00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תצלומי ילדות

אני לא יודעת איך זה הולך אצלכם מבחינת צילומים של הילדים, אבל אצלי בבית זה הולך ככה:
המתבגרת בעלת אינסוף אלבומים, רובם עד גיל חמש ואז בטפטוף, פה ושם תמונות (כי עכשיו היא כבר לא מוכנה להצטלם!) והקטן (כבר לא כ"כ קטן, כן? בן אוטוטו 9...) כמעט ולא צולם יחסית אליה (ילד שני...), אבל כשאני מוציאה מצלמה הוא מיד משתף פעולה בחיוכים הורסים ומבטים הורסים עוד יותר.


לכן, אני משתדלת פה ושם לצלם אותו ולעשות את התמונות "מקצועיות".
מה זה "מקצועיות"?
"מקצועיות" זה כשאני מצלמת אותו על הקיר האפור של חדר המדרגות ואז בעזרת תכנה גרפית אני משנה את כל הרקע ללבן.
אמנם יש פה עבודה סיזיפית, יחסית, אבל התוצאה משגעת והילד מקבל טונות של בטחון עצמי כשכולם מחמיאים לו בפייסבוק של אמא שלו.



אז למה בכלל אני מעלה את זה?
כי THE CHILDREN`S PLACE עורכים תחרות.

מצטרפים לעמוד החדש של המותג, מעלים תמונה של הילדים בלוק חורפי ומתוק ואולי- זוכים.
אני מתכוונת להעלות את התמונה של עידו עם המטריה.

ומה אם לא זוכים? לא נורא, כי נשארות לילדים ולנו תמונות משגעות! זו כבר זכייה!



אז מה אתם אומרים? תצטרפו לתחרות (ותתמודדו נגדנו) ועל הדרך תנפיקו לילדים שלכם תמונות הורסות שגם ישארו כמזכרת יפה, גם יעלו להם את הבטחון העצמי, גם יהיו נהדרות כתמונות "שוויץ" בפייסבוק וגם- אולי תזכו ב- 200 ש"ח לקניית בגדים יפים!


אנחנו כבר שם. בואו!


לדף הרשומה

עוגיות ומטבעות לחנוכה

החומרים:
עוגיות (אנחנו הכנו עוגיות מבצק פריך)
בצק סוכר בצבעים שונים
מערוך
משטח חיתוך
אבקת קורנפלור
חותכנים בצורות סמלי חג החנוכה (ניתן לרכוש בחנויות מוצרי האפייה)
שוקולד למריחה


הכנת המטבעות:


מפזרים אבקת קורנפלור על משטח החיתוך ועל גבי המערוך (מונע הדבקות של בצק הסוכר)
ומרדדים את בצק הסוכר על גבי משטח החיתוך


קורצים צורת רקע באמצעות חותכן



מרדדים צבע נוסף וקורצים ממנו צורה באחד מסמלי חג החנוכה


מדביקים את הצורות האחת על גבי השנייה באמצעות טיפת מים ויש לנו מטבעות חנוכה.
עם המטבעות אפשר לעטר עוגות אישיות (מאפינס).





הכנת העוגיות:

מכינים עוגיות בעזרת חותכנים בצורת סביבון וחנוכייה. אם אין לכם חותכנים- קל מאוד לחתוך צורה של סביבון בעזרת סכין.

את אותן הצורות חותכים מבצק הסוכר ומדביקים לעוגייה באמצעות שוקולד למריחה.

ניתן להוסיף קומות נוספות של צורות בגדלים שונים.


אני לא אומרת "בתיאבון" כי אני חושבת שעבודה עם בצק סוכר היא יותר יצירה מאוכל, אבל כן אגיד : חג שמח!

 

* סך הכל- ילדים נותנים ביס בבצק סוכר וזה מספיק להם, הרוב אפילו מקלפים אותו וזורקים לפח, תנו להם להנות, הם חכמים מספיק בשביל לא לאכול הכל.


לדף הרשומה

סופגניות עם רוייאל אייסינג (זיגוג סוכר)

החומרים:
סופגניות ללא מילוי
אבקת סוכר
אבקת חלבונים
צבעי מאכל
שקיות זילוף חד פעמיות


הכנת הרוייאל אייסינג:
על כל 250 גרם אבקת סוכר מוסיפים 4 גרם אבקת חלבונים (קונים בחנויות המתמחות בדברי אפייה) ומים, תוך כדי ערבוב עד להגעה למרקם המתאים לזילוף.

מחלקים את הרוייאל אייסינג לקערות שונות ומערבבים לתוכם צבעי מאכל.

מעבירים את הרוייאל אייסינג לשקיות זילוף.



(לכמות של 60 ילדים השתמשתי בקילו וחצי אבקת סוכר ועדיין נשאר עודף)

עיטור הסופגניות:
חותכים את קצוות שקיות הזילוף ומזלפים את הרוייאל אייסינג על הסופגניות בנקודות, קווים, ספירלות וציורים חופשיים.
הרוייאל אייסינג מתייבש באויר במהירות ועל כן יש לדאוג ששקיות הזילוף לא יהיו פתוחות.




תהנו ובתיאבון!

לדף הרשומה

סביבון מהטבע

אז אחרי שבשנים הקודמות היו לנו חנוכיות מהטבע (הנה אחת לדוגמה) השנה מכינים ילדי כיתה א` (הכיתה של עידו) סביבונים חמודים מספלולים. והם אפילו מסתובבים!

החומרים:
ספלולים (הם הכובעים של הבלוטים ואפשר למצוא אותם מתחת לכל עץ אלון)
פלסטלינה
גפרורים


ההכנה:

לוקחים חתיכת פלסטלינה קטנה ומכדררים אותה בעזרת כפות הידיים לכדור קטן


את הכדור הקטן מכניסים לתוך הספלול באופן שימלא אותו לגמרי. אם חסר קצת- מוסיפים עוד פלסטלינה. אם יש יותר מדי, מוציאים את היתרה.


לוקחים גפרור ונועצים אותו במרכז הספלול, לעומק הפלסטלינה


ועכשיו יש לנו סביבון מהטבע! נכון פשוט וקל?
הסביבון מסתובב יפה מאוד, אבל אני לא הצלחתי לצלם תמונות ברורות מספיק של הסיבובים... לכן אתם תצטרכו להכין סביבונים כאלו בעצמכם בשביל לראות איך הם מסתובבים :P

חג חנוכה שמח! 


לדף הרשומה

הכנת חרוזי ספירלה מחימר פולימרי

05/07/2012
פעילות מתוקה לילדות חובבות תכשיטים
 
הערה מקדימה-

בפעילות הזו חובה נוכחות אדם מבוגר ואחראי ובחלק מהסעיפים דרושה עזרת מבוגר.

 

חומרים-

3 חפיסות פימו סופט בצבעים שונים

סכין יפנית

קיסם שיניים

משטח חיתוך

מערוך

 

 

הוראות הכנה:

1)      רדדו את חפיסות הפימו למשטחים שטוחים בעובי אחיד


 

2)      הניחו המשטחים האחד על גבי השני וחיתכו שאריות על מנת ליצור צורת מלבן או ריבוע

 

 

 

 

3)      כאשר שלושת המשטחים חתוכים לצורה ריבועית ומוצמדים האחד על גבי השני מגלגלים אותם כך שנוצרת צורה ספירלית

 

4)      את הגליל שנוצר לאחר הגלגול מצמצמים ע"י גילגול של שתי הידיים מן המרכז אל הצדדים, פעולה המאריכה את הגליל ומצמצמת את קוטרו (ממש כמו גלגול רולדה)



5)      חותכים את הגליל בנקודת האמצע שלו וחושפים את הספירלה



הכנת חרוזים:

חרוז שטוח-

1)      כעת, על המבוגר המלווה את הפעילות לקחת את הסכין היפנית ולחתוך פרוסות מן הגליל. הפרוסות צריכות להיות בעובי של כחצי סנטימטר (במידה והסעיף הבא יהיה קשה לילד/ה בגלל עובי הפרוסה, חיתכו את הפרוסות הבאות בעובי של סנטימבטר)

2)      את הפרוסות העבות מחוררים בעזרת קיסם שיניים ליצירת חור (את החירור מבצעים בדופן הפרוסה ולא על הדוגמה). החירור נעשה כפעולת הברגה של הקיסם את תוך פרוסת הגליל.



שרשרת עם חרוזי ספירלה שטוחים-

    

 

 

אפייה:

מניחים את החרוזים בתבנית אפייה על נייר אפייה ומכניסים לתנור.

כעת, על המבוגר האחראי על הפעילות להדליק את התנור לחום של 100 מעלות (חום עליון וחום תחתון) למשך של כ-20 דקות.

לאחר 20 דקות מכבים את התנור ומניחים לפימו להתקרר בתוכו כשדלת התנור פתוחה על מנת שהתנור יתאורר.

לדף הרשומה
12345
בלוג היצירה לילדים

פה תמצאו הוראות מפורטות ליצירה לילדים (וגם למבוגרים).
היצירות דורשות ליווי מבוגרים בחלק מן המקרים (עבודה בדבק חם, מספריים וכדומה).
האחריות והשמירה על הבטיחות היא של ההורים בלבד!

תהנו!

זכויות יוצרים
רישיון Creative Commons
התכנים (תמונות+מלל) המופיעים בבלוג מוגנים תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-שיתוף זהה 2.5 ישראל של Creative Commons.
יש צורך באישור שלי על מנת להשתמש בהם לכל שימוש- אישי או מסחרי.
 
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הצבעים של קשת אלא אם צויין אחרת