66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

עוגת תפוחים של עידן חדד

הפעם פינקתי את עצמי באחת מהעוגות פרי שאני אוהבת תפוחים (ובכלל עוגות פרי.) אצלי בבית הילדים לא אוהבים עוגות פרי וחס וחלילי בל יראה וימצא צימוקים !!!!! רק אני ובעלי..אחת מעוגות התפוחים הטעימות שאכלתי זו זו.

 

 

 

מה צריך:

לתערובת התפוחים:

4 תפוחי גרני סמית' מקולפים וחתוכים לקוביות

1/4 כפית קינמון

1/4 כוס סוכר חום

חצי מקל וניל (אני שמתי שתי כפיות ת וניל.

קורט מלח

קורט ציפורן

2 כפות ברנדי

גרידה מחצי לימון

לבצק:

4 ביצים שלמות

200 מ"ל שמן

210 גרם סוכר

80 גרם שקדים טחונים

200 גרם קמח

שקית א' אפיה

תוספת רצויה 100 גרם אגוזים קצוצים/ 100 גרם צימוקים (אני שמתי חופן צימוקים וחופן אגוזים)

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את כל חומרי התערובת מניחים שעה בטמפרטורת החדר ומערבבים כל רבע שעה.

מחממים תנור ל170 מעלות.

מקציפים במיקסר ביצים, שמן וסוכר עשר דקות במהירות בינונית.

מקפלים פנימה את השקדים , הקמח וא' אפיה

מקפלים פנימה את תערובת התפוחים עם הנוזלים שהצטברו ומערבבים.

יוצקים לתבנית עגולה קוטר 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה משומנת ומסוכרת בדפנות ובתחתית (אני פיזרתי אגוזים טחונים בדפנות)

אופים 45 דקות עד שקיסם הננעץ באמצע יוצא יבש.

תהנו..עם כדור גלידת וניל ליד  עונג שבת ממשששindecision

בהצלחה

שלכם מכל ה 

טובה

שבת שלום חברים

לדף הרשומה

פרויקט הקובנה

25/04/2018

כשעבדתי יצא לי להפריש חלה 5-6 פעמים ביום ולברך את כל מי שביקש ברכות. כשפרשתי מהעבודה הפרשת חלה היתה חסרה לי ולכן החלטתי להכין קובנה ולחלק לאלה שטעמו את הקובנה שלי ואהבו .יצאתי וקניתי סירים בגדלים שונים, וביום רביעי בלילה אני מכינה קובנות והחברה מגיעים לאסוף אותם עד יום שישי. כך זכיתי שכל שבוע אני מפרישה חלה מברכת וגם מבורכת cheeky כי החברה אוהבים את הקובנה שלי ומברכים אותי surprise. תכינו גם אתם ברור לי שתהנו.

 

מה צריך:

1 ק"ג קמח (לפי בקשת החברים אני מכינה מקמח כוסמין )אבל אתם יכולים להכין מקמח רגיל.

60 גרם סוכר לבן

60 גרם סוכר חום

1 כף מלח

1 כף סילאן

1 כף דבש

2 כפות שמרים יבשים // 50 גרם שמרים טריים.

600 מילליטר מים (לממהרים מים חמימים וללא ממהרים מים מהברז).

שמן בנדיבות למריחת הבצק

קצח/ שומשום לפיזור.

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר לערבב את הקמח, הסוכר , הסילאן, מלח והדבש. 

מערבבים כ-2 3 דקות מוסיפים את השמרים ואת המים ולשים בצק רך ומעט דביק.(ללוש את הבצק לפחות 7 דקות)

להשאיר את הבצק בקערת המיקסר לכסות במגבת ולהתפיח חצי שעה ללוש שוב את הבצק כ4 דקות.

להוציא את הבצק על משטח משומן מעט וללוש שוב בידיים תוך כדי קיפול הבצק חמש פעמיים (הקיפול הכוונה לגלגל כלפי פנים את הבצק)

לכסות ולהתפיח כשעה לפחות.

לחלק את הבצק בהתאם לגודל הסיר ליצור כדור לשמן משטח עבודה ולשים את הכדורים על שמן.

להתפיח כ10 דקות מכוסה.

למרוח שוב את משטח העבודה בנדיבות בשמן לרדד עלה דק דק כמה יותר גדול יותר טוב.

 למרוח בנדיבות שמן.

להתחיל לגלגל את הבצק לרולדה (לא להדק את הרולדה אלא לגלגל בריפרוף)

לגלגל את הרולדה לשבלול (ברלה)

להניח בסיר הקובנה נייר פרגמנט בתחתית לשמן היטב את הדפנות והתחתית ולהניח את ברלה בפנים.

לפזר קצח/שומשום

להתפיח עד שהקובנה מכפילה את ניפחה.

לאפות ב180 מעלות 20 דקות (ללא המכסה)

אחרי האפיה לצנן 5 דקות ולהוציא את הקובנה למנוע הזעה של הבצק.

כיצד נקבל קובנה חומה חומה בשבת בבוקר

1  להניח תחתית על הפלטה ולשים עליה את סיר הקובנה מכוסה, 3 -4 שעות לפני הארוחה להוציא את התחתית ולשים ישירות על הפלטה את הסיר מכוסה.

מוכןןןן רק אל תשכחו להכין רסק של עגבניות טריות או סחוג'surprise

2 אפשרות שנייה להניח את הקובנה על המיחם הרותח ולכסות לפנות בוקר להניח ישירות את הסיר על הפלטה ולכסות.

אוייי כמה שזה טעיםםםם

תהנו

שלכם מכל ה טובה

 

 

 

לדף הרשומה

המבורגר צמחוני

20/04/2018

בפעמים הראשונות וגם האחרונות שאכלתי המבורגר בשרי היה לפני כ46 שנה (כן מרשה לכם לצחוק )כשעדיין התקימה צעדת שלושת הימים "סובו ציון והקיפוה" יצאתי עם חברה שכרנו אוהל (נשמע מצחיק אבל כך זה היה }בערב קנינו לחמניה עם המבורגר וכוס מרק צחחח צחחחח. עכשו כשמתחילים כבר  "לבדוק" חמץ גיליתי הרבה עדשים ירוקים וחשבתי מה לעשות איתם? אופס עלה לי רעיון ונזכרתי בהמבורגר....זהווו הכנתי ויצא טעיםםם.

 

 

מה צריך:

1 כוס עדשים ירוקים

חצי כוס אורז עגול (של סושי)

בצל גדול קצוץ דק.

מלח, כמון, פלפל שחור, מעט א' שום

מים לבישול

מעט שמן לטיגון הבצל,

אופן ההכנה.

בסיר רחב מטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את העדשים מערבבים דקה שתיים, מוסיפים תבלינים 2 כוסות מים (אפשר גם א' מרק)מבשלים על להבה נמוכה כ 40 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים והעדשים התרככו. (לערבב מידיי פעם את העדשים ואם עדיין לא התבשלו ונגמרו הנוזלים להוסיף עוד מעט מים ולהמשיך בבישול)אחרי שהעדשים התבשלו  למעוך מעט עם מועך תפוחי אדמה ,אבל שלא יהיה פירה שישארו חלק שלמים ולצנן על השיש.

את האורז לבשל עם כוס מים על אש נמוכה כ20 דקות תוך כדי ערבוב עד שכל הנוזלים נספגים באורז והאורז מוכן. מצננים.ומועכים מעט.

בקערה מערבבים את האורז והעדשים. מתקנים תיבול.

יוצרים קציצות ומטגנים במחבת עם מעט שמן משני הצדדים.

זהווו אם תכינו mailהמבורגר תשימו טחינה ועלה חסה... זה יהיה מושלםםםםsurprise

תהנו

שלכם מכל ה  טובה

את הפוסט התחלתי לרשום לפני פסח אבל היו אילוצים שמנעו ממני להמשיך אבל איך אומרים "מוטב מאוחר מאשר לעולם לא "

הנה קיבלתם

 

לדף הרשומה

מעמול אוזן המן

לכבוד פורים במשלוחי מנות אני כמעט ולא שולחת מאפים מתוקים ובכלל לא מתעסקת עם  האוזניים של המן cheekycheeky אני מכינה סמבוסק, מאפים מלוח,פיתות,סלטים, מיטבלים,מה עוד שהשנה נחגוג ביום שישי, ותמיד תמיד אנשים שקיבלו את משלוח המנות שלי, חזרו ואמרו לי שזה משלוח מנות הכי הכי שהם קיבלו,השנה החלטתי כן להתעסק באוזניים של המן בקטנה, לא פסחתי,  על לבבות מעמול, פרחי מעמול , עלי מעמול, בקיצר הכנתי מעמול, מהבצק האגדי שלי שהוא ללא חמאה וללא מרגרינה, המעמולים יוצאים אגדה, ואני אומרת לכם שכדאי לכם להשקיע 

 זה ממכר טעיםםם

 

מה צריך:

 

חצי קילו סולת

חצי קילו קמח

1 א' אפיה

2 כפות א' סוכר

2 כוסות שמן

1 כוס מים חמימים.

   למילוי :

כוס וחצי אגוזי  מלך מרוסקים גס

כוס וחצי בוטנים קלויים מרוסקים גס.

חצי כוס שומשום קלוי

חבילה וחצי תמרים בווקום

חצי כפית הל

חצי כפית קינמון

4 כפות מיץ תפוזים// שמן

2 כפות א' סוכר.

 לזרייה:

א' סוכר

 אופן ההכנה:

בקערת המיקסר  עם וו הגיטרה שמים את כל החומרים ולשים בצק נעים ורך (5 דקות לישה). מכסים ומשאירים למנוחה של חצי שעה.

את התמרים אני מערבבת עם מיץ התפוזים מגששת ושולה מהם את העוקץ אם יש heart אני מצאתי גרעין בתמרים ממש סכנה.אחרי הבדיקה, מוסיפה את שאר החומרים ולשה היטב את התמרים והאגוזים.

אני יוצרת כדורים מהבצק .יוצרת כדורים מהתמרים והאגוזים.

מרדדים כל כדור קטן עם מערוך  שמים באמצע את כדור התמרים. ומכינים את הצורה הרצויה.

צובטים צורות עם הצובטן של המעמול.

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, במרחקים קטנים זה מזה ואופים. ב180 מעלות עד הזהבה קלה. לא לאפות יותר מידיי .

אגלה לכם סוד..? החבאתי אותם..cheekycheeky  לא לפני שחיסלתי 3 כל כך טעימיםםםם. כשתטעמו תבינו על מה אני מדברת.

זהוווווווו תהנו

שיהיה לכם פוריםםם  שמייחה עם בשורות טובות וישועות

ווווו שבת שלום חברים.

ליהודים היתה אורה ושמחה

 

לדף הרשומה

פאיי הרועים פרווה

16/02/2018

טוב אתם כבר יודעים שבמשפחה שלי יש באוכל מגוונים למינהם ואני צריכה מידיי פעם לחרטט משהו שיתאים לכולם וחייבת ללכת בשביל בזהירות בזהירות שכולם יהנו. אז חרטטתי משהו ויצא טעים.wink משתפת אתכם ישמש לכל הטבעונים והצמחונים כמנה עיקרית , כתוספת וגם לאוכלי הבשר למינהם לא יזיק לאכול מהפאיי כי הוא טעים.

 

מה צריך:

1.300 ק"ג תפוחי אדמה מבושלים במי מלח (1.300 אחרי בישול)

בצל גדול קצוץ ומטוגן להשחמה (כרגיל אני דואגת שישחים יותרsurprise)

מלח, פלפל שחור.

לירקות:

1 בצל גדולחתוך לרצועות

2 פלפלים צבעוניים חתוכים לרצועות

גזר אחד גדולל חתוך לגפרורים

קישוא גדול חתוך לגפרורים

פיטריות פרוסות

כרוב חתוך לרצועות

מלח מעט פלפל שחור, א' שום או 2-3 שיני שום כתושות.

מעט שמן להקפצת הירקות

אופן ההכנה:

את הירקות מקפיצים במחבת לפי הסדר הרשום כל אחד כמה דקות שלא יהיו סמרטוטיים.שמים בצד לצינון.

מבשלים את תפוחי האדמה ללא הקליפה עד לריכוך ומסננים מועכים לפירה.

מטגנים את הבצל עד הזהבה מערבבים עם הפירה מתבלים במלח ופלפל שחור.

במגש חד פעמי עגול  משומן (לא עם שוליים גבוהים) משטחים חצי מכמות הפירה, שמים את הירקות המוקפצים, משטחים מעליהם את החצי השני של הפירה. ולתנור

180 מעלות עד הזהבה יפה.

מוכןןןןן סלט ירקות גדול ואתם וואלההה נהנים ב

בהצלחה חברים

שלכם מכל ה  טובה

 

לדף הרשומה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת