00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

צ'ורוס - churos

חנוכה בפתח והסופגניות במתח ;-)

במקום הסופגניות אנחנו בבית מעדיפים צ'ורוס .

מתכון פשוט וקל להכנה ובדרך כלל המצרכים נמצאים בכל בית . 

אז מה צריך : 

2 כוסות חלב

2 כוסות קמח

גרידת לימון

סוכר

שמן לטיגון עמוק

איך מכינים ?? 

מרתיחים את החלב עם גרידת הלימון ומערבבים .

כשהחלב רותח - מסירים מהאש ומוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי עירבוב עד יצירת עיסה חלקה ללא גושים .

מכניסים את העיסה למכשיר ליצירת צ'ורוס או מכונה ליצירת עוגיות או מכונה ידנית לטחינת בשר או שקית זילוף עם צנטר כוכב .

ליצור "נחשים" , להרתיח שמן ולטגן עד הזהבת הצ'ורוס .

לפזר מעל סוכר וכל דבר מתוק אחר שבא לכם - דולסה דה לצ'ה , שוקולטה חמה , מייפל , ריבה ....... .

תהנו וחג אורים שמח .

* המתכון הזה "רץ" שנים רבות במשפחה שלי ובמקור , סבתותי ואימי היו מכינות ריבת חלב לבד בבית .

לדף הרשומה

אלפחורס - Alfajores

בערב ראש השנה , הבת שלי שבקבע הועלתה לדרגת רס"ל , לפני שבועיים חגגה 24 .

כיאה למשפחה דרום אמריקאית ביקשה שאכין לה אלפחורס לציון שני המאורעות ביחידה .

אז החליטה שהיא רוצה אלפחורס .....

מודה , עוגות ועוגיות אינם התחום שלי , אבל הילדה ביקשה , לא אכין לה |?| 

אז הכנתי ......

ביקשתי מאימי את המתכון ....

200 גרם חמאה רכה
4 ביצים
2 כפות אבקת אפיה 
1 כוס סוכר
לבחוש היטב ולהוסיף 2 כפיות קליפת לימון מגוררת או וניל , 2 כפות קוניאק (אין לי אז לא הוספתי) כוס וחצי קמח ,שלוש וחצי כוסות קורנפלור .

להגיע למרקם רך , גמיש ונעים 
אם יש צורך - להוסיף קורנפלור וקמח .
להשטיח עם מערוך , לקרוץ עיגולים , לאפות בחום בינוני אבל שלא יצא "זהוב" .
אחרי שמתקרר למרוח ריבת חלב ולהעביר בקוקוס , אפשר לצפות עם אבקת סוכר .
זהירות , זה ממכר .

הנה התוצאה לפניכם , מבחן הטעם - תוך כדי הכנת האלפחורס חוסלו כמה ;-)

לדף הרשומה

לחמניות מקמח מלא



  מכיוון שבנותי צורכות פחמימות מחיטה מלאה , אני אופה פעם בשבוע לחמניות מקמח מלא , הלחמים הנמכרים בארץ אינם מכילים 100% קמח מחיטה מלאה אלא תערובת של קמחים וכדי להגיע לצבע החום של הלחם , משתמשים בקרמל סוכר בעיקר .קמח לבן = פחמימה ריקה לעומת הקמח המלא העשיר בסיבים תזונתיים , וויטמינים ומינרלים.במתכון הבא אפשר לערבב סוגי קמחים שונים  , בשל העדפת בנות הבית , אני מערבבת קמח שיפון וקמח מחיטה מלאה בלבד .הלחמניות או הלחמים מקמח מלא כבדים במשקלם מלחמניות ואו לחמים מקמח  לבן ולא לכולם עיכול הקמח המלא קל .

 כפי שציינתי , פעם בשבוע אופה לחמניות ובכל פעם בווריאציה אחרת .בהתחלה לא היה לי קל לעבוד עם קמח מלא , אבל לאט לאט למדתי להכיר טוב יותר את הבצק עד להגעה לתוצאה הרצויה.

המתכון ל 20 לחמניות :

1 ק"ג קמח מחיטה מלאה

1 כף מלח

25 גרם שמרים

3 כפות שמן זית (אני משתמשת רק בשמן זית מכבישה קרה), אפשר גם שמן אחר

בערך חצי ליטר מים פושרים .

לשים בקערה את הקמח , מלח ושמרים ולערבב .

להוסיף שמן ובהדרגה להוסיף את המים , לשים עד ספיגת הנוזלים בבצק ועד לקבלת בצק מעט דביק , רך וגמיש (ניתן ללוש במיקסר) .

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד הכפלת נפח הבצק (בערך שעה וחצי) .

לאחר שהבצק תפח , מחלקים ל 20 חלקים שווים , מגלגלים ללחמניה ארוכה ומקפלים את הקצוות למעטפה .


מניחים להתפחה נוספת את הכדורים ל 20 דקות נוספות .

בסיר רחב מרתיחים מים (לפחות 2 ליטר) , מוסיפים שקית סודה לשתיה(50 גרם) וכף מלח , כשהמים רותחים , יוצקים לתוכם 2-4 לחמניות ומבשלים כדקה .


מעבירים בעזרת כף מחוררת לתבנית עם נייר אפיה (אפשר לשמן ולפזר על נייר האפייה קמח תירס) .


בוזקים על הלחמניות מלח גס , קצח , שומשום , זעתר או מה שאתם אוהבים , חורצים בעזרת סכין משוננת 2-3 חריצים .

מחממים תנור ל 200מעלות ואופים 15-20 דקות .


הלחמניות טעימות כשהן חמות וניתן להקפיאן רצוי בתוך קופסא אטומה .


בתיאבון .


לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

פשטידת תירס -"מרק פרגוואי" - SOPA PARAGUAYA

שהשם לא יטעה אתכם , לא מדובר במרק , פשטידת תירס על בסיס קמח תירס וגבינה.
 
מתכון קל,פשוט וטעים.
 
מצרכים
 
1 ק"ג קמח תירס
2 בצלים גדולים
1/2 כוס שמן
1/2 ק"ג גבינה מלוחה
4-6 ביצים
ליטר חלב
1 כף מלח
 
אופן ההכנה
 
קוצצים את הבצלים , מטגנים בשמן עד הזהבה (לא לצרוב יותר מידי את הבצל), מצננים מעט.
מוסיפים את קמח התירס,ביצים וגבינה,מערבבים היטב , מוסיפים את החלב בהדרגה ומכינים עיסה רכה.
יוצקים את הבלילה בתבנית פיירקס מלבנית, מכניסים לתנור בחום 180 ואופים כ-40 דקות.
 
בתיאבון.
לדף הרשומה

פסטה ברוטב עגבניות וחצילים

אז באמצע השבוע , הייתי עם הקטנה שלי במפגש פורום , באיזה שהוא שלב הילדים וגם האמהות ... נעשינו רעבים אז הלכנו לאכול במסעדה שמתמחה בפסטות ... בקיצור , אחת האמהות הזמינה פסטה ברוטב חצילים ועגבניות , אני אוהבת חצילים בכל צורה , הקטנה שלי גם והגדולה ממש לא אוהבת חצילים , המנה נראתה לי מיוחדת ואתמול החלטתי להכין בבית למרות שהגדולה לא אוהבת ורק שתינו בבחת (הקטנה אצל האבא) , מה אגיד לכם , לא אוהבת חצילים עאלק .... מאתמול , היא מאוהבת בחצילים .
 
אז הנה המתכון שהוא פרי יצירתי לחלוטין :
 
מצרכים :
פסטה (כל צורה)
עגבניות בשלות
חצילים
שום טרי
כוסברה יבשה
שמן זית
רסק עגבניות
מלח ותבלינים נוספים לפי הטעם .
אין לי כמויות מדויקות , הכל לפי העין וכמות הסועדים .
 
ההכנה:
מבשלים את הפסטה ומסננים במים קרים .
חותכים את החצילים (עם הקליפה) לקוביות ומניחים במסננת עם קצת מלח גס ומניחים במסננת לחצי שעה בערך .
מטגנים את החצילים בשמן זית , מוסיפים שום , עגבניות חתוכות , רסק עגבניות ומים , לגבי המים - תלוי איך אוהבים את הרוטב , סמיך או דליל , מתבלים לפי הטעם .
כשהרוטב מוכן , מוסיפים לפסטה , מערבבים היטב ומבשלים מעט יחד עם הפסטה .
זהו , אפשר להגיש , לאכול ולקצור מחמאות .
 
בתאבון .
לדף הרשומה
123
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מימי יש רק אחת אלא אם צויין אחרת