44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ניוקי בירקות

לא רק חלבי ניוקי טעים גם כשהוא פרווה ועוד יותר עם שלל ירקות טריים שיש לנו בבית. מנה טעימה  שתתאים לכל ארוחה.הפעם ניוקי קנוי למי יש כח בימים חמים אלה לעמוד ולהכין ניוקי?

 

 

 

מה צריך:

חבילת ניוקי מבושלת לפי הוראות היצרן

בצל אחד קצוץ

מעט שמן

ירקות שבני הבית אוהבים, גזר ,אפונה, קישואים, שעועית ירוקה קפואה,

מעט א' מרק  //לא חובה // קוביית קנור עם עשבי תיבול

פיטרוזיליה

כורכום מלח פלפל שחור קורט כמון

אופן ההכנה :

מטגנים את הבצל במעט שמן מוסיפים ירקות חתוכים תבלינים אם יש קפואים שמים אותם 10 דקות לפני סיום הבישול.

מוסיפים מים ומבשלים על אש נמוכה 30 דקות כשרוב הנוזלים התאדו.ונשארים בערך 2 כוסות

מבשלים את הניוקי לפי הוראות היצרן מסננים מוסיפים לירקות ומבשלים ביחד 5 דקות לספיגת טעמים תוך כדי עירבוב.מוכןןן תגישו חם.

תהנו

שיהיה בהצלחה

שלכם מכל ה טובה

לדף הרשומה

פשטידת תפוח אדמה ועדשים

16/07/2017

זו אחות של פשטידת תפוח אדמה שהעלתי לא מזמן ללא ביצים ללא קמח ובמחבת קצת גיוון לבני הבית הצמחוניים וגם לי . הכנתי לשבת יצאה טעימה מאוד.אז הנה יש לכם מה להכין לימים שבהם לא נאכל בשר.

 

 

מה צריך:

4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים עם הקליפה ושאושפזו לילה במקרר

כוס עדשים ירוקים

בצל אחד גדול קצוץ דק

מלח-פלפל שחור- כמון- א' מרק. וכמון קלוי וטחון בבית הוראות להכנה שלו למטה

מעט שמן

אופן ההכנה:

לבשל את תפוחי האדמה בקליפה בערך שלושים דקות או עד שסכין ננעצת בהם בקלות. לצנן ולהכניס למקרר לילה{ חובה}

לקצוץ את הבצל ולטגן אותו עד שקיפות. להוסיף כוס עדשים 2 כוסות מים לבחוש, להוסיף מלח א' מרק (לא חובה) פלפל שחור , חצי כפית כמון ועוד חצי כפיתכמון קלוי וטחון }מוסיף המון} להביא לרתיחה לערבב  להנמיך להבה ולבשל כ40 דקות( מידיי פעם לערבב) הבישול צריך להיות עד שהנוזלים מתאדים והעדשים רכים אך לא דיסתיים. ולצנן.

לקלוף את תפוחי האדמה ולגרד במגרדת גסה לקערה להוסיף מעט מלח ופלפל שחור לערבב בעדינות.

להוסיף את העדשים ולערבב בעדינות לטעום ולתקן תיבול.

במחבת תפלון איכותית שלא נדבקים בה הטיגונים שמים קוביית חמאה לחלבי// לפרווה שמן//מחמאה.ממיסים אותה על להבה בינונית כשהמחבת חמה שמים את העיסה ומישרים 5 דקות על להבה בינונית גבוהה. ואז עוד 20 דקות על להבה נמוכה.

אחר כך להפוך על צלחת גדולה ולהחליק שוב למחבת את הפשטידה לטגן עוד 20 דקות.

זהו מוכן כששני הצדדים שחומים יפה.

לתשומת לבכם כשהפשטידה חמה היא מתפוררת כי הרי אין בה ביצים וקמח.

הפתרון פשוט להוציא עם כף רחבה ולהגיש עם סלט טעים.אחרי קירור במקרר היא נחתכת יפה

כמון קלוי :

אתם לא מבינים כמה הוא מוסיף ארומה לתבשילים שווה לנסות

מבקשים בחנות לתבלינים 100 -150 גרם זרעי כמון.

באים הביתה שמים מחבת על האש מחממים מעט שמים את הכמון ומטגנים על להבה נמוכה תוך כדי עירבוב 6-7 דקות אתם כבר תרגישו את הריח אל תדאגו.

לצנן ולטחון  במטחנה לאבקה לשמירה בכלי אטום . כל תבשיל שאתם מוסיפים בו כמון תוסיפו בו גם כמון קלוי. מידד תרגישו בטעם הנפלא

בהצלחה שלכם מכל ה טובה

 

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

עוגת שיש הכי הכי

19/07/2017

כשמגיע י"ז בתמוז מתחילים לי ימים קשים זכרונות מבית הורי עוד מעט האזכרה של אבי ושבועיים אחרי האזכרה של אימי.עד שאני מגיעה לבקר אותם אני מכינה חלק מהמאכלים של אימי. הפעם חזרתי לאפות בסיר הפלא הנצחי שקיבלתי מאמא. והכנתי בו עוגת שיש מדהימה של קרין גורן.כשתסימו את הפרוסה הראשונה תקחו עוד פרוסה וגם אותה לא תרגישו שאכלתם אחת מעוגות השיש הטעימות שאכלתי.טיפ טיפונת עבודה אבל המיקסר עושה אותה. בסוף הרשומה טיפ של ביתי שהכינה את העוגה גם והמליצה לי עליה .

 

 

מה צריך:

לתערובת השוקולד

100 גרם שוקולד מריר

כף שמן

לבלילת העוגה:

4 ביצים בטמפרטורת החדר

1 וחצי כוסות סוכר 300 גרם

2 שקיות סוכר וניל

1 כוס שמן 240 מ"ל

חצי כוס מים 120 מ"ל

1 כוס מיץ תפוזים 240  מ"ל

2 וחצי כוסות קמח 350 גרם

1 שקית א' אפיה

אופן ההכנה:

ממיסים את השוקולד בבן מרי אחרי שהוא נמס מוסיפים את השמן ומצננים מעט

מכינים את הבלילה:

במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר וסוכר הוניל במהירות גבוהה 10 דקות עד לקבלת תערובת בהירה וסמיכה . מנמיכים את המהירות למינימום ומוסיפים שמן בזרם דק מיץ תפוזים ומים.מוסיפים את הקמח ואבקת אפיה ממשיכים לבחוש באיטיות עד לקבלת תערובת אחידה. {לא לבחוש יותר מידיי}

משמנים היטב תבנית קוגלהוף קוטר 26 או תבנית עגולה עם הגבהת שוליים בנייר אפיה.

משטחים בתבנית 3/4 מהעיסה הבהירה

לרבע העיסה הבהירה שנשארה מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים .מניחים כפות מתערובת השוקולדמעל התערובת הבהירה. מחדירים סכין לעומק התבנית ומערבבים קלות.

אופים ב160 מעלות כ50 -55 דקות.

לשחרר מהתבנית אחרי צינון ולקשט עם א' סוכר

גילוי נאות תערובת השוקולד שקעה לי (מה שלא מונע ומנע להיות עוגה נפלאה).

טיפ של ביתי (לא לעצלניםsurprise ) היא שקלה את התערובת  הבהירה חילקה לחצי _(מינוס 100 גרם מתערובת השניה ) הוסיפה את תערובת השוקולד לעיסה . ושמה מצקת בהירה ומצקת שוקולדית ושישה כל מצקת בהירה וכהה היא שישה.

ויצאה לה עוגה מדהימה.

בכל מקרה אם גם לכם יש סיר פלא מבית אבא רוצו להכין את העוגה היא פשוט נפלאה.

שבת שלום חברים בשורות טובות

שלכם מכל ה טובה

לדף הרשומה

בריוש במילוי ממרח טחינה שוקולדי

07/07/2017

כשראיתי בבלוג של נעמה גאון את המתכון התעלפתי אמרתי"אין סיכוי שאני הולכת להכין ולדפדף כל כך הרבה.".אבל מה??אני חייבת להכין כי אני מכורה לבצקי שמרים וגם לבריוש. אז מה עושים? מנסים לשנות ושיניתי תאמינו לי לאכול ולהתעלף הבן הגיע וקיבל טרי טרי חם מהתנור עם אספרסו ארוך וביקש עוד. השכנה שבתה ניצלה בנס ב"ה מפגיעת אוטובוס הגיעה עם חברה הביתה שאלתי אותה "אם היא רוצה עכשו את העוגה או לשבת? "טוב כמובן שנתתי לה מיד וכמה דקות אחרי קיבלתי טלפון" טובההה את המתכון."גם שם התעלפוcheeky קצת קצת יותר עבודה אבללל שווההה אל תפספסו.

 

 

מה אגיד לכם אני לא עמדתי בפיתוי והריח חלוםםם

 

מה צריך:

1 ק"ג קמח

120 גרם סוכר

5 ביצים

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

30 גרם שמרים טריים/ כפית וחצי יבשים

1 כף דבש

קורט מלח

300 מליליטר חלב.

למריחה:

200 גרם חמאה רכה (לחתוך ל8 חלקים כשהיא עדיין קרה )

למילוי :

2 צנצנות ממרח טחינה עם שוקולד// או ווניל

לסירופ:

כוס סוכר

כוס ורבע מים

מיץ מחצי לימון

כפית  ת.וניל

למריחה על הבריוש

חלמון אחד מעורבב עם 4 כפות חלב

אופן הכנת הבצק:

בקערת המיקסר לערבב את הקמח המלח הסוכר והדבש, להוסיף את הביצים החמאה והחלב ללערבב עד שהחמאה נטמעה בקמח ולהוסיף את השמרים..(אם השמרים יבשים אין בעיה ללוש אותם ביחד עם החמאה. )להמשיך ללוש את הבצק לפחות 7-8 דקות.{סבלנות כןןsurprise}

להוציא מהמיקסר לכדרר את הבצק על משטח עבודה להכניס לקערה לכסות  היטב בנילון ולהכניס למקרר לפחות ל4 שעות.

הבצק תופח במקרר יפה{.אני התחלתי להכין את הבצק ב5 אחר הצהריים  וב9 כבר רידדתי ומרחתי חמאה}.

אחרי 4 שעות במקרר במטבח עם קירור מחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים מכדררים כל חלק לכדור עוטפים בשקית נילון ומכניסים למקרר ל10-15 דקות.מוציאים את הכדור הראשון מפזרים קמח על משטח עבודה ומרדדים למרובע גדול בעובי של 4 מ"מ. מורחים 25 גרם חמאה מקפלים ל4 (כמו מעטפה)מכניסים למקרר בתוך שקית נילון. כך להכין את 4 כדורי הבצק.

הבצק חייב לפני הרידוד להיות במקרר כי מרוב חום הוא פשוט ינזל לכם.

כמו כן חייבים לעבוד במקום קריר בשעת הרידוד שוב כי הבצק פשוט מתמוסס.

זהו סיימתם לרדד ולקפל את 4 הכדורים? לאשפז את הבצק מכוסה כל חלק בשקית נילון {אפשר אחד על השני זה לא מונע ממנו לתפוח בלילה}במקרר למשך לילה.

בבוקר מוקדם כשעדיין החום שתקף את מדינת ישראל לא תקף את ביתינו או בחדר ממוזג מוציאים כל כדור בצק מרדדים למרובע ומורחים שוב ב25 גרם חמאה כל כדורמקפלים שוב ל4 עוטפים שוב בשקית נילון ומכניסים לשעה למקרר.(אל תפסחו על השלב הזה של קירור הבצק כי לא תכלו לעבוד איתו).

אחרי שעה  מקמחים משטח עבודה מרפדים תבנית בנייר אפיה. או תבניות חד פעמי מרוחה במעט חמאה.

מרדדים את הבצק למרובע משאירים שוליים של 4 ס"מ ומזלפים פס ממרח טחינה מגלגלים לרולדה מהר . פורסים לפרוסות בעובי של 3 ס"מ.ומניחים בתבנית במרחק של 1 ס"מ זה מזה.

מכניסים למקרר את הבריוש שבתבנית ומוציאים את הכדור השני מרדדים שוב פורסים לפרוסות ומניחים בתבנית וכך עד שסיימנו לרדד את כל הבצק.

חשוב לציין שחייבים להכניס את הבריוש למקרר אחרת הוא מאבד את צורתו.

מורחים בביצה טרופה בחלב ומשאירים לתפיחה במקרר לשעה .

מחממים תנור ל170 מעלות ואופים 30 דקות או עד  הזהבה יפה.

בזמן הזה מכינים את הסירופ ממיסים את הסוכר במים על אש נמוכה מוסיפים את מיץ הלימון ות הוניל ומבשלים עוד 5 דקות.מצננים

מברישים את הבריוש החם בסירופ קר. אם תהיה לכם סבלנות תמתינו עם כוס קפה 5 דקות ותזללוווו.. ואם לא אתם תשרפו את הלשוןcheeky cheeky cheeky.

התעלפתםםם cheeky אני מלכתוב את הפוסט הזלתי ריררangrysurprise.

אני יודעת שההכנה קצת מתסכלת ועוד בימים חמים אלו שאנחנו אומרים יאלההה נשים 25-30 שקלים ונקנה מי צריך לעבוד כל כך קשה בשביל ביס לבטן? אבל זה לא כך מבטיחה לכם יש תוצאות מעלפות.

אזזז שיהיה לכם בהצלחה

ושבת נעימה וקריררההה חברים

שלכם מכל ה טובה

 

לדף הרשומה

קישואים עם נענע

28/06/2017

הג'ננה של הנענע חלפה לי.לא יודעת מה קרה ? אבל פתאום הותקפתי בחידק הנענע..ואני חייבת לשתף אתכם במתכון ויהיה לכם תוספת למנה עיקרית.אומנם הקישואים מטוגנים..אבל קישוא מטוגן הוא יאמייי.מי שרוצה לוותר על הטיגון בשמן שיצלה אותם במחבת פסים ואז יש לכם מנה מופחתת קלוריות.

 

מה צריך:

קישואים קטנים כמספר הסועדים או שניים לכל סועד

4 עגבניות  גדולות חלוטול וקצוצות דק

4- 5 שיני שום מעוכות.

חצי כוס נענע קצוצה (רק העלים)

כפית מיץ לימון

קורט סוכר

מלח. םלפל שחור 

  3-4 כפות שמן זית.

שמן לטיגון עמוק.

להגשה:

פיטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

שוטפים את הקישואים ומסירים את הגבעול .חותכים ל4 רצועות לא עד הסוף שישאר מחובר בבסיס.

מטגנים את הקישואים בשמן עד הזהבה

שמים את הקישואים בסיר בשכבה אחת .מפזרים את העגבניותוהנענע והשום על הקישואים ,מתבלים בתבלינים.

מביאים לרתיחה ,מנמיכים את הלהבה, ומבשלים עד שהרוטב מסמיך מעט.

מגישים עם פיטרוזיליה מעל. מעדןןן

תהנו

בהצלחה חברים

שלכם מכל ה טובה

 

 

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת