00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

עוברים דירה

היי חברים  כבר מזמן לא הייתי אתכם. אבל תאמינו לי זה לא היה סתם. הייתי עסוקה בלהקים לנו בית חדש!

לאחרונה שמתי לב שהבלוג החמים והטעים שלי בתפוז כבר עמוס. ומאוד קשה למצוא את הידיים והרגליים (כלומר מתכון מסוים). לכן לא התעצלתי (ותאמינו לי בשבילי זה לא דבר של מה בכך  ) והקמתי לנו בלוג חדש. במקום חדש עם עיצוב חדש.

וכמו בכל מעבר בית, כדי להישאר עם כמה זיכרונות נעימים (ובמקרה שלנו גם טעימים) העברתי אליו חלק מהמתכונים הישנים. ועם היתר תוכלו כמובן להישאר בקשר גם כאן.

אני אמנם אמשיך לפרסם מעכשיו בבלוג החדש, אבל אשתדל שגם הבלוג הזה יישאר פעיל וכאשר ארצה לפרסם תבשיל כלשהו אעשה זאת כאן. ואשאיר את הבלוג החדש רק לעוגות ומאפים.

בהזדמנות זו אני מאוד רוצה להודות לתפוז על האירוח עד כה. על ההזדמנות לאפשר לי לפתוח בלוג אישי ולהעניק לי בית חם ותומך. ולכם קוראים ועוקבים יקרים על הליווי הצמוד והמפרגן.
ועכשיו חברים כל מה שנשאר הוא רק לבוא לבקר בבלוג החדש להתרשם... להציע הצעות והכי חשוב להירשם גם שם לקבלת הודעה במייל כאשר אפרסם מתכון חדש.

 

הנה הקישור החדש. (ליחצו על התמונה ואתם שם!)

 

אשמח להיפגש אתכם בהמשך.

דגנית

לדף הרשומה

עוגיות שמרים ממולאות תמרים

21/09/2014

 

לפעמים כל מה שרוצים זה עוגיה קטנה שתעשה לנו טוב, לא פחות מעוגה מושקעת. ואם להודות על האמת אז אלו המתוקים שתמיד נגמרים הכי מהר אצלי בבית. הפעם לכבוד ראש השנה, מילאתי את בצק השמרים המפנק הזה, במילוי של ממרח תמרים שהכנתי בבית. אבל אם בא לכם אתם יכולים גם למלא בממרח תמרים קנוי. או אם בא לכם אתם יכולים לגוון בכל מלית אחרת שאתם אוהבים. כמו פרג, שוקולד,תפוחי עץ וכן הלאה וכן הלאה...

 

 

 

 

המצרכים לבצק:
  • 500 גר` קמח
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 200 מל` חלב
  • 150 גר` חמאה רכה
הכנת הבצק:
  1. נפו את הקמח אל קערת המיקסר, הוסיפו את המלח והסוכר וערבבו במהירות נמוכה.
  2. הוסיפו את השמרים היבשים, הביצים והחלב הפושר והגבירו מעט את מהירות המיקסר עד לאיחוד של הבצק.
  3. כעת הוסיפו לאט לאט את קוביות החמאה עד להטמעה מלאה בבצק. ( רצוי ללוש את הבצק במיקסר בסה"כ כ- 10 דקות)
  4. הוציאו את הבצק מקערת המיקסר והעבירו אל קערה משומנת קלות להתפחה, עד שיכפיל את נפחו.
  5. לאחר ההתפחה הראשונה, לושו מעט את הבצק להוצאת אויר חלקו את הבצק לשני חלקים שווים ותנו להם מנוחה של כחצי שעה נוספת להתפחה שניה.

 

המצרכים לממרח התמרים:
  • 200 גר' תמרים לחים (מסוג מג'הול)
  • 1/2 כוס סילאן
  • 1 כף שמן
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף טחינה גולמית
  • 50 גר' שקדים מולבנים (אופציה)
הכנת הממרח:
  1. הכניסו את כל המצרכים אל קערת מעבד המזון. וערבבו היטב עד שמתקבל ממרח אחיד.

 

 הרכבת העוגיות ואפיה:
  1. רדדו את מחצית הבצק בעובי של כ- 1/2 ס"מ.
  2. בעזרת כוס (רצוי להשתמש בכוס גדולה למשל של בירה) קירצו עיגולים.
  3. חיתכו בכל עיגול, בעזרת סכין חדה, כארבע-חמש רצועות כאשר צד אחד של העיגול נשאר שלם)
  4.  
  5. הניחו בצד השלם, כפית ממרח התמרים. וגלגלו עד הסוף.
  6. הניחו בתבנית מרופדת בנייר אפיה, כאשר הצד עם שאריות הבצק מלמטה.
  7. מירחו מעל העוגיות חלמון של ביצה.
  8. את העוגיות יש לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 175 מע' למשך כ- 20 דקות.
  9. לאחר האפיה מירחו על העוגיות סירופ המורכב מ- 1/2 כוס מים רותחים ו- 1/2 כוס סוכר. 
  10. הניחו לעוגיות להתקרר ושימרו בכלי אטום.

 

 

 

 

בתאבון לכולם שנה טובה

ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

 

 

 

לדף הרשומה

טוויל חמאה ותפוזים במילוי גלידה

 

לקראת השנה החדשה, אני תמיד מוצאת את עצמי מחפשת מתכון קל חגיגי ומתוק באופן מיוחד. כזה שיסמל לי התחלה חדשה, הצלחה ואושר. ויחד עם זאת ישדר השקעה אך לא מסובכת יתר על המידה. וככזה מצאתי השנה את המתכון הזה לטווילים (או אולי אתם מכירים אותם כעוגיות תחרה) ממולאים בכדור גלידה איכותית ומעל סירופ מייפל מפנק. אם אתם חושבים כמוני כי זה הקינוח שיישדר לשנה החדשה את הציפיות, אז אתם מוזמנים להכין לעצמכם את כוסות הטווילים היפים האלו. (אפשר אפילו להכין אותם כמה ימים מראש, ולשמור בכלי אטום) ולמלא אותם בגלידה מייד בסיום ארוחת החג. ואם אתם שומרים על כשרות וודאו שהגלידה שלכם פרווה.

 

 

 

 

המצרכים:
  • 250 גר' סוכר
  • 125 גר' חמאה
  • 85 גר' מיץ תפוזים
  • 65 גר' קמח
  • 1 כפית קוואנטרו (ליקר תפוזים)

 

ההכנה:
  1. המיסו בסיר קטן וחסין אש, את החמאה, הסוכר ומיץ התפוזים עד להמסה מלאה של הסוכר. (השאירו על אש בינונית קטנה, תוך כדי ערבוב. ושימרו לא להגיע להרתחה)
  2. הורידו מהאש, ותוך כדי ערבוב מתמיד הוסיפו כל פעם מעט מהקמח. עד לקבלת מסה חלקה, ללא גושים.
  3. הוסיפו כעט את ליקר הקוואנטרו וערבבו מעט.
  4. הכניסו את המסה למקרר למשך הלילה. (או לפחות לכ- 4 שעות.) כך יהיה לכם הרבה יותר קל בהמשך.
  5. סדרו נייר אפיה (רצוי נייר אפיה מסיליקון) בתבנית שטוחה.
  6. בעזרת כפית הוציאו מעט מהמסה הקרה והניחו ברווחם גדולים בתבנית. הניחו בכל תבנית רק כ- 4 או 5 עיגולים.
  7. בעזרת גב הכפית שטחו מעט את המסה לכדי עיגול שטוח ככל האפשר. (שימו לב שבאפיה העיגול מתפשט מעט כך שרצוי שהרווחים יהיו גדולים) 
  8. הכניסו לאפיה בתנור שחומם מראש לחום של - 170 מע' למשך כ- 7 עד 9 דקות.   עד שהטווילים מקבלים צבע זהוב עמוק. זמן האפיה יכול להתשנות מתנור לתנור לכן, נא לא לעזוב את התנור. וכל הזמן לשמור על קשר עין!!
  9. בזמן האפיה הכינו לעצמכם כוסות (רצוי כוסות זכוכית ללא ידית) כאשר הם עומדים הפוך (שהפיה כלפי מטה)
  10. חשוב מאוד לאחר האפיה, לעבוד מהר. הוציאו בכל פעם טוויל שטוח אחד והניחו בזריזות מעל הכוס ההפוכה. תוך כדי לחיצה כלפי מטה. על מנת לקבל צורת קערית קטנה. 
  11. חיזרו על פעולה זו עם כל טוויל אפוי. בזריזות לפני שהם מתקשים. (אם לא הספקתם הכניסו שוב את התבנית לתנור לכמה שניות לריכוך, והוציאו בזריזות אל מעל הכוסות.
  12. חיזרו על פעולת אלו עד לאפיית כל המסה. (ניתן גם להקפיא את המסה עד חודש ימים - לפעמים נוספות)
  13. עד כאן ניתן להכין כמה ימים מראש ולשמור את הטווילים האפויים בקופסא אטומה.
  14. לפני מועד ההגשה, הניחו כל קערית טוויל מעל צלחת קטנה, מלאו בגלידה האהובה עליכם, וקשטו מעל במעט סירופ מייפל/שוקולד.

 

 

 

 

 

 

לנוחיותכם, הנה סרטון, שמצאתי ברשת. המדגים את הכנת הטווילים


ז

 

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם, שנה טובה ומתוקה

ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

 

 

 

 

לדף הרשומה

עוגת סילאן - שוקולד

11/09/2014

 

כל שנה לקראת ראש השנה, מתמלאים מדורי המתכונים בשלל עוגות דבש למיניהן. כולן נראות נפלא ורבים הם האנשים שמרגישים כמו פו הדוב בסיפור פנטזיה מענג 

אבל מה לעשות הפנטזיות של פו הדוב ושלי (במקרה זה) לא הולכות יד ביד. אני דוקא אוהבת דבש. הבעיה שלי מתחילה כשמכניסים אותו אל העוגה. מרגע זה אני כבר לא שם!! חחחח אבל מה לעשות חייבים משהו בסגנון. כדי שירגישו בני הבית שראש השנה  הגיע וגם כדי להבהיר לשנה החדשה שאנו תולים בה תקווה גדולות שתהייה טובה ומתוקה כדבש. אז מצאתי תחליף. גם הוא מתוק, גם הוא בריא וגם הוא נותן לעוגה את כל המעלות של הדבש עם טעם נהדר. (מבחינתי לפחות) - הסילאן! הסילאן הוא למעשה סירופ המופק מתמרים. בשוק ניתן למצוא שני סוגים של סילאן. האחד הוא הסילאן הטהור המורכב רק מתמרים. והשני מכיל בתוכו, בנוסף לתמרים, גם סוכר. אני ממליצה לא להתפשר ולהשתמש רק בסילאן הטהור. 

ואם כבר מדברים על עוגת סילאן אז למה שהיא לא תהייה גם מצופה בשוקולד? בכל זאת ראש השנה בפתח... וככה קיבלנו עוגת דבש נהדרת לראש  השנה - ללא טיפת דבש אחת. 

המתכון לעוגת הסילאן שוקולד הזו שלי היא בגרסת פרווה, כך שגם לאחר ארוחת החג ניתן יהיה להתענג ולאחל לכל הסועדים, מכל הלב, שנה טובה ומתוקה.

ואם בא לכם להציץ (ממליצה לכם) בעוד מתכונים עם תמרים/סילאן לכבוד ראש השנה,  תוכלו ללחוץ כאן על מנטקה ולראות את הכתבה של אתר האפיה המקסים הזה על התמרים וגם להתפנק בעוד מתכונים שהכינו בלוגרים נוספים.

 

 

 

 

מתאים לתבנית קוגלהוף 24 ס"מ ( או תבנית קפיצית עגולה 24 ס"מ)

 

המצרכים:

לעוגה:

  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפיות א.אפיה
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 2 כפות קקאו
  • 3 ביצים 
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3/4 כוס שמן קנולה
  • 1 כוס סילאן טבעי
  • 1 כוס נס קפה פושר - (המורכב מ-1 כפית נס קפה מגורען, מומסת בכוס מים רותחים)
לזיגוג:
  • 120 מל' שמנת מתוקה (לגרסת הפרווה השתמשו בשמנת מתוקה צמחית)
  • 100 גר' שוקולד מריר
  • 1 כף גלוקוז (את הגלוקוז ניתן לרכוש בחנויות המתמחות באפיה, למי שאין יכול להמיר את הגלוקוז בדבש )
אופן ההכנה:
  1. הדליקו את תנור האפיה לחום של 165 מע'
  2. נפו אל קערה בינונית, את הקמח, א.האפיה,הסודה לשתיה והקקאו. ערבבו מעט והניחו בצד.
  3. הכניסו אל קערת המיקסר עם וו הגיטרה, את הביצים והסוכר והקציפו עד לקבלת מסה בהירה ותפוחה.
  4. הוסיפו את השמן והסילאן והמשיכו לערבב מעט.
  5. הנמיחו את מהירות המיקסר, והוסיפו לסירוגין את תערובת הקמח והקקאו  והנס קפה עד לאיחוד המסה.
  6. שמנו מעט את התבנית, ושיפכו אליה את מסת העוגה.
  7. הכניסו לאפיה למשך כ- 40-45 דק'. עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש עם מעט פרורים סביב.
  8. הוציאו את העוגה מהתנור וצננו היטב בטמפ' החדר.
הכנת הזיגוג וציפוי העוגה:
  1. הכניסו אל סיר קטן וחסין אש, את השמנת המתוקה והגלוקוז והביאו לסף רתיחה.
  2. הורידו מהאש, והוסיפו את קוביות השוקולד המריר תוך כדי ערבוב. עד לקבלת גנאש חלק.
  3. לאחר צינון העוגה. הוציאו אותה מהתבנית אל צלחת ההגשה ושיפכו מעל את גנאש השוקולד.
  4. את קישוטי השוקולד הכנתי משוקולד מומס שזילפתי בצורת פרחים מעל נייר אפיה, והכנסתי למקפיא למיצוק. אליהם הוספתי כמה מטבעות שוקולד לבנות.

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם, שנה טובה
ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לדף הרשומה

עוגת אגסים וסילאן

 

בימים שאין חשק להשקיע יותר מידי, ורוצים תוך זמן קצר, עוגה רכה, טעימה ומפתיעה. אני ממליצה להכין את עוגת האגסים והסילאן הזו. אין צורך בכלים מיותרים, ואופן ההכנה הוא מהיר מאחר וזו עוגה בחושה. אך יחד עם זאת היא יוצאת מאוד רכה עסיסית ומתוקה. והכל הודות לקוביות האגסים המפנקות שבתוכה, הסילאן ואפילו הטחינה שמעל. (כן כן טחינה!) 

בערב לפני הכנת העוגה (בטיפשותי) שיתפתי עם הנוכחים כי אני רוצה להכין עוגת אגסים עם סילן וטחינה... מייד העלו הנוכחים על פניהם מבט תמוהה (שלא נאמר עקום ובלתי מפרגן) אבל אני בשלי החלטתי למרות כל ההבעות המשונות שסבבו אותי, להכין את העוגה. וכמו שאומרים "אין הנחתום מעיד על עיסתו" אבל במקרה זה (שוב) צדקתי. ובגדול!!

טוב.. אני מבינה שאם בחרתם להכין את העוגה הזו אז אין לכם יותר מידי זמן פנוי... אז רק אספר לכם, שהעוגה הזו היא פרווה, כך שהיא יכולה להתאים לכל סוג ארוחה שאתם בוחרים. ועכשיו בואו ניגש לעבודה!

 

אה רק עוד רגע אחד... רק תמונה אחת להתחלה... 

 

 

* מתאים לתבנית עגולה 24 סמ'

לנוחיותכם, חילקתי את המצרכים לשלוש קבוצות, לפי סדר ההכנה.

המצרכים:

  • קבוצה 1:
  • 4 אגסים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 3 כפות סילאן
  • 1/4 כוס סוכר

 

  • קבוצה 2:
  • 4 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 3/4 כוס שמן
  • 1/4 כוס יין אדום ( גם מיץ ענבים תירוש מתאים)
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפיות א.אפיה

 

  • קבוצה 3:
  • 3 כפות סילאן
  • 3 כפות טחינה (גולמית)

 

 

אופן  ההכנה:

  1. הכניסו אל מחבת קטנה את שלושת המרכיבים של קבוצה 1. ובשלו, תוך כדי ערבוב. כ- 8 דקות עד לריכוך האגסים וציפויים בקרמל. והניחו בצד לצינון קל.
  2. ערבבו בקערה נפרדת, את מרכיבי הקבוצה השניה, לפי סדר הופעתם במתכון, עד לאיחודם המלא.
  3. הוסיפו אל קערת הבלילה, את האגסים המקרומלים, וערבבו לאיחוד.
  4. שמנו מעט את תבנית האפיה ושיפכו את הבלילה אל תוכה.
  5. ערבבו בקערית קטנה את מרכיבי הקבוצה ה- 3. ובעזרת כף זלפו אותה מעל העוגה. (אפשר בעזרת מזלג, לערבל אותם בעדינות. ליצירת צורות מעניינות)
  6. הכניסו את העוגה לאפיה בתנור שחומם מראש לחום של 175 מע' למשך כ- 45-50 דקות. (עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש עם מעט פרורים)
  7. צננו את העוגה היטב ורק לאחר מכן הוציאו אותה מהתבנית.
  8. לפני ההגשה אפשר לפזר מעט אבקת סוכר מעל.

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

 

 

 

 

 

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת