פיצה מאמא לינדוש
|
|
|
המתכון לעוגיות פריכות וטעימות ??
המרכיבים
200 גרם חמאה או מחמאה
כוס וחצי סוכר
חצי כוס חלב או מיץ תפוזים .
2 כפות דבש או ריבת מישמש.
כפית תמצית וניל
2 חלמונים +2ביצים
5-6 כוסות קמח רגיל + 2 שקית אבקת אפייה)
קורט מלח
אופן ההכנה:
שמים בקערה חמאה, סוכר, ומערבלים עד לקבלת עיסה קרמית מוסיפים חלב, דבש ותמצית וניל.
מנפים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח ומוסיפים את התערובת בהדרגה לתערובת החמאה, תוך כדי ערבול. ממשיכים לערבל עד שנוצר בצק אחיד. מעבירים לשקית ניילון ומצננים במקרר 3 שעות לפחות.
מרפדים תבניות שטוחות בנייר אפייה או ביריעת סיליקון לאפייה. מוציאים את הבצק מהמקרר, ומניחיםאת הבצק בשולחן העבודה . מרדדים במערוך לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים חצאי ירח בעזרת חותכן עוגיות. מניחים את העוגיות על נייר האפייה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-15 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות היטב.
מצננים ושומרים בצנצנת אטומה.
ממליצה בחום על המתכון (תמונות יותר מאוחר )
הכנתם אשמח לשיתוף
מתכון להכנת דובשניות מתפצפצות
החומרים:
100 גרם חמאה רכה (או 80 מ"ל שמן)
1/4 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סוכר חום כהה
3 כפות דבש
2 כפות סילאן
1 ביצה
2 כוסות מלאות של קמח (280 גרם)
חצי כפית אבקת אפיה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
כפית קינמון
רבע כפית ציפורן
רבע כפית מלח
ההכנה:
בקערת מערבל עם וו גיטרה, חמאה רכה עם סוכר לבן וסוכר חום לערבל, להוסיף את הביצה ולערבל, להוסיף סילאן ודבש לערבל לתערובת חלקה.
בקערה לנפות את הקמח, להוסיף אבקת אפיה ואבקת סודה לשתייה, להוסיף קינמון ציפורן ומלח, לערבב. להוסיף את תערובת הקמח לתערובת הדבש, מערבלים עד אשר מקבלים תערובת חלקה, אם הבצק דביק מידי ניתן להוסיף עוד 1כף או 2 של קמח ולערבב.
להכניס את התערובת למקרר לרבע שעה עד חצי שעה.
מכינים 2 קערות, באחת סוכר רגיל ובשנייה אבקת סוכר. בקערית קטנה שמים מים לטבול את הידיים.
מרפדים 3 תבניות בנייר אפיה, מחממים את התנור ל 180 מעלות זמן אפייה כ 10-11 דקות
העוגיות מתקשות בחוץ. נקבל בכל תבנית כ 24 דובשניות, סה"כ כ- 70 דובשניות.
לוקחים חתיכות קטנות מהבצק ומגלגלים לכדור, טובלים בסוכר ולאחר מכן באבקת הסוכר, מניחים בתבנית במרווחים שווים. מכניסים לתנור לאפיה. בין תבנית לתבנית מכניסים את התערובת למקרר על מנת שלא תימס.
מוציאים מהתנור ומחכים שהעוגיות יתקררו באופן מוחלט, לאחר מכן להכניס לצנצנת או לקופסה אטומה.
http://judith-mor.foodpage.co.il/%D7%93%D7%95%D7%91%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%AA%D7%A4%D7%A6%D7%A4%D7%A6%D7%95%D7%AA/
ממליצה בחום .
מהמטבח של לינדוש
סלט גזר מתוק כתוספת או כקינוח !!!
מצרכים :
קילו גזר נקי ומקולף.
חצי כוס צימוקים בלי חרצנים.
חצי כוס חמוציות.
כף מיץ לימון .
כף סוכר חום.
כפית מלח.
כף שמן קנולה.
קורט פלפל שחור.
2כפות סילאן או דבש.
חתיכות תפוחי עץ (לא חובה)
אופן ההכנה:
לקלף את הגזרים לגרד בפומפיה גסה להכניס לקערה גדולה להוסיף את יתר המצרכים לערבב היטב ליטעום אם לא חסר תיבול ואם כן להוסיף לפי טעמכם!!
זו מנה עשירה וטעימה וכמובן גם חגיגית ~~
אשמח לישמוע תגובות !!
מהמטבח של לינדוש באהבה