00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

גלילות במלית גבינה - פוסט שיווקי בנושא "פיראוס - בולגרית עם צזיקי למריחה" של תנובה

גם השנה, כמו בשנים קודמות, יצאנו לחופשה משפחתית באי קפריסין.  חופשה רגועה בלי טיולים, בלי לקום מוקדם ולהתרוצץ כל היום, בלי אתרי תיירות. הרבה ים, ספרים, מנוחה, בריזה נהדרת ואוכל טוב. הרבה אוכל טוב. מבחינתי החופשה מתחילה לא בעלייה למטוס בשעת בוקר מוקדמת, גם לא במונית למלון דרך נופים שנראים כמו הגליל המערבי. החופשה מתחילה בסביבות הצהריים, כשאני כבר עם בגדי חופשה קלילים, ברגע שבו אני יושבת מול הים כשעל השולחן מוגשת לי מנת Gyros (השווארמה המקומית, לא דומה למה שנמכר בארץ תחת אותו שם) כשלידה ירקות טריים וצזיקי. 

מה רבה היתה השמחה כשכמה ימים לפני שיצאלנו לחופשה קיבלנו דרישת שלום בדמות משלוח מ"פיראוס" של בולגרית עם צזיקי למריחה, מה שאיפשר לנו להכנס לאוירת החופשה בהדרגה. 

פיראוס הרחיבו את מותג הגבינה הבולגרית למריחה וכעת נוסף מוצר חדש - בולגרית למריחה 5% עם צזיקי, חגיגה לאוהבי הטעם הבלקני. 

הקופסא הראשונה חוסלה במהירות : הוספנו לסלט הירקות, מרחנו על לחם כפרי, ומה שנשאר נוגב בפיתה היישר מהקופסא ע"י גיסי המורעב שעבר אצלינו במקרה אחרי יום קשה ומפרך ו"זכה" להפתעה. לקופסא השניה שידכתי בצק פילו שמצאתי במקרר ומיהרתי להשתמש בו לפני שיפוג תוקפו. הכנתי בזריזות גלילות נהדרות שכולם אכלו בהנאה גדולה תוך כדי שהן מתפצפצוץ בפיהם. מומלץ בחום!

טיפ - אפשר להשתמש בכל בצק שרוצים, הגלילות האלו הן הזדמנות מצויינת להשתמש באריזות של בצק קפוא. אפשר להשתמש בעלי סיגר, פילו, פילאס, בצק עלים ואפילו בדפי מלאווח מוכן.

גלילות במלית גבינה מלוחה

רכיבים:

1 חבילת בצק קפוא, מופשר

1 קופסא (200 גרם) בולגרית למריחה עם צזיקי של "פיראוס"

אופן ההכנה:

מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות)

מניחים את הבצק על גבי משטח עבודה. מורחים בנדיבות את הגבינה ומגלגלים בעדינות לגלילה. מהדקים היטב לאורך ה"תפר" ומניחים בתבנית כשאר ה"תפר" בצד התחתון (צמוד לתבנית). אופים 20-25 דקות, עד להזהבהץ מוציאים ומגישים. הכי טעים לאכול כשהמאפה טרי וחם, אך ניתן לשמור בהקפאה ולחמם לפני ההגשה בתנור או במיקרו בתוך שקית נייר.

לדף הרשומה

שניצל קריספי - פוסט שיווקי בנושא "מאמא עוף" ומתכון לירקות צלויים בתנור

 

 

זהו. סוף סוף אפשר להכריז רשמית על החופש הגדול. אחרי תקופה עמוסה ביותר של אירועים (משמחים, כמובן שמשמחים) שהתרחשו אחד אחרי השני, סוף סוף הגענו לשלב שבו אפשר לנוח ולצבור כוחות. עד עכשיו היינו עסוקים בריצות והכנות אבל עכשיו לוח השנה ריק מתכנונים. אפילו מזג האויר חיכה לנו כדי להתחיל את הקיץ האמיתי, עם אחוזי לחות גבוהים ואויר עומד בדיוק כמו שקיץ ישראלי במישור החוף אמור להיות, ולא מזג האויר הקליל והנעים שהיה מנת חלקנו עד תחילת השבוע הזה.

אז מה עושים בחופש? הבן הצעיר (כבר בן 9 וחצי!)  עדיין במסגרות, והבן הגדול  - שכבר קיבל מעמד של מתבגר מתוקף היותו בן 15 או-טו-טו - מנהל את עניניו וחי לו בשעות שלו. סדר היום כבר לא הדוק ופה ושם אני "משחררת" לטובת פינוקים והטבות : פיצה לארוחת צהריים, קפיצה ליוגורט "תמרה" לארוחת ערב, פנקייקים לארוחת בוקר, ואפילו - מי שישמע! - מגישה לילדים אוכל מוכן. בשבוע שעבר אלו היו מגשי סושי שקניתי והבאתי לארוחת ערב, והשבוע נחתו אצלי בבית להתנסות 2 אריזות של מוצר חדש  של מאמא עוף - "שניצל קריספי".

כמי שמגישה לארוחות בוקר, צהריים וערב אוכל תוצרת בית ב 99% מהמקרים (גם פיצה אני מכינה לבד. וגם בורקס. ואפילו חלות בימי שישי) , ארוחת צהריים נפתחת אצלינו במנת ירקות , וארוחת ערב תמיד תכלול סלט, הרשיתי לעצמי להגיש לילדים את המוצר. קיץ, חם, מעייף, לא תמיד יש כוח לבשל ולפעמים כל מה שאנחנו מחפשים זו ארוחה מזינה שתהיה טעימה לילדים וקלה להכנה.

הילדים מכירים ואוהבים את המוצרים של "מאמא עוף", ומאחר והם עשויים מ 100% חזה עוף, ללא חומרים משמרים, ללא צבעי מאכל וללא תוספת מונסודיום גלוטומט (חומר שמשפר טעם). השניצל אידיאלי - עסיס וגדול אך לא גדול מדי, בעל גוון שזוף עם פירורים היוצרים ציפוי עבה וקריספי שמקנים פריכות מושלמת בעת האכילה.

הבן הצעיר אכל את השניצל בתאבון רב, וכשסיים ביקש תוספת. הישג לא מבוטל שכן הוא נחשב בררן בכל מה שקשור לטעמים ומרקמים.

המתבגר עיקם את הפרצוף כשהצעתי לו שניצל אבל כשהגיעו חברים בשעת ערב וחיפשו משהו לנשנש, שלפתי את השניצל עם השומשום חיממתי וחתכתי לקוביות. נעצתי בהן קיסם (מסוגנן, בטח שמסוגנן), הוספתי בצד קצת אנטיפסטי שהיה במקרר והגשתי לחבר'ה. המנה חוסלה תוך דקות ספורות וכמובן שביקשו תוספת.

שורה תחתונה - הצלחה גדולה למוצר אצלינו בבית.

ומה נגיש לצד השניצל? ירקות צלויים כמובן. מנה טעימה ובריאה, נפלאה כשהיא מוגשת חמה וגם קרה. אני נוהגת להכין כמות גדולה מאוד ולשמור במקרר כך שיספיקו לי למשך השבוע. 

טיפ - למי שאוהב טעם וגוון מקורמל, אפשר לזרות מעל הירקות מעט סוכר חום.

ירקות צלויים

2 תבניות תנור גדולות

מרכיבים:

לירקות : 
3 זוקיני (קישוא ירקות כהה) לא קלופים, חתוכים לפרוסות עבות (בעובי 2-3 ס"מ)
סלסלת פטריות מנוקות (אין לשטוף אותן אלא לעבור בעזרת מגבת נייר לחה)
6 גזרים קלופים, חתוכים לחצי לרוחב ואז חתוכים לאורכם
כרובית שלמה נקיה מופרדת לפרחים
פיסת דלעת קלופה וחתוכה לקוביות של 3 ס"מ
5 בצלים סגולים קלופים וחתוכים לרבעים

 

למשיחה : 
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס חומץ בלסמי
מלח גס
אפשרות : גבעולי עשבי תיבול כגון טימין, רוזמרין, אורגנו ועוד.

 

אופן ההכנה : 
1. מרפדים את תבניות התנור בנייר אפיה. מחממים את התנור ל 220 מעלות.
2. מסדרים את הירקות בשכבה אחת בתבניות. חתיכות של ירקות עם קליפה יש להניח כך שהקליפה תהיה בתחתית (כלומר, תיגע בתבנית).
3. מערבבים בעזרת מטרף ידני את השמן והחומץ. בעזרת מברשת מברישים את הירקות וזורים מעל את המלח. אם רוצים, מפזרים את עשבי התיבול מעל חתיכות הירקות.
4. אופים את הירקות בתנור (תבנית אחת בכל פעם)  עד שהם מתרככים ומשחימים. מוציאים ומגישים.
לדף הרשומה

עוגת גבינה בסגנון אוסטרי - פוסט שיווקי עם "עדן קינוחים"

ערב חג שבועות יחול מחר ויזכה אותנו בסוף שבוע ארוך ומהנה. נותר לקוות שמזג האויר ישתף פעולה וייאפשר לקחת חלק בכל הפעילויות המתוכננות ברחבי הארץ. החל מטקסי ביכורים מסורתיים ביישובים חקלאים, בפעילויות בגנים לאומיים ובעוד הרבה אתרים בטבע. וגם אם יהיה חם מדי , תמיד אפשר לשנות כיוון ולטייל באחד מהנחלים שזרימת המים בהם השנה היא מעל למצופה. 

השנה משפחתי ואני נחגוג בצורה קצת שונה - התבשרנו על כנס משפחתי של אחד מענפי המשפחה המורחבת. שורשי אותו ענף מגיעים עד לאמצע המאה ה 19 אי שם באירופה, נמשכים אל תוך המאה ה 20 באחוזת בית ומגיעים עד עצם היום הזה במקומות שונים בארץ ובעולם. על חלק מהמשתתפים שמעתי, את חלקם הקטן אני מכירה, ויהיה מרתק לפגוש קרובי משפחה חדשים ואולי להשלים מידע שהיה חסר לי בתולדות אילן היוחסין המשפחתי. 

כל אורח התבקש להביא עימו כיבוד ולכבוד החג החלטתי להכין עוגת גבינה. בלי קישוטים, בלי טעמים מיוחדים, עוגת גבינה פשוטה אך בעלת נוכחות. את העוגה הזו הכנתי לפני מספר שנים והיא זכתה להצלחה רבה. היא קרויה "בגסנון אוסטרי" למרות שאחרי שני ביקורים באוסטריה לא נתקלתי בעוגה כזו, אולי בגלל שהייתי עסוקה בטעימות של שטרודל, קייזר שמארן, עוגת אסטרהזי ושאר קינוחים ומתוקים שהקיסרות לשעבר מתגאה בהם. כך או כך, אני בטוחה שהאוסטרים יודעים להכין גם עוגות גבינה משובחות וזו הראיה.

אני חושבת שעוגת הגבינה אהובה לא פחות, ומזוהה מאוד עם החג היא עוגת גבינה ופירורים. אין אחד שלא אוהב את העוגה הזו ולכל אחד יש לפחות מתכון אחד לעוגת גבינה פירורים. מאחר ואינה מצריכה אפיה היא חביבה עוד יותר על פני העוגות האפויות שלא פעם נגמרות בנפילה (תרתי משמע) אצל מי שחסר לו קצת ניסיון באפייה עוגות גבינה. מי שאוהב את העוגה ורוצה להנות ממנה, מבלי לטרוח ולהכין - או לחילופין לא רוצה להכין עוגה שלמה כדי להנות מפרוסה אחת - מוזמן להנות מהמוצר החדש שהשיקה חברת "עדן קינוחים" לחג שבועות : קינוח אישי של עוגת גבינה פירורים.

את המוצרים של "עדן קינוחים" אני מכירה זמן רב ולפעמים, כשאני רוצה להתפנק או לפנק את בני המשפחה אני קונה מארז של אחד מהקינוחים הקרים כמו מלבי, עוגת גבינה, מוס שוקולד, מוס וניל וקדאיף. העוגה, המשווקת במארז מעוצב של שתי יחידות ארוזות בנפרד, הנה עוגת גבינה עשירה בציפוי פירורי עוגיות ללא סוכר. הקינוח החדש יימכר בכל רשתות השיווק, חנויות הנוחות והמרכולים ברחבי הארץ וייכנס למגוון קינוחי החברה באופן קבוע.

 

עוגה גבינה פירורים לייט של "עדן קינוחים" מכילה גבינה 5%, שמנת, חלב ופירורי עוגיות ללא סוכר. לעוגה טעם עשיר כשל קונדיטוריה קטנה וביתית. כל גביע קינוח מכיל כ- 90 מ"ל עוגה, כ- 120 קלוריות בלבד ליחידה. ניתן להגיש כקינוח אישי בשולחן החג החגיגי וכן כמנת ביניים איכותית ומפנקת. אהבנו מאוד את המוצר שטעמו עדין והמתיקות לא משתלטת על שאר הטעמים. אל תתנו למראה המנה הקטנה להטעות אתכם - המנה אולי נראית קטנה אך היא מספיקה בהחלט לאדם מבוגר. המחיר שווה לכל נפש - 12.90 ש"ח למארז של שתי יחידות.

ולמי שבכל זאת רוצה להכין בעצמו עוגה לחג,  הנה המתכון של עוגת הגבינה בסגנון אוסטרי של אלון גולדמן הקונדיטור המוכשר.

טיפ - כמו תמיד, חשוב מאוד לקרוא את המתכון עד סופו לפני שמתחילים בהכנה. במתכון הזה, למשל, מצוין כי יש להכין את העוגה יום לפני הגשה שכן עליה להתקרר ולהתייצב במקרר במשך לילה שלם לפחות.

מתכון של אלון גולדמן שהביאה (כולל הערות) חברתי יעל גרטי ,מתכונאית מ"לאשה"

עוגת גבינה בסגנון אוסטרי

תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

רכיבים:
לקלתית:
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
100 גרם (קצת יותר מ-3/4 כוס) קמח לבן
100 גרם (קצת יותר מ-3/4 כוס, מהודקת היטב) אבקת שקדים / שקדים מולבנים טחונים דק
קורט מלח דק

לגבינה:
1 ק"ג גבינה לבנה 5% (רצוי: מסוננת בבד חיתול)
3 מיכלים (600 גרם) שמנת חמוצה
5 ביצים מס' 2, שלמות, טרופות
370 גרם (2 כוסות פחות 2-3 כפות) סוכר
100 גרם (קצת יותר מ-3/4 כוס) קמח לבן

לציפוי:
450 (1/4 2 מיכלים) שמנת חמוצה
140 גרם (1 כוס + 2 כפות) אבקת סוכר, מנופה

אופן הכנה:
מסננים גבינה בבד חיתול נקי המונח מעל מסננת, מעל קערה. מניחים כך למשך חצי שעה -שעה, על השיש (תלוי בטמפרטורה במטבח) או במקרר.
מחממים תנור לחום 150 מעלות.
מעבדים את כל חומרי הקלתית יחדיו במעבד מזון, עד לקבלת פירורים (אצלי יצא כמעט-בצק, ולא פירורים- זה בסדר גמור גם כך). מניחים את הפירורים/בצק על תחתית תבנית משומנת בחמאה מומסת, מהדקים היטב ומיישרים את השוליים (אני קיררתי את הקלתית המרודדת במשך 10-20 דקות במקפיא). אופים עד לקבלת גוון זהוב (אפיתי 10 דקות כשנייר אלומיניום מכסה את הבצק ו-5 דקות נוספות בלעדיו). מוציאים ומהדקים את הבצק לתבנית בעזרת גב של כף, לפני שהבצק מצטנן.
מערבבים את כל חומרי המלית ויוצקים על הבצק האפוי.
מחממים תנור לחום 190 מעלות ואופים במשך 10 דקות. מנמיכים לחום 140 מעלות ואופים במשך 30-40 דקות (אצלי זה לקח כמעט 60-75 דקות) עד שהעוגה נראית יציבה דיה.
בזמן שהעוגה נאפית מכינים את הציפוי: מערבבים שמנת חמוצה ואבקת סוכר מנופה עד לקבלת קרם חלק.
מוציאים את העוגה מהתנור, מניחים את התבנית על גבי צלחת גדולה ממנה (עבור עודפי הציפוי העתידים לטפטף אליה), מורחים עליה מיד את הציפוי, מצננים בחוץ ומעבירים למקרר למשך לילה לפני שניתן להגישה

לדף הרשומה

סלט עדשים בשני צבעים עם גבינה צפתית

סלט נפלא , קל ומשביע ביותר. יכול להוות גיוון נהדר לסלטים הירוקים וסלטי הירקות השונים, אפילו בתור תוספת. יש בו שפע של טעמים וצבעים והוא מתאים מאוד לחג.

טיפ - כדאי לקנות גבינה צפתית לפי משקל המחלקת המעדניה ברשתות השיווק, לרוב המחיר זול יותר מאשר לקנות אריזה מוכנה במקרר מוצרי החלב.

מתכון מתוך חוברת תנובה לשבועות 2013

סלט עדשים בשני צבעים עם גבינה צפתית

6-8 מנות

רכיבים:
1 כוס עדשים שחורות
1 כוס עדשים כתומות (עדיף שלמות ולא חצויות)
1 כוס חמוציות מיובשות (עדיף לא ממותקות)
1/2 כוס שקדים מולבנים חצויים וקלויים
250 גרם גבינה צפתית 5%
4 גבעולי בצל ירוק קצוצים, כולל החלק הלבן או חצי כוס עירית קצוצה
עלים קצוצים מ 1/2 צרור נענע

לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות סוכר
מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן הכנה:
1. מכינים את העדשים : מבשלים את שני סוגי העדשים בסירים נפרדים : ממלאים כל סיר ב 1 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים עדשים ומבשלים  10 דקות לעדשים השחורות ו 6 דקות לעדשים הכתומות. עד שהן רכות אך לא מתפרקות. מסננים, מצננים קלות ומעבירים לקערה.
2. מכינים את הרוטב : שמים את חומרי הרוטב בצנצנת, סוגרים במכסה תואם ומנערים נמרצות עד שהסוכר נמס ונוצר רוטב אחיד. יוצקים על העדשים, מערבבים ומשהים לפחות 30 דקות ואפשר עד יממה (במקרר).
3. מכינים את הסלט בסמוך להגשה : מערבבים את העדשים עם יתר החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.

 

 

 

לדף הרשומה

מטעמים טבעוניים לשבועות - פוסט שיווקי בנושא "מוצר השנה" חלק 2

 

         

           ירקות מוקרמים ב"בשמל" שקדים                 לחמניות קמח מלא ומשקה שקדים                             עוגת שקדים טבעונית

אמשיך לסקור את מוצרי השנה שניסיתי ונסיים -איך לא - עם שלושה מתכונים טבעוניים במיוחד לחג השבועות : עוגה מעולה, לחמניות מיוחדות וירקות מוקרמים ברוטב "בשמל" טבעוני.

כשחזרנו לאולם חיכתה לנו תצוגה מרשימה ביותר של כלי מטבח מסדרת השיש השחור,  עליה ניצח ברוב חן רון יוחננוב, שף הבית של היצרנית, חברת food appeal. המוצרים חדשנים ואיכותיים בזכות שני דברים: הראשון הוא הבסיס העבה עם תחתית אינדוקציה המפזרת את החום ביעילות והדבר השני הוא השיש השחור שהוא בעל תכונותNON STICK ונקי מכימיקלים רעילים. אפשר להשתמש בכלים על כל סוג של כיריים - גז, חשמל או אינדוקציה - וגם בתנור. 

 

תוך כדי הסבר על הכלים השונים הדגים לנו רון הכנהת חביתה ללא שימוש בטיפת שמן. מיותר לציין שהחביתה יצאה מושלמת. שמחתי לקבל מחבת הביתה שכן בכל בוקר אני מכינה לבן הגדול לבית הספר כריך עם חביתה וחשבתי שזו תהיה הזדמנות מצוינת לבדוק האם רק השף מסוגל להכין חביתה ללא שמן במחבת. אז זהו, שלא. גם אני הצלחתי, ויותר מפעם אחת. החביתה לא נדבקת אלא מחליקה בקלילות היישר לתוך הלחמניה. החברה מבטיחה כי הציפוי נשאר עמיד לאורך שניםשכן מדובר ביחידה אחת ולא בצייפוי שעלול להתקלף. מי שבכל זאת אוהב את המרקם המתפצפצץ של הטיגון יכול להשתמש במעט ספריי שמן רק לשם קבלת המרקם, שכן מבחינת מניעת הדבקות אין שום צורך להשתמש בשומן מכל סוג שהוא. אהבתי מאוד את המוצר ואני אפילו שוקלת לקנות את מחבת הפסים של הסדרה, לפעמים שבהן אין לי כח להפעיל גריל גז כדי לצלות כמה שיפודי ירקות או מנה קטנה של בשר.

 

המשכנו הלאה לדנונה אקסטרה פרי. הצגת המוצר לוותה במעין ניסוי קצר ומהנה שבו חווינו כיצד חוש הריח וחוש הראיה משפיעים על חוש הטעם. מדובר ביודורט לשתיה עם פירות - 20% אחוזי פרי במוצר.

 

כמי שמאוד אוהבת יוגורט שמחתי מאוד לנסות את המוצר. שילובי הטעמים מקוריים ומיוחדים (אבטיח ומלון, אגס ותפוח, תפוז ומנגו והשילוב המוכר והותיק של תות ובננה), המרקם נעים, הטעם עשיר והכי שוב מבחינתי - לא מתוק מדי כך שאפשר להנות מטעמי הפירות מבלי שהמתיקות תשתלט עליהם. המוצר נוח מאוד משתי סיבות עיקריות - יש לו פקק כך שאפשר להשתמש בו בהפסקות, ובנוסף אפשר לשתות אותו מבלי צורך להשתמש בכפית כך שאפשר לקחת אותו לדרך. אריזת ההתנסות שקיבלתי הספיקה לי ליומיים, אחריהם הלכתי ורכשתי לי עוד כמה בקבוקים כדי שאוכל לקחת איתי לעבודה בתור ארוחה קלה. אהבתי! 

אי אפשר בלי קצת נשנושים לנפש. אני אוהבת את הטרנד החדש של חטיפים שפונים לקהל מבוגרים. למרות שאין לי שום בעיה לרדת על שקית במבה, אני מוצאת את עצמי לפעמים מחפשת משהו קצת אחר, שמיועד למבוגרים מלכתחילה ולא למבוגר שהתשלט על שקיות החטיפים בבית. בשביל זה בדיוק המציאו את "קליק לייבל". חברת "ורד הגליל" (שאני מאוד מאוד אוהבת את המוצרים שלה ומשתמשת בשוקולד מריר שלה לאפיה) מתחה את מותג "קליק" והוסיפה את הליין היוקרתי "קליק לייבל".

הרעיון הוא אותו רעיון - חטיפי שוקולד מצופים. השילובים הם הענין : אגוזי לוז מקורמלים מצופים בשוקולד וקפה, שקדים מצופים שוקולד לבן ונגיעות רימון (!), פקאן בקרמל מצופה שוקולד וקקאו ודגנים צופים שוקולד מריר עם קפה ונוגט. טעים טעים שאי אפשר להפסיק ומזל שהחטיף מגיע באריזות אישיות של 50 גרם כך שיש מעין מבוגר אחראי שמגביל את הכמות. אם מתחשק פינוק מתוק. אני שמרתי את האריזה במקרר ובסוף כל ארוחת צהריים לקחתי לי 3-4 יחידות בתור קינוח.

חטיף נוסף שאהבתי מאוד הוא בייגלה "שבורים". אחרי שהיו לנו "שטוחים" - בייגלה שטוחים כמו דיסקיות - יש את ה"שבורים" - שברי בייגלה מתובלים. אני מכירה מוצר דומה אמריקאי של Snyder's שאני מאוד אוהבת ולכן שמחתי מאוד לטעום את המוצר הזה.

 

המוצר מגיע בשני טעמים : בצל ובר-בי-קיו. את הבר בי קיו זללתי בעודי צופה בפרק השבועי החדש של "מד מן" . האריזה של הבצק המקורמל "נתרמה" למתבגר וחבריו שהתלהבו ממנה מאוד  והכריזו על המוצר בתור הלהיט התורן. לטיול השנתי שאליו יצאו היום קנו עוד כמה וכמה "שבורים". 

המוצר הבא הגיע אלי בדיוק בזמן :  משקה שקדים של אלפרו. כאם לילד הסובל מאלרגיות במיוחד בעונת המעבר כמו עכשיו, קיבלתי המלצה עבורו להפחית את השימוש בחלב פרה ניגר. אחד הדברים האהובים עליו ביותר הוא קורנפלקס (הפשוט של תלמה) עם חלב והוא הצטער מאוד כשהתברר לו שייאלץ להמנע מה שיותר מכך. הגשתי לו מנה עם משקה שקדים במקום חלב פרה והוא הסכים לטעום. בהתחלה הטעם היה לו מוזר, אך מהר מאוד הוא התרגל לטעם השונה והמתקתק מעט וסיים את המנה עד סופה. גם אני טעמתי מהמשקה, אפילו הוספתי אותו לקפה של הבוקר. למשקה מתיקות עדינה, אין לו טעם לוואי והוא יכול להוות תחליף נהדר לחלב מן החי. בנוסף, הוא מכיל פחות ממחצית הקלוריות שבחלב פרה רגיל ויכול להוות תחליף דל שומן.

 שוק המשקאות שמהווים כתחליף לחלב כבר מזמן הרבה יותר מאשר "חלב" סויה. אפשר היום למצוא שפע של משקאת כמו חלב שקדים, חלב אורז, חלב שבולת שועל, חלב אגוזים ועוד. ברב הפעמים אפשר גם למצוא מבצעים על המשקאות ואז מחירים לא יקר כל כך. 

הרעיון להשתמש במשקה שקדים במקום בחלב פרה מצא מאוד חן בעיניי שכן אני מוקפת חברים וחברות טבעוניים מכל עבר וזו בהחלט הזדמנות פז עבורי לנסות ולהציע להם מתכונם שיתאימו לחג שבועות שבו חוגגים את הטבע והיבול ולא רק את החלב מן החי. הכנתי עם משקה השקדים כמה מתכונים נפלאים ואני שמחה לחלוק אותם אתכם. מומלץ גם למי שלא טבעוני.

טיפ - רוטב ה"בשמל" יצא כל כך טעים שאני שוקלת לאמץ אותו באופן קבוע. גם טעים, גם בריא יותר וגם משמין הרבה הרבה פחות. 

ירקות מוקרמים ברוטב שקדים

מבוסס על מתכון שראיתי באתר AtMag

רכיבים:
3 כוסות ירקות מעורבים לפי בחירה (ברוקולי, כרובית, גזר, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, קולרבי ועוד)

לרוטב
5 כפות שמן
2 כוסות חלב שקדים
4 כפות קמח
1/2 כפית ממרח חרדל
1 כף רוטב סויה

לתיבול
מלח, פלפל שחור טחון טרי
אגוז מוסקט מגורר

להגשה:
1/2 כוס שקדים קצויים קצוצים

אופן הכנה:
1. משרים את  את הכרובית והברוקולי במים עם חומץ למשך 10 דקות ושוטפים היטב. קולפים את ירקות השורש וחותכים לקוביות גדולות. קולפים את הגזר וחותכים לרצועות עבות.
1. חולטים את הירקות במים רותחים כ 10 דקות. במהלך הבישול מכינים קערה גדולה עם קוביות קרח שתוכל להכיל את הירקות. מוציאים ומעבירים מיד לקערת קוביות הקרח. לאחר כ 2 -3 דקות מעבירים לתבנית גדולה ומסדרים בשכבה אחת.
2. הכנת הרוטב : מחממים בסיר קרן את השמן. מוסיפים את הקמח ומערבבים מיד לקבלת רביכה אחידה. מוסיפים את חלב השקדים בזרם דק בהדרגה, תוך בחישה מתמדת (כדי למנוע גושים). בוחשים על להבה בינונית עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש. מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול.
3. מחממים את התנור ל 180 מעלות. יוצקים את הרוטב על הירקות שבתבנית ומפזרים מעל את השקדים הקצוצים. מכסים בנייר כסף ואופים בתנור 15 דקות. מוציאים את נייר הכסף (בזהירות , כלואים תחתיו אדים חמים) וממשיכים לאפות עד 5-10 דקות, עד להזהבה קלה. מגישים.

מתכון מהבלוג "מפולפלת"

עוגת שקדים טבעונית

תבנית אינגליש קייק

רכיבים:
1 כוס חלב שקדים
1 כפית חומץ תפוחים
1 כוס + 2 כפות קמח רגיל
1/3 כוס קמח שקדים
1.5 כפיות כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
3/4 כוס סוכר (או ממתיק טבעי כלשהו)
1/3 כוס שמן צמחי
1 כפית תמצית ווניל
2 כפיות תמצית שקדים
חופן שקדים פרוסים

אופן הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים את התבנית.

בינתיים, מערבבים את חלב השקדים עם החומץ ונותנים להם לעמוד בקערה בצד.

בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים – קמחים, אבקת אפייה ומלח.

מוסיפים לקערה של החלב והחומץ את הסוכר, התמציות והשמן ומערבבים הכל. שופכים לתוך ״שקע״ שחופרים בקערת היבשים ומערבבים הכל עד לקבלת מרקם אחיד (להשתדל לערבב כמה שפחות).

מעטרים בשקדים פרוסים ואופים 30-35 דקות או עד שהעוגה יציבה, מזהיבה ויבשה מבפנים (בודקים עם קיסם).

נותנים לעוגה להתקרר כ-10 דקות לפני ההגשה.

לחמניות קמח מלא וחלב שקדים

מתכון של גלי לופו אלטרץ, מדור האוכל של "לאשה" 11.05.15

8 לחמניות

רכיבים:
500 גרם קמח מלא
1 כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
2 כפות סוכר חום בהיר דמררה
1 כפית מלח
1/2 1 כוסות חלב שקדים
4 כפות שמן (זרעי ענבים או פשתן או אחר)

להברשה
1 כפית סילאן טבעי
1 כפית מים

אופן הכנה:
1. מנחים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח,השמרים, הסוכר והלח. לשים במהירות אטית ויוצקים בזרם דק את חלב השקדים, עד שכולו נטמע בקמח. מגבירים את מהירות הלישה בהדרגה ויוצקים את השמן. לשים עוד 6-7 דקות, עד שמתקבל בצק אלסטי למגע וחלק למראה. מכסים בניילון ומניחים לתפיחה שעתיים.
2. מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי, מעצבים לגליל גדול וחותכים אותו ל 2. חותכים על מחצית ל 2 וכל רבע ל 2 כך שמתקבלים 8 חלקים שווים בגודלם. מעצבים מכל חתיכה לחמניה עבה במרכזה וחדה בקצוות ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר פיה. מערבבים את הסילאן והמים ומברישים את החלמניות בעדינות. בעזרת מספריים יוצרים בהן חתכים קטנים לקישוט.
3. מחממים את התנור ל 190 מעלות ובינתיים מניחים את הלחמניות לתפיחה שניה קצרה (אין לתת להן לתפוח יותר מ 25 דקות)
4. אופים 20-25 דקות, עד השחמה. מוציאים מהתנור, מכסים במגבת נקיה ומניחים לצינון מלא. מגישים. הלחמניות במיטבן ביום ההכנה. ניתן לשמור אותן עד יומיים במקרר ולחמם קלות לפני ההגשה. ניתן גם לשמור בהקפאה

 

 

 

 

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל danam20 אלא אם צויין אחרת