00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

פשטידת מקרונים ועלי סלק

28/02/2017

שוב ניצול שאריות. במזווה חבילת מקרוני שעמדה הרבה זמן צועקת הצילו.. קופסת קוטג' במקרר ושמנת חמוצה. רק קניתי את עלי הסלק.. וזהו יצאה פשטידה טעימה..ומכובדת מכובדת מאוד לפחות ל10 אנשים וגם טעימה אז מי צריך יותר מזה??קצת ירקות חתוכים ויש לכם ארוחת ערב מושלמת.

 

 

מה צריך:

חחבילת עלי סלק (אם של גוש קטיף אז צריך 2 ) קצוצים (עם הגבעול)

שני בצלים גדולים קצוצים דק

1 חבילת ספגטי הכי דקיקים שבורים לחצי מבושלים לפי הוראות היצרן

4 ביצים גדולות

4 שיני שום כתושות

2 קופסאות קוטג'

1 גביע שמנת חמוצה

100 גרם גבינה מלוחה יבשה מגורדת

כוס חד פעמי (שתיה קרה) גבינה צהובה מגורדת

4 כפות שמן

כף גדושה אורגנו יבש

מלח - פלפל שחור, מעט כמון , מעט כורכום.

אופן ההכנה:

מבשלים את המקרוני לפי ההוראות מסננים ומצננים (לערבב עם מעט שמן)

מטגנים את הבצל בשמן עד שקיפות ומוסיפים את השום ועלי הסלק מטגנים תוך כדי ערבוב כ8 דקות בערך.

בקערה  עמוקה מערבבים את המקרוני ושאר החומרים מוסיפים 3 כפות שמן מערבבים היטב

משמנים תבנית חד פעמית גדולה ושמים בה את עיסת הפשטידה

אופים ב180 מעלות 30-35 דקות.

לפני סוף האפיה אפשר לפזר פתיתי גבינה צהובה או פרמזן.

בתאבון ובהצלחה

שלכם מבל ה טובה

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

שקדיות

27/02/2017

אתם יודעים פורים מתקרב ופסח כבר דופק בדלת בגניזה במקרר מצאתי שקדים פרוסים שרמיתי בזמנו להכין משהו  נו אבל לא יצא אז הכנתי עוגיות מתוקות וטעימות קלות להכנת וקלות לזלילהwink זמן אפיה קצר אז יש לנו את כל התנאים שאני אוהבתsurprise. רוצו להכין שוותתת

 

 

 

מה צריך:

ביצה אחת

1 סוכר וניל

2 כפות סוכר

1 כף סוכר חום

1 כף דבש

100 גרם שקדים פרוסים

3 כפות גדושות שומשום

אופן ההכנה:

בקערה טורםים את הביצה הסוכר וסוכר הוניל מוסיפים את השקדים והשומשום מערבבים היטב.

מרפדים תבנית בנייר אפיה ובעזרת שתי כפיות / כפות מניחים תלולית במרחק זו מזו

אופים בחום של 170 מעלות כ12-13 דקות או עד הזהבה.

מצננים מעט ומסירים בזהירות את הנייר.

אפשר להתחיל לזלוללל

בהצלחה

שלכם מכל ה

טובה

 

 

 

 

 

 

לדף הרשומה

כנאפה אמיתית

20/02/2017

בשוק פוגשים הרבה את הכנאפה הצבעונית אותי זה לא משך מה עוד שבפעם הראשונה שקניתי איטריות קדאיף הן היו שבורות ויבשות ונאלצתי להזביל אותן. הפעם חיפשתי ותרתי וגם מצאתי! איטריות טריות ארוכות ובפעם הראשונה שהכנתי ובפעם הראשונה שטעמתי כנפה (לא יאומן נכון?)והיא כל כך טעימה וממש מעט עבודה מקסימום 10 דקות +עוד כמה דקות לשטיפת כלים(תתנו תנאי לפני ההכנה מי שרוצה מהמאפה המתוק המתוק הזה שיתנדב cheekycheeky סך הכל קערה אחת וכף והמחבת.. אם אתם עוד כאן רוצו להכין.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מה צריך:

400 גרם איטריות קדאיף

400 גרם גבינת כנען

100 גרם חמאה מומסת

2 כפות א' סוכר

לסירופ:

300 גרם סוכר

300 מליליטר מים

מיץ מחצי לימון.

להגשה:

100 גרם פיסטוקים קלויים

אופן ההכנה:

בתחילה גוזרים את האיטריות במספרים / סכין. ומפרידים אותם בין האצבעות (כמו שאתם מעבירים אצבעות בין השערות)

מכינים את הגבינה בקערה מועכים ומוסיפים כף אחת א' סוכר .מניחים בצד.

את האיטריות שמים  בקערה נפרדת ,ומוסיפים להם כף א' סוכר.מערבבים.

ממיסים את החמאה במחבת טפלון רחבה, מינוס שתי כפות  (שיועדו לטיגון כף מכל צד)  ושופכים את החמאה המומסת על האיטריות מערבבים עם האצבעות היטב.באותה מחבת שמים כף חמאה וממיסים . מכבים את הלהבה ומרפדים חצי מכמות האיטריות  , עליה שמים את הגבינה ומישרים עם כף. שמים את שכבת האיטריות השניה על הגבינה , מעגלים ומישרים.

מדליקים את הלהבה על אש בינונית ומטגנים כ 5 דקות (לא יותר שלא ישרף ).

הופכים על צלחת , ממיסים את כף החמאה השניה ומחליקים את המאפה למחבת על צידו השני.  5 דקות טיגון ... זהו מוכן....

בין לבין מכינים את הסירופ ממיסים את הסוכר במים מוסיפים את מיץ הלימון מבשלים כ 5 דקות..

שמים את הכנפה במגש קצת נבוהה שוליים שיוכל להכיל את הסירופ.(שיצוףף כי המאפה הזה ידוע במתיקות )

הכלל הוא סירופ חם על מאפה קר //סירופ קר על מאפה חם . תבחרו מה שנוח לכם.

מוזגים את הסירופ על המאפהה

וזולליםםם ועוד איך זוללים surprise אני לא אחראית למכת האנרגיה שתקבלוcheeky

לא חייבים כוס קפה או תה זה יבלע עוד לפני שתספיקו ללחוץ על הצ'ופציק של הקומקום indecision

בהצלחה

שלכם מכל ה טובה

לדף הרשומה

עוגת סולת ופרות מיובשים

עוגה רכה וטעימה אליפות..יש לי אותה כבר שבועיים במקרר (שאריותcheeky) ועדיין טעימה.אין הרבה עבודה אז רוצו להכין.ויש לכם עוד עוגה לטו בשבט

 

 

 

 

מה צריך:

4 ביצים שלמות

כוס וחצי סוכר (המדידה לפי כוסות הזכוכית עם הידית)

כוס שמן

כוס מיץ תפוזים

2 סוכר וניל

2 שקיות א' אפיה

כוס סולת

2 כוסות קמח

כוס פרות מיובשים קצוצים גס

כוס אגוזים קצוצים גס.

אופים בתבנית 20 -30 (אני שמה שתי תבניות אחת בתוך השניה)

אופן ההכנה:

מקציפים את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל כמה דקות , מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים באיטיות את המיץ והשמן.מוסיפים את הסולת והקמח ומערבבים עד לאיחוד.מוסיפים את הפרות המיובשים ומערבבים ידני.

משמנים תבנית היטב, מוזגים את העיסה

אופים ב175 מעלות כ45 דקות בערך.

תהנו

שבת שלום וט"ו בשבט שמח

 

שלכם מכל ה טובה

 

לדף הרשומה

כנאפה מלוחה

08/02/2017

ראיתי ברשת שיניתי ויצא טעים אצלי סדר העדיפיות באוכל אם תשאלו את בני הבית זה פרווה או חלבי עדיף חלביcheeky כולם אהבו את הכנפה הזו ואמרו מיוחד ממש כמעט כלום עבודה וזה מה שחשוב אצלי מינימום עבודה ומקסימום טעיםwink.

 

 

במאפה הזה בעצם השתמשתי באיטריות אוסם הכי דקיקות ובגבינות מופחתות שומן.

מה צריך:

1 חבילת איטריות דקיקות מבושלות לפי הוראות היצרן (מסוננות ולא שטופות)

200 גרם גבינת כנען /טוב טעם

200 גרם גבינת שמנת% 5

150 גרם גבינה מלוחה מפוררת

מעט מלח , פלפל שחור

כף אורגנו יבש

2 כפות חמאה

 

אופן ההכנה:

תחילה בקערה תערבבו את כל הגבינות עם המלח , הפלפל, והאורגנו.

שימו מים בסיר עם כף מלח ובשלו את האיטריות פחות ממה שצוין על האריזה בדקה.וסננו אותם כדקה שתיים.

מיד במחבת כותר 28  בעלת תחתית עבה המיסו את כף החמאה ותרפדו את המחבת בחצי מכמות האיטריות (תעזרו במלקחיים כי האיטריות חמות)

פעולה זו צריכה להיות מהירה כי אחרת האיטריות נדבקות, ונוצר גוש אחד

שימו את הגבינה על כל פני  שטח האיטריות

ועל הגבינה את שארית האיטריות המבושלות תהדקו עם כף את האיטריות ותמשיכו לטגן כ5

דקות.על להבה בינונית.

כשהתחתית קיבלה צבע זהוב , תהפכו על צלחת תוסיפו כף חמאה למחבת ותחזירו את המאפה הפוך גם את הצד השני לטגן בערך כ 5 דקות או עד הזהבה.

והרי לכם מאפה טעים לארוחת ערב

יאלהה חברה לזלולללcheeky cheeky

תהנו זה ברוררר

שלכם מכל ה

טובה

 

לדף הרשומה
12345
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת