00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

עוגת תפוחים נהדרת

עוגה טעימה , פשוטה ויפה.

 אוטטו ראש השנה וצריך להתכונן, מצרפת לכם מתכון שווה לעוגה שווה.אני מסודרת לחג....

130 גרם חמאה רכה אך לא מומסת(לפרווה מרגרינה)

3/4 כוס סוכר

1/2 +1 כוס קמח

1 שקית אבקת אפייה

1 שקית סוכר וניל

1/2 גביע שמנת חמוצה(לפרווה רבע כוס מיץ תפוזים )

3 ביצים

במקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה עם הסוכר וסוכר הווניל. לעבד עד למרקם קרמי. להוסיף את הקמח, אבקת האפייה, , השמנת החמוצה והביצים אחת אחרי השנייה.

לשטח בתבנית.

להכין את התפוחים:

לחתוך לפרוסות דקות מאוד את התפוחים ללעיגולים עם חור באמצע(לאחר הוצאת הליבה) לחתוך כל עיגול לחצי. לבשל על הגז עם 2 כפות סוכר וחצי כוס מים עד לריכוך התפוחים. לקחת חצי עיגול ולסובב אותו כך שקליפת התפוח כלפי מעלה. לקחת עוג חצי עיגול ולסובב סביב הראשון, כך הלאה עד שנוצרת צורת הפרח. ל"דחוף" כל פרח כזה לתוך העוגה. לאפות ב- 180 מעלות כ-40 דקות.

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

הדרכה לזילוף עוגה

שלום חברים,
מה שלומכם?
אני מצרפת לכם הדרכה מצולמת, שלב אחרי שלב לזילוף עוגות. תעברו על התמונות, יש הרבה. תהנו. אשמח אם תפרגנו בלייק בדף העיסקי שלי שם תוכלו למצא הדרכות, מתכונים , מכירת כלי אפייה במחירים מפתיעים ותמונות מעניינות. לדף שלי ליחצו   כאן
יש לבחור תמונה מהגוגל תמונות ולהדפיס אותה. להדק מעליה נייר אפייה. 


להמיס מעט שוקולד או צימקאו למצב נוזלי ולקרר מעט.
לשים בשקית זילוף ולעבור על כל הקווים של הציור על גבי נייר האפייה. להשתדל לזלף קו עבה כדי שלא ישבר לכם בעת הקילוף. לאחר שסיימתם להקפיא את הדף.

 


 

בינתיים להכין קצפת: 2 שמנת מתוקה, 1 שקית אינסטנט פודינג וניל ו 3 כפות סוכר. להקציף לקצפת יציבה. לצפות את העוגה בקצפת בשכבה דקה.

לחלק את הקצפת לקעריות ולצבוע בצבע מאכל. לשים בשקית זילוף עם צנטר הכי קטן . להוציא את נייר האפייה מהמקפיא, לקלף את השוקולד ולהניח על העוגה.

להתחיל למלא את הציור בזילוף פרחים קטנים.

מצ"ב תמונות להמחשה. ב ה צ ל ח ה

לדף הרשומה

עוגיות הכי טעימות לפסח-באחריות!

עוגיות חמאה לפסח הכי טובות שיש-באחריות

140  גרם חמאה רכה

2 כפות סוכר

2 כפות סירופ סילאן

1 שקית קמח תופח של אוסם כשר לפסח

רבע כפית מלח

100 גרם אגוזי מלך טחונים גס

לציפוי:

אבקת סוכר                                                                                                                                          

אופן ההכנה:

 מחממים תנור ל-170 מעלות

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר,  סילאן עד לקבלת תערובת קרמית

מוסיפים קמח ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים פנימה אגוזים  שבורים (לא טחונים)

מגלגלים את הבצק הקר לכדורים קטנים ומסדרים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 12 דקות  עד שהעוגיות זהובות בהירות.

מצננים מעט ומגלגלים את העוגיות החמימות באבקת סוכר.

לדף הרשומה

פאי שוקולד ואגוזים אישי

פאי יפייפה שהכנו בסדנת פטיפורים, הכל כמובן אכיל,נראה מורכב אבל באמת קל מאוד להכנה.

פאי שוקולד אגוזים

לבצק:

200 גרם קמח

120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

40 גרם אבקת סוכר

1/2 ביצה טרופה

קורט מלח

לתערובת השוקולד אגוזים:

125 גרם שוקולד מריר

125 גרם שמנת מתוקה

1/2 ביצה טרופה

1 כף ליקר שוקולד

1 כף ממרח נוטלה

חופן אגוזים קצוצים

 

מחממים תנור ל-180 מעלות.

במעבד מזון עם וו לישה מעבדים קמח, חמאה,אבקת סוכר  ומלח לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה  ומעבדים עד לקבלת כדורי בצק גדולים ולחים.מכינים כ-6 עוגיות בגודל הרינג שישמשו כמכסה לקופסה שנכין, את שאר הבצק מרדדים לגודל הרינגים עם הדפנות,. מקפיאים לחצי שעה.

אופים כ-10 דקות את העוגיות ואת הרינגים עוד כ- 5 דקות עד להזהבה.מצננים. מוציאים את הרינגים מהקלתיות.

הכנת השוקולד:

שמים בקערה את השוקולד. בקערה נפרדת מרתיחים את השמנת.יוצקים את תערובת השמנת על השוקולד ובוחשים לתערובת חלקה.מוסיפים את נוטלה, והליקר. מצננים היטב. טורפים ביצה ומערבבים עם תערובת השוקולד הצוננת.

בתחתית הפאי(שאפוי למחצה) שמים מעט אגוזים קצוצים,

יוצקים את הקרם על האגוזים ואופים כעשר דקות עד שהקרם מתייצב בצדדים ונותר רך במרכז.מצננים.מקשטים בפניני קראנץ' או בקליק(אני שמתי גם אבקת זהב אכילה)

 

לדף הרשומה

מוס שוקולד גבינה עם פירות יער

 

 

מוס חמוץ מתוק קליל וכיפי, אני הכנתי עם פטל קפוא. ניתן כמובן לשנות לכל פרי שאוהבים.

למוס שוקולד לבן, גבינת שמנת ופתל:

250 גרם שמנת מתוקה

1/2 כוס חלב

60 גרם אינסטנט פודינק וניל

30 גרם שוקולד לבן מומס

1/4 כוס סוכר

250 גרם גבינה לבנה

200 גרם גבינת שמנת

 

למוס פירות יער:

5 גרם ג'לטין

25 מ"ל מים

200 גרם פירות יער (השאר לקישוט)

 1/3 סוכר

 1כף מיץ לימון

250 מ"ל שמנת מתוקה

 

לקישוט:

פטל או כל פרי אחר

אופן ההכנה:
להכנת המוס גבינה

להקציף שמנת חלב ואינסטנט לקצפת יציבה, לערבב בנפרד גבינה,גבינת שמנת,שוקולד לבן, לימון וסוכר ולקפל את הקצפת.

ומעבירים את השכבה הראשונה לכוסות ולקירור במקפיא לכ-30 דקות.

 

להכנת המוס פירות יער:

בקערה מערבבים את הג'לטין עם המים ונותנים לו לספוח את הנוזל כרבע שעה.

טוחנים את פירות היער יחד עם הסוכר ומיץ לימון מוסיפים את הג'לטין לאחר שהמסנו אותו כעשר שניות במיקרו.

מקציפים את השמנת המתוקה למרקם יציב .

מקפלים את השמנת המתוקה לרוטב הפירות יער עד לקבלת קרם אחיד.

יוצקים את המוס מעל השכבה הראשונה ומעבירים לקירור במקפיא עד להתייצבות של כ-30 דקות.

מסדרים את הפירות ומגישים.

 

לדף הרשומה
12345
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ניצה269 אלא אם צויין אחרת