00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קיש פטריות

05/12/2014

אומרים שאנחנו מתחילים ראשית לאכול בעיניים ואני בהחלט מסכימה.
קיש פטריות שקיבל מעט שידרוג בעזרת כיסוי בצק חתוך במטריצה וותיקה מאוד שימח את בני הבית. 

יש צורך בתבנית לפאי בקוטר 24 ס"מ, מטריצה ומערוך

מתכון לקלתית וכיסוי:
200 גר' חמאה קרה או חתוכה לקוביות
350 גר' קמח
1/3 כפית מלח
1 ביצה 
כף-שתיים מים קרים מאוד לפי הצורך

מתכון למלית הפטריות:
2 סלסילות פטריות מסוג שאוהבים (אני השתמשתי בשמפיניון) מנוקות (לא שטופות) ופרוסות לפרוסות דקיקות
1 בצל גדול קצוץ לקוביות
2 כפות שמן זית
1 שן שום (אופציונלי) כתושה
1 ביצה
1/2 מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול
100 גר' גבינה צהובה מגוררת מסוג שאוהבים
מלח
פלפל שחור טחון טרי
2 כפות פירורי לחם

1 ביצה בלולה למריחה

הכנה:
הכנת הבצק:
בקערת מעבד מזון שמים חמאה חתוכה לקוביות, קמח ומלח ומעבדים בלהב פלדה עד שמתקבלים פירורים (עיניין של פחות מדקה), להוסיף ביצה ולהמשיך לעבד עד שיתקבלו גושי בצק גדולים. במידה והבצק לא התגבש, ניתן להוסיף כף מים קרים, לפעמים יש צורך בשתי כפות.
לאסוף את הבצק ולהניח על פיסת ניילון נצמד גדולה, לעטוף את הבצק ולשטח אותו בכף היד (כך קל יותר לרדד אותו). להכניס למקרר לשעה לפחות.

הכנת מלית פטריות:
במחבת רחבה שמים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את שן השום ואת הפטריות, מטגנים תוך ערבוב עוד כשתי דקות. מעבירים למסננת ומנקזים נוזלים במידה ויש. להעביר לקערה.
להוסיף ביצה ושמנת מתוקה ולערבב, להוסיף גבינה צהובה, פירורי לחם, מלח ופלפל ולהניח בצד.

לחמם תנור אפיה ל-175 מעלות. 
להוציא את הבצק מהמקרר, להסיר ניילון נצמד ולהניח בצד לכ-10 דקות. 
על משטח מקומח קלות (אני עושה זאת על נייר אפיה, כך קל יותר לטפל בבצק) להניח את דיסקת הבצק ולפזר עליה מעט קמח. בעדינות לרדד, תוך סיבוב הדיסקה. לחתוך מדיסקת הבצק כ-1/3 ולהניח בצד. 
את הבצק הנותר (2/3) לרדד לעלה בעובי כ- 3-4 מ"מ, לגלגל את הבצק על המערוך ולהניח בעדינות על תבנית המיועדת לפאי בקוטר 24 ס"מ. לשטח מעט בכף היד, להדק לתבנית ולחתוך שוליים מיותרים.
להוסיף את שאריות הבצק ל-1/3 הבצק שישמש ככיסוי.
למלא את קלתית הבצק במלית הפטריות ולהניח בצד.

לאחד את הבצק ועל נייר מקומח היטב לרדד את הבצק לעלה בעובי 2-3 מ"מ. לגלול על המערוך ולהניח על המטריצה. לפעול לפי ההוראות ולא לזרוק את שאריות הבצק המעויינות, הן תשמשנה לקישוט. 
בעדינות להניח את רשת הבצק שנוצרה על הקלתית הממולאה ולחתוך שוליים מיותרים. להצמיד מסביב את מעוייני הבצק שנותרו.
למרוח את רשת הבצק בביצה בלולה.
לאפות כ- 35-40 דקות או עד שהבצק זהוב היטב. לצנן לפני חיתוך.

מכיוון שאני מאוד משתדלת להימנע מפחמימות ושומנים (וירדתי עד עכשיו 35 ק"ג) אני מחפשת לי דברים טובים, טעימים ויפים שיהיה לי כיף לאכול. אחד ה-קינוחים שאני מכינה לי לאחרונה הוא יוגורט ופירות יער.
לפעמים אם בא לי להתפנק, אני מפזרת מעל כף פרוסות שקדים מולבנים קלויים.בקערית חביבה אני שמה שתי כפות פירות יער ומפזרת מעל שקית ממתיק ומעל מיכל יוגורט 1.5% שומן. מניחה כ-10 דקות וזהו - מוכן לאכילה. 

סלט נהדר שלמדתי להכין מחברתי פנינה קדם האהובה הוא סלט עלים ירוקים:
1 חבילה פטרוזיליה שטופה, מנוקה מענפים, רצוי רק העלים
אפשר להוסיף עלים ירוקים אחרים כמו כוסברה, שמיר, נענע וכד'
2 בצלים ירוקים מנוקצים וקצוצים דק
1 ענף סלרי מנוקה וקצוץ לקוביות קטנות
2 כפות חמוציות מיובשות ללא סוכר
2 כפות שקדים מולבנים קלויים או צנוברים קלויים
מיץ מחצי לימון
מלח

לקצוץ דק מאוד את העלים הירוקים (אני עושה זאת במעבד מזון), להוסיף את הבצל הירוק, הסלרי המנוקה והקצוץ, החמצויות והשקדים ולערבב. להוסיף לימון ומלח ולערבב שוב. להניח ל-10 דקות ולאכול בהנאה.

זהו להפעם. ובברכת רק דברים טובים ובתקוה לימים טובים יותר.

מגי

 

 

לדף הרשומה

שנה טובה, כי שנה עברה

 

הכי אני מאושרת ושמחה בחלקי כאשר אני לא מתנזרת, מכלום.
הכי אני מאושרת כאשר אני רזה ונראית נפלא, מרגישה נפלא, בריאה, קלה.
קשה, הא?

כאשר קיבלתי את תוצאות בדיקות הדם שלי ב-5/12/13 וראיתי שיש מגמה של עליה ברמת הסוכר אצלי, החלטתי שזהו, מפה חיי הולכים להשתנות ואני חייבת, חייבת לרדת במשקל ולא היה לי ספק, שירידה במשקל תביא לתוצאות שונות לחלוטין ואכן.
ב-8/12/13 התחלתי תהליך ומאז ועד היום רזיתי 33 ק"ג.
וכפי שכתבתי - אני רזה, נראית נפלא, מרגישה נפלא, בריאה, קלה - אך חסרה לחלוטין כל חדוות יצירה בנושא בישול ואפיה. מבשלת ואופה משום שצריך, יש לי בני משפחה הזקוקים לאוכל טעים, טרי ונפלא, בדיוק כפי שהם אוהבים, ואני עדיין מעבירה באהבה רבה סדנאות בישול ואפיה של אוכל איטלקי בעיקר ועדיין מדריכת תיירים בסיציליה אהובתי ולא אוכלת מאומה שאינו בתפריט היומי שלי - לא Gelato , לא פסטה , לא פיצה  ולא שום מטעם סיציליאני אחר, לא מרציפנים מרהיבים מ- Erice, לא גרניטה מהממת מ- Savoca, לא Arancini שמנמנים ממולאים בדברים טובים מ- Enna - נאדה. ממשיכה לדבוק בארוחות המאוד צנועות שלי וממשיכה לרזות. 

ובנוסף לכל אלו, בכורתי שלי, הטועמת הראשית והמבקרת שלי, נסעה לפני 4 חודשים לראות עולם ומתעתדת לחזור הביתה רק בעוד חצי שנה, כך שזו עוד סיבה להיעדר החשק. 

ובכל זאת, אוטוטו מסתיימת לה שנה ומתחילה לה שנה חדשה, שלא אאחל שנה טובה למי שעדיין ממשיכים לדבוק בי?

אז שנה טובה לכם ולכל אשר לכם, שנה של אהבה ואחווה (אמיתית), שנה של פירגון (אמיתי ולא מהפה לחוץ), של בריאות, שמחה, שקט, הנאה ושלום, רבאק - שלום פשוט, טבעי ונכון. 

ושלא תחשבו שאני חלילה מזניחה אתכם, קוראים יקרים שלי, תראו מה הבאתי לכם, היישר מסיציליה המדהימה:

 

 


 

מצטערת מאוד שהצילומים לא מיושרים בצד השמאלי שלהם, התייאשתי כבר מלנסות לעשות זאת, תוך כדי שתילת הצילום (פעם הכל היה כל כך קל....).

ושוב, שתהיה באמת שנה טובה, מבטיחה לנסות להיות פה יותר, לשתף בכל זאת במה שאני מכינה, בשנה הבאה. 

ובברכת רק דברים טובים, מגי

 

לדף הרשומה

בראוניז קפה - אוראו

אז לכל מי שתהה, טרח וכתב, טילפן וכו`, תודה- תודה, אני לא נעלמת כל כך בקלות מהבלוג שלי שאני מאוד אוהבת, פשוט החיים שלי מעט השתנו ולכן ה"היעלמות" שלי מפעם לפעם.

הכל התחיל מהדיאטה שגזרתי על עצמי (אוטוטו מסמנת ירידה של 20 ק"ג), אומנם אני מבשלת ואופה ללא הרף, למשפחה, בסדנאות, למכירה וכו`, אך איכשהו אני מרגישה שחדוות העלאת הרשומות לבלוג של המוצרים שאני מכינה, ההכנה והצילום שלי ירדו פלאים (אולי משום שאני אפילו לא טועמת את שאני מכינה).

ומעל כל אלו, לאחרונה, הלב שלי עסוק כל הזמן בבכורתי שעומדת (בעוד פחות מחודש) להתחיל פרק חדש בחייה, היא נוסעת להדריך בקייטנות  הסוכנות היהודית בארצות הברית (קליפורניה, למי שמתעניין :-) ), לאחר מכן טיול של חודש, עדיין בארצות הברית ולאחר מכן..... דרום אמריקה , "לכמה זמן שיספיק הכסף" ומספרים כמו 8-9 חודשים עולים לאוויר כל הזמן angry, הלב שלי מלא עד גדותיו בה ובעובדה שאני כבר מתגעגעת אליה ולא ממש יודעת איך אני הולכת לעבור את התקופה הזו, כשהיא רחוקה.
אומרים לי שאני "צריכה ללמוד לשחרר" ואני מנסה, בחיי שאני מנסה, אך הלב שלי בשלו - הוא רוצה את הגוזליות שלו תמיד קרוב, הכי קרוב שאפשר וארצות הברית ודרום אמריקה, זה כל כך רחוק.....

אומרים לי שהבראוניז שאני מכינה "מ-ה-מ-מ-י-ם" ;) אז החלטתי לשדרג אותם ומה יותר טעים מעוגיות אוראו בתוך ומעל הבראוניז?

מתכון - תבנית מלבנית (בגודל כמו החד פעמית למשל)
250 גר` חמאה קרה חתוכה לקוביות
170 גר` שוקולד מריר קצוץ
200 גר` סוכר 
1 שוט אספרסו, לחילופין 1 כפית גדושה נס קפה
120 גר` קמח מנופה
4 ביצים גדולות

1 חפיסה עוגיות אוראו (176 גר`) - כל עוגיה חתוכה לרבעים

לחמם תנור אפיה ל-170 מעלות.
בקערה גדולה מעל בן-מארי לשים חמאה, שוקולד מריק וסוכר, להמיס ולערבב עד לאיחוד מוחלט של החומרים. 
להוריד מעל הבן מארי ולהוסיף את הביצים אחת-אחת. לערבב במהירות (התערובת עדיין חמה ואנו לא רוצים שתהיה לנו חביתה בבראוניז).
להוסיף את הקמח המנופה, בכל פעם חלק, לקפל את הקמח לתוך התערובת.
להוסיף כמחצית מעוגיות האוראו החתוכות לרבעים.

 

להעביר את התערובת לתבנית האפיה, לפזר מעל את יתרת עוגיות האוראו.
לאפות 25 דקות בדיוק. להוציא מהתנור ולצנן ורק אז לחתוך לקוביות, לפי הבנתכם.

הנופים, הצבעים, היופי הבלתי אפשרי ותופעות הטבע, זוהי סיציליה "שלי":

ובברכת רק דברים טובים,

מגי

לדף הרשומה

עוגיות אגוזי לוז עם מייפל

12/03/2014

ווווו נראה לי שחלפו יובלות מאז כתבתי בבלוג שכל כך יקר לי והאמת היא שהתגעגתי למדי, לכתיבה, לצילומים, לאוירה - הכל בעצם.  
אז מה היה לנו? כל מיני מכל מיני ובעיקר דיאטת כסאח (שלי כמובן) ובה ירדתי במשקל 14 ק"ג במשך 3 חודשים (ואני עדיין יורדת). האמת היא שגופנית אני מרגישה מעולה, רמת הסוכר בדם שלי וכל שאר הערכים מאוזנים, אני מקבלת מחמאות על המראה "החדש" שלי וזה אחלה, אך בפנים בפנים אני מרגישה מדוכאת ועצובה בידיעה שזה פחות או יותר מה שמחכה לי עד סוף ימיי, הצורך לסתום את הפה (בכל הקשור לאוכל surprise). לרגע אחד לא הפסקתי להכין אוכל טוב, מאפים, עוגות, עוגיות וכו` לכל הסובבים אותי ובמשך כל התקופה הזו,  אף לא פעם לא הכנסתי את האצבע לטעום מהסיר, לא לקחתי איזה ביס מהפיצות הנפלאות שאני מכינה, ריחות הלחם הנאפים בתנור שלי משגעים אותי וגם מהם אני לא טועמת ולא נוגסת (עם איזו טבילה בשמן זית wink), בקיצור - אני מחנכת את עצמי לחיים חדשים / אחרים.
אני הולכת לארועים ושותה רק מים, אני מעבירה סדנאות בישול ואנשים שואלים אותי מדוע אני לא יושבת לאכול איתם את האוכל הנפלא שאנחנו מכינים, אני יושבת עם המשפחה שלי לארוחות ובצלחת שלי יש תפוח או חצי תפוז והכל בסדר, אני יודעת שזה זמני, עד שארד את כל המשקל הרצוי לי, אך הידיעה שהפחמימות הנפלאות שלי אסורות עלי, או שעדיף לי שאמנע מהן משום שהן הופכות לסוכר, גורמת לי לעצבות (וקמח מלא גם הופך פחמימה שהופכת להיות סוכר).
אני דווקא מאוד מחבבת את המראה המלא שלי ופחות את המראה הרזה שלי, אך אני פוחדת ממחלת הסוכרת פחד מוות ובעיקר מהנזקים שהמחלה הזו גורמת ולכן, אני צריכה להיזהר מאוד (איכס, איכס, איכס).

כאמור, לא הפסקתי לאפות ולבשל. הפעם אני מציעה לכם עוגיות טעימות מאוד (לא טעמתי, אך אני סומכת על חוש הריח שלי והביקורת של בני משפחתי) , ללא קמח היכולות להתאים לאוכלי קיטניות, גם לפסח.

מתכון: (מתקבלות כ-30 עוגיות קטנות)
200 גר` אגוזי לוז לא קלויים ולא מומלחים
1 ביצה בגודל M
4 כפות סוכר (אפשר להוסיף עוד כף סוכר אחת)
4 כפות מייפל מאיכות טובה (אפשר דבש במקום מייפל, אך אז לא יתקבל הטעם האופייני למייפל)
4 כפות קורנפלור
1/4 כפית מלח

50 גר` שוקולד מריר לציפוי תחתית העוגיות (אפשר גם לא לצפות)

לקלות את אגוזי הלוז כ-10-12 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180-190 מעלות. כדאי לנענע את התבנית מפעם לפעם, כך האגוזים יקלו היטב מכל הצדדים. להוציא את התבנית מהתנור ולהעביר את האגוזים למגבת מטבח נקיה.
לשפשף את האגוזים עם המגבת בין כפות הידיים (בזהירות, הכל חם מאוד), הקליפה תוסר בקלות. 
לברור את האגוזים מתוך הקליפות ולהעביר למעבד מזון. לטחון את האגוזים בלהב פלדה, גריסה גסה ולא דקה כקמח.
להעביר לקערה והוסיף את שאר המרכיבים,לערבב לתערובת דביקה. לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהכניס למקרר לכשעה.
לחמם תנור ל-175 מעלות.
לרפד תנור בנייר אפיה ובידיים רטובות קמעה לקחת כמות של כפית, ליצור ממנה עיגול, לשטח אותו מעט ולהניח על נייר האפיה.
לאפות 10-12 דקות ולהוציא מהתנור.
לאחר שהעוגיות הצטננו לחלוטין, להמיס שוקולד על בן מארי או במיקרו, לטבול כל עוגיה בשוקולד ולהניח על משטח ישר לצינון מוחלט. 
לאחסן בקופסא סגורה היטב, בקיץ - במקרר בקופסא סגורה היטב.

וכתמיד, בברכת רק דברים טובים ואם בא לכם ללמוד איטלקית, אני ממליצה לעשות זאת עם הדוגמנים של Dolce & Gabbana cheeky

לדף הרשומה

מאפי שמרים - מתוק וגם מלוח על פי Valentina Zurkan

לאחרונה אני נתקלת לא מעט ברשת בשם Valentina Zurkan, אז הלכתי וחקרתי על שום מה ולמה. מתברר שהגברת הרוסיה המוכשרת, היא אלופה בעיצוב בצקי שמרים,  לא תאמינו מה שהיא עושה בבצקים, הנה, תוכלו לראות פה  ופה  וישר זה הזכיר לי את השיר הבלתי נשכח  ששר אריק איינשטיין אללה ירחמוהו, מכופף הבננות ("אני צריך לומר לכם, כמעט חטפתי שוק, כשרק שמעתי מה שהוא עושה לארטישוק....")

האמת היא שקצת נכבשתי בעיצובי הבצק של Valentina Zurkan, כמה דימיון צריך כדי לשחק ככה עם בצקי שמרים. מאוד מצא חן בעיניי.

מאפה שמרים מלוח עם פסטו

לבצק:
500 גר` קמח (רצוי קמח לחם, לא הכרחי)
1 כף שמרים יבשים
1 כף שטוחה מלח
3 כפות שמן זית
1/2 כפית סוכר
300 מ"ל מים קרים

ללוש את כל החומרים לבצק אחיד במשך 10 דקות. ליצור כדור מהבצק, למרוח אותו מעט בשמן זית, להניח בקערה ולכסות. להניח להתפחה עד להכפלת הנפח.
לאחר שהבצק תפח, להוציא אויר בעזרת אגרוף. לקמח קלות משטח עבודה ולחלק את הבצק לארבע חלקים שווים. 
כל חלק לרדד לעלה בעובי כ-1/3 ס"מ או מעט יותר ובעזרת צלחת או פלטה עגולה אחרת, לסמן ולחתוך עיגול מדוייק. כך לרדד, לסמן  ולחתוך את כל החלקים.
לעבוד על נייר אפיה, כך קל יותר להעביר את המאפה לתבנית. 
על נייר האפיה להניח את העלה הראשון ולמרוח פסטו או כל ממרח אחר שיעלה על דעתם, להניח מעליו את העלה השני וכן הלאה.
להתחיל ליצור חתכים עמוקים בעזרת סכין חדה (לוודא שהחתכים מגיעים עד למטה, דרך כל ארבעת השכבות, רק כך ניתן לבצק חיתוכים וקיפולים).
שחתכנו וקיפלנו לפי הבנתנו (אפשר לעקוב אחר הקישורים שצרפתי). למשוך בעדינות את נייר האפיה ועליו המאפה לתבנית אפיה.
לחמם תנור ל-180 מעלות, לאפות כ-30 דקות.

בכיוון השעון:

הכנת פסטו
צרור בזיליקום, רק העלים
2 כפות גדושות צנובר
2-3 שיני שום גדולות קלופות
כ-30 גר` גבינת פרמג`אנו
1/2 כפית מלח
כ-1/3 כוס שמן זית או יותר, לפי צורך (המרקם צריך להיות משחתי שמן)

לעבד הכל במעבד מזון, עד לקבלת מרקם משחה.

מאפה מוכן לאפיה (אך לא אפוי, המאפה האפוי נאכל לפני שזכיתי לצלם;))

ויש גם מתוק - מאפה שמרים מבצק שמרים דפוף (אפשר להכין מכל בצק שמרים מתוק שאוהבים)

מתכון
450 גר` קמח לבן רגיל
7 גר` שמרים יבשים (למי שמתעקש - 20 גר` שמרים טריים)
חצי כפית מלח
60 גר` סוכר
260 מ"ל חלב חמים
15 גר` חמאה בטמפ` החדר חתוכה לקוביות

לעיבוד בתוך הבצק
150 גר` חמאה קרה או שהוצאה זה מכבר מהמקרר

למריחה:
1 ביצה + 1 כף חלב - לערבב 

הכנה
בקערית קטנה שמים את השמרים, כפית סוכר (מתוך הכמות הכוללת) ושתי כפות חלב (מתוך הכמות הכוללת), מערבבים ושמים בצד ל-10 דקות.
בקערת המיקסר שמים את הקמח, מפזרים לתוכו את המלח והסוכר. מעל מפזרים את קוביות החמאה. יוצרים גומה בקמח ושמים בתוכה את השמרים המותססים. מתחילים ללוש בוו לישה, במהירות הנמוכה ביותר תוך כדי הוספת החלב החמים. לשים כ-4-5 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח ואף יותר (בחורף - כשעה וחצי).
לאחר שהבצק תפח, מפזרים מעט קמח על משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה מלבני גדול בעובי מעט פחות מ- 1 ס"מ.
חותכים את החמאה (150 גר`) לפרוסות מלבניות בעובי כ-1/2 ס"מ ומסדרים אותה באמצע מלבן הבצק (סידור כזה שיכסה את כל אמצע מלבן הבצק).
מניחים את צד ימין על הבצק על החמאה ומעליו מניחים את צד שמאל של הבצק (קיפול מעטפה). מרדדים מעט את מעטפת הבצק שנוצרה. מניחים על משטח ישר (כמו מגש או לוח חיתוך), עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכחצי שעה.
לאחר חצי שעה, מרדדים עוד מעט את מלבן הבצק, מקפלים את מלבן הבצק שוב קיפול מעטפה (ימין לאמצע, שמאל מעל הימין), מניחים על משטח ישר, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
כך עוד פעמיים, סה"כ ארבע קיפולים.
לאחר מכן הבצק מוכן לשימוש.

כדי ליצור מאפים מעניינים - לרדד את הבצק לעלה דק, כמו במאפה המלוח, לחתוך שני עיגולים, להניח אחד על השני, למרוח נוטלה או כל ממרח מתוק אחר שאוהבים ולחתוך לפי הבנתכם (ולפי הקישורים שצירפתי קודם).
את כל העסק יש להכין על נייר אפיה כדי שיהיה קל להעביר לתבנית. פשוט מושכים את הנייר לתבנית והמאפה מועבר ללא כל נזק ושינוי צורה.

איזה כיף זה לשחק בבצק! 

ולפני סיום, משום שאני כל כך מתגעגעת - Bravo alla Lancia

ובברכת רק דברים טובים,

מגי

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל MAGIG אלא אם צויין אחרת