00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

איך משככים כאבי תפרים אחרי הלידה?

כאבי תפרים אחרי הלידה-

אם כבר עברת את זה פעם את יודעת שזה ממש לא סימפטי,
ואם לא עברת מאחלת לך שלא תעברי!
אבל למידה שכן, הפוסט הזה מוקדש לך:

חתך או קרעים ספונטניים- מה כואב יותר?

קודם כל חשוב להגיד שזה לא משנה אם התפרים
הם בעקבות חתך מלאכותי שנעשה (מה שנקרא חתך חיץ או אפיזיוטומיה בלועזית)
או בעקבות קרעים ספונטניים.
זה כן משנה אם התפרים פנימיים או חיצוניים-
כי כשהתפרים חיצוניים אז מגע של שתן בתפר שורף,
ואם יש רק תפרים פנימיים אז אין את הקטע הזה של תחושת השריפה.
אבל עדיין צריך לתת למקום להחלים.

אז מה עושים כדי שיכאב פחות?

נתחיל בבסיס: היגיינה, היגיינה ושוב היגיינה!
צריך להבין שהאזור של התפר יכול להזדהם,
לא רק בגלל שמדובר באזור שתפרו אותו
אלא גם בגלל שהוא נמצא במקום חם ולח
שהוא מצע מעולה לצמיחת חיידקים,
לכן הכלל הכי חשוב למניעת כאב והחמרה שלו הוא לשטוף את המקום כמה שיותר!

אז בעצם מה שצריך לעשות זה ראשית לשכוח מקיומו של נייר טואלט למספר ימים מהלידה.
במקום לנגב אחרי כל מתן שתן עם נייר טואלט פשוט לשטוף במים זורמים! 
המים עצמם יתנו תחושה רעננה ונעימה במקום ויקלו על הכאב,
וגם יעזרו לשמור על היגיינה.

עוד טיפ- אם יש לך תפרים חיצוניים כדאי לתת שתן בימים הראשונים תחת זרם מים-
פשוט לעשות את זה במקלחת, או להשפריץ על עצמך מים תוך כדי שאת יושבת בשירותים
(בבתי החולים יש שפורפרת של מים צמוד לשירותים במחלקות היולדות בדיוק בשביל זה.
אני לא יודעת אם זה בכל בית חולים אבל מאמינה שכן- מי שיודעת אחרת בבקשה תעדכנו כאן בתגובות).
דרך נוספת לעשות את זה- למלא שפריצר כזה של עציצים במים ולהשפריץ על המקום.
תחושת ההשפרצה לא נעימה לכולן- יש כאלו שזה מקל עליהן ממש ויש כאלו שבדיוק ההפך,
אז תבדקו את זה באופן אישי ותראו איך זה משפיע עליכן :-)

אחרי השטיפה לנגב עם מגבת רכה בטפיחות עדינות.
זה יספיק ולא יכאיב (לעומת שפשוף גס שכן בעל פוטנציאל להכאבה).

אגב, הקפדה על היגיינה אומרת גם החלפה תכופה של פדים.
לא כל רבע שעה, אבל בטח כל 3 שעות לפחות, 
כדי לא לתת הזדמנות לחיידקים לשגשג שם.

עוד טיפ שנתנו לי פעם-
אפשר גם לסחוט מעט קולוסטרום ולמרוח על אזור התפר לאחר כל ביקור בשירותים.
לא ניסיתי מעולם באופן אישי אבל מכיוון שקולוסטרום ידוע כפותר כל בעיה בערך
אני נוטה לחשוב שהעצה הזאת אכן עשויה לעזור. 
אם ניסיתן ספרו לנו בתגובות 

מה עושים אם האזור נפוח ובצקתי?

אם יש נפיחות באזור- וכמעט תמיד יש כי בכל זאת יצא משם תינוק-
זה גורם ליותר כאב כי זה מרחיק את האזורים שנתפרו במקום לקרב אותם זה לזה,
ככה שבעצם יש פה שני כוחות מנוגדים:
מצד אחד התפר שמקרב ביניהם, מצד שני הבצקת הזו שמרחיקה ביניהם.
הפתרון לכך הוא לטפל בנפיחות הזאת, וניתן לעשות זאת על ידי פד מגנזיום קפוא.
יש כזה בכל מחלקת יולדות, פשוט תבקשו מהאחות.
שמים בתחתונים עד שזה כבר לא קפוא יותר וזה עוזר ממש 

אם כבר השתחררתן הביתה ואתן עדיין מרגישות נפיחות ורוצות לעזור לה לרדת קצת
אפשר להכין פד כזה בבית.
שולחים את הבעל לבית מרקחת עם הוראה לקנות 50 גרם מלח אנגלי
(שזה אותו מגנזיום שיש בתחבושות המוכנות שתקבלו בבית חולים).
כשהוא חוזר הביתה לוקחים תחבושת לדימום כבד,
וממיסים כף מהמלח האנגלי בחצי כוס מים.
שופכים את התמיסה שנוצרה על התחבושת בחלקים שווים ומקפיאים.
משתמשים בדיוק כמו בפד מגנזיום של בית החולים.

שמעתי שיש משחה מצויינת שמעבירה את הכאב!

האמת היא שיש מגוון של משחות וקרמים טיפוליים,
חלקם רק משככי כאב וחלקם גם מטפלים בבעיה ועוזרים להחלמה.
ברור שעדיף לבחור בקרם או משחה שיעזרו גם להחלים devil
בטח כבר שמעתן המלצות על האלופירסט של פוראוור או על הפלאג'ל של אינקולינה. 
אני רוצה להגיד שלא משנה באיזה מהם תבחרו להשתמש אם בכלל,
אלו רק *תוספות* ולא הצעד הראשון והבסיסי!
ללא הקפדה על היגיינה זה ממש לא משנה מה תעשו-
כי אי אפשר לבנות בית כשמתחילים מהקומה השניה....
את שני התכשירים האלו ניתן להשיג רק אצל משווקות ולא בפארמים השונים.
 

יש לך טיפ שעזר לך להתמודד עם התפרים? שתפי אותנו!
ואם את לפני לידה ורוצה לדעת איך למנוע קרעים/חתכים אז יש לי מלא מה להגיד על זה,
הכל כאן: http://imahit.ravpage.co.il/kraim

אם את עדיין לא חלק מהקבוצה המדהימה שלנו בפייסבוק
"אמא עם כיסוי- הבית להריוניות ויולדות"
אז את לגמרי מוזמנת להצטרף!
 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

אש אש מדורה

יום העצמאות ול"ג בעומר הם חגי העל האש הישראליים הקלאסיים - הנה כמה טיפים למדורה

בסמיכות מעוררת השתאות אנחנו חוגגים גם את יום העצמאות (על האש מפנק)
וגם את ל"ג בעומר (על האש קשוח עם מדורה אמיתית).
המשותף לשניהם- מצד אחד כיף גדול, מצד שני יש כאן כמה סכנות וחלקים פחות נעימים...

קבלו כמה טיפים להוריד קצת את החלקים הפחות סימפטיים ולהגביר קצת את החלק של הכיף ??

  1. בואו נפריד רגע את החלק של האוכל מהחלק של ההכנה שלו.
    האוכל הוא הקטע הטעים וכדאי לעשות כמה שיותר ממנו מראש בבית,
    בתנאים הנקיים של המטבח שלך.
    להגיע לעל האש כשהסלטים כבר מוכנים בקופסאות, הצ'יפס כבר מטוגן
    וכל מה שנשאר זה רק לחכות קצת לסטייק זה הרבה יותר נעים
    וגם מקצר לך את זמן השהיה ליד האש.
  2. זה גם מאפשר לך להעביר את הזמן בנעימים ובשיחה מרתקת עם החברות שלך
    בזמן שהבעלים מכינים את הבשר
    (צר לי אם אני מכלילה ואצלכם אמנות הכנת המנגל היא בכלל שלך
    בזמן שבעלך הוא זה שמקשקש עם חבריו).

  3. תינוקות וילדים רכים לא צריכים להסתובב ליד האש בכלל-
    לא ליד המנגל ובטח ובטח שלא ליד המדורה!
    זה הכי לא בטיחותי שיש לתת לקטנטנים להתקרב למקורות החום האלו
    ומעבר לסכנת השריפה הם גם ידבקו בריח לא נעים של עשן ועשויים לסבול מצריבה בעיניים
    (שאגב, יכולה לקרות גם למבוגרים שהעשן עף להם ישר לעין,
    בייחוד לאלו שעומדים ומנופפים ליד המנגל.
    המלצה שלי- לשים טיפות עיניים שמקלות על הצריבה
    וטובות גם באופן כללי לתחושות של גרד וגירוי
    שגם ככה יש להרבה מאיתנו באביב.
    אני ממליצה על טיפות העיניים של בפנטן,
    נמכר ללא מרשם רופא בכל בית מרקחת ואפשר להשתמש לכמה חודשים).

  4. בכלל, אם אתם עושים מדורה תזכרו שלא צריך להבעיר את כל השכונה,
    מספיק כמה עצים סמליים כל עוד הם יבשים כדי להדליק מדורה ראויה.
    אל תשכחו לשים אבנים סביב העצים כדי שהאש לא תתפשט.
    ליד המדורה תשימו את המנגל- שם כבר יתארגן לו החלק של האוכל.
    המדורה היא רק בשביל תפוחי אדמה
    (ואפשר גם בצלים, זה הולך טוב בנייר כסף, בדיוק אותו מתכון כמו הכנת תפוחי אדמה).
  5. החלק הכי משמעותי במדורה/על האש הוא לאו דווקא האוכל אלא החברה.
    תזמינו אנשים שאתם אוהבים וכבר כל החוויה תהיה הרבה יותר כיפית גם לכם וגם לילדים,
    וגם לאימהות שלא מסתדרות כל כך עם לכלוך ועשן כמוני זה יכול להיות אפילו ממש נהדר!

  6. חזרתם הביתה עם ריח של מדורה דבוק לבגדים?
    ישר למכונת הכביסה!
    בגדים עם ריח של עשן שעומדים ככה קצת זמן גורמים לריח להתפשט בכל הבית וזה ממש לא נעים.

  7. אנשים מדליקים מדורות ליד הבית שלכם?
    תסגרו את כל החלונות בערב ל"ג בעומר ואל תפתחו אותם עד שריח העשן מתפוגג,
    גם אם זה אומר שעד יום למחרת בשעות הערב החלונות ישארו סגורים.
  8. חוזרים רגע לאוכל כי בכל זאת  זה החלק הכי טעים בכל העסק-
    מנגל זה עניין דיאטטי כי שילוב של בשר וירקות לא מכיל פחמימה בדרך כלל,
    אז מי אמר שאי אפשר להנות מדיאטה?
    אם אתם באמת רוצים לשמור על דיאטה
    וותרו על צ'יפס ועל פיתות ותתרכזו בבשרים שונים ובסלטים טריים,
    יש כזה שפע של סלטים שאפשר להכין!

 

חג שמח!

לדף הרשומה

סידן בהריון ובהנקה- למה, כמה ומאיפה?

12/02/2018

תזונה בהריון זה עניין בעייתי.
מצד אחד את רעבה כמעט כל הזמן
(חוץ מבשליש הראשון שאז יש לך בחילות כל הזמן...)
ומצד שני את לא רוצה להעלות יותר מדי במשקל.
מצד אחד את רוצה לאכול מה שחשוב לעובר שלך כדי לשמור על הבריאות שלו
אבל מצד שני יש לך חשק מטורף למלפפון חמוץ טבול בשוקולד למריחה באמצע הלילה
וברור לך- אבל ממש ברור לך- שזה לא בדיוק נחשב לתזונה הכי מזינה שאת יכולה להעניק לו.
יש לעניין הזה עוד הרבה צדדים,
אבל מה שמשותף לכולם הוא שהבסיס שעליו חשוב לשמור במהלך ההריון
הוא תזונה שתהיה בריאה לך ולעובר שלך
כדי לדאוג ששניכם תסיימו את ההריון בבריאות טובה.

אז מה עושים כדי שזה יקרה?
משתדלים לצרוך מזונות מגוונים ובריאים שמכילים את כל אבות המזון, הויטמינים והמינרלים החשובים.
היום אני רוצה להתייחס לאחד מהמינרלים האלו- הסידן.

כמה סידן את צורכת ביום?
מאיפה נפלתי עלייך עם השאלה הזו ואיך בכלל יודעים כמה סידן כדי לחשב את שואלת?
שאלה טובה!

לנשים מגיל 18 מומלץ לצרוך 1,000 מ"ג סידן ביום (מתחת גיל 18 מומלצת צריכה של 1,300 מ"ג ליום).
ההמלצה הזו לא משתנה בין אישה בהריון לאישה מניקה לאישה שהיא לא זה ולא זה,
ככה שאת הפוסט הזה אני ממליצה לך להעביר לכל אישה שאת מכירה ולא משנה מה הסטטוס שלה בחיים כרגע.
סידן הוא מינרל חשוב באופן כללי,
אבל לנשים הוא חשוב במיוחד בגלל היכולת שלו למנוע אוסטאופורוזיס
(הדלדלות עצם שמאפיינת נשים בגילאים מבוגרים וגורמת לשברים שיכולים להיות מסכני חיים).
טוב, אז אם אנחנו מדברות על מחלה שמאפיינת גילאים מבוגרים
אני יכולה לשבת לי בנחת על הערסל בלי שום סידן ולהתחיל לצרוך אותו בגיל 55 ככה, לא?
אז זהו, שלא....

מאגרי הסידן בעצמות שלנו נבנים כל הזמן אך גם מתרוקנים בו בעת.
בזמן ההריון למשל, ובייחוד בשליש האחרון, העובר זקוק להמון סידן כדי לבנות את העצמות שלו.
אם את צורכת מספיק סידן ביום אז אין בעיה- הסידן יגיע אליו מהתזונה שלך,
אבל אם את צורכת מעט מדי סידן והגוף שלך נמצא בחוסר סידן גם ככה
אז אין סידן זמין לעובר ואז הוא צריך להביא את הסידן הזה מאיפה שהוא...
לגוף יש פתרון לעניין הזה- הוא מתחיל לפרק סידן מהעצמות שלך ולהעביר אותו לעובר!
אז הקפדה על צריכת סידן מספקת בזמן ההריון חשובה לא רק בשביל שלעובר שלך יהיו עצמות חזקות
אלא גם כדי שמאגרי הסידן שלך לא ידלדלו ולא יגרמו לך לסבול מאוסטאופורוזיס בעתיד.

מה עוד הסידן עושה בשבילנו בהריון?
מסתבר שהסידן עוזר לנו לא רק בבניית העצמות של העובר אלא גם בשמירה על רמות תקינות של לחץ דם
ובהפחתת השכיחות של לחץ דם גבוה ושל רעלת הריונית.
יותר מזה- ממחקרים עולה שצריכה מספקת של סידן במהלך ההריון עשויה גם להפחית
את שיעור הלידות המוקדמות ואת שיעור התינוקות הנולדים במשקל לידה נמוך.
אז נראה לי שעכשיו אנחנו באותו ראש- בואי נצרוך מספיק סידן כעת כדי לא להכנס לבעיות בהמשך.
מסכימה איתי, נכון? ??

נראה לי שאני צורכת מספיק סידן, אבל איך אני יכולה לדעת בוודאות?
אם את אישה ממוצעת במדינת ישראל הרשי לי לספר לך שלמרות שנראה לך שאת צורכת מספיק סידן
האמת היא שאת כנראה צורכת פחות מדי סידן בתזונה היומית שלך.
אני מרשה לעצמי לצאת  בהצהרה כזאת כי לפי סקר התזונה שערך משרד הבריאות
(סקר מקיף מאוד ואמין מאוד!)
מסתבר שנשים בישראל צורכות סביב 500 מ"ג סידן ליום
שזה בדיוק חצי מהכמות המומלצת!
אם כך אולי כדאי שנדבר קצת על מהם המזונות שמכילים סידן
כדי שתוכלי להעשיר בהם את התפריט שלך מעתה והלאה.
אז הנה הם:

מוצרי חלב:
בטח כבר שמעת שצריכה של שלושה מוצרי חלב ביום תעניק לך את צריכת הסידן היומית המומלצת.
האמת היא שזה תלוי בסוג מוצר החלב שאת צורכת, כי יש גבינות שעשירות יותר בסידן מאחרות.
בגביע של גבינה לבנה או קוטג' יש כ- 200 מ"ג סידן (והתכולה בגביע כזה היא 250 מ"ל).
בגבינת ריקוטה לעומת זאת יש כ-500 מ"ג סידן ב-100 גרם!
תעשי לבד את החישוב פי כמה זה כי אני גרועה במתמטיקה,
אבל דבר אחד אני כן יכולה להגיד לך- צריכה של 100 גרם ריקוטה ביום שווה לצריכת מחצית מכמות הסידן המומלצת!
מסקנה: כדאי לצרוך את הגבינות שלנו בחוכמה ולהעדיף ריקוטה 
(שהיא גם עדינה בטעמה ולכן מתאימה גם לנשים הרות שיש להן רגישות לטעמים ולריחות חזקים)
על פני גבינות לבנות רגילות.

אגב, את הריקוטה ניתן לצרוך כגבינה למריחה ופשוט להנות ממנה בכריך טעים
או להכין ממנה מגוון מאפים-
אני מצרפת לך כאן שני מתכונים לעוגות גבינה שנראות מדהימות ממש
ואני מתכננת לנסות אותן במטבח הפרטי שלי בקרוב ממש,
אם את מנסה אחת מהן לפני שאני הספקתי לעשות את זה אז דווחי לי איך היא יצאה ??
עוגת גבינה-שוקולד: http://michalbakescakes.com/?p=2437 
שווה להכנס למתכון ולו רק בשביל התמונות המקסימות!
עוגת גבינה-תפוזים: https://www.oogio.net/orange_ricotta_cake/
העוגה הזו נראית ממש קלה להכנה ומתאימה במיוחד בחורף, עונת התפוזים ??


(זאת עוגת הגבינה-שוקולד, בקישור יש גם הוראות הכנה מדוייקות
וגם תמונות של שלבי ההכנה).

(וזו עוגת הגבינה-תפוזים, תודי שהיא נראית מעולה!)

ירקות ממשפחת המצליבים:
מכירה את המשפחה הזו? הירקות שבה עשירים בסידן.
על בני משפחת המצליבים נמנים הכרוב, הכרובית, הברוקולי, כרוב הניצנים, הצנון והצנונית, הקולורבי ועלי הרוקט.
ישנם גם מוצרים נוספים מהצומח שעשירים בסידן והם לא חלק ממשפחת המצליבים,
למשל פירות הדר, שעועית צהובה וירוקה, שקדים ותאנים.

(בתמונה ירקות ממשפחת המצליבים)

ויש עוד?
כן, בהחלט!
בין המזונות העשירים ביותר בסידן נמצאים הסרדינים,
אבל צריך לאכול אותם עם העצמות כדי להנות מהסידן שבהם.
גם טחינה עשירה בסידן.
בכל מקרה חשוב לזכור שלא מומלץ לצרוך את כל הסידן ממקור אחד בלבד
אז אל תתבייתי רק על כמויות של טחינה וזהו,
שלבי בין מוצרי החלב (ובראשם הריקוטה שהיא "מלכת הגבינות הרכות" בעניין הזה)
לבין הירקות, הסרדינים והטחינה.
תזונה מגוונת תעניק לך מלבד סידן גם מינרלים וויטמינים נוספים כך שתהני מכל העולמות ??

(בתמונה: הצעת הגשה מפתה לסרדינים)

אגב, מה לגבי צריכת הסידן בתקופת ההנקה?
גם בתקופת ההנקה חשוב להקפיד על צריכת סידן,
והכמות המומלצת היא עדיין אותם 1000 מ"ג ביום שמומלצים לכל אישה מעל גיל 18.
הסיבה דומה לסיבת הצריכה בהריון-
החלב מספק לתינוק את כל צרכיו
וכאשר לאישה חסר סידן מהתזונה שלה הגוף פשוט ייקח את הסידן החסר לחלב ממאגר העצמות של האישה
(ואת התוצאה את זוכרת- אוסטאופרוזיס בהמשך).
עוד עניין שמאפיין את תקופת ההנקה הוא שזו תקופה שבה רמות הורמון האסטרוגן בגוף יורדות,
כמו שקורה בגיל המעבר, ולכן מתרחשת באופן טבעי הרחקה של סידן מהעצמות.
אם לא הסברתי את זה עד עכשיו אז הנה ההסבר:
הסיבה שאוסטאופרוזיס מתפרץ בגילאי המעבר והבלות
הוא שבגילאים האלו יש רמות פחותות של אסטרוגן בגוף
(זה קורה בגלל הפסקת מחזור הווסת החודשי אבל זה כבר שיעור מסובך באנדוקרינולוגיה ואני חוסכת לך אותו ?? ).
תקופת ההנקה בעצם מחקה את התקופה הזו ולכן גם בה עשוי להתרחש דלדול עצם,
רק שבהנקה בניגוד לתקופת המעבר והבלות מדובר בעניין הפיך שמסתדר תוך כחצי שנה מגמילת התינוק.

אני כבר לא בהריון ולא מניקה, איחרתי את הרכבת?
ממש לא!
אף פעם לא מאוחר לתחזק את מאגרי הסידן בגוף שלנו.
הקפידי על צריכה של 1000 מ"ג סידן ביום מעכשיו
ובביקור הבא שלך אצל רופא המשפחה בקשי לבדוק את מאגרי הסידן בגופך-
אם יש חוסר משמעותי ניתן לתקן אותו ע"י תוסף,
ואם כל מה שצריך זה רק לשנות קצת את התזונה בדיקות הדם שלך יגלו את זה??


רק בריאות ??

אגב, אם עדיין לא קיבלת את סדרת הסרטונים המיוחדת שלי
שתעניק לך שלושה כלים ללידה נהדרת (מבטיחה לך שהיא לא חופרת כמו הפוסט הזה surprise)
את מוזמנת להקליק כאן ולקבל אותה במתנה!

 

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

איך להפוך את קללתה של חווה לברכה? "מפרשה למעשה" לפרשת בראשית

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

האם באמת חייבים ללדת בנים בעצב?
אני טוענת שממש לא!
איך עושים את זה? צפי בסרטון ותגלי surprise

אהבת? מוזמנת להעביר הלאה לחברותייך!
רוצה עוד?
מוזמנת להצטרף אלינו לקבוצה הכי מקסימה בפייסבוק
"אמא עם כיסוי- הבית להריוניות ויולדות"
ואת כמובן גם יכולה להוריד לעצמך
את קובץ התפילות המיוחד להריון ולידה קלים מכאן.

 



 

 

לדף הרשומה

אכלי שישה תמרים ביום והלידה שלך תהיה קלה יותר!

מה אנחנו לא עושות כדי למצוא דרכים להקל על הלידה ולקצר אותה....
ולא רק אנחנו טורחות למציאת דרכים שיעשו לנו את הלידה קלה יותר
אלא גם חוקרים מאונברסיטאות ובתי חולים שונים בעולם :-)

במחקר הזה (לחיצה כאן תוביל אותך לתקציר המחקר)
גילו החוקרים כי אכילה של שישה תמרים ביום במהלך ארבעת השבועות האחרונים להריון
(נכון שאי אפשר לדעת מתי ההריון יסתיים,
מדובר כאן על ארבעה שבועות לפני תאריך הלידה המשוער כמובן surprise)
עושה כמה דברים:

1. אחוז שימוש נמוך יותר במזרזי לידה-
בקבוצה שצרכה תמרים רק 28% היו צריכות לקבל מזרזי לידה מלאכותיים
(כמו פיטוצין למשל), בעוד שבקרב הנשים בקבוצת הביקורת, שלא צרכו תמרים,
47% קיבלו מזרזים מלאכותיים!

2. אחוזים גבוהים יותר של לידה ספונטנית-
תראו איזה נתון מדהים: 96% מהנשים שאכלו תמרים פיתחו לידה ספונטנית!
לעומת 79% מאלו שלא אכלו תמרים.

3. קיצור משך הלידה-
ממוצע הזמן של השלב הראשון בלידה (מפתיחה אפס ועד לפתיחה מלאה)
התקצר בקרב אוכלות התמרים מ906 דקות בממוצע ל510 דקות.
קיצור של יותר ממחצית הזמן!

4. שמירה על קרומי מי השפיר-
פקיעה מוקדמת של קרומי השפיר (ירידת מים בלשון העם)
מעלה את הסיכון לזיהום אצל היולדת, מגבירה את עוצמת הכאב בצירים
ועלולה לגרום ללחץ על חבל הטבור ולהפריע לזרימת דם תקינה לעובר.
השמירה על שלמות קרומי השפיר בקרב אוכלות התמרים- 83%,
זאת לעומת 60% בקרב אלו שלא צרכו תמרים.

5. מחיקה מהירה יותר של צוואר הרחם-
כל אחת יודעת שכדי ללדת לא מספיק שתהיה פתיחה,
צריך גם שצוואר הרחם ימחק surprise.
מחיקה מהירה יותר הושגה אצל אוכלות התמרים- 
הן הגיעו ללידה עם מחיקה של 3.52 ס"מ 
לעומת אלו שלא צרכו תמרים והמחיקה שלהן היתה רק 2.02 ס"מ.
(במילים אחרות- הדרך של מי שלא כלה תמרים עד ללידה ארוכה יותר).

אז נו, למה את מחכה?
לכי לקנות תמרים! 
שנה טובה ומתוקה! 

מזמינה אותך לקבל ממני מתנה לשנה החדשה- סדרה של שלושה סרטוני וידאו
שיתנו לך שלושה כלים ללידת החלומות שלך, כלים מיוחדים ומועילים! לחצי כאן!

מוזמנת באהבה גם  להצטרף לקבוצת הפייסבוק המהממת "אמא עם כיסוי- הבית להריוניות ויולדות".
כיף אצלינו! בואי!

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל imahit אלא אם צויין אחרת