00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חוות דעת על מוצר - ממרח לוטוס קראנץ'

במסגרת פעילות "לייק אנד שייר" קיבלתי להתנסות ממרח לוטוס קראנץ' - ממרח בטעם עוגיות לוטוס, עם פירורי עוגיות.

כל מי שנבחר להשתתף בפעילות התבקש להכין מתכון עם הממרח ולפרסם אותו.

הכנתי קאפקייקס וניל במילוי לוטוס קראנץ', בציפוי קצפת ובעיטור עוגיות לוטוס.

הממרח בפני עצמו בעל טעם חזק למדיי, אבל בעוגות ומאפים הוא משתלב מצויין.

פירורי העוגיות מוסיפים מרקם חביב ביותר.

ככה הוא נראה:

המחיר לצרכן 22.90 ש"ח.

 

המצרכים:

לקאפקייקס -

200 גרם חמאה בטמפ' החדר

1 כוס סוכר

3 ביצים

2 כוסות קמח

1/2 כוס אבקת שקדים

1 כפית אבקת אפיה

1 גביע שמנת חמוצה (אפשר להחליף ביוגורט)

למילוי:

חצי צנצננת ממרח לוטוס קראנץ'

לציפוי:

1 שמנת מתוקה לקצפת

1 כף אבקת סוכר

1 כף פודינג וניל

לקישוט:

כ-10 עוגיות לוטוס

מחממים תנור ל-160 מעלות.

במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה והסוכר כ-5 דקות.

מוסיפים את הביצים אחת-אחת (מחכים עד שהביצה תיטמע בתערובת לפני שמוסיפים את הבאה בתור).

מערבבים את הקמח, אבקת האפיה ואבקת השקדים.

מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ואת השמנת החמוצה ומערבלים רק עד שהם נטמעים בתערובת.

יוצקים לתבנית שקעים מרופדת בעטרות נייר ואופים כ-25 דקות.

מצננים את הקאפקייקס.

בעזרת כלי ייעודי או בעזרת סכין קטנה וחדה יוצרים גומה באמצע כל קאפקייק.

שמים את ממרח הלוטוס קראנץ' בקערה חסינת חום ומחממים במיקרו כ-20 שניות לריכוך (ייתכן שבקיץ הממרח יהיה מספיק רך לעבודה).

מוזגים את הממרח לשקית זילוף ללא צנטר, גוזרים בשקית חור גדול יחסית (פירורי העוגיות עלולים להיתקע אם החור קטן מדי) וממלאים את הגומות שיצרנו בקאפקייקס.

מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר והפודינג לקצפת יציבה.

שמים את הקצפת בשקית זילוף עם צנטר דקורטיבי ומזלפים מעל כל קאפקייק.

מפוררים 2-3 עוגיות לוטוס ומקשטים איתם את הקאפקייקס, נועצים בכל קאפקייק חצי עוגיה.

 

 

בתאבון!

 

לדף הרשומה

הזחל הרעב

"לאור הלבנה, מוטלת על עלה ביצה קטנה...
שבת אחת יצאה השמש החמה ו... פלופ! מן הביצה יצא זחל קטן ורעב מאוד..."

 

 

יואבי חוגג יום הולדת שנה. יום אחרי שקניתי לו במתנה שלל ספרים קלאסיים, וביניהם "הזחל הרעב" מאת אריק קארל, מצאתי את ההוראות לסריגת הזחל. לא יכלתי להשאיר אותן מיותמות, והמתנה שודרגה...

 

 

מזל טוב לאפרוח הכי בלונדי שאני מכירה!!

 

 

לדף הרשומה

השילוב המושלם

בעלול חגג לפני קצת יותר משבוע יום הולדת 40. כמיטב המסורת, רציתי לשלוח איתו משהו מתוק לעבודה, שיחגוג עם החבר`ה. מכיוון שהוא מגיע לעבודה על אופניים ואני הייתי נטולת גלגלים, חיפשנו משהו שיתנייד בקלות ועדיין יהיה חגיגי וטעים. למרות שיטוטים הלוך ושוב ברחבי האינטרנט, לא היה מתכון מסויים ש"עשה לי חשק" ובסופו של דבר החלטתי לאלתר משהו בעצמי. בתור חולת ניגודים של מתוק-מלוח באוכל, אחד השילובים המושלמים בעיניי הוא של חמאת בוטנים ושוקולד.

חיש מהר מצאו את דרכם אל השיש - כמה חפיסות של שוקולד מריר 60%, קופסת חלב מרוכז, צנצנת חמאת בוטנים, חפיסת חמאה ואבקת סוכר. הוצאתי את תבניות הסיליקון שלי, בצורת יהלומים, והתחלתי לאלתר ממתק שכבות. השכבה הראשונה היתה של שוקולד מריר מעורב בחלב מרוכז, שריכך קצת את השוקולד ועידן את המרירות שלו. השכבה השניה היתה של חמאת בוטנים, מעט חמאה ומעט אבקת סוכר, שעידנה את הטעם המלוח של חמאת הבוטנים, כך שהניגוד לא יהיה חזק מדי. השכבה האחרונה (והדקה מכולן) היתה של שוקולד מריר נטו. אני חייבת לציין שתבניות הסיליקון הפתיעו אותי לטובה, ואחרי המתנה ראויה הממתקים נשלפו מהתבנית בצורה מושלמת. את הממתקים האלה אמנם הכנתי לגמרי מהראש ולפי ההרגשה, אבל אחרי התשואות שהם קצרו, גם בקרב הטועמים וגם בקרב המציצים בתמונות בפייסבוק, הייתי חייבת לשחזר מתכון בר-ביצוע. הכמויות מתאימות ל-3-4 תבניות סיליקון בעלות שקעים קטנים, תלוי בגודל השקעים.

שכבה ראשונה -
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
חצי קופסה (או שפופרת אחת) חלב מרוכז
שמים הכול בקערה חסינת חום, מחממים במיקרו בפולסים של 30 שניות בכל פעם, עד שהשוקולד נמס, ומערבבים לתערובת אחידה.
יוצקים בעזרת 2 כפיות לתבנית סיליקון עם שקעים קטנים, עד לגובה של כ-1/3 מהשקע.
מרימים בזהירות את התבנית ומטיחים אותה על השיש מס` פעמים כדי להעלים את הבועות שנוצרו במזיגת השוקולד.
שמים את התבניות במקפיא לחצי שעה.

שכבה שניה -
חצי צנצנת חמאת בוטנים
50 גרם חמאה
50 גרם אבקת סוכר
שמים הכול בקערה חסינת חום ומחממים במיקרו בפולסים של 30 שניות בכל פעם, עד החמאה נמסה, ומערבבים לתערובת אחידה.
יוצקים בעזרת 2 כפיות לתבנית סיליקון עם שקעים קטנים, עד לגובה של כ-2/3 מהשקע.
מרימים בזהירות את התבנית ומטיחים אותה על השיש מס` פעמים כדי להעלים את הבועות שנוצרו במזיגה.
שמים את התבניות במקפיא לחצי שעה.

שכבה שלישית -
200 גרם שוקולד מריר 60% שבור לקוביות
שמים את השוקולד בקערה חסינת חום ומחממים במיקרו בפולסים של 30 שניות בכל פעם, עד שהשוקולד נמס.
יוצקים בעזרת 2 כפיות לתבנית סיליקון עם שקעים קטנים, עד שהשקע מתמלא.
מרימים בזהירות את התבנית ומטיחים אותה על השיש מס` פעמים כדי להעלים את הבועות. עכשיו כבר כדאי לבצע את ה"הטחה" הזו לאחר כל 3-4 שקעים ולא אחרי שמילאנו את כל השקעים, מכיוון שבגלל התבנית הקפואה השוקולד מתקשה במהירות רבה.

מקפיאים את כל העסק לפחות לשעתיים-שלוש. אם יש לכם לילה שלם לתת להם לקפוא היטב - עוד יותר טוב.
למחרת מחלצים את הממתקים מהתבניות, קוראים לכמה שיותר חבר`ה לבוא לאכול (כדי שלא תמצאו את עצמכם מחסלים הכול לבד...) ומצלמים מהר לפני שייגמר :)

חשבתי שהחשק למתוק-מלוח עבר, אבל אז הגיע יום ההולדת של דודה מונגר, שבחרה לה את התאריך הכי יפה בשנה כדי לחגוג (12/12/12). אז נכון שאצלנו בבית היא מלכת המתוקים הבלתי מעורערת, אבל לא יכולתי לבקש ממנה להכין לעצמה עוגת יום הולדת. קיבלתי יד חופשית, ללא בקשות מיוחדות. ביקשתי וקיבלתי אישור להמשיך בקו המתוק-מלוח, והתחלתי לחפש מתכון לעוגה שתכיל את השילוב המופלא. די מהר מצאתי את המתכון המופלא של חן שוקרון לפאי חמאת בוטנים, אבל לא רציתי שכבה כל כך חזקה של שוקולד, מהפחד שהפאי יהיה כבד מדי. המשכתי בחיפושים, עד שנתקלתי בפרוייקט חנוכה של 20 בלוגריות שהכינו דברים מיוחדים לחנוכה, ובין הדברים שהוכנו היה עם פאי פררו רושה, גם הוא של חן שוקרון, שנתן לי השראה לציפוי היפה (מי ידע שכפיות יודעות לעשות דברים כאלה...) וגם לטוויסט בבסיס. אז הנה הגרסא שלי לפאי שוקולד וחמאת בוטנים -

לבסיס
150 גרם ביסקוויטים פתי בר (אני מעדיפה את הגדולים יותר)
חבילת חטיף "קליק" חמאת בוטנים (כן, יש דבר כזה. חפשו את השקיות בצבע חום-מוזהב).
100 גרם חמאה מומסת.
מרסקים את הביסקוויטים יחד עם חטיף הקליק במעבד מזון לפירורים דקים.
מערבבים היטב עם החמאה המומסת, עד שכל הפירורים נרטבים.
שופכים לתבנית פאי ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות.
מעבירים למקפיא לחצי שעה לפחות.

מילוי
250 מ"ל (קופסה) שמנת מתוקה לקצפת
גביע גבינת שמנת 30%
חצי צנצנת חמאת בוטנים חלקה, לא ממותקת
4 כפות גדושות אבקת סוכר
60 גרם שוקולד מריר 60%

מתחילים את הכנת הציפוי בהמסת השוקולד המריר במיקרו, בפולסים של 30 שניות.
פורשים נייר אפיה בתבנית, ומזלפים פסים דקים של השוקולד המריר. מכניסים למקפיא.
ממשיכים בהקצפת השמנת המתוקה עם כף אבקת סוכר לקצפת יציבה. מעבירים את הקצפת לקערה אחרת.
מבלי לשטוף את קערת המיקסר, מערבבים יחד את גבינת השמנת, חמאת הבוטנים ויתרת אבקת הסוכר, בעזרת וו גיטרה, מס` דקות לתערובת חלקה.
מוסיפים במספר פעמים את הקצפת לתערובת הגבינה, ומערבבים במהירות איטית, עד להטמעת הקצפת בתערובת.
לסיום, מוציאים את השוקולד המריר מהמקפיא ושוברים את הפסים שזילפנו לחתיכות גסות, ומערבבים עם המילוי.
יוצקים את המילוי לתחתית הקפואה, ומקררים למס` שעות להתייצבות.

ציפוי
140 גרם שוקולד מריר 60% שבור לקוביות
250 מ"ל שמנת מתוקה
מחממים כמחצית מהשמנת במיקרו עד כמעט רתיחה (כדקה-דקה וחצי, תלוי בעוצמת המיקרו), ויוצקים על השוקולד.
משהים כדקה ומערבבים לתערובת אחידה עד שכל השוקולד נמס.
מעבירים לקירור במקפיא כחצי שעה. (אפשר לשטוף בינתיים את כל הכלים שהתלכלכו).
שמים את השוקולד במיקסר יחד עם יתרת השמנת המתוקה ומקציפים למוס. (זהירות לא להקציף יותר מדי. העסק הופך ממוס טעים לחמאת שוקולד מרה בשניות...)
מצפים את הפאי במוס השוקולד. המשקיענים מוזמנים לזלף בצורה יפה.

עד כאן ימי הולדת החודש. יום ההולדת הבא הוא של אמא. נראה לי שדודה מונגר תקבל חזרה את תפקיד הקונדיטורית המשפחתית, אחרת כל המשפחה תקבל הרעלת בוטנים :)

 

הרבה בריאות!!

לדף הרשומה

ברווזים, ברווזים, בואו הביתה...

כבר הרבה זמן מסומנות לי ב-Pinterest הממכר הוראות לסריגת ברווזונים. מתכנת צעיר שהתחיל לעבוד אצלנו לא מזמן ביקש ממש יפה (מה ביקש... התחנן!! כמו שצריך!! ) בובה סרוגה וזו היתה הזדמנות להוציא את הסימון אל הפועל. הברווז הראשון נסרג בצבעים סטנדרטיים...


ואחריו הגיעו עוד 4 חברים - לנועה, יובל, ולשני האחיינים שלי. בחירות הצבעים של הילדים הלכו ונעשו נועזות מברווז לברווז. הנה כל ה"משפחה" לפני הפיזור -


כשכתבתי לסוזן, שכתבה את ההוראות, והודיתי לה על השיתוף, ביקשתי וקיבלתי ממנה אישור לתרגם את ההוראות לעברית, והנה הן לפניכם.

I asked Susan for her permission to translate the pattern to Hebrew, and she was very king and agreed - thank you Susan!!

הברווז נסרג בספירלה. אני השתמשתי בחוט כותנה ובמסרגה מס` 3. מי שצריך תזכורת על טבעת קסם, צמצום נסתר וסימון שורות מוזמן לפוסט שהקדשתי לנושא.

גוף הברווז:

שורה 1: 6 ח"ע בטבעת קסם.

שורה 2: 2 ח"ע בכל ח"ע.

שורה 3: *ח"ע בח"ע ראשון, 2 ח"ע בח"ע הבא. חוזרים מ-* עד סוף השורה.

שורות 4-7: ח"ע בכל ח"ע.

שורה 8: 2 ח"ע בכל אחד מ-9 ח"ע הראשונים. ח"ע אחד בכל ח"ע שנשאר עד סוף השורה.

שורה 9: ח"ע אחד בכל אחד מ-6 ח"ע הראשונים, 2 ח"ע בכל אחד מ-6 ח"ע הבאים. ח"ע אחד בכל אחד מח"ע שנשארו עד סוף השורה.

שורות 10-12: ח"ע בכל ח"ע.

שורה 13: ח"ע אחד בכל אחד מ-9 ח"ע הראשונים. 3 צמצומים. ח"ע אחד בכל ח"ע שנשאר עד סוף השורה.

שמים עיניים בטיחותיות או רוקמים עיניים בין שורות 6 ו-7.

שורה 14: *ח"ע בכל אחד מ-4 ח"ע הבאים, צמצום. חוזרים מ-* עד סוף השורה.

שורה 15: *ח"ע בכל אחד מ-3 ח"ע הבאים, צמצום. חוזרים מ-* עד סוף השורה.

שורה 16: *ח"ע בח"ע ראשון, צמצום. חוזרים מ-* עד שנשארים 2 ח"ע וסורגים ח"ע בכל אחד מהם.

ממלאים את הברווז.

שורה 17: צמצומים עד הסוף. משאירים קצה ארוך ומנתקים את החוט. משחילים את החוט דרך הלולאות הקדמיות של הסיבוב האחרון, מותחים, ואז נועצים את המחט בחור הכי קרוב לחוט ומוציאים אותה בנקודה אחרת מתוך גוף הברווז. מותחים את החוט וגוזרים. הגזירה תשחרר את החוט כך שהקצה ייכנס לתוך גוף הברווז.

מקור:

שורה 1: 6 ח"ע בטבעת קסם.


שורה 2: *ח"ע בח"ע ראשון, 2 ח"ע בח"ע הבא. חוזרים מ-* עד סוף השורה.

שורות 3: ח"ע בכל ח"ע.

משאירים קצה ארוך לתפירה ומנתקים את החוט. מועכים את המקור לצורת חצי עיגול ותופרים לגוף הברווז, מתחת לעיניים.

 


בהצלחה!!


לדף הרשומה

סיימתי ללמוד!!

זהו זה. אחרי קצת יותר מ-4 חודשים, הקורס הסתיים לו (מחולל יישומים Unipass, למי שמתעניין) והחיים חוזרים למסלול יחסית נורמלי, מה שמשאיר לי קצת יותר זמן פנוי בשעות הערב. אז נכון שקיץ וחם, אבל בדיוק בשביל זה המציאו את חוטי הכותנה, לא?

כרגע אני עובדת על פרוייקטים קטנים, כאלה שאפשר לראות את הסוף שלהם באופק עוד בשלב התכנונים. הפרוייקט הראשון היה סט תחתיות סרוגות שסומנו אצלי לפני הרבה זמן. סרגתי את התחתיות כמתנה למשחק החלפות, והן הוגרלו ע"י הילה "אל הפילים", סרגנית מוכשרת בפני עצמה. ההוראות לתחתיות לקוחות מכאן.

בעוד פוזה, מדגמנות כוס מים...

פרוייקט שני היה הפתעה לנועה - בובת אמיגורומי של פרי הפלטיפוס. אם אתם שואלים "מי?!?!?!?!???" כנראה שאין בסביבה שלכם ילדים בסביבות גילאי 8-10... פרי הפלטיפוס הוא דמות מהסדרה המצויירת "פיניאס ופרב". פיניאס ופרב הם אחים חורגים שמבלים ביחד את החופש הגדול. בכל יום הם ממציאים המצאה חדשה (ומגניבה!!), למגינת ליבה של אחותם, קנדיס, שמנסה לשווא להוכיח לאמא שלהם שהם רק מנסים לגרום נזקים... פרי הוא ברווזן, חיית המחמד שלהם. רוב הזמן הוא לא עושה כלום חוץ מקצת קולות מוזרים, אבל כשאף אחד לא מסתכל הוא הופך לסוכן פ., ומציל את העולם ממעלליו של ד"ר דופנשמירץ, המדען המרושע.

והנה שוב פרי, במבט מהצד, שלא תפספסו את הזנב המפואר שלו...

אחרי שהתחלתי לסרוג אותו וחיפשתי ברשת תמונות כדי להיזכר איך נראות הידיים והרגליים שלו, נתקלתי בהוראות האלה. הן לא שונות בהרבה מהאילתור שלי, ולכן אני לא טורחת לכתוב הכול מחדש.

 שתהיה לכולנו חופשת קיץ נעימה ושלווה, שהילדים ישמרו על עצמם וההורים - על שפיות דעתם 


לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חתולי1 אלא אם צויין אחרת