00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

עוברת דירה

שלום חברים

החלטתי לעבור דירה , למקום פרטי משלי .
אני מזמינה אתכם לבקר , להתרשם , להגיב ולעשות לייק .

אני עוזבת פיזית , אך בליבי אני כאן עם הקוראים והחברים הנפלאים שלי .
אני מקווה שתבואו איתי .
חבריי הבלוגרים , אני ממשיכה לעקוב , לקבל ממכם השראה ולהגיב על מה שאני אוהבת .

הנה קישור לבלוג החדש שלי , חלום ישן שהתגשם
http://cookingdreams.co.il/

תודה

חיה

לדף הרשומה

מרק עדשים עם קרם קוקוס וצ'יפס קוקוס

 
 




 



 
אין לי הרבה מה להגיד , כי המחשבות קצת קופאות לי במזג אויר שמתקרר ,  גם אם מדובר בשתי מעלות למטה .
 
אני מעדיפה אז  להצטנף , באיזה חלוק גדול וישן , חלוק של שנים. אני והחלוק מכירים אחד את השני כבר הרבה זמן ואין לנו צורך בהעמדות פנים .
 
המחשבות מתכנסות פנימה , לא בהכרח לאיזה שיח פנימי , או תובנות אישיות וקוסמיות .
 
אלא סתם  , מחשבות מרפרפות .. הכי כיף כמובן זה לבהות בסדרות משובחות שצברתי לי בדיוק לזמן הזה . כמו למשל הסדרה הזו   עם שחקנים מופלאים באמת  .

האווירה הקודרת שבסדרה , מתאימה לי בול עכשיו ובכלל , אוהבת סדרות קודרות ומסתוריות .
 
מרק יכול להוציא אותי ממקומי הנוח , ולטרוח עליו .
 
עדשים הם חומר  גלם  נבחר למרקים של חורף , הם נמסים ונטמעים לגמרי בנוזלי המרק  , עד שאי אפשר להבחין בין נוזל למוצק .
 
אני אוהבת מרקים  סמיכים ומלאי תבלינים מחממים . מתיישב לי טוב עם החלוק והסדרה .
 
התכנסות זה טוב לחורף .
 
 
 
 
 
עדשים זה בכלל לנסיכות
 
 
 
 
 
 
מרק העדשים הזה , זכה לפופולריות רבה והתגובות היו נפלאות .
 
המרק הנוכחי , הולך להתחרות בו חזק .
 
אין אדם שיכול לעמוד בפני הריח שנישא מהשולחן כשמגישים אותו .
 
ריחות תבלינים אקזוטיים עוטפים מסביב וממלאים את החך ברבדים של טעמים . פעם מרגישים את הקארי , פתאום את ההל ואח"כ את הכמון  .
 
העדשים מתרככות באופן שהמרק נעשה נזידי , משביע ומותיר תחושת  סיפוק  וחיוך של חתול ציישירי שבע .
 
מה צריך:
 
1/2 כוס עדשים צהובות
 
1/2 כוס עדשים כתומות שלמות
 
1/2 כוס עדשים ירוקות קטנות
 
1/2 כוס עדשים שחורות
 
 
 
 
 
 
1 בצל גדול קצוץ דק
 
5 שיני שום  שמנות קצוצות דק מאד
 
1 מקל למון גראס , מקולף מעליו החיצוניים וקטום מהגזע שלו . עד שמגיעים ממש לליבה , קצוץ מאד דק .
 
 
2 ס"מ ג'ינג'ר טרי , קצוץ דק
 
1 פלפל צ'ילי טרי קצוץ דק
 
4 כפות שמן זית
 
1 פחית קרם קוקוס  , יש גם חלב קוקוס , אך למרק הזה תעדיפו את הקרם שנותן סמיכות טובה למרק .
 
2 כפיות אבקת קארי טרייה
 
1 כפית כורכום
 
1 כפית גדושה כמון
 
4 תרמילי הל  - רק התוכן .
 
1/2 כפית פלפל שחור
 
מיץ מלימון אחד  , אם יש ליים , משתמשים ב 2 ליים ועוד 1/2 לימון רגיל
 
 
 
10 כוסות מים /ציר ירקות
 
כוסברה קצוצה לפי הטעם , אני אוהבת הרבה , שזה אומר 1/2 חב' גדולה .
 
למי שלא אוהב כוסברה שימיר לפטרוזיליה על אחריותו J)
 
צ'יפס קוקוס להגשה , אני אוהבת לקלות את הקוקוס על מחבת יבשה ולהגיש ישר , אחרת הקוקוס מתרכך ומאבד את הקראנצ'יות ההכרחית לחוויה הכוללת .
 
 
 
 
בספייסס יש להשיג קוקוס מתוק- מלוח שנהדר למטרה , אבל אם אתם לא משוגעים כמוני , תסתפקו בכל שבבי קוקוס שתמצאו  , רק לא מתוק .
 
 
 
ההכנה:
 
שוטפים היטב את העדשים ומסננים .
 
מטגנים את הבצל בשמן הזית עד הזהבה קלה .
 
 
מוסיפים את הג'ינג'ר , שום , למון גראס וצ'ילי ומטגנים תוך בחישה כדקה , נזהרים לא לשרוף  .

 
 
 
מוסיפים את התבלינים , מנערים את הסיר . מטגנים קצרות רק כדי לאפשר לתבלינים להוציא את הארומה שלהם .


 
 
 
מוסיפים את העדשים  , מערבבים ומטגנים עוד 2 דק' .


 
 
עכשיו הזמן להוסיף מים או ציר ירקות  , להביא לרתיחה , להנמיך להבה , לכסות ולבשל כ-20 דק' .
 
כדאי להשגיח , כי העדשים סופחות אליהן נוזלים ואתם עלולים להישאר בלי מים .
 
עכשיו הזמן להוסיף  את קרם הקוקוס ,  מלח לפי הטעם  , עוד מים אם צריך עד לסמיכות הרצויה , המרק אמור להיות סמיך .
 
מבשלים עוד 15 דק' על להבה נמוכה , בוחשים מידי פעם כשחולפים על פני הסיר .
 
זה הזמן להוסיף את מיץ הלימון והכוסברה  , עוד מלח אם צריך ...
 
בישול של עוד 5 דק' וזהו .
 
אם יש לכם ציר עוף , אין לי התנגדות שתוסיפו , אבל בעיקרון זה מרק שגם טבעונים וצמחונים יכולים לאכול .
 
תוסיפו בהגשה את הקוקוס ועוד כוסברה קצוצה בצד למי שרוצה .


 
 
 
לדף הרשומה

צלחת הבריאות שלי עם קינואה ורוטב ממכר




 










 




 

איך שמגיע החורף , אני ממלאה את הבית בירקות .


 

שמתם לב , איך לאט  , אבל בבטחה ,אנחנו נהיים עולם גדול .


 

החורף באמת מבלבל אותי , רק אני מתרגלת לירק אחד ומגיח לו שני . חלקם מוכרים וממש חיכיתי להם וחלקם מפתיעים , כי לא חשבתי שמישהו חלם עליהם כמוני .


 

לא רק חלם , אלא עשה מעשה ורקם חלום למציאות .
 




 


 

 


 

אחרי שהתרגלתי לעגבניות השרי על כל צבעיהן  , מגיחות  נפלאות הצורה  , איטלקיות  ,

מנומרות  מאורכות . עכשיו אני רק מחכה לירוקות ולצהובות הגדולות  של שם ...


 




 


 

פתאום יש לנו  גם שעועית מנומרת באדום  , ושעועית סגולה  .


 

אפונה מתוקה שקוראים לה במרחקים   sweet pea  , וכשטעמתי אותה שם פריכה ודקיקה  , עם אפונים מתוקים שלא צריך אפילו לבשל  , הייתי צהובה מקנאה .



 אמרתי , למה למה אין לנו כאלה  . אז עכשיו יש , ניצנים  ומחירם בשמיים  , אבל גם 100 גר' עושים אותי מאושרת


 

גם  אפונה סינית  יש , ואפונה ירוקה טרייה ,  גם אספרגוס עם כרבולת יפה ובוהקת .
 
הסלקים , כאן באמת נהיינו עולם . ורודים , צהובים , אדומים קטנים ולבנים .
 
 


 


 

מהסלקים אני אף פעם לא שבעה ,ותמיד אני קונה יותר ממה שאני צריכה .


 

את הגזר ,הייתי רואה רק בצילומי אוכל   , ונעשית מתוסכלת ככה בשקט  .


 


 

עכשיו כבר יש  ,  גזר  סגול  עם לב צהוב , סגול עם לב וורוד , כתום בשני גוונים , ולבן .



 


 

פרחי קישואים , קישואים קטנים וצהובים  , מפוספסים , קישואים פחוסים וקישואי בלאדי .


 

אני אומרת לכם  , מעצמת ירקות אנחנו  .


 

 כן זה ממלא אותי בחדווה , בדמיון ועשיה .


ירקות בסלסלת אידוי עם קינואה ורוטב ממכר:


 

 


 

 


 

 




 


 

הכי כף לאכול את הירקות הטריים האלה , כמעט כמו שהם . חתוכים דק , מושרים קלות  בשמן זית ,לימון , אולי בלסמי משובח ומעט דבש .



לצרף להם עלים כמו פטרוזיליה , בצל ירוק , ראשד   , ועלי חסה  . גבינה כלשהי  , או איזה דגן .


 

או מאודים   , על אורז מלא או רגיל , קינואה או כל מה שתבחרו בו   . רוטב כמו שאני מציעה

שהוא טעים בטירוף , אפילו ליקקתי את השרידים מהקערית


 


או סתם שמן זית , מלח , לימון  וירוקים קצוצים למעלה .


 



 

אבל אני חושבת שירקות מאודים דורשים מאתנו מינימליסטיות  , כדי לתת להם את הבמה  ולהדגיש את טעמם .


 








 
 
 
 
 



 


 

את ההשראה למנה הזו קיבלתי מהבת הגאונה שלי   , שיוצרת מאכלים עתירי דמיון ומרהיבים . השארתי לה זכויות יוצרים והכנתי אחרת , אבל שמרתי על צביון המנה .


 

 אין כאן כמויות מדויקות לגבי הירקות והקינואה , כי זה באמת תלוי במס' הסועדים .


 

אני מציעה כאן כמות ל2 סועדים רעבים  , צריך להגדיל כמויות , או להכין בפעמיים , אלא אם יש לכם סלסלת אידוי ממש גדולה .


 

אם נשאר , מערבבים את כל החומרים ושומרים במקרר , מחממים למחרת במיקרו , וזה עדיין טעים מאד .


 

לקינואה:


 

1 +1/4 כוס קינואה   שטופה ומסוננת , אם תעשו את זה במסננת  , אז לא "תברח " לכם קינואה בכלל .


 

1 +1/4 כוס מים


 

1/2 כפית מלח


 

1 כף שמן זית


 

מכניסים הכל לסיר קטן , מביאים לרתיחה . מנמיכים להבה  למינימום  ומבשלים עד שאין מים
 
 משאירים לעוד 3 דק' . מתקבלת  למטה  שכבה זהובה , לא שרופה (נא להשגיח) שנותנת קראנצ'יות לקינואה . כך אני אוהבת את הקינואה שלי.



 


 

לירקות:
 

 


 

בעיקרון אפשר להשתמש באיזה  ירק שרוצים .


 

את הסלק פורסים לפרוסות דקות , קישואים לפרוסות עבות יותר , אפונה או שעועית  משאירים שלמות , רק מורידים את הסיב שעובר לאורכן .


 

לאספרגוס מורידים את ה1/3 התחתון , וחותכים את השאר לשתיים .


 

עלי תרד /עלי סלק / קייל שהוא חדש במחוזותינו  , והוא ממש פצצת בריאות .


 

ברוקולי , בטטה חתוכה לפרוסות או קוביות  , תפוח אדמה , כמו הבטטה .


 

הרשימה מתארכת עד אין קץ . אני מציעה לגוון וגם להשתמש במה שיש בבית


 

את הירקות  הקשים מניחים בחלק התחתון של סלסלת הבמבוק , את הירקות הרכים יותר בחלק העליון .


 

אני אוהבת לשים נייר פרגמנט מתחת לירקות , אפשר גם לשים עלי כרוב או כל ירק עלי ממה שציינתי כריפוד לשאר הירקות .


 

בסיר רחב שיכיל את סלסלת האידוי , שמים מים עד למחצית הסיר , מביאים לרתיחה . מניחים את סלסלת האידוי ומנמיכים להבה .


 

מבשלים בין 8 -9 דק'  או עד לנגיסות האהובה עליכם  . אני ממליצה לא לבשל יתר על המידה .


 

אם הירקות בחלק העליון התבשלו , ניתן להסיר  מהסלסלה , להניח בצד ואת המכסה להעביר לחלק שעדיין מתבשל .




בינתיים מכינים את הרוטב המעולה!!!!

 

 

 

 

 

בקערית קטנה שמים:


 

2 ס"מ של ג'ינג'ר טרי מגורד


 

1 שן שום מגורדת


 

2 כפות שמן זית


 

1 כפית שמן שומשום


 

2 כפות רוטב סויה


 

1/2 פלפל צ'ילי טרי קצוץ או 1/4 כפית צ'ילי יבש טחון


 

מיץ מליים אחד או מיץ מ1/2 לימון


 

1 כפית סירופ מייפל /או דבש

פלפל שחור גרוס
 


 


 

מלח גס לפי הטעם  ועוד טיפה על המנה המוגמרת .


 

ההגשה:


 

מערימים  קינואה /אורז  בקערית או  בצלחת .


 

עליה מסדרים יפה את הירקות .


 

מזליפים רוטב בנדיבות ואולי עוד טיפה מלח גס ..


 

כל כך הרבה בריאות בצלחת אחת .


 




 
לדף הרשומה

כשהחורף נותן לך סלק

 

 

 

 

 





הסלק מבטא את טעם האדמה , אמרו את זה קודם לפני , לא משנה.
 

כשתלכו לקנות סלקים , תקנו את הקטנים שבשרם מוצק , עורם מתוח והם  אדומים  - סגולים ומבריקים
 

ראיתי כבר כאלה שעליהם נבלו ובשרם רך , נגיעה בהם משאירה עקבות . אני מרחמת עליהם , כמו על עוד המון דברים שהפוטנציאל שלהם לא מומש.

 

אני אוהבת את שלי מלאי חיים , בטח שרגבי בוץ מרגשים אותי , כי אני מבינה שחפרו אותם מהאדמה , חילצו אותם בעדינות , בדיוק בשבילי.


כשגשום וקר האדמה נותנת סלק בנדיבות , לכן אל תגעו בכלל בסלק בקיץ , תמתינו בסבלנות , כל דבר בעיתו.
 

אני גם יודעת כמה מתוקים הם ברעננותם , ואיך אפייה בתנור תאפשר להם להוציא יותר מתיקות  ותקרמל אותם  , עטופים בסוכרים של עצמם .






 

אני לא אוהבת לבשל סלק , כי אני לא יכולה לראות איך הסלק מאבד את צבעו לתוך המים , כאילו מוציא את נשמתו בשלבים.

אני אוהבת שכל האדום כלוא בפנים וברגע האמת , הוא יעניק את צבעו לכל מה שלידו .
 

אז אני מקרצפת אותו במברשת קטנה , נזהרת לא לפצוע בבשרו . אוהבת לראות את ידיי נצבעות בצבעו האדום.
 

אני מניחה את הסלקים בתנור בשלמותם או חצויים , מזליפה שמן זית בנדיבות , מלח גס ופלפל שחור גרוס . לפעמים גם ענף או שניים של תימין וזהו .





 

 

ברוב הפעמים ,אני מעדיפה אותם חיים  . אוהבת את הטעם האדמתי שלהם ורק מתבלת אותם כל פעם קצת אחרת .

 

קרפאצ'יו סלק עם אפונת ואסבי



 

 

 רוטב פיוז'וני שמשתדך נהדר לטעמי הסלק שבא כמו שהוא , ללא בישול . חשוב לפרוס דק את הסלק באמצעות סכין חדה מאד או מנדולינה
 


 

מה צריך שיהיה בבית:
 

4 סלקים טריים מאד בגודל בינוני

 
2 בצלים ירוקים קצוצים
 
 
2 כפות אפונת וסאבי קצוצה
 
 
לרוטב:
 
 
מיץ  מ - 2   לימון ליים  או  מיץ מ 1  לימון רגיל
 
 
2 כפות חומץ בלסמי
 
 
1 כף סילאן
 
 
4 כפות שמן זית מאיכות טובה
 
 
1 כף רוטב סויה
 
 
1 כף יוזו  (מעניק טעם הדרים עדין)
 
 
1/2 פלפל צ'ילי קצוץ דק
 
 
1 כף חומץ אורז
 
 
1 כף מירין
 
 
מלח גס לפי הטעם

 

ההכנה:
 

פורסים את הסלק לפרוסות דקיקות .
 

מערבבים את כל חומרי הרוטב .
 

משרים את הסלק  ברוטב למשך שעה לפחות .
 

מוציאים מהרוטב , ומסדרים על צלחת גדולה בחפיפה .
 

מטפטפים 4 כפות מהרוטב למעלה .
 

 מפזרים את הבצל והוסאבי ומגישים מיד .



 

 

דאיקון וסלקים צבעוניים

 


 
מה צריך:

 

2 צנון דאיקון , יש לו טעם לא חריף מידי , עם רמז  לוסאבי .
 

3 סלקים אדומים
 

2 סלקים וורודים
 

 2 סלקים צהובים  (אם יש)
 

אם אין משתמשים בדאיקון וסלקים טריים מאד אדומים .
 

3 בצלים ירוקים קצוצים דק
 

1/4 חב' כוסברה או פטרוזיליה  שטופים וקצוצים דק
 

מיץ מלימון גדול
 

3 כפות שמן זית
 

 מלח גס
 

1/2 פלפל צ'ילי קצוץ דק





 

ההכנה:
 

 מגרדים על מגרדת לקערה את הדאיקון והסלקים





 

מוסיפים את שאר החומרים .

 

 

 

 

 

מערבבים היטב ואוכלים מיד .




 

לדף הרשומה

חריימה של סבתא לולי

 


 







 
סבתא לולי שהיא בכלל לא סבתא שלי , אלא החמות של אחותי  ואימא של משה .  מכינה לנו פלפלצ'ומה ,  מתי שנרצה .
 
 
 כשרק נראים סימנים של התרוקנות והכפית האחרונה  בודדה לה שם בפנים  , אנחנו מתקשרות למאיה  , שתדבר עם סבתא לולי .
 
 
אפילו הילה במרחקים מקבלת אספקה שוטפת .


כל אימת שמישהו מגיע לבוסטון  , הסבתא מקבלת טלפון בהול .

 
 
אני לא יכולה אפילו לדמיין חריימה   כהלכתו בלי הפלפלצ'ומה שלה .
 
 
זה הבסיס וזו המהות של חריימה אמיתי .
 
 
חריימה מכינים מדג לוקוס , אפשר גם מוסר , אבל לוקוס זה השידוך הכי מתאים .
 
 
חריימה אוכלים רק ביום שישי ,  עם חלה רגילה , קרועה ביד .  חריימה אוכלים בידיים .
 
 
טובלים היטב ברוטב , פה גדול...   אה כן והמון מפיות .
 
 
העיניים קצת דומעות , היד נשלחת אל כוס המים שהוכנה מראש , לגימה  ולעונג הבא .
 
 
אין לי גרסת לייט לדבר הזה , חריימה אוכלים חריף או לא אוכלים בכלל .
 
 
תמיד הכנתי חריימה וכולם היו מרוצים , אבל אמרו לי שהגרסה של מאיה אחותי טעימה יותר ונותנת


פייט אמיתי לחריימה המעולה שלי .
 
 
מאחר ומאיה ניזונה מהמקור , משורשי יהדות לוב  , הכנתי בדיוק כמוה .
 
 
מה להגיד ? שווה פי אלף .
 
 
 
דג חריימה של סבתא לולי ומאיה
 
 
 
 
 
 
 
 
 למי שאין מקור לפלפלצ'ומה , אז זה מה שהסבתא אומרת:
 
 
יש את הנוסח הסיזיפי אך המקורי יותר שלו אנחנו נדרשים למצרכים הבאים:
 
 
15 פלפלים חריפים יבשים , גדולים
 
 
1 ראש שום
 
 
1 כף כמון
 
 
1 כפית כרוויה (קימל טחון)
 
 
מלח
 
 
4 כפות שמן
 
 
ההכנה:


 משרים את הפלפלים  במים  למשך 30 דק' – שעה .

 
 
מסירים גבעולים וגרעינים אם לא רוצים חריף מידי .  מנגבים מעודף מים .
 
 
מקלפים את השום .
 
 
 טוחנים יחד את הפלפלים והשום , מוסיפים אחר כך את התבלינים  ,  את השמן ומלח לפי הטעם .
 
 
מעבירים לצנצנת  , שמים מעט שמן למעלה  . שומרים במקרר או מחלקים קצת לשכנים .
 
 
הגרסה השנייה מקלה ראש  (לאן נגיע)
 
 
לה אנחנו נדרשים ל:
 
 
200 גר' שום , קלוף וכתוש
 
 
5 כפות פפריקה חריפה
 
 
מלח לפי הטעם
 
 
4 כפות שמן
 
 
1 כף כמון
 
 
1 כפית כרוויה (קימל טחון )
 
 
מערבבים הכל  ושומרים בצנצנת , מכוסה במעט שמן (לא להציף)
 
 
אחרי שחיסלנו את חובנו לחברה  , נמשיך באותנטיות  לדג עצמו .
 
 
מה צריך:
 
 
8 חתיכות נאות של דג לוקוס או מוסר ים  (למתפשרים , כל דג יסכון למטרה )
 
 
8 שיניים של שום שמנמן
 
 
1 כף פפריקה מתוקה
 
 
1 כף גדושה פלפלצ'ומה
 
 
2 כפות גדושות רסק עגבניות
 
 
מיץ מלימון אחד
 
 
1 כף כמון
 
 
מערבבים לתערובת משחתית .
 
 
4 כפות שמן
 
 
ההכנה:
 
 
בסיר שטוח  , מחממים את השמן .
 
 
מוסיפים את התערובת שהכינונו  ומערבבים מהר , תוך הנמכת הלהבה וערבוב נמרץ  , שמא ייחרך .
 
 
מטגנים כך על להבה נמוכה כדקותיים  , כדי להוציא את הארומה של התבלינים אל השמן .
 
 
מוסיפים כ1/2 כוס מים . כאן העניין הטריקי , כי כרגע יש לנו פיתוי עז להוסיף עוד מים  , שזו טעות נוראית :-))
 
כי ברגע שנוסיף את הדגים , הם יוציאו מים משלהם  ואנחנו פשוט צריכים לסמוך עליהם בעניין הזה.
 
 






 
1/2 דקה אחרי שהוספנו את הדגים , נהפוך אותם  על צידם השני ונניח להם.


 
 
ננער את הסיר , נכסה ונעביר ללהבה נמוכה לעוד 25-30 דק' .
 
 
זה הזמן גם לבדוק לגבי המים , ניתן להוסיף מעט אם אין ממש מספיק רוטב , אולי גם להוסיף מלח  , אם צריך .
 
 
וזהו
 
 


 
להגיש עם חלה  , מפיות ומים .



 
לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אוכל לנשמה אלא אם צויין אחרת