00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מגולגלות קדאיף

נכון זה היה לפני פורים והכנתי למשלוחי מנות אבל מי יתנגד לאכול מהמעדן הזה בכל ימות השנה?? מודיעה לכם בלי בושה אני מוכנה כל יום.

יצאתי לסיור בשוק מחנה יהודה עם חברה טובה וכשראינו את המאפה היא שאלה אותי "תגידי הכנת פעם?" אמרתי לה"לא איך מכינים?" היא אמרה לי" שימי אגוזים ותגלגלי ותגלגלי" אז גילגלתי וגילגלתי...ביום יום המתוק הזה לאורחים מכובדים ומביני עינין ומכורי המתוק

 

 

 

 

 

לצערי לא צילמתי את תהליך ההכנה אבל הוא בהחלט לא קשה.

מה צריך:

קופסה של איטריות קדאיף

150 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

100 גרם שומשום קלוי (אני תמיד מכינה בתנור כמות ושמה במקפיא אוהבת להכניס שומשום קלוי גם לקציצות ירקות וקציצות עוף זה משדרג את הכל)

אפשר להמיר את האגוזים או לשים חצי מהכמות פיסטוק קצוץ גס. /פיקאנים/שקדים/בוטנים קלויים

חצי כוס א' סוכר

חצי כפית הל טחון

קורט קינמון

50 גרם חמאה מומסת  / לפרווה מחמאה

חמאה רכה /לפרווה מחמאה למריחת התבנית.

לסירופ:

כוס וחצי סוכר

כוס מים

מיץ מחצי לימון

3-4 תרמילי הל מפוררים

אופן ההכנה:

לערבב את כל תערובת המילוי (הפיצוחים)

לפרוס נייר אפיה על משטח העבודה לקחת חופן איטריות ולישר אותן עם האצבעות משהו בערך כמו של 20 ס"מ.ורוחב של 6 ס"מ

להניח כף מהמילוי כ5 ס"מ מהקצה ולגלגל את האיטריות..

לשמן נייר אפיה במחמאה ולהניח צמוד אחד לשני את המגולגלות.

להמיס את המחמאה ולמרוח בקלילות את המגולגלות.

לאפות בחום של 180 מעלות עד הזהבה יפה.

בזמן האפיה להכין את הסירופ:

להמיס את הסוכר במים עם המיץ מהלימון ותרמילי ההל. לבשל על אש נמוכה כ5 דקות.לכבות את האש ולצנן.

כשהמגולגלות יוצאות מהתנור עם מצקת מוזגים את הסירופ על כל מגולגלת.

בדוכנים בשוק המגולגלות האלו שוחות בסירופ כמו broken heart אז לא נורא אם לא כל הסירופ נספג בהן מקסימום כשאתם אוכלים תעצמו את העיניים כדי לא לראות את כמות הקלוריות שאתם אוכליםcheekycheeky.אבל אם בכל זאת המגולגלות עדיין שוחות בסירופ. אחרי שעה תוציאו אותם תניחו בקופסה נייר אפיה. ותניחו את המגולגלות.(אז לפחות כאילו מתעלמים מהקלוריותwink)הן נשמרות הרבה זמן בקופסה אטומה במקרר.

תהנו. ואל תשכחו להזמין אותי לכוס תה עם מגולגלת אחת

בהצלחה חברים

שלכם מכל ה טובה

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

טרפלס מצות טחינה ושוקולד

22/04/2017

למי לא נשאר מצות??? מה לעשות איתם ? וואווו זה ממכר הממתק הזה...ואם אתם רגישים למצות תחליפו בפיצפוצי אורז .אז נשארו לי מצות. ואתם זוכרים את מתקפת הגזר?cheekycheeky לבית הגיעה מתקפת שוקולד וטחינה אתם יודעים כאלה שמוכרים בסופרים במבצעים 4 באבא חחח בחיי באבא..כי זה אבא של הילדים שלי שלא מפסיק להזרים לי מבצעים.ובסוף יוצא מטעמים מהמבצעים.

אז רוצו למטבח ותכינו כי באמת הטרפלס הזה טעים.

 

 

 

 

 

מה צריך:

300 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

300 גרם טחינה גולמית

4 מצות שבורות לחתיכות קטנות// שלוש כוסות גדושות בפיצפוצי אורז.

אופן ההכנה:

בכלי זכוכית לשים את הטחינה להוסיף את קוביות השוקולד

להכניס את הכלי למיקרוגל  ולהמיס את השוקולד בפולסים של 30 שניות כשכל פעם שמפסיקים מערבבים יוצא בערך 3-4 פולסים.

לשבור את המצות לחתיכות קטנות קטנות ולערבב בתערובת הטחינה והשוקולד המומס.

לשפוך את העיסה במגש ולישר.

מכניסים למקפיא ל20 דקות עד חצי שעה. לחתוך לחתיכות בגודל הרצוי לכם.. זה קצת נמס אבל לא נורא תכניסו שוב למקפיא ל5 דקות

ותזללווו אני לא אחראיתsurprisecheeky לקלוריות.

תודה רבה לאבא בארבע רוץ מחר לסופר יש עוד מבצעים cheeky

תודה רבה לפיגי שצילמה וטעמה ונתנה את האוקי שזה ממכר וגם קיבלה קופסה מלאה לבני הבית.

בברכת קיץ בריא

שנזכה לשנה הבאה לחגוג את חג ה בירושלים הבנויה בשמחה.

שבת שלום חברים

שלכם מכל ה טובה

לשמור כמובן במקרר או במקפיא נשמר להרבה מאוד זמן אם ישארsurprise

 

לדף הרשומה

טרפלס ביסקוויט וטחינה

31/03/2017

כזה עוד לא אכלתם ביקשתי מבעלי לפורים שרוול אחד של ביסקוויט פתיבר הביא לי מארזangry טוב מה עושים?? פסחחח בדרך חיסול חמץץץ אז יש גם טחינה במזווה ושוקולד אז בואו נפגיז את האורחים בכדורים טעימים.

 

 

מה צריך:

300 גרם ביסקוויט פתיבר

200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

200 גרם טחינה גולמית

חצי כוס יין מתוק

לציפוי:

קוקוס // סוכריות קישוט// אגוזים טחונים //שקדים טחונים .

אופן ההכנה:

לרסק את הביסקוויט לפרורים קטנים קטנים

בקערת זכוכית עמוקה לשים את קוביות השוקולד והטחינה ותמיסו במיקרוגל בפולסים של 25- 30 שניות ולערבב עד שכל השוקולד נמס.

להוסיף את היין לערבב .לשפוך על פרורי הביסקוויט ולערבב היטב.

להכניס למקרר עד שהעיסה מתגבשת מעט.

ליצור כדורים ולגלגל במה שתבחרו

להמתין מעט עד שהכדורים מתקשים ולזלוללל

חברה בברכת פסח כשר ושמח איך מונדי חברתי אמרת?? "שרק דברים טובים יפלו עליכם משמים "

שלכם מכל ה טובה

לדף הרשומה

קינוח עלי פילו ואגוזים

03/03/2017

קינוח?? כי הוא כל כך מתוק וטעים שאני הולכת להכין אותו גם לפורים למשלוחי מנות

 

 

 

 

 

 

מה צריך:

1 חבילה מופשרת לילה במקרר.

300 נרם תערובת של פיצוחים //אגוזי מלך קצוצים גס//פיסטוק קצוץ גס //חצי כוס שומשום קלוי// אגוזי לוז קצוצים גס וקלויים.אתם יכולים גם לערבב עם תערובת הפיצוחים פירורים של עוגיות פתי בר

חצי כוס א' סוכר

חצי כפית קינמון

חצי כפית הל

לסירופ:

כוס סוכר

כוס מים

חצי לימון סחוט

שמן למריחת הדפים

אופן ההכנה:

לפתוח את חבילת הפילו ולכסות עם מגבת לחה.

תכינו תבנית מרופדת בנייר אפיה

למאפה ארוך ניקח דף פילו נמרח בשמן נכסה עם דף נוסף וגם אותו נמרח במעט שמן

נערבב את תערובת האגוזים א' הסוכר והתבלינים.נפזר מהתערובת כשאתם משאירים שוליים  מכל הצדדים ללא המילוי.

ניקח כף עץ ארוכה או כל מקל שתמצאו במטבח שיספיק לאורך המאפה.נשים את המקל בקצה ונגלגל עליו את הבצק עם המילוי לרולדה.

נרים בשתי ידיים ונניח בתבנית תוך כדי שאנחנו מכווצים את המאפה משני הצדדים (כמו שסוגרים מניפה ואז שולפים בזהירות את המקל.

קיבלנו דפי פילו מכווצים ונאים.

לחזור על אותה פעולה עד לסיום הדפים.

אם אתם רוצים מאפה קצר פשוט לקחת דף אחד של פילו למרוח בשמן לקפל לחצי לשים מילוי ולגלגל באותה צורה.

אופים ב180 מעלות כ20-25 דקות או עד הזהבה.

את הסירופ לבשל כ5 דקות על להבה נמוכה בזמןשאתם אופים  את המאפה ולמרוח בנדיבות על המאפה בעודו חם.

להגיש עם פיסטוק מעל

לא נשאר לי מילוי מספיק ומילאתי בממרח טחינה.. יצא מתוקקקק וטעיםםם בטרוףףף.

תהנו

שלכם מכל ה טובה

לדף הרשומה

פשטידת מקרונים ועלי סלק

28/02/2017

שוב ניצול שאריות. במזווה חבילת מקרוני שעמדה הרבה זמן צועקת הצילו.. קופסת קוטג' במקרר ושמנת חמוצה. רק קניתי את עלי הסלק.. וזהו יצאה פשטידה טעימה..ומכובדת מכובדת מאוד לפחות ל10 אנשים וגם טעימה אז מי צריך יותר מזה??קצת ירקות חתוכים ויש לכם ארוחת ערב מושלמת.

 

 

מה צריך:

חחבילת עלי סלק (אם של גוש קטיף אז צריך 2 ) קצוצים (עם הגבעול)

שני בצלים גדולים קצוצים דק

1 חבילת ספגטי הכי דקיקים שבורים לחצי מבושלים לפי הוראות היצרן

4 ביצים גדולות

4 שיני שום כתושות

2 קופסאות קוטג'

1 גביע שמנת חמוצה

100 גרם גבינה מלוחה יבשה מגורדת

כוס חד פעמי (שתיה קרה) גבינה צהובה מגורדת

4 כפות שמן

כף גדושה אורגנו יבש

מלח - פלפל שחור, מעט כמון , מעט כורכום.

אופן ההכנה:

מבשלים את המקרוני לפי ההוראות מסננים ומצננים (לערבב עם מעט שמן)

מטגנים את הבצל בשמן עד שקיפות ומוסיפים את השום ועלי הסלק מטגנים תוך כדי ערבוב כ8 דקות בערך.

בקערה  עמוקה מערבבים את המקרוני ושאר החומרים מוסיפים 3 כפות שמן מערבבים היטב

משמנים תבנית חד פעמית גדולה ושמים בה את עיסת הפשטידה

אופים ב180 מעלות 30-35 דקות.

לפני סוף האפיה אפשר לפזר פתיתי גבינה צהובה או פרמזן.

בתאבון ובהצלחה

שלכם מבל ה טובה

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף
12345
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת