00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שקשוקה

אחד המאכלים אהובים בישראל שלא קשור לעדות הוא השקשוקה. המנה הזאת הגיעה אלינו מצפון אפריקה. המתכון המסורתי מכיל רוטב עגבניות מבושלות  ומעל נרקחות ביצים.

כיום השקשוקה מוגשת בבתי קפה ומסעדות בכל רחבי הארץ כארוחת הבוקר.

 בעידן של היום רוטב השקשוקה עבר שינויים רבים מהמקור שאנו מכירים,  רבים מוספים לשקשוקה שלהם ירקות רבים, גבינות, בשרים, פטה ואפילו גם נקניקיות.

אנחנו בiChefs  נצמדנו למתכון המקורי של השקשוקה. המתכון המסורתי יעניק לכם טעמים עשירים במיוחד. לאחר שתתאמנו בטכניקות הבסיסיות תוכלו להוסיף לטעמכם האישי תוספות אחרות.

אופן ההכנה

בשלב הראשון מוזגים שמן זית למחבת עמוקה על חום בינוני.
לאחר מכן מוסיפים בצל והניחו לו להיטגן מספר דקות עד שהוא מזהיב ומתרכך. מידי פעם הקפידו לערבב את בצל קצוץ או רצועות בצל שלא יישרף.
במקביל חתכו רצועות דקות של פלפל אדום והוסיפו גם אותם למחבת לטיגון קל. הוסיפו גם שום וטגנו אותו עד שהוא נהיה שחום.

בשלב השני מוסיפים רוטב עגבניות ונדאג לערבב אותו עד לקבלת גוון חום.
לאחר מכן נוסיף את העגבניות הקצוצות, מים, פפריקה, כמון ומלח. מערבבים את כל המרכיבים עד למצב שבו כולם משתלבים היטב. מכסים את המחבת ונותנים לרוטב ושאר המרכיבים להתבשל על נמוכה במשך 10 דק', עד שהעגבניות נהיו רכות ומתחילות להתפרק. מקפידים להרים מידי פעם אתה המכסה ולערבב היטב את הרוטב כדי שלא יישרף.

בשלב השלישי מוסיפים את הביצים לתוך המחבת באמצעות כף בצורה שבא החלבון יהיה מתחת לרוטב.

לאחר שביצענו את שלושת הפעולות הללו, מכסים את המחבת ומכוונים את האש לדרגה נמוכה למשך 5-8 דקות עד שמגיעים למצב שהחלבון יתבשל.
בסוף התהליך הבישול מוסיפים מעל פטרוזיליה קצוצה בשביל הטעם והצבעוניות של המנה.

אחרי שלמדנו להכין שקשוקה מסורתית, ואתם אולי מתכננים לכם איזה נופש בצימר בצפון או אפילו סתם פינוק בבית בשביל האישה או הבעל, ב iChefs ממליצים בחום על מיטב השפים שלנו שבאתר שידאגו להכין לכם ארוחת בוקר ישראלית.

כנסו עכשיו ובחרו את השף שיכין לכם ארוחת בוקר בדיוק כמו שאתם אוהבים ורגילים.
https://www.ichefs.co.il/?sfid=190&_sft_menu_types=breakfast

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

סדנאות בישול

סדנאות בישול הפכו בשנים האחרונות לבילוי טרנדי חוויתי ומעשיר. עולם הבישול האיכותי שהיה בעבר נחלתם של שפים מדופלמים נפתח כיום בצורה של סדנאות בישול חווייתיות לקהל הרחב.

בסדנאות מסביר השף על המנות, חומרי הגלים ואופן ההכנה – כמובן שבסוף גם יושבים לאכול,
נהנים מפרי עמלינו.

העלייה ברמת החיים והמודעות הקולינרית ההולכת וגוברת, כמו גם המידע העצום שקיים ברשת,
ייצרו חיבורים רבים בתחום זה אף לכדי סדנאות בישול ספציפיות כגון:

  • סדנאות בשרים – עישון בשר, אסאדו, מבשר מובחר ועוד
  • סדנאות לאוכל איטלקי –  פסטות לסוגיה, ניקוי, רביולי, קרפצ'יו בקר,
    אוכל טוסקני ועוד.
  • סדנאות לאוכל ים  תיכוני -  טכניקות ושיטות בישול מהמטבח הים תיכוני המתבסס על שמן זית, דגים,  תבלינים ועשבי תיבול בצקים ועוד.
  • סדנאות לאוכל דרום אמריקאי-  סדנאות מהמטבח הברזילאי העשיר והמטבח הארגנטינאי בעיקר.
  • סדנאות שונות לאוכל אסיאתי – סדנאות סושי, פיוז'ן, אוכל רחוב תאילנדי,
    דים סאם ואוכל מהמטבח ההודי.
  • סדנאות בישול טבעוניות למיניהן שבעיקר נותנות למעשה תפריטים מגוונים להעשרת המטבח הטבעוני לטבעונים, בהעדר בשר וגבינות
  • סדנאות לאוכל נטול גלוטן – בהן מלמדים בעיקר, בעידן של מודעות לאוכל בריא,
    שיטות לשימוש בחומרי גלם בריאים יותר שניתן ליישם במטבח בבית
  • row food-אוכל נא-לשוחרי הבריאות
  • סדנאות אפייה – נותנות כלים וידע באפיית עוגות, עוגיות מיוחדות ומעוצבות, מאפים מסוגים שונים תוך שימוש בחומרי הגלם ובאביזרי אפייה .
  • row food-אוכל נא-לשוחרי הבריאות
  • סדנאות שוקולד- לומדים להכין שוקולדים מסוגים שונים בעבודת יד ולמגוון מטרות.
  • סדנאות סופר פוד- מזונות העל שמעלים את התדר במטבח
     

ועוד מגוון גדול של סוגי תפריטים  ומטבחים מהעולם ....
כמובן שהחלק האחרון של הסדנא הוא להסב לשולחן ולאכול ולשתות  את שהכנו – הרי אין כיף גדול מזה, מחליפים חוויות על הסדנא ונהנים עם החברים.

כיום גם צוותי עובדים במקומות עבודה יוצאים לסדנאות בישול כחלק מיום גיבוש חוויתי פעיל.
קיימות גם סדנאות גדולות של עשרות ומאות משתתפים, והמשותף לכל סדנאות הבישול הללו  שאנו יוצאים מהן עם ערך מוסף שנוכל להשתמש בו לאורחים העתידיים שלנו.

אין ספק שהריחות והטעמים של המאכלים המיוחדים אותם אנו מכינים בסדנאות הבישול נצרבים בתודעה לעד בצורה חיובית ומעצימה.

היכולת לקחת חומרי גלם של מזון וללמוד בסדנא אחת כיצד להפוך אותם למאכלי גורמה שהם תאווה לחיך ומוגשים באופן מפתה כחוויה לעין, נותנים תחושה של סיפוק וגאווה.

לאחר כמה סדנאות בישול ועם הזמן והניסיון נוכל כבר ללמוד מהרשת ביתר קלות כיצד להכין מאכלי שף מפוארים המוכשרים שביננו יוכלו ממש לפתח תחביב בנושא או מקצוע נוסף.
 

אם אהבתם את הרעיון של סדנאות הבישול ואתם מתעניינים להצטרף לסדנאות מסוג זה אתם מוזמנים להיכנס לקישור שמצורף כאן להזמין שף פרטי שמעביר סדנאות בישול 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

ארוחת שף פרטית

 

בשנים האחרונות בישראל תחום האוכל הקולינרי מתפתח בכל רחבי הארץ מה שהיה פעם סצנה מאוד חזקה במרכז תל אביב. הסיבה העיקרית לכך היא תכניות הטלוויזיה אשר עוסקות באוכל גרמו לציבור הישראלי להבין שניתן לקנות ולהכין אוכל איכותי בקלות.

בעידן של היום השפים משווקים את המנות שלהם דרך הרשתות החברתיות מה שיצר טרנד חדש שנקרא "ארוחות שף פרטיות" אשר משדרגות את החוויה הקולינארית ומעניקות טוויסט לארוחה זוגית, משפחתית או אפילו סתם עם חברים.

ארוחת שף פרטית היא חוויה מאוד שונה ממה שאנחנו רגילים מפני שבארוחה כזאת אנו מקבלים  אווירה אינטימית ובנוסף את מגע השף ישר לצלחת מה שלא קורה במסעדות עצמן.

ארוחת שף פרטית היא חוויה נהדרת ומאוד מקורית לחגוג אירוע או כל דבר אחר אבל לא כולם מכירים בארוחת שף פרטית, כי זה נשמע גרנדיוזי. ארוחת שף היא לא כמו קייטרינג שכולם מכירים, אלא שף פרטי הוא בעל מקצוע מכובד ומקצועי אשר יגיע אליכם לבית או לכל מיקום אחר שתקבעו ויכין לכם ארוחה ברמה גבוהה ממש כמו של מסעדה ואפילו יותר.

הבעיה הגדולה של אנשים בהזמנת ארוחת שף פרטית היא המחיר. אך חשוב לדעת שהמחיר לארוחת שף פרטית תלוי במסלול שבחרתם כלומר זה תלוי בשף שבחרתם, מיקום הארוחה סוג הארוחה וכמות האנשים.

לעומת זאת הארוחה במסעדה טובה של שף מוכר היא עסק די יקר. לכן מומלץ לשקול טוב את האופציה להזמין ארוחת שף פרטית כי בסופו של דבר מדובר בחוויה ייחודית שהשף מגיע אליכם לבית ומספק ערב בתלי נשכח, משו שאפשר לספר עליו לחברים.

 

כתבה נכתבה באדיבות אתר https://www.ichefs.co.il/ 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

המטבח האסייתי

 

התרבות הקולינרית של המטבח האסייתי הפך כבר לפני הרבה שנים לשם דבר בישראל.
האוכל האסייתי נחשב אוכל מיוחד, פופולארי, אהוב והכי חשוב מזין עבור הישראלים. אם גם אתם אוהבים את האוכל האסייתי ריכזנו עבורכם 4 עובדות על המטבח האסייתי.

תרבות קולינארית במזרח הרחוק זה לא רק סין ויפן

במטבח האסייתי קיים אוכל שיש לו קו משותף למדינות המעניינות ביותר במזרח הרחוק למשל: מלזיה, סינגפור, וייטנאם, קמבודיה ועוד. כל ארץ מבטאת בצורה שונה את התרבות שלה ע"י שימוש בחומרי גלם מקורים מה שיוצר מנות מרהיבות ומעניינות.

1.אחת המנות הפופולאריות במטבח האסייתי היא "פאד תאי":
שם המנה מורכב משתי מילים בתאילנדית – פאד = טיגון ותאי = תאילנדי. במילים אחרות אוכל תאילנדי מטוגן אשר מגיע מרחובות תאילנד.
החומרים שמרכיבים את המנה הינם אטריות אורז עם ירקות מתובלנים ולעיתים מוספים עוף או בשר.

2. התבלינים שמשתמשים בהם לבישולים אסייתים שונים בטעמם ובמקורם, ביחס לתבלינים המקומיים
תבלין הקארי מזוהה עם המטבח ההודי, רבים נוטים לחשוב שהקארי הוא תבלין יחיד אבל בעצם הוא תערובת של תבלינים שניתן להכין בכמה דרכים שונות. אחד המרכיבים העיקרים שאינם משתנים הוא הכורכום. הכורכום הוא תבלין מאוד בריא וחזק אשר נוגד חמצון ואנטי סרטני, בצבע צהוב מה שיוצר את הגוון והטעם האופייני לכל תערובת הקארי.

3.המסעדות הסיניות שהגיעו לישראל היו בשנות ה-80 
בעבר בישראל האוכל האסייתי לא היה כזה נחשב, הנציגות היחידה של האוכל האסייתי הייתה מסעדות הסיניות. עם השנים הבישול האסייתי נהיה יותר פופולארי ונאמן למקור, בנוסף הקהל הישראלי הכיר יותר לעומק את המנות אשר הגיעו מאסיה הרחוקה. כיום תמצאו מגוון רחב של מסעדות אסייתיות בכל רחבי הארץ, סדנות של סושי ועוד הרבה מציעות שמזכירות את הטעמים האותנטיים של המטבח האסייתי.

4.ישראלים אוהבים חריף גם שמדובר באוכל אסייתי
במטבח האסייתי קיימים כמה מנות חריפות שהסועדים הישראלים פשוט מתים עליהם.
במסעדה אסייתית איכותית תוכלו לטעום ולהתרגש בכל פעם מחדש שתגיעו לביקור כי הגשה המעניינת של המנות והתרבות האכילה פשוט יוצאת דופן ממה שאנחנו רגילים ומכירים.

 

אם גם אתם התאהבתם במטבח האסייתי תוכלו להיכנס לרשימת השפים שלנו אשר שמתמחים במטבח האסייתי, כך שיוכלו להכין לכם ארוחה שתזכיר לכם את הטעמים, הריחות והמנהגים של אסיה הרחוקה https://www.ichefs.co.il/kitchens/asian/

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

מופעי שף

בארץ קטנה ויפה עם אהבה כל כך עצומה לקולינריה, עולם הבישול וקסם המטבח, אנחנו תמיד מחפשים את הטעם המושלם, ההגשה המקורית, הקונספט המיוחד שמוגש באהבה לצלחת...

אחד הטרנדים המדהימים והמהפנטים שתוכלו ליהנות מהם בפעם הבאה שתוגש לכם מנה הוא מופע שף מקפיץ, עסיסי ומלהיב שבו השף שלכם לא רק יבשל, אלא יגיע עד אליכם חמוש במופע בידורי שלם שבו האוכל ייקצץ, ייחתך, יתערבב ויוגש אל הצלחת בדרך הכי מקורית וסוחפת שאפשר!

 

אירוע בידורי שלם, טעים ומהפנט

מה דעתכם על כדורי פירה קטנים ופריכים שקופצים הישר ממשטח ההכנה אל הצלחות שלכם כנשנוש משובח לפני המנה העיקרית? על בצל סגול שנחתך לעיגולים גדולים במהירות שיא, מוקפץ באוויר ונוחת הישר על סכין השף? על נתח בשר עסיסי ומובחר שמטופל במלוא המקצועיות ונצרב על מחבת לוהטת תוך ביצוע פעלולי תיבול משעשעים?

טרנד הבישול של מופעי שף פרטיים תופס תאוצה אדירה בישראל בימים אלה ממש ובהחלט לא תרצו לפספס אותו. בעקבות תכניות הבישול הרבות וגישת ה Open Kitchen(בישול במטבח שרואים את הנעשה בו), אנשים רבים מבינים שכבר לא מספיקה להם "רק ארוחה" כדי לחגוג, לרגש, להפתיע ולחוות משהו מקורי באמת. לכן מופעי שף הם אטרקציה מתאימה כל כך לכל חוגגי יום ההולדת, מסיבות עובדים, מסיבות רווקים/ רווקות ובעצם לכל חוויה שבה חשוב שנהנה יחד, נתגבש, נבלה ונצחק – על בטן מלאה וחך מאושר.

 

שמים על השולחן את מה שתמיד מתבצע מאחורי הקלעים

 

כל שף מכין מופע אישי לחלוטין שבו הוא מפעיל את קסמיו וכישוריו האישיים, מה שהופך את החוויה לדבר אינסופי שתוכלו ליהנות ממנו פעם אחר פעם. השף שבחרתם יגיע בליווי חומרי גלם משובחים וטריים, מלאי של אנרגיה והמון מצב רוח טוב, יתמקם ויפצח במלאכת הבישול המיוחדת לפי הטעם וההעדפה האישית של כל אחד ואחת מכם. אם עד היום לא יכולתם לצפות באמת בכל הפעולות הקטנות והזריזות שאמן הקולינריה המוכשר מבצע במטבח, הזמנת מופע שף לאירוע הפרטי שלכם תספק הצצה מסקרנת במיוחד אל אמנות התיבול, הטכניקות והיווצרות הטעמים שעושה את האוכל המהביל על הצלחת לטעים ואיכותי כל כך.

אתם מוזמנים לצפות ברשימת השפים שלנו באתר ichefs, להתרשם ולשוחח עם כל אחד מהם, לשאול ולברר לגבי התפריטים האפשריים ולהתאים את השף המושלם לאירוע שאתם מתכננים. המופע מתובל בסיפורים ואנקדוטות מעולם הבישול, טיפים ודברים חדשים שטרם ידעתם, שרק שיוסיפו עוד ועוד טעמים לחגיגה המושלמת.

 

כתבה נכתבה באדיבות אתר https://www.ichefs.co.il/ 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף
12
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל uri141 אלא אם צויין אחרת