00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

עוגת גזר בחושה

15/01/2017

מה אמרתי לכם???שתהיה מתקפה אחרת נכון?? אז הותקפתי בגזר נו מה יהיה?? כל מה שיכולתי להכין מגזר הכנתי  מרק, סלטים, עם ירקות בתנור, עם ירקות לקוסקוס, נהייתי ארנבת אז בואו נכין עוגת גזר.. ראיתם פעם ארנבת עם משקפיים?? כנראה בגלל שהיא אוכלת המוןןן גזרwink כמוני חחח.מצאתי מתכון לעוגת גזר טעימה (לא יודעת של מי מזמן יש לי את המתכון)

 

 

 

מה צריך:

3 ביצים

250 גרם סוכר

180 מיליליטר שמן

210 גרם קמח

כפית א' אפיה

חצי כפית סודה לשתיה

קורט מלח

כפית קינמון

300 גרם גזר מגורד דק

50 גרם אגוזי מלך קצוצים דק

אופן ההכנה:

בקערה להקציף את הביצים והסוכר מוסיפים את השמן .לערבב את הסודה לשתיה ואבקת אפיה והקמח ומוסיפים לבלילה. מוסיפים את הגזר ומערבבים מוסיפים את האגוזים ומערבבים.

משמנים שתי תבניות אינגליש קייק כהרגלי בקודש לפזר אגוזים טחונים בדפנות ובתחתית התבניות לחלק את העיסה בשתי התבניות

אופים ב175 מעלות כ40-45 דקות

מוציאים ונהנים מגש אחד לכם ומגש שני לארנבת להגיד לה שמגזר אפשר להכין גם עוגהcheekywink

יאלההה תהנו חברים

שלכם מכל ה טובה

 

 

 

לדף הרשומה

ניוקי אספרגוס וערמונים

11/01/2017

מי אומר שניוקי צריך לקנות כשמכינים ניוקי לפי הכללים אפשר להגיע לניוקי מושלם ולקבל וואווו מהסועדים ומחמאה שזה ניוקי סוףףףף.תמיד רציתי להגיע לרמת הניוקי של דודה לאה ז"ל(אחות סבתי) שהיתה אלופה בניוקי ותמיד שהגיעה לבקר את הורי היתה מגיעה עם שקיות ניוקי מוכנות.רק בלי הרוטב.הפעם הזו הגעתי להשג הניוקי כמו שאמרו הסועדים היה סוףףף.אל תגידו לעולם לא אכין ניוקי .זה בכלל בכלל לא קשה ולא מי יודע מה עבודה מסובכת .אם תלכו לפי ההוראות תצליחו ובגדולל.כי ניוקי זה טעיםםםם.וכל מאמץ שווההה.מרוב שהתלהבו מהניוקי שכחתי כמעט לצלם ממש בדקה ה90 העמסתי לצלחת וצילמתי.גם תמונה ומתכון איך דודה לאה הכינה (ללא רוטב וללא גבינה) פשוט וטעים שמיד אחרי הבישול ניתן לנשנש ותאמינו לי שמנשנשים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

\\

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

זה הניוקי של דודה לאה מטוגן קלות בפרורי לחם עם חמאה

 

 

 

מה צריך ל5 מנות ניוקי מכובדות:

1 ק"ג תפוחי אדמה

מלח

כוס וחצי עד שתי כוסות קמח

ביצה אחת

צרור אספרגוס חלוטים במים

שתי שקיות ערמונים בווקום

2 קופסאות שמנת מתוקה לבישול 15%

25 גרם חמאה

2 כפות שמן זית

קורט מלח, קורט פלפל שחור, קורט אגוז מוסקט

להגשה:

גבינת פרמזן מגורדת( לא חובה)

אופן ההכנה:

1 שמים את תפוחי האדמה בקליפתם בסיר גדול. מכסים בהרבה מים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. כשהמים רותחים ממליחים אותם ב2 כפות מלח וממשיכים לבשל על אש בינונית עד שסכין ננעצת בקלות בתפוחי האדמה. מסירים מהאש, מסננים וקולפים (תעשו את פעולת הקילוף עם כפפות כדי לא לשרוף את כפות הידיים )

2 מגררים את התפודים במגרדת גסה /או במועך תפוחי אדמה {בשום פנים ואופן לא במעבד מזון מה שיצריך הרבה קמח ויעשה את הניוקי דחוס } מניחים לפירה להתקרר.

 3   מפזרים כוס קמח מעל תפוחי האדמה ויוצרים גומה במרכז,שוברים לתוך הגומה את הביצה ומפזרים כפית מלח. באמצעות מזלג מתחילים לטרוף את הביצה שבגומה ולאט לאטאופפים לתוךשלולית הביצהעוד ועוד מתערובת הקמח והתפודים שמסביב.כשהתערובת מתחילה להתגבש לגושים, ממשיכים עם הידיים לאגד את הכל לגוש אחד.

מוסיפים כף אחר כף של קמח ולשים עדשכל הפרורים על משטח העבודה מתאחדים לבצק אחיד ולא מאוד דביק, מוסיפים קמח לפי הצורך כדי שהבצק לא ידבק לידיים(אני השתמשתי בכוס ושלושת רבעי) לא להוסיף יותר מידיי קמח.

זהווווו יש בצקקק ואתם הצלחתם במשימה sad

4  מחלקים את הבצק ל5--6 חתיכות על משטח מקומח מגלגלים כל חתיכה לנחש בעובי-2- 1 ס"מ .

5 חותכים את הנחש לחתיכות של 1.5 ס"מ -2 ומניחים אותם על מגש מקומח.

בשלב זה אתם יכולים להקפיא את הניוקי כמו שהוא על המגש לשעתיים. ואחר כך להכניס לשקית ולהקפיא.ולהוציא לפני השמוש.

6 בישול הניוקי והרוטב:

מרתיחים מים בסיר עמוק ממליחים בכף מלח כשהמים רותחים מכניסים כ15 יחידות ניוקי (לא לשים הרבה ניוקי כי אז הניוקי לא יתבשל באחידות.)כשהניוקי צף הוא מוכן (לא מפשירים את הניוקי הקפוא, מטילים אותו קפוא למים הרותחים) מוציאים בכף מחוררת למסננת (חס וחלילה לא שוטפים) או לרוטב שהכנתם.סיימתם עם הנגלה הזו תוסיפו שוב למים הרותחים 15 ניוקי עד שהם צפים. וכך עד סיום כל הניוקי אם אתם רוצים את כל הניוקי.{ הניוקי הקפוא נשמר היטב במקפיא חודשיים לפחות כמובן לא מבושל}

מגישים עם רוטב ומפזרים מעל גבינת פרמזן

  הכנת הרוטב:הכמות של הרוטב מספיקה לכל כמות הניוקי.

במחבת גדולה ממיסים חמאה ושמן (זהירות לא לשרוף) על אש נמוכה מוסיפים את השמנת לבישול ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת עד לסף רתיחה מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב מוסיפים את האספרגוס והערמונים .מוסיפים את הניוקי מערבבים בעדינות מבשלים כמה דקות תוך כדי ערבוב עדין. ומגישים מיד כשמלמעלה אפשר לפזר גבינת פרמזן מגורדת.

לרוטב לא מסובך בלי קישקושים

לקצת פחות מחצי כמות הניוקי:

1 שמנת מתוקה להקצפה

קורט אגוז מוסקט- חצי כפית מלח- חצי כפית פלפל שחור - כפית א' שום.

מחממים על אש נמוכה עד סף רתיחה את השמנת והתבלינים ושמים בפנים את הניוקי מבשלים על אש נמוכה כ3 דקות.אפשר להוסיף רוטב פסטו .

אוכלים יותר נכון להגיד טורפיםםם ונהנים

הניוקי של דודה לאה הכי הכי טעים בעיני:

במחבת רחבה שמים 50 גרם חמאה חלבי // לפרווה מחמאה // שמן קנולה

מוסיפים כוס פרורי לחם טחונים דק מעט מלח מטגנים את הפרורים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד ,מוסיפים את הניוקי וממשיכים לטגן עוד מספר דקות תוך כדי ערבוב.

heart ככה זה ממכר לא תפסיקו לזלולsurprise

מגישים כמו שזה בצלחת חמים או כמו שאני הגשתי בתוספת ירקות חתוכים לקוביות ואפויים בתנור.

לאה אני מתגעגעת אליך ואל אבא ואמאblush יהי זכרם ברוך

בהצלחה חברים כדאי לכם לנסות לא תתאכזבו

שלכם מכל ה טובה

 

 

 

 

לדף הרשומה

עוגת בננות בחושה

05/01/2017

אחרי מתקפת הקלמנטינות התחילה מתקפת הבננות. בננותתת... בננותתת... עליך בית.כמות כזו של בננות שהגיעה לבית cheekycheeky לא יאמןןןן. אז מה עושים?? עוגה! חיפשתי ומצאתי גם קלה להכנה וגם טעימה של קרין גורן. מחכה להתקפה הבאה נראה מה זה יהיה??cheeky surprise.

 

מה  צריך:

1 כוס שמן

1 כוס סוכר חום

חצי כוס סירופ מייפל // סילאן

3 ביצים

3 בננות בשלות גדולות מעוכות במזלג

2 כוסות קמח

1 שקית א' אפיה

1 כפית קינמון לבחירה

אגוזים טחונים לפיזור על דפנות ותחתית התבנית.

ועוד חצי כוס סירופ מייפל לזילוף על העוגה

אופן ההכנה:

טורפים בקערה את החומרים לפי הסדר.

משמנים שתי תבניות אינגליש קייק מפזרים בתחתית ובדפנות אגוזים טחונים.

שמים את העיסה .

פורסים עוד בננה ושמים מעל העוגה.(לקישוט)

אופים כ40 -45 דקות בחום 170 מעלות.

כשהעוגה חמה מחוררים עם מזלג ומזלפים סירופ מייפל / סילאן

מכינים כוס תה פורסים את העוגה ונהנים.

תבנית אחת לכם ותבנית שניה לי או לשוויגערcheeky surprise

תהנו

שלכם מכל ה טובה

לא לשכוח לשמור את העוגה במקרר

שבת שלום חברים

 

 

 

לדף הרשומה

עוגת מיץ קלמנטינות בחושה

המתכון נלקח מהבלוג של פירגה היקרה. ההיות ובעלי הביא הביתה כמות של קלמנטינות גדולה ולא היו קונים להן. העוגה טעימה מאוד רטובה וכיפית..ערכתי בה  כמה שינויים קטנים.

 

 

 

מה צריך:

2 ביצים גדולות

1 וחצי כוסות סוכר

1 כוס שמן

1 ורבע כוסות קוקוס

1 כוס מיץ קלמנטינות / תפוזים

2 כוסות קמח

1 א' אפיה

תוספת :

1 כף קקאו

1 כף קוקוס

לסירופ :

חצי כוס מיץ קלמנטינות

2-3 כפות סוכר

3 כפות מים

אופן ההכנה :

בקערה להקציף את הביצים והסוכר להוסיף לסרוגין את השמן המיץ והקמח,ולערבב עד קבלת עיסה אחידה ללא גושים.

להוציא כוס מהעיסה הבהירה.

ולהוסיף לבלילה שבקערה את כוס ורבע הקוקוס לערבב בזהירות.

לכוס שהוצאנו מהבלילה נוסיף כף קקאו משובח+כף קוקוס ונערבב היטב.

לשמן תבנית עגולה בקוטר 24-26 (לא חד פעמית )

נשפוך את העיסה הבהירה לתבנית, ועליה ניצוק מסביב את כוס עיסת השוקולד.

ננער בזהירות את התבנית כדיי שהעיסה הכהה תחדור פנימה, אחר כך ניצור עם שיפוד עד חצי מהעוגה צורות וקישקוש.

לחמם תנור לחום של 175 מעלות ונאפה כ40 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא נקי

בזמן שהעוגה בתנור נרתיח את הסירופ עד המסת הסוכר.

כשהעוגה יוצאת מהתנור שופכים עליה את הסירופ (הסירופ צריך להיות חמים אבל לא רותח כי אחרת הוא יוריד לנו את השכבה העליונה של העוגה)

מצננים ונהנים עם תה עם קפה  וגם בלי ההנאה מושלמת.

תהנו  ובהצלחה

התודה והברכה לפירגה

שלכם מכל ה טובה

שבת שלום חברים

לדף הרשומה

לביבות תפוחי אדמה ובטטות

26/12/2016

שבת שלפני חנוכה אני ובעלי היינו בלי אורחים אז ידני ריסקתי 2 בטטות קטנות 2 תפוחי אדמה ושאר התוספות וטיגנתי לביבות תשמעו היה מעדן החלטתי להכין גם לחנוכה כשכולם הגיעו מהקטן עד הגדול כולםם אהבו.ואפילו אחד הבנים שרק שומע בטטה בורח ומסרב לאכול אהב את הלביבה לא שרימיתי אותו הוא פשוט לא שאל ממה הלביבה, ואני לא הרגשתי צורך לדווח  cheeky surprise

וגם קוגל לשומרי משקל מאותו מתכון ואז תוכלו לאכול בלי נקיפות מצפון surprise

 

 

מה צריך:

4 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים במגרדת גסה (אני ריסקתי הכל בפוד פרופסור )

4 בטטות בינוניות  מגורדות במגרדת גסה

4 שיני שום כתושות

1 בצל גדול מגורד במגרדת גסה

8 כפות סולת // אפשר קמח במקום סולת

מעט פיטרוזיליה יבשה

4 ביצים 

מלח, פלפל שחור, מעט קינמון.

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

לערבב את כל החומרים  ליצור קציצות ולטגן משני הצדדים

מעדןןןןן נאכל או יותר נכון נזללל חם או בטמפרטורת החדר

תכינו כל השנה לא רק בחנוכה

תהנו

ובהצלחה

שלכם מכל ה  טובה

ולשומרי המשקל שביננו הכנתי פשטידה מאותו מתכון בתבנית אינגליש קייק משומנת אפיה ב180 מעלות כ 35- 45 דקות

 

בלי טיגון אפיה טעימה ובריאה

 

לדף הרשומה
12345
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת