעם אחת ופונתי לחדר מיון עם רגל שבורה כשהזמנתי אותם לערב חנוכה משפחתי}.הם יצאו נשכרים surprise זו ארוחה הכייי הכיי מדוברת במשפחה.כאן תאלצו להכין את המלווח ולא לקנות angry מראש אני אומרת לכם אל תכינו חצי כמות כי זה יהיה סבל לילדים שיאלצו להסתפק רק במאפה אחד ותאלצו למחורת להכין שובwink

 

מה צריך:

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

כף מלח

2 כפות סוכר

ביצה אחת

500 מ"ל חלב פושר

למילוי ומריחה

חמאה בטמפרטורת החדר

תבלין פיצה

פרורי גבינה צהובה

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר לשים את כל החומרים וללוש כ7-8 דקות בצק רך (יתכן ותזדקקו לעוד מים)הבצק צריך לצאת רך אך לא דביק. משאירים את הבצק במיקסר מכסים ומתפיחים כ20 דקות. אחרי 20 דקות לשים שוב את הבצק כ4 דקות. מלטפים את כל כדור הבצק במעט שמן ומתפיחים מכוסה עד שמכפיל את נפחו.אחרי התפיחה בוצעים חתיכות מהבצק (גודל אתם בוחרים)אני הכנתי כל כדור במשקל של 90 גרם. מכדררים לכדורים מכסים ונותנים לתפוח כ10 דקות.

משמנים מעט עם שמן את משטח העבודה ,מרדדים כל כדור לאליפסה מורחים במעט חמאה מפזרים תבלין פיצה ופרורי גבינה צהובה ומגלגלים לרולדה.את הרולדה מגלגלים לשבלול,ומניחים בצד לתפיחה.

אחרי שסימנו לגלגל לשבלולים את הבצק לוקחים את השבלול הראשון שהכנו מרדדים אותו לדיסק עגול, משמנים במעט חמאה מחבת טפלון שמים את המאפה ומטגנים,על להבה בינונית משני הצדדים עד הזהבה.(אני הכנתי במחבת חשמלי כך שהעבודה רצה).

לזלולל מיד cheeky cheeky והכי טעיםםם עם סחוג' או רסק עגבניות ליד

וואוווו הילדים ולא רק פשוט יתענגו.

(אם נשאר ברור לי שלא surprise לכסות בנילון ואפשר לחמם במיקרו כמה שניות כמו טרי)

בהצלחה ותהנו לכם

שלכם מכל ה  טובה

 

לדף הרשומה

עוגת מייפל בחושה 2

עוגה רטובה וטעימה בטרוף בקערה אחת כמו שאני אוהבת ויש לכם עוגה לשבת וימות השבוע עם כוס קפה במרפסת בהחלט עוגה מנחמת .

 

מה צריך:

4 ביצים

1 כוס סוכר

1 כוס שמן

1 כוס סירופ מייפל

1 כוס מים חמימים

2 וחצי כוסות קמח תופח

לציפוי על העוגה

חצי כוס פיקאנים / או חצי כוס פיקאנים מסוכרים

חצי כוס סירופ מייפל נוסף

אופן ההכנה:

מקציפים במיקסר ביצים וסוכר כ6 דקות 

מוסיפים שמן בבחישה איטית מוסיפים את הקמח ומערבבים מוסיפים את המים החמימים וסירופ מייפל מערבבים עד לאיחוד העיסה.

משמנים תבנית קוטר 26
אופים ב160 מעלות  כעשרים דקות פותחים את התנור מסדרים את אגוזי הפקאן (הלא מסוכרים)על העוגה  אם הפקאנים מסוכרים שמים אותם אחרי האפיה על העוגה ,וממשיכים לאפות עוד כ40 דקות.

אם אתם רואים שהעוגה שחומה ועדיין לא אפויה במרכז כסו בריפרוף ברדיד אלומיניום.

אחרי צינון של כ4 דקות תחררו את העוגה עם מזלג ותמזגו מעליה סירופ מייפל אני שמתי יותר מחצי כוס.

בהצלחה

שבת שלום חברים

שלכם מכל ה

טובה

 

לדף הרשומה

מאפה חמאתי עם בצל ירוק

29/11/2017

ולמה נתתי לו את הכינוי הזה כי הוא עתיר בחמאה יחסית למשקל הקמח זו הנקודה...... החמאה !מאפה מדהים בטעמו וברכותו עליו נאמר בביס הראשון כבר תגידו וואוווו..או תשמעו מהמכובד וואווו.בהכנת הבצק כמעט ולא תשתמשו בידיים אלא בכף עץ רק אחרי התפיחה תעזרו בידיים.קצת דביק קצת פצריי אבל טעיםםם.

 

לפני שנתחיל רק אסביר לכם שכשהכנתי את המאפה שכחתי לצלם את השלבים ,ואחרי כמה ימים הכנתי מאפה פרווה עם ירקות מוקפצים וההדגמה היא על המאפה הזה ושלב לפני האפיה ואחרי הוא המאפה עם הבצל. כמובן שבעיני המאפה עם הבצל היה לי טעים יותר עם חמאה זה יאמי 

בואו נתחיל:

מה צריך:

בקערה לנפות חצי קילו קמח 

כף שמרים יבשים // 25 גרם שמרים טריים

3 כפות סוכר

כף שטוחה מלח3 כפות חמאה רכה

ביצה אחת

250 מ"ל חלב פושר

למילוי :

180 גרם חמאה רכה (לא מומסת)

3 כוסות בצל ירוק רק הגבעולים הירוקים.

מעט מלח

כפית א' שום

אופן ההכנה:

ממיסים את השמרים ב50 מ"ל חלב

בקערה שמים את החמאה הסוכר המלח  הביצה והקמח ו 200 מ"ל חלב. מערבבים עם כף עץ לא בידיים.

מוסיפים את השמרים המומסים וממשיכם לערבב את הבצק עד שאין בו גושים .הבצק יוצא מאוד דביק .

משמנים את הקערה במעט שמן ומכסים את הבצק לתפיחה עד הכפלה.

בנתיים בקערה מערבבים את הבצל עם החמאה וא' השום והמלח.מניחים בצד.

כשהבצק תפח מוסיפים לו עוד 3 כפות קמח אבל לא לשים אותו אלא מחדירים את הקמח לבצק תוך כדי סיבוב הבצק בקערה עד שהקמח נטמע והופך להיות פחות דביק. אם רואים שהבצק עדיין דביק מוסיפים עוד מעט קמח כף שניים ושוב אותה פעולה. (לא לדאוג הבצק עדיין דביק אבל ניתן לעבוד איתו)

חותכים בידיים משומנות פיסת בצק במשקל של כ50 60 גרם מכדררים לכדור ושמים לתפיחה של כ10 דקות.

משטחים את הכדור (על משטח מקומח או משומן )עם האצבעות לדיסק .שמים כפית מהמילוי (הבצל והחמאה )ומורחים על פני כל הבצק.

מקפלים כמעט לחצי ( כשחלק מהמילוי מציץ החוצה). ואז שוב לחצי. 

מניחים בתבנית עגולה משומנת במרחק של ס"מ אחד מהשני וככה ממלאים את התבנית מסביב. ואת האחרונים מסדרים באמצע בצורת פרח.

מצפים בביצה טרופה עם מעט חלב מפזרים קצח או שומשום.

מתפיחים שוב .

אופים ב175 מעלות כ30 דקות.

מצננים מעט וזוללים. המאפה כל כך טעים שאתם לא תוותרו עליו תכינו אותו שוב ושוב.

בהצלחה

שלכם מכל ה 

טובה

נ.ב

הכנתי באותה צורה בצק פרווה במילוי ירקות מוקפצים.

במקום חמאה שמתי שמן ומים במקום חלב.

המתכון נלקח מהרשת בשינויים שלי.

 

 

 

לדף הרשומה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת