00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בואו נעזור לאמנים ואמניות מהדרום

אני אוהבת לעזור לאנשים !! (לא מחפשת סופרלטיביים )

 

אני פותחת את ביתי ( מקלט גדול ממוגן )  למכירה  של אומנים יוצרים מהדרום שנפגעו מכל המצב הזה ,שהדגש הוא על עבודות יד וכולכם מוזמנים לפתוח את הלב והארנקים  ולעזור לאמנים

משתתפים שושה שמוכרת תיקים , ארנקים , בובות מבד לילדים  , ריקי אשד עם תכשיטים סופר מיוחדים , גלעד בן דוד - caveo עם פטנטים שיעזרו לנו בחיים ובובת בד בוביק לקטנטנים , מעצבת אופנה אילנה שמביאה דברים מיוחדים לבית וכמו כן בגדים - דגמים יחודיים  ואחרונה חביבה האופה המבשלת עפרה שתביא מטעמים .

 

במקום גם תהיה פינת יצירה לקטנטנים שתופעל ע"י ביתי  , אתם רק צריכים לבוא להתרשם ולקנות .

 

אז תצביעו ברגליים ופתחו את הלב והארנקים

ותודה אישית לכל אחד ואחת שתגיע

סיגל

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

מתכונים חלביים לקראת שבועות

הרבה פעמים אני נגשת לבלוג כדי למצוא דברים שהכנתי פעם בד"כ מתכונים , לקראת שבועות המתקרב נזכרתי בארוח החלבי שהכנתי פעם ואהבתי את הפשטידות.

העתקתי את הפוסט הישון כדי שגם אתם תוכלו להנות ואולי להעזר לקראת החג.

ירקות ממולאים (מתכון דיאטתי)

המצרכים :

ירקות קטנים  ומלפפון שמן
מרוקנים את התוכן של הירקות עם כפית , שימו לב לחיתוך של המלפפון השמן

המלית

גבינה בולגרית למריחה  5 % + גבינת טוב טעם + מעט עירית קצוצה ( אפשר גם שום , שמיר וכל מה שבא)
לערבב את חומרי המלית ביחד , לגזור את הפינה של שקית פשוטה לסנדוויצ'ים ולהכניס לתוכה את המלית ולאחר מכן לזלף לתוך הירקות החלולים.
לא לשכוח לשים  ליופי  למי שצריך

לסדר יפה על צלחת ולשפוך מעט עירית קצוצה למעלה ( הצילום נעשה לפני)

כדי שיהיה קל יותר , את ריקון הירקות ניתן לעשות יום לפני ולהכניס בקופה סגורה למקרר.

כדורי גבינה לאירוח

אותה המלית רק שהיחס משתנה , לשים יותר טוב טעם כי קל לעבוד איתה יותר.
להרטיב מעט את הידיים ולגלגל לכדור ואז לצפות במה שרוצים
 
 
אני ציפיתי בזעתר , פפריקה , אבקת שום , עירית קצוצה
מוסיף המון יופי לשולחן
כמובן שהולך עם הגבינות פלטות דגים
פלטות גבינות
פשטידת תירס מהבילה

פשטידת תירס "בישולה"

המצרכים:

1 קופסת שימורים של תירס מסוננת
1 כוס חלב
3 ביצים טרופות
3 כפות שמן רגיל
3 כפות קמח תופח
מלח ופלפל

אופציה: 150 גרם גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות צלזיוס
מערבבים בקערה את כל החומרים מלבד הגבינה הצהובה משטחים בתבנית חסינת אש בינונית.
מפזרים מעל הפשטידה גבינה צהובה מגוררת.
אופים 30 דקות בערך בחם בינוני עד שהפשטידה משחימה.

*כדי לחסוך בקלוריות אפשר לוותר על הגבינה הצהובה או לשים פחות ממנה. והפשטידה מעולה גם בלעדיה.
 

 
 
פשטידת כרובית כרישה ועלי מנגולד......המתכון נלקח מהעיתון על השולחן והיה יותר טעים מהכל

 

  • חבילת פסטה מבושלת חלולה פנה וכדומה
  • 1 כרובית מפורקת לפרחים
  • 2 גבעולי כרישה קצוצים
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 1 כף חמאה
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • 4 עלי מנגולד קצוצים
  • 200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • מלח, פלפל ואגוז מוסקט

לעבודה

מבשלים את פרחי הכרובית במי מלח רותחים 7 דקות, מוציאים ומסננים.

מטגנים כרישה ושום בחמאה עד להתרככות.

מערבבים את כל החומרים יחד ומעבירים לתבנית אפייה משומנת. אופים חצי שעה בתנור

פשטידת פטריות טריות עם מלא גבינות ואגוזים עירית ופטרוזיליה  שגם נלקחה מהעיתון על השולחן
ועוד המון המון דברים טובים , סלטים ירוקים , לחם ומתבלים , בורקסים , עלי גפן ועוד..... 

לא צולם הכל

עוד רעיונות שלא צולמו

לקחת בטטה קלופה ( אני עשיתי משלוש תלוי בכמות האנשים)  בגודל בינוני ולחתוך אותה לעיגולים שווים בעובי של 1 ס"מ לערך .

למרוח עליה שמן זית מלח ופלפל שחור גרוס  

להכניס לתנור ל- 20 דקות חום של 180 מעלות עם כיסוי של נייר אלומיניום.

לסדר יפה בצלחת ולשים במרכז כל בטטה צז'יקי ( אני קניתי מוכן ממעדניה טובה )

צזיקי הוא מאוד פשוט מבחינת המרכיבים. מתבלים יוגורט עם שום, מלפפון, ועשבי תיבול, קצת מלח ופלפל, וזהו ...

 

עוד רעיון

קונים מיני טוסטים בקופסא , מורחים על כל אחד ממרח גבינת שמנת טובה ומעליו ירק כלשהוא

אני עשיתי עם "עגבניית אבטיח "  ( בתמונה למטה מצד ימין)

 

 

 

לדף הרשומה

האמת שמאחרי המתכונים

          (תמונה מהרשת )                           

למען הסר הספק  וגילוי הנאות אני לא ממציאה את המתכונים שאני מפרסמת , אני לא שפית בהכשרתי :-)

כל המתכונים שאני מעלה אלו מתכונים שניסיתי  עשרות פעמים  והסוד הוא שהם כמעט תמיד מצליחים , נורא חשוב לי להביא מתכונים ללא הרבה עבודה עם תוצאות מרשימות .

קשה לי לתת קרדיטים למתכונים היות ואני כזאת שמשנה מתכונים וגם יכולה לשלב 2-3 מתכונים שמצאתי עד שיתאים לחיך של משפחתי  אלא אם כן קיבלתי מתכון מנצח כמו  עוף של ניבה

אם כבר אני מכינה עוף 90% מהפעמים זה יהיה זה  ,הסיר המלא כל טוב מספיק לידו אורז לבן ויש ארוחה שלמה , כך גם עם  מתכון לפרגיות.

את ה  דג חריימה  האחרון ראיתי פעם בתוכנית בישול טריפוליטאית מבוגרת מכינה אותו ועבדתי לפי הזכרון ולכן קשה לי לצערי לזכור את שמה .

מתכונים  שהם המצאה שלי שלא תמצאו בשום מקום אחר  כנפיים שזופות    מג'דרה        פתיתים   , או את הארוחות בסיר אחד    נקניקיות תירס ותפו"א      ( לומר את האמת בנותיי כבר לא מוכנות לאכול נקניקיות)  עוף ואורז אדום     כבד אסייתי עם תפו"א  נוצרו  מזה שאני מבשלת בבוקר ורוצה לקצר הליכים וסירים .

סלט איריס וסלט מאיה  ( מאיה טקסלית )  שאהבנו מאד  , מככבים אצלנו קבוע בארוחות המשפחתיות או כשמזמינים אותי לאיזה מפגש ומבקשים סלט - זה מה שאני מביאה ותמיד מחמיאים לי עליהם  נכון להיום נוסף לזה הסלט של ענת סימון  "פיית מרציפן "  כרפס עם בוטנים וחמוציות.

המתכון הכי ותיק אצלי שהוא גם פרי דמיוני - בשר טחון להמון מטרות   -נכון להיום היות ואני ובן זוגי עדי נמצאים כמעט כל שישי בשוק רמלה בבוקר אין כמו  טריות החומרים והאוירה אני משתמשת ב"עשבי תיבול " טבעיים ולא בקפואים שהמלצתי במתכון.

היות ואני כזאת שאוהבת שינויים בחיים יש מתכונים שהייתי מסירה שמוחלפים עם השנים כמו חריימה שהעלתי פעם או החמין  שהוחלף לכזה של "שי - לי" מהטלויזיה עם שינויים שלי שבטח לא אעלה בקיץ המהביל :-)

*** אסיים בזה את הרשומה שלי - מאמינה שהבנתן שאני לא אחראית לכל המתכונים אבל יכולה להבטיח את התוצאות.

 

סיגל

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לדף הרשומה

חריימה - מתכון מנצח

כחצי "טריפוליטאית"  גאה , חוץ מהטוסיק :-)  אני תמיד מחפשת  מתכון לחריימה אמיתי כזה שהרוטב סמיך במידה והחריפות נעימה גם לכאלה שלא מתים על חריף
מצרפת לכן מתכון מנצח - מהיר ובקלי קלות
התוצאות מצוינות מצ"ב תמונה של חברה ששמה צופי שהכינה דגים בפעם הראשונה לפי המתכון שלי וכולם החמיאו .
 
 
 
 
 
מחממים 5-6 כפות שמן ,
מוסיפים כפית פפריקה חריפה ו-2 כפות פפריקה מתוקה מערבבים ומיד מוסיפים 1/2 כוס מים , מוסיפים 2 כפיות שום כתוש ומערבבים עם עוד 1/4 כוס מים .
מוסיפים 3 כפות רסק עגבניות וממשיכים לערבב אם יש צורך מוסיפים 1/4 כוס מים עד שמתקבל רוטב סמיך . מוסיפים כפית כמון ואם יש כפית  קרוויה ( קימל טחון ) ומיץ לימון . טועמים ומתקנים טעם.
מוסיפים את הדג ומכסים אותו ברוטב  עם כף ,מכסים את הסיר 10-15 דקות. ( כמעט כל דג שתרצו - אני הכנתי עם פילה מושט)
 
                                                          
 
** סליחה על איכות התמונות צולם באייפון.
 
 
סיגל
לדף הרשומה

מתכון לפרגיות

 

וואוו כמה זמן שלא רשמתי / עדכנתי את הבלוג שלי        ה ת ג ע ג ע ת י

- מה שמפתיע שעדיין כמעט מדי יום מצטרפות מנויות חדשות מה שאומר שכנראה פעם עשיתי משהו "טוב" חחח

נתחיל בזה שלצערי אני כמעט ולא יוצרת והבלוג הזה הרי הוקם בתקופת היצירה שלי שבו שיתפתי בתוצרים שהכנתי .

אני עדיין בקשרים מצוינים עם בנות מ"תקופת היצירה" , היצירה הביאה לחיי המון דברים טובים ובינהם חברות לכל החיים - כך אני מקווה !!!

יש לי המון המון מתכונים חדשים שרציתי להעלות מדי פעם  ולא יצא ,

 אני נכנסת לבלוג שלי כשאני מבשלת בשביל המתכונים ולכן אני מעדיפה שיהיה במקום מסודר .

- חברותיי  מתלוננות שהפסקתי להעלות מתכונים ,המתכונים שלי  בלי הרבה עבודה אבל עם הרבה טעם  (צנועה)cheeky

אז נתחיל במתכון מצוין לפרגיות שקיבלתי פעם מניבה זיו    http://www.flickr.com/photos/nivaziv  תציצו בפליקר שלה ותראו כמה יופי וכשרון.

אעלה עוד מתכונים  בקרוב ובעיקר אני רוצה להעלות פוסט על פורטוגל - חזרנו משבועיים ממדינה מדהימה ביופיה שחייבים לגלות אותה..

מתכון לפרגיות

חומרים למשרה לפרגיות

מומלץ להשאיר לילה לפני במקרר אבל אפשר גם לשים את כל החומרים שעה לפני הבישול או פחות.

רבע כוס רוטב סויה

רבע כוס דבש או סילאן

4 כפות רוטב בלסמי  

כפית שום כתוש

רבע כוס צ'ילי

פלפל שחור

אופן ההכנה :

לטגן 3 בצלים חתוכים גס וראש שום מפורק עד הזהבה

להוסיף את הפרגיות עם כל הרוטב שנוצר

המלצה : להוסיף ערמונים קלופים

לבשל כשעה ורבע - אם נוצר הרבה רוטב להגביר  את האש ולצמצם את הרוטב .

עוד אפשרות :

** חברה סיפרה לי שהשרתה את הפרגיות במרינדה ואחר כך הכינה אותם על האש (ברביקיו) ויצא לה מעולה.

תמונה של  הפרגיות של ניבה שמוסיפה גם פרי עונתי כמו שזיפים/תאנים : תוכלו לראות כאן  http://www.flickr.com/photos/nivazi   

 

 

והתמונות שלי :

 

 

 

סיגל 

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל סיגלין אלא אם צויין אחרת