66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בבקה עשירה בשוקולד

25/05/2018

זהו בסופו של כמו שתמיד אני אומרת לכם כל עוגות הקרמים לא מגיעות לקרסוליים של עוגות השמריםcheekycheeky מבחינתי לפחות.והבבקה הזו חלומית.הריח מטריף והטעם  .את המתכון מצאתי ברשת .רק דבר אחד צריך לשנות את גודל התבניות או לייצר תבנית אינגליש קייק (מהקטנות) גודל מתאים. כי במתכון מצויין שאת כל כמות הקמח שבמתכון (שכמובן מכפיל את הנפח)מכניסים לתוך שתי תבניות אינגליש קייק,זה ממש לא נראה לי הגיוני.המזל שהכנתי בשתי תבניות איגליש קייק (לא חד פעמי) מתרחבות. אם הייתי מכינה באינגליש קייק היה פשוט התפרצות לבה בתנור זה גדל לממדים שלא יאמןcheeky ההמלצה שלי לחלק את הבצק במשקל שווה לשלושה חלקים.(ואפילו ל4 חלקים אז מה אם יצאו בבקות קטנות?אבל טעימות) ואז יהיה אפשרות להכניס כל בבקה לתבנית אינגליש קייק. ולא כמו שראיתי בסרטון טה טה טםםם העוגה מוכנה ואז הולכים לצד מחלצים את העוגה השד יודע מאיזו תבנית ? וחוזרים למסך עם עוגה מוכנה על מגש מה שנשאר זה לפרוס ולנגוסwink .היי חברה נותני המתכונים אם כבר אתם נותנים מתכון שיהיה אמיתי עד הסוף! למה לא הראתם את חילוץ " הפגזים"מהתבנית? כי אני אפיתי בשתי תבניות אינגליש קייק מתרחבות והיה קשה לי לחלץ אותם, כי באמת יצאו פגזים, אבל טעים.ואני את האמת? צילמתי את שתי התבניות אבל אראה לכם רק את המגש המוצלח חחח כי מה שחשוב זה הטעם ואם תחלקו את הבצק אז יצא לכם יופי יופי של בבקה לא רק יפה גם טעימה.זהו חפרתי לכם מספיק, (הייתי חייבת מזמן לא דיברתי כל כך הרבהcheeky אני קצת עסוקה בהזדמנות אספר במהsurprise} לעבודה......

 

מה צריך:

650 גרם קמח

כף שמרים יבשים/ 27 גרם טריים

חצי כוס סוכר

כוס חלב

2 ביצים

קורט מלח

150 גרם חמאה

כפית ת.וניל

למילוי:

2 כוסות סוכר

כפית קינמון

חצי כוס קקאו

100 גרם חמאה רכה

ת,וניל כפית

לשטרויזל לא חובה אבל להוסיף חטא על פשע בעוגות? למה לא???cheeky

5 גרם חמאה קרה

שליש כוס סוכר

חצי כוס קמח

למריחה: חלבון אחד

אופן ההכנה: בקערת המיקסר ללוש בצק מכל חומרי הבצק לבצק רך יתכן ותצטרכו להוסיף נוזלים אז תוסיפו בזהירות מעט חלב /מים.

לכסות את הבצק ולהתפיח.(אני כהרגלי בקודש מכינה יום לפני ומאשפזת במקרר.(לא לדאוג זה תופח נפלא).

להכנת המילוי.

בקערה לערבב את כל חומרי המילוי ולערבב היטב.

הכנת השטרויזל:

לפורר את החמאה לקמח והסוכר וליצור בצק פרורי להכניס למקרר עד לשימוש.

ההכנה: לחלק את הבצק (כמו שאמרנו ל3 חלקים שווים) לכדרר כל בצק לכדור לכסות ולהתפיח 10 דקות.

לרדד כל חלק למרובע דק למרוח מהמילוי. (ההצעה שלי לחלק את המילוי כדי שלא יווצר מצב שלבצק אחד לא יהיה מילוי מספיק)על פני כל שטח הבצק.

לגלגל לרולדה ארוכה לקפל לחצי ולסובב כמו בורג.

לשים נייר אפייה ולשמן היטב. להניח את הרולדה המוברגת indecision בתבנית לכסות ולהתפיח.

אחרי ההתפחה למרוח בזהירות את החלבון ולפזר את השטרויזל הקר על העוגה.(שוב לא חובה אבל טעים)

לחמם תנור ל170 מעלות ולאפות כ25 -30 דקות

והריחחחח שמופץ בבית מטריףףף לכל הדעות.smileysmiley

תהנו תהנו

בהצלחה

שלכם מכל ה  טובה

שבת שלום חברים

לדף הרשומה

פיצות מהירות וטעימות

18/05/2018

פיצות מהירות ( יחסית) בצק קל להכנה וטעים כבר אומרת תכינו כמות כפולה כי זה נבלע.

מה צריך:

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים / 25 שמרים טריים

2 ביצים

כף סוכר

כית מלח

180 מ"ל חלב

70 גרם חמאה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות.

על הפיצה:

3 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות

3 שיני שום כתושות

מעט מלח

כפית פפריקה מתוקה

מעט שמן 

קורט סוכר

אורגנו יבש כפית גדושה

תבלין פיצה כפית

 

זיתים ירוקים/ שחורים קצוצים

גבינה צהובה מגורדת

אופן ההכנה:

במיקסר ללוש את כל חומרי הבצק 10 דקות עד לקבלת בצק רך . לכסות ולהתפיח עד הכפלת הנפח (שוב כהרגלי בקודש מכינה ומאשפזת עטוף בנילון לילה במקרר) 

מכינים את הרוטב:

קולפים את העגבניות חותכים לקוביות קטנות שמים בסיר מעט שמן שיני שום כתושות את העגבניות והתבלינים תוך כדי עירבוב על אש נמוכה כרבע שעה עד לצימצום הנוזלים מכבים את הגז ומצננים.

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 100 גרם כל אחד מכסים ומתפיחים כרבע שעה.

מרפדים תבנית בנייר אפיה שמים את הכדורים בתבנית במרחקים עם תחתית של כוס עושים גומה במרכז הבצק מורחים ברוטב מפזרים זיתים וגבינה צהובה מתפיחים שוב 10 דקות אופים ב175 מעלות 15 -20 דקות.

נהנים עם סלט גדול או קטן

בהצלחה 

שלכם מכל ה  טובה

לדף הרשומה

גביניות

11/05/2018

שבועות מתקרב שלא נכין את הגביניות של אמא???? אבל לא יודעת מה להגיד לכם מה שאעשה לא מגיע לטעם שהיה במטבח שלה.וזה גורם לי לגעגוע יותר גדול... .אני אוהבת עוגות גבינה מכל הסוגים אבל אין בעולם מבחינתי שום דבר שעולה על עוגות שמרים וגבינה.אי אפשר להפסיק לזלוללל. תהנו חברה

 

שעות יושבים לערוך פוסט ובסוף שכחנו להוסיף שמירה והכל נעלםangry

מצרכים:

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים/25 גרם טריים

100 גרם סוכר

180 מ"ל חלב

3 חלמונים

קליפת לימון מגורדת

120 גרם חמאה מומסת פושרת

קורט מלח

למילוי:

500 גרם גבינת טוב טעם

120 גרם סוכר

2 שקיות סוכר וניל

1 כפית ת. וניל

20 גרם חמאה מומסת

2 חלמונים

קליפת לימון מגורדת

לבחירה חצי כוס צימוקים 

לציפוי:

1 ביצה טרופה עם כף חלב

א' סוכר

אופן ההכנה:

לשים בצק מכל חומרי הבצק מכסים ושמים לתפיחה. (אני מכינה יום לפני ושמה במקרר)

מערבבים את חומרי המילוי.

מחלקים את הבצק ל2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן וחותכים למרובעים 10 ס" מ כל מרובע. שמים באמצע כף מהמילוי. מקפלים פינה אחת על הגבינה וצובטים את הפינה הנגדית.

כך גם עם הפינה השניה.

מרפדים בנייר אפייה את התבנית ושמים במרווחים.מורחים בעדינות בביצה טרופה.

מתפיחים שוב עד שהגביניות מכפילות את נפחן.

אופים ב180 מעלות כ רבע שעה או עד הזהבה יפה גם מלמטה.

מצננים מפזרים א' סוכר ומגישים עם חיוך devil.

תהנו

חג שמח

שלכם מכל ה טובה

לדף הרשומה

רוגלך רחת לוקום

04/05/2018

בחיפוש ברשת מצאתי את המתכון בצק חלום הטעם עוד יותר שווה להכין

 

 

 

מה צריך:

400 גרם קמח

כפית אבקת אפייה

200 גרם חמאה רכה/מחמאה

שני חלמונים

חצי גביע שמנת חמוצה

חצי כוס סוכר 

למילוי:

300 גרם רחת חלקום 

לפיזור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מערבבים את החמאה הרכה עם הביצים והסוכר מוסיפים את השמנת חמוצה והקמח ולשים בצק רך ולא דביק.

עוטפים בניילון נצמד מכניסים למקרר לשעתיים מוציאים מהמקרר מחלקים לארבעה חלקים שווים יוצרים עיגול בעובי 4 מ"מל חותכים ל16 משולשים שמים בקצה הרחב קובייה קטנה של רחת ומגלגלים לרוגלך.

שמים נייר אפייה אופים ב175 מעלות 20 דקות 

מוציאים מצננים מפזרים אבקת סוכר 

ונהנים עם כוס תה גם עם קפה זה טעים wink

בהצלחה תהנו 

שלכם מכל  טובה.

לדף הרשומה

עוגת תפוחים של עידן חדד

הפעם פינקתי את עצמי באחת מהעוגות פרי שאני אוהבת תפוחים (ובכלל עוגות פרי.) אצלי בבית הילדים לא אוהבים עוגות פרי וחס וחלילי בל יראה וימצא צימוקים !!!!! רק אני ובעלי..אחת מעוגות התפוחים הטעימות שאכלתי זו זו.

 

 

 

מה צריך:

לתערובת התפוחים:

4 תפוחי גרני סמית' מקולפים וחתוכים לקוביות

1/4 כפית קינמון

1/4 כוס סוכר חום

חצי מקל וניל (אני שמתי שתי כפיות ת וניל.

קורט מלח

קורט ציפורן

2 כפות ברנדי

גרידה מחצי לימון

לבצק:

4 ביצים שלמות

200 מ"ל שמן

210 גרם סוכר

80 גרם שקדים טחונים

200 גרם קמח

שקית א' אפיה

תוספת רצויה 100 גרם אגוזים קצוצים/ 100 גרם צימוקים (אני שמתי חופן צימוקים וחופן אגוזים)

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את כל חומרי התערובת מניחים שעה בטמפרטורת החדר ומערבבים כל רבע שעה.

מחממים תנור ל170 מעלות.

מקציפים במיקסר ביצים, שמן וסוכר עשר דקות במהירות בינונית.

מקפלים פנימה את השקדים , הקמח וא' אפיה

מקפלים פנימה את תערובת התפוחים עם הנוזלים שהצטברו ומערבבים.

יוצקים לתבנית עגולה קוטר 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה משומנת ומסוכרת בדפנות ובתחתית (אני פיזרתי אגוזים טחונים בדפנות)

אופים 45 דקות עד שקיסם הננעץ באמצע יוצא יבש.

תהנו..עם כדור גלידת וניל ליד  עונג שבת ממשששindecision

בהצלחה

שלכם מכל ה 

טובה

שבת שלום חברים

לדף הרשומה
12345
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת