00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אזני שמנמן

 

חברות וחברים כך הגענו לפורים :P
אין ספק זה החג הכיפי ביותר- בלי ימים נוראיים, סליחות, כפרות, שוטטות במדבר, פסלי בקר אסורים וכד' פשוט חג שמח, צבעוני וכיפי לילדים כמו גם לגדולים. מה ,אתם לא מרגישים שזוהי הזדמנות לשקוע באינפנטיליות ילדותכם השניה כשמבקשים מכם להתחפש בעבודה? וגם כל הטרחה סביב משלוחי המנות היא התעסקות די מהנה, בשבילי לפחות. אם כי... כשאני חושבת על זה, עם כל כמות הסוכר שנוטפת ממשלוחי המנות שלנו זה כאילו הברכה שצריך לצרף היא "שתקבל סכרת, אמן"! בטח המסורת התחילה בימי צנע חשוכים כשחטיף "טעמי" עוד היה נחשב לשוקולד איכותי ומשובח. היום, אם הילד לא קיבל ביצת קינדר מצפצפת, מאירה באור אולטרה סגול והופכת לרובוטריק לאחר השקיעה הרי ששום משלוח לא יספק את הוד מעלתו. אבל מסורת זו מסורת! וכך גם אני קניתי שלל ממתקים (ברוך ממציא המבצעים בסופר) והכנתי בלי למצמץ כמה משלוחים שוחטי אינסולין. כמובן שגם צירפתי אזני המן המסורתיות וכמובן תוצרת בית. אך לא בהן עסקינן. היום אספר לכם על מאפה מגניב מהמטבח הערבי שאני מניחה אין לו ממש קשר לפורים אבל יש לו צורת משולש וזו כבר סיבה לחשוף אותו בהזדמנות חגיגית זו.

במתכון הזה של פטאיר נתקלתי כרגיל במקרה , אפילו לא זוכרת איפה. הצילום היה מגרה, המתכון- פשוט והאתגר- טרי ומזמין. אז שבת אחד התארגנית על עצמי והכנתי, עם מילוי משלי אמנם אך הבצק לפי המתכון בדיוק. היה מאוד-מאוד חביב (כן.. להוציא ממני "מעולה" זו משימה באמת קשה!) וגם מיוחד בעיקר בזכות הצורה התלת קודקודית החביבה עלי. הבצק הזה מהיר הכנה ביחס לבצקי שמרים אחרים ולא דורש התפחה ארוכה, המאפים אמנם לא מקבלים מרקם אוורירי אך זה הקסם שלהם והם עדיין נהדרים. כך שאם בא לכם מתישהו לנסות ולגוון אני יכולה להמליץ בחום.

 

 

 

 

 

 

פטאיר
הרכיבים(ל-10 יחידות):
לבצק
500 גרם קמח
1/2 כוס יוגורט
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מים
1 כפית מלח
1 כפית שמרים יבשים
להברשה
3 כפות שמן זית
למלית
1 כוס עלי זעתר טרי
1 כוס בצל ירוק קצוץ
1/4 כוש שמן זית
1 כפית מלח
1/4 כפית פפריקה חריפה
1 כף מיץ לימון

 

אופן ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק חלק וגמיש (5 דקות לפחות).
מחלקים ל-10 חלקים שווים ומעצבים לכדורים.
מניחים על נייר אפיה משומן, מכסים במגבת לחה ומשאירים ל-30 דקות.
בינתיים מערבבים את כל רכיבי המלית.
ע"ג נייר אפיה מקומח קלות מרדדים את הכדורי הבצק לעובי של כחצי ס"מ.
ממלאים בכף גדושה מהמלית וסוגרים את השוליים לקבלת צורה משולשת.
מחממים תנור אפיה ל-200 מעלות.
מתפיחים את המאפים בשנית כ-15 דקות ואופים עד הזהבה (כ-15 דקות).
מיד עם צאתם של המאפים מהתנור מושחים אותם בשמן זית.

 

 

הערות ומעט זכרונות מהניסוי:
כל משולש יוצא די גדול, אפשר לשבוע מאחד בכיף עם יש סלטים שמלווים לארוחה. לטעמי האישי גם 12 יחידות אפשר להפיק בכיף.
למיטב זכרוני לקח כמעט חצי שעה עד שהמאפה קיבל צבע זהוב, אולי החום בתנור שלי לא היה מספיק גבוה
אני הכנתי מילוי של תרד+גבינה וגם מילוי פיצה (עגבניות וגבינה), מניחה שכל עוד יש משהו נוזלי במלית זה יעבוד לא רע.
ממליצה להקפיא את המאפים שלא יאכלו טריים ואז להפשיר בטמפ. החדר כמה שעות ולשלוח לחימום בתנור/טוסטר אובן וזה בגלל שהמלית לא ממש מפשירה באמצע אם מחממים ישירות מהמקפיא

 

בהצלחה, בתיאבון, שבת שלום וחג שמח!




 

 

 


 

 

 

לדף הרשומה

DIY תחפושת של בנאי לגו

חודש מרץ כבר כאן וקדחת התחפושות מתחילה להצית את הדמיון. השנה ג'וניור החליט להתחפש לשוטר ועכשיו חברה בודקת לי אם נשאר לה במזווה. זו הולכת להיות השנה ראשונה שהילד יעטה על עצמו תחפושת מוכנה ומוזמנה ללא מגע ידי. אני לא בטוחה אם אני שמחה בגלל זה או שדווקא מרגישה החמצה שאין צורך להפעיל את היצירתיות ולאלתר לו תחפושת תוצרת בית כמו שעשיתי עד עכשיו. אבל... עד שהוא כבר מוכן להתחפש (והשנה הוא כבר בכיתה א' ויש מספיק דברים שאנו מתמודדים איתם) ויש בראשו חזון של איש חוק וסדר (הוא עוד לא שומע/קורא חדשות אז הדימוי של שוטר עדיין לא הוכתם) מי אני שאעמוד בדרכו, הקונבנציונלית במפתיע יש לציין. אם כי עדיין, בגילו הרוב מתחפשים לנינג'ות, סופר סטרייקות ודמויות נוספת מהטלויזיה ולעומתם תחפושת השוטר נשמעת כמו משהו משנות ה-70 . אז מה? לפי הרבה מדדים של נורמליות אנחנו משפחה חריגה וזה הרי לא יפתר בקרוב אז אני אומרת שאין כל דבר רע בלהיות שונה ולא כמו כולם, העיקר שירגיש שמחת פורים אמיתית.


בכל מקרה, לפני שנה ג'וניור גילה את ערכות הלגו למינהם, ביתנו התמלא במודלים של כלי תחבורה/בניה שונים והיו כמה שעות טובות בהם הילד היה דבוק למסך המחשב וצפה במגוון סרטוני יו-טיוב עם גיבורי לגו שונים בפעולה. כך הוא נחשף ופיתח חיבה מיוחדת לאחת מדמויות הבנאים, כזה שנמצא באתר בניה ומפעיל איזשהו כלי קידוח דמוי פטיש קונגו זעיר. למרות שלמיטב הבנתי זו לא היתה הדמות האהובה עליו בסרטים החליט הוד פספוסתו שהוא יתחפש לבנאי הספציפי הזה-עם אפוד כתום וקודח-פלא כסוף. אז מה נותר לי לעשות אם לא להגשים את המשאלה? אז כרגיל כמו גם בתחפושות משנים עברו (מלח, ויקינג) הפעלתי את הדמיון והתחפושת קרמה עור וגידים תוך ימים מספר. כמובן לא מושלמת כמו קנויה, תוך הרבה אלתורים אבל ללא ספק יחידה במינה והילד היה מרוצה וזה מה שחשוב (גם אם בגן נאלץ להסביר שוב ושוב מה הוא אמור להיות). 

 

זוהי דמות הבנאי המדוברת ששימשה כהשראה

 

 

וכך נראה הבנאי שלי בדמותו
*ניתן להקליק על התמונות כדי לראותן בגודל מלא*

 

 

אז מה שהכנתי זה :

 

אפוד כתום שהכנתי מאפוד של משמר כלשהו (שבעלי השיג איפשהו). הצרתי, קיצרתי, הוספתי כיסים וקצת איתורים בצבע כסף ולורד שחור

 

 

יש את הקודח המפורסם שהכנתי מקרטון ביצים+גליל נייר (שנותר אחרי שמסיימים גליל של נייר הכסף) ועוד קרטון צר בקצה של לא זוכרת מה.
הכל הודבק עם דבק חם ונצבע באקריליק כסוף. מאחור אף הצלחתי לחבר רצועות כך שהקודח היה ניתן לנשיאה על הגב.

 

 

גם את הקסדה הכנתי לפי תבנית של קסדת פלסטיק שהיתה בבית. הנחתי ניילון נצמד ואז הדבקתי 6-7 שכבות של רצועות נייר עיתון שטבלתי בדבק פלסטי.
לאחר יבוש סופי צבעתי בגואש אדום וגם בשכבת לקה. וחיברתי גומית בד לבנה.

 

 

כפי שאתם רואים- לא מסובך מדי. מורכב קצת, דורש השקעה אך בהחלט בר ביצוע. אני נהנתי להכין וג'וניור נהנה ללבוש (טוב, בערך, זה בכל זאת לא בא לו בטבעיות).
כמו שנאמר "אם תרצו, אין זו אגדה", רק תחפושת מיו-טיוב ;-ׂ)

 

 

 

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

קצת קלוריות לחג הקרב

Hello...Can you hear me...
למי שלא ממש מתעניין במוסיקה פופולרית אלו מילים מהמגה-להיט העכשוי של אדל והן ממש מתאימות לרגע המיוחד הזה בו אני מגיחה לרגע מן הצללים כדי להעלות פוסט ולפזר את קורי העכביש שנצטברו כאן בערימות.
ואם כבר באתי אז כמובן שלא בידיים ריקות- הבאתי משהו חגיגי לקראת החנוכה שבפתח. מטוגן, אלא מה?, מושחת לחלוטין, הורס את הבריאות ועל הדרך את קו המתניים. אז קבלו במחיאות כפיים סוערות (פעילות גופנית, לא?) את הדונטס המהממים של מיקי שמו שדורשים קצת התעסקות אבל שווים כל רגע וכל קלוריה.
כמו שאני אמרתי לא פעם: אם כבר להשמין, אז בהנאה!

 

 

 

 

*את המתכון המקורי מצאתי כאן (ברוסית)*

 

דונטס של מיקי שמו
 1 כוס (140 גרם קמח) + 2 כוסות (280 גרם) קמח
1/2 כוס (120 מ"ל) מים
10 גר' שמרים טריים
3 ביצים בגודל L
1 כפית (5 גרם) מלח
1/3 כוס (70 גרם) סוכר
100 גרם חמאה מומסת

שמן לטיגון עמוק
ציפוי לפי הטעם


 

אופן ההכנה:
מכינים בצק מקדים.
לנפות לקערת המיקסר 1 כוס קמח, להוסיף את השמרים והמים.
לערבב לקבלת בלילה אחידה.
לכסות את הקערה ולהשאיר במקום חמים למשך שעה.
לאחר שעה להוסיף את יתר הרכיבים למעט החמאה המומסת וללוש עם וו לישה 8 דקות.
להוסיף את החמאה וללוש 2 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך מאוד וחלק.
לכסות את הקערה ולהשאיר להתפחה של 30 דקות.
להעביר את הקערה למקרר למשך שעה.
לאחר הקירור לרדד את הבצק על משטח נקי לעובי 1 ס"מ.
לקרוץ עיגולים בכותר הרצוי ולקרוץ עיגול נוסף קטן יותר באמצע(לקבלת צורת חישוק).
להשאיר להתפחה של כ-45 דקות.
לחמם שמן עמוק בסיר/מחבת עמוקה.
להחליק בזהירות את הדונטס התפוחים ולטגן עד הזהבה מכל צד.
להוציא על נייר סופג.
לצפות באבקת סוכר או לפי הטעם (גנאש שוקולד, ריבת חלב וכד')

 

 

הערות ותובנות שבאות עם הקלוריות:
אין ספק שצריך לפנות זמן לשמימה, ולא הייתי אומרת שזה מתכון למתחילים אבל זה באמת-באמת טעים וגם מאתגר, אני בעד כאמור
את "מסגרת" הבצק לאחר קריצת העיגולים הגדולים לשים שוב, מרדדים וקורצים עד שנגמר. את ה"חורים" מהאמצע מטגנים ומגישים בתור מיני-מיני סופגניות.
כמות הדונטס תלויה כמובן בגודל החותכן, אני אוהבת כותר של 6-7 ס"מ
כשמתחילים לטגן כדאי לשים לב לגודל הסיר/מחבת לא לצופף מדי את הדונטס, לתת להם לצוף חופשי
במתכון המקורי לפיו הכנתי לא מצוינים יותר מדי הוראות תפעול, אני אוהבת לשים את הדונטס לפני התפחה והטיגון ע"ג ריבועי נייר אפיה (שאני חותכת מבעוד מועד) משומן קלות.ככה מבטיחים שהם לא ידבקו לנייר, יחליקו בקלות אל תוף השמן והאוריריות לא תיפגע.
מצטערת שהתמונה עגומה-משהו ורק דונט אחד מצופה בשוקולד, אצלנו בבית אוהבים אותם נטורל או עם אבקת סוכר( ככה אפשר לחסוך קלוריות על הציפוי ולבזבז את כולן על דונט נוסף!!!)

 

אם לבכם/קיבתכם חפצה במתכוני חנוכה נוספים אתם מוזמנים להציץ באוסף המטוגנים שלי

 

בהצלחה, בתיאבון, השמנה נעימה וחג אורים שמח!
 



 

לדף הרשומה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת