33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X
קוביית FACEBOOK LIKE
קוד חופשי

פלחי תפו"א .

16/06/2017

תמיד טוב שיש תוספת טעימה על השולחן!!

לאחרונה אני מכינה כל יום שישי את הפלחי תפ"א לארוחת הערב 

המצרכים:

קילו תפ"א עם קליפה אדומה או לבנה .

לקלף אותם לישטוף היטב לחתוך לארבע להכניס לקערה גדולה לפזר מעל כפית מלח בישול לנער בנתיים לחמם שמן במחבת לנגב את התפוחים ולטגן אותם מין חצי טיגון .

בנתיים להכין בקערית ~~~ כף פפריקה מתוקה ,כף תבלין גריל עוף.כפית אבקת שום, כפית כורכום לא חובה ,כף אבקת מרק ..לערבב היטב את הכל לפזרת על התפוחים אחרי הטיגון !!

לקחת תבנית אפיה פירקס או חד פעמי.לעבי את התפוחים לחמם תנור אפיה לחום של 180 מעלות להכניס את התבנית לתנור כ-15 דקות של אפיה ויש לנו תפוחים קריספים וטעימים בטירוף.

לדף הרשומה

עוגיה בשני צבעים ..

26/02/2017

?עוגיה בשני צבעים ?   

 

                                                  תמיד כייף לשדרג מתכון עם או בלי שוקולד ..

 

 

                                                                

המצרכים :

300 גרם חמאה או מזולה.

3ביצים.

כוס וחצי סוכר.

חצי כוס קורנפלור.

חצי כוס קוקוס(לא חובה)

3-4 כוסות קמח +1אבקת אפיה .

קליפת לימון או תפוז .

כפית תמצית וניל או שקית אחת של סוכר וניל.

2כפות קקאו וחצי כפית נס קפה.

 

אופן ההכנה:

להכניס את החמאה ואת הסוכר לקערת המיקסר לערבל עד לקבלת עיסה קרמית,

להוסיף בהדרגה את הביצים ולהמשיך להערבל ובהמשך להוסיף את יתר החומרים פרט לקקאו .עד לקבלת בצק נעים ומעט דביק (אם צריך ךהוסיף עוד קמח תוסיפו רק בהדרגה)

לחלק את הבצק ל2-חצי להשאיר לבן ואת  החצי השני להוסיף את הקקאו לערבב שיתקבל בצק חום כהה..לקחת את הבצק הלבן לגלגל לנקניק ואת הבצק השחור לרדד לעלה ולהניח מעליו את הלבן וגלגל כך שיתקבל מין סוג של עוגיה מענינת לבן בפנים ומסביב שחור .  מקבלים עוגיה בשני צבעים !!

לפרוס לעובי של ס"מ ולהניח בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ,לאפות בחום של 170 מעלות !! שהמרכז של העוגיה משנה צבע זה אומר שהעוגיות מוכנות להוציא ולחכות שיתקררו מעט ...sad

ניתן גם לותר על הקקאו כך תכינו עוגיה בצבע לבן בלבד עם נקודות מהנס קפה.

המשך יום מתוק.

                                     אהבתם ניפגש במתכון הבא

 

                                    

מהמטבח של לינדוש 

לדף הרשומה

אושפלו מהמטבח של לינדוש

חיפשתי מתכון לאושפלו היה כל כך הרבה מתכונים לבסוף לקטטתי מכל מתכון קמצוץ וכך נולד לי מתכון עשיר וטעים מהמטבח שלי .

                                                     

 

המצרכים:

נתח  בשר בקר מספר 8 .2עלי דפנה ,3יחידות פלפל אנגלי,

5גזרים.

2כוסות אורז בלסמי.

4בצלים,

ליטר מים,

כף פפריקה אדומה מתוקה,

כפית פלפל שחור ,

כף אבקת מרק,

כפית קינמון (לא לוותר ),

כף כמון,

כף מלח,

כף סוכר חום,

רבע כוס שמן קנולה .

אופן ההכנה:

לבשל את הנתח בשר עם ליטר מים בתוספת עלי דפנה ופלפל אנגלי כשעה (או בסיר לחץ 40 דקות)אחרי הבישול לסנן את המים ולהשאיר בצד ,לתת לבשר להתקרר ! בנתיים לפרוס את הבצלים לפרוסות ולטגן אותם בסיר גדול ועמוק להוסיף את הגזרים שחתוכים למקלונים להוסיף את הסוכר החום בנתיים לחתוך את הבשר לקוביות לא קטנות ממש גדולות להוסיף אותם לסיר להמשיך לטגן את הכל להוסיף את הציר שבישלנו את הבשר להוסיף את התבלינים ולבשל כשעה בערך ליבדוק עם הבשר התבשל לגמרי להוסיף את האורז (מנוקה ושטוף)להוסיף בין 2-3 כוסות מים רותחים לכסות את הסיר ולהמניך את האש לתת בישול נוסף עד שהאורז מוכן וכל הנוזלים ניספגו !! בזהירות לגרף עם מזלג את האושפלו לכסות במגבת ולחכות לאורחים .ניתן להגיש בתוספת פירות יבשים .

אם אהבתם אשמח לתגובות רוצים עוד ניפגש במתכון הבא

מהמטבח של לינדוש

 

לדף הרשומה

קציצות עוףברוטב עם פסטה..

למנה טעימה קציצות עוף בתוספת פסטה ברוטב עגבניות 

 

 

 

                                                                                 

המצרכים לקציצות :

חצי קילו חזה עוף טחון +חצי קילו חזה הודו טחון .

3בצלים מגורר בפומפיה גסה.

חופן פיטרוזיליה.חופן כוסברה קצוצים .

פלפל שחור.

אבקת מרק או בצל.

2תפ"א מגורר בפומפיה גסה,

חצי כוס פירורי לחם או סולת,

2ביצים .

2 כפות שמן זית.

כפית סוכר חום.(לא חובה)

אופן ההכנה לקציצות:

להכניס את כל החומרים לקערה גדולה לערבב היטב ליטעום אם התיבול מתאים לכם ואם לא תוסיפו לפי טעמיכם!!

להכניס למקרר לספיגת הטעמים.

בנתיים לבשל את הפסטה לפי ההוראות בשקית של החברה,,לסנן ולהניח בצד .

בנתיים להכין את הרוטב לפסטה .

לטגן 3בצלים קצוצים דק במעט שמן להזהבה להוסיף 3כפות רסק עגבניות בתוספת כף פפריקה מתוקה וכף סוכר חום או לבן (אני אוהבת להשתמש בסוכר חום)

לערבב היטב להוסיף 4כוסות מים מהברז לערבב היטב לתת בישול קל עד שהרוב מקבל מין סוג של סמיכות ,

ולחכות לקציצות .!!!

להוציא את העיסה מהמקרר לערבב שוב שכל העיסה תקבל את הטעמים ,,,

לחמם שמן במחבת לקחת מהעיסה כמות בגודל של שזיף למעוך מעט ולטגן ולהמשיך כך לטגן את כולם להוסיף את הקציצות לרוטב לתת להם בישול קל,,

כרבע שעה בערך .. להוציא את הקציצות מהסיר ולתוך הסיר להוסיף את הפסטה לערבב ולהגיש  .

 

                                    

            אהבתם רוצים עוד ניפגש במתכון הבא

 

                                                

 

     מהמטבח של לינדוש

לדף הרשומה

לחם !!

31/01/2017

                         coolמי לא אוהב לחם שיקום !!!

        אני אוהבת לאפות את החלות של שבת במטבחי הקטindecision 

תתכבדו  במתכון מאוד קל ופשוט להכנה  ,,ניתן להוסיף כל מה שאתם אוהבים בתוך הבצק (בצל מטוגן.....שביבי שום...גרעיני חמניות....חמוציות...צימוקים...זיתים ..השמים הם הגבול)

    החומרים:

 1-קילו קמח מנופה.

2-כפות גדושות שמרים יבשים

.2-כפות סוכר.

רבע כוס שמן קנולה.

2-ביצים,

כף גדושה מלח שולחן.

1-2 כוסות זכוכית לקפה מים פושרים ,

      אופן ההכנה:

  להכניס את הקמח לקערת המיקסר להוסיף את השמרים ואת הסוכר לערבב היטב ,,,,

להוסיף את השמן ואת הביצים להוסיף כוס מים ולערבל ובהדרגה ,,,להוסיף מים בהתאם לספיגת הבצק יכול להיות שיכנסו רק כוס וחצי או אפילו יותר משתי כוסות ,,

...ולאחר מכן להוסיף את המלח להמשיך לערבל עד שהבצק ניפרד מהדפנות הקערה ,,ללוש היטב בעזרת הידים לכסות בנילון ניצמד ומעל להניח מגבת מטבח

לתת תפיחה ראשונה כשעה בערך (בימים חמים זה פחות זמן) אחרי ההתפחה הראשונה להוציא את הבצק מהקערה ללוש על שולחן העבודה להוצאת האויר .,,

(טייפ קטן לשמן מעט את משטח העבודה בכדי לא להוסיף עוד קמח )לחלק את הבצק ל-12 כדורים וכל כדור לכדרר ולהניח לתפיחה שניה .

בנתיים לחמם תנור לחום של 180 מעלות .,

לקחת כל כדור לגלגל לרולדה ליסגור לשבלול או לבורג או לקחת 3כדורים ומהם להכין צמה ..

להניח את הלחמים בתבנית אפיה לכסות ולתת תפיחה שלישית למרוח ביצה טרופה עם מעט סוכר חום..

לפזר שומשום או פרג ..(אם רוצים להוסיף תוספות בבצק רק אחרי ההתפחה ראשונה .!!

לפני האפיה מרוח בביצה ...

אחרי האפיה ..

                                                                                            

אהבתי רוצים עוד ניפגש במתכון הבא..

מהמטבח של לינדוש

 

 

 

 

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל לינדה7 אלא אם צויין אחרת