00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

צום בהנקה- איך להתכונן אליו ואיך לעבור אותו בשלום

יום כיפור בפתח והמון נשים מניקות מתחבטות בשאלת הצום-
האם הצום לא יפגע בתפוקת החלב שלי? האם הוא לא יפגע בתינוק שלי?

מה מקור החשש?

כדי לייצר חלב גוף האישה זקוק לדלק.
הדלק הזה מורכב משלושה מרכיבים עיקריים- אוכל, שתיה ומנוחה.
אישה שיש לה חוסר באחד מהמרכיבים האלו תתקשה לייצר חלב בכמות מספיקה.

אז מה יקרה אם לא יהיה לי מספיק חלב?

כשהתינוק לא מקבל מספיק חלב הוא עלול להגיע למצב של התייבשות.
בניגוד לאדם מבוגר שגם הוא מתקשה להתמודדד עם מצב של התייבשות,
תינוק הוא הרבה יותר שברירי והדבר נכון במיוחד ככל שהוא צעיר יותר.
אצל תינוקות בני יומם אפילו דילוג על ארוחה אחת עלול להוביל להתייבשות!
והתייבשות היא מצב שעלול להיות מסכן חיים לתינוק.

איך אני יודעת אם התינוק שלי מיובש?

ישנם מדדים שונים, הכי קל לעקוב אחרי מצב הערנות שלו ואחרי החיתולים שלו.
תינוק מיובש יגלה שינוי במצב הערנות- הוא יראה אפטי, ישנוני רוב הזמן.
גם מספר החיתולים הרטובים שלו יהיה נמוך ממה שאנחנו מצפים-
בין 6-8 חיתולים רטובים ביום הם מספר טוב לתינוק שאינו מיובש.
עוד מדד שאפשר לבדוק בקלות נקרא "טורגור עור"-
נסי לצבוט את עור גב כף היד של התינוק בין שתי אצבעותייך, צביטה קלה ולא מכאיבה.
אם העור לא חוזר למקומו (כלומר הוא לא אלסטי) לאחר ששחררת את הצביטה
ונשאר בכמעין גבשושית זה סימן להתייבשות.

אז איך מתכוננים נכון לצום?

קודם כל חשוב לזכור שכל מה שאני אומרת כאן לא מחליף בשום אופן פסיקה של רב!
ואכן, מומלץ להתייעץ עם רב המקובל עלייך, אבלחשוב לעשות זאת בצורה נכונה
ולספק לו את כל המידע המלא עלייך, על תינוקך ועל ההנקה כדי שהפסיקה שלו
תהיה הכי מתאימה שאפשר.

פרטים שחשוב לספק לרב כשאת מתייעצת איתו:

  • גיל התינוק
  • עד כמה הוא תלוי בהנקה? (יונק מלא? יונק מדי פעם? יונק בעיקר?)
  • מה מצב ההנקה באופן כללי- האם את מאלו שנלחמות על החלב שלהן
    או שב"ה יש לך שפע של חלב תמיד?
  • האם יש לך נסיום קודם בהנקה בצומות ואם כן על מה הוא מצביע?
  • במידה ויש עניין רפואי כלשהו שלך או של התינוק אל תשכחי לעדכן את הרב!
  • וכמובן, איך את בצומות באופן כללי? מתקשה או צולחת אותם בקלילות?

איך להכין את עצמך לקראת הצום?

  • לשתות המון בימים שלקראת הצום!
    יש נשים שזה ממש קשה להן, ולהן מומלץ להסתובב עם בקבוק של חצי ליטר מים
    ולסיים אחד כזה כל שעתיים. אפשר להגיע ככה לכמות יפה מאוד של שתיה.
    אם את לא סובלת מים אפשר להחליף את הנוזל שאת שותה בכל דבר אחר-
    מיץ, מרק, תה... וביום שלפני הצום אפילו עדיף לשתות משקה ממותק כדי להגדיל 
    את כמות הסוכר הזמין בגוף. לא קולה, כן? עדיף שייק פירות.
  • בכל זאת קשה לך לעמוד בשתיה מרובה?
    הצטרפי אלינו לאתגר השתיה הגדול בקבוצת הפייסבוק
    "אמא עם כיסוי- הבית להריוניות ויולדות". 
    לזוכה מובטח צום קל יותר ותינוק שלא יתייבש לו החלב surprise.
  • לפני הצום לאכול פחמימות מורכבות שמתפרקות לאט בגוף (לחם, פסטה...).
    זה יעזור לך להיות פחות רעבה וגם יספק לגוף דלק לייצור חלב למשך זמן ארוך יותר.
  • מי שמעוניינת יכולה לשאוב חלב בימים שלפני הצום, 
    זה גם יגרום להגדלת כמות החלב שלך וגם יהיה לך סטוק לשעת חירום.

איך לנהוג בצום עצמו?

  • ?לנוח, לנוח ושוב לנוח!
    הגוף צריך דלק כדי לייצר חלב ואם אין לו מזון ושתיה אז לפחות שתהיה לו מנוחה.
    תזכרי תמיד- שלושת מרכיבי הדלק של הגוף ליצירת חלב הם אוכל, שתיה ומנוחה!
  • לארגן לעצמך עזרה עם הילדים הגדולים יותר אם יש.
    אם זה מהבעל או מאחות/אמא/חברה/בתשלום... מה שאפשרי.
  • לעקוב אחרי התינוק כדי לראות שלא חסר לו חלב ושהוא לא מתייבש
    לפי הסימנים להתייבשות שהזכרתי בהתחלה.
  • אם קיבלת היתר לשתות לשיעורין אז השיעורין נקבעים בדיוק כמו אצל הריונית,
    וכמו אצל הריוניות גם לך מומלץ לשתות נוזלים מזינים כמו מיץ ענבים ולא מים.
    השיעור הוא "חצי לוגמיו" שזה חצי מכמות המים שאת יכולה להחזיק בפה.
    הכי קל למדוד את זה ע"י מילוי הפה במים עד כמה שאת יכולה,
    ואז לירוק אותם לתוך כוס חד פעמית שקופה.
    לסמן בעט היכן עובר הקו של חצי הכמות, וזה החצי לוגמיו שלך.
    למי שלא מדדה זה בערך 35-40 סמ"ק לרוב.
    את השיעור הזה ניתן לשתות אחת ל10 דקות לפי המחמירים
    ואחת ל3 דקות לפי המקילים ויש כל מיני דעות באמצע, אז כדאי לבדוק מול הרב שלך.

ומה כדאי לעשות לאחר הצום?

  • הרבה פעמים אנחנו רואים את ההשפעה של הצום דווקא ביום המחרת.
    חשוב לשתות הרבה אחרי הצום כדי להחזיר לגוף נוזלים ואנרגיה,
    אבל לא בבת אחת אלא במתינות (כלומר אל תתנפלי על 3 ליטר מים ותשתי את כולם בלגימה אחת...surprise).
  • כדאי להגביר את כמות ההנקות ביום שאחרי הצום,
    כך הגוף יקבל שדר שהוא צריך לייצר יותר חלב והכמות תעלה שוב.

יש לך עוד טיפים? הוסיפי אותם בתגובות!
הרגשת שהטיפים עזרו לך? שתפי את הפוסט הזה! חברות שלך יודו לך!

ואל תשכחי- בלחיצה כאן מחכה לך מיני-קורס-הכנה-ללידה-בחינם! באהבה ממני אלייך 
ואת כמובן מוזמנת להצטרף אלינו לקבוצה שהיא הבית הכי חם להריונות וילדות ברשת! בלחיצה כאן.

 

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

חמש הצעות לארוחת עשר לבית הספר, לגן וגם לך לעבודה :-)

16/09/2016

שנת הלימודים התחילה וזה הזמן הזה בשנה שבו אני מתלבטת מה להכניס לילדים לכריכים-
אם זה תלוי בהם ברור ששוקולד למריחה מנצח ורצוי מדי יום.
אם זה תלוי בי אז לחם מלא עם נבטים וממרח עדשים טבעוני לצד סלט ירקות תהיה הבחירה המועדפת...
אז כדי להגיע לעמק השווה ישבנו ביחד וערכנו טבלת ארוחות עשר שבה כל ילד כתב מה הוא מסכים לאכול.

קבלי את הארוחות שלנו, אשמח מאוד אם תשתפי אותי בתגובות בארוחות שאת שולחת עם הילדים שלך למסגרות
ובאלו שאת לוקחת איתך לעבודה, אני די בטוחה שלא נשרוד עם הכריכים האלו עד סוף השנה ויהיה לי מעולה אם יהיו לי רעיונות לגיוון
surprise :

לסרבני כריכים

אביגיל, הבכורה שלי, ממש מעדיפה שלא לקחת כריך לארוחת עשר.
מכיוון שהיא מסיימת ללמוד מאוחר היא אוכלת כריך בשרי בד"כ בהפסקת הצהריים,
לכן החלטנו שארוחת העשר שלה תורכב מסלט פירות עם יוגורט וגרנולה, מה שנקרא מוזלי בלשון העם.

מוזלי בכלל הוא רעיון מעולה גם עבורך לארוחת בוקר זריזה לפני היציאה לעבודה או לאכול בעבודה עצמה.

ותראי איזו חמודה נעה (שלומדת השנה בכיתה ג')- היא ראתה שהכנתי פתקאות לכל ילד והחליטה להכין פתקאות בעצמה לכל האחים devil

עוד רעיונות לסרבני כריכים:

להטמעת הרגלי תזונה בריאה בגיל צעיר יש חשיבות מיוחדת.
ככל שתגדילי את החשיפה של ילדייך לאוכל בריא ומזין בגיל צעיר
כך תבססי אצלם הרגלי אכילה בריאים שימשיכו איתם גם הלאה.

כדי להשיג את זה חשוב מצד אחד לא להגביל את הילדים במה שהם אוכלים
כדי שלא ירגישו שיש מאכלים שהם "אסורים" (ולכן כמובן מושכים פי כמה!)
ומצד שני לדאוג לחשוף אותם לכמה שיותר מזון בריא.

אחת הדרכים שבהם אני עושה את זה היא להכין מדי בוקר מגש של ירקות חתוכים,
שממנו כל ילד בוחר את הירקות האהובים עליו לבית הספר.
בשילוב עם מקלות גבינה צהובה (יש לתנובה מקלות כאלו מגבינת "עמק" שעטופים כל אחד בנפרד אז קל לקחת אותם בתיק),
מאפינס טונה או סלט פסטה זו מנה טובה כתחליף לכריך.

הילדים שלך אוהבים מתוק? גם שלי surprise
אז כדי שיאכלו משהו מתוק ויחסית בריא חשוב לזכור שילדים אוכלים בדרך כלל את מה שזמין להם.
ארזי בקופסה קטנה או פשוט בשקית אגוזים, שקדים ופירות מיובשים כמו צימוקים וחמוציות
.
הוסיפי פרי חתוך (ותזכרי שאוכלים עם העיניים! אפשר לחתוך עם חותכני עוגיות ואז תהיה לפרי צורה יפה ומושכת ויגדל הסיכוי שהוא יאכל.
רק זכרי שפירות מסויימים נוטים להשחיר לאחר החיתוך, אז כדאי לשלוח פירות כאלו בצורתם השלמה).

למי שלא אוהב חלבונים

יותם לא אוהב חלבונים. אין מה לדבר על עוף או בשר, ביצה וגבינה הוא יאכל רק אם הטעם שלהם יהיה מסווה היטב.
איכשהו כשהגבינה והביצה נמצאות בתוך פיתה זו הסוואה מספיק טובה בשבילו...

הכריך של יותם מכיל גבינה בולגרית למריחה (הרבה יותר עדינה מהגבינה הבולגרית בגוש) וביצה קשה.
והוא טורף את זה! איזה אושר, לא יאומן שסרבן החלבונים שלי אוכל חלבון ועוד נהנה מזה cool
ניסיתי את הכריך הזה בעצמי עם לחמניה מקמח מלא, האמת? טעים!

דרך אגב, אם כבר אנחנו מדברות על לחמים ולחמניות מקמח מלא-
לא כל לחם כהה הוא מלא, לפעמים יש מאפיות שצובעות את הלחמניות עם קרמל או מולסה כדי שהן יהפכו חומות,
אז רצוי לרכוש את הלחמים המלאים שלך ממאפיה שאת סומכת עליה (המאפיות הגדולות בד"כ בסדר בעניין הזה).

לכריך הזה יש גם גרסת מבוגרים שאת יכולה לקחת איתך לעבודה:
לחמניה מלאה עם חסה, עגבניה, גבינה בולגרית או צפתית בפרוסות (תלוי כמה מליחות את אוהבת), ביצה קשה ובזיליקום. 

לטבעונים

דניאל אמנם לא טבעוני בהגדרה, אבל גם הוא לא אוכל מוצרי בשר ומעדיף גם לא לאכול מוצרי חלב וביצים,
אלא אם הם עשויים בצורה מאוד מסויימת.
בפיתה שלו הוא בחר לשים חומוס ומלפפון חמוץ, והאמת שזה שימח אותי
כי השילוב בין הפיתה שהיא דגן והחומוס שהוא קטניה יוצר חלבון מלא,
כך שלמרות שהוא לא אוכל חלבונים בצורות אחרות עדיין הוא יקבל אותם בתזונה שלו.
עם ירקות חיים בצד סגרנו ארוחה בריאה

לאוהבי הטוסטים

אין מה להגיד, טוסט זה כנראה הכריך הכי שווה.
נעה בחרה לקחת טוסט מפיתה עם גבינה צהובה ובזיליקום.
בשביל הפינוק שמתי לה גבינה צהובה בצורת פיל, רק שכטוסט הגבינה נמסה לגמרי אז בדיעבד זה לא באמת העמיד נקודות לזכותי...

גם אני מאוהבות הטוסטים, בטוסט שלי שילבתי גבינה צהובה, עגבניות, פטריות ובזיליקום.
קבלו תמונה של הלפני והאחרי, וגם תמונת בונוס של האריזה לבית הספר-
כדי שהטוסט ישמור קצת על החום שלו אני עוטפת אותו בנייר אפיה ומעליו נייר כסף.
לכבוד הימים הראשונים בלימודים צירפתי גם פתק נחמד

זה הטוסט של נעה בתמונת הלפני הפוטוגנית להפליא שלו

וזה הטוסט שלי לפני הכניסה לטוסטר


 

טאדאםםם! הטוסטים מוכנים לאריזה


 

וזו המנה שנעה לקחה לבית הספר- היא בחרה לקחת פלפל צהוב, גזר ומלפפון.
את הטוסט ארזתי בנייר אפיה ומעליו נייר כסף כדי שישמור על החום שלו
(זה אמנם לא מגיע להפסקת עשר חם לגמרי, אבל נשאר חמים).

בשבילי רק חביתה!

לגלעד רק חביתות עובדות. בפיתה שלו הוא לוקח חביתה תמיד, אפילו כשמציעים לו שוקולד למריחה devil
לפחות עם ילד אחד אני לא צריכה להתווכח על סוכרים פשוטים....
מצד שני הוא כן אוהב מתוק, והפתרון שבעלי מצא לזה הוא לערבב גבינה לבנה עם שוקולית.
אף פעם לא טעמתי, איכשהו זה לא נראה לי טעים, אבל הילד אוהב את זה ויחסית לשאר המתוקים זה נראה לי פחות מזיק.
לארוחת עשר זה פחות מתאים, כי אסור להביא ממתקים לגן.

רעיון לכריך חביתה עבורך לעבודה: שלבי גבינת שום עם חביתת עשבי תיבול, עגבניה ופרוסות מלפפון דקות.
זה טעים במיוחד!

עוד כמה טיפים שיעזרו לך להכין כריכים בריאים שלא יחזרו הביתה:
(הוצאת פעם כריך בן שבועיים מהתיק של הבן שלך? תאמיני לי, זה לא מחזה נעים....)

תני לילדים להיות מעורבים בהכנת הכריכים- ילדים אוהבים לאכול מזון שהם הכינו או עזרו בהכנתו.
שתפי אותם בבחירת המילויים לכריך, בהכנת רשימת קניות, בקניות עצמן ובהכנת הכריכים לפי יכולתם.

זכרי שאת מודל לחיקוי עבור ילדייך- ככל שאת תאכלי יותר בריא כך גם הם ירצו לאכול כמוך,
או לפחות יתעניינו במה שיש לך בצלחת.

צמצמי את רכישת האוכל הלא בריא- השתדלי לקנות פחות ממתקים וחטיפים
ובמקומם דאגי שיהיו בבית פירות חיים, ירקות ופירות יבשים.
אם כל אלו יהיו זמינים עבור הילדים יש סיכוי טוב יותר שהם יאכלו אותם ואפילו יאהבו את זה.
מגש פירות חתוכים שיחכה לילדים על שולחן המטבח אחרי הצהריים למשל הוא פיתוי בריא.

ולסיום מזכירה לך שוב לשתף אותי בארוחות העשר שלכם!
זה ממש יעזור לי לקבל רעיונות נוספים לגיוון ברגע שהם יחליטו שהם שוב רוצים רק שוקולד בכריך...
תיבת התגובות נמצאת כאן למטה 

לדף הרשומה

חופשה בהריון- למה זה ממש כדאי ואיך עושים את זה נכון?

השבועות האחרונים של אוגוסט הם תמיד העונה הבוערת ביותר בלוח החופשות.
אם גם את מתכננת את החופשה שלך בתקופה הזו ואת בהריון- בינגו! זכית cheeky
למה כל כך כדאי לצאת לחופשה בהריון ובכלל? ולמה חשוב לשים לב? כל התשובות לפנייך!

למה חופשה טובה לך?

אני די בטוחה שכבר הרגשת את זה, אבל בואי נגיד את הדברים כמו שהם:
חופשה משחררת, מקלה מהעומס שבו אנחנו נתונים בחיי היומיום ופשוט עושה טוב על הלב!
מכיוון שהלב שלנו הוא אחד האיברים החשובים לקיומנו, כדאי לשמור עליו surprise
סטרס, שמלווה את החיים שלנו בדרך כלל, מעמיס על הלב וגורם לשלל מחלות.
ביניהם הוא גם מחליש את המערכת החיסונית, מה שממש לא טוב לך בהריון.

קבלי מרשם רופא: חופשה, ועכשיו!

מחקרים מוכיחים שחופשה שנמשכת שמונה ימים היא החופשה האידיאלית.
במחקר שנערך בפינלנד גילו החוקרים כי מצבם הבריאותי, הנפשי והפיזי של הנופשים 
השתפר מדי יום בשמונת ימי החופשה הראשונים.
מסקנה? חופשה קצרה תתרום לבריאות שלך, אז לכי על זה!

איך מתכננים נכון חופשה בהריון?

1. קחי בחשבון את יכולותייך כרגע-
את מתקשה ללכת מרחקים ארוכים? צריכה להתפנות בכל רגע?
בנו את המסלול שלכם בהתאם!

2. שתי הרבה, לפחות שני ליטר ביום-
ככלל יש להפיד על שתיה מרובה בהריון, ובייחוד אם את מסתובבת בשמש החמה.
עדיף לצמצם את השהייה בחוץ לשעות הנעימות יותר, ולשתות!!!

3. לא לשכוח קרם שיזוף-
גם אם החופשה שלך לא על שפת הים השמש הישראלית קופחת...
אל תשכחי להתמרח בקרם שיזוף והשתדלי לשהות במקומות מוצלים
בין השעות 10:00-16:00.

4. קחי איתך את כרטיס מעקב ההריון שלך-
על כל מקרה שלא יהיה, חשוב שהמידע על ההריון שלך ימצא איתך
בצורה מרוכזת, כדי שניתן יהיה לטפל בכל בעיה אם תצוץ.
גם כרטיס קופת חולים ישרת אותך במקרה כזה, אל תשכחי אותו בבית.

5. ארזי כמה שפחות, הריון זה לא זמן לסחוב-
מלתחת קפסולה תהיה מושלמת לצורכי הטיסה שלך. 
מזל שכבר דאגנו לך לתכנון המלתחה המושלמת surprise
לחצי כאן להמלצות למלתחה חסכונית.

ומה אם החופשה המתוכננת היא בחו"ל?

1. בררי האם את יכולה לטוס בשבוע ההריון שלך-
רוב חברות התעופה מאפשרות לטוס עד שבוע 36,
אבל רוב חברות הביטוח מבטחות רק עד שבוע 30-32...
בררי עם חברת התעופה בה את מתכננת לטוס עד איזה שבוע
הם מאפשרים לטוס דרכם, והאם את זקוקה לאישור רפואי.

2. אם צריך אישור רפואי וודאי מה הוא אמור לכלול-
חברות התעופה המבקשות אישור רפואי ידרשו בדרך כלל
אישור מרופא הנשים שלך כי הריונך תקין וכי אין מניעה שתטוסי.
חשוב שיצויין התל"מ שלך במכתב שהרופא מוציא לך.
בררי עם חברת התעופה האם המכתב צריך להיות עדכני (כ48 שעות לפני הטיסה)
או שגם מכתב שנכתב שבוע לפני הטיסה מתקבל.

3. דאגי לביטוח רפואי טוב-
בעת הנפקת הביטוח דווחי שאת בהריון ובאיזה שבוע את.
עלויות האשפוז בחו"ל יכולות להיות עצומות, לא כדאי שזה יהווה בעיה...

4. בזמן הטיסה הקפידי להתהלך ולא לשבת לאורך זמן-
ישיבה ממושכת בהריון עלולה להיות מסוכנת, לכן דאגי להסתובב במטוס לפחות אחת לשעה.
כדאי לשבת ליד המעבר כדי שהקימה תהיה קלה יותר.

5. בזמן הטיסה הקפידי על שתיה מרובה-
הלחות במטוס נמוכה במיוחד ויכולה להגיע ל10% בלבד
(בעוד באוויר החופשי היא עשויה לנוע סביב ה50%), וזה מייבש!
הקפידי לשתות על מנת שלא תתייבשי.

6. דאגי שיהיה איתך אוכל לנשנוש-
בהרבה מאוד טיסות היום לא מגישים אוכל כלל, וגם באלו שכן הוא לא תמיד יהיה לטעמך,
לכן דאגי שיהיו איתך נשנושים טעימים שאת אוהבת.
אם את סובלת מבחילות- קרקרים, ביסקוויטים, ג'ינג'ר מיובש מסוכר.
אם את פשוט צריכה לנשנש מדי פעם- אגוזים, שקדים, פירות יבשים.

7. דאגי מראש גם לאוכל שתאכלי בחופשה עצמה-
חשוב לזכור שהתזונה שלך בהריון חשובה לא רק לך אלא גם לעוברך,
לכן אם את מקפידה על כשרות כדאי מאוד לברר מה האפשרויות במדינה אליה את טסה
כדי שתוכלי להמשיך לאכול נכון גם בחופשה.
כמעט בכל מדינה יש רשימת כשרות שבה מוצרים שניתן לקנות בכל סופר/מכולת,
או מוצרים המסומנים ככשרים. וודאי זאת מראש.

8. אם את בהריון בסיכון התייעצי עם הרופא לפני שאת טסה-
ודאגי לעדכן את חברת הביטוח בפרטים המלאים כדי שהם לא יוכלו להתנער מהתביעה
אם תצטרכי לממש את הביטוח.

9. וכמובן כל הכללים הרלוונטיים לחופשה בישראל  רלוונטיים גם כאן surprise

שורה תחתונה- חופשה טובה לך בכל זמן בחייך וגם בהריון, אז סעי ותהני!

אנחנו נשמח אם תשתפי אותנו בהמלצות שלך לחופשה מוצלחת- היית במקום מקסים שממש כדאי לבקר בו?
יש איזו מסעדה נהדרת שכדאי שנכיר? צימר מומלץ? מדינה שכיף לבלות בה? ספרי לנו על זה בתגובות!

ולסיום מתנה בשבילך devil מיני-קורס-הכנה-ללידה-בחינם ישירות ממני אלייך ב. קחי אותו!


  

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

חאצ'פורי עם תוספות- ארוחת הערב המושלמת!

11/08/2016

תראי איזה פטנט מעולה:
מתכון שהוא גם מזין, גם פשוט להכנה, גם טעים וגם מעסיק את הילדים הגדולים :-)

מה זה בכלל חאצ'פורי?
למי שלא מכירה, חאצ'פורי הוא מתכון מהמטבח הגרוזיני.
משמעות המילה חאצ'ו בגרוזינית היא גבינה, ופורי משמעותו בצק.
ביחד מדובר במאפה גבינות טעים במיוחד :-)

הגרסה שאני נותנת כאן היום היא גרסה משודרגת,
שאני לא בטוחה שגרוזינים אמיתיים יחתמו לכם שהיא קשורה למתכון המקורי... surprise
אבל היא עדיין טעימה מאוד!

אם את מאלו שיש להן חרדת שמרים ומפחדות לנסות כל מאפה שמשתמש בהם
הנה ההזדמנות שלך להתגבר על הפחד! במתכון הזה זה ממש קל, ואני מבטיחה להסביר בדיוק
איך לעשות את זה כך שההתפחה תעבור בשלום surprise

והנה המתכון, שימי לב לטיפים החשובים שמופיעים בסופו, הם יעשו לך את ההבדל
בין הצלחה מסחררת לנפילה שאין כמותה:

מצרכים לשמונה יחידות-
לבצק: 
קילו קמח מלא
כף מלח
שתי כפות שמרים יבשים
שתי כפות סוכר
שלוש כוסות מים פושרים
שליש כוס שמן זית

למילוי:
שתי עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות
זיתים מגולענים חתוכים
בצל סגול פרוס לרצועות ומטוגן
חבילת פטריות חיות, פרוסות ומטוגנות
גבינה בולגרית (5% שומן)
8 ביצים

הכנה-
1. מנפים קמח לקערה. מוסיפים את כף המלח ומערבבים היטב. הערבוב חשוב מאוד,
צריך לוודא שכל המלח יבלע בקמח, כך שהוא לא יגע ישירות בשמרים.
זה כל הסוד למאפה שמרים מוצלח devil

2. בגומה שיצרנו במרכז הקמח שמים 2 כפות שמרים יבשים ו-2 כפות סוכר.

3. מוסיפים שתי כוסות מים פושרים ומתחילים ללוש.
במידת הצורך מוסיפים עוד כוס מים פושרים במהלך הלישה,
כך שיתקבל בצק שנפרד בקלות מדפנות הקערה.

4. מוסיפים רבע כוס שמן זית ולשים עוד כחמש דקות.

5. מכסים את קערת הבצק ומניחים לו לתפוח עד הכפלת נפחו.
בקיץ זה ייקח זמן קצר (כחצי שעה), בחורף קצת יותר.
טיפים לזרוז התפיחה בסוף המתכון.

6. לאחר שהבצק תפח לשים אותו שוב ומחלקים לשמונה עיגולים שווים בגודלם.
מותירים מעט בצק שישמש כ"דפנות" למאפה.

7. על תבנית אפיה גדולה (של התנור) מניחים נייר אפיה. 
עליו מניחים ארבעה עיגולי בצק שרידדנו אותם ביד לעובי של כסנטימטר.

8. שמים על כל עיגול בצק מילוי אחר-
קוביות עגבניה, פרוסות זיתים מגולענים, בצל מטוגן, פטריות מטוגנות.

9. מפוררים גבינה בולגרית על כל עיגול בצק.

10. מחלקים את הבצק שנשאר לשמונה חתיכות, יוצרים נחש מכל חתיכה
ושמים אותה על עיגול הבצק מסביב למילוי.
אם את רוצה שלא יצא לך מצ'וקמק כמו שיצא לי בסרטון כדאי להקפיד
לחבר את דופן הבצק לבסיסו surprise עוד טיפ בהקשר הזה בסוף המתכון.

11. שמים ביצה מעל כל עיגול בצק.

12. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כחצי שעה, עד שהביצה מוכנה לגמרי 
והמאפה זהוב.

טיפים חשובים:
המאפה שבסרטון גדול מאוד ומתאים למבוגרים מבחינת הכמות.
כדי להתאימו לילדים ניתן לחלק ליותר משמונה כדורים ואז כל מאפה יהיה קטן יותר.
אפשרות אחרת היא לרדד את הבצק עם מערוך לעובי של כחצי ס"מ,
ואז לאחר האפיה הוא יצא לא עבה מדי והמילוי ייתן את מרבית הטעם.
זה עדיין יהיה הרבה בשביל ילד קטן, אבל קל יותר לעיכול...

אם קמח מלא לא הכי הולך בבית שלכם אפשר להשתמש בשני טריקים:
או לעשות חצי-חצי, כלומר 500 גרם קמח לבן ו500 גרם קמח מלא,
או פשוט להשתמש בטריק שבטיפ הקודם ולרדד את הבצק במערוך
כך שיתקבל מאפה עם פחות בצק ויותר מילוי ואז לא ירגישו בטעם של הקמח המלא
(אצלי זה עובד surprise).

במקום להשתמש בבצק נוסף לבניית דופן למאפה אפשר לקפל את הקצוות של הבסיס
כמו שאכן עושים במתכון המקורי- פשוט מקפלים אותם כלפי פנים.

כדי לזרז את התפחת הבצק אפשר להשתמש בטריקים הבאים:
להניח קופסת גפרורים (עם הצד שכנגדו משפשפים את הגפרור) על הבצק.
לחילופין (או בנוסף), להניח את הקערה בתוך קערה גדולה יותר עם מים רותחים.
בקיץ זה יגרום לבצק לתפוח תוך 15-20 דקות. בחורף ייקח לו כחצי שעה.
באופן כללי להתפחה בחורף מומלץ להניח את הבצק ליד מקור חום כלשהו,
למשל התנור הדולק שלך.

אם את מתמודדת עם הריון בשלהי אוגוסט וגם ככה כבר חם לך וכבד לך,
ובנוסף לזה הילדים הגדולים שבחופשה דורשים את תשומת הלב שלהם
את יכולה להשתמש במתכון הזה כפעילות נהדרת להעביר אחר צהריים נעים.
איזה ילד לא אוהב ללוש? אז במקום שישחקו בפלסטלינה או בבר-בצק 
הם מוזמנים ללוש את הבצק הזה ולהביא תועלת cheeky.

בתאבון 

ואם את כבר כאן תרשי לי להזמין אותך להצטרף לקהילת ההריוניות והאימהות הטריות המקסימה שלי!
מעל 4,000 נשים מהממות שמקבלות ממני כל שבוע טיפ, סרטון, מתכון או הטבה 
שהופכים את ההריון, הלידה וההורות הראשונית לקלים ונעימים יותר.
עושים את זה כאן ועל הדרך מקבלים מיני-קורס-הכנה-ללידה-בחינם!

מחכה לתגובות שלך!
נשיקות 
יעל
 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

פטריות ממולאות גבינת חלפיניו- הלהיט החדש במטבח שלך!

31/07/2016

מנה נפלאה לאירוח שיש לה שלושה יתרונות מרכזיים:

1. היא מתאימה במיוחד לתשעת הימים שממש מתקרבים אלינו ובמהלכם נוהגים האשכנזים שביננו לא לאכול בשר (אני תמיד טוענת שנולדתי לעדה הלא נכונה...).

2. היא קלה להכנה, אבל ממש קלה להכנה! והתוצאה מרשימה כאילו עבדת עליה שעתיים לפחות.

3. והטעם מעולה! השימוש בגבינת החלפיניו נותן טוויסט מיוחד ומוסיף טעם חריף מעט (ממש בקטנה, לא לדאוג) שמדגיש את כל הטעמים האחרים.
אל תחששי מהחריפות- גם אם לפני האפיה הגבינה חריפה בעינייך, אחריה היא מאבדת לפחות מחצית מהחריפות אם לא יותר.

4. בעצם יש גם יתרון רביעי- גם ילדים אוהבים את הפטריות האלו (מה אוהבים? הם טורפים אותן!) אז אפשר להגיש אותן לארוחת ערב קייצית קלה כשאין לך כוח לבשל יותר מדי.
על מצע של סלט ירוק זו פשוט מנה נהדרת devil

והנה המתכון:

מצרכים

12 פטריות גדולות, בלי הרגליים (כדאי לשמור אותן לחביתה משודרגת- קוצצים בצל אחד ואת רגלי הפטריות, מטגנים במעט שמן זית ומוסיפים ביצה ומעט מלח. טיגון קצר וזה מוכן)

חבילת גבינת שמנת נפוליאון עם פלפל חלפיניו. (אם הפטריות שלך גדולות במיוחד תצטרכי שתי חבילות גבינה, ואז עלייך להוסיף עוד כף וחצי פירורי לחם ועוד 25 גרם גבינה צהובה)

50 גרם גבינה צהובה מגוררת+ מעט גבינה לזריה על הפטריות הממולאות

3 כפות פירורי לחם

שני בצלים ירוקים, קצוצים דק

לגבי תיבול: אני מעדיפה להשאיר את הטעם של הגבינות כמו שהוא, אבל למי שמעדיף טעם מעט יותר מודגש אפשר להוסיף קמצוץ מלח ומעט פלפל שחור גרוס גס

הכנה

1. מקלפים את הפטריות בעדינות כדי לנקות אותן. אל תתפתו לשטוף את הפטריות במים! אם אין חשק/כוח/זמן לקלוף את כל הפטריות אפשר לנקות אותן במגבת נייר במקום.

2. מניחים את הפטריות בתבנית אפיה (על נייר אפיה- אין צורך לשמן).

3. בקערה מערבבים את גבינת החלפיניו עם הגבינה הצהובה המגוררת, פירורי הלחם והבצל הירוק. אם בחרת להוסיף תיבול- זה הזמן.

4. ממלאים כל פטריה במלית ליצירת תלולית שתבלוט מעל פני הפטריה.

5. זורים מעט גבינה צהובה על כל פטריה.

6. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות, עד שהגבינה הצהובה נמסה והפטריות מתחילות להזהיב מלמעלה.

7. אפשר להגיש סתם ככה, אבל הכי כיף להכין סלט מעלים ירוקים ועגבניות שרי ולפזר את הפטריות מעל הסלט. זה נראה מעולה וכידוע אנחנו אוכלים עם העיניים surprise

 

 

 

לדף הרשומה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל imahit אלא אם צויין אחרת