11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

להתראות שלום, הבלוג לא נגמר-רק עובר מקום

שלום חברים יקרים,

מזמן לא ביקרתי כאן... (אבל יש לי תירוץ טוב surprise)

לפני 3 חודשים ילדתי את ביתי הבכורה והמקסימה ואני מאוד מאושרת, עייפה ושמחה!!!
תוך כדי חופשת הלידה (והאמת שאפילו עוד קצת קודם) הרגשתי שהגיע הזמן לשינוי\ריענון...

אחרי 3 שנים של כתיבה מהנה וכיפית בתפוז  (אבל בערך שנה במצטבר סה"כ) הרגיש לי שזה הזמן לעשות מתיחת פנים לבלוג, לצאת לדרך חדשה ולהעביר את הבלוג דירה לבלוג של בלוגר. (גוגל)
אני מזמינה אתכם להכנס לבלוג החדש sweetpleasantbaking.blogspot.co.il  ולהתרשם... ((יקח לי עוד קצת זמן עד שאעביר אליו את רוב הפוסטים-עמכם הסליחה)

תודה רבה לכל מי שקרא אותי כאן, אהב את הפוסטים והגיב-אני אשמח שתקראו אותי גם בבלוג החדש, תירשמו כקוראים ותגיבו גם שם.... sweetpleasantbaking.blogspot.co.il

אתם מוזמנים גם לעשות לייק לעמוד הפייסבוק של הבלוג לקבלת עידכונים מתוקים שוטפים www.facebook.com/Sweetbakingn?ref=hl


שיהיה המשך שבוע נפלא, שנה טובה ונתראה רק בשמחות!!!!

ב- גדולה

נתנאלה

לדף הרשומה

פרפה תות שדה

16/04/2013


נפתח בשאלה-לכמה "על האשים" אתם מוזמנים בחג העצמאות הזה? 
גם אם מדובר במפגש אחד או בשלושה מפגשי משפחה-חברים מלאי בשר, סלטים, פיתות, תפו"א, צ`יפס, פיצוחים ועוד... חייבים לסיים את הארוחה עם קינוח קטן ומתוק שלא יכביד יותר מדי על הבטן ויתן פינאלה מוצלח לארוחת החג!

החלטתי להכין לארוחת ה"על אש" שלי פרפה תות ממספר סיבות:
א. אני מאוד אוהבת תותים ומכיוון שאוטוטו הם נוטשים אותנו עד לחורף הבא אפשר למצוא אותם ממש בזול (למרות שצריך להתאמץ קצת בשביל למצוא תותים יפים-עמכם הסליחה מי שממש מתקשה במציאת התותים יכול להחליפם בפירות יער, בפירות משומרים או בכל פרי אהוב אחר)
ב. אפשר להכין את הקינוח בגרסת פרווה לכל מי ששומר כשרות
ג. הפרפה ממש קל להכנה (זמן ההכנה מהיר מאוד, רק צריך לתת לו זמן במקפיא)
ד. הפרפה אורירי ולא כבד מדי וסוגר בדיוק את הפינה של המשהו המתוק אחרי האוכל (חוץ ממרשמלו צלוי כמובן )

מקווה שהסיבות הללו הצליחו לשכנע אתכם ושאתם בדרך למטבח...
 
מרכיבים:ל-12 כוסיות אישיות
סלסלה וחצי של תותים-בערך 550 גרם
100 גרם פקאן מסוכר-לא חובה
3 חלבונים
כוס וחצי סוכר
3 כפות מיץ לימון
מיכל שמנת מתוקה (למי ששומר-משתמשים במיכל שמנת מתוקה פרווה)

אופן ההכנה:
-שוטפים את התותים היטב ומסירים את הגבעולים שלהם
-מכניסים את התותים למעבד מזון, מוסיפים את מיץ הלימון ומרסקים אותם היטב עד לקבלת מחית תותים נוזלית 

-מקציפים במיקסר את החלבונים עם כוס ורבע סוכר 3-4 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב וחזק


-מעבירים את קצף החלבונים לקערת התותים ומערבבים עם כף או מרית בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה

-מקציפים שמנת מתוקה עם הסוכר שנותר לנו (רבע כוס) 2-3 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת יציבה

-מערבבים (שוב בעדינות) את הקצפת עם תערובת התותים והחלבונים שלנו עד לקבלת תערובת ורודה, אוורירית ויציבה יחסית (לא נוזלית)


-מסדרים את הקערות האישיות על מגש ומפזרים בכל קערה 3-4 פקאנים מסוכרים שלמים

-מעבירים את התערובת לכוסות הגשה אישיות ומכניסים להקפאה (לפחות ל-10 שעות) אפשר לקשט עם פקאן מסוכר, תותים, קסמי דגלי ישראל, שוקולד מגורד וכל מה שאתם אוהבים...

מקושטים בדגלוני ישראל ותותים

שיהיה לנו חג עצמאות שמח ושבוע טוב!!!!
לדף הרשומה

סלסלות בצק פילו במילוי קרם וניל, תותים ופקאן מסוכר

21/03/2013


פסח בפתח ומבצע חיסול חמץ החל...
נשארה לי במקפיא חבילת בצק פילו שהתחננה שאכין איתה מתכונים קלים ומהירים:P
הקינוח הזה הוא ממש פשוט וקל, לא מצריך הרבה מרכיבים או זמן עבודה, המרכיבים העיקריים זה 2-3 עלי פילו ותותים, אני בטוחה ששאר המרכיבים במתכון נמצאים אצלכם במזווה או במקרר באופן קבוע.
אז לפני שעוברים למצב כשל"פ בואו נזלול עוד קצת חמץ טעים!

מרכיבים:ל-9 סלסלות אישיות
לסלסלות בצק פילו
:
2-3 עלי פילו גדולים חתוכים לריבועים (אני השתמשתי ב-2 עלים בלבד)  
1/2 כוס חמאה מומסת
שקית סוכר וניל
חצי סלסלת תותים
100 גרם פקאן מסוכר קצוץ
לקרם וניל:
למשקיענים-קרם פטיסייר-קישור ומתכון בלינק המצורף (לכמות הזו תספיק חצי מהכמות המפורטת במתכון) http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=1712816
לממהרים- (או לעצלנים יותר  ) קרם וניל על בסיס אינסטנט פודינג
מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
כוס חלב
אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס סוכר
לרוטב תות:
חצי סלסלת תותים
3 שקיות סוכר וניל
2 כפות ליקר אמרטו
2 כפיות תמצית וניל
2 כפות מים

אופן ההכנה:
-מניחים את 2 העלים זה על זה וחותכים לריבועים

-מברישים כל ריבוע בחמאה מומסת ומרפדים תבנית מאפינס (אני השתמשתי בתבניות שקעים חד פעמיות)

-מפזרים מעט סוכר וניל בכל שקע



-אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, 8 דקות בלבד עד שהבצק מזהיב ומצננים. (שימו לב לא לאפות יותר מדי ולבדוק את התנור לפחות פעם אחת במהלך האפייה)

-בינתיים עוברים להכנת רוטב התותים:חוצים את התותים לשניים ומניחים בסיר, מוסיפים את הליקר, הסוכר, תמצית הוניל והמים

-מערבבים ומבשלים מספר דקות עד שהתותים מתחילים להגיר נוזלים ומתרככים מעט, מסננים את רוטב התותים במסננת ונעזרים במזלג בשביל להוציא כמה שיותר נוזלים מהתותים שנותרו, מניחים את הרוטב להצטנן בצד 



-חוזרים לסלסלות בצק הפילו שלנו... חוצים את התותים שנותרו לפרוסות-אני השתמשתי בפורס התותים המדליק שלי  (הבהרה-לא מדובר בתותים שבישלנו לרוטב - אותם אפשר לאכול או לזרוק  אלא את חצי סלסלת התותים שהשארנו בצד)

-ממלאים כל סלסלה בצק בתותים (בערך תות וחצי לכל סלסלה)

-מפזרים מעל התותים פקאן מסוכר קצוץ

-מפזרים כף רוטב תותים מעל הפקאנים

-עוברים להכנת הקרם-מקציפים את השמנת, החלב,הסוכר והאינסטנט פודינג וניל ומעבירים לשקית זילוף (אפשר גם להעזר ב-2 כפיות למי שאין שקית זילוף)

-מזלפים את הקרם בתוך כל סלסלה ומקשטים בתות



-שומרים בקירור ומגישים עם רוטב תותים מעל (או בצד)...

תקריב....

ועוד אחת... שיהיה שבוע מקסים!

אחרונה חביבה!

לדף הרשומה

סברינה + חוות דעת יוגורט ביו תנובה

לפני שנתחיל חשוב לי לציין שכל מה שכתוב בפוסט הזה על יוגורט Bio תנובה הוא חוות דעתי האישית, הכנה והאובייקטיבית בלבד.

ביום חמישי האחרון קבלתי משלוח התנסות מתנובה עם 2 מיכלים ענקיים (ליטר וחצי) של יוגורט Bio של תנובה 1.5% שומן.
כשהמשלוח הגיע, הסתכלתי על המיכלים במבט קצת חשדן ועם סימן שאלה ענקי-מה כבר אפשר להכין מיוגורט-חוץ ממוזלי כמובן ?!?!

נכנסתי לאינטרנט, התחלתי לקרוא ולחקור וגיליתי עולם שלם של מאכלים, מאפים, משקאות, קינוחים וגבינות שאפשר להכין מיוגורט ואני חייבת לציין שהופתעתי לטובה ממגוון האפשרויות הגדול.

כבר הרבה זמן שמתחשק לי להכין סברינה (למי שלא מכיר מדובר בעוגת שמרים צרפתית עסיסית, טבולה בסירופ מתוק וממולאת בקצפת;)) ,ניסיתי להכין לפני כמה שנים מתכון לסברינה עם שמרים ומאחר ולא הייתי מרוצה מהתוצר הסופי החלטתי שאני חייבת לנסות להכין אותה בעתיד שוב אבל עם מתכון אחר!
לפני כמה חודשים חברה שלי אפתה סברינה מעולה והביאה איתה לארוחת ערב, הופתעתי לשמוע שהיא לא השתמשה בשמרים בהכנת העוגה והחלטתי שאני חייבת לנסות את המתכון!
הזמן חלף לו ועדיין לא יצא לי להכין את הסברינה... כשקבלתי את היוגורט להתנסות נזכרתי שהמתכון של הסברינה מכיל יוגורט ושזה כנראה הזמן להכין אותה!!!

הפשלתי שרוולים והכנתי סברינה ללא שמרים- השתמשתי ביוגורט גם בהכנת בצק העוגה וגם בהכנת קצפת יוגורט לציפוי הסברינה.
הסברינה יצאה מתוקה, עסיסית רכה וטעימה! ;)

בנוסף הכנתי גם חלות ולחמניות יוגורט טעימות (מתכון בפוסטים הבאים) 

אני חושבת שהמוצר מקסים ושימושי ומלבד צריכתו בצורתו המקורית לחובבי היוגורט באשר הם אפשר לעשות איתו עוד המון מטעמים!

מרכיבים- ל12-10 סברינות אישיות בתבנית סיליקון או 6 סברינות אישיות ו-1 בינונית- תבנית בקוטר 16 ס"מ
לבסיס העוגה-
1 מיכל יוגורט (200 גרם)-אני השתמשתי ביוגורט Bio של תנובה 1.5% שומן
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/2 1 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
לסירופ-
3/4 כוס סוכר
3/4 1 כוס מים
2 כפות משקה רום או ברנדי 
2 כפות סירופ מייפל
כף תמצית וניל-לא חובה (כידוע לכם-אני מאוד אוהבת וניל)
קליפת תפוז או לימון מגוררת-לא חובה
2 כפות תמצית רום (למי שלא מוצא רום אמיתי)-לא חובה
לקצפת יוגורט-
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ״ל)
200 מ"ל יוגורט טבעי
רבע כוס סוכר וניל
לקישוט
דובדבנים מסוכרים-לנוסטלגים מביננו (אפשר בהחלט גם תותים או כל פרי עונתי אהוב)
קליק-לא חובה

אופן ההכנה:
-בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הביצים והיוגורט

-מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבב

-מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (שימו לב לא לערבב יותר מדי)



-משמנים את התבניות עם ספריי שמן ומוזגים את התערובת, לא למלא עד הסוף רק 2/3 מגובה התבנית.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 25 דקות,הסברינות צריכות להיות זהובות ויפות.

בינתיים מכינים את הסירופ: מרתיחים בסיר על אש גבוהה את כל המרכיבים (בערך 5-8 דקות) ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס לגמרי.
-כשהסברינות עדיין חמימות-טובלים אותן בתוך הסירופ-בערך 30 שניות מכל צד, מוציאים בזהירות החוצה (שימו לב שהן לא תתפרקנה) ומניחים להן להתקרר.

-עוברים להכנת הקצפת-מקציפים את השמנת המתוקה עם סוכר הוניל עד לקבלת קצפת יציבה

- מוסיפים את היוגורט ומקציפים מספר שניות נוספות

-מעבירים את הקצפת לשקית זילוף, מזלפים את הקצפת למרכז הסברינות, מקשטים בדובדבן או בפרי מתוק ושומרים במקרר.
יפות ואציליות

מבט מבפנים...

ועוד אחת....

לדף הרשומה

עוגיות מ-5 מרכיבים בלבד!

09/03/2013


אני ממש אוהבת עוגיות!!!
העוגיות הללו סופר קלות וטעימות ומכילות רק 5 מרכיבים! וזמן ההכנה שלהן (ללא קירור ואפייה) הוא רק 5 דקות!
כל מה שצריך מלבד קמח, חמאה ואבקת סוכר זו חצי פחית חלב מרוכז ממותק!
לדעתי, העוגיות הכי טעימות לאכילה ביום ההכנה! (לא מומלץ לשמור אותן יותר מ-2-3 ימים)
בטוחה שאחרי שתכינו אותן גם אתם תשאלו-מי גנב את העוגיות שבקופסא?

מרכיבים:
200 גרם חמאה רכה (אפשר להכניס למיקרוגל לכמה שניות בשביל לזרז את הריכוך)
100 גרם אבקת סוכר
200 מ"ג (חצי פחית) חלב מרוכז ממותק
2 כפיות תמצית וניל (לא חובה-אני פשוט מאוד אוהבת וניל)
300 גרם קמח תופח מנופה
לקישוט-(לא חובה)
סוכריות צבעוניות
שוקולד צ`יפס-אני השתמשתי בשברי מקופלת
קוקוס טחון
סוכר רגיל או חום(אני השתמשתי בסוכר צבעוני)

אופן ההכנה:
-מקציפים בקערת מיקסר עם וו גיטרה חמאה רכה ואבקת סוכר עד לקבלת קרם אחיד וחלק


-מוסיפים את החלב המרוכז וממשיכים לערבב
בכל
-מוסיפים את תמצית הוניל ואת הקמח ומערבבים מספר שנות נוספות (שימו לב לא לערבב יותר מדי על מנת שהתערובת לא תצא דחוסה והבצק לא יהיה פריך)



-מכסים את קערת המיקסר עם ניילון נצמד ומצננים במקרר חצי שעה.

-יוצרים כדורים מהבצק בגודל שאתם רוצים, משטחים את הכדורים מעט, טובלים אותם בציפוי הרצוי ומניחים בתבנית עם נייר אפייה

-אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 10-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות
-מצננים וזוללים!!!

צבעוניו ומשמח!

מוכנות לזלילה!

מבט מלמעלה
מי גנב את העוגיות שבקופסא?

אחרונה חביבה....

טוב, רק עוד אחת! שיהיה שבוע טוב ורק בשורות טובות!
לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת