00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכון לאורז אדום

כמה שאני אוהבת אורז! במיוחד אורז לבן עם מלח.

הבעיה היא שבן זוגי לא אוהב אורז לבן לבד. הוא תמיד אומר שהוא חייב רוטב או משהו שירטיב את האורז, אחרת זה נתקע לו בגרון.

דבר זה יוצר בעיה בגלל שלא תמיד יש לי כוח להשקיע ברוטב,

כי רוטב מוצלח לאורז בדרך כלל מכיל בתוכו בשר או קטניות וזה כבר עסק שלוקח יותר מ20 דקות.

אז אתמול היו לי 20 דקות פנויות והחלטתי להכין אורז. חשבתי על בן זוגי ששוב לא יוכל לאכול ממה שהכנתי ואז החלטתי להכין אורז אדום.

לא אורז אדום מלא אלא אורז לבן שמתבשל ברוטב אדום, כמו של העיראקים.

בפעם האחרונה שטעמתי כזה דבר זה כנראה לא היה כל כך טעים ולא השאיר עליי רושם טוב,

אבל האורז שהכנתי אתמול יצא כל כך טעים שבן זוגי חיסל את כל הצלחת עוד לפני שהגעתי לביס השני.

אז אני שמחה להכריז על הצלחה חותכת ועל מתכון חדש שנכנס לנו מהיום לתפריט.

ומה הכי כיף? שזה מתכון פשוט שלא דורש יותר מידי מאמץ או מרכיבים ומוכן תוך 20 דקות! כבר הזכרתי שזה גם טעים בטירוף?

והרי המתכון- (ותמונה)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מה צריך? (ל-4 כוסות אורז מוכן, 213 קלוריות לכל כוס):

כוס אורז בסמטי הודי שטוף ומסונן. (אפשר גם סוג אחר של אורז אבל הבסמטי הכי מומלץ לדעתי)

2 כוסות מים רותחים (על כל כוס אורז-2 כוסות מים)

2 כפות שמן לטיגון הבצל

בצל קטן, קצוץ דק

עגבנייה קצוצה (לא צריך לקלף)

חצי קופסה קטנה רסק עגבניות

כף פפריקה מתוקה

מעט אבקת שום או שום גבישי

מלח לפי הטעם

פלפל לפי הטעם

*שימו לב, ללא אבקת מרק.

 

מה עושים?:

בסיר קטן מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את העגבנייה ומערבבים היטב.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מתבלים בפפריקה, אבקת שום, מלח ופלפל ומוסיפים את רסק העגבניות.

 

שימו לב! בשלב זה התחשק לי מאוד להוסיף עוד תבלינים כמו תימין או אורגנו או כוסברה, אבל התאפקתי ואני שמחה שכך.

לדעתי במתכון הספציפי הזה כל המוסיף גורע ולכן אני ממליצה לדבוק במתכון והתוצאה תהיה מובטחת.

מוסיפים את האורז, מערבבים היטב, סוגרים את המכסה, מנמיכים לאש הכי קטנה ומבשלים 15-20 דקות, עד שהאורז שותה את כל המים.

כשמוכן פותחים את המכסה, מערבבים, מוסיפים עוד מעט מלח וסוגרים שוב את המכסה לעוד כ-10 דקות.

 

בתיאבון!

נכון יצא ממש טעים?

 

 

 

 

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

מרק ירקות עשיר עם גריסי פנינה

אז נתחיל עם מתכון פשוט, בריא ומפנק למרק ירקות עשיר עם גריסים, כוסברה, דלעת, קולורבי, כרובית ושאר ירקות.

ככה זה נראה- מרק ירקות עשיר עם גריסי פנינה

החורף נותן את אותותיו בשבוע האחרון ולמרות שעדיין אין גשם, רעמים וברקים- אני כבר מתחילה בהכנת המרקים, כי מי שמכיר אותי יודע שמרקים זו האהבה שלי, לא משנה אם בחורף או בקיץ. אך מה שבטוח זה שאין על מרק חם ומפנק בחורף כשבחוץ סוער וקר!

אז ניגשתי למלאכה והכנתי את המרק הראשון לחורף הזה. במקום להכין מרק מהירקות שיש בבית, הלכתי וקניתי ירקות שבדר"כ דווקא אין לי בבית כמו דלעת, קולורבי, כוסברה ועוד. כמובן שאפשר לגוון ולשנות את תכולת המרק כאוות נפשכם, אך אני כן ממליצה ללכת לפי המתכון כי התוצאה הסופית ממש טעימה!!

את המרק הכנתי ללא אבקת מרק, גם כי זה לא בריא וגם כי הירקות נותנים כל כך הרבה טעם שחבל לטשטש את זה עם אבקת מרק. מי שממש רוצה יכול להוסיף בכל זאת.

עכשיו לעניין הכוסברה- אני אישית לא אוהבת כוסברה כשהיא טרייה, כמו הרבה אנשים, כי יש לה טעם חזק מידי ואני לא מתחברת לזה.

אבל! כשהכוסברה מתבשלת לה למשל בתוך מרק- הטעמים החזקים יוצאים ונותנים טעם כל כך טוב! אפילו אני שלא אוהבת כוסברה, שמה ממנה בסיר בנדיבות. אז גם מי שלא אוהב- אני ממליצה לשים. בנוסף, לא הוספתי סלרי כי שכחתי אבל מי שרוצה- מומלץ בהחלט!

 

ועכשיו למתכון:

*אגב, שכחתי לציין שאני ב"דיאטה", לא ממש אוהבת להשתמש במילה הזו אבל עד שאמצא מילה מחליפה לדיאטה של אורח חיים בריא אצטרך כנראה להשתמש במילה הזו בכל זאת. בכל מקרה, אני אשתדל לציין במתכונים שאפרסם פה את כמות הקלוריות למנה, כדי לקבל קצת מושג, גם למי שזה פחות מעניין אותו. בנוסף, המתכונים פה ברובם בריאים ומומלץ לשלב אותם בתפריט היומי. זה מה שאני עושה וכבר ירדתי 8 ק"ג בחודשיים :)

 

מה צריך? (לכ-10 מנות. כ-85 קלוריות למנה):

מעט מאוד שמן לטיגון הבצל (בערך כפית, או תרסיס שמן)

1 בצל גדול קצוץ

1 גזר גדול, מקולף וחתוך לריבועים קטנים

1 עגבנייה, רצוי קלופה וחתוכה לריבועים קטנים

1 קולורבי קטן, חתוך לריבועים קטנים (כמו עגבנייה)

כמה פרחי כרובית לפי הטעם, מפורקים מעט

1 קישוא, חתוך לריבועים קטנים

חתיכת דלעת, חתוכה לריבועים קטנים או גדולים, לפי הטעם (שימו לב, דלעת לא תמיד מתפרקת בבישול כמו בטטה. אם אתם רוצים שתתפרק, חתכו לריבועים קטנים)

צרור כוסברה לפי הטעם, ממליצה לשים בנדיבות, אני קוצצת את הרוב ואז מוסיפה כמה עלים כמו שהם

4-5 שיני שום חתוכות לריבועים קטנים

חצי כוס גריסי פנינה, שטופים ומסוננים (למי ששואל את עצמו מה ההבדל בין גריסים לגריסי פנינה- גריסי פנינה הם בעצם גריסים שעברו תהליך של סילוק קליפה ולכן הם נוחים יותר לבישול ולעיכול. נכון שבצורה כזו ערכם התזונתי נמוך יותר, אך עדיין גריסים או גריסי פנינה עדיפים יותר על פני פחמימות מעובדות למיניהן) 

תבלינים- מלח, פלפל, מעט מאוד זרעי כוסברה טחונים (פחות מרבע כפית- כי יש לזה טעם מאוד דומיננטי), מעט אבקת שום אם יש

*ניתן להוסיף גם תפוח אדמה ו/או בטטה אבל במקרה הזה העדפתי לשים ירקות "חינמיים" בלבד (ירקות שהם לא פחמימתיים או שומניים...).

 

מה עושים?:

מתחילים בלחתוך את כל הירקות ולשים בצלחת או בשקית בצד ובסוף לחתוך את הבצל (אפשר גם לחתוך כל ירק באותו רגע אבל ככה אני ממליצה כי בצורה כזו כשמגיעים לבישול עצמו כל הירקות כבר חתוכים ומה שנשאר זה רק לזרוק אותם לסיר, בלי לחץ ומרגיש כמו תוכנית בישול שהכל כבר מוכן מראש. למה את הבצל בסוף? כי בצל חתוך מאבד ויטמנים מאוד מהר, לכן מומלץ לחתוך אותו ממש לפני הטיגון).

שמים מעט שמן בסיר על אש גבוהה, מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הגזר ומטגנים מעט, לאחר מכן מוסיפים את השום ומטגנים קלות (בזהירות, שהשום לא יישרף).

מוסיפים את שאר הירקות ו12-14 כוסות מים. *בשלב זה עוד לא מתבלים, גם לא במלח כדי שלא יעכב את בישול גריסי הפנינה.

מוסיפים את גריסי הפנינה, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עם מכסה סגור במשך שעה וחצי לפחות. מידי פעם מערבבים ובמידת הצורך מוסיפים עוד מעט מים.

כשגריסי הפנינה תפוחים ומוכנים והירקות רכים ומתפרקים מתבלים במלח, פלפל, אבקת שום וקורט זרעי כוסברה טחונים. מערבבים היטב.

מבשלים עוד כ-10 דקות על אש קטנה עם מכסה סגור לספיגת הטעמים.

 

והנה עוד תמונה, עם צבעים קצת שונים כי צילמתי אותה באור אחר-

**ניתן לבשל את המרק עם עוף בפנים, מה שממש משפר את הטעם

(אני פשוט לא תמיד אוהבת שהמרק בשרי כי כשהוא צמחוני הוא יותר קליל, פחות שומני וגם נשמר יותר זמן במקרר)

בתיאבון!

 

תגובות, שאלות והערות יתקבלו בברכה וייענו בהקדם :)

 

 

 

 

 

לדף הרשומה
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אני איזדורה אלא אם צויין אחרת