00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X
כוכבים משוקולד?
Myspace Falling Objects @ JellyMuffin.com Myspace Layouts
ברוכים הבאים

קסמים של שוקולד

פרי שייקים קייציים עם תוספות מיוחדות

בעלי דוכני שייקים: יש לי בשורה מרעישה בשבילכם. מצאנו את השייק האלוהי. הוא כל כך עשיר במרכיבים אפשריים עד כדי שתפשטו רגל אם תנסו לעשות אותו ותוך כדי לעמוד בהוצאות העסק. הוא שונה ממה שאתם מכינים והרבה יותר טוב ממנו.

הנה 2 מתכונים לשייקים שהמצאתי עם בני ביתי לפי טעמם האישי (שניתנים לאלפי וריאציות, שינויים ותוספות על - פי טעמכם האישי) ביום קייצי ומהביל. המתכונים מתאימים בהחלט להכנה עם ילדים.

מצרכים לשייק ה-1:

2-3 מנגו

2-3 בננות רכות

2-3 ליצ'י

2-4 חצאים של תמר מג'הול

חופן נדיב של פקאן מסוכר

חלב קפוא שהקפאנו במקפיא למשך 10 שעות. וכך זה נראה:

החלב הקפוא הופך את השייק לקר וצונן במהירות שיא.

ועכשיו, לאחר שחתכנו את כל המרכיבים והכנסנו לבלנדר עד שהשייק אחיד לחלוטין - כל מה שנותר הוא לעטר את השייק עם פקאנים / אגוזים / בוטנים מסוכרים או מקורמלים ולהוסיף כמה קוביות קרח.

מצרכים לשייק ה-2

פלח אבטיח

פלח מלון

1 ליצ'י

2 בננות

4 חצאים של  תמר מג'הול

חופן נדיב של פקאן מסוכר

חלב קפוא, כמו בשייק ה-1

קמצוץ סוכר

כך זה נראה לפניי הפעלת הבלנדר:

ואחרי:

בסופו של דבר מקבלים בערך 2 כוסות גדולות מלאות בכל טוב.

לרוויה! 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

קישוט לעוגת יום הולדת

אורי הקטן חוגג מחר יום הולדת 5 בגן. המשפחה רצתה להכין עוגה יפה שתיראה ממש כמו עוגה מקונדיטוריה.

השתמשנו במתכון לעוגה כושית של קרין גורן, עמוד 126 ב-'סודות מתוקים'.

והנה היא לפניכם, חגיגית ויפה במיוחד (בהמשך תמצאו הסבר על החומרים):

במה השתמשנו?

לאחר שהעוגה המוכנה עם ציפוי השוקולד שהתה כ-15 דקות במקרר, התחלנו לקשט אותה. החומרים הם חומרים זולים שאפשר להשיג בכל חנות אפייה:

דף קרם אכיל לקישוט העוגה (בובספוג), ערכת סוכריות צבעוניות של חברת 'הנמל' ובסוכריות Saar Deco (הסוכריות שסביב הדף האכיל).

סוכריות Saar Deco המיוחדות שבהן השתמשנו. וכן, זה אכיל וטעים...

כמה זה עולה לנו?

דף הקרם עלה 19.90 ש"ח.

הסוכריות עלותן 11 ש"ח.

סוכריות Saar Deco המיוחדות עלו לנו 12 ש"ח.

בסך הכל הקישוט עלה 42.90 שקלים. משתלם ביותר...

יש לכם טיפים נוספים לקישוט עוגות? אשמח אם תשתפו אותי .

לדף הרשומה

מיני פנקייק כשר לפסח + תמונות

זה מתכון שכיף וקל להכין עם הילדים, וכיף עוד יותר שיש לו גרסה כשרה לפסח...

אני חושב שזה תענוג מתוק ומפנק...

מצרכים

1 גביע לבן / יוגורט

חצי כוס חלב

2 כפות סוכר

2 ביצים

1 כף תמצית וניל

קורט מלח

1 כוס קמח תופח לפסח

( מתכון לימי חול: במקום כוס קמח תופח לפסח יש להשתמש בכוס קמח + שקית אחת של אבקת אפייה).

תוספות לבחירתכם (אני למשל, השתמשתי בממרח נוטלה וסירופ שוקולד)

1-2 כפות שמן

אופן ההכנה

1. שמים את הלבן, הביצים, החלב ותמצית הוניל בקערה ומערבבים.

2. לאחר מכן, שמים בהדרגה את הסוכר, המלח, הקמח ואבקת האפייה. מערבבים עד שלא נוצרים גושים.

3. מחממים מחבת לחום בינוני ויוצקים מעל בזהירות שמן.

4. ממלאים חצי מצקת בתערובת הפנקייקס ומעבירים למחבת לטיגון משני הצדדים.

אין חובה להשתמש במחבת שקעים מיוחדת לפנקייקס כדי להכין מיני פנקייקס.

5. מורחים מעל הפנקייקס המוכנים, רגע לפני אכילתם, תוספות לפי בחירתכם.

טיפ: בכדי לדלל את הסירופ / הרוטב בו אתם משתמשים, ובכדי לאפשר הוצאת הסירופ מהבקבוק בקלות, מומלץ למלא קערה קטנה במעט מים פושרים למספר דקות.

בתיאבון וחג פסח שמח, מתוק וכשר!

כדאי להציץ בתמונות המצורפות.

לדף הרשומה

שכבות שכבות של מתוק מתוק

05/03/2012

מתכון לעוגת שכבות עם קרם קצפת וציפוי שוקולד חלומי... נסו גם אתם!

* בקשה למנויי הבלוג: קיימת תקלה בשליחת המסרים / ההודעות למנויים בבלוגיה. המנויים מתבקשים לעדכן אותי בתגובה אם קיבלו או לא קיבלו את הרשומה. תודה והמשך יום נעים.

מצרכים

שימו לב: חילקתי את המצרכים לשלושת השימושים שיש להם בעוגה, כדי שיהיה יותר קל להבחין במצרכים הדרושים לכל תהליך.

להכנת העוגה:

6 ביצים

1 כוס סוכר לבן

2 כפות קמח

4 כפות שוקולית

1 כף שמן

לקרם:

1 חבילה שמנת מתוקה

1 כוס חלב

1 חבילת אינסטנט וניל

2 כפות סוכר לבן

לציפוי השוקולד: 150 גרם שוקולד חלב (חבילה וחצי של שוקולד פרה תוצרת עלית), 1/3 חבילה שמנת מתוקה.

אופן ההכנה

1. מפרידים את הביצים בנפרד. בקערה אחת יש להקציף במיקסר את החלבון והסוכר.

2. יש להוסיף לחלמון (הצהוב) את יתר החומרים, לערבב ביסודיות ולקפל את קצף החלבונים והסוכר לשאר החומרים.

3. לשים בתבנית מלבנית (אפשר להשתמש בתבנית חד פעמית), לאפות בתנור כ-40 דקות בחום בינוני.

3. בינתיים, ניתן להכין את הקרם. מקציפים במיקסר את כל החומרים במהירות בינונית עד לקבלת קרם אחיד.

4. לאחר האפייה, מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה מספר דקות להתקרר. לאחר מכן, יוצקים על העוגה את קרם הקצפת, ושמים במקרר לרבע שעה.

5. שמים על סיר (גרסה אפשרית לממהרים: שמים במיקרוגל) את מרכיבי הציפוי ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין.

6. מוציאים מהמקרר את העוגה עם הקרם. שופכים על העוגה באופן שווה את ציפוי השוקולד.

יש לשמור במקרר עד ההגשה. מגישים קר.

בואו להציץ לתמונות המצורפות!

לדף הרשומה

עוגת סברינה

זוהי וריאציה דומה ולא פחות טעימה לעוגת הקדאיף שהתפרסמה כאן לא מזמן. מומלץ לנסות גם את זו.

הפעם הכנתי עוגת סברינה לחגיגות בר המצווה של אחד מבני המשפחה... היה מעולה!

מצרכים:

שימו לב: חילקתי את המצרכים לשלושת השימושים שיש להם בעוגה, כדי שיהיה יותר קל להבחין במצרכים הדרושים לכל תהליך.

להכנת העוגה:

4 ביצים

3/4 כוס סוכר לבן

2 שקיות סוכר וניל

1.5 כוס קמח (210 גרם)

1 אבקת אפייה

חצי כוס שמן

לסירופ מי הסוכר:  1 כוס סוכר (140 גרם), 1 כוס מים, 2 כפיות תמצית רום

לקרם: 1 שמנת מתוקה, כפית סוכר, פירות יבשים / אגוזי מלך קצוצים, חבילת שוקולד חלב (אופציות לבחירתכם).

אופן ההכנה:

1. שמים בקערה את כל המצרכים לעוגה. מערבבים אותם עד ליצירת תערובת אחידה.

2. מעבירים לתבנית חד פעמית. אופים בתנור כ-20 דקות. לאחר האפייה, מניחים לעוגה להתקרר למספר דקות.

טיפ שעוזר תמיד: מומלץ לנעוץ קיסם באמצע העוגה, בזמן האפייה בתנור. אם הקיסם יבש - סימן שהעוגה מוכנה. אם הקיסם מלא בפירורים - השאירו למספר דקות נוספות.

2. בינתיים, מכינים על הגז את הסירופ. שמים את כל מרכיבי הסירופ על הגז ומערבבים בזהירות.

3. כשהסוכר נמס לחלוטין, מורידים מהגז ושופכים את הסירופ החם על העוגה.

4. מערבבים במיקסר את מרכיבי הקרם לקצפת יציבה.

5. שמים את הקרם על העוגה.

6. אפשרי: בעזרת מגררת בעלת להבים דקים וקטנים, מגרדים את השוקולד על קרם העוגה. קוצצים את האגוזים והפירות היבשים ומעטרים מעל.

שומרים את העוגה במקרר עד להגשה. מגישים קר.

הכנה נעימה!

בואו להציץ לתמונות המצורפות!

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל קסמים של שוקולד אלא אם צויין אחרת