1515
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לביבות ברוקולי וכרובית נהדרות

איך שאני אוהבת לביבות בכל השילובים ,הפעם הכנתי לביבות

ברוקולי וכרובית ביחד ,המקפיא מלא בירקות קפואים החלטתי להכין

לביבות מפתיתי ברוקולי ופתיתי כרובית קפואים ,שילוב נהדר וטעים מאוד ממליצה

מאוד ,אפשר להוסיף מה שרוצים ,אפשר כוסברה ,שום ,אפשר לשלב עם

גבינות ,כמובן שאפשר להשתמש בירקות טריים .

הפעם הלביבות פרווה וכמובן שאפשר גם לאפות ,הפעם טיגנתי

במעט שמן יצאו מעולה וטעימות מאוד

מצרכים :

1/2 חבילה פתיתי ברוקולי

1/2 שקית פתיתי כרובית

חופן פטרוזיליה קצוצה

3 בצלים ירוקים קצוצים

3 ביצים

1/4 כוס פרורי לחם

כפית שטוחה מלח

פכית פלפל שחור

1/4 כפית כורכום

מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה :

אם משתמשים בברוקולי וכרובית טריים לשטוף היטב להרתיח במשך 10

דקות בסיר עם מים ,לשפוך למסננת לקרר היטב לפורר במאסטר סלייסר

אם משתמשים בירקות קפואים להפשיר לסחוט היטב .

בקערה לערבב את פתיתי הברוקולי ופתיתי הכרובית להוסיף בצל ירוק קצוץ,

חופן פטרוזיליה קצוצה ,מלח ,פלפל שחור ,כורכום ,ביצים פירורי לחם לערבב

בעזרת כף לתערובת אחידה .

לחמם מן במחבת להכין קערה קטנה עם מים לטבול את הידיים להכין לביבות

להכניס לשמן החם לטגן עד שמזהיב משני הצדדים ,

מי שרוצה לאפות להניח נייר אפייה על תבנית לרסס בתרסיס שמן ,לסדר את

הלביבות לרסס מעל גם תרסיס שמן לאפות בחום 180 מעלות כ20 דקות הופכים

ואופים עוד 5 דקות .

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

עוגת סברינה ...

17/10/2018

סברינה עוגה נוסטלגית עם געגוע לילדות ,בילדותי אני זוכרת שהייתי מתלווה תמיד לחברה

לבקר את אביה בעבודה ,צמוד למקום עבודתו הייתה קונדיטוריה ותמיד הוא היה מזמין לנו סברינה

ענקית עם המון קצפת ,ואנחנו היינו מתענגות על הטעם .

לימים כשהתחלתי לאפות שכנה נתנה לי את המתכון ומאש הוא מלווה אותי,תמיד מוצלח וקל

מצרכים:

5 ביצים

5 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

1/2 שקית אבקת אפייה

5 כפות פרורי לחם

5 כפות קמח

5 כפות שמן

אופן ההכנה:


להפריד ביצים ,בקערת המיקסר להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ,

בקערה קטנה לערבב חלמונים תמצית וניל ושמן להוסיף לקצף החלבונים לערבב

לערבב את הקמח עם אבקת האפייה ,ובהדרגה להוסיף לקצף את הקמח ,פרורי לחם , שמן ,לערבב

בעדינות לתערובת אחידה ,לצקת לתבנית קוטר 24

לאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות כ35 דקות ,להוציא את העוגה מהתנור לצקת

את הסירופ הקר בצורה אחידה על העוגה

סירופ:

1 כוס מים

1/2 כוס סוכר

1/2 בקבוק רום

לבשל מס` דקות עד לרתיחה ,לקרר

לשפוך על העוגה בעודה חמה .

קצפת:

2 קופסאות שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

להקציף לקצב יציב ,

למרוח על העוגה או בעזרת שקית זילוף לזלף לקשט בדובדבנים מסוכרים .
 מומלץ לאפות את העוגה בתבנית עגולה אך לא קפיצית שהסירופ לא יצא .

לקשט בדובדבנים מסוכרים

לסברינות אישיות לחלק ל12 תבניות מאפינס או תבנית סברינה אישית .

 

לדף הרשומה

עוגת אפרסקים הפוכה

05/10/2018

עונת האפרסקים כבר כמעט ומסתיימת הכי טעים להכין עוגת אפרסקים

הפוכה ,עם קרמל נהדר מלא בטעמים של אפרסק וקינמון יאמי חגיגה לעיניים

ולפה הטעם משובח ביותר ממליצה מאוד אפשר להכין עם אגסים ,שזיפים ,אננס

הכל טעים ונהדר והכי קל .

מצרכים:

6 אפרסקים

3 ביצים

3/4 כוס סוכר

150 גרם חמאה/מחמאה מומסת

1 כוס קמח תופח

לקרמל:

6 כפות סוכר חום

20 גרם חמאה

מעט קינמון

אופן ההכנה :

שוברים לתוך קערת המיקסר ביצים שלמות מוסיפים את הסוכר ומקציפים

לקצף תפוח ובהיר ,מוסיפים את החמאה המומסת מערבלים ,מוסיפים את הקמח והמלח

מערבלים עד לקבלת בצק נוזלי וסמיך .

חותכים את האפרסקים לרצועות ,מסדרים בצורה צפופה ומעגלית בתבנית

 עגולה קוטר 24 לא קפיצית

במחבת כבדה שמים 6 כפות סוכר 20 גרם חמאה וקינמון מחממים את המחבת

ומערבבים קלות עד לקבלת קרמל ,יוצקים את הקרמל על האפרסקים שכל האפרסקים

 יהיו מצופים בקרמל .

יוצקים את הבצק הסמיך בצורה אחידה על האפרסקים אופים בחום 180 מעלות

כ30 דקות עד שהעוגה מזהיבה בודקים בעזרת קיסם ,

מוציאים האת העוגה מהתנור מניחים צלחת גדולה על העוגה ממתינים כ5 דקות

הופכים בזהירות ובזריזות את העוגה על הצלחת מנתקים מהתבנית ומניחים להתקרר .

 

לדף הרשומה

חזה עוף בטריאקי....

כשממהרים ואין זמן לעמוד הרבה במטבח ובכל זאת רוצים משהו קליל לאכול המנה הזאת זה הפיתרון המהיר

ביותר שיש לא חייבים להשרות ,רק לטבול ולטגן במעט שמן ,והתוצאה טעימה מאוד .

מצרכים :

8 חתיכות חזה עוף

4 כפות  רוטב טריאקי

 4 כפות רוטב סויה

3 כפות סילאן

2 שיני שום כתושות

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה :

בקערה לערבב את כל חומרי הרוטב ,להוסיף את החזה עוף לטבול מכל הצדדים ,לכסות את

הקערה לשמור במקרר לפחות שעתיים .(לא חובה להשרות לשעתיים אפשר גם 10 דקות)

לחמם מעט שמן במחבת לטגן כל צד כ4 דקות להניח בצד ,אפשר להוסיף למחבת 1/4 כוס מים

ולצמצם את הרוטב לשפוך על החזה המוכן ,להגיש בתוספת סלט .

לדף הרשומה

קובה חמוסטה ...

23/09/2018

החגים מציפים אותי בגעגועים למטבח של אימי ז''ל לאוכל לריוחות לטעמים המיוחדים ,

הכנתי את הקובה חמוסטה שאימי הייתה מכינה ,

אמנם זה לא בדיוק המתכון המקורי אבל מבטיחה לכם שהוא לא פחות טעים

לבצק:
1/4 ק"ג ג`ריש


1/2 ק''ג סולת

1/2 כפית מלח

למלית:
מעט שמן

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

1 בצל חתוך לקוביות

   מלח

  פלפל שחור

  אבקת מרק עוף

4-5 עלי כרפס קצוצים


למרק:
חבילה עלי מנגולד

כרישה אחת

3 בצלים  ירוקים

דלעת חתוכה לקוביות

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

2 כפות רסק עגבניות

1 כף אבקת מרק עוף

מיץ מלימון שלם

אופן ההכנה:
לבצק:
לשים את הג'יריש בקערה לשטוף היטב ,למלא מים להשרות כחצי שעה ,לאחר

מכן לסנן את המים היטב להוסיף את הסולת מלח ולהתחיל ללוש ,עם חסר מים להוסיף מעט ,ללוש בידיים רטובות 

למלית:
מטגנים את הבצל ,מוסיפים את הבשר הטחון כל הזמן לפורר עם מזלג שלא ייוצרו גושים
בבשר.
וממשיכים לטגן עד שהבשר משנה את צבעו.
מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט אבקת מרק עוף,מוסיפים את עלי הכרפס הקצוצים ומערבבים
מניחים בצד עד שיתקרר לחלוטין.

מרק:
בסיר עם מים רותחים מבשלים מנגולד. מביאים לרתיחה ומוסיפים:
כרישה, בצל ירוק, מבשלים כ1/2 שעה מוסיפים את הדלעת ,
מתבלים במרק עוף, מלח, פלפל שחור ,רסק עגבניות ,ומיץ הלימון
מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
הכנת הקובה :
יוצרים כדורים מהבצק.
פותחים כל כדור למן קערה, ממלאים בבשר שהתקרר וסוגרים לעיגול שטוח.
לאחר שכל הכדורים הממולאים מוכנים – מביאים שוב את המרק לרתיחה ומוסיפים את הכדורים לסיר,

כל פעם 5 יחידות לחכות שהמרק מבעבע ולהוסיף עוד קובה .

אפשר להכין את המרק גם ללא דלעת להחליף לקישואים .



 

לדף הרשומה

מיני פוקצ'ות מעולות

השבוע נתקלתי בתמונה מעלפת של מינ פוקצ'ות מלאות בשומשום

חשבתי לעצמי שאני חייבת להכין כל כך מגרה אני בטוחה שטעים כי בעל

המתכון הוא אופה מוכשר ביותר במיוחד במאפי שמרים ,אז הנה הכנתי

תאמינו לי מושלם תכינו תראו כמה פשוט וטעים .

המתכון של אדי מזרחי האלוף

מצרכים:

1 קג קמח
שמרים טריים חצי שקית שימרית
600 מ''ל מים פושרים /1 כוס 240 מ''ל
חצי כוס סוכר...
כף שטוחה מלח
1/3 כוס שמן זית

אופן ההכנה :

בקערת המיקסר להניח קמח סוכר ושמרים לערבב ,להוסיף מים בהדרגה ,ללוש כ9 דקות

להוסיף את המלח והשמן ללוש עוד 3 דקות ,

להניח בקערה משומנת ,לתת לבצק לנוח לילה במקרר , רצוי לקפל את הבצק כמה פעמים בבוקר ...
כשרוצים לאפות מוציאים מהמקרר... מנוחה חצי שעה עושים נקניקים בעובי 8 סמ׳...

בעזרת סכין חותכים יחידות באורך 5 סמ
מכינים קערה עם מים חמים... וקערה עם סומסום וקצח...

.טובלים כל חתיכת בצק במים החמים ישר בסומסום ועל תבנית עם נייר אפייה מרוחה עדין בשמן זית

לאפות בחום 190 מעלות עד שמזהיב .תהנו

 

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

מנות נהדרות לשולחן החג

07/09/2018

החג כבר ממש בפתח אז הכנתי לכם רשומה עם כמה מתכונים 

שמתאימים לשולחן החג מנות ראשונות ,עיקריות ,תוספות וקינוחים,

תלחצו על הכותרת ותגיעו למתכון .

חברים יקרים ישנה בעיה בתגובות אתם כותבים והתגובה נעלמת אני מקבלת הודעה שיש תגובה 

בפועל לא רואה את התגובה עמכם הסליחה

הצוות הטכני עובד על התקלה בבקשה למי שיש שאלה תכתבו לי בדף הפייסבוק

כאן https://www.facebook.com/etimck4/

בברכת שנה טובה שקטה שלווה ומוצלחת 

לחמניות רכות במילוי בשר מתובל

 

קציצות בשר עם עלי מנגולד

קציצות כרובית

רולדות בצק פילאס במילוי בשר
 

דג סלמון בטריאקי

 

חזה עוף ממולא בבורגול

חזה עוף ממולא בבורול ופטריות ברוטב צי'לי

 

ראשי ארטישוק במילוי בשר ברוטב לימוני

קציצות עוף מבושלות ברוטב עם זיתים

סופריטו קציצות

צלי בשר עם פטריות וערמונים

עוף שלם בסיר עם תפוח אדמה צלוי בתנור

במיה ברוטב עגבניות

אנטיפסטי
 

אורז בסמטי עם ירקות

אורז עם אפונה ושמיר

 

אורז עם גזר ושמיר

 

מניפות תפוח אדמה

תפוח אדמה ברוטב צי'לי בתנור

עוגת דבש וסילאן

עוגת תפוחים ואגוזים בחושה

 

מגולגלות מקמח כוסמין במילוי תמרים ואגוזים

 

טרבדוס עוגיות במילוי אגוזים וקינמון תבולות בסירופ

מגולגלות במילוי תמרים

עוגת תפוז סולת קוקוס מנצחת

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

פבלובה עם קצפת ורוטב פירות יער

04/09/2018

הקינוח המושלם ,מרשים ביופיו ,שילוב הצבעים הלבן בוהק עם האדום אדום ,הטעם המתוק מתוק והחמיצות

של פירות היער מושלם .קינוח פרווה שהכי כייף לקנח בסוף ארוחת החג

מצרכים :

3 חלבונים

1/2 כוס (100 גרם) אבקת סוכר

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1/4 כפית קורנפלור

מצרכים לקצפת :

1 שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב.

מוסיפים בהדרגה ולסירוגין, תוך כדי הקצפה ובמהירות בינונית, את אבקת הסוכר והסוכר.

מוסיפים את הקורנפלור ומגבירים את מהירות ההקצפה. מקציפים עד לקבלת קצף יציב ומבריק.

מציירים בעיפרון על ניר האפייה את מידות המרנג הרצוי.

הופכים את הנייר ובעזרת שק זילוף. מזלפים ספירלה מרנג בגודל העיגול המסומן כך

שתתקבל תחתית שלמה.

מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ` של 100 מעלות ואופים במשךכ 3 שעות.

רוטב פירות יער :

חבילה פירות יער קפואים

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס מים

מעט תמצית וניל

לבשל ביחד על אש בנונית את הפירות עם הסוכר ,להוסיף את המים וניל ,לערבב לבשל

כ5 דקות ,לקרר היטב .

הכנת הקצפת :

להקציף את השמנת מתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה

הגשה :

למלא את חלל הפבלובה בקצפת ,לצקת מעל רוטב פירות יער ולהגיש

 

לדף הרשומה

כעכים מתוקים עם קינמון

30/08/2018

הכי כייף להכין עוגיות טריות בבית הכעכים האלה כל כך מפתיעים

בטעם מתוקים בתוספת קינמון פריכים שאי אפשר להפסיק לנשנש .

עם כוס קפה או תה מושלם עוגיות שהם חובה בכל בית .

מצרכים :

3 וחצי כוסות קמח

1/2 שקית אבקת אפייה

1/2 כוס שמן

100 גרם מרגרינה או חמאה

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית קינמון

אופן ההכנה :

להכניס את המצרכים למיקסר ללוש עד לקבלת בצק

רך ואחיד ,לעשות נחשים ולגלגל לעיגולים לטבול בביצה

לפזר מעל שומשום לאפות בתנור חום 180 מעלות כ30 דקות

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

שווארמה פרגיות

23/08/2018

בימי הקיץ החמים אין הרבה סבלנות לעמוד במטבח לבשל חם 

ומתיש תמיד אני מחפשת את האופצייה הקלה והאהובה ,אצלינו בבית 

מאוד אוהבים בשר עוף בכל הצורות את הפרגיות אני עושה בדרך כלל כסטייק 

הפעם הכנתי רק פרגיות כשוארמה נהדר קל טעים וכולם אוהבים הכי חשוב 

מצרכים :

1 קילו סטייק פרגיות 

2 בצלים גדולים 

1 כפית ראס אל חנות או כמון 

1 כף פלפל שחור גרוס

1/2 כפית תבלין לשווארמה 

1 כפית מלח 

1/3 כוס שמן 

אופן ההכנה :

לחתוך את הפרגיות לרצועות ,לחתוך את הבצל לרצועות ,לחמם שמן במחבת 

להוסיף את הבצל לטגן עד להזהבה קלה ,להוסיף את ניתחי הפרגית לטגן על 

להבה גבוהה לתבל ,להמשיך תוך כדי עירבוב לטגן ככ10 -15 דקות עד שהבשר

מזהיב ורך טועמים תיבול משפרים אם יש צורך ,מגישים עם סלט טחינה צ'יפס 

 

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת