00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

עוגת תפוחים בחושה

17/06/2014

לאחרונה החלטתי לנסות ולרענן מעט את המתכונים הראשונים שלי שהעלתי לבלוג, אלו הותיקים שהיו כאן מתחילת הדרך... ועל הדרך גם אולי לשדרג אותם מעט בהתאם לרוח הדברים (אבל בעיקר בהתאם למצב הרוח שלי). ומצב הרוח שלי אמר הפעם שהגיע הזמן לחדש את עוגת התפוחים הבחושה! להוסיף לה מעט "סקס אפיל" (כלומר שטרוייזל...חחח) ולצלם אותה מחדש.
עוגת התפוחים הזו, היא בעלת אופי נוח במיוחד. ניתן להחליף לה את תפוחי העץ בפירות אחרים כמו למשל...אגסים או אפרסקים או משמשים, והיא תקבל אותם באהבה רבה. זו עוגה שלא מחייבת מקרר (אולי בקיץ כמו שלנו כן) אבל במזג אויר נוח יותר היא יכולה להישאר על השיש יומיים שלושה. והיא גם מאוד נוחה בנסיעות ופיקניקים. אה והכי חשוב שכחתי.... היא מאוד...מאוד...טעימה!!

 

 

 

מתאים לתבנית קפיצית בגודל 26 ס"מ

 

המצרכים לזיגוג התפוחים:

  • 4 תפוחי עץ מסוג סמיט קלופים וחתוכים לקוביות

  • 30 גר' חמאה

  • 2 כפות סוכר

  • 2 כפות ברנדי

  • 1 כף דבש

ההכנה

1. ממיסים במחבת רחבה את החמאה, מוסיפים את הסוכר, הדבש, תפוחי העץ והברנדי.

2. מביאים לידי רתיחה וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהתפוחים מתרכחים מעט ומקבלים זיגוג קרמל יפה.

3. מורידים מהאש ומצננים.

 

המצרכים לשטרוייזל קינמון:

  • 50 גר' חמאה קרה

  • 50 גר' סוכר

  • 70 גר' קמח

  • 20 גר' שקדים טחונים

  • 1/2 כפית קינמון

ההכנה:

  1. הכניסו את כל המרכיבים אל מעבד המזון והפעילו בפולסים קצרים, עד לקבלת תערובת פרורים.

  2. הוציאו ממעבד המזון אל קערה קטנה, והניחו במקרר, עד להרכבת העוגה.

  3. ****יתכן ולא יהיה צורך בכל כמות הפרורים שמתקבלת. במידה ונשארים לכם פרורים, הכניסו אל קופסא אטומה ושימרו בהקפאה.

 

המצרכים לעוגה:  

  • 3 ביצים 

  • 350 גר' סוכר (3/4 1 כוסות)

  • 1 גביע שמנת חמוצה

  • 200 גר' חמאה רכה

  • מיץ וקליפה מלימון 1 גדול

  • 350 גר' קמח תופח (1/2 2 כוסות)

 

ההכנה

  1. מכניסים לקערת המיקסר את הביצים והסוכר ומקציפים עד קבלת מסה תפוחה ובהירה.

  2. מוסיפים את החמאה הרכה והשמנת החמוצה וממשיכים לערבב עוד כדקה נוספת.

  3. מוסיפים את מיץ וקליפת הלימון ואת הקמח. להשתדל לערבב כמה שפחות!!

  4. משמנים את התבנית במעט חמאה ומפזרים מעט סוכר.

  5. שופכים כרבע מהתערובת אל התבנית, ומעל מסדרים מעט מהתפוחים המקורמלים.

  6. שופכים את יתרת הבלילה, מעליה את יתרת התפוחים ומסיימים בפיזור פרורי הבצק (שטרוייזל).

  7. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מע'  לכ- 40-45 דק'. (עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש עם מעט פרורים לחים).

  8. מצננים את העוגה היטב, ובוזקים למעלה אבקת סוכר.

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם, ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

 

לדף הרשומה

לזנית בשר וירקות ברוטב בשמל פרווה

 

סיימנו את חג השבועות. ועכשיו כשהבטן כבר מלאה בגבינות, הגיע הזמן לעבור למשהו עם בשר. אבל בואו נעשה את השינוי בהדרגה... ונתחיל מלזניה נפלאה המכילה בתוכה גם עלי פסטה, גם ירקות קלויים וגם בשר טחון. כולם עטופים באהבה רבה, ברוטב בשמל פרווה (טעים, באחריות!)

אצלי בבית, הלזניה מאוד אהובה, במיוחד זו המכילה בתוכה גם את שכבות הבטטה והחצילים הקלויים. ובכל פעם שהחייל שלי מגיע מהצבא ורוצה פינוק. אני מכינה לו לזניה. 
אם אתם לא אוהבים בטטה או חצילים, אתם יכולים לשלב במקומם קישואים, תרד, ו/או פלפלים קלויים. אבל אל תוותרו על השילוב של הירקות והבשר!

 

 

 

מתאים לתבנית מלבנית בגודל 23X33

 

המצרכים:

  • 800 גר' בשר טחון טרי

  • 1 בטטה בגודל בינוני, קלופה ופרוסה לעיגולים

  • 1 חציל בגודל בינוני, פרוס לעיגולים

  • 2 שיני שום כתושות

  • טימין יבש

  • מלח ופלפל שחור טרי גרוס

  • 1 כף ראס אל חנות

  • מעט שמן זית (לטיגון הירקות)

 

  • 1 צנצנת רוטב לפסטה

  • 1 חבילה עלי לזניה

 

לרוטב הבשמל:

  • 3 כפות שמן זית

  • 3 כפות קמח

  • 3 כוסות מים 

  • מלח ופלפל שחור

 

ההכנה:

 

  1. חממו מחבת רחבה עם שמן זית. פזרו מעט טימין יבש, וטגנו את פרוסות הבטטה כשתי דקות מכל צד.

  2. הוסיפו מעט שמן למחבת, וטגנו כך גם את פרוסות החציל. (אפשר במקום הטיגון במחבת, למרוח על הירקות מעט שמן זית לסדר אותם בתבנית מרופדת בנייר אפיה ולהכניס לתנור לכ- 10 דקות)

  3. לאחר טיגון הירקות הכניסו אל המחבת את הבשר הטחון, הוסיפו את השום הכתוש והתבלינים, (ראס אל חנות, טימין, מלח ופלפל שחור) וערבבו היטב, עד שמתקבלת מסה פרורית בהירה. הוציאו מהמחבת וצננו מעט.

  4. סדרו בתבנית שכבה של עלי לזניה, הוסיפו מעל כשתיים שלוש כפות מרוטב הפסטה וסדרו מעליה את פרוסות החציל.

  5. סדרו מעל שוב שכבת עלי לזניה, מעליה כשתיים שלוש כפות מרוטב הפסטה ומעל פזרו בשכבה אחידה את תערובת הבשר.

  6. ושוב שכבת עלי לזניה, מעליה את יתרת רוטב הפסטה ומעל סדרו את פרוסות הבטטה, והניחו בצד (עד לסיום הכנת רוטב הבשמל)

  7.  הכניסו אל סיר קטן וחסין אש, את שמן הזית וחממו אותו מעט. הוסיפו את הקמח,המים,המלח והפלפל תוך כדי ערבוב מתמיד. עד שהרוטב מסמיך.

  8. שיפכו את רוטב הבשמל מעל הלזניה, והכניסו לאפיה בחום של  170 מע' למשך כ- 45 דקות. עד שהלזניה מקבלת צבע זהוב יפה.

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

לדף הרשומה

עוגת גבינה חמה

שבועות או לא שבועות, אני אוהבת עוגות גבינה!  לצערי (ואולי דוקא למזלי) אני כמעט היחידה בבית שאוהבת אותן. לכן אני מכינה עוגת גבינה, רק לעתים רחוקות, בארועים מיוחדים וכאשר יש בסביבה אורחים נוספים ששותפים לאהבה שלי. wink  השבוע מרוב תמונות ודיבורים על גבינות, פשטידות ועוגות גבינה. החלטתי להזמין קצת אורחים. והנה כבר יצרתי לעצמי ארוע מיוחד, המחייב הכנת עוגת גבינה indecision. והפעם בהתאם למצב הרוח הנוסטלגי שלי, הכנתי עוגת גבינה חמה. אתם זוכרים? זו שהייתה אורחת כבוד בכל ארוחות הבוקר של המלונות בארץ. להוסיף לה מעט סירופ מייפל מעלה. או סירופ שוקולד אם אתם מתעקשים... והנה לכם סיבה למסיבה surprise

 

 

 

 

* מתאים לתבנית 20X 25 

את העוגה אפשר להכין באופן ידני ואין בהכרח צורך במיקסר. מי שרוצה בכל זאת להשתמש במיקסר רצוי לעשות זאת עם וו הגיטרה ולא לערבב יותר מידי)

 

המצרכים:

  • 1 ק"ג גבינה לבנה (5% או 9% לבחירתכם)

  • 1 גביע יוגורט (200 מל')

  • 1 כוס סוכר (200 גר')

  • 5 ביצים

  • 1 אינסטנט פודינג וניל (80 גר')

  • 1/2 כוס קורנפלור (70 גר')

  • 1 כפית תמצית וניל

  • גרידת לימון מלימון אחד

 

 

  1. חממו את תנור האפיה לחום נמוך של כ -160-150 מע'

  2. ערבבו יחד את הגבינה, היוגורט, הסוכר,תמצית הוניל וגרידת הלימון. 

  3. הכינו עוד שתי קערות קטנות באחת  ערבבו את אינסטנט הפודינג והקורנפלור.

  4. ובקערה השניה ערבבו מעט את הביצים בעזרת מזלג.

  5. הוסיפו אל קערת הקורנפלור והאינסנט פודינג כשליש מתערובת הגבינה. ערבבו היטב שלא יהיו גושים, והוסיפו את המסה חזרה אל תערובת הגבינה.

  6. הוסיפו כעט מחצית מכמות הביצים הטרופות אל הגבינה, ערבבו, הוסיפו את החצי השני וערבבו שוב עד שהתערובת אחידה.

  7. שמנו את תבנית האפיה היטב, פירסו נייר אפיה והכניסו את מסת הגבינה לתבנית

  8. הכניסו את העוגה לאפיה של כ- שעה וחצי. עד שהעוגה יציבה בצדדים ומעט רוטטת באמצע.

  9. לאחר ההוצאה מהתנור, תנו לעוגה להתקרר מעט בטמפרטורת החדר והגישו.
     

  10. במידה ואתם לא מגישים את העוגה מיד, הכניסו אותה לצינון במקרר. לפני ההגשה אפשר לחמם את העוגה כאשר היא שלמה בתנור האפיה בחום של כ- 150 מע' למשך כ- 10 דקות או לחתוך לקוביות יפות, להניח בצלחת ולחמם מעט במיקרו.(כ-20-30 שניות)

  11. לאחר החימום, להשלמת החגיגה, ניתן להוסיף מעט סירופ מייפל ו/או שוקולד מומס.

 

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם חג שמח :-) ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

אם אתם רוצים לדעת את הערך הקלורי של העוגה, אתם יכולים להיכנס ל-FoodDictionary ולראות במדוייק.

 

 

 

לדף הרשומה

טארט גבינה ופירות

02/06/2014

את טארט הגבינה והפירות הזה הכנתי בהשראת קינוח נהדר שנהגה אימי ז"ל, להכין בכל ארוע חגיגי. אמי נהגה להכין אותו בצורת טארטלטים אישיים ממולאים בקרם שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג וניל ולשלב בפנים את המשמשים והדובדבנים (שהיו מקופסאות שימורים כמובן). הזיכרון האחרון שלי מהטארטלטים האלו היה כאשר הכנתי אותם בפעם האחרונה ביחד עם אמא, כשכבר הייתה חולה. וזהו המתכון האחרון אותו הכנו יחד. לכן הוא כל כך יקר לליבי ותופס מקום חשוב בין הקינוחים המועדפים על כל המשפחה. 

בשבוע שעבר לקראת יום הולדתי, שוב נזכרתי בקינוח האהוב הזה, והחלטתי שהוא יהיה כוכב יום ההולדת שלי.ובאמת בפעם הראשונה, נשארתי נאמנה לקישוט ולמראה הכללי והכנתי אותו, כמעט כמו בגרסת המקור. למעט הפירות שהוחלפו בטריים.

בפעם השניה כבר העזתי לשנות יותר. והכנתי אותו כטארט גדול וגם שדרגתי מעט את הקרם. הורדתי את אינסטנט הפודינג והוספתי גבינת מסקרפונה, גרידת לימון ומעט מיץ לימון. שיתאים יותר לרוח חג השבועות.  

אתן לכם כאן את כל האפשרויות. כך שכל אחד יוכל לבחור באפשרות שהכי מתאימה לו. 

 

כך הם נראים באופציה האישית...

 

וכך נראה הטארט הגדול...

 

*הכמויות במתכון מתאימות לתבנית פאי מתפרקת בגודל 24 סמ' ו/או לכ- 20 מיני טרטלטים 

 

המצרכים:

לבצק:

  • 200 גר' קמח

  • 2 כפות אבקת סוכר

  • קורט מלח

  • 1 ביצה בגודל L

  • 100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

 

למלית הגבינה:

  • 250 גר' גבינת מסקרפונה (1 קופס')

  • 70 גר' א. סוכר (1/3 כוס)

  • גרידת לימון מלימון אחד בגודל בינוני

  • 2 כפות מיץ לימון טרי

  • 250 מל' שמנת מתוקה (1 קופס')

 

לקישוט:

  • כ- 8 חצאי משמשים טריים

  • כ- 8 דובדבנים טריים

 

ההכנה: 

בצק הקלתית:

  1. מכניסים למעבד מזון עם להב המתכת, את כל החומרים, למעט הקמח, ומעבדים בפולסים קצרים עד קבלת תערובת קרמית אחידה.

  2. מוסיפים את הקמח ומעבדים עוד כשניים שלושה פולסים רק עד שהבצק מתחיל להתגבש.

  3. מוציאים את הבצק, ומגלגלים לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.

  4. לאחר המנוחה במקרר, מוציאם את הבצק ומרדדים אותו לעיגול גדול (שיהיה גדול במעט מהתבנית.)

  5. מרפדים תבנית פאי בבצק, כולל השוליים. מהדקים יפה בדפנות, חותכים בעזרת סכין חדה את השאריות ודוקרים מעט את הבצק בעזרת מזלג.

  6. מעל הקלתית פורסים נייר אפיה ומעליו מניחים כמשקולת קטניות כלשהן.. שעועית, חומוס וכד`... ומכניסים להקפאה למשך כ- 10 דקות.

  7. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מע` במשך- 15 דקות. מורידים את נייר האפיה והקטניות ומחזירים לתנור לעוד - 15 דקות, לייבוש והזהבת הבצק.

  8. השאירו את הקלתית לצינון מלא בטמפרטורת החדר.

 

מלית הגבינה:

  1. הכניסו את גבינת המסקפרונה אל קערת המיקסר, עם וו ההקצפה (הבלון). וערבבו מעט לריכוך הגבינה.

  2. הנמיכו את מהירות המיקסר, והוסיפו את גרידת הלימון, מיץ הלימון ואבקת הסוכר. לאחר שאבקת הסוכר נטמעת בתערובת הגבירו שוב את מהירות המיקסר.

  3. הוסיפו את השמנת המתוקה, והמשיכו לערבל עד שנוצר קרם יציב.

  4. הכניסו את הקרם אל שקית זילוף, עם צנטר רחב ומשונן.

 

הרכבת הטארט:

  1. מלאו את הקלתית ב2/3 מכמות הקרם ובעזרת סכין ו/או ספקטולה ישרו את פני הקרם בקלתית.

  2. כעט בעזרת העין (או מי שרוצה יכול ממש לסמן פסים על גבי העוגה, כמספר המנות שברצונכם לחתוך) וקשטו בכל פרוסת עוגה פרח קרם. (אני חילקתי ל- 8 פרוסות)

  3. מעל כל פרח הניחו חצי משמש, מעל שוב קשטו במעט מהקרם והוסיפו מעל דובדבן.

 

 

* הערות/הארות (גרסת הטארטלטים האישיים)

  1. הבצק לטארטלטים הוא בדיוק כמו שכתוב במתכון. ההבדל היחידי הוא שיש  להצטייד בתבנית לטארטלטים או בתבנית מאפינס הפוכה. ולאחר הוצאת הבצק מהקירור יש לרדדו ולקרוץ עיגולים בעזרת כוס. להניח את עיגולי הבצק בשקעים של התבנית (במקרה של תבנית המאפיס ההפוכה - מעל הגבעות הקטנות), להדק מעט ולהכניס להקפאה של כ- 10 דקות לפני האפיה.(נא לשים לב לזמן האפיה שככל הנראה יתקצר ל- כ- 10 דקות) 

  2. מי שרוצה להכין את הקרם כמו במקור (ללא גבינת המסקפורנה) המצרכים הם:
    250 מל' שמנת מתוקה
    1/3 כוס חלב
    1 אינסטנט פודינג וניל.       להקציף הכל יחד במיקסר עד לקבלת קצף יציב.

  3.  לקישוט הטארטלטים יש להצטייד בחצאי משמשים ודובדבנים כמספר הטארטלטים. 

  4. כל יתר הוראות ההכנה נשארות אותו הדבר.

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם, חג שבועות שמח ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

 

 

 

לדף הרשומה

קישים אישיים

לאחרונה התאהבתי ונסחפתי בקונספט האירוח בסגנון Finger food ("פינגר פוד"). כלומר שכל הכיבוד המוגש  הוא במנות קטנות ואישיות וניתן לאכילה בעזרת אצבעות הידיים בלבד. כך בעיני הכל נראה הרבה יותר אישי, יפה ואטרקטיבי. אין צורך לחתוך, אין צורך בכלים מיותרים והכי חשוב חסכנו המון התעסקות במשך כל זמן האירוח בחלוקה והגשה. ומה יותר מתאים לסגנון האירוח הזה מחג השבועות?!  לדעתי השידוך כאן הוא פשוט "שידוך משמים" indecision

בהתאם לקונספט, לכבוד החג, וגם בעקבות החבילה המהדהימה שקיבלתי מתנובה, הכנתי השנה קישיים אישיים במילוי ירקות וגבינות. מחצית מהקישים שלי מולאו בבטטה, בצל מטוגן וגבינות והמחצית השניה היא של מיקס פטריות, בצל מטוגן וגבינות. אז אם אתם כמוני, בעניין של קישים ושל אירוח בסגנון "פינגר פוד" אתם מוזמנים להכין לעצמכם גם כמה קישים טעימים. ואם אתם לא בעניין של בטטה או פטריות ודוקא מתחשק לכם ירק אחר, אתם חופשיים להחליף כמעט לכל ירק אחר שאתם אוהבים. למשל מיקס פלפלים קלויים (אדומים וצהובים) או קוביות קישואים ובצל מטוגן או קוביות חציל קלוי ו/או ....

חברים - רגע לפני שמתחילים... לא להיבהל מכמות ההוראות. זה רק בגלל שנתתי לכם את שתי המליות שאני הכנתי. אם אתם רוצים מלית אחת בלבד אפשר פשוט להכפיל את הכמות במלית שבחרתם. - (הכמויות לבצק נשארות כמו שהן )

 

 

הכמויות במתכון מתאימות לכ- 20 יחידות של מיני קישים

המצרכים:

לבצק:

  • 200 גר' קמח

  • קורט מלח

  • 1 ביצה (בגודל L)

  • 1 כף עלי טימין מיובשים

  • 1 שן שום כתושה

  • 100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

למלית הבטטה:

  • 1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות

  • 1 בצל בינוני קצוץ

  • מעט טימין יבש 

  • מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)

  • 50 גר' גבינת גלעד/קצ'קבל (של תנובה) חתוכה לקוביות קטנות

  • 30 גר' חמאה + 1 כף שמן זית (לטיגון הבטטה והבצל)

למלית הפטריות:

  • 1/2 קופ' פטריות שמפניון קצוצות

  • 3-4 פטריות פטורצ'יני מיובשות קצוצות (לאחר שהושרו במים רותחים- *הסבר בהוראות ההכנה)

  • 1 בצל  בינוני קצוץ

  • מלח ופלפל שחור טרי גרוס (לפי הטעם)

  • 50 גר' גבינת גלעד/קצ'קבל חתוכה לקוביות קטנות

  • 30 גר' חמאה + 1 כף שמן זית (לטיגון הפטריות והבצל)

 

לרוטב הרויאל: (לכל הקישים)

  • 150 מל' שמנת מתוקה לאפיה 15%

  • 2 ביצים

  • 2 שיני שום כתושות

  • מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)

  •  

  • * 100 גר' גבינת גבע/פרמז'ן (של תנובה) מגוררת גס (לפיזור מעל הקישים- *הסבר בהמשך)

ההכנה:

הבצק:

  1. הכניסו אל מעבד המזון את כל מרכיבי הבצק והפעילו בפולסים קצרים, עד לקבלת בצק בעל מרקם של פרורים גדולים. ( לא לעבד יותר מידי)

  2. הוציאו את הבצק, אחדו אותו מעט בידיים, עיטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר לחצי שעה לפחות.

  3. רדדו את הבצק בעובי של 1 ס"מ, וחירצו עיגולים בעזרת חותכן לעוגיות ו/או כוס.

  4. הכניסו אל כל שקע בתבנית השקעים של הטארטלטים, עיגול בצק אחד והדקו אותו היטב. (אם אין לכם תבנית מיוחדת לטארטלטים, אפשר להשתמש בתבנית שקעים של מאפינס הפוכה. ולהניח את עיגולי הבצק מעל כל גבעונת קטנה בתבנית ההפוכה ולהדק מעט )

  5. הכניסו  את התבנית (ביחד עם הבצק) למקפיא ל- 10 דקות.

  6. חממו את תנור האפיה ל- 200 מע' ואפו את הטארטלטים במשך כ- 10 עד 15 דק'. (עד להזהבה יפה)

  7. הוציאו מהתנור והניחו לצינון מלא בטמפ' החדר. 
    * את הכנת תחתיות הבצק ניתן להכין מראש ולשמור בקופסא אטומה ו/או להקפיא)

 

מלית הבטטה:

  1. המיסו במחבת את החמאה ושמן הזית. הוסיפו את הבצל הקצוץ וערבבו מעט עד להשחמת הבצל.
  2. הוסיפו את קוביות הבטטה, המלח, הפלפל השחור והטימין והקפיצו עד שקוביות הבטטה מתרככות מעט ומקבלות צבע זהוב עדין.
  3. הורידו מהאש, צננו מעט והוסיפו את קוביות גבינת הקצ'קבל. ערבבו מעט והניחו בצד.

 

מלית הפטריות:

  1. השרו בקערה קטנה את פטריות הפטוצ'יני המיובשות, למשך כ- 15 דקות. הוציאו מהמים, סיחטו וקצצו אותן לקוביות קטנות. (את המים בהן הושרו הפטריות אפשר לשמור בהקפאה ולהוסיף לרטבים אחרים זה נותן טעם נפלא) 
  2. המיסו במחבת את החמאה ושמן הזית. הוסיפו את הבצל הקצוץ וערבבו מעט עד להשחמת הבצל.
  3. הוסיפו את קוביות הפטריות (שני הסוגים), המלח והפלפל השחור  והקפיצו עד שקוביות שהפטריות מתרככות ומקבלות מעט צבע.
  4. הורידו מהאש, צננו מעט והוסיפו את קוביות גבינת הקצ'קבל. ערבבו מעט והניחו בצד.

 

רוטב הרויאל:

  1. ערבבו את השמנת המתוקה, השום הכתוש, הטימין והביצים יחד והכניסו אל כוס מדידה בעלת משפך קטן.

 

הרכבת הקישים:

  1. סדרו  את תחתיות הקישים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

  2. מלאו כל תחתית של בצק במעט מהמלית (מחצית מהקישים במלית הבטטה ומחצית במלית הפטריות)

  3. שיפכו בעדינות, בעזרת כוס המדידה עם המשפך, מעט מרוטב הרויאל בכל אחד מהקישים.

  4. פזרו מעל כל קיש מעט מגבינת הפרמז'ן המגוררת.

  5. הכניסו לאפיה בתנור שחומם מראש ל- 200 מע' למשך כ- 10-15 דקות נוספות. עד שהקישים מקבלים צבע זהוב יפה.

 

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם, חג שבועות שמח ולהתראות במתכון הבא!

 

 

לדף הרשומה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת