00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X
קוד חופשי

תזונה נכונה למניעת חרדה ולחץ נפשי

28/07/2014

חרדה ולחץ נפשי יכולים להופיע בימים אלה, כשאנו נסגרים בתוך הבית בחשש מהאזעקה הבאה ונשאבים אל המסך הקטן בדאגה לאותם חיילים הנלחמים ושומרים על בתינו. חשוב דווקה עכשיו לשמור על איזון ולטפל בחרדה על ידי תזונה נכונה. לחץ נפשי גורם לנו לאכילה רגשית שהורסת לנו את האיזון שהשגנו עד כה. הפחד והחשש עוטף אותנו ולפעמים הוא בלתי נסבל. מתוך חוסר הוודאות והחשש להחליט החלטות אינן נכונות אנו מוצאים את עצמנו נסגרים בבית ופותחים שוב ושוב את המקרר על מנת להפיג את הלחץ הנפשי.

חרדה סטרס

חרדה - סטרס מגיעה ברגע שהגוף נמצא בלחץ נפשי,מי שאחראי על כך הן בלוטת יותרת הכליה. בעצם זוג בלוטות שנמצאות בחלק העליון של הכליות מתחת לסרעפת, היא האחראית על מצבי הדחק - סטרס והאיזון בגוף. הבלוטה מקבלת הוראה מהמוח להפריש הורמוני סטרס - קורטיזול ואדרנלין,שמכינים את הגוף במהירות למצב החירום החדש. תהליך ההערכות מחייב שרשרת תגובות, מפירוק שומנים וחלבונים וגיוס סוכר לדם, דרך האצת הדופק,עליה בלחץ הדם הפרשת מינרלים ועוד... כתוצאה מכך גופינו הופך עירני יותר,כושר החשיבה משתפר,הריאות מקבלות יותר חמצן,התיאבון יורד ומערכת העיכול מורידה פעילות. אף ההתאוששות מהסטרס והחזרה לאיזון מחייבת רמות קורטיזול גבוהות בגוף.

ברפואה הסינית

מנקודת מבטה של הרפואה הסינית בעת מתח נפשי וסטרס אף הכבד מושפע מכך ונמצא בעומס רב בשל אנרגיה שהצטברה ואינה זורמת באופן תקין בגוף.חסימת אנרגיה זו מובילה להופעתם של סימפטומים כמו מתח שרירי באזור הצוואר,הכתפים והגב העליון,עצבנות,תנודות במצבי רוח ועוד...

תזונה נכונה

כשהמתח מתמשך, אנו נכנסים לשלב שבו הגוף מנסה בעצמו לתקן את הנזק שנגרם באמצעות חומרים המגיעים מהתזונה. כאן חשובה מאוד התייחסותנו הרצינית לעניין, כיוון שכושר העמידות של הגוף תלוי הרבה ביכולתן של בלוטות האדרנל להפריש הורמוני סטרס, וביכולתו של הגוף להזרים את אנרגיית הכבד. לשם כך דרושה  לגוף תזונה עשירה בחלבונים, בחומצה פנטוטנית ובוויטמינים E,B ו-C.

מזונות מומלצים להפחתת המתח

 

תזונה נכונה ומאוזנת תסייע בייצור איזון כימי במוח. מומלץ לצרוך דגנים מלאים (אורז מלא, קינואה, דוחן, קוסקוס מלא, שיבולת שועל, כוסמת), קטניות ( שעועית לבנה / אדומה, עדשים, אפונה, שעועית מאש, חומוס), אגוזים (אגוזי מלך), שקדים זרעים וגרעינים (גרעיני דלעת וחמנייה לא קלויים ולא מומלחים), דגי ים צפוני (סלמון, מקרל, בקלה, טונה) ביצים, ירקות טריים מאודים או מוקפצים ופירות (לא יותר מ - 2 ביום).

פחמימות מורכבות מכילות סרוטונין, חסר בסרוטונין עלול לגרום לדיכאון והפרעות שינה, הסרוטונין הוא בעל השפעה מרגיעה על המוח, על כן מומלץ לצרוך קמח מלא, קמח שיפון, קמח כוסמין, דגנים מלאים: אורז מלא, שיבולת שועל.

מומלץ לצרוך חלבונים איכותיים כמו: שילוב של קטניות ( שעועית יבשה, עדשים, פול, חומוס, מאש ועוד..) עם דגן מלא ( אורז מלא, קינואה, קוסקוס מלא ועוד...). שילוב זה יוצר חלבון מלא איכותי המספק חומצות האמינו לייצור מוליכים עצביים בגוף.

בכדי לשמור על רמה מאוזנת של הסוכר בדם מומלץ לאכול 5 - 6 ארוחות קטנות לאורך היום במקום 3 ארוחות גדולות.

מומלץ לצרוך זרעי פשתן, שמן פשתן, אגוזי מלך ודגי ים צפוני, המכילים חומצת שומן חיונית מסוג אומגה 3, אשר ממלאת תפקידים חשובים במוח, משמשת כנוגדת חמצון ומשפרת תפקוד המוליכים העצביים. מחקרים רבים מצאו קשר בין חסר של אומגה 3 לדיכאון וחרדה.

מומלץ לצרוך מזונות המכילים ויטמינים מקבוצת B, אשר מעורבים בחילוף חומרים של המוליכים העצביים: שמרי בירה, דגנים מלאים: אורז מלא, ירקות עליים ירוקים, קטניות.

המינרלים סידן ומגנזיום נחשבים למרגיעים את הגוף. מקורות טובים למינרלים אלו הם: אצות ים, ירקות עליים ירוקים, קטניות, אגוזים, מולסה, סלמון, סרדינים, טחינה, שקדייה, ברוקולי, בננות.

מומלץ לצרוך פירות וירקות טריים המכילים ויטמין C, פירות הדר, קיווי, אבטיח, פפאיה, אוכמניות, דובדבנים, עגבניות, ברוקולי, פלפל, כרוב כרובית וירקות עליים. מחסור של ויטמין C עלול לגרום לדיכאון וחרדה.

מתכונים מרפאים:

מומלץ לאכול דייסת קווקר עם מים / חלב סויה / חלב אורז / חלב שקדים. ניתן להמתיק עם סילאן או סירופ מייפל טבעי ולהוסיף קינמון ובננות. שיבולת שועל מעלה רמת סרוטונין, מרגיעה ויעילה להרגעת מערכת העיכול.
לדף הרשומה

הכריכה האחורית – מזון למחשבה

 "ידע הוא הכוח שאנו שואבים ממידע – ככל שנבין נדע יותר, נוכל לשנות ולהשפיע."

התזונה המודרנית של ימינו יוצרת סביבה תחלואה. 70% מהאוכלוסייה סובלים ממחלות כסוכרת, סרטן, מחלות לב, כלי דם, כולסטרול גבוה, השמנה ועוד..כדי להגיע להישגים יש צורך להבין את הצרכים של הגוף, ככול שנדע נבין יותר מה טוב ופחות טוב לגוף שלנו, בסופו של תהליך נשיג גוף עמיד ממחלות בריאות תקינה ואריכות ימים.

המזון הוא המרכיב המרכזי של הגוף - הדלק שמניע אותנו מידי יום ביומו, התזונה שלנו מספקת לנו חומרי גלם המרכיבים כל תא מתאי הגוף שלנו.גוף האדם יכול לתקן להגן ולרפא את עצמו בצורה נפלאה במידה ונתאים לו את הדלק המתאים.

ילדים ומבוגרים כאחד מעדיפים ברוב המקרים את המזון שעליו הם גדלו. המסר ברור: טעם הוא דבר נרכש. ילדים שגדלים בסביבה של מזון טבעי ימשיכו ככל הנראה בהרגלי תזונה בריאים גם כשיגדלו.ילדים אינם אחראיים לבחירות שגויות של מזון, תזונה לקויה היא בעיקר תוצאה של הורים האחראיים לבחירה זו.

מחלות כרוניות כמחלת פרקינסון, אלצהיימר, סרטן, מחלות מפרקים, יתר לחץ דם וכו` .. אינן בהכרח תוצאה של תהליכי ההזדקנות. הן תולדה של בחירות מזונות לא נכונה. תוכלו להאט את קצב ההידרדרות של הגוף כתוצאה מתהליכי ההזדקנות.

כמה מילות סיכום – הידע שתרכשו בעקבות הקריאה תוביל אתכם לבחירות נכונות ותספק לכם ולבני בתכם את הכלים והידע שבעקבותיו ייתן לכם את הכוח הבריאותי לשמור על משקל תקין, לעקב את תהליכי ההזדקנות, להימנע ממחלות מיותרות הגורמות סבל רב וליהנות מאיכות חיים טובה יותר ומאריכת חיים.

כמה מילים על המחברת

לאחר שנים של ישיבה בבית וטיפול בילדי - שמתוכן שתי בנות בעלות צרכים מיוחדים. החלטתי לצאת למעגל העבודה, בינתיים העולם התקדם ואני נותרתי מאחור. התחלתי בכך שיזמתי בהתנדבות קבוצת פעילים של הורים לילדים בעלי צרכים בוגרים בעלי מוגבלויות ומתנדבים. לפעול לשיפור איכות חייהם של משפחות, ילדים ובוגרים בעלי צרכים מיוחדים בעירי בתחומי החינוך, הפנאי, התעסוקה והנגישות, ולהגביר את המודעות והרגישות בקרב בעלי תפקידים ובקהילה הרחבה. בשיתוף פעולה של החברה למתנ"סים והשירותים החברתיים. אני עדין מלווה את הקבוצה. כמו כן אני הרצאתי השנה בבתי הספר על הפיגור שכלי וקבלת השונה, במסגרת משרד החינוך.

(עם הטעם כמובן מגיע התיאבון.)למדתי צורפות וכתיבה ספרותית שבעקבותיה יצא לאור הספר ניצנים ובוא כמה סיפורים פרי עטי. כמו כן למדתי תזונה נכונה בגיל המבוגר כולל תעודה על ידי אשל וג`וינט ישראל, בהנחיית אורלי יונה דרורי מאמנת קואצ`ינג ודיאטנית קלינית. משם יצאתי להנחות קבוצות מבוגרים במועדוניות ובתי קשישים.למדתי סדנת אב"ן דרך תזונה נכונה ואורח חיים בריא לבעלי צרכים מיוחדים כולל תעודה על ידי ג`וינט ישראל.משם אני מנחה קבוצות להעברת החומר לערים נוספות. אני מתנדבת במרכז "עוצמה" לקידום והעצמת התא המשפחתי בנושאים רווחה, כלכלה, הוצל"פ, ניתוקים, חלוקת חבילות מזון בחגים לנזקקים ועוד.. מקווה להמשיך בעשייה ולתרום ככול האפשר למען הקהילה.

לדף הרשומה

פינוקי קיץ מרעננים מפירות וירקות טבעיים

02/06/2014

הקיץ הגיע ואיתו הוא מביא ימים חמים הגורמים לנו לרצות להתרענן ולהתקרר.מה יותר פשוט מליהנות מקרטיבים מרעננים מצננים ומפירות טבעיים.הטעמים והצבעים המרהיבים הם רק יתרון. קבלו את מצעד פינוקי הקיץ לנכדים,ילדים ומבוגרים.מבחר קרטיבים בריאים ומיוחדים לצינון ימי הקיץ החמים.

תה ירוק בזיליקום ולימון

המרכיבים

1 לימון סחוט טרי

3 כוסות מים רתוחים

10 עלי בזילקום 

2 תיונים תה ירוק

3 כפיות סוכר סטיביה (הכפית המניטורית המגיעה ביחד עם הסטיביה)או 3/4 כוס סוכר רגיל לבן

אופן ההכנה

משרים את התיונים במים הרותחים למשך 5 דקות מוסיפים את עלי הסטביה או הסוכר ומערבבים. חותכים את עלי הבזיליקים ומוסיפים לתה ביחד עם מיץ הלימון, ממתינים כ - 20 דקות ומסננים. מזגו לתבניות מתאימות הוסיפו מקלות של ארטיקים והקפיאו ללילה שלם.

 סלק ופירות יער

המרכיבים 

2 סלקים בינוניים 

200 גרם תותים

200 גרם פטל

4 כפיות סוכר סטיביה או 1/2 כוס סוכר לבן 

1 כף חומץ בלסמי

2 כפות מים

קורט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

בשלו את התותים והפטל בסיר קטן על אש נמוכה הוסיפו 2 כפות סוכר והמשיכו לבשל תוך כדי מעיכה, עד שהפירות יגירו נוזלים ויהפכו לרסק (7 - 10 דקות לערך) הסירו מהאש.הוסיפו את החומץ המים והפלפל הגרוס ערבבו והעבירו לתבנית מתאימה - עד מחצית מהגובה של תבנית הארטיקים (על מנת לקבל שני גוונים) הוסיפו מקלות של ארטיקים והקפיאו למשך שעה.. סחטו את הסלק במסחטת פירות קשים והוסיפו את יתרת הסוכר ערבבו היטב,הוסיפו את מיץ הסלק אל הארטיקים שהכנו והקפיאו ללילה שלם. למי שאין מסחטת מיצים קשים יכול לבשל את הסלק עד לריכוך להעביר לבלנדר או למעבד מזון ולסנן ואז להוסיף לארטיקים.

 סלרי ובזיליקום

המרכיבים לסירופ:

1-1/4 כוסות מים

3 כפיות סוכר סטביה או 1 כוס סוכר לבן

10 עלי בזיליקום

המרכיבים לקרטיב:

1/2 - 1 כוסות מיץ סלרי

קורט מלח

אופן ההכנה:

הרתיחו בסיר קטן את המים והסוכר על אש נמוכה בשלו כ 10 - 7 דקות. הסירו מהאש חתכו את עלי הבזיליקום והוסיפו לסירופ קררו וסננו. ערבבו את מיץ הסלרי עם הסירופ הוסיפו את המלח וערבבו. העבירו לתבניות מתאימות הוסיפו מקלות של ארטיקים והקפיאו למשך 10 שעות לערך. למי שאין מסחטת מיצים קשים אפשר לערבב ביחד בבלנדר או במעבד מזון לסנן לאחר מכן להעביר לתבניות.


אבטיח פיקנטי

המרכיבים

3 כוסות אבטיח חתוך לקוביות

2 עגבניות

1 פלפל קטן פרוס לטבעות דקות (לא הכרחי)

אופן ההכנה

השרו את העבניות במים רותחים למספר שניות, הסירו את הקליפה.העביר את האבטיח והעגבניות למעבד מזון והפעילו עד לריסוק. סננו את האבטיח הוסיפו את הפלפל וערבבו. הניחו את התערובת במקרר למשך שעה, לאחר מכן העבירו לתבניות מתאימות הוסיפו מקלות של ארטיקים והקפיאו למשך 10 שעות לפחות.


אבוקדו טרופי

המרכיבים

2 אבוקדו

2 ליים סחוטים טרי

3/4 כוס חלב קוקוס

20 עלי טרגון טריים

1/4 - 1 כוס מים

4 כפיות סוכר סטיביה או 1 כוס סוכר לשיקולכם

אופן ההכנה

הרתיחו בסיר קטן את המים והסוכר על אש נמוכה למשך 7 דקות. הסירו מהאש והוסיפו את עלי הטרגון הניחו בצד לרבע שעה לספיגת הטעמים.ערבבו את מחית האבוקדו עם חלב הקוקוס הוסיפו את הסירופ וערבבו. העבירו את התערובת לתבנית מתאימה הוסיפו מקלות של ארטיקים והקפיאו ל - 10 שעות לפחות


רימון לימונדה

המרכיבים

3/4 כוס מיץ ליים סחוט טרי

1/2 - 2 כוסות מים

1 גרגרים מרימון שלם

3 כפיות סוכר סטביה או לחילופין 1/2 כוס סוכר רגיל

אופן ההכנה

ערבבו ביחד את הסוכר המים ומיץ הליים עד שהסוכר נמס. מלאו תבניות מתאימות והוסיפו את גרגירי הרימון ומקלות הארטיקים הקפיאו למשך לילה שלם.

קרטיבים חלביים

וניל תאנה ושמנת חמוצה

המרכיבים

1 כוסות חלב

1 תרמיל וניל

1 כוסות שמנת חמוצה

3 כפיות סוכר סטיביה או 1/2 כוס סוכר לבן

3 תאנים פרוסים 

אופן ההכנה

חממו את החלב הסוכר והתוכן של תרמיל הוניל על אש קטנה עד שהסוכר נמס.כשהחלב התקרר הוסיפו את השמנת וערבבו לתערובת אחידה העביר למקרר למשך שעה.מלאו כל תבנית ב 2 ס"מ של תערובת הוסיפו מקל של ארטיק והקפיאו למשך שעה. לאחר ההקפאה הראשונית הוסיפו פרוסות תאנים ואת שארית התערובת והקפיאו ל 10 שעות.


לאסי מנגו

המרכיבים

1 מנגו חתוך 

1 כוס יוגורט

1 כוס מים

4 כפיות סוכר סטיביה או לחילופין 3/4 כוס סוכר

אופן ההכנה

הרתיחו בסיר קטן את המים והסוכר על אש נמוכה עד שהסוכר נמס. העביר את המנגו וכף מהסירופ למעבד מזון והפעילו עד ליצירת תערובת חלקה.ערבבו את תערובת המנגו עם חצי כוס יוגורט וחצי כוס סירופ לתערובת אחידה. בכלי נפרד ערבבו את היוגרט הנותר עם הסירופ שנותר לתערובת אחידה.קררו את שני התערובות במקרר למשך שעה.בתבניות מתאימות צרו שכבות של סירופ ויוגורט ומנגו ויוגורט כדי ליצור טקסטורה מעניינת לקרטיב הוסיפו מקלות של ארטיקים והקפיאו למשך 10 שעות לפחות.


אוכמניות וגבינת עיזים

המרכיבים

1 כוס חלב

3 ענפי תימין

1/2 כוס דבש

1/2 כוס גבינת עיזים

1 כוס אוכמניות טריות

3 כפיות סוכר סטיביה או 4 כפות סוכר חום

אופן ההכנה

חממו 1/2 כוס חלב והתימין על אש נמוכה עד לסף רתיחה.הוסיפו את הדבש וערבבו היטב ,העבירו את החלב לקערה אחרת להתקררות. ערבבו את החלב הנותר עם הגבינה ביחד סננו את החלב עם התימין וערבבו ביחד עם תערובת הגבינה.בסיר נפרד חממו את האוכמניות והסוכר תוך כדי מעיכה עד להמסת הסוכר. חברו את שתי התערובות של הגבינה והאוכמניות אין צורך לערבב כדי ליצור טקסטורה מעניינת .העבירו לתבניות מתאימות והוסיפו את מקלות הארטיק והקפיאו ללילה שלם.


קרטיבים למבוגרים בלבד

אשכולית בזיליקום וודקה

המרכיבים

1/2 - 1 מיץ אשכוליות צהובות

1 אשכולית אדומה חתוחה לחתיכות

1 כוס מים 

5 עלי בזיליקום

1/4 כוס וודקה

4 כפיות סוכר סטיביה או 3/4 כוס סוכר לבן

אופן ההכנה

בסיר קטן הוסיפו את המים והסוכר על אש נמוכה עד שהסוכר נמס.הוסיפו את עלי הבזיליקום והניחו להתקררות למשך רבע שעה.סננו את עלי הבזיליקום והוסיפו את מיץ האשכוליות והוודקה ערבבו היטב. העבירו לתבנית תאימה הוסיפו את חתיכות האשכולית ומקלות הארטיק והקפיאו ל 10 שעות.

מרגריטה קיווי

המרכיבים

1/2 כוס מיץ ליים סחוט טרי

2 כוסות מים

2 כפות טקילה

2 קיווי פרוסים

4 כפיות סטיביה או לחילופין 1/2 כוס סוכר לבן

אופן ההכנה

ערבבו את כל המרכיבים ביחד חוץ מהקיווי. חשוב לא להוסיף יותר מידי מרגריטה מאחר שאז הקרטיב לא יקפא. לסדר בתבניות מתאימות להוסיף את חתיכות הקיווי ומקלות הארטיק ולהקפיא ל 10 שעות.

רימון ויין מבעבע

המרכיבים

1/2 כוס גרגירי רימון

1 מיץ רימונים סחוט

1 מיץ מליים סחוט טרי

1 ליים פרוס דק

1/2 -1 כוס יין מבעבע (קאווה)

3 כפיות סטיביה או לחילופין 1/3 כוס סוכר רגיל

אופן ההכנה

ערבבו את מיץ הרימון 2 כפות סוכר עד שהסוכר נמס העבירו לתבניות מתאימות עד מחצית מהגובה התבנית הוסיפו גרגירי רימונים ומקלות של ארטיק והקפיאו למשך שעתיים. ערבבו ביחד את יתר החומרים חוץ מפרוסות הליים. הוציאו את התבניות מהמקפיא, הוסיפו את תערובת היין ופרוסות לימון הקפיאו למשך 10 שעות.

לדף הרשומה

תעניקו לעצמכם מראה טבעי ומטופח ברוח חג השבועות

29/05/2014

איך תוכלו להעניק לעצמכם מראה טבעי ומטופח ברוח חג הביכורים? לכבוד חג השבועות הנה לכם מבחר מתכונים טבעיים וביתיים לטיפוח העור עם שבעת המינים.

חיטה:

החיטה מהווה את אחד המרכיבים החשובים ביותר בתפריט האדם. כנאמר: "אם אין קמח - אין תורה". החיטה תורמת לשיפור תהליכי העיכול, להמרצת מחזור הדם, לחיזוק מערכת השתן והרגעת שיעול וצרידות.החיטה מומלצת לטיפול בדלקות עור, ניקוז מוגלה, פטריות עור וכאבי חניכיים. החיטה מכילה חלבונים, ויטמינים מקבוצה B, עמילן, מינרלים, תאית ונוגדי חימצון. 


פילינג להסרת התאים המתים, ניקוי הנקבוביות וריכוך, המתאים לגוף ולפנים:

לערבב כף שמן נבט חיטה, 2 כפיות מלח, 2 כפות נבט חיטה, 3-4 כפות מים - למרוח, לשפשף ולשטוף היטב במים חמימים.

מסכה למיצוק והזנה:

לערבב 4 כפות דבש ו-2 כפות שמן נבט חיטה. למרוח על הפנים, הצוואר והמחשוף למשך חצי שעה. לשטוף במים פושרים.

לניקוי העור ממיני גירויים ופטריות עור:

בשלו במים 3 כפות חיטה לאחר שהחיטה התבשלה להוסיף 1 כף חומץ ולערבב. למרוח על העור הנגוע בוקר וערב.

מסכת פנים:

ערבבו 1 כף חיטה טחונה עם 1/4 כוס מים, הוסיפו 1 כף שמרים,2 כפות יוגורט ומיץ מרבע לימון לערבב ולמרוח על הפנים לאחר רבע שעה לשטוף את הפנים במים פושרים.

שעורה:

השעורה נכללת בין הדגנים בה התברכה ארצנו ומהווה מקור מצוין לאנרגיה זמינה. היא תורמת להורדת הסיכון למחלות לב כרוניות, בעלת תכולה משמעותית של סיבים תזונתיים מסיסים, הידועים בהשפעתם על הורדת הכולסטרול בדם. השעורה אף מכילה את חומצת האמינו החיונית - טריטופן, החשובה בתהליך הגדילה של תינוקות ואיזון החנקן אצל מבוגרים. היא מכילה חומרים מונעי חמצון, ויטמינים ומינרלים רבים, ביניהם: ניאצין, תיאמין, סלניום, ברזל, מגנזים, אבץ, זרחן ונחושת בכמויות משמעותיות. השעורה נמצאת במזונות הבאים: בירה, גריסי פנינה, דגני בוקר, או בצורת קמח שעורה או פתיתי שעורה. השעורה מצוינת לשימוש במקרים של גירויים שונים בעור כגון: פריחות, תגובות אלרגיה בעור, אבעבועות רוח, פצעים ועוד.


אמבט מרגיע:

למלא אמבט במים חמימים, לפזר 5 כפות של קמח שעורה, להוסיף בקבוק (300 מ"ג) של בירה שחורה ולטפטף קצת מי וורדים.

טיפול לפצעי בגרות:

לערבב כף של פתיתי שעורה, חצי כפית מלח וכף יוגורט, עד לקבלת קרם סמיך. להניח על הפצעים לרבע שעה ולשטוף.

מסכה מרעננת:

לערבב חלבון ביצה מוקצף עם חצי כוס קמח שעורה, למרוח על פנים נקיות למשך חצי שעה ולשטוף.

לטיפול בקשקשת שיער:

הרתיחו 1/2 כוס שעורה. סננו וכשהמים פושרים שטפו את שערכם לאחר החפיפה, כמו כן ניתן לשטוף את השער אחת לשבוע בבירה לבנה.

גפן:

לענבים סגולות התורמות הן לחיזוק המצב הפיסי של האדם והן לחיזוק מצבו הנפשי. התרומה לגוף היא בעצירת דימומים, ריפוי דלקות, חיזוק מערכת העיכול, ויסות המחזור הנשי ומניעת מחלות לב.התרומה לנפש מתבטאת בחידוד החשיבה, מניעת דיכאון ואי שקט והתרוממות רוח. הגפן פועלת לטובה על מראה העור ומביאה למראה צעיר ורענן. היא טובה לניקוז פצעים מוגלתיים, חיטוי והורדת בצקות.


מסכה לעור אקנתי:

לערבב 2 כפות קמח חיטה מלא וכף חומץ יין. למרוח על הפנים לעשרים דקות ולשטוף במים.

פילינג לפנים:

בבלנדר לרסק אשכול ענבים עם הגרעינים, להניח על הפנים, ולשפשף בעדינות במשך 2 דקות.

לעור מתקלף בפנים ובידיים:

בשלו ענבים עם מעט מים על אש נמוכה עד שמתקבל עיסה.מרחו על העור המתקלף ושפשפו קלות.

תאנה

התאנה מסמלת ביהדות שלום ושגשוג. בתנ"ך היא מוזכרת כתרופה למחלת השחין. אכילת תאנים ממריצה את מחזור הדם, משפרת את חילוף החומרים בגוף, מועילה במחלות קיבה ודלקות בדרכי השתן, להצטננויות ומחזקת את כח הגברא. בקוסמטיקה היא משמשת להסרת כתמים ולטיפול בזיהומים.


מי פנים להבהרת כתמים:

2 עלי תאנה חתוכים, חצי כפית מיץ לימון, כוס מים רותחים. הכנה: לחתוך את עלי התאנה, להשרותם במים הרותחים לרבע שעה, להוסיף את הלימון, לסנן. למרוח עם פיסת צמר גפן את הפנים בבוקר ובערב.

פילינג תאנים להבהרה:

לחצות תאנה לשניים, לשפשף את התאנה על כתם במשך מס` דקות, להשאיר לעוד 10 דקות ולשטוף.

קרם לריפוי ואיחוי פצעים:

לערבב כף גדושה של עלי תאנים כתושים ו-3 כפות דבש. יש להניח על הפצע למשך הלילה.

לסילוק כתמים מהפנים:

בשלו עלה אחד של תאנה עד שהמים נצבעים. הוסיפו 30 גרם דבש סננו וחכו לקירור. למרוח על הפנים פעמיים ביום למשך שלושה שבועות.

רימון

הרימון נחשב לאחד הפירות ההדורים ביותר, ונחשב כסמל לפריון ולשפע בתרבויות רבות. שתיית מיץ רימונים מנקה את הגוף, משמידה תולעים, טובה נגד שלשולים ומחטאת פצעים בפה ובחניכיים. בקוסמטיקה משתמשים בקליפת הרימון לתכשירים למניעת קמטים. תכונה חשובה נוספת הנותנת לרימון מקום כבוד בתחום הקוסמטיקה היא פעילותו האנטי אוקסידנטית.


מסכה לריכוך ולשיפור מרקם הפנים:

לרסק בבלנדר גרגרים מחצי רימון, 2 כפות שמן זית ו-2 כפיות דבש. מרחו על הפנים ושטפו במים לאחר 10 דקות.

לסילוק קטמי עור:

טחנו קליפת רימון בבלנדר ו - 3 כפות גרגרי פשתן .הוסיפו מעט מים לקבלת עיסה אחידה ומרחו על גבי העור.לשטוף במים פושרים.

לרענון וניקוי כפות הידים:

טחנו בבלנדר גרגרי מרימון 1, ומיץ מ - 1 לימון בינוני. טבלו את כפות הידים ועסו אותם בתוך המיץ שנוצר. שטפו במי ברז ומרחו מעט שמן זית.

זית

הזית משמש כפרי מאכל, אך עיקר הסגולות והשימושים מיוחסים לשמנו. מומלץ מדי יום לבלוע כף של שמן זית, והתוצאה תתבטא הן בבריאות הגוף והן במראה העור.שמן הזית מאזן את לחץ הדם, את רמת הכולסטרול, מונע מחלות לב ומחלות סרטן המעי הגס, מחזק את הזיכרון ואת המערכת החיסונית של הגוף. השמן עשיר בברזל ובויטמין A. הוא יעיל בטיפולים לעור ולשיער, מזין, מרכך ומחזק.


מסכה מרגיעה לעיניים נפוחות וכהות:

לערבב 2 כפות שמן זית, 2 כפות דבש ו-5 טיפות מים. יש לטבול בתמיסה פרוסות מלפפון טרי ולהניח על עיניים עצומות למשך 3-4 דקות. לחזור על הפעולה מספר פעמים.

מסכת יופי:

לערבב כף שמרים, חצי כף גבינה לבנה שמנה, כפית מיץ לימון, כפית מיץ תפוזים, כפית מיץ ענבים, כפית שמן זית. למרוח על הפנים לעשרים דקות ולשטוף במים פושרים.

מסכה להענקת ברק ולחות לשיער:

לערבב 2 כפות שמן זית, ביצה מוקצפת, 3 כפות בירה לבנה, 2 טיפות שמן אתרי רוזמרין, 2 כפות שמן אתרי גרניום, למרוח על הקרקפת והשיער, לעטוף במגבת, להשאיר כחצי שעה, לשטוף עם שמפו המתאים לסוג העור.

תמר

אכילת תמר חשובה לתפקוד מערכת העיכול, למצבי אנמיה ולחולשה כללית. גרעיני הפרי טובים לחיטוי וריפוי דלקות ופצעים. הפרי מכיל ויטמינים ומינרלים רבים.


מסכה לחותית מרעננת:

מסכה המתאימה לעור רגיל, עור מיובש חסר לחות, אחרי שיזוף במיוחד בקיץ - יש למעוך בבלנדר 2 כפות מחית תמרים, 2 כפות גבינה לבנה 9%, 2 כפות ג`ל אלוורה, כפית מיץ לימון, לקרר חצי שעה במקרר, למרוח על הפנים, להשאיר עשרים דקות ולשטוף במים.

מסכה לעור שמן:

למעוך בבלנדר 2 כפות מחית תמרים, כף דבש, כף שמרים מפוררים ושתי כפות יוגורט – למרוח על הפנים לעשרים דקות ולשטוף במים פושרים.

שפתיים מתוקות ורכות:

בבלנדר טחנו 1 תמר עם כפית דבש עד לקבלת תמצית סמיכה. מרחו על השפתיים.

אמבט לקבלת עור מבריק:

הוסיפו חצי כוס דבש תמים לתוך אמבט מים חמימים .טבלו את הגוף לעשרים דקות.

לדף הרשומה

לכבוד שבועות משק הסידן - מקורות וספיגה

סידן הינו מינרל שגופינו זקוק לו אך אינו מייצר אותו בעצמו. הסידן הכרחי לבנייה,לחיזוק ולשמירה על עצמות הגוף. למעלה מ - 99% מהסידן מרוכז ומצוי בתוך העצם, התורם לתפקיד המבני של שלד האדם ומסת העצם. 1% סידן מצוי בשיניים. השאר משמש לתפקודים פיסיולוגים כגון: כיווץ שרירים - כשיש מחסור בסידן,השרירים מתכווצים בבת אחת ונשארים מכווצים.הסידן דרוש ליכולת ההורמונים בגוף כדי לבטא את פעילותם.הוא שומר על תפקודו התקין של הלב ושל מערכת העצבים.מעבר לתרומתו לתקינות השלד,תורם במניעת סרטן המעי הגס. צריכה נאותה של סידן חיונית למניעת יתר לחץ דם.

אוסטאופורוזיס

מחלה כרונית בגיל המבוגר אשר מתבטאת בירידה בצפיפות הסידן בעצם,דילול רקמת העצם ועליה בשכיחות שברים בעצמות. המחלה תוקפת נשים בעיקר אך גם גברים חשופים לה. גורמי סיכון למחלה הם: גיל מבוגר,נטייה תורשתית,גוף כחוש,חוסר באסטרוגן - הורמון נשי,תזונה דלה בסידן,עישון,שתייה מרובה של אלכוהול וקפה,העדר פעילות גופנית.

תהליך ספיגת הסידן

הסידן נספג במערכת העיכול במעי הדק. על מנת שתהיה סיפגת הסידן בחזרה לגוף מהמעי,יש צורך בהפרשת חומצה בהקיבה.במקרים בהם יש בעיה בהפרשת חומצה כגון: תת חומציות בקיבה, או עם העלייה בגיל. החומציות במעי יורדת, וספיגת הסידן אף היא יורדת. מתוך 1000 מיליגרם של סידן נספגים בגוף רק 200 מיליגרם, שזה מעט מאוד ביחס לצריכה המומלצת היומית. 

תלות ספיגת הסידן בפרמטרים נוספים

ישנם כמה פרמטרים נוספים המשפיעים על ספיגת הסידן לגוף, כאשר העיקרי הוא החומרים הנוספים שמתעכלים ביחד עם הסידן לדוגמא: כאשר סידן נלקח ביחד עם תזונה עשירה בפוספטים חלבונים או סיבים תזונתיים ספיגתו בגוף יורדת. מחקרים הראו שכאשר סידן ופוספט מתעכלים ביחד נוצר מלח קשה תמס הנקרא סידן פוספט אשר מוריד את יכולתו של הסידן להיספג בגוף. באותה הצורה חלבונים וסיבים תזונתיים משפיעים לרעה על הספיגה של סידן. על מנת לשפר את ספיגתו של הסידן בגוף יש לקחת אותו עם ארוחה דלת חלבונים,סיבים תזונתיים ומוצרי חלב (העשירים בפוספט)

פרמטר נוסף הוא ריכוז הסידן במנה הנצרכת.ככל שאוכלים כמות גדולה יותר של סידן בארוחה אחת, כך אחוז הספיגה מאותה תוספת יורדת. לכן רופאים ממליצים לפזר את מנת הסידן היומית על פני כל היום ולקבל אותו בין הארוחות, כארוחת ביניים ולא לקחת אותה בפעם אחת במרוכז. ככל שכמות הסידן שנצרכת במנה נמוכה יותר , שיעור הספיגה עולה.

מקורות מזון מומלצים לסידן

חלב ומוצריו,גבינות,חלב עיזים יותר קל לעיכול,ברוקולי,כרוב עלים,סלרי,טחינה גולמית,קטניות ומוצרי סויה.מזונות נוספים הם שומשום מלא וטחון, פרג, דגים,סרדינים, אגוזים,שקדים תפוז ותאנים יבשות.

טיפים והמלצות לשיפור ספיגת הסידן בגוף

צריכת סידן ממזון - מומלצת במנות קטנות בין הארוחות.

יש להעדיף צריכת מוצרי חלב המועשרים בסידן אך דלים בשומן.

במידה ומעדיפים לאכול מוצרי חלב 0% שומן, מומלץ להוסיף מספר זיתים או כפית שמן בסלט מצורף לקליטת סידן נאותה.

צריכת מוצרי סויה מועשרים בסידן,קיטניות,אגוזים,שומשום מלא כיוון שרוב הסידן מצוי בקליפה.

חשוב לזכור לירקות תרומה מוגבלת באספקת הסידן למעט כרוב,ברוקולי וסלרי. תרומת הפירות אף קטנה יותר.

יש להקטין אכילת מזונות מעובדים כגון: נקניקים,קוקה - קולה,שימורים,בשרים מעובדים המכילים פוספטים - מעלים את כמות הזרחן בתזונה וגורמים לפירוק העצם.קפאין הנמצא בקפה - יגביר את הפרשת הסידן בשתן.

חשוב לשים לב כי מוצרי תזונה מועשרים בסידן מכילים חומרים מעכבי ספיגת סידן כדוגמת דגני בוקר על בסיס סובין המכילים כמות גדולה של חומצה פיטית המעכבת את ספיגת הסידן ב - 50%.

ויטמין - D חיוני לספיגת סידן יעילה, מחסורו בתפריט עלולים לפגוע בספיגתו התקינה של הסידן.

מומלצת חשיפה לשמש למשך רבע שעה ביום על מנת לספוג ויטמין D שאין בכושרו של העור ליצור ולקליטת סידן נאותה.

יחס של סידן וזרחן חייב להיות ביחס של 1 על 1 .

יחס של סידן ונתרן מומלץ להפחית את צריכת הנתרן בתפריט.  מאחר ועלייה בצריכת הנתרן גורמת להפרשה מוגברת בשתן על ידי הכליות.

מגנזיום תורם להשקעת סידן בעצם ,מםעיל תאי בוני עצם ומגדיל רגישות לוויטמין D

ההמלצה התזונתית המומלצת ליום

תינוקות: 6 - 0 חודשים הינה 210 מ"ג

              12 -7 חודשים הינה 270 מ"ג

ילדים:  3 - 1  שנים הינה 500 מ"ג

              8 - 4 שנים הינה 800 מ"ג 

נוער:  18 - 9 שנים 1300 מ"ג

גברים/נשים: 50 - 19 1000 מ"ג

גברים/נשים: 51+ 1200 מ"ג

הריון/הנקה: 1000 מ"ג

מזון למחשבה

 

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מזון למחשבה1 אלא אם צויין אחרת