44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X
קוביית FACEBOOK LIKE
קוד חופשי

דובשניות .

                                                

 

מתכון להכנת דובשניות מתפצפצות

החומרים:

100 גרם חמאה רכה (או 80 מ"ל שמן)

1/4 כוס סוכר לבן

1/4 כוס סוכר חום כהה

3 כפות דבש

2 כפות סילאן

1 ביצה

2 כוסות מלאות של קמח (280 גרם)

חצי כפית אבקת אפיה

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

כפית קינמון

רבע כפית ציפורן

רבע כפית מלח

 

ההכנה:

בקערת מערבל עם וו גיטרה, חמאה רכה עם סוכר לבן וסוכר חום לערבל, להוסיף את הביצה ולערבל, להוסיף סילאן ודבש לערבל לתערובת חלקה.

בקערה לנפות את הקמח, להוסיף אבקת אפיה ואבקת סודה לשתייה, להוסיף קינמון ציפורן  ומלח, לערבב. להוסיף את תערובת הקמח לתערובת הדבש, מערבלים עד אשר מקבלים תערובת חלקה, אם הבצק דביק מידי ניתן להוסיף עוד  1כף או 2 של קמח ולערבב.

להכניס את התערובת למקרר לרבע שעה עד חצי שעה.

מכינים 2 קערות, באחת סוכר רגיל ובשנייה אבקת סוכר. בקערית קטנה שמים מים לטבול את הידיים.

מרפדים 3 תבניות בנייר אפיה, מחממים את התנור ל 180 מעלות זמן אפייה כ 10-11 דקות

העוגיות מתקשות בחוץ. נקבל בכל תבנית כ 24 דובשניות, סה"כ כ- 70 דובשניות.

לוקחים חתיכות קטנות מהבצק ומגלגלים לכדור, טובלים בסוכר ולאחר מכן באבקת הסוכר, מניחים בתבנית במרווחים שווים. מכניסים לתנור לאפיה. בין תבנית לתבנית מכניסים את התערובת למקרר על מנת שלא תימס.

מוציאים מהתנור ומחכים שהעוגיות יתקררו באופן מוחלט, לאחר מכן להכניס לצנצנת או לקופסה אטומה.

 

 

את המתכון נילקח מהבלוג של "קסם של עוגה " 

 

http://judith-mor.foodpage.co.il/%D7%93%D7%95%D7%91%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%AA%D7%A4%D7%A6%D7%A4%D7%A6%D7%95%D7%AA/

 

ממליצה בחום .

מהמטבח של לינדוש

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

סלט גזר מתוק .

01/09/2017

סלט גזר מתוק כתוספת או כקינוח !!!

 

מצרכים :

קילו גזר נקי ומקולף.

חצי כוס צימוקים בלי חרצנים.

חצי כוס חמוציות.

כף מיץ לימון .

כף סוכר חום.

כפית מלח.

כף שמן קנולה.

קורט פלפל שחור.

2כפות סילאן או דבש.

חתיכות תפוחי עץ (לא חובה)

אופן ההכנה:

לקלף את הגזרים לגרד בפומפיה גסה להכניס לקערה גדולה להוסיף את יתר המצרכים לערבב היטב ליטעום אם לא חסר תיבול ואם כן להוסיף לפי טעמכם!!

זו מנה עשירה וטעימה וכמובן גם חגיגית ~~

אשמח לישמוע תגובות !!

מהמטבח של לינדוש באהבה

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

פיצה מקפיצה .

30/07/2017

 מתכון לבצק לפיצה / מהמטבח של לינדוש.
(לחמם תנור ל180 מעלות )
מצרכים :
קילו קמח.
2כפות גדושות שמרים יבשים.
כף סוכר.
3כפות שמן זית או קנולה.
2-3 כוסות מים םושרים.
כף גדושה מלח.

רוטב עגבניות לפיצה!!!
4כפות גדושות רסק עגבניות .
חצי קילו עגבניות טריות מרוסקות (זה נותן טעם ומשדרג את הבצק)
כפית כמון.כפית חרדל.כפית פלפל שחור.כפית פפריקה.רבע כוס שמן.חצי כוס מים פושרים.
תוספות כל אחד ומה שאוהב.(זיתים ~~ תירס~~ טונה~~ פיטריות~~ )
לפיזור מעל הכל גבינה מגורר מוצרלה או עמק..

הכנה לבצק:
להכניס את הקמח עם השמרים והסוכר לערבב היטב להוסיף את השמן ובהדרגה את המים יכול לקחת 2כוסות או אפילו יותר הכל תלוי בספיגת הקמח.ולקראת הסוף להוסיף את המלח. ללוש היטב שהבצק משתחרר מדפנות הקערת המיקסר זה סימן שהבצק מוכן ..(אם הבצק רך ניתון להוסיף מעט קמח ואם הוא קשה להוסיף בהדרגה מים)
לכסות את הבצק ולתת לא לתפוח .!!!

בנתיים להכין את הרוטב להכניס לקערה גדולה את הרסק העגבניות ואת העגבניות המרוסקות ואת יתר החומרים לערבב היטב .

ללוש שוב את הבצק להוציא את האויר לחלק ל-3 כדורים כל כדור לרדד למלבן בעובי של ס"מ .להניח נייר אפיה לרסס על הניר שמן להניח את הבצק ולהמשיך כך ליתר הבצק לצקת על הבצק את הרוטב (כמובן לחלק את הרוטב לפל כמות הפיצות ) להניח מעל את התוספות ומעל את הגבינה ..לאפות בחום 180 מעלות כ-20 דקות ..ראו את התמונה .

בהצלחה .
אשמח לישמוע איך יצא לכם .
מהמטבח של לינדוש.

לדף הרשומה

פלחי תפו"א .

16/06/2017

תמיד טוב שיש תוספת טעימה על השולחן!!

לאחרונה אני מכינה כל יום שישי את הפלחי תפ"א לארוחת הערב 

המצרכים:

קילו תפ"א עם קליפה אדומה או לבנה .

לקלף אותם לישטוף היטב לחתוך לארבע להכניס לקערה גדולה לפזר מעל כפית מלח בישול לנער בנתיים לחמם שמן במחבת לנגב את התפוחים ולטגן אותם מין חצי טיגון .

בנתיים להכין בקערית ~~~ כף פפריקה מתוקה ,כף תבלין גריל עוף.כפית אבקת שום, כפית כורכום לא חובה ,כף אבקת מרק ..לערבב היטב את הכל לפזרת על התפוחים אחרי הטיגון !!

לקחת תבנית אפיה פירקס או חד פעמי.לעבי את התפוחים לחמם תנור אפיה לחום של 180 מעלות להכניס את התבנית לתנור כ-15 דקות של אפיה ויש לנו תפוחים קריספים וטעימים בטירוף.

לדף הרשומה

עוגיה בשני צבעים ..

26/02/2017

?עוגיה בשני צבעים ?   

 

                                                  תמיד כייף לשדרג מתכון עם או בלי שוקולד ..

 

 

                                                                

המצרכים :

300 גרם חמאה או מזולה.

3ביצים.

כוס וחצי סוכר.

חצי כוס קורנפלור.

חצי כוס קוקוס(לא חובה)

3-4 כוסות קמח +1אבקת אפיה .

קליפת לימון או תפוז .

כפית תמצית וניל או שקית אחת של סוכר וניל.

2כפות קקאו וחצי כפית נס קפה.

 

אופן ההכנה:

להכניס את החמאה ואת הסוכר לקערת המיקסר לערבל עד לקבלת עיסה קרמית,

להוסיף בהדרגה את הביצים ולהמשיך להערבל ובהמשך להוסיף את יתר החומרים פרט לקקאו .עד לקבלת בצק נעים ומעט דביק (אם צריך ךהוסיף עוד קמח תוסיפו רק בהדרגה)

לחלק את הבצק ל2-חצי להשאיר לבן ואת  החצי השני להוסיף את הקקאו לערבב שיתקבל בצק חום כהה..לקחת את הבצק הלבן לגלגל לנקניק ואת הבצק השחור לרדד לעלה ולהניח מעליו את הלבן וגלגל כך שיתקבל מין סוג של עוגיה מענינת לבן בפנים ומסביב שחור .  מקבלים עוגיה בשני צבעים !!

לפרוס לעובי של ס"מ ולהניח בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ,לאפות בחום של 170 מעלות !! שהמרכז של העוגיה משנה צבע זה אומר שהעוגיות מוכנות להוציא ולחכות שיתקררו מעט ...sad

ניתן גם לותר על הקקאו כך תכינו עוגיה בצבע לבן בלבד עם נקודות מהנס קפה.

המשך יום מתוק.

                                     אהבתם ניפגש במתכון הבא

 

                                    

מהמטבח של לינדוש 

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל לינדה7 אלא אם צויין אחרת