00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תיק טריקו בתיק תק

הסיפור בקצרה : סרגתי את התיקים האלו

וגם את אלו

 

ואז קפצה עלי איזו ענת אחת (תודה על הפרגון יקירתי) ומפה לשם החלטנו על זה :

 

ואתן מאוד מאוד מוזמנות, אני אשמח להכיר פנים אל פנים "טה טה"!

להרשמה

לדף הרשומה

לספור שורות

מתנות לאנשים שאוהבים ומעריכים עבודת יד הם הזדמנות מעולה בשבילי לשלוף את מחטי הרקמה,

אז העבודות בפוסט הזה הן מודרניות לחלוטין ובשתיהן קצת יציאה מהמסורתי.

 

מחזיק מפתחות לשולי, נרקם על עץ ! פעם ראשונה בשבילי.

מקביל לרקמה על 14 count נרקם עם 3 strands כותנה

והעבודה השניה נמסרה בגאווה לתמי

כאן מדובר בstraight stitch , מן סמפלר של דוגמאות. המסגרת הכתיבה את הצבע...מצאתי אותה בחנות צילום בנהריה וישר קניתי את כל השלושה שהיו בחנות.

שוב מולינה 2 strands על 14 count aida באוף וויט, כי הלבן היה חיוור מדי.

ויש עוד עבודה שעדיין לא נמסרה ליעדה, מעניין אם המיועדת תנחש שזה בשבילה.

 

לדף הרשומה

אופקים חדשים

לפני כמה חודשים הורדתי ממדף גבוה את קופסת הנעליים שאיחסנה את צבעי השמן והמכחולים.

בעזרת צרוף נתונים לא סביר בעליל, מתמזל לי להתלמד אצל ריטה כץ (שעכשיו מציגה תערוכה באוניברסיטת חיפה)

הדרך שלי עוד ארוכה, אני צריכה למצוא את הסגנון האמיתי שלי, ובדרך להשיל הרבה קליפות, הרבה אלמנטים גרפיים שנכנסו לתת מודע, הרבה הרגלים, אבל בינתיים, סנונית ראשונה.


וחוץ מזה שמיכת גראני לקראאת סיום, אני מקווה שבשבוע הקרוב אספיק, השמיכה הזו ענקית (ריבוע מושלם....) נסרג עם אקרילק "בונוס" של ויטלגו שמגיע בחבילות של 250 גר`

ובנימת סיום, חג שמח, חג קציר וביכורים. בתמונה תותי עץ מהגינה שלנו.

לדף הרשומה

חדר השנה שלנו ועוד

עבודה בתהליך אבל כבר יש מה להראות.

קיר המסגרות מתקדם גם הוא. ממש לאט.

הכנתי אחד חדש בחודש האחרון, שולי את מזהה ?

וגם במסדרון אני ממלאת את התאים, הבקבוקון הזה של מר הולץ קפץ לי לעיניים, כל כך מתאים.

ושני קיבלה כרית עם רקמה של טילדה עליה.

הבד מדנדו בנחלת בנימין.

לדף הרשומה

מוס שוקולד - מתכון והוראות

23/03/2013

לכבוד החג נטול קמח הזה, הנה מתכון שהוא חגיגה לטכניקה ולאיכות חומרי הגלם. תהנו.

המכון מתוך מדריך מנות אחרונות של הקורדון בלו בהוצאת כנרת, זהו המתכון הקלאסי למוס שוקולד והכמויות פה הן מדויקות ומבטיחות תוצאה מושלמת.

(זה ספר נהדר ומומלץ, והראיה - שלנו כבר נפתח בכל מיני עמודים מעצמו ויש שאריות שונות על עמודיו)


מוס שוקולד כהה

450 גרם שוקולד

30 גרם חמאה

100 גרם סוכר

6 ביצים מופרדות

(תשקיעו בשוקולד מעולה, יצא מוס מעולה. תדאגו לביצים טריות, יצא מוס אוורירי).

 

1. ממיסים את השוקולד עם החמאה בקערה גדולה מעל מים חמים, לא רותחים, מסירים מהאש.

2. משתמשים במחצית הסוכר וב4 כפות מים להכנת סירופ, מרתיחים אותו עד שלב הגולה הרכה. מצננים מעט, ויוצקים לתוך החלמונים אגב טריפה מתמדת.

3. בעזרת כף מקפלים את השוקולד המומס לתוך החלמונים. חשוב שהשוקולד המומס יצטנן לפני הוספת החלמונים, אחרת הם יתחילו להתבשל.

 

4. משתמשים בשארית הסוכר, ב4 כפות מים ובחלבוני הביצים להכנת מרנג איטלקי. טורפים 2 כפות מן המרנג לתוך תערובת השוקולד, ואחר כך מקפלים פנימה את שארית המרנג.

(מרנג איטלקי - סירופ "גולה רכה" שמזלפים לאט לאט תוך הקצפה לתוך קצף חלבונים יציב מאוד, הקצף יהפוך מבריק וישמור על יציבותו - זה מה שמעניק למוס את האווריריות)

5. מעבירים לספלי קפה קטנים ומקררים.

 

בתאבון לכולם וחג שמח !

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל tacher אלא אם צויין אחרת