00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

עוגיות שיבולת שועל טעימות ופריכות

עוגיות שיבולת שועל 

 

המתכון בגירסתו האמיתית לקוח מתוך האתר של "קוואקר" אך אני שיניתי אותו כדי שיהיה פרווה.

מתכון קל ומהיר הכנה, אני הוספתי גם צימוקים. 

 

מצרכים: 

115 גרם מרגרינה (אפשרי גם שמן + מרגרינה בכמות שווה)

2/3 כוס סוכר חום 

1 ביצה

1/2 כפית וניל 

1 כוס קמח 

1/2 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתיה

1/2 כפית קינמון 

1/2 1  כוסות שיבולת שועל מהיר הכנה

1/2 כוס אגוזי מלך 

חופן צימוקים חצויים לשניים

חופן נטיפי שוקולד

 

ההכנה: 

מערבבים את המרגרינה, סוכר, ביצה והוניל (אפשר במיקסר עם וו גיטרה). 

מוסיפים את החומרים היבשים למעט התוספות ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה דביקה. 

מוסיפים את התוספות ומערבבים טוב. 

מרפדים תבנית בנייר אפיה ובעזרת 2 כפיות מורידים עיגולי בצק לתבנית במרווחים של 5 ס"מ בין עוגיה לעוגיה. 

אופים בחום בינוני של 180 מעלות כ - 12 דק. 

העוגיה אמורה להיות רכה במרכז כשמוציאים את התבנית מהתנור. 

בתאבון....

 

 

 

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

שבלולי שמרים במילוי וניל ופיצפוצי שוקולד

מצרכים לבצק שמרים: 

3.5 כוסות קמח 

1/2 כוס שמן 

2 ביצים 

2-3 כפות סוכר 

קורט מלח

כף שמרים יבשים 

1/2 כוס מים פושרים 

מלית: 

קרם וניל (מוכן - ניתן למצוא בחנויות קונדיטוריה)

פיצפוצי שוקולד 

סירופ להברשה:

1/2 כוס מים 

5 כפות סוכר 

שקית סוכר וניל

ההכנה: 

לנפות קמח לקערה ולהוסיף את השמרים, הסוכר, הביצים והמים. להתחיל ללוש ולהוסיף את השמן והמלח. 

ללוש היטב כ- 10 דק', לעצב לכדור, להכניס את כדור הבצק לקערה ולכסות להתפחה כשעה. 

במידה והבצק דביק יש להוסיף קמח עד לקבלת בצק גמיש ורך אך לא יבש. 

לאחר ההתפחה יש לחלק את הבצק ל - 2. לפתוח כל חלק לעלה מרובע באורך -30 ס"מ על 30 ס"מ בערך. 

למרוח על העלה קרם וניל בנדיבות ולפזר מעל את פיצפוצי השוקולד. 

לגלגל את העלה לגליל ולפרוס פרוסות בעובי של 2-2.5 ס"מ. 

להניח כל שבלול בתבנית עם נייר אפיה - עם רווחים בין השבלולים לתפיחה. 

להתפיח כחצי שעה ולאפות בחום בינוני 170 מעלות כ - 20 דק' בערך עד שמזהיב.

בסיום האפיה יש להבריש את השבלולים עם הסירופ.

את החומרים לסירופ יש להרתיח ואז להנמיך את האש ולבשל כ-10 דק' על אש נמוכה.

 

 

אחת לבד.....

 

ועם כולם יחד......

 

 

לדף הרשומה

פיצפוצי אורז מלא עם שוקולד

סתם כנשנוש או כקינוח לילדים וגם למבוגרים - פיצפוצי אורז מלא בשוקולד....

ולמה אורז תפוח מלא? כי ניסיתי את הרגיל ואין לי בכלל ספק שהאורז המלא יוצא הרבה יותר קריספי וגם בריא!

המצרכים: 

2 עד 3 כוסות אורז תפוח מלא (עדיף של חברת B&D)

150 גרם שוקולד מריר 

100 גרם חלבה וניל

2 כפות דבש 

רבע כוס שמן קנולה


ההכנה:

מחממים בסיר על אש נמוכה את השוקולד, השמן והדבש עד שהשוקולד כמעט נמס. 

מפוררים את החלבה ומוסיפים לסיר תוך כדי בחישה מתמדת.

שהתערובת חלקה מכבים את הגז. 

שופכים לתוך הסיר את הכוס הראשונה של הפיצפוצים ומערבבים וכן את הכוס השניה ואז את השלישית.

במידה והתערובת בהירה מידי לא מוסיפים את הכוס השלישית של הפיצפוצים. 

עיסת השוקולד אמורה לכסות את הפיצפוצים במלואם. 

בעזרת כפית למלא מנג'טים, לסדר בתבנית ולהכניס למקרר להתקשות. 

ניתן להשאיר את הפיצפוצים במקרר. 


לדף הרשומה

פתרון חלומות - בעלי חיים ש` - ת`

06/07/2012

רשומה אחרונה בנושא בעלי חיים.

אמשיך לפרסם רשומות בנושאים אחרים כגון: צבעים, מן הצומח ובכלל מצבים שונים בחלום.

 

שור - הרואה שור בחלום טוב יהיה לו.

הרוכב על שור בחלום או ששור רוכב עליו - יתפלל ויבקש רחמים רבים.

הרואה עצמו אוכל מבשר שור - מסמן על עושר.

 

שועל - תמיד סימן טוב להצלחה, ריווח ובשורות טובות.

 

שרצים - הרואה שצד שרצים בים - ירבה בקריאת תהילים להינצל מצרה. (שרצים - כל המאכלים האסורים מן הים - "פירות ים").

 

תרנגולת - מסמן על עושר וכבוד ואלי מעבר לדירה נאה.

 

תרנגול - יצפה לבן זכר.

 

תנשמת -  אם ראה תנשמת יתפלל לשם יתברך שיצילו מחולי אולם אם שחט את התנשמת או רק שמע את קולה סימן טוב.

אם חלם שאבדה התנשמת או נשכה אותו סימן לגדולה.

האוכל מבשר התנשמת - הפסד יבוא לו.

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מי273 אלא אם צויין אחרת