44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X
קוביית FACEBOOK LIKE
קוד חופשי

עוגת גבינה

  עוגת גבינה

לבצק:

2 כוסות קמח
150 גרם חמאה
רבע כוס סוכר
1 סוכר וניל
קורט מלח
חצי כפית אבקת אפייה
כפית גרידת לימון
1 ביצה L

למלית הגבינות:

קילו גרם גבינה לבנה 5%
2שמנת חמוצה של פעם .
חצי כוס סוכר
1 סוכר וניל
3 ביצים 
3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
כף גדושה קמח תופח(או רגיל).

ציפוי לעוגה !!
שמנת מתוקה +כף אינסטנט פודינג וניל +רבע כוס חלב .
(לא חובה לצפות את העוגה ? אני פשוט לא הנחתי מעל העיסה פירורים)
מאותו בצק הכנתי 2עוגות .

הכנה:

1.מעבירים לקערה את המצרכים לבצק(חוץ מהביצה
וגרידת הלימון)ומעבדים יחד לתערובת פירורית.
בסוף מוסיפים את הביצה וגרידת הלימון,ומעבדים
רק עד איחוד חומרים.
2.מחלקים את הבצק לשני כדורים:כדור אחד גדול
(2/3 מהגודל)ושני קטן(1/3 מהגודל).משטחים,
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא כ-15 דקות.
3.מוציאים את כדור הבצק הגדול(הקטן נשאר
במקפיא)ומרדדים לעלה בקוטר 24(קוטר התבנית).
משמנים את התבנית ומרפדים בבצק שרידדנו.
מהדקים מעט(אפשר להרים את הבצק כס"מ גובה
גם בדפנות).מכניסים בינתיים למקפיא.
4.מערבבים את חומרי המלית יחד לתערובת חלקה,
יוצקים על הבצק שבתבנית ומישרים.את הבצק
הקטן מגררים ומפזרים מעל המלית.
5.אופים בחום של 170 מעלות בתוכנית אפייה
רגילה או 150 מעלות טורבו(תלוי בתנור)
כ-50 דקות.
(את המתכון לקחתי מהרשת ) אין לי למי לתת קרדיט ?

 
 .
מהמטבח  של לינדוש

לדף הרשומה

עוגיות פריכות .

המתכון לעוגיות פריכות וטעימות ??


המרכיבים 
200 גרם חמאה או מחמאה 
כוס וחצי סוכר
חצי כוס חלב או מיץ תפוזים .
2 כפות דבש או ריבת מישמש.
כפית תמצית וניל 
2 חלמונים +2ביצים
5-6 כוסות קמח רגיל + 2 שקית אבקת אפייה)
קורט מלח

אופן ההכנה:
שמים בקערה חמאה, סוכר, ומערבלים עד לקבלת עיסה קרמית מוסיפים חלב, דבש ותמצית וניל. 
מנפים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח ומוסיפים את התערובת בהדרגה לתערובת החמאה, תוך כדי ערבול. ממשיכים לערבל עד שנוצר בצק אחיד. מעבירים לשקית ניילון ומצננים במקרר 3 שעות לפחות.
מרפדים תבניות שטוחות בנייר אפייה או ביריעת סיליקון לאפייה. מוציאים את הבצק מהמקרר, ומניחיםאת הבצק בשולחן העבודה . מרדדים במערוך לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים חצאי ירח בעזרת חותכן עוגיות. מניחים את העוגיות על נייר האפייה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-15 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות היטב. 
מצננים ושומרים בצנצנת אטומה.

ממליצה בחום על המתכון (תמונות יותר מאוחר )
הכנתם אשמח לשיתוף

לדף הרשומה

דובשניות .

                                                

 

מתכון להכנת דובשניות מתפצפצות

החומרים:

100 גרם חמאה רכה (או 80 מ"ל שמן)

1/4 כוס סוכר לבן

1/4 כוס סוכר חום כהה

3 כפות דבש

2 כפות סילאן

1 ביצה

2 כוסות מלאות של קמח (280 גרם)

חצי כפית אבקת אפיה

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

כפית קינמון

רבע כפית ציפורן

רבע כפית מלח

 

ההכנה:

בקערת מערבל עם וו גיטרה, חמאה רכה עם סוכר לבן וסוכר חום לערבל, להוסיף את הביצה ולערבל, להוסיף סילאן ודבש לערבל לתערובת חלקה.

בקערה לנפות את הקמח, להוסיף אבקת אפיה ואבקת סודה לשתייה, להוסיף קינמון ציפורן  ומלח, לערבב. להוסיף את תערובת הקמח לתערובת הדבש, מערבלים עד אשר מקבלים תערובת חלקה, אם הבצק דביק מידי ניתן להוסיף עוד  1כף או 2 של קמח ולערבב.

להכניס את התערובת למקרר לרבע שעה עד חצי שעה.

מכינים 2 קערות, באחת סוכר רגיל ובשנייה אבקת סוכר. בקערית קטנה שמים מים לטבול את הידיים.

מרפדים 3 תבניות בנייר אפיה, מחממים את התנור ל 180 מעלות זמן אפייה כ 10-11 דקות

העוגיות מתקשות בחוץ. נקבל בכל תבנית כ 24 דובשניות, סה"כ כ- 70 דובשניות.

לוקחים חתיכות קטנות מהבצק ומגלגלים לכדור, טובלים בסוכר ולאחר מכן באבקת הסוכר, מניחים בתבנית במרווחים שווים. מכניסים לתנור לאפיה. בין תבנית לתבנית מכניסים את התערובת למקרר על מנת שלא תימס.

מוציאים מהתנור ומחכים שהעוגיות יתקררו באופן מוחלט, לאחר מכן להכניס לצנצנת או לקופסה אטומה.

 

 

את המתכון נילקח מהבלוג של "קסם של עוגה " 

 

http://judith-mor.foodpage.co.il/%D7%93%D7%95%D7%91%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%AA%D7%A4%D7%A6%D7%A4%D7%A6%D7%95%D7%AA/

 

ממליצה בחום .

מהמטבח של לינדוש

לדף הרשומה

סלט גזר מתוק .

01/09/2017

סלט גזר מתוק כתוספת או כקינוח !!!

 

מצרכים :

קילו גזר נקי ומקולף.

חצי כוס צימוקים בלי חרצנים.

חצי כוס חמוציות.

כף מיץ לימון .

כף סוכר חום.

כפית מלח.

כף שמן קנולה.

קורט פלפל שחור.

2כפות סילאן או דבש.

חתיכות תפוחי עץ (לא חובה)

אופן ההכנה:

לקלף את הגזרים לגרד בפומפיה גסה להכניס לקערה גדולה להוסיף את יתר המצרכים לערבב היטב ליטעום אם לא חסר תיבול ואם כן להוסיף לפי טעמכם!!

זו מנה עשירה וטעימה וכמובן גם חגיגית ~~

אשמח לישמוע תגובות !!

מהמטבח של לינדוש באהבה

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

פיצה מקפיצה .

30/07/2017

 מתכון לבצק לפיצה / מהמטבח של לינדוש.
(לחמם תנור ל180 מעלות )
מצרכים :
קילו קמח.
2כפות גדושות שמרים יבשים.
כף סוכר.
3כפות שמן זית או קנולה.
2-3 כוסות מים םושרים.
כף גדושה מלח.

רוטב עגבניות לפיצה!!!
4כפות גדושות רסק עגבניות .
חצי קילו עגבניות טריות מרוסקות (זה נותן טעם ומשדרג את הבצק)
כפית כמון.כפית חרדל.כפית פלפל שחור.כפית פפריקה.רבע כוס שמן.חצי כוס מים פושרים.
תוספות כל אחד ומה שאוהב.(זיתים ~~ תירס~~ טונה~~ פיטריות~~ )
לפיזור מעל הכל גבינה מגורר מוצרלה או עמק..

הכנה לבצק:
להכניס את הקמח עם השמרים והסוכר לערבב היטב להוסיף את השמן ובהדרגה את המים יכול לקחת 2כוסות או אפילו יותר הכל תלוי בספיגת הקמח.ולקראת הסוף להוסיף את המלח. ללוש היטב שהבצק משתחרר מדפנות הקערת המיקסר זה סימן שהבצק מוכן ..(אם הבצק רך ניתון להוסיף מעט קמח ואם הוא קשה להוסיף בהדרגה מים)
לכסות את הבצק ולתת לא לתפוח .!!!

בנתיים להכין את הרוטב להכניס לקערה גדולה את הרסק העגבניות ואת העגבניות המרוסקות ואת יתר החומרים לערבב היטב .

ללוש שוב את הבצק להוציא את האויר לחלק ל-3 כדורים כל כדור לרדד למלבן בעובי של ס"מ .להניח נייר אפיה לרסס על הניר שמן להניח את הבצק ולהמשיך כך ליתר הבצק לצקת על הבצק את הרוטב (כמובן לחלק את הרוטב לפל כמות הפיצות ) להניח מעל את התוספות ומעל את הגבינה ..לאפות בחום 180 מעלות כ-20 דקות ..ראו את התמונה .

בהצלחה .
אשמח לישמוע איך יצא לכם .
מהמטבח של לינדוש.

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל לינדה7 אלא אם צויין אחרת