44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X
קוביית FACEBOOK LIKE
קוד חופשי

פיצה מאמא לינדוש

 

פיצה משפחתית ענקית ...
פיצה עגולה בתוספת פיטריות ..

מצרכים לבצק לפיצה:
קילו קמח .
2כפות שמרים יבשים או 50 גרם שמרים טריים.
2כפות סוכר.
4כפות שמן רגיל .
כף גדושה מלח.
מים פושרים 1-2 כוסות בערך.

מצרכים לפיצה:
גבינה צהובה מגוררת.
זיתים ללא חרצנים.
פיטריות.
תירס.
טונה.
(הכל לפי טעמכם)
הרוטב עגבניות ניתן לקנות מוכן או להכין בבית וזה עדיף.
קופסא רסק עגבניות גדולה .
כוס מים פושרים.
4כפות שמן זית.
כף חרדל (לא חובה)
כףפפריקה.מתוקה
כףפלפל שחור.
כףכמון.
כף סוכר.
כף מלח.
2כפות אורגנו .
אופן ההכנה:
לנפות את הקמח להכניס לקערת המיקסר להוסיף את השמרים ואת הסוכר לערבב היטב !
להוסיף בהמשך את יתר המצרכים כולל כוס מים ללוש היטב ובהדרגה להמשיך להוסיף את המים לפי ספיגת הבצק (הבצק צריך להיות נעים למגע ומשתחרר מדפנות הקערה )
לכסות את הבצק במגבת !!
בנתיים להכין את הרוטב לערבב את כל המצרכים בקערה לטעום אם התיבול מטעים אם צריך להוסיף עוד תיבול בהתאם לטעמכם ...לקחת את כל התוספות שאתם רוצים כל תוספת להכניס לקערית .לחמם את התנור לחום של 180 מעלות !!!
לקחת את הבצק ללוש שוב בידיים לחלקת את הבצק ל4 וכל רבע לרדד היטב למלבן דק מאודלהניח על תבנית אפיה משומנת מעט למרוח מהרטב בנדיבות לפזר את התוספות ומעל את הגבינה ..ולהמשיך כל ליתר הבצקים..לאפות בין 15-20 דקות עד שהשולים מקבלים צבע חום בהיר...(הפיצות נאפות מהר מאוד..
אם תכינו אשמח לישמוע תגובות !!
מהמטבח של לינדוש  ??

 

                                      

לדף הרשומה

עוגת גבינה

  עוגת גבינה

לבצק:

2 כוסות קמח
150 גרם חמאה
רבע כוס סוכר
1 סוכר וניל
קורט מלח
חצי כפית אבקת אפייה
כפית גרידת לימון
1 ביצה L

למלית הגבינות:

קילו גרם גבינה לבנה 5%
2שמנת חמוצה של פעם .
חצי כוס סוכר
1 סוכר וניל
3 ביצים 
3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
כף גדושה קמח תופח(או רגיל).

ציפוי לעוגה !!
שמנת מתוקה +כף אינסטנט פודינג וניל +רבע כוס חלב .
(לא חובה לצפות את העוגה ? אני פשוט לא הנחתי מעל העיסה פירורים)
מאותו בצק הכנתי 2עוגות .

הכנה:

1.מעבירים לקערה את המצרכים לבצק(חוץ מהביצה
וגרידת הלימון)ומעבדים יחד לתערובת פירורית.
בסוף מוסיפים את הביצה וגרידת הלימון,ומעבדים
רק עד איחוד חומרים.
2.מחלקים את הבצק לשני כדורים:כדור אחד גדול
(2/3 מהגודל)ושני קטן(1/3 מהגודל).משטחים,
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא כ-15 דקות.
3.מוציאים את כדור הבצק הגדול(הקטן נשאר
במקפיא)ומרדדים לעלה בקוטר 24(קוטר התבנית).
משמנים את התבנית ומרפדים בבצק שרידדנו.
מהדקים מעט(אפשר להרים את הבצק כס"מ גובה
גם בדפנות).מכניסים בינתיים למקפיא.
4.מערבבים את חומרי המלית יחד לתערובת חלקה,
יוצקים על הבצק שבתבנית ומישרים.את הבצק
הקטן מגררים ומפזרים מעל המלית.
5.אופים בחום של 170 מעלות בתוכנית אפייה
רגילה או 150 מעלות טורבו(תלוי בתנור)
כ-50 דקות.
(את המתכון לקחתי מהרשת ) אין לי למי לתת קרדיט ?

 
 .
מהמטבח  של לינדוש

לדף הרשומה

עוגיות פריכות .

המתכון לעוגיות פריכות וטעימות ??


המרכיבים 
200 גרם חמאה או מחמאה 
כוס וחצי סוכר
חצי כוס חלב או מיץ תפוזים .
2 כפות דבש או ריבת מישמש.
כפית תמצית וניל 
2 חלמונים +2ביצים
5-6 כוסות קמח רגיל + 2 שקית אבקת אפייה)
קורט מלח

אופן ההכנה:
שמים בקערה חמאה, סוכר, ומערבלים עד לקבלת עיסה קרמית מוסיפים חלב, דבש ותמצית וניל. 
מנפים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח ומוסיפים את התערובת בהדרגה לתערובת החמאה, תוך כדי ערבול. ממשיכים לערבל עד שנוצר בצק אחיד. מעבירים לשקית ניילון ומצננים במקרר 3 שעות לפחות.
מרפדים תבניות שטוחות בנייר אפייה או ביריעת סיליקון לאפייה. מוציאים את הבצק מהמקרר, ומניחיםאת הבצק בשולחן העבודה . מרדדים במערוך לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים חצאי ירח בעזרת חותכן עוגיות. מניחים את העוגיות על נייר האפייה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-15 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות היטב. 
מצננים ושומרים בצנצנת אטומה.

ממליצה בחום על המתכון (תמונות יותר מאוחר )
הכנתם אשמח לשיתוף

לדף הרשומה

דובשניות .

                                                

 

מתכון להכנת דובשניות מתפצפצות

החומרים:

100 גרם חמאה רכה (או 80 מ"ל שמן)

1/4 כוס סוכר לבן

1/4 כוס סוכר חום כהה

3 כפות דבש

2 כפות סילאן

1 ביצה

2 כוסות מלאות של קמח (280 גרם)

חצי כפית אבקת אפיה

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

כפית קינמון

רבע כפית ציפורן

רבע כפית מלח

 

ההכנה:

בקערת מערבל עם וו גיטרה, חמאה רכה עם סוכר לבן וסוכר חום לערבל, להוסיף את הביצה ולערבל, להוסיף סילאן ודבש לערבל לתערובת חלקה.

בקערה לנפות את הקמח, להוסיף אבקת אפיה ואבקת סודה לשתייה, להוסיף קינמון ציפורן  ומלח, לערבב. להוסיף את תערובת הקמח לתערובת הדבש, מערבלים עד אשר מקבלים תערובת חלקה, אם הבצק דביק מידי ניתן להוסיף עוד  1כף או 2 של קמח ולערבב.

להכניס את התערובת למקרר לרבע שעה עד חצי שעה.

מכינים 2 קערות, באחת סוכר רגיל ובשנייה אבקת סוכר. בקערית קטנה שמים מים לטבול את הידיים.

מרפדים 3 תבניות בנייר אפיה, מחממים את התנור ל 180 מעלות זמן אפייה כ 10-11 דקות

העוגיות מתקשות בחוץ. נקבל בכל תבנית כ 24 דובשניות, סה"כ כ- 70 דובשניות.

לוקחים חתיכות קטנות מהבצק ומגלגלים לכדור, טובלים בסוכר ולאחר מכן באבקת הסוכר, מניחים בתבנית במרווחים שווים. מכניסים לתנור לאפיה. בין תבנית לתבנית מכניסים את התערובת למקרר על מנת שלא תימס.

מוציאים מהתנור ומחכים שהעוגיות יתקררו באופן מוחלט, לאחר מכן להכניס לצנצנת או לקופסה אטומה.

 

 

את המתכון נילקח מהבלוג של "קסם של עוגה " 

 

http://judith-mor.foodpage.co.il/%D7%93%D7%95%D7%91%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%AA%D7%A4%D7%A6%D7%A4%D7%A6%D7%95%D7%AA/

 

ממליצה בחום .

מהמטבח של לינדוש

לדף הרשומה

סלט גזר מתוק .

01/09/2017

סלט גזר מתוק כתוספת או כקינוח !!!

 

מצרכים :

קילו גזר נקי ומקולף.

חצי כוס צימוקים בלי חרצנים.

חצי כוס חמוציות.

כף מיץ לימון .

כף סוכר חום.

כפית מלח.

כף שמן קנולה.

קורט פלפל שחור.

2כפות סילאן או דבש.

חתיכות תפוחי עץ (לא חובה)

אופן ההכנה:

לקלף את הגזרים לגרד בפומפיה גסה להכניס לקערה גדולה להוסיף את יתר המצרכים לערבב היטב ליטעום אם לא חסר תיבול ואם כן להוסיף לפי טעמכם!!

זו מנה עשירה וטעימה וכמובן גם חגיגית ~~

אשמח לישמוע תגובות !!

מהמטבח של לינדוש באהבה

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל לינדה7 אלא אם צויין אחרת