00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

כדורוני עוף ברוטב סלרי חמוץ

 

 

 

 

 

   אני אוהבת מאוד תבשילים מהסוג הזה שמספקים ארוחה שלמה בסיר אחד...קציצות עוף ברוטב חמוץ עם ירק וחומוס המתכון בהשראת מגזין "דרך האוכל"

קבלו לפניכם מתכון טעים טעים לכדורוני עוף ...

 

החומרים לכדורוני עוף:

  • 500 ג' חזה עוף טחון
  • 1 ביצה
  • בצל מטוגן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פירורי לחם
  • פטרוזילה קצוצה

 

החומרים לרוטב:

  • 1 בצל
  • כמה ענפי סלרי עם העלים
  • 3-4 קישואים בנוניים
  • 2 כוסות חומוס מבושלים 
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית כורכום
  • מלח 1/2 כוס לימון
  • 3 כוסות מים

 

אופן ההכנה :

  • מערבבים את כל חומרי הכדורונים ומניחים במקרר לחצי שעה.
  • קוצצים בצל ומאדים במעט שמן עד שקיפות.
  • פורסים וקוצצים את הסלרי, חותכים קישואים לקוביות.
  • מוסיפים את הסלרי והקישואים לסיר ומאדים יחד עם הבצל תוך ערבוב מדי פעם.
  • מוסיפים את שאר החומרים לסיר ומביאים לרתיחה.מבשלים על אש קטנה 20 דקות.
  • בידיים רטובות יוצרים כדורונים קטנים מהתערובת.
  • בעזרת כף מפנים מקום בסיר ומחליקים את הכדורונים למקום הפנוי .
  • מכסים ומבשלים על אש קטנה 25 דקות .
  • טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

 

 

 

 

 

יש לי דף פייסבוק אשמח עם תפרגנו ב- לייק  

https://www.facebook.com/measmanmna

מוגש באהבה רבה        מהשמנמנה ...בתאבון !!!

 

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

בוקטיני עם עגבניות שרי

 

 

 

הימים חמים מאוד והרבה חשק לבשל אין ,אבל,חייבים לאכול ,אז...אין כמו להכין פסטה ברוטב טעים...הכי קייצי שישי... המתכון בהשראת "מגזין דרך האוכל" 

 

 

הנה לפניכם המתכון לבוקטיני עם עגבניות שרי 

 

החומרים :

  • חבילת פסטה מסוג בוקטיני 
  • 20 יח' עגבניות שרי
  • 20 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים 
  • פלפל ירוק חריף פרוס 
  • 10 שיני שום פרוסות
  • 1/3 שמן זית
  • כף בזיליקום יבש
  • פטרוזיליה קצוצה
  • מלח מעט - הזיתים מלוחות .
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה :

  • מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  • במחבת גדולה מחממים שמן זית מוסיפים את השום ואת הפלפל הירוק ,מטגנים כ 2 דקות .
  • מוסיפים את העגבניות שרי ,מערבבים כל הזמן בעדינות.כמה דקות.
  • מוסיפים את הזיתים ומערבבים.
  • מוסיפים את הפסטה ומערבבים בעדינות לאיחוד כל המרכיבים .
  • מתבלים בבזיליקום.
  • מקשטים עם פטרוזיליה קצוצה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

יש לי דף פייסבוק אשמח עם תפרגנו ב- לייק  

https://www.facebook.com/measmanmna

מוגש באהבה רבה        מהשמנמנה ...בתאבון !!!

 

 

 

 

 

 

 

לדף הרשומה

סלט כרוב וסלרי

 

 

סלט טעים טעים ופשוט מאוד להכנה,אני אהבתי מאוד ,אבל,המשפחה לא אהבה ,הם לא אוהבים את טעם של הסלרי,כנראה הכין אותו רק לי ...

הנה המתכון שגם אתם תכינו ....ואולי גם תתאהבו ...!!! angel

 

החומרים :

  • 5-6 ענפי סלרי 
  • חצי כרוב
  • 3-4 כפות חמוציות
  • 3-4 כפות צימוקים לבנים
  • כף גרעיני חמניה
  • כף גרעיני דלעת
  • לרוטב- 
  • 2 כפות שמן זית 
  • 2 כפות סילאן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כפות חומץ

 

אופן הכנה :

  • שוטפים היטב את עלי הסלרי וקוצצים את העלים והגבעולים.
  • קוצצים את הכרוב.
  • מערבבים את הסלרי והכרוב עם החמוציות ,הצימוקים והגרעינים.
  • מערבבים את כל חומרי הרוטב .
  • כשעה לפני ההגשה שופכים את הרוטב על הסלט לאיחוד טעמים.

 

 

 

 

יש לי דף פייסבוק אשמח עם תפרגנו ב- לייק  

https://www.facebook.com/measmanmna

מוגש באהבה רבה        מהשמנמנה ...בתאבון !!!

 

 

 

 

 

לדף הרשומה

מאפינס קשת בענן

14/04/2013

 

 

מאפינס קשת בענן - רעיון שרץ ברשת כבר הרבה זמן , החלטתי לפנק את החברים של הבת בצבא   אז,  הכנתי להם מאפינס טעימים וצבעוניים , התגובות כמובן שהיו מדהימות ...בקיצור הוכתרתי כקונדיטורית של הטייסת ...אוהבת את החיילים ושמחה לפנק אותם קצת ...(אני לא בעד צבעי מאכל אבל פעם בה מותר...)

הנה לפניכם מתכון למאפינס קשת בענן ...להנהתכם !!!    

 

המצרכים לעוגת וניל - לכ 30 מאפינס :

  • 3 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כוס חלב
  • 2 שקיות סוכר וניל
  •     
  • צבעי מאכל ג`ל
  • תבנית למאפיס
  • מנז`טים לתבנית
  • שטיחים צבעוניים
  •      
  • חומרים לקרם - 1 שקית פודינג וניל , 1 שמנת מתוקה (250מ"ל), 3/4 כוס חלב .

אופן ההכנה :

  • הכנת העוגה - בקערת המערבל מערבלים את כל החומרים לתערובת אחידה .
  • הכנת הקרם - בקערת המעקבל מקציפים עד שנעשה קרם יציב.

אופן הכנת המאפינס -

אופן ההכנה מוסבר במצגת תמונות

 

 את תערובת עוגת הוניל מחלקים ל4 קעריות

 

כל קערה צובעים בצבע אחר אני בחרתי - צהוב, אדום,ירוק וכחול . שמים כמה טיפות מהצבע ומערבבים

 

 

בתבנית שקעים מניחים 2 שכבות של מנז`טים , בעזרת כפית מוזגים בכל מונזט כפית מהבלילה הצבועה אחת על השניה

 

כך מכינים את כל המאפינס , נחמד לעשות כל מיני שילובים צבעוניים ... וכך נראה המאפינס לאחר אפיה ... יפה , נכון ?

 

ניגשים להכנת הקרם , לאחר הכנתו משאירים ככוס קרם בצד לעננים בצבע לבן את שאר הקרם צובעים בתכלת לשמיים

 

כל מאפינס מקשטים בקרם תכלת ומניחים מעל שטיח מסוכר צבעוני ,בעזרת שקית זילוף עם צנטר ישר מקשטים מסביב לשטיח עננים עם הקרם הלבן ששמרנו בצד

 

 

זה כל הסיפור , אומנם ישנה התעסקות ועבודה , אבל הכל מתגמד למראה חייל מחייך ומרוצה

 

יש לי דף פייסבוק אשמח עם תפרגנו ב- לייק  https://www.facebook.com/measmanmna

 

מוגש באהבה רבה  לכל החיילים      מהשמנמנה ...בתאבון !!!

לדף הרשומה

גלידת חלבה

05/06/2015

הקיץ כבר כאן ובגדול ומה יותר מתאים אם לא גלידה כדי להתקרר מעט , החלטתי לפנק את משפחתי בגלידת חלבה ...כל כך פשוטה להכנה ואם זאת טעימה מאוד . המתכון בהשראת מגזין דרך האוכל אם שינויים שלי..

הנה לפניכם המתכון לגלידת חלבה נפלאה  ...להנהתכם !!!  

 

    המצרכים :     

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה - 2 מיכלים
  • 3 שקיות סוכר ווניל
  • 250 ג` חלבה מפוררת
  • 100 ג` אגוזי פאקן מסוכרים  גרוסים
  • 100 ג` אגוזי מלך גרוסים

 

אופן ההכנה : 
  • מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר הווניל
  • מוסיפים את החלבה והאגוזים הגרוסים וממשיכים להקציץ עד איחוד התערובת
  • מעבירים לתבנית עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים.
  • אפשר להוסיף סירופ מייפל, סירופ שוקולד מעל.

 גיוונים - אפשר להחליף את אגוזע המלך בפיסטוקים קלופים גרוסים לא קלויים

 

 

 

יש לי דף פייסבוק אשמח עם תפרגנו ב- לייק  https://www.facebook.com/measmanmna

מוגש באהבה רבה        מהשמנמנה ...בתאבון !!!

 


 
     

     

     

     

    לדף הרשומה
    12345
    מפרגנים למתכונים שלי
    © כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא אדמה6 אלא אם צויין אחרת