00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

פשטידת פסטה וגבינות

30/05/2014

השבוע הייתי מאוד עסוקה (טוב, מה לעשות, גם זה קורה לפעמים) וכפועל נלווה לכך, לא יצא לי להיות הרבה במטבח. אבל בכל זאת לאכול צריכים לא?  (מבחינתי כל הזמן, לאומת זאת החצי שלי יכול להחזיק מעמד יותר זמן...) ולמרות זאת החלטתי בכל זאת להיכנס לכמה רגעים למטבח ולהכין משהו זריז. ומאחר והמקרר שלי היה עמוס בגבינות שונות שקיבלתי מתנובה לטעימות, החלטתי לשלב אותן יחד עם פסטה ולהכין לארוחת הערב פשטידת פסטה וגבינות. לא תאמינו אבל זמן ההכנה של הפשטדה היה קצר יותר מזמן ההכנה של הסלט שהתלווה אליה.

 

 

המצרכים:

  • 500 גר' פסטה ספירלי צבעונית

  • 100 גר' גבינת פטה עזים מפוררת

  • 100 גר' גבינת גלעד/קצ'קבל מגוררת

  • 100 גר' גבינת פרמזן מגורדת

  • 1/2 קופסא גבינת נפוליאון בטעם שום שמיר

  • 1 כוס יוגורט עיזים

  • מלח ופלפל (להיזהר עם המלח כי הגבינות גם מלוחות)

 

לרוטב הרויאל:

  • 2 ביצים

  • 150 מל' שמנת מתוקה לאפיה 15%

  • 1 שן שום כתושה

 

לקישוט:

  • 1 עגבניה פרוסה

  • 2 גבעולי טימין טריים

 

 

 

ההכנה:

  1. בשלו את הפסטה במים רותחים,עם מלח, עד למצב "אל דנטה". (הן עוד מתבשלות לאחר מכן באפיה)

  2. סננו את הפסטה וצננו מעט.

  3. ערבבו את הגבינות והיוגורט בקערה נפרדת. (השאירו מעט פרמז'ן מגורר לפיזור מעל הפשטידה)

  4. הוסיפו לתערובת הגבינות את הפסטה, הסיפו מלח ופלפל , ערבבו היטב והכניסו לתבנית משומנת קלות.

  5. ערבבו יחד את השמנת המתוקה והביצים, ושיפכו מעל הפשטידה.

  6. סדרו מעל את פרוסות העגבניה וגבעולי הטימין, והכניסו לאפיה בחום של 180 מע' למשך כ-35 דקות. (אם מתחיל להשרף למעלה, כסו בנייר כסף)

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם, ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

 

 

 

לדף הרשומה

עוגות שוקולד אישיות

 

הגוזלים שלי עזבו את הקן 
פרשו כנפיים ועפו 
ואני ציפור זקנה נשארתי בקן 

מקווה מאוד שהכל יהיה בסדר. ...

 

לאחרונה, ממש כמו במילים של השיר הנפלא הזה, של אריק אינשטיין. אני מרגישה איך הקן שלי מתרוקן. בהתחלה ישבתי כל השבוע בציפיה לסופ"ש שיחזרו הגוזלים וישוב הרעש שכל כך חסר לי בבית. אבל לאט לאט גם הצלחתי לראות כמה דברים חיוביים בעניין... למשל הבית כל הזמן נשאר מסודר surprise ולא צריך לדאוג שיגמרו המים החמים באמצע המקלחת devil ואפילו למדתי שהשקט לא נורא כל כך. אבל דבר אחד השתנה ואליו עוד לא הצלחתי להתרגל, ואלו השאריות מארוחת השישי שכבר אין מי שיאכל אותן ביום ראשון. וזה קורה במיוחד בקטגורית המתוקים. לכן החלטתי הפעם להכין את עוגת השבת במתכונת אישית (מוקטנת) כך אוכל להקפיא את השאריות לימים בהם יפתיעו אותי ללא הכנה מראש. אז קבלו את גרסת עוגות השוקולד האישיות שלי. שאפיתי בתבניות קאפקייס, חד פעמיות. (אפשר להשיג אותן בכל חנויות הכלים החד פעמיים ו/או בחנויות המתמחות באפיה) וכמובן שאם אתם לא מוצאים אתם יכולים להכין גם במנג'טים מנייר ו/או בתבנית שקעים של קאפקייס רגילה.

וכך כשישובו הגוזלים הביתה, תמיד אוכל להוציא ולכבד אותם במשהו מתוק! 

 

 

 

 

 

* מתאים לכ- 12 קאפקייקס (הכל תלוי בגודל התבניות האישיות שלכם)

 

​קאפקייקס:
 
המצרכים:
 
  •  120 גר' חמאה
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 1/2 1 כפיות תמצית וניל איכותי
  • 3/4 כפית סודה לשתיה 
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/3 1 כוסות קמח
  • 90 גר' שוקולד מריר מומס (50%-60% מוצקי קקאו)
  • 1 כוס חלב פושר (240 מל')
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  •  

  • ההכנה:

  1. מחממים תנור ל- 165-170 מע'

  2. מקציפים במיקסר עם וו גיטרה, את החמאה והסוכר עד לקבלת מסה בהירה ותפוחה.

  3. מוסיפים את הביצים. אחת אחת עד שהן נטמעות במסה.

  4. מוסיפים את השוקולד המומס,

  5. מערבבים יחד את המלח, הקמח והסודה לשתיה ומחממים מעט את החלב.

  6. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לאט לאט ולסירוגין את את השמנת החמוצה, החלב הפושר ואת תערובת החומרים היבשים.

  7. מוזגים את המסה לתבניות קאפקייקס אישיות, ואופים כ- 30 דקות.

  8. מוציאים מהתנור ומצננים היטב לפני הקישוט.

 

קרם הקישוט:

  • 250 מל' שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר

ההכנה:

  1. הקציפו במיקסר את השמנת המתוקה ביחד עם אבקת הסוכר, עד לקבלת קרם יציב.
  2. העבירו את הקרם אל שקית זילוף חד פעמית. ושימרו במקרר עד למועד הקישוט.

 

קישוט השוקולד (לא חובה)

  • 100 גר' שוקולד מריר
  • 1 כף שמן

ההכנה:

  1. ערבבו את השוקולד ביחד עם כף השמן,
  2. המיסו בבן מארי (קערה קטנה המונחת בסיר גדול יותר ובו מים רותחים)או במיקרו, בפולסים קצרים של 30 שניות.

 

ההרכבה:

  1. לאחר שהקאפקייס התקררו לגמרי, זלפו מעליהם את קרם השמנת המתוקה. 
  2. טיבלו מזלג בשוקולד המומס וקשטו מעל הקרם. (אם השוקולד התקשה לכם, הכניסו אותו שוב למיקרו ל- 30 שניות)

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

 

 

 

 

לדף הרשומה

טארטלטים שוקולד ותפוז

 

לפעמים לא צריך יותר מביס אחד או שניים של משהו מתוק וטוב, בשביל להרגיש בעננים indecision (טוב אני יודעת, שאת האימרה הזו אני לא המצאתי), אבל מה שבטוח שהמתכון שאתן לכם עכשיו עושה בדיוק את זה! טארטלטים קטנים, עשירים ומטריפים במילוי גנאש שוקולד מריר וליקר קוואנטרו (ליקר תפוזים אלכוהולי איכותי במיוחד) שהופכים כל ביס לחגיגה אמיתית בפה. ומה שעוד יותר משמח הוא, שההכנה ממש לא קשה, וכל אופה ביתי מתחיל יכול להצליח.

אישית אני מאוד ממליצה לא לוותר על ליקר הקוואנטרו, הוא פשוט נותן טעם נפלא לגנאש אבל אם אין לכם אתם יכולים להחליף לברנדי  שיכול לעשות עבודה טובה. ואם בכלל אתם מתנגדים לאלכוהול אז אפשר גם בלי.

 

 

מהכמויות במתכון  יצאו לי כ- 20 טארטלטים.

 

המצרכים:

לבצק :

  • 200 גר' קמח 

  • 3 כפות א. סוכר (24 גר')

  • קורט מלח

  • 1 חלמון (מביצה בגודל L)

  • 100 גר' חמאה

 

לגנאש השוקולד :

  • 250 גר' שוקולד מריר (רצוי  58%)

  • 250 מל' שמנת מתוקה

  • 50 גר' חמאה

  • 1 כפית נס קפה מגורען

  • קליפה מגורדת מחצי תפוז (רצוי לגרד בצד הדק של הפומפיה)

  •  1 כף ליקר קוואנטרו

 

 

ההכנה:

הבצק:

  1. הכניסו אל מעבד המזון עם להב המתכת, את כל החומרים, למעט הקמח, והפעילו  בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת קרמית אחידה.

  2. הוסיפו את הקמח והפעילו שוב את המעבד לעוד כשניים שלושה פולסים רק עד שהבצק מתחיל להתגבש.

  3. הוציאו את הבצק, גלגלו אותו לכדור. עיטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר לכשעתיים.

  4. לאחר המנוחה במקרר, רדדו את הבצק לעיגול גדול, ובעזרת כוס חיתכו עיגולים מעט יותר גדולים מגודל תבניות הטארטלטים שלכם.

  5. רפדו כל תבנית קטנה בעיגול בצק והדקו היטב (כולל השוליים).
    אם אין לכם תבנית לטארטלטים אתם יכולים להשתמש בתבנית שקעים של קאפקייקס, כאשר היא הפוכה ולהניח מעל כל גבעה קטנה עיגול בצק.

  6. הכניסו את הטארטלים למקרר לכ- 10 דקות, או למקפיא ל- 5 דקות

  7. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מע`, אפייה של כ- 10-12 דקות עד שהבצק מזהיב מעט.

  8. מצננים היטב את הטארטלטים לפני הוצאתם מהתבנית. 

הגנאש:

  1. הכניסו אל קערה את השוקולד והניחו בצד.
  2. בסיר קטן וחסין אש, הביאו את השמנת המתוקה והנס קפה, לסף רתיחה. (ערבבו מעט עד שהנס קפה נמס לגמרי)
  3. שיפכו את השמנת מעל השוקולד, הוסיפו את החמאה וגרידת התפוז וערבבו היטב עד לקבלת גנאש אחיד ומבריק.
  4. הוסיפו את הקוואנטרו וערבבו.

 

הרכבת הטארטלטים:

  1. בעזרת כף, מלאו כל טארטלט בגנאש השוקולד. (כמעט עד הסוף, השאירו רק מעט מקום לקישוט) והכניסו למקרר לייצוב.
  2. את הגנאש הנותר בקערה, כסו בניילון נצמד והכניסו גם למקרר.
  3. לאחר הייצוב הכניסו את הגנאש הנותר, אל לשקית זילוף חד פעמית קטנה, עם צנטר משונן. וקשטו את הטארטלטים.
    אם לא נשאר לכם מספיק גנאש לקישוט, אתם יכולים להכין קצף מ-  150 מל' שמנת מתוקה + 2 כפות אינסטנט פודינג שוקולד ולקשט. (או לוותר בכלל על הקישוט).


 

 

 

בתאבון לכולם, ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

 

 

 

 

לדף הרשומה

גלידת מסקרפונה ואוראו

 

את המתכון הזה פגשתי במגזין הגסטרונומי "על השולחן" שמגיע אל ביתי מידי חודש. ( מי שלא מכיר עדיין, אני ממליצה לו מאוד להציץ. (יש בו אינספור מתכונים נפלאים והכל בהתאם לעונה ולחגיגה cheeky ) במגזין הוא מופיע כמתכון לעוגת סמיפרדו גבינה ופירורי אוראו של אורלי פלאי-ברונשטיין.  אני שיניתי מעט את הייעוד והכנתי אותו כגלידה אישית בכוסות חד פעמיות כך שניתן יהיה לחלק לחוגגים (סביב המנגל) כקינוח אישי, באופן פשוט ומבלי להתעסק בחיתוך ובכלי הגשה. אבל אם אתם מעוניינים במעט יותר "סטייל"  ניתן גם להוציא את הגלידה בקלות מהפלסטיק ולהעביר לצלחית הגשה קטנה. כך שמתקבלת עוגת גלידה קטנה, אישית ומרשימה.

וכדי להתאים לרוח החג גם הוספתי דגל קטן לקישוט surprise

 

 

 

 

* מתאים לכ- 7 מנות אישיות (תלוי בגודל הכלים כמובן)

 

המצרכים:

  • 250 גר' גבינת מסקרפונה

  • 250 גר' שמנת מתוקה

  • 1/2 כוס חלב מרוכז ממותק

  • 1 כפית משחת וניל (או תמצית וניל איכותית)

  • 1 חבילת עוגיות אוראו 

 

ההכנה:

  1. הקציפו את גבינת המסקרפונה, השמנת המתוקה, הוניל והחלב הממותק במיקסר (עם וו ההקצפה) עד שמתקבל קרם יציב.

  2. העבירו את הקרם אל שקית זילוף חד פעמית, עם צנטר משונן ורחב. (אני השתמשתי בצנטר 12MM)

  3. הוציאו את עוגיות האוראו מהקופסא (אך השאירו אותם בתוך השקיות האישיות שלהם) ובעזרת מערוך או פטיש שניצלים רסקו את העוגיות. והעבירו את העוגיות המרוסקות אל קערית קטנה.

  4. סדרו את הכוסיות החד פעמיות, פזרו מעט מעוגיות האוראו בכל כוסית.

  5. מלאו בעזרת שקית הזילוף, שכבה אחת מקרם המסקרפונה, ופזרו מעל פרורי עוגיות.

  6. מלאו שוב  שכבה מקרם המסקרפונה וסיימו במעט פרורי עוגיות.

  7. סיגרו את הכוסיות האישיות (אם אין לכלים שלכם מכסים, כסו בניילון נצמד.

  8. הכניסו להקפאה של כ- 6-7 שעות. (הכי פשוט זה להכין את הקינוח יום קודם).

 

 

 

בתאבון לכולם, חג עצמאות 66 שמח

ולהתראות במתכון הבא! 

 

 

 

 

לדף הרשומה

קישואים עגולים ממולאים

01/05/2014

 

לאחרונה שמעתי הרבה אנשים שטוענים כי הקישוא הוא ירק מיותר.שאין לו טעם, שאין לו איכויות בריאותיות ואחרי בישול הוא נראה כמו סמרטוט. אני אישית לא חושבת כך. ולדעתי זהו ירק טעים שיכול מאוד להוסיף בסלטים שונים (מבושלים ולא מבושלים) ובגרסתו העגולה הוא מהווה כלי קיבול למילויים שונים באהבה רבה. אבל הפעם לפני הפרסום החלטתי לערוך משאל קצר בין חברי בפייסבוק, ולהבין אחת ולתמיד האם אני היחידה ששומרת לקישוא נאמנות או שיש עוד רבים כמוני. והתוצאה הפתיעה. כי למרות כמה צעקנים שחושבים אחרת, רוב המגיבים היו בעד הקישוא והעלו גם רעיונות לא רעים בכלל למתכונים שונים. 
ולאחר שהבנתי שאני לא היחידה שאוהבת קישואים, החלטתי לנסות ולהשיב לקישוא את תפארתו ולשתף אתכם במתכון שהכנתי למשפחתי - קישואים עגולים ממולאים בבורגול ובשר טחון אפויים בתנור. שהוגשו עם  טחינה ירוקה ביתית מעל .

 

 

 

 

 

הכמויות במתכון מתאימות ל- 4 מנות

 

המצרכים:

  • 4 קישואים עגולים

  • 200 גר' בשר טחון טרי

  • 1/2 כוס בורגול גס

  • 1 בצל בינוני

  • צרור קטן של פטרוזיליה/כוסברה  קצוצה

  • תבלינים לתערובת הבשר: ראס אל חנות (זהו תבלין לקציצות ובשר, המורכב מתבלינים שונים. הנעשה בכל חנות תבלינים מעט אחרת) , מלח, פלפל שחור, כמון, כורכום

  • 2 כפות שמן זית

  • מעט טימין 

  • מעט מלח גס ופלפל שחור

  • 1/2 כוס טחינה ירוקה - להגשה

 

 

 

ההכנה:

  1. השרו את הבורגול במים למשך כחצי שעה, ולאחר מכן סננו אותו היטב.

  2. שיטפו היטב את הקישואים, ובעזרת כפית רוקנו את תוכנם. 

  3. ערבבו בקערית קטנה את שמן הזית, הטימין, הפלפל  השחור והמלח גס.ובעזרת מברשת קטנה, מירחו את פנים הקישואים בתערובת .

  4. הניחו את הקישואים בתבנית מרופדת בנייר אפיה והכניסו לאפיה (במצב גריל) בחום של 200 מעלות למשך כ- 15 דק'. (עד שהקישואים מקבלים צבע זהוב יפה בדפנות).

  5. בינתיים טגנו במחבת את הבצל, והוסיפו את הבשר הטחון, תוך כדי ערבוב עד שהבשר מחליף את צבעו לבהיר ונהייה כתערובת גרגרים.

  6. הוסיפו כעת את הבורגול, הפטרוזיליה/כוסברה הקצוצה ואת התבלינים, ערבבו היטב והניחו בצד לצינון קצר.

  7. שיפכו את הנוזלים שהצטברו בקישואים ומלאו בתערובת הבשר והבורגול.

  8. הכניסו את הקישואים הממולאים לתנור למשך כ- 10 דקות בחום של 180 מע'. (אם לא רוצים שהבשר יתייבש למעלה, אפשר לכסות את הקישואים בנייר כסף בדקות האחרונות בתנור)

  9. הגישו חם בתוספת טחינה ירוקה מעל.

 

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

 

 

 

לדף הרשומה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת