44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

פאיי הרועים פרווה

16/02/2018

טוב אתם כבר יודעים שבמשפחה שלי יש באוכל מגוונים למינהם ואני צריכה מידיי פעם לחרטט משהו שיתאים לכולם וחייבת ללכת בשביל בזהירות בזהירות שכולם יהנו. אז חרטטתי משהו ויצא טעים.wink משתפת אתכם ישמש לכל הטבעונים והצמחונים כמנה עיקרית , כתוספת וגם לאוכלי הבשר למינהם לא יזיק לאכול מהפאיי כי הוא טעים.

 

מה צריך:

1.300 ק"ג תפוחי אדמה מבושלים במי מלח (1.300 אחרי בישול)

בצל גדול קצוץ ומטוגן להשחמה (כרגיל אני דואגת שישחים יותרsurprise)

מלח, פלפל שחור.

לירקות:

1 בצל גדולחתוך לרצועות

2 פלפלים צבעוניים חתוכים לרצועות

גזר אחד גדולל חתוך לגפרורים

קישוא גדול חתוך לגפרורים

פיטריות פרוסות

כרוב חתוך לרצועות

מלח מעט פלפל שחור, א' שום או 2-3 שיני שום כתושות.

מעט שמן להקפצת הירקות

אופן ההכנה:

את הירקות מקפיצים במחבת לפי הסדר הרשום כל אחד כמה דקות שלא יהיו סמרטוטיים.שמים בצד לצינון.

מבשלים את תפוחי האדמה ללא הקליפה עד לריכוך ומסננים מועכים לפירה.

מטגנים את הבצל עד הזהבה מערבבים עם הפירה מתבלים במלח ופלפל שחור.

במגש חד פעמי עגול  משומן (לא עם שוליים גבוהים) משטחים חצי מכמות הפירה, שמים את הירקות המוקפצים, משטחים מעליהם את החצי השני של הפירה. ולתנור

180 מעלות עד הזהבה יפה.

מוכןןןןן סלט ירקות גדול ואתם וואלההה נהנים ב

בהצלחה חברים

שלכם מכל ה  טובה

 

לדף הרשומה

שמרים ללא ביצים ללא חמאה במילוי מפתיע

02/02/2018

יש שאוהבים קוקוס ויש שאינם מאוהבי הקוקוס אני נטרלית לא אצא להפגנה נגד ולא בעד cheeky . אבל אחרי שהכנתי סושי שוקולד ונשאר לי מילוי והחלטתי להכין נוסף על עוגת הלימון הבחושה, גם שמרים במילוי הטעים הזה.ואז יצאתי להפגנה בעדדדדד קוקוס!!!!!!!!!!!.המילוי עם הקוקוס מדהיםםם וטעים..ברמות שחבל שלא תכינו מקסימום..תעבירו לשכנים הם יחגגו על זה.את האמת רציתי לתת לכם מתכון לעוגת אפרסמונים כי נוווו cheekycheeky ניחשתם היתה ביום חמישי מתקפת אפרסמונים גם אצלי וגם אצל השכנה.cheekycheeky איזה צחוקים היה מהסיפור הזה? אבל בפוסט הבא נספר.

אז אם אתם עדיין קוראים את הפוסט זה לא טוב רוצו קודם לקנות מצרכים..ותכינו מיד לא הרבה עבודה אבל קצת יותר זמן המתנה.

 

 

באיזשהו מקום נעלמה התמונה שצילמתי בהכנת הצמה והמילוי איתכם הסליחה ומקווה שתבינו לפי ההסבר.

את המילוי הקוקוס צריך לאשפז במקרר לפחות 3 עד 4 שעות. (אפשר לילה ועדיף ).

למלית קרם קוקוס:

400 מ"ל קרם קוקוס (שימו לב לא חלב ולא ממרח קרםםם בלבד)

200 מ"ל מים

1 סוכר וניל

220 גרם אבקת אינסטנט פודינג וניל

2 כפות סוכר

270 גרם קוקוס טחון.

לתוספת מושחתת 1  חבילה שוקולד מריר חתוך לשורות (לפי הסימון)

לבצק שמרים:

חצי קילו קמח

60 גרם סוכר

כפית גרידת לימון

130 גרם רסק מתפוח גרנט סמית

כף וחצי גדושה טחינה גולמית

5 כפות שמן

1 כף דבש

1 כף

1 כף גדושה שמרים יבשים

3/4 כוס מים.

שימו לב אם אתם רוצים להכין את כל המילוי תצטרכו להכין כפול בצק כלומר קילו קמח וחומרים בהתאם.

 ניתן ואף רצוי להכין את הבצק ולהתפיח אותו במקרר לילה (לא חובה).

אופן הכנת הקרם:

לערבב בקערה היטב את קרם הקוקוס בעזרת כף

להוסיף א' אינסטנט פודינג והקוקוס והמים ולערבב היטב. עד איחוד העיסה.(שלא יהיו גושים)להרים עם האצבע מעט מהמילוי  ולטעוםsurprisecheekywink לא לחסל!!!

לכסות ולהכניס למקרר לפחות ל3 שעות.

הכנת הבצק:

בקערת המיקסר לשים את הקמח ושאר החומרים (מלבד המים והשמרים לערבב היטב 2-3 דקות להוסיף את השמרים ולערבב, להוסיף את המים בהדרגה וללוש בצק רך מאוד וקצת דביק.יכול להיות שתזדקקו לעוד מעט מים ולכן תוסיפו מים לפי ספיגת הקמח.זהו יש לכם בצק דביק? כסו את המיקסר לחצי שעה. אחרי חצי שעה לושו כ3 דקות שוב. אם הבצק מאוד דביק תוסיפו מעט קמח.(לא יותר מידיי.תוציאו את הבצק למשטח עבודה מעט מקומח ותלושו אותו בידיים תוך כדי קיפול הבצק 4-5 לישות וזהו...

תכניסו לשקית נילון ולמקרר. אם אתם רוצים להכין באותו היום אז התפיחה כרגיל לכסות ולהתפיח עד הכפלת הנפח.

הרכבת המאפה:

לחלק את הבצק ל3 חלקים שווים במשקל.  {לא לשכוח שאני מדברת כאן על חצי קילו קמח, המילוי בכמות שנתתי יספיק ל1 ק"ג  קמח. ובהחלט שווה להכין מ1 ק"ג קמח }.

לכדרר אותם לכדורים ולהתפיח כרבע שעה (יעזור לכם לרדד אותם).

לשקול את המילוי שיתחלק שווה בין הבצקים.

לרדד על משטח מעט מקומח כל כדור למלבן רחב לשים באמצע לאורך כל הבצק מילוי ולהטביע בו את רצועות השוקולד. לחתוך פסים באלכסון משני צידי הבצק. ולהתחיל לשים רצועות אחת על השניה .עד שנגמרת החלה להרים בזהירות ולשים על נייר אפייה במגש.(לא חייבים שוקולד על המילוי אבל הוא בא כל כך טעים אז מי שרוצה להיות מושחת עד הסוף שילך על זה סך הכל יצא לכל פרוסת עוגה קובית שוקולד אחת לא נוראcheeky )

לתת לתפוח מכוסה כחצי שעה (אין צורך למרוח בביצה).

לאפות בחום 180 מעלות כ25 דקות.

למטבח תכינו באחריות שווה.

השושנים שבתמונה מילאתי בממרח חלווה.אגב כל מלית מתאימה לבצק הזה.

תהנו

שלכם מכל ה טובה

 

לפני שסגרתי את הרשומה חיטטתי בתמונות ומצאתי את התמונה שחסרה לי פשוט לא העברתי אותה למחשב אז הנה היא לפניכם

 

 

לדף הרשומה

עוגת לימון בחושה

28/01/2018

בפתיח חייבת לצחוק קצת אחרת אני מתפוצצתת. זוכרים שהיו אצלי בבית מתקפות של גזר ובננות?cheekycheeky והכנתי מהם עוגות ? שלא תחשבו שהמתקפות פסקוsurprise. כל פעם שהאדון נכנס לבית אני מיד נגשת לראות מה הוא אוחז בשתי ידיו.וכל פעם הפתעה חדשה.ושלא תחשבו שהוא לבד בעסק השכן חוזר מהשוק פוגש אותו מדווח לו איפה בזול והיכן לקנות ,ולהפך האדון חוזר מהשוק ומדווח לו. או אולי הם נפגשים בשוק ואחד מדווח לשניcheekycheekycheekycheeky. בכל אופן יש שותפים אז אני לא יודעת אם זה צרת רבים נחמת שוטיםwink?.אבל הפעם האדון נכנס עם לימוניםםם בכמות(שלא תחשבו שסתם אני מספרת לכם בסוף הפוסט יהיה תיעוד חח כן צילמתי.) אז החמצתי לימונים וסחטתי לימונים וגירדתי לימונים וניקיתי אבנית ממיחם השבת עם לימונים. (אגב אם יש לכם עודף לימונים זירקו כמה חצויים לתוך הקומקום תרתיחו את המים פעמיים שלוש והקומקום חדששש ללא אבנית.) והפעם הגיעה שבת אלינו שוב איזו עוגה מכינים?? נכוןןןןן חחחח לימון בחושה קלה להכנה וטעימה.

ועל זה נאמר "לימון שווה המוןןןן!!!!!!!!!! "cheekysurprise

 

 

 

 

 

cheekycheeky שלא תחשבו שהכנתי עוגה אחת הכפלתי כמיות שהרי צריך לחלק לילדים ולשכנים. חוץ מזה אני לא יודעת אם גם השכן הביא לאשתו לימונים ואם כן אולי לא הביא מספיק? wink יצאו לי 3 תבניות קטנות של אינגליש קייק ,ומגש אחד גדול של אינגליש קייק.עכשו באמת הלימון שווה המון חח .שנתחיל?

מה צריךל 

בקערה אחת לערבב :

210 גרם קמח/ כוס וחצי

1 א' אפיה.

קורט מלח

קערה מ"ס 2:

2 כפיות גרידת לימון

200 גרם סוכר / 1 כוס

80 מי"ל מיץ לימון / שליש כוס

50 מי"ל מים

3 ביצים גדולות

חצי כוס שמן

סירופ:

שליש כוס מיץ לימון (אני שמתי מים במקום מיץ כבר קיבלתי צמרמורת מהלימוניםfrown)

רבע כוס סוכר.

אופן ההכנה:

בקערה שמים את הסוכר וגרידת הלימון. ועם מטרפה ידנית מערבבים היטב פתאום תתחילו להריח את הארומה של הלימון פשוט נפלאאא.כ3 דקות מערבבים ואז מוסיפים את מיץ הלימון המים, את הביצים והשמן, מערבבים היטב.

מוסיפים תוך כדי ערבוב את הקמח וא' האפיה ומערבבים עד לאיחוד המסה וללא גושים.

משמנים תבנית אפיה יוצקים את העיסה אופים ב170 מעלות כחצי שעה .

סירופ:

על להבה נמוכה ממיסים את הסוכר ומכבים את הלהבה.

כשהעוגה יוצאת מהתנור מחוררים עם קיסם  בכמה מקומות את העוגה, ויוצקים את הסירופ .

זהווו תהנו.ושנזכה למתקפות של רק דברים טובים.

שבת שלום חברים

שלכם מכל ה  טובה.

רגעעעעע הבטחתי תמונו חחח (רוצים גם אצל השכן?)

 

 

cheekycheekycheeky

לדף הרשומה

סולת של ארומה

22/01/2018

כל כך מצחיק שנותנים את המתכון של העוגה הטעימה הזו וגם קלה להכנה. אף פעם לא טעמתי בארומה את העוגה הזו (אני רק חסידה של הקפה שלהם.) הכנתי אותה כמה פעמים ,תמיד נחלה הצלחה. הפעם שדרגתי אותה,והארומה מדהימה.

 

 

מה צריך:

בקערת היבשים שמים:

1 כוס קמח

1 כוס קוקוס (לאלה שלא אוהבים קוקוס אפשר להמיר בכוס אגוזים טחונים אני פעם ניסיתי יצא נפלא)

1 כוס סולת

1 שקית א' אפיה 

מערבבים

בקערת הרטובים שמים:

4 ביצים

כוס סוכר

1 סוכר וניל

כוס מיץ תפוזים

כוס שמן

1 כף גרידת תפוז (מוסיף המון)

לסירופ:

רבע כוס מים

רבע כוס מיץ תפוזים

חצי כוס סוכר

וכף גרידת תפוז.

לפיזור בתחתית התבנית(לא חובה)

1 וחצי כף סוכר חום

1 וחצי כף קוקוס.

אופן ההכנה:

לערבב במקצף ידני  את החומרים הרטובים. להוסיף את היבשים לרטובים ולערבב עד למסה אחידה.

לשים נייר אפיה בתבנית לשמן את התחתית בלבד. לפזר את הסוכר והקוקוס. ולשפוך את המסה.

לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות כ40 דקות.

בזמן הזה מכינים את הסירופ:

ממיסים את הסוכר והמים והמיץ על להבה נמוכה.כשהסוכר נמס מוסיפים כף גרידת תפוז. נותנים בעבוע קצר ומכבים להבה.

כשהעוגה יוצאת מהתנור מוזגים עליה את הסירופ הקר, תחררו קצת את העוגה עם שיפוד שהרוטב יחדור לתוך העוגה.

עוגה נפלאההה

תהנו חברים

כרגיל מחר המתכון בפורום אוכל כשר 

שלכם מכל ה  טובה

 

 

 

 

 

 

 

לדף הרשומה

עוגה כושית מיליון דולר

כשתכינו את העוגה ותטעמו תבינו למה מיליון דולר והעוגה הזו כונתה ככה רכה וטעימה וכלום עבודה בקערה אחת כמו שאני אוהבתcheeky טוב נו אם תרצו להכין עליה קרם גאנש יהיה עוד סיר וכף.

תאמינו לי כשתכינו אותה היא תהפוך ל הבית, של שבת, של ארועים ,של אמצע שבוע, של קפה ותה או סתם כי בא לכם מתוק.

זו "העוגה "ומבחינתי אין שום עוגה כושית שמתחרה איתה. מצאתי את המתכון שלה מזמן ואיני יודעת של מי אז תודה רבה לנותנת המתכון אין עליה

 

מה צריך :

2 כוסות קמח תופח

3 ביצים

2 כוסות סוכר

1 סוכר וניל

2 כוסות מים פושרים

3/4 כוס שמן

4 כפות קקאו מנופות

אופן ההכנה:

בקערה עם מקצף ידני  לערבב את השמן הסוכר והביצים כמה דקות להוסיף כוס אחת של מים ולהמשיך לערבב.

להוסיף את הקקאו לערבב להוסיף לסרוגין את הקמח תוך כדי עירבוב עד לאיחוד העיסה. להוסיף את כוס המים השניה ולערבב.

זהו....

קחו תבנית אפיה{yes לא קפיצית מתפרקת} שימו נייר אפיה ושמנו את התחתית בלבד.

שיפכו את העיסה .ולתנוררר 175 מעלות 35-40 דקות.

שימו לב אם העוגה הושחמה כשבאמצע עדיין העיסה נוזלית כסו ב רדיד אלומיניום בזהירות.והמשיכו באפיה. עד שקיסם ננעץ בה ויצא עם מעט פרורים לחים.

{אצלי לקחה האפיה כמעט שעה אבל בגלל שהתנור שלי פשוט "גוסס" אז עד לתיקון נסתדר}.

בסיום האפיה yes מייד להכניס את התבנית עם העוגה לתוך שקית נילון מרשרשת ולקשור היטב עד לצינון yes {ראו בתמונה צילמתי במיוחד שתראו שלא קורה לעוגה שום כלום כשהיא נחה בנילון yesלהפך זה מה ששומר על הלחות שלה.

בנתיים תכינו קרם גאנש {לא חובה גם בלי הקרם היא טעימהההה}

לחמם שמנת להקצפה  חלבית /פרווה

להוסיף חבילת שוקולד מריר שבורה לקוביות ולערבב עד המסה. לשים בצד ולצנן.

אחרי שהעוגה התקררה למרוח את הקרם.

אם ישאר לכם קרם תעשו כמוני תלקקו wink או תתנו לאחד הילדים שהבטיח לשטוף את הכלים cheekycheeky שוחד מתוק{אני שונאת בחורף להדיח כלים קרררר לי}.

חברה אל תמתינו תתחילו לזלוללל . כמה שתהנווו רק מה ? לא לשכוח להשאיר לשבת פרוסה שתיים וגם ליwink

שבת שלום חברים

שלכם מכל ה  טובה

מחר העוגה בפורום אוכל כשר מוזמנים לבקר

 

לדף הרשומה
12345
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת