00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חלום מתוק!

 

אורי שביט ואני נפגשנו אחר הצהריים אחד שבוע שעבר והמשכנו להשתעשע לנו במי חלבון.

כל המתכונים נמצאים ב- ynet .

ואצל אורי שביט בבלוג טבעוניות נהנות יותר.

אז אני משאירה אתכם רק עם תמונות.....surprise

   

  

  

   

  

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

עוגיות טבעוניות לשבועות !

פעם חג השבועות האהוב היה חוויה של חג הביכורים , הקציר ומתן תורה. הטנא היה מלא בירקות, פירות שיבולים ופרחים היינו לובשים בגדים לבנים עונדים זר לראשינו ,הייתה חגיגה עם ריח של תחילת הקיץ והתבואה שזה עתה נקצרה שמחה של שפע פרי האדמה.

בשנים האחרונות הפך חג הקציר עם ריח האדמה הממכר ל"חג החלב" וכך בלי ששמנו לב אבדה המשמעות המקורית של חג פרי האדמה לחג "תנובת החלב".

אני לא אכנס כאן להשלכות המוסריות הנוראיות של החלב והגבינות אותם חלקנו אוכלים ושותים מי שמעוניין לדעת עוד מוזמן לכאן .

וגם לא להשלכות הבריאותיות שיש לחלב על גופינו.

אני אספר לכם ששנה שעברה התחלתי במסורת משפחתית חדשה של שבועות נטול מוצרי חלב! החגיגה האמיתית היא של הירקות, הפירות הקיטניות הדגנים וכל שפע פרי האדמה.

הכנתי רביולי מהמתכון המצויין של נטלי הולדינג, מוזמנים לנסות גם. הכנתי סלט חלומי חלומי מהבלוג הנפלא של אורי שביט. הכנתי עוגת "גבינה" ללא גבינה ובלינצ'ס ועוד המון דברים טעימים וכולם אכלו ונהנו וגם השנה מתוכנת לנו סעודת שבועות מוסרית ונפלאה.

לכבוד חג הקציר החלטתי להכין עוגיות מעוטרות בחיטה.

 

לעוגיות בצק פריך פשוטות להכנה ושניתן לקרוץ מהן צורות:

שליש כוס שמן קוקוס (אפשר להמיר במרגרינה או לחילופין למי שמפריע טעם הקוקוס להשתמש בשמן קוקוס ללא טעם הקיים בשוק)

4 כפות סוכר(אפשר גם סוכר דמררה או חום)

1 וחצי כוסות קמח(אפשר להחליף לפחות בשליש בקמח מלא אבל אז צריך לקחת בחשבון עוד מעט נוזלים)

כף שמן קנולה

שליש כוס חלב סויה\אורז\שיבולת שועל וכו

זהו מתכון הבסיס אליו תמיד ניתן להוסיף לעוד טעמים תמצית וניל, גרדת לימון, כף טחינה גולמית. אפשר להוסיף מעט שיבולת שועל ועוד.

בקערת המיקסר עם וו ה K מקציפים מעט את שמן הקוקוס עם הסוכר לתערובת אוורירית, שמן הקוקוס לא צריך להיות במצב נוזלי אלא במצב מוצק אך רך, אם היה במקרר הוציאו כשעה לפני השימוש.

מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבל עד לתערובת פירורית.

מוסיפים את יתר הרכיבים וממשיכים לערבל רק עד לקבלת גוש בצק בכדי למנוע עיבוד יתר שיפגע במרקם העוגיות ניתן לערבל מעט ולהמשיך לאחד על משטח העבודה.

כעת נעטוף בניילון נצמד ונכניס לקירור של שעה. הבצק נראה בשלב הזה מאוד שומני אל דאגה שמן הקוקוס יתיצב בקירור ויאחד את הבצק.

לאחר כשעה מוציאים מהמקרר מניחים על נייר אפיה מקומח מעט עם המערוך טופחים קלות על הבצק כדי לרכך אותו ורק אחרי שהוא מרוכך אפשר להתחיל לרדד. בכדי שניצור עוגיות שוות בעוביין אני מניחה בצידי הבצק שני שיפודים עבים ועוברת עם המערוך עליהם.

יתכן כי קצוות הבצק יתפוררו מעט זה בסדר זה טיבו של הבצק ניתן אחרי הקריצה הראשונית לאחד אותו לרדד ולקרוץ עוד. אך זכרו ככל שנעבד את הבצק יותר הוא יאבד מהמרקם הפריך.

קורצים את צורת העוגיות במקרה שלי השתמשתי בחותכן אובלי.

מניחים על תבנית אפיה עם נייר אפיה מכניסים לקירור של חצי שעה, בינתיים מחממים תנור , אני אוהבת לשמור את העוגיות

 יחסית בהירות ולכן אופה בחום נמוך של 150 מעלות.

אחרי הקירור מכניסים מיד לתנור זה יבטיח לנו שהעוגיות ישמרו על צורתן. אופים כ 12 דקות עד לקבלת צבע זהוב עדין. מצננים היטב.

מתכון לרואייל אייסניג טבעוני:

4 וחצי כפות מי חומוס (כן כן שוב אותם מים מקופסאת השימורים של החומוס)

2 כוסות אבקת סוכר

1 כף נפאז, מירור או גלוקוזה( לא הכרחי אם כי מקנה גמישות מה לרואייל) 

מתחילים בהקצפה של מי החומוס עד לקבלת תערובת אוורירית מוסיפים כוס אחת אבקת הסוכר

וממשיכים להקציף על מהירות גבוהה עד שמסמיך ומבריק, מוסיפים את יתרת אבקת הסוכר והנפאז'.

ניתן להשתמש מיידית. במידה ורוצים רואייל סמיך יותר למשל לקונטורים מעבירים לכלי קטן מעט מהתערובת ומוסיפים עוד אבקת סוכר, במידה ורוצים לדלל את הרואייל למילוי למשל מוסיפים מעט מיץ לימון.

מעבירים לשק זילוף עם צנטר מתאים. אני השתמשתי לזילוף כולו בצנטר מספר 2 דיללתי ועיבתי את התערובת על פי הצורך.

מתחילים ביצירת קו הקונטור ברואייל הלבן וממלאים מיידית, ממתינים לייבוש הלוקח כשעה. צובעים מעט מהרואייל בצבע מאכל צהוב של מג'יק קולורס.

ומזלפים את הטיפות של החיטה והגבעול ממתינים לייבוש מלא.

בינתיים ניתן לזלף סגירה לעוגיות מרואייל לבן, נקודות, טיפות, פסים ועוד על פי רצונכם.

בדי לשוות מראה זוהר צבעתי את החיטה בעזרת מכחול ה"טוויס אנד לווד" של מג'יק קולורס בצבע זהב.

 

 

שיהיה חג קציר שמח!

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

קסם החומוס !

לא כתבתי המון זמן בבלוג, לא כי לא הכנתי מתוקים דווקא להפך הכנתי והתנסתי בהמון דברים חדשים, מעניינים ומרגשים.

לפני כ 5 שנים עברתי שינוי, נפתחו העיניים והלב התרחב, הפכתי לטבעונית!

השינוי השפיע על המטבח הפרטי שלי , על העסק שלי שקיבל תו תקן ויגן פרנדלי ובעיקר על הבריאות שלי surprise.

אז התלבטתי רבות אם לשתף בבלוג את המתכונים הטבעוניים?, אולי לפתוח בלוג חדש? אבל החלטתי שזו הדרך שלי ואני יותר מגאה בה ולכן מהיום הבלוג הוא בלוג נמשים עם שינוי מבורך בתוכן הרכיבים , ללא מוצרים מהחי אבל עדיין מתוקים וורודים וטעימים!

קסם החומוס אמרנו?

כן , מאז שבלוגרית מחו"ל החליטה לנסות לפני כחודשיים להקציף מי חומוס מקופסאת שימורים, שכן זהו חלבון לכל דבר. עולם הטבעונות כמרקחה, כולם מקציפים ! ממרנג לנשיקות, למקרונים לעוגות דרך פנקייקים וחביתות.

הכנתי לכם הדרכה בסיסית להכנת נשיקות ורודות וטעימות זהו הבסיס לקסם !

מתחילים בסינון מי חומוס מפחית שימורים פחית מכילה כ 250 מ"ל. (מנסיון שלי אין הרבה הבדל בחברות השונות)

אם רוצים ניתן להשתמש במי חומוס שבושל ולא מקופסאת שימורים, אבל אז צריך לצמצם את המים בבישול עד שמגיעים לנוזל מעובה יותר.

אם אתם שואלים מה עושים עם הגרגרים גם לזה נגיע, סבלנות....

 

 

לאחר הסינון מעבירים מיד את הנוזל לקערת המיקסר.

 

 

מתחילים להקציף

הקסם מתחיל !

 

 

מקציפים עד שמתחיל להווצר קצף יציב, רק אז מתחילים בלהוסיף 400 גרם סוכר בזרם איטי.

אפשר גם פחות סוכר רק צריך לקחת בחשבון שהסוכר כאן הוא "חומר מייצב" ובכדי שהנשיקות ישמרו על צורת הזילוף הוא הכרחי.

 

 

ממשיכים להקציף וכשהקצף נראה יציב מאוד ומבריק מוסיפים מיץ מחצי לימון.

 

 

וכף גדושה קורנפלור.

 

 

ותמצית וניל לפי הטעם, לכמות הזו בשקט אפשר להוסיף 3 כפיות.

 

 

ממשיכים להקציף עד שמקבלים קצף נוקשה ויציב, ההקצפה כולה לוקחת כ 10 דקות אל תקצרו את הזמן ותקפידו על הקצפה חזקה זה מה שישמור על צורת הנשיקה indecision

 

 

אם רוצים בשלב הזה ניתן להוסיף צבע מאכל. אני משתמשת בצבעי מג'יק קולורס, וכמובן שבחרתי ורוד 

 

 

כעת נכניס את הקצף לשק זילוף עם צנטר בצורה הרצויה לכם, אני השתמשתי בצורת כוכב.

 

 

ונתחיל לזלף על נייר אפיה בתוך תבנית.

 

 

אני בחרתי לזלף נשיקות קטנטנות הנאפות מהר יותר.

 

 

נכניס לתנור בטמפרטורה נמוכה מאוד כ 80 מעלות למשך כ 3 שעות, עד שהנשיקות נפרדות בקלות מנייר האפיה.

 

 

וביס מושלם !

חשוב מאוד לשמור את הנשיקות לאחר צינון בקופסא אטומה ניתן לשמור לתקופה ארוכה.

 

 

ומה עושים עם החומוס אתם שואלים?

הכי קל, מתבלים בכ 2 כפיות פפריקה, כפית כמון, צ'ילי גרוס ומלח. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת ומקפיצים את הגרגרים המתובלים

נותנים להם להחרך מעט מכל הכיוונים , חכו אל תאכלו את זה חם מאוד תנו להתקרר ממש טיפה הם קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים ואז הם הכי מושלמים. 

 

 

בתאבון!

 

לדף הרשומה

יומולדת ורוד למיכלי בת ה 9 !

מאז ומתמיד היה לי חלום של חלל עבודה מואר ומרווח שיהיה ממש בקרבת הבית. לאחרונה נקרתה בפנינו הזדמנות ועברנו לבית גדול ומרווח שבחלקו התחתון סטודיו!

בדיוק מה שרציתי, אפשרות לעבוד ממש מהבית, אבל בעצם גם ממש לא.

החלל שהיה חדש ועבר עוד שידרוג על ידינו היה כמו קנווס חלק עבורי, ידעתי בדיוק מה אני רוצה, ורוד והרבה!

אז צבעתי כיסאות, ופריטי עיצוב שונים, תליתי, קדחתי, שייפתי, תפרתי ובסוף החלל הפך להיות בית ורוד וחם לעוגות הסוכר ולסדנאות שאני מעבירה.

 

 

ככל שהגיעו עוד ועוד אנשים לראות, לייעץ ולחלום יחד איתי על המשך הדרך, התגבשה החלטה שהחלל כל כך מתוק וכיפי שגם נשים קטנות יהנו להעביר בו את הזמן. מיכלי הייתה הראשונה שזכתה לחגוג את יום הולדתה ה 9 בבית הוורוד.

הזמנתי מבעוד מועד את ערכות היצירה של איריס מ"ביס אוף קייק", אני הזמנתי ערכת נסיכות מן הסתם indecision.

גם בתחום עיצוב השולחן והמיתוג "וויתרתי" לעצמי הפעם והזמנתי ערכת עיצוב ממותגת מדבורה מסטודיו BeeKit.

כבר בדרך לדואר הייתה התרגשות גדולה לקראת החבילה, לא התאפקתי וכבר בדרך הביתה הצצתי פנימה.

 

הערכה מגיעה ארוזה בצורה מושלמת, בתוך קופסא מושלמת, אשר ניתן בהחלט לשלב אותה ,כמו שאני עשיתי, בעיצוב השולחן. אפשר אפילו לרסס את הקופסא בספרי צבע ולהתאימה לעיצוב הכולל.

כך נראית הערכה מבפנים .

היא מכילה בתוכה את כל מה שצריך לשולחן יום הולדת מעוצב! כולל מיתוג אישי, אני ביקשתי מדבורה שתכין מיתוג בצבעי יום ההולדת ורוד ותכלכל ובנושא, נסיכות.

ואז התחילו ההכנות...

                            

 

למחרת גם השולחן המעוצב והממותג התחיל להתמלא בכל טוב.

 

 

     

אני השתמשתי בראנרים מנייר שקיבלתי בחבילה ליצור קונוסים לממתקים אותם מיקמתי בתוך מזוודת הערכה הצבעונית.

על בקבוקי השתיה הודבקו מדבקות ממותגות תואמות, הצטרפו לחגיגה גם הכוסות הצלחות המפיות הכל באותו סגנון עיצובי .

 

 

השתמשתי באריזות הנייר הקטנות המפוספסות להנחת הפופקורן . 

 

 

 

דבורה גם הדפיסה לי תגיות נייר ממותגות איתן ניתן להשתמש לעיצוב ועיטור אני בחרתי לקשט איתן את מגדל הקאפקייקס.

הבנות המשיכו ביצירה והכינו כל אחת נסיכת סוכר משל עצמה.

בסוף היומולדת הייתה גם עוגה כמובן.

 

 

מזל טוב מיכל!

 

 

לדף הרשומה

"בבושקייק"

המטריושקה היא בובה רוסית עתיקה, עשויה לרוב מעץ ומורכבת מכמה בובות בגדלים משתנים הנכנסות אחת לתוך השניה, הרבה שוגים בהגייה וקוראים לבובה בבושקה, סבתא ברוסית.

המטריושקה, שמקורה ברוסיה, נחשבת לסמל בעיני העם הרוסי. אבל הבובה יוצרה לראשונה ביפן, ורק בשלהי המאה ה- 19 החלו לייצר אותה גם ברוסיה.

בתערוכה עולמית שהתקיימה בפריז בשנת 1900 מטריושקה הוצגה לראשונה. במהלך שנות ה-20 של המאה ה- 20 התגבש עיצובה הנוכחי.

עיצוב שנשאר איתנו עד לעצם היום הזה ולאחרונה חוזר כטרנד אופנתי בכל תחומי הלייף סטייל, מאקססוריז, בגדים, תיקים , תמונות ואביזרי עיצוב לבית ועוד.

כשרחלי גזית אשר מתמחית בטכניקת ציור במשיכת מכחול אחת ומעבירה סדנאות בתחום ואני חשבנו שטכניקת הציור  מתאימה נפלא לעולם עיצוב העוגות ויכולה בעזרת לימוד הטכניקה לשדרג עוגות בזריזות ובנוכחות, החלטנו שאנחנו חייבות לאחד כוחות ולפתוח סדנא משולבת.

אחרי סיעור מוחות ממושך עלה רעיון המטריושקה התלת מימדית!

המשלב בצורה מושלמת בין טכניקות עיצוב עוגה מורכבות עליהן עוד ארחיב בהמשך, לבין טכניקת הציור המשתלבת בצורה אותנטית ונפלאה .

אני מונתי על התחום המתוק, אפיה, מילוי בקרמים, גילוף העוגה, תמיכתה, ציפויה ועיצוב לבבושקייק חגיגית וטעימה.

רחלי מצידה נתנה את הפינישים שהופכים את הבבושקייק לכל כך אמיתית והוסיפה ציורי ורדים על סינר הבבושקייק ועל בסיס העוגה.

אז מה בסדנא? 

נתחיל בהכנתן של 3 עוגות השוקולד העשירות, נמלא אותם בגנאש בסמיכות המדוייקת, נלמד על תמיכות של עוגה בגובה 3 קומות, על ניוד העוגה ושינועה ממקום למקום.

כך נראה שולחן העבודה שלי בתחילת הדרך....

 

וקצת "טעימות" מתהליך הסדנא... כן כן עוגה בגובה של למעלה מ 30 ס"מ!!!!

 

 

נלמד איך יוצרים עוגה עם תחתית עגולה מושלמת וכיצד מייצבים אותה (מתאים גם כטכניקת לימוד לעוגות כדור למיניהן).

נלמד איך מגלפים עוגה לצורה רצויה, תלת מימדית ב 360 מעלות.

נלמד על "גינוש" נכון של עוגה.

נלמד על ציפוי של עוגה תלת מימדית ועל ציפוי עוגה בשני צבעי בצקים הנראים כציפוי אחיד!

נעניק לבבושקה שלנו תוי פנים עדינות .

ומי שירצה ובהתאם לזמן יוכל לעטר בנוסף לשולי הסינר את מסגרת הפנים בטכניקת הפאנצ'ים ובצק הסוכר אותה נלמד.

 

 

 

בחלקה השני של הסדנא תלמד רחלי את טכניקת הציור במשיכת מכחול אחת, למתחילים יינתנו הסברים בסיסיים והמתקדמים יוכלו לצייר פרחים בדרגת ציור גבוהה יותר.

נלמד איך מציירים על משטח ישר ואיך מעטרים עוגה ועוד תלת מימדית, אתגר!

 

 

ומעבר לידע הנרחב תצאו עם עוגה, ע נ ק י ת ,טעימה ויפיפיה .

 

אז מזמינות אתכן להצטרף אלינו לחגיגה הצבעונית הפרחונית והמתוקה הזו.


הסדנא תתקיים בסטודיו נמשים בצור יצחק

 

בימים ה' ה- 6.3.2014 בשעות 9:00-15:00 וביום ו' ה- 7.3.2014 בשעות 9:00 – 13:30 .
 

עלות הסדנה 990 ₪.
 

העלות כוללת את העוגות ואת כל הציוד והחומרים הדרושים לסדנא.

לפרטים והרשמה

052-3526236

וגם סידרנו לכם השתתפות חינם בסדנא!


לרגל ההשקה אנחנו מגרילות השתתפות חינם, כן חינם! 
 

מה צריך לעשות? 
 

לשתף את התמונה מדף הפייסבוק של נמשים, כן זה הכל (:
 

בהצלחה רחלי וגלית.

 

 

 

 

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נְמָשִׁים אלא אם צויין אחרת