00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לקט מתכונים לפסח

28/04/2016

אני חייבת להיות כנה ולומר, שהפסח הזה בכלל לא מרגיש כמו פסח בשיטוט באתרי אוכל...

הכל עם קמח תופח, קמח שמרים לפסח,

אנשים מכינים פיצות, פיתות, לחמים ואפילו לאפה! 

אז חשוב לי להחזיר עטרה ליושנה, ולכן אני מעלה כאן כמה מתכונים אהובים מאוד אצלנו לארוחות ערב הקלילות האלו של חול המועד.

כולם "מתכונים מבית אמא", עוד לפני שהמציאו שידרוגים לפסח... surprise

מצה בריי- מצות ממולאות ומטוגנות

6 מצות

2 תפוחי אדמה גדולים מבושלים ומעוכים

1 בצל  קטן, קצוץ ומטוגן

1/4 כוס גבינה צהובה

מלח ופלפל טחון טרי

2 ביצים לטבילה

שמן לטיגון חצי עמוק

 

הכנה:

מרטיבים את המצות בזרם מים עדין. משהים 5 דקות, כשהן אחת על השניה (לא יותר).

מערבבים יחד את חומרי המילוי: תפו"א, בצל מטוגן, גבינה, מלח ופלפל לפי הטעם.

חוצים כל מצה במרכזה. 

בקצה של כל חצי מניחים את המילית ומגלגלים.

טובלים בביצה טרופה ומטגנים בשמן עמוק

נקודות חשובות: 

המצות צריכות להיות רטובות, אבל אם משהים אותם יותר מידי זמן הן מתפרקות. לכן אני ממליצה להכין 3 מצות בכל פעם. ברגע שמגלגלים אין סכנה לפירוק

אפשר ורצוי להוסיף עשבי תיבול, פטריות קצוצות, מה שמתחשק...

 

 

קרוקטים של תפוחי אדמה

אפשר להכין כמות כפולה של מילוי מהמתכון הקודם, ואת יתר המילית שנשארה לשמור במקרר .

להכנה,

מכינים עיגולי תפוחי אדמה , טובלים בקמח מצה , ומטגנים בשמן עמוק.

נקודות חשובות:

המילית צריכה להיות יבשה, וקרה. אם היא רטובה מידי  או חמה הכדורים יתפרקו. לכן עדיף להכין עם מילית שהוכנה ביום הקודם. 

הכדורים צריכים להיות ארוכים וטיפה שטוחים.

 

 

 

לביבות תפוחי אדמה וזוקיני

5 תפוחי אדמה בינונים מגוררים

1 זוקיני גדול מגורר (אפשר גם קישוא אם אין)

1/4 כוס קמח מצה

1 ביצה

מלח ופלפל טחון טרי 

שמן לטיגון

 

לערבב אם כל המרכיבים, בעזרת כף לקחת כמות מהבלילה, ולטגן בשמן חצי עמוק (עד לחצי גובה הלביבה)

נקודות חשובות:

אני אוהבת לקחת כפית מבלילה, ולא ליצור "קציצות" בידיים כי ככה נשמר המרקם הפריך של הקצוות.

 

 

 

לחמניות של פסח מקמח מצה

שנים חיפשתי מתכון טוב, תמיד שנסיתי להכין לא הלך לי. עד שדודתי סיגל, נתנה לי מתכון מנצח ומאז אני רק איתו.

2 כוסות מים (כוס פלסטיק)

10 כפות שמן רצי זית

1 כפית מלח 

1/4 כפית פלפל שחור

200 גרם קמח מצה

6 ביצים

 

מחממים תנור ל- 200.

בסיר מרתיחים מים, שמן ותבלינים. 

כשרותח, מכבים את האש ומוסיפים בבת אחת את קמח המצה, ומערבבים במרץ.

לתוך הבלילה מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך ערבוב.

מרפדים תבנית בניר אפייה.

עם כפית לגלידה, יוצרים כדורים ומניחים בתבנית (התערובת חמה  ודביקה ולכן קשה לגעת בידיים), במרווח של 2 ס"מ אחד מהשני.

אופים 1/4 שעה בחום של 200.

מורידים את החום ל 180 ואופים 30 דקות נוספות.

כאשר מוכן, לכבות את התנור ולא לפתוח במשך 10 דקות.

נקודות חשובות:

לא להפחית מכמות הביצים, נסיתי וזה יצאה יציקת בטון..

חשוב לאפות בדיוק כמו שכתוב, אין הנחות! 

אין לפתוח את התנור בכלל במהלך כל זמן האפייה והצינון. אחרת, הלחמניות "מתרסקות" לתוך עצמן.

 

חג פסח שמח לכולם, קוראים יקרים!

תודה שביקרתם במטבחי (הממוקם זמנית בהודו הרחוקה)

נתראה במתכון הטעים הבא...

שלכם, 

הפייה

 

 

 

לדף הרשומה

ארוחה קלילה וטעימה- עוף מבושל, אורז עם עוף וירקות ושעועית ירוקה מוקפצת בשומשום

ארוחה קלילה וטעימה !

אני אוהבת מנות קלות להכנה, שלא מתפשרות על הטעם. שנים רבות הייתי מבשלת בעיקר מספרי בישול של שפים (שכבודם במקומם מונח!), אבל שנהפכנו למשפחה עם ילדים שמתי לב שאין לי זמן להשקיע בהכנת מנות מורכבות כמו פעם. אבל עדיין חשוב לי מאוד להגיש אוכל טעים, אסטתי, ולא פחות חשוב- מזין. 

הארוחה הזאת היא דוגמה מושלמת לכך. היא פשוטה להכנה, טעימה מאוד, ובריאה בגלל שהיא כוללת חלבונים, פחממות וירק בכמות מאוזנת ושווה. 

אני הגשתי אותה בארוחה שישי האחרונה, שלשם שינוי היינו רק אנחנו, ללא אורחים. 

מומלץ בחום :)

 

עוף מבושל עם פטריות וגמבה אדומה

מתכון של אקלנה ממאסטר שף עם שינויים קלים שלי

10 חתיכות עוף (אני השתמשתי בשוקיים)

1 סלסלת פטריות טריות חתוכות

1/2 גמבה אדומה, פרוסה לרצועות דקות

2 שיני שום כתושות 

תבלינים: שמן,מלח, פלפל שחור,1/4 כפית תבלין חוואיג' למרק *,  יין לבן*

(* במתכון של אלקנה במקום חוויאג' משתמשים בכורכום, ובמקום יין לבן במים)

 

הכנה:

1. מטגנים את העוף מכל צדיו ומוציאים לצלחת. 

2. באותה המחבת, לאחר הוצאת העוף, מטגנים את השום, הבצל, הפטריות והפלפל.

3. מוסיפים 1/2 כוס יין לבן ואת התבלינים לפי הטעם. מוסיפים את העוף ומבשלים על אש קטנה כשעה. 

 

אורז עם עוף וירקות

1 כוס אורז שטוף

1/2 יחידת חזה עוף (כוונה חצי מ"פרפר") חתוכה לקוביות קטנות

10 יחידות שעועית ירוקה קצוצה

1/2 גמבה אדומה - קצוצה

1/2 כוס אפונה

1 בצל קצוץ

תבלינים: מלח, מרק עוף, שמן

 

הכנה:

1. בסיר מזהיבים בשמן את קוביות חזה העוף. מוציאים ושומרים בצד.

2. מטגנים באותו הסיר את הבצל הירקות עד להזהבה קלה. מוסיפים את העוף.

3. מוסיפים את האורז, ומוסיפים 1.5 כוסות מים, מרק עוף ומלח (שהמים יכסו את תכולת הסיר ב1 ס"מ בערך).

4. להרתיח עד שהמים כמעט ונעלמים.

5. להנמיך את האש, לכסות במכסה ולבשל 20 דקות על האש הכי קטנה שיש.

6. בתום ה 20 דקות, להשאיר את הסיר מכוסה 10 דקות לפני ההגשה. 

 

שעועית ירוקה מוקפצת בשומשום

1/2ק"ג שעועית ירוקה

2 שיני שום כתושות

2 כפות שומשום

תבלינים: מלח, פלפל, שמן

 

1. להרתיח את השעועית במים עד לחצי בישול. לסנן ולשטוף במים קרים.

2. במחבת לטגן בשמן את השום והשומשום, טיגון קצר לא לשרוף, ומיד להוסיף את השעועית. לתבל במלח ופלפל.

 

תודה שבקרתם במטבחי, הממוקם זמנית בניו דלהי הרחוקה :)

שיהיה לכם בתאבון,

נתראה במתכון הטעים הבא! 

 

 

 

לדף הרשומה

מתכון מהמטבח ההודי: עוף בפלפל שחור והל

 

אז רשמית אני מקיימת את הבטחתי, ומעלה כאן מתכון הודי למהדרין.

אני חושבת שהמתכון הזה הוא מושלם למי שרוצה להתנסות במטבח ההודי, שכן הוא לא חריף בכלל, לא מסובך להכנה, וטעמו עדין ומתובל במידה. 

אז למי שמתחשק לבקר במחוזות הודו היפה, הצבעונית והרועשת... 

קצת עוף, כמה תבלינים, מעט ירקות- ואתם שם :)

עוף בסגנון הודי עם פלפל שחור והל

במעבד מזון לטחון יחד למשחה : (מתכון למסלה ירוקה)

4 שיני שום

5 תרמילי הל

4 שיני ציפורן

1 מקל קינמון קטן

1 כף גרגירי פלפל שלמים

1/2 ס"מ שורש ג'ינג'ר 

צרור כוסברה- בערך כמות של כוס

 

מרכיבים נוספים:

1 בצל גדול קצוץ

4 כפות שמן

1 כפית כורכום

1/2כפית תבלין "גראם מסאלה"

1 עגבניה בשלה- מגוררת

עוף- אפשר 5 כרעיים מפורקות, עוף שלם חתוך לנתחים, או כמו שאני השתמשתי- 10 שוקיים

 

הכנה:

בסיר סטואז (רחב ושטוח) לטגן את הבצל  בשמןתוך כדי ערבוב, עד להשחמה אבל לא "לשרוף". 

להוסיף את תערובת המסאלה הירוקה.

להוסיף את הכורכום והגראם מסאלה, ואת העגבניה .

לבשל במשך מספר דקות לאיחוד המרכיבים. להוסיף את העוף, למלא את הסיר במים עד כ- 3/4 מגובה העוף.

לתבל במלח לפי הטעם.

לבשל עד שהרוטב מסמיך  והעוף מוכן, בערך כשעה על להבה בינונית. 

 

בתאבון:)

 

תודה שביקתם במטבחי, הממוקם זמנית בניו דלהי הרחוקה :)

שלכם תמיד

הפייה

 

לדף הרשומה

בשר ברוטב צימוקים וסילאן

 

אז הינה אני חוזרת אליכם עם מתכונים , כפי שהבטחתי..

בהודו, כידוע- הפרות קדושות. מה שאומר שאין בשר פרה, ואם כבר מצליחים להשיג משהו כשר מקרובים או משפחה שבאה לבקר- אז זאת ממש חגיגה. 

זה מצחיק, כי בארץ ממש לעיתים רחוקות השתמשתי בבשר, וגם אם כן- רק בשר טחון. עכשיו גליתי את עולם ה"צלי" , והמתכון הספציפי הזה נהפך למאוד אהוב אצלנו. 

אז הוא כבר הועלה בדף הפייסבוק שלי אתמול, (שעוד לא ידעתי שעם העורך החדש של תפוז אני יכולה סוף סוף לגלוש ולעדכן את הבלוג שלי ) ועכשיו אני גם מעלה אותו כאן. מתכון טעים ומוצלח- באחריות. 

 

בשר ברוטב צימוקים וסילאן

 

בסיר לחץ לשים:
1/2 קג נתח בשר- רצוי צלי כתף
מים עד לגובה כיסוי הבשר 
2 שיני שום שלמות
מקל קינמון
10 גרגירי פלפל שלמים
2 עלי דפנה
1/2 כפית ראס אל חנות או כמון טחון

לבשל עד להתרככות מלאה של הבשר, בערך 30-45 דקות, תלוי בעובי הנתח.

טיפ: תמיד אפשר לתת לסיר להצטנן טיפה ואז לפתוח בזהירות ולראות אם מוכן. 

 

כשמוכן לחכות שיצטנן ולפרוס לפרוסות.. לא לזרוק את המים שבסיר, לסנן מהתבלינים ולשמור בצד.

להזהיב בצל עם כף סילאן ושמן. להוסיף חופן צימוקים ואת נוזלי הבשר ששמרנו. להוסיף את הבשר, לתבל במלח לפלפל לפי הטעם., ולבשל 10 דקות יחד.
לסיום לפזר כוסברה קצוצה.

 

בתאבון 

 

תודה שבקרתם במטבחי,

נתראה במתכון הבא...

 

שלכם,

הפייה

 

לדף הרשומה

חויות מהודו- פרק 1

לא כתבתי בבלוג שלי כבר יותר משלוש שנים...

מי שחבר שלי גם בפייסבוק יודע שמשפחתי ואני נסענו לשליחות בניו דלהי, מטעם מקום העבודה של בעלי. יצאנו ב דצמבר 2013, משפחה קטנה של אבא, אמא, ילדה, ועוד תינוקת קטנה בבטן של חודש שביעי.

ובעזרת ה', אנחנו חוזרים ביולי 2016 לארץ, משפחה של 5 נפשות - בהודו נוספה עוד נסיכה קטנה למשפחה ,שהיום היא בת 4 חודשים :)

השהות בהודו הייתה פשוט חוויה. לפעמים מעצבנת, לפעמים מרגשת, אבל תמיד שמחה ואופטימית. אני חושבת שיקח לי זמן לארגן את כל המחשבות שלי ולהעלות על הכתב את כל מה שעבר עליי בשלוש השנים האחרונות... מהצד השני, מהות הבלוג היא בלוג אוכל ולכן בכל רשומה אעלה גם מתכון 

חלק מהתכונים יהיו אוכל "ישראלי", כי בארוחות שישי מאוד מתגעגעים לטעם של בית. וגם, כמובן, אוכל הודי, שכן אי אפשר להיות במקום מלא השראה שכזה ולא להיות מושפע..אם כבר מדברים על מטבח הודי...

הוריי נולדו בהודו, במומבי שבדרום. ולכן שבאתי לכאן , לניו דלהי, שבצפון, קיוותי להתקל בכל אותן מאכלים שגדלתי עליהן בתור ילדה בבית הורי והסבתות, אבל מסתבר שהודו היא מדינה ענקית, ויש הבדל עצום בין חלקיה השונים מהרבה בחינות, כמו שפה, מנהגים, וכמובן אוכל. ככה שכאן גילתי מטבח חדש ושונה לחלוטין, שעליו כמובן אתכוב בפוסטים הבאים שלי. 

אז לסיום, ברוכים הבאים לבלוג שלי:) מקווה שתסלחו לי על ההעדרות הארוכה, 

האמת הסיבה שהתחלתי לכתוב כאם שוב היא תודות לעורך החדש והשידרוג של אתר תפוז שסוף סוף מאפשר לי לגלוש אליו מחו"ל! 

אז לסיום, כמה תמונות שמסמלות עבורי את הודו:

הראשונה זה כמובן הטאג' מאהל, אחוזת קבר מפוארת שבנה מלך מאוהב לאשתו - מומטז' מאהל, שמתה אחרי לידת ילדם ה- 14, בניית הקבר נמשכה שנים, במהלכם גם הודח המלך ע"י אחד מבניו ונאלץ לבלות את שארית חיו צופה על פאר יצירתו מחלון קטן במגדל צר. 

והשניה זאת תמונה מחג ההולי, חג שבו נהוג לזרוק אבקות צבעוניות אחד על השני, חג שמאופיין בהמון מוזיקה, שמחה ורעש, שזה בדיוק מסמל את הודו עבורי: צבעונית, צפופה, כאוטית ורעשנית :)

 

תודה רבה שביקרתם בבלוג שלי,

נתראה ממש בקרוב עם מתכון טעים!

 

שלכם, 

הפייה

 

 

לדף הרשומה
12345
ראו אור לאחרונה...
כל הטוב שבטבע

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פיית המשאלות25 אלא אם צויין אחרת