22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X
קוביית FACEBOOK LIKE
קוד חופשי

סלט טונה ..

לסלט טונה לארוחת בוקר או ערב 

 

                        

 

מצרכים:

2קופסאות טונה במים.או בשמן זית .

3ביצים קשות

.חופן עירית או בצל ירוק .

3מלפפונים חמוצים.

כפית חרדל .

פלפל שחור גרוס.

אופן ההכנה:

לבשל את הביצים קשות כ-5 דקות .לגרר את המלפפונים בפומפיה גסה......לקצץ את הבצל או העירית להוסיף את הכל לקערה!!  לפורר את הטונה ולהוסיף אותה לקערה לטעום את

התיבול ואם צריך להוסיף טעמים תוסיפו @@@

אני אוהבת להגיש לארוחת בוקר או ערב עם פרוסות לחם קלויי ולטפטפ מעט שמן זית .ממש מעדן .

אהבתם רוצים עוד ניפגש במתכון הבא.

מהמטבח של לינדוש.

לדף הרשומה

מעדן מקישואים !!

   לכל מי שאוהב קישואים מעולה !!

מצרכים :

קילו קישואים.

4בצלים .

2ביצים קשות .

כף מיונז ,כפית חרדל.מלח .פלפל שחור.

כפית סוכר חום לבצלים +3כפות שמן רגיל !!

אופן ההכנה:

לחמם תנור בחום של 200 מעלות !!

 (לנקות את הקישואים  במים לא לקלף את הקליפה )לפרוס אותם לפרוסות בעובי של חצי ס"מ .לפזר מעל מלח בישול ולטפטפ שמן זית !!

לקלות אותם עד שהם מעבדים את הצורה ומקבלים צבע חום בהיר להפוך אותם ולהמשיך לקלות ,,

בנתיים לטגן את הבצלים בתוספת של 3כפות שמן וכפית סוכר חום עד שהם מתרכחים להניח בצד בנתיים לבשל את הביצים אחרי הבישול ישר לקלף אותם !!

להכניס את הקישואים ואת הביצים ואת הבצלים למעבד מזון לתת פולסים קצרים ומידי פעם לנקות את דפנות הקערה להוסיף את התיבול ליטעום אם לא חסר

בטעם ..והנה יש לנו ממרח או כתוספת למנה ראשונה 

אהבתם ניפגש במתכון הבא 

מהמטבח של לינדוש 

 

לדף הרשומה

עוגת תפוזים !!

14/01/2017

              לעוגת תפוזים  בחושה טעימה לקפה    

 

 

 

 

                                   

מצרכים:

לחמם את התנור לחום של 180 מעלות !!

5ביצים ,

כוס סוכר,

3/4 כוס שמן,

כוס מיץ תפוזים ,

קליפת תפוז ,

כוס שקדים טחונים ,

כוס ו-3/4 קמח רגיל בתוספת 1אבקת אפיה ,

אם לא רוצים להוסיף את השקדים אז תוסיפו עוד חצי כוס קמח (לא לוותר על השקדים )

אופן ההכנה:

להקציף את הביצים עם הסוכר עד לקבלת מסה קרמית ותפוחה ,להוסיף את השמן בהדרגה ולהמשיך להקציף,

להוסיף את המיץ ואת הקליפת התפוז ,ובהמשך להוסיף את הקמח ואת השקדים להמשיך לערבל כ3דקות לא יותר !!!

לשמן תבנית בבקה או 2תבניות של אינגלש קייק ..לצקת את המסה לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות ..

(ניתן לפזר מעל פיצפוצי שוקולד ~~~ אחרי שהעוגה מוכנה לטפטפ מעל סירופ מייפל זה משדרג את העוגה ואת הטעם )

         אהבתם רוצים עוד ניפגש במתכון הבא

 

                         

מהמטבח של לינדוש

לדף הרשומה

קינואה ועדשים !!

12/01/2017

                  כתוספת מנה בריאה וטעימה !!

                             

                          

מצרכים:

2כוסות קינואה ,

2כוסות עדשים ירוקים.

3בצלים,

3גזרים,

חצי כפית פלפל שחור.

כפית כמון,

כף פפריקה מתוקה,

כף אבקת מרק

4כפות שמן

אופן ההכנה:

להשרות את הקינואה במים ולסנן .!! להשרות את העדשים במים !!

לבשל את העדשים ב-4 כוסות מים כחצי שעה או עד שהם רכים !!

(אני מבשלת כמות גדולה ומחלקת אותם למנות ומקפיאה)

מסננת את עודף המים אם נישאר כמובן.

לפרוס  את הבצלים לפרוסות דקות ,להכניס את השמן לסיר הבישול ולטגן  את פרוסות הבצל אותם עם השמן ,, שהבצל השחים  להוסיף את הגזר המגורר ולאחר

מכן את הקינואה להוסיף  3כוסות מים מהברז לערבב  היטב להוסיף  את התבלינים לתת רתיחה קטנה ולכסות  את הסיר ולהקטין  את הלהבה ?לבשל עד ספיגת

המים הקינואה מתבשל בדיוק כמו אורז !!

אחרי שהקינואה מוכן בעזרת מזלג לגרף שלא היו גושים ..להכניס לסיר את העדשים ולגרף עם המזלג לתת לתבשיל להתקרר ולהגיש !!

עם מנה של עוף או קציצה .

        אהבתם ניפגש במתכון הבא

מהמטבח של לינדוש                                          א

לדף הרשומה

דונאטס

שבא לכם לפנק את יקירכם לא צריך לחכות לחנוכהdevil

 

עם הציפוי

 

בלי הציפוי
  •  

 

לבצק:

3 וחצי כוסות קמח

1 כף שמרים יבשים 

3 כפות סוכר

1 כוס חלב

1 ביצה L

50 גרם חמאה רכה

2 כפות ברנדי

קורט מלח

 

לציפוי שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
קורט מלח

 

 

 

 

  • הכנת הבצק:

 

 

  •  בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חלב, ביצה, חמאה, ברנדי ומלח ולשים במהירות נמוכה-בינונית עד שמתקבל בצק אחיד.

 

  • מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך כשעה-שעתיים או עד שהוא מכפיל את נפחו.

 

  • מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה ומרדדים לעלה בעובי 2 ס”מ.

 

  • בעזרת חישוק בגודל שרוצים  קורצים עיגולים. בעזרת חישוק קטן יותר (קוטר 1-2 ס”מ) מוציאים עיגול קטן בחלק האמצעי.

 

  • מעבירים את הדונאטס לנייר אפייה משומן היטב, משמנים אותם גם ומתפיחים במשך כשעה או עד שהם מכפילים את נפחם.

 

  • מחממים שמן בסיר בינוני .  בודקים שהשמן חם על ידי נעיצה של כף עץ בתוכו – אם יש בועיות קטנות מסביב לכף זה סימן שהשמן חם מספיק.

 

  • מטגנים את הדונאטס בשמן החם עד שהם מזהיבים לחלוטין מכל הצדדים.

 

  • מוציאים באמצעות כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג ומניחים להצטנן בטמפרטורת החדר.

 

  • ציפוי שוקולד: 

 

  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה ומלח וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.

 

  • טובלים את החלק העליון של הדונאטס בציפוי השוקולד ומניחים על גבי צלחת הגשה.
  • (רוצים להפוך את המתכון לפרווה שימו מים בימקום חלב ומחמאה בימקום חמאה.)

 

 

 

 

                    חג  שמח 

                    מהמטבח של לינדוש

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל לינדה7 אלא אם צויין אחרת