00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

עוגת שוקולד מפנקת (ללא קמח) בעיטור תותים

שלום לכולם

גם את באטרף הניקיונות? ומה עם קינוח לליל הסדר? כבר חשבתם מה  להכין? מצרפת הצעה מפתה, עוגת שוקולד נימוחה עם קצפת ותותים... מתאימה לפסח כי איננה מכילה קמח. 

אם רוצים פרווה- ולא אוהבים את כל הקצפות הצמחיות (כמוני...) כדאי להקציף קרם קוקוס בלי חלב בכלל- הסברים מדוייקים תוכלו למצוא בקישור הבא.

חג שמח!!!

עוגת שוקולד ללא קמח עם קצפת בעיטור תותים 

 

6 ביצים גודל L

200 גרם שוקולד מריר 60%

200 גרם חמאה

חצי כוס סוכר

קורט מלח

לציפוי:

1 שמנת מתוקה

חצי אינסטנט פודינג וניל

חצי כוס חלב

לעיטור:

תותים 

אופן ההכנה:

*מחממים תנור ל-170 מעלות. 

1. ממיסים במיקרו חמאה +שוקולד מריר. 

2. מפרידים את הביצים.

3. מקציפים את החלבונים עם רבע כוס סוכר וקורט מלח לקצף יציב. 

4. מערבבים את החלמונים עם רבע כוס סוכר שנותרה. (בעזרת מטרפה ידנית). 

5. את החלמונים מערבבים עם תערובת השוקולד. 

6. עושים השוואת חומרים (מה זו השוואת חומרים? - אם יש תערובת אחת "כבדה" ואחת קלילה - על מנת לא לשבור את התערובת הקלילה- במקרה שלנו הקצף, נמזג 1/3 ממנו עם התערובת ה"כבדה" להשוואת חומרים, ולאחר מכן נקפל אותה לתערובת החלבונים).  ובקיצור- לוקחים  1/3 מקצף החלבונים ומערבבים חזק עם מטרפה עם תערובת השוקולד. לאחר מכן מקפלים את יתרת הקצף בעדינות. יוצקים לרינג/תבנית בקוטר 24. אופים כ-40 דקות. העוגה עולה וצונחת, נוצר מעין שקע. מצננים לגמרי. 

7. מקציפים שמנת חלב ואינסטנט. 

8. לאחר צינון מלא של העוגה ממלאים אותה בקצפת. מעטרים בתותים (אפשר גם  לוותר על התותים ופשוט לגרד שוקולד למעלה). 

 

 

 

עוד כמה מתכונים לפסח למשל:

ואפשר גם קינוח פרווה קליל 

לדף הרשומה

אזני המן נימוחות מבצק קל להכנה

שלום לכולם!! חג פורים שמח.

טוב אז אחרי שבאמת המון זמן לא כתבתי בבלוג, כמעט 3 שנים, יצא לי השבוע להיות בהשתלמות מעניינת שנוגעת לאינטילגנציות של גרדנר. בוודאי חלקכם מקרים את אותו חוקר שחקר את סוגי האינטילגנציות השונות, ביניהן- לוגית- מתמטית, מרחבית, ועוד. לאחרונה נוספו 3 אינטילגנציות(לא "רישמית") ביניהן- אינטילגנציה קולינרית, נשמע מעניין לא ? בעצם נוגע לכל אוהבי הבישול, אלה שיודעים לאלתר, אלה שמתעניינים בחומרי גלם ועוד. אז נכון שאני אופה בנשמתי, אבל איפה שהוא ההשתלמות הזאת זרקה אותי והזכירה לי כמה אני אוהבת את המטבח. באותו יום הגעתי הביתה ואפיתי 4 שעות (!!) הכנתי מגוון עוגיות לפורים וחילקתי משלוחי מנות לכל הצוות שלי.

היום אני משתפת במתכון שמקורו הוא המעמול של דנה בשיחה עם חברה טובה שהיא גם אופה מעולה, היא המליצה לי להכינו לבצק של אזני המן, בצק שלא דורש קירור, ניתן לרדד אותו בקלות יתרה. הוא מכיל לא מעט חמאה ביחס לקמח, אבל התוצאה פשוט מדהימה. מתפורר בפה!!!

להלן המתכון -במקור זה המעמול של דנה- אני שיניתי מעט (הורדתי את מי הורדים והוספתי מים במקום)

 

בצק מעולה (גם) לאזני המן 


2 כוסות קמח (480 גרם)


2 כפות אבקת סוכר 


200 גרם חמאה, קרה וחתוכה לקוביות


3-4 כפות מים קרים 

 

לעבד הכל יחד במעבד מזון עם להב פלדה. בהתחלה זה רק פירור מוסיפים את המים ואז מתגבש בצק. מרדדים על משטח מקומח, קורצים עיגולים וממלאים ב: מלית תמרים מעורבבת עם אגוזים, נוטלה, ממרח חלבה, ממרח נוגט (יש מעולה וזול של מימונס). לגבי ממרח לוטוס- עשיתי ניסיון וזה נזל באפייה - לדעתי רצוי לערבב אותו עם פירורי עוגיות או אגוזים.

אופים ב-160 מעלות במשך כ-18 דקות. 

מפזרים מעל א. סוכר. 

 

בהצלחה!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לדף הרשומה

מרוגעלך יצא שבלול

אחרי פסח תמיד יש לי חשק לאפות משהו שהיא אנטיתזה לפסח, עם קמח, עם שמרים. מצאתי בספר של מיקי שמו מתכון לרוגעלך, בצק שמרים נהדר, ששומרים לילה במקרר. בשלב מסויים החלטתי ליצור ממנו שבלולים (ממחצית הכנתי רוגעלך) ענקיים... כמובן שאפשר להכין בגודל סטנדרטי ולא "להסחף" כמוני. המילוי פשוט ממש, ממרח "השחר" וביסקווטים טחונים. ובשוקולד- כל המרבה הרי זה משובח!!

רוגעלך/שבלולי שמרים - מיקי שמו

770 גר` קמח  (חמש וחצי כוסות).

150 גר` סוכר (3/4 כוס)

25 גר` שמרים טריים (חצי שקית או חצי קוביה)

3/4 שקית משפר אפייה (לא שמתי)

3 ביצים גדולות (L)

180 מ"ל מים פושרים

1 כפית תמצית וניל

קליפה מגורדת מרבע לימון (לא שמתי)

175 גר` חמאה רכה (להוציא מהמקרר חצי שעה לפני ולחתוך לקוביות).

1/2 כפית מלח

מילוי-

קופסאת ממרח השחר

6-7 ביסקווטים טחונים

אופן ההכנה:

1. בקערת המיקסר שמים קמח, שמרים, סוכר ומשפר אפייה (אם משתמשים בו), לשים במשך דקה. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון. לשים לבצק אחיד. מוסיפים את קוביות החמאה, לשים כ-7 דקות עד לקבלת בצק אחיד ודביק מעט. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים למשך לילה.

2. מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני. מרדדים למלבן גדול, מורחים את כל המשטח בממרח שוקולד בנדיבות. מפזרים ביסקווטים רק על מחציתו. מקפלים את הצד ללא הפירורים על הצד עם הפירורים (צורת ספר). חוצים לשני מלבנים ומכל מלבן חותכים 15 משולשים ומגלגלים לרוגעלך (מהקצה הצר לרחב).

שבלולים- על המלבן  שיצרנו  מורחים שכבה נוספת של שוקולד ומפזרים עוד קצת ביסקווויטים. מגלגלים לצורת שבלול (שיוצא ענק) חותכים ל-5. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים כחצי שעה, מורחים בביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד הזהבה קלה.

כשהרוגעלך / שבלולים יוצאים מהתנור מזגגים בסירופ סוכר שמכינים מחצי כוס סוכר + חצי כוס מים + טיפת מיץ לימון. - להרתיח ולקרר (סירופ קר- מאפים חמים).

 

לדף הרשומה

עוגת מוס ממרח אגוזים על בסיס מרנג

פסח אמנם חלף כבר, אך את העוגה הבאה שהיא נטולת קמח לחלוטין,  אסור לכם לפספס וזאת משום ש:

א. היא קלה להכנה (יחסית... כן)

ב. היא טעימה בטירוף.

ג. היא עושה רושם... חגיגית.

אז יאלללה לעבודה:

עוגת מרנג ומוס ממרח אגוזים / סיוי 24

4 חלבונים

כוס וחצי סוכר

הניחו את החלבונים והסוכר בקערה חסינת חום מעל סיר עם אדים (בן מארי), ערבבו עם מטרפה עד שהסוכר נמס לגמרי. העבירו למיקסר והקציפו עד שהקערה מתקררת. בערך 10 דקות. זהו מרנג שוויצרי.

מזלפים תחתית לעוגה בקוטר 26 (רצוי לסמן לפני) , מזלפים מהמרנג הנותר גם נשיקות בצנטר לא משונן. אופים בערך שעתיים וחצי בחום של 100 מעלות.

קרם/מוס ממרח אגוזים

2 שמנת מתוקה

1 מיכל ממרח אגוזים של "השחר העולה" (או נוטלה)

מקציפים את השמנות לקצפת יציבה. מקפלים אליהם את ממרח הנוגט.

ברינג/תבנית בקוטר 26 מניחים את תחתית המרנג. יוצקים את המוס מעל (כדאי לסדר שקף מסביב, לי בדיוק נגמר...)

מסדרים מעל המוס בזהירות מסביב נשיקות (כמו כתר). מקפיאים למשך לילה.

ציפוי גנאש:

150 גר` שוקולד מריר

125 מ"ל שמנת מתוקה

להמיס שוקולד ושמנת במיקרו. לצקת את הגנאש למרכז העוגה ולצפות אותה. להקפיא עד שהציפוי מתקשה. לשמור בהקפאה עד ההגשה. ניתן להוציא למקרר כשעה לפני כדי להקל על החיתוך.

 

 

לדף הרשומה

מלבי חלב קוקוס חצי חצי

הנה חלפה לה שנה, חג פסח שוב בפתח. השבוע הייתי באטרף של ניקיונות (טוב לא ממש אטרף אבל לפחות עשיתי הרבה סדר בבאלגן) ועכשיו הגיע הזמן להתפנות לדבר שאני אוהבת באמת ואחראית עליו כל שנה, הקינוחים לליל הסדר.

אז במסגרת הניסויים החלטתי להכין מלבי ע"ב חלב קוקוס, את המתכון לקחתי מהבלוג של עוגיו.נט (חציתי את הכמות), והחלטתי לשלב בו גם שוקולד מריר, מה שיצר מלבי חצי חום וחצי לבן ( :  הטעם נהדר וההכנה קלה מאוד!

מלבי חלב קוקוס חצי חצי - כשר לפסח ופרווה

1 פחית קרם/חלב קוקוס  

400 מ"ל מים

100 גר` סוכר (חצי כוס)

60 גר` קורנפלור מומס במעט מים

מי ורדים- לא שמתי (החצי לא אוהב..)

80 גר` שוקולד מריר

אופן ההכנה:

1. להרתיח חלב קוקוס, סוכר ומים. להוסיף תוך כדי ערבוב את הקורנפלור שהומס במים, רצוי באמצעות מטרפה- עד שהתערובת מסמיכה.

מוציאים חצי מהכמות  לקערה, ולחצי הנותר מוסיפים 80 גר` שוקולד מריר.  מוזגים לכלים קטנים (השתמשתי בכוסיות קטנות לקינוחים) שכבה חומה ומעל שכבה לבנה, או להפך, אפשר גם לשחק עם זה כמו בתמונה. צריך לחכות רק כמות דקות זה נקרש במהירות. מצננים  היטב במקרר עד ההגשה. ניתן לעטר בתות שדה כמו בתמונה וניתן גם לקשט בסירופ למלבי (מתכון של קרין גורן):

מרתיחים כוס וחצי סוכר וכוס מים, מבשלים 5 דקות על אש נמוכה. מוסיפים כף מי ורדים ו-2 כפות תרכיז פטל. אפשר לפזר מעל פיסטוקים קצוצים.

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל סיוי 24 אלא אם צויין אחרת