44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

העוף של גיימי אוליבר

13/09/2017

אחרי שהכנתי את העוגת דבש של גיימי שוויני העלתה בבלוג שלה הייתי חייבת לחפש עוד מתכון של הבחור המוצלח הזה והינה באחד משיטוטי ברשת מצאתי את המתכון הזה...הכנתי מזמן אותו ורק עכשו נזכרתי להכין את הפוסט. אני רוצה רק להגיד שבזמן האפיה כול הבית התמלא בריחות מעלפים וגם הטעם של העוף היה נפלא. התבלינים מאוד דומיננטים כך שאם למישהו יש בעיה עם תבלין כל שהוא שלא ישים אותו.

החומרים הנדרשים:

עוף אחד.

מלח, פלפל שחור גרוס

צרור של בזיליקום, פיטרוזיליה,כוסברה ללא גבעולים קצוצים דק.

4 כפות שמן זית

לימון אחד חצוי לשניים.

4 גבעולי רוזמרין (אני שמתי רק 4 מחטים )

אופן ההכנה:

שוטפים את העוף ומנגבים היטב.

מחממים תנור ל225 מעלות.

משפשפים את העוף וחלל הבטן היטב עם המלח.

תופסים את העור בקצה החזה ומושכים בעדינות, מפרידים את העור מהחזה משפשפים עם מלח ומעט שמן מוסיפים עישבי תיבול ומחזירים את העור.

אותו הדבר בשוק ובמשולש למרוח בין העור לבשר מלח שמן ועישבי תיבול.

עם חוט שפגט לקשור את הכנפיים לגוף העוף (שלא יעוף חס וחלילהcheeky. כמו כן לקשור לו את הרגליים.

 

לשים מעט שמן במגש.ולהניח את העוף כשהחזה כלפי מטה.לאפות כ10 דקות. להוציא את התבנית ולהפוך את העוף כשהחזה כלפי מעלה .אופים עשר דקות. מורידים טמפרטורה ל180 מעלות ואופים עוד כשעה. מידי פעם לפזר עם כף מהנוזל שהצטבר בתחתית המגש.

בהצלחה

שלכם מכל ה טובה

 

זו העוגת דבש החלומית של ג'ימי מהבלוג הנפלא של וויני

http://www.winnish.net/2013/08/2361/

שנה טובה ומבורכת לכל עם ישראל

 

 

 

לדף הרשומה

לחמניות רוגלך ביס

25/08/2017

הלחמניות האלה כל כך טעימות רכות ומענגות ביס אחד וחסל..יש ילדים שאוהבים לחמניות ויש כאלה שלא ללחמניה הזו הם לא יסרבו הם יבקשו עוד מבטיחה לכם,

 

מה צריך:

500 גרם קמח

25 גרם שמרים/ כף גדושה שמרים יבשים

2 כפות סוכר

כפית וחצי מלח

3 כפות שמן

3 כפות זרעי חמניה קלופים וקלויים (תכינו כמות ושימו במקרר בשקית סגורה לשעת הצורך)וזה גם כיף לזלוללל אותםsurprise

3 כפות קוואקר עבה

2 כפות זרעי פשתן

250 מליליטר  מים (יתכן ותצטרכו להוסיף עוד מעט מים)

לציפוי הלחמניות:נתון לבחירתכם

זרעי חמניות( לא קלויים)

זרעי פישתן

קוואקר

טחינה גולמית מעורבבת עם מעט מים.

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר לערבב קמח, סוכר, שמן ומלח כמה דקות להוסיף את השמרים והמים וללוש בצק רך מאוד .

לאחר שהבצק מוכן מכניסים את הזרעונים ולשים עוד כמה דקות עד שהזרעונים נטמעים בבצק.

מכסים בנילון ומתפיחים עד הכפלת הנפח.

אחר שהבצק תפח מחלקים אותו ל2 חלקים שווים במשקל.מכסים ומתפיחים שוב כ10 דקות

מקמחים משטח עבודה ומרדדים במערוך לעיגול בעובי של 1 ס"מ. מרימים אותו בידיים או עם המערוך ושמים בצד.

מרדדים את החלק השני של הבצק לאותו עובי.

לוקחים את הבצק הראשון שרדדנו ומניחים אותו על הבצק השני. עם המערוך שוב לרדד קלות את שני הבצקים (לא בחוזקה אלא רק להדק את שני החלקים)

חותכים למשולשים כמו שחותכים פיצה. כל משולש מגלגלים מהקצה הרחב לצר עד שמתקבל רוגלך גדול ושמנמן.

חוצים את הרוגלך |{מכל רוגלך אחד יוצאות שתי לחמניות }באמצע מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה .מורחים בטחינה ומפזרים את הזרעונים.

מתפיחים שוב.

מחממים תנור ל180 מעלות ואופים כ25 דקות.

כמובןן הריח של הלחמניות בכל הבית

תהנו

שלכם מכל הטובה

 

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

עוגת סולת מתקתקה

30/08/2017

אני מאוהבת בעוגות סולת גם כי הן טעימות וגם בדרך כלל זה בחש ותערבב ולתנור זו עוגה שתנחם אתכם בימים חמים אלו וגם תזרים לכם אנרג'י לורידים cheekycheeky

 

מה צריך:

3 כוסות סולת

1 סוכר וניל

רבע כוס סוכר

כוס שמן

רבע כוס סוכר חום

רבע כוס סוכר לבן

כוס ורבע מיץ תפוזים טרי

חצי כוס קוקוס

כוס אגוזים טחונים

1 א' אפיה

לסירופ:

3 כוסות סוכר

2 כוסות מים

מיץ מחצי לימון

טיפה מי ורדים לא חובה

אופן ההכנה:

קודם את הסירופ:

להמיס את הסוכר על אש נמוכה להוסיף את הלימון לבשל כ 5-6 דקות ולכבות את האש להוסיף מיי ורדים ולצנן

לעיסה:

מי שלא רוצה ללכלך את הידיים המיקסר גם יעשה את העבודה .אבל בידיים זה גם עובד נפלאwink

אזזזז בקערה שמים את כל החומרים ולשים בצק דביקי עד לעיסה אחידה

משטחים בתבנית אפיה לא גדולה מרובעת (אפשר חד פעמית)

אופים 20 דקות עד הזהבה ב180 מעלות מוציאים מהתנור חותכים לריבועים ומכניסים שוב לתנור לעוד 10 דקות

מוציאים מהתנור עם מצקת יוצקים את הסירופ על פני כל העוגה (העוגה צפה בסירופ ובסוף הסירופ נספג בתוכה) אל תדאגו אתם תרגישו את זה מצוין כשתאכלו את הריבוע הראשוןcheekyו

בהצלחה שבת שלום חברים

המתכון נלקח מהרשת

שלכם מכל ה טובה

לדף הרשומה

בורגול ובצל מקורמל

16/08/2017

שוב יכול להיות גם כתוספת למנה עיקרית גם כסלט נאכל חם וגם בטמפרטורת החדר טעיםםם

 

מה צריך:

כוס בורגול  עבה מושרה ב2 וחצי כוסות מים חמים לשעתיים

בצל גדול פרוס לפרוסות דקות.

חציל בינוני חתוך לקוביות בינוניות מטוגן/ אפוי

2 -3 פלפלים חתוכים לרצועות דקות /אפוי / מטוגן

1 כף סוכר חום כהה

חצי כפית כמון

מלח

כפית גדושה בהרת (לחמוצים)

3 כפות שמן

אופן ההכנה:

משרים את הבורגול במים ומסננים.

מטגנים את הבצל תוך ערבוב מתמיד עד לשקיפות- מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטגן על להבה נמוכה כ5 דקות עד לקרמול מוסיפים את שאר התבלינים ומערבבים.

מוסיפים את הבורגול המסונן וממשיכים לערבב.

מוסיפים את החצילים והפלפלים מערבבים. מתקנים תיבול.

ונהניםםם

בהצלחה

שלכם מכל ה  טובה

 

 

 

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

מגולגלות וחצי ממולאות בתמרים

11/08/2017

ולמה מגולגלות וחצי?? כי אנחנו מגלגלים רק סיבוב וחצי את הבצק. הבצק עשוי מקמח וטחינה כיפי לעבודה וגם בריא.נשמר הרבה זמן במקרר בשקית נילון.

 

 

 

מה צריך:

חצי קילו קמח

5 כפות א סוכר

250 גרם טחינה גולמית

חצי שקית א' אפיה

חצי כוס מים

למילוי:

קופסה ממרח תמרים

כוס אגוזים טחונים

או כמו מכורים כמוני לממרח חלבה.

אפשרות נוספת וטעימה ממרח שוקולד.

אופן ההכנה:

שמים בקערת המיקסר את הקמח, מערבבים היטב את הטחינה שהשמן לא יצוף מוסיפים לקמח ואת שאר החומרים ומתחילים ללוש בצק זה לוקח כמה דקות עד שמתקבל בצק רך ואלסטי כמו פלסטלינה. אם חסר נוזלים מוסיפים מים בהדרגה אם הבצק רך מוסיפים מעט קמח.

לשים למנוחה של חצי שעה מכוסה. הבצק יכול להשמר במקרר מכוסה עד 4-5 ימים.

לקמח משטח במעט קמח ולרדד לבצק בעובי של 1 מ"מ לחתוך לרצועות ברוחב של 5 ס"מ 

לערבב את התמרים עם האגוזים או כל מלית שבחרתם. לזלף פס מהמלית במרכז הרצועה ולגלגל גילגול וחצי עד לסגירת המילוי .(לא לנסות לגלגל שני גילגולים כי הבצק לא נאפה בפנים).

להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה. לחתוך את הרולדה עד לחצי לא עד הסוף לחתיכות בגודל שאתם רוצים.

לאפות ב170 מעלות כ17 דקות בערך או עד הזהבה קלה.

בצק נפלא נשמר במקרר, (אחרי צינון חייבים לכסות כי הבצק מתיבש}

בהצלחה 

שבת שלום לכולם

שלכם מכל ה  טובה

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת