33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חלה מהודרת (כך במקור) לשבת של ארז קומרובסקי

עם כל נסיוני - הלא רב אך המספיק בהחלט במטבח - עד לפני שבוע מעולם לא אפיתי חלה.

מבצע בסופר על קמח חלה קרץ לי - קניתי והחלטתי להכין לפי המתכון שעל האריזה שהסתבר שהוא מוצלח ושהוא של ארז קומרובסקי (שביקרתי אצלו בזמנו באדיבות תפוז בביקור מאלף בנושא אחר) עבור סוגת.

יצאו חלות יפהפיות וטעימות - הכנתי בחמישי בערב - אחת הקפאתי אבל היא לא הספיקה לבלות אפילו לילה במקפיא כי חברתה חוסלה ועד סוף השבת כבר לא נשאר פירור חלה.

השבוע הכנתי שוב. מומלץ. תהנו ושבת שלום.


להלן המתכון של ארז קומרובסקי עם הערות שלי מנסיוני:


 החומרים:

 1 ק"ג קמח חלה מהודר "סוגת" 

½ כוס סוכר דמררה "סוגת" (השבוע הכנתי עם רבע כוס סוכר רגיל)
40 גרם שמרים טריים 
2 ביצים 
1/2 כוס שמן חמניות לא מזוכך (השתמשתי בקנולה רגיל)
1/4 2 – 1/2 2 כוסות מים מינרליים בטמפרטורת החדר

(פושרים מהתמי 4 או מהקומקום.. )
1 כף מלח ים עדין "סוגת" (השתמשתי במלח שולחן רגיל)

לציפוי: 
1 חלמון ביצה, טרוף עם מעט מים 
3 כפות זרעי חמנית (ויתרתי)
3 כפות זרעי שומשום

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הקמח והסוכר בקערה גדולה. מפוררים את השמרים לתוך הקמח. מוסיפים את הביצים, השמן והמים ולשים בידיים עד שהבצק מתאחד. מוסיפים את המלח ולשים עוד 5 דקות, עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק מדי. 
2. מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת ומכסים בניילון (לא נצמד). מתפיחים כשעה ורבע בטמפרטורת החדר. 
3. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים. מניחים אותם על משטח עבודה מקומח ומתפיחים כ-10 דקות נוספות. 
4. יוצרים מכל כדור צורת נקניק. קולעים כל 3 נקניקים לצמה. מניחים את הצמות הקלועות על תבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה מקומח. מברישים אותן בחלמון המעורבב עם מעט מים וזורים את זרעי החמנית ואת השומשום. מכסים את התבנית ומתפיחים כשעה נוספת (אני הברשתי וזריתי רק אחרי שתפח טרם ההכנסה לתנור). 
5. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות. מכניסים את התבנית לתנור וזורקים על תחתית התנור כמה קוביות קרח כדי ליצור בו לחות. אופים כ-35 דקות או עד שהחלות שחומות היטב. מצננים על רשת. 

*המלצה של ארז - שמן חמניות לא מזוכך מופק בכבישה קרה ויש לו טעם מובהק של גרעיני חמניות. אפשר למצוא אותו בקלות רבה בחנויות טבע או במעדניות רוסיות, ומחירו דומה לזה של שמן מזוכך.

 

 
לדף הרשומה

מאפינס תרד של אורן גירון

הזמנתי את המשפחה לנר שמיני של חנוכה. תכננתי להכין בין היתר לביבות תרד אפויות. רק מה - נסיון שעשיתי ערב לפני לא עלה יפה והתרד נשאר עם סימן שאלה גדול - מה לעשות איתו?

ההברקה באה בדמות מאפינס תרד - חיפוש קל בגוגל העלה את המתכון הבא של אורן גירון. אורן גירון זכור לי לטובה מימיי הראשונים בתפוז עת היה מנהל פורום מתכונים וגם עשיתי אצלו סדנה או שתיים. המאפינס - מעולים. היום הולכת להכין בגרסת פטריות. תודה לאורן גירון על מתכון מוצלח. נסו ותהנו

 

6 ביצים

30 גרם חרדל דיז`ון  - לא לוותר!! נותן טעם נהדר ומיוחד!

300 גרם תרד טרי, מאודה וסחוט
120 גרם חמאה מומסת
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

מעט אגוז מוסקט
200 גרם קמח רגיל
2 שקיקי אבקת אפייה
100 גרם גבינת חמד מגוררת (אני הכנתי עם בולגרית ופרמזן א.ב.)

** ניתן לשים גבינת רוקפור / בולגרית

** את התרד ניתן להחליף בפטריות, כרובית או קישואים


אופן ההכנה:

במעבד מזון טוחנים ביצים, חרדל, תרד, חמאה ותבלינים לתערובת אחידה.
מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והגבינות ומערבבים
מזליפים לתבנית שקעים (אפשר גם בעזרת 2 כפות) ואופים כ-12 דקות בחום של 170 מעלות,  עד שקיסם הננעץ בתערובת יוצא לח בלבד.

מהכמות הנ"ל יוצאים 15 מאפינס.

 

29.12.2012 - נוסה גם עם פטריות - במקום תרד - קצצתי גס במעבד מזון כמות של סלסלת פטריות שמפיניון. מעולה.

לדף הרשומה

חיי פיי - ביקורת סרט

לפני שאני מספרת לכם על הסרט "חיי פיי" - גילוי נאות - את הספר לא צלחתי ואני לא ממש אוהבת לראות סרטים ארוכים מבעד למשקפי תלת מימד.

גילוי נאות נוסף - אחרי שצפיתי בסרט "חיי פיי" אני יכולה להגיד לכם - שזה סרט מושלם לצפיה במשקפי תלת מימד - מומלץ לראות רק ב3D אל תנסו בדרך אחרת - זו לא תהיה אותה חווית צפיה. ו..עכשיו אחרי שצפיתי בסרט נראה שאנסה שוב לקרוא את הספר. אני התאהבתי.


תקציר הסרט מהרשת:

הבמאי הטייוואני עטור הפרסים אנג לי (הר ברוקבקנמר, דרקון), עמל בשנתיים האחרונות על הסרט חיי פיי. הסרט מבוסס על רב המכר של יאן מרטל הקנדי. במרכז רומן ההתבגרות עומד ילד סקרן בשם פיי שנולד למשפחה המנהלת גן חיות גדול בהודו, וחווה הרפתקאות שונות לצד בעלי חיים ובני אדם. בשנות ה-70, עקב משבר פוליטי, נאלצת משפחתו של פיי לעקור לקנדה ולהקים שם גן חיות, אך הספינה בה הם שטים טובעת. פיי, הניצול היחיד, נאלץ לשרוד בסירה בלב ים כשלצידו צבוע, אורנגאוטן, זברה וטיגריס בנגלי. מסע ההישרדות של פיי מעלה שאלות על נושאים מגוונים, ובהם אמונה, אתאיזם, יחסי בני האדם אל בעלי החיים ויחסיותה של האמת.


את הגיבור מגלם סוראג` שארמה, שחקן אלמוני בן 17 שנבחר מבין 3,000 מועמדים שהתחרו על התפקיד הראשי ברחבי הודו. לצידו ניצבים השחקן ההודי אירפאן קאן (נער החידות ממומביי), השחקן האמריקאי טובי מגווייר והשחקן הצרפתי ז`ראר דפרדייה. חיי פיי, הוא סרט תלת המימד הראשון של לי".

לא אוסיף עוד מילים. אני נהניתי. מאוד. התענגתי על הצילומים היפהפיים, משחק מדהים של שחקן אלמוני (ויפהפה לטעמי) וגם של הטיגריס יפה התואר (כן..) ואהבתי את העלילה. קצת ארוך אבל שווה כל דקה. מציג מהיום בבתי הקולנוע. אז למה אתם מחכים?? רוצו!!



תודה רבה ל"תפוז" על היוזמה ועל ערב מהנה - מצפה לסרטים הבאים.




לדף הרשומה

פוסט של שיבה וגם מרק מינסטרונה

אז מה היה לנו מאז הפוסט האחרון? חגים, שגרה, שבוע נפלא בפריס עם אמא שלי - רק היא ואני, "עמוד ענן" שהגיע גם אלינו עם אזעקות, חרדות, בומים וביטול של סופשבוע רומנטי מתוכנן לים המלח

ובית שנפגע חמש דקות מאיתנו והפך לסמל אבל בפועל הותיר משפחות שחמש דקות לפני כן ישבו בסלון לעוד אחה"צ ביתי ונשארו בלי בית. ואח"כ הפסקת אש.

ביום שאחרי המלחמה יצאתי לקניות - יום חמישי. הסופר היה ריק כמעט להפתעתי. ביציאה מהסופר החל גשם שוטף ואורות ברקים ובומים של רעמים - תפסתי מחסה תחת גגון וחייכתי למסתתרת שעמדה לידי - אני מעדיפה בומים כאלה אמרתי - היא חייכה. לבסוף נמאס לי לעמוד כך - שמתי ניילון של סופר על הראש בלי בושה, עטפתי את התיק וכיסיתי בעוד ניילון את הקניות וטסתי לאוטו.

למחרת כבר היה לי חשק לעמוד במטבח ולבשל - שוב ירד גשם, ושוב השתבשו התכניות לצאת - הפעם בעל עם גב תפוס -שיהיה לי בריא. אז הכנתי מרק מנחם - מינסטרונה. שבת שלום ושלווה שתהיה. ואני פה. בתקווה שהמוזות שלי יפסיקו לשתוק.

 מרק מינסטרונה לחבורה/רות סירקיס

באדיבות אמא שלי ועם שינויים שלי (בסוגריים)

מתכון ותיק של רות סירקיס


מתכון: מרק מיניסטרונה לחבורה

רכיבים:
10-12 מנות

1/3 כוס שמן זית (שמתי 4 כפות)
3 בצלים קצוצים
4 גזרים מגורדים (החלפתי ב-400 גר` שעועית ירוקה קפואה)
4 גבעולי סלרי פרוס
1 קופסא עגבניות מקולפות וחתוכות  לקוביות (800 גר`)
חצי קופסא עגבניות כתושות (400 גר`)
6 כוסות מים
1 כף גדושה אבקת מרק טובה
מלח, פלפל
3 גבעולי ריחן טרי
2 גבעולי טימין (ויתרתי)
1 קופסא שעועית בגודל "ענק" ברוטב עגבניות (שמתי שעועית אפויה ברוטב עגבניות משימורים עם הנוזלים)
1 כוס פסטה קצרה
3-4 שיני שום כתושות

אופן הכנה:
1. בסיר: שמן זית, בצל, גזר (שעועית ירוקה) וסלרי - טיגון קל.
2. מוסיפים את תוכן קופסאות העגבניות מים ואבקת מרק.
3. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את עלי הריחן והטימין.
4. מביאים לרתיחה - 30 דקות על אש בינונית.
5. מוסיפים את הפסטה והשעועית ומבשלים עוד 10 דקות

ממש לפני ההגשה - מביאים לרתיחה, קוצצים עלי ריחן  יחד עם שום כתוש וזורים על המרק.
ניתן להזליף מעט שמן זית על כל מנה (ניתן גם לא (-: )

בתמונה - המרק בתחילת הבישול


לדף הרשומה

שנה טובה ומתוקה וגם מתכון לעוגת הדבש של נעמי

הלילה לראשונה ישנו בלי מזגן ובתנור נאפתה עוגת דבש ריחנית שהפיצה ריח של חג בכל הבית.  זה סימן שהסתיו בפתח ושראש השנה מתדפק על הדלתות. ואני: 

רציתי לאחל לכולכם
שנה טובה ומתוקה,
שנת שלום ושלווה,
שנת בריאות ושלוות נפש
ושכל שתאחלו לעצמכם לו יהי
 
 
וכדברי השיר הידוע:
 
 
 "שיפה ושונה תהא השנה אשר מתחילה לה היום"
 
ואיך אפשר בלי מתכון לעוגת דבש - מתכון של נעמי חברת ילדות של אימי שקיבלתי רק אתמול ורצתי להכין. עוגת דבש רכה מבושמת מתוקה וריחנית בדיוק כמו שעוגת דבש צריכה להיות. וקלה להכנה, קלה קלה. נסו ותהנו:

 חומרים יבשים: 
1 כוס קמח תופח
1 כוס קמח רגיל
1 כפית סודה לשתיה
2 כפות קקאו
קורט ציפורן
כפית קנמון
1 כוס סוכר

חומרים רטובים: 
2 ביצים
1/4 כוס שמן
3/4 כוס דבש
1/4 כוס ריבה (שמתי ריבת שזיפים)
1 תפוח עץ מרוסק (החלפתי בבננה, לא היה לי תפוח..)
1 כוס מים רותחים

1. מערבבים את היבשים, מוסיפים את הרטובים ואופים בתנור שחומם מראש ל-160-170 מעלות 35-40 דקות (אני אפיתי בשתי תבניות אנגליש קייק חד פעמיות)

שנה טובה!



לדף הרשומה
12345
אצלי בחצר - מ-3/2009
free counters
אצלי בחצר - מ-3/2009
free counters
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ayeletba אלא אם צויין אחרת