22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חזה עוף בגריל

16/04/2016



חזה עוף כשהוא עשוי טוב ובהכנת מרינדה טובה, הוא יוצא סקסי... כך שאפח'ד לא יסרב למנה כזו על צלחתו..
אז כזה הוא מנת חזה העוף, טעים, מדהים sad וכל כולו מזמין אותנו רק לטרוף אותו...יש לו ברירה...surprise
הוא נגיש לנו כל השנה, הוא טעים בכל ארוחה ומתאים לכל ימי השבוע. תכינו גם אתם ותיהנו לכם
מארוחה בכלום עבודה



























חזה עוף בגריל

המצרכים:

6 חזה עוף מנוקים היטב
 

למרינדה:
3 כפות רוטב סויה
3 כפות דבש
2 כפות שמן
2 שיני שום פרוסות דק
2 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
1 כפית "חמישה תבלינים"
מלח
פלפל שחור גרוס



אופן הכנה:
משרים את החזה בתערובת המרינדה למשך כמה שעות.
מניחים את החזה על מחבת פסים חמה מאד לשלוש דקות מכל צד עד שהם צרובים יפה. ( כשהופכים את חזה העוף
לצד השני מברישים שוב במרינדה ).



הערות למתכון
היות והשתמשתי בכמות של 10 נתחי חזה עוף...אז הגדלתי כמויות...בשמן, השתמשתי בשמן זית
נותן ארוחה הרבה יותר טובה. במקום תבלין חמשת התבלינים שמתי
כפית תבלין ''ראס אל-חנות''. השריתי את החזה עוף ל-4 שעות, כמובן אפשר יותר אם יש לכם
את הזמן..כך החזה סופג את הטעמים בתוכו, תיהנו







     בתיאבון, וגשם של דברים נפלאים יפלו על ראשכם     

        סופ''ש נפלא לכולכם             

                    אתם מוזמנים להיות חברים שלי גם בפייסבוק                


             

מקור המתכון: ישראל אהרוני                  
 


 

לדף הרשומה

עוגת קוקוס ומוס שוקולד

14/04/2016




אנחנו כאן ממש לפני פסח... פסח הוא חג מיוחד לדעתי, עם כל האווירה מסביבו..עם ההכנות אליו
עם האוכל המיוחד שלו...עם הנקיונות שלו..הרי יצאנו מעבדות לחירות לא???..cheeky
אני מניחה שאתם מסודרים כבר עם תפריט הכנות של בישולים, סלטים וכל מה שכרוך בהכנות...
אבל לעוד רעיון הכנה של עוגה טובה...אפח'ד מכם לא יסרב...אומנם העוגה היא לא
פרווה...אבל מי אמר שצריך לטעום הכל בערב אחד??? surprise תשאירו למחר ותגלו הפתעה
לכולכם, חג אביב שמח מלא דברים טובים בתוכו א-מ-ן










מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הקוקוס אל החלבונים



מקפלים את הקוקוס בעדינות אל קציפת החלבונים



מעבירים את קציפת החלבונים עם הקוקוס לתבנית בקוטר 26 ס''מ



כך תערובת הקוקוס והחלבונים לאחר אפיה וסיימנו את שלב התחתית



מתחילים עם הכנת שלב המוס: ממיסים את השוקולד בבן מארי
או כל כלי אחר שיש לכם מעל אדי מים




זו חפיסת השוקולד שהשתמשתי למאפה..



מוסיפים את החלמונים לשוקולד ומערבבים היטב



לאחר שהקצפנו את השמנת המתוקה, מוסיפים אותה לתערובת השוקולד
ומערבבים הכל יחדיו לתערובת אחת ומעבירים את מוס השוקולד מעל מאפה הקוקוס...זהו סיימנו




זו התוצאה לאחר קירור העוגה לילה במקרר















עוגת קוקוס ומוס שוקולד

המצרכים:

החומרים לעוגה:
5 חלבונים
1/4 1 כוסות סוכר
2 כוסות קוקוס

 

החומרים למוס:
5 חלמונים
200 גרם שוקולד מריר
1 מיכל שמנת עמידה להקצפה 38%
1/2 1 כפות סוכר


אופן הכנה::
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף קשה ומוסיפים את הקוקוס בתנועות עטיפה.
משמנים תבנית אפיה בקוטר 26 ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות למשך 20 דקות.
מניחים על האש סיר עם מים חמים ומציבים מעליו סיר קטן יותר עם השוקולד וממיסים.
מוסיפים לשוקולד המומס את החלמונים ומערבבים היטב.
מקציפים את השמנת עם הסוכר ומערבבים לתוכה את השוקולד. יוצקים את מוס השוקולד
על קצף הקוקוס האפוי ומכניסים למקרר לפחות ל- 4 שעות.


הערות למתכון:
את תחתית התבנית ריפדתי בנייר אפיה ושימנתי את הנייר והדפנות.
אפיתי בתנור מחומם מראש בחום של 160 מעלות כ-25 דקות.
כל אחד לבדוק לפי התנור שלו...
לאחר צינון שכבת בסיס הקוקוס מרחתי את מוס השוקולד שהכנתי מעל העוגה,
שלחתי לצינון במקרר להתקשות השוקולד למשך לילה במקרר.




 


     בתיאבון, וגשם של דברים נפלאים יפלו על ראשכם     

        יום נפלא לכולכם             

                              אתם מוזמנים להיות חברים שלי גם בפייסבוק                   








 

לדף הרשומה

חטיפי גבינה צהובה וגרעיני חמניה

08/04/2016



הכנת החטיפים הללו, קלי קלות הכנה, בדיוק כמו קלי קלות שהם נחטפים...cheeky
תראו, יש להם תערובת גבינות נהדרת ובתוספת גרעיני החמניה והשומשום
פשוט אי אפשר לעמוד בפניהם...heartאבל, הצד הטוב שבהם, לפחות
יוצאת כמות גדולה...כך שלכולם יש והשמחה רבה.
על הדרך כמובן מתפתרים מעודפי הקמח שיש לנו לפני הפסח
והכל בא על מקומו בשלום









לתוך מיקסר מוסיפים את הקמח



מוסיפים אל הקמח את קוביות החמאה



מוסיפים את מיכל השמנת החמוצה



מוסיפים את גבינת הצ'דר...( אני הוספתי רק צ'דר...מי שרוצה יכולה לעשות תערובת גבינות )



מוסיפים את החלמונים והמלח ובזה נסתיימו המצרכים לעוגיות הנפלאות הללו...
חוץ מהתוספת שבאה עליהם כשדרוג




מעבדים הכל בוו הלישה לבצק אחיד



הנה הבצק לאחר לישה, אין צורך להמתין...אפשר לעבוד ישר איתו אבל בחלוקה...תיכף תראו



את כדור הבצק מחלקים ל-3 חלקים, כך יותר נוח לעבוד עם הבצק



מרדדים את הבצק ויוצרים עיגולי חטיפים וגם מרובעים אם בא לכם...



לאחר שרידדנו, מניחים את החמודים הללו, בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
מברישים בחלבון ומפזרים את גרעיני החמניה והשומשום




כדי שיהיה מעניין..surprise הכנתי גם בצורת מרובעים...זהו, עכשיו אפשר לנוח...
האמת זה כלום עבודה...אבל אני הבאתי לכם את זה גם לאלו שלא מומחיות...יבינו



















ביססססססססססססססס קטן.... איך אני אמורה להגיד לכם שזה טעיםםםםםםם  
כשתכינו, לא תפסיקו להכין וגם לנשנש...





חטיפי גבינה צהובה וגרעיני חמניה


המצרכים:

לבצק:
1/2 2 כוסות קמח תופח ( או כמות זהה של קמח רגיל
+ 2 כפיות אבקת אפיה )
200 גר' חמאה קרה אבל לא מדי - בטמפ' החדר
1 מיכל שמנת חמוצה - 200 מ''ל
1 כפית מלח
150 גרם גבינה צהובה מסוג אחד או יותר מגורדת דק
( למשל תערובת של צ'דר ופרמזן )
2 חלמונים

 

להברשה:
2 חלבונים טרופים קלות

 

לזריה:
כ־100 גרם גרעיני חמניה קלופים




אופן הכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תבניות התנור בנייר אפיה.

2. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק ומערבלים
במהירות בינונית כ-2 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד הנפרד מדפנות הקערה.

3. מקמחים קלות משטח עבודה. מוציאים את הבצק
מהקערה ומחלקים אותו ל-3 גושים שווים ( כך יהיה קל יותר לעבוד עם הבצק ).

4. מרדדים גוש בצק אחד לעלה בעובי 1/2 ס"מ וקורצים
ממנו מלבנים בגודל 3.5X5 ס"מ או עיגולים בקוטר 4-3 ס"מ.

5. מעבירים את הריבועים או העיגולים לתבנית, מורחים בחלבונים הטרופים ומפזרים מעט גרעיני חמניה.

6. אופים כ-16 דקות, עד שהחטיפים מזהיבים. מגישים מיד.



הערות למתכון:
אני אפיתי בחום של 175 מעלות כ-20 דקות, ללא הדלקת תנור מראש כפי שרשום.
כל אחת ואחד שיבדוק לפי התנור שלו. את תוספת השומשום לחטיפים אני הוספתי...
כך שכל אחת ואחד מכם יכול לשדרג לפי הטעמים שלו. בהצלחה ובתיאבון
עם נשנוש ממכר ל






  בתיאבון, וגשם של דברים נפלאים יפלו על ראשכם   

  יום נפלא וקסום לכולכם          

                   אתם מוזמנים להיות חברים שלי גם בפייסבוק     




מקור המתכון: עידית חייט



 

לדף הרשומה

חטיפי זיתים ממולאים בתערובת גבינות



חטיפים כשמם כן הם...משהו קליל שמתאים כנשנוש...ונחטף כך בין השיניים
מבלי לשים לב...חחח

אז כזה הוא נשנוש הזיתים הטעים, שפותח תיאבון וגם נותן...תיהנו indecision

 






















חטיפי זיתים ממולאים בתערובת גבינות

המצרכים:
כ-300 גר' זיתים מגולענים מהזן הענק
ככף גבינת שמנת
ככף גבינת 5%
פטרוזיליה קצוצה גס
קוביות לימון



אופן הכנה:
בקערית מערבבים את שני סוגי הגבינות לתערובת אחת.
מזריקים בעדינות לתוך הזיתים. מפזרים את הפטרוזיליה
עם קוביות הלימון ומגישים.





  בתיאבון, וגשם של דברים נפלאים יפלו על ראשכם   

  סופ''ש קסום לכולכם          

                   אתם מוזמנים להיות חברים שלי גם בפייסבוק     



 

לדף הרשומה

אצבעות חצילים וקישואים בתחמיץ פיקנטי

30/03/2016



    עוד סלט נהדר מבית החצילים...cheeky שמקבל אליו באהבה את כל חבריו הירקות... 
  תוסיפו על זה מרינדה פיקנטית וקיבלתם סלט משודרג שנזלל  בתיאבון      













אצבעות חצילים וקישואים בתחמיץ פיקנטי


המצרכים:

2 חצילים בינוניים
4 קישואים בינוניים
2 בצלים ירוקים פרוסים לטבעות דקות

 

לתחמיץ:
3/4 כוס מים
1/3 כוס סוכר
1/4 כוס רוטב סויה
1 כף מיץ לימון טרי
1 כף רוטב ווסטרשייר
1/2 כפית שום כתוש
מעט צ'ילי גרוס


אופן הכנה:
מקלפים את החצילים ופורסים לפרוסות לאורכם, לאחר
מכן חותכים לרצועות.
חותכים גם את הקישואים לאורכם ואח''כ לרצועות.

מטגנים את החצילים תחילה ללא שמן מכל הצדדים. ממשיכים בטיגון הקישואים גם ללא שמן ומוציאים.
מערבבים בקערה את הקישואים והחצילים ומניחים בצד.

 

מכינים את התחמיץ:
מחממיםאת כל חומרי התחמיץ על להבה בינונית נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס.
מצננים את התחמיץ, יוצקים מעל החצילים והקישואים.
מערבבים בעדינות, נותנים מנוחה במקרר לכשעה לפחות
למיזוג הטעמים.
לפני הגשה מפזרים טבעות בצל ירוק ונהנים מסלט פותח תיאבון.








  בתיאבון, וגשם של דברים נפלאים יפלו על ראשכם   

  יום קסום ונעים לכולכם          

                   אתם מוזמנים להיות חברים שלי גם בפייסבוק     



 

לדף הרשומה
12345
רשומות אחרונות
בלוג עולמי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל monday אלא אם צויין אחרת