1515
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שווארמה פרגיות

בימי הקיץ החמים אין הרבה סבלנות לעמוד במטבח לבשל חם 

ומתיש תמיד אני מחפשת את האופצייה הקלה והאהובה ,אצלינו בבית 

מאוד אוהבים בשר עוף בכל הצורות את הפרגיות אני עושה בדרך כלל כסטייק 

הפעם הכנתי רק פרגיות כשוארמה נהדר קל טעים וכולם אוהבים הכי חשוב 

מצרכים :

1 קילו סטייק פרגיות 

2 בצלים גדולים 

1 כפית ראס אל חנות או כמון 

1 כף פלפל שחור גרוס

1/2 כפית תבלין לשווארמה 

1 כפית מלח 

1/3 כוס שמן 

אופן ההכנה :

לחתוך את הפרגיות לרצועות ,לחתוך את הבצל לרצועות ,לחמם שמן במחבת 

להוסיף את הבצל לטגן עד להזהבה קלה ,להוסיף את ניתחי הפרגית לטגן על 

להבה גבוהה לתבל ,להמשיך תוך כדי עירבוב לטגן ככ10 -15 דקות עד שהבשר

מזהיב ורך טועמים תיבול משפרים אם יש צורך ,מגישים עם סלט טחינה צ'יפס 

 

לדף הרשומה

עוגת תפוז סולת וקוקוס מנצחת

14/08/2018

לפעמים יש מתכונים שאני בטוחה שהוספתי אותם לבלוג הם כל כך פשוטים

וקלים להכנה שאני בטוחה שאין בית שלא מכיר ומכין ,ואז מגיע הרגע שאני מכינה

את המתכון ומיד יש עשרות בקשות לשיתוף ,זה מה שקר עם העוגה הנוסטלגית הזאת

עוגת סולת קוקוס בפירוס תפוזים הייתי בטוחה שזה אחד המתכונים הישנים אצלי בבלוג

והנה לא העליתי את המתכון אף פעם ,

עוגה נהדרתשאימי נהגה להכין ,עוגה פשוטה ספוגה בסירופ תפוזים לא מתוקה מדי שהולכת

נהדר עם כוס תה ובכלל קלה מאוד להכנה .

מצרכים לעוגה :

4 ביצים גדולות

1 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

1 כוס סולת

1 כוס קמח

1 שקית אבקת אפיה

1/2 כוס קוקוס

1 כוס מיץ תפוזים

3/4 כוס שמן

מצרכים לסירופ :

1 כוס מיץ תפוזים

1/4 כוס מים

1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה :

בקערת המיקסר להקציף ביצים עם סוכר וסוכר וניל לקצף

תפוח ואוורירי להנמיך את מהירות המיקסר להוסיף שמן

מיץ תפוזים ,קמח ,אפיה ,סולת ,קוקוס לערבל עד לקבלת תערובת אחידה

לצקת לתבנית בינונית לאפות 170 מעלות כ40 דקות .

הכנת הסירופ :

לבשל מיץ תפוזים מים וסוכר כ5 דקות להסיר מהאש לקרר ,

להוציא את העוגה מהתנור לצקת את הסירופ הקר על העוגה

או ההפך סירופ חם על עוגה קרה ,לקשט בקוקוס .

לדף הרשומה

רולדת שמרים

08/08/2018

אין כמו אפית עוגת שמרים בבית ,הריח של הבצק שנאפה בתנור מתפשט בכל הבית ,ריח מתקתק

בשבילי זהו ריח של בית,בילדותי אימי  ז``ל אפתה בכל יום שישי רולדות שמרים ,את המילוי היא היתה מכינה

מחלבונים מוקצפים עם סוכר וקקאו ,וכשהעוגות היו יוצאות מהתנור שחומות ורחניות ,תמיד היה בורח קצת

מהמילוי בקצוות העוגות ,ואנחנו האחים היינו מנקים את הקצוות ,מן מרנג בטעם שוקולד טעים.

היום כשאני אופה עוגות שמרים לרוב אני ממלא בממרח נוטלה.

לבצק:


1  ק"ג קמח רגיל


 4 ביצים

 1 שקית שימרית /או קוביה שמרים טריים /כף וחצי שמרים יבשים

 1 מחמאה 200 ג`ר /חמאה

1  כוס סוכר

מעט תמצית וניל

2 וחצי כוסות מים פושרים

מילוי:

קופסה ממרח שוקולד נוטלה ,

מעט פרורי פתי בר

אגוזים קצוצים

סירופ:(לא חייבים)

1 וחצי כוסות מים

1 כוס סוכר

מיץ מחצי לימון

לבשל עד לצמצום.

למריחה על הרולדות:

1 ביצה טרופה למריחה על הבצק

אופן ההכנה:

 ללוש לבצק חלק ואחיד ולהתפיח שעה

לחלק ל 8 כדורים

לרדד כל כדור למלבן למרוח ממרח שוקולד ,פרורי ביסקווטים ואגוזים לגלגל לרולדה לקלוע צמות מכל 3

רולדות.(ניתן כמובן לגלגל רק רולדות ללא קליעת צמות,אבל אז לחלק את הבצק ל4-5כדורים וכל כדור לגלגל לרולדה כדי שהרולדות יצאו עבות יותר  )

להניח להתפחה לחצי שעה נוספת

למרוח ביצה טרופה

לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות,כשהעוגות זהובות ותפוחות להציא מהתנור ,

למרוח את הסירופ כשהרולדות חמות .

כמובן שאפשר לגלגל לרולדות רגילות ,אפשר לעשות קראנצ`ים ,בורג ,שושנים .

 

לדף הרשומה

קציצות עוף רכות ברוטב עגבניות עם זיתים

06/08/2018

בימים חמים שקשה לעמוד הרבה זמן במטבח אני  מחפשת להכין מתכונים

קלים שמתבשלים מהר אבל שיהיו טעימים ,הפעם הכנתי קציצות עוף שבישלתי

ברוטב עגבניות סמיך ונהדר והוספתי קופסא של זיתים מגולענים ,מנה נהדרת

וטעימה בתוספת אורז פסטה לבנה או פירה .הקציצות רכות ותפוחות ממליצה מאוד

מצרכים :

1/2 קילו חזה עוף טחון

1 בצל גדול

1 גזר

1 תפוח אדמה

1 ביצה

1/2 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כף אבקת מרק עוף

1 כף אבקת פיטרוזיליה יבשה (אפשר כמובן פטרוזליה טרייה קצוצה)

2-3 כפות פירורי לחם

מצרכים לרוטב :

2 בשלות עגבניות מגורדות

2-3 שיני שום

4 כפות שמן

1/2 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית פפריקה חריפה

1 כף אבקת מרק עוף

אפשר להוסיף כף סוכר לאיזון טעמים

2 וחצי כוסות מים

אופן ההכנה :

נתחיל עם הזיתים נשטוף היטב כ3 -4 פעמים במים רותחים נשפוך

את המים נשמור בצד .

בקערה לגרד בצל ,גזר ,תפוח אדמה בפומפייה דקה ,להוסיף

את חזה העוף הטחון תבלינים ביצה ופירורי לחם ללוש היטב

לאיחוד כל הבשר והתבלינים לכסות בניילון נצמד לשמור במקרר .

בסוטאג' לחמם שמן להניח את שיני השום לטגן מעט להוסיף את העגבניות

המגורדות לערבב ,להוסיף תבלנים ,2וחצי כוסות מים להביא לרתיחה לבשל כ5 דקות ,

לטעום תיבול לתקן אם יש צורך ,להוציא את הבשר מהמקרר בידיים רטובות ליצור

כדורים זהים להכניס לרוטב לבשל ,בשלב זבה להוסיף את הזיתים לבשל על אש בינונית מכוסה

במכסה כ30 דקות ,

מי שאוהב יכול להוסיף לרוטב מעט שיביב צ'ילי גרוס .

 

 

 

לדף הרשומה

פילה אמנון בתנור

22/07/2018

בימי שישי כשהילדים לא מגיעים לארוחת שישי הפיתרון הכי קל

טעים ופשוט בשבילי זה להכניס דג לתנור להוסיף סלט ליד וטחינה

מעולה ,אני ובעלי מאוד אוהבים דגים וכל פעם משלבת דג אחר טרי ,

דג אמנון הוא הפיתרון לארוחה מהירה וטעימה אמנם הפעם לא טרי

בשקית וואקום ,התוצאה נהדרת .

מצרכים :

4 פילה דג אמנון (מושט)

מיץ מלימון שלם

1/2 כוס מים

מתחילים עם השריית הדג בלימון ומים ל15 דקות שוטפים היטב ומייבשים

בנייר סופג .

מצרכים לתיבול :

2 עגבניות פרוסות

2 שיני שום כתושות

1 כף פיטרוזילייה יבשה / כוסברה יבשה

1 כפית מלח

1 כפית שטוחה פלפל שחור

1 כף פפריקה מתוקה בשמן

1/2 כפית כמון

4 כפות שמן זית

2 כפות מים

אופן ההכנה :

בקערה קטנה לערבב היטב את חומרי התיבול לתערובת אחידה ,

מניחים נייר אפייה בתבנית ,מניחים פילחי עגבנייה בתחתית על העגבניות

מניחים ת הדגים כשהעור כלפי מטה ,מושחים בעזרת מברשת את הדגים

בתערובת התבלינים באופן אחיד ,מכניסים לתנור מחומם מראש לחום

180 מעלות אופים כ15-20 דקות עד שהדגים משנים צבע ומזהיבים מעט .

לדף הרשומה

לביבות קישואים וגבינות

18/07/2018

השבוע הכנתי קישואים ממולאים וכשרוקנתי אותם נזכרתי בלביבות קישואים

שהייתה מכינה אימי ז''ל ,קישואים בתוספת גבינות ,ביצים וקמח ,הטעם חזר אלי

בשנייה ,אני זוכרת שהיינו אוכלים את הלביבות בתוספת יוגורט עם מלפפונים

שום והרבה נענע .משום מה הקישוא הוא ירק לא פופולרי תנסו את הלביבות

כמה שזה טעים .

מצרכים :

5 קישואים מגורדים וסחוטים

2 ביצים

חצי קופסא גבינה בולגרית מפוררת

50 ג'ר קשקבל מגורד

6 כפות קמח

מעט פלפל שחור

אופן ההכנה :

בקערה להניח את הקישואים הסחוטים ,להוסיף ביצים מלח ולערבב ,

להוסיף את יתרת המצרכים לערבב היטב שכל המצרכים יתאחדו ,

לחמם מעט שמן במחבת ,לצקת בעזרת שתי כפות תלולית מהלביבות לטגן

עד להזהבה להפוך ולטגן מהצד השני ,להניח על נייר סופג .

להגיש עם יוגורט מלפפונים שום ונענע .

 

לדף הרשומה

יום הולדת 29 לילד שאיננו

מאורי שלי9-7 שוב תאריך יום הולדת גיל 29 גדלת ילד שלי בעוד שנה מציאות בלתי נתפסת ,

שנה ועוד שנה ועוד יום הולדת עצוב בלעדייך ,יום שהיינו צריכים לחגוג לך לשמוח ביחד כולם,

הותרת אותנו כואבים והמומים ,היום הזה הפך לעוד יום זיכרון ,לא נרות ולא עוגה וגם לא ברכות

כי מה נאחל לך ילד אהוב שלי ,ילד קטן גדול בני שלי ,מתגעגעת אלייך בכל ליבי זועקת וקוראת לך

בלילות הארוכים מושיטה ידיים רק שתאחז רגע קט בידי ,געגועים עזים וכאב עז שמפלח בחזה ,

הימים חולפים והמציאות יום יום טופחת על הפנים ילד שלי איתך ובלעדייך ,זוכרת ומזכירה את מי שהיית

ובוכה על מה שלא תהיה שולחת לך היום את כל אהבתי יום הולדת שמח באשר הינך אהוב שלי מאור עיני

אני שלך לנצח אתה המלאך שלי crying

 

לדף הרשומה

עוגה בחושה עם משמש טרי

02/07/2018

עוגות בחושות תמיד כייף להכין אפשר לשלב בתוכם הכל מאגוזים ,שוקולד ,

קוקוס ריבת פרי ועד פירות טריים או משומרים ,בתקופה הזאת אני אוהבת להכין

את העוגה עם חתיכות משמש טרי הפרי שאני מאוד אוהבת התקופה שהוא זמין

קצרה ביותר צריך לנצל כל רגע ,עוגה קלילה וטעימה מאוד לימות הקיץ החמים

מצרכים :

4 ביצים

2 כוסות קמח תופח

1 כפית תמצית וניל

1 כוס קוקוס

1 גביע יוגורט

3/4 כוס שמן

1 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

10 משמשים שטופים וחתוכים לקוביות

אופן ההכנה :

בקערה קטנה שמים את המשמש מפזרים שקית סוכר וניל משאירים בצד.

בקערת המיקסר שמים ביצים ,סוכר ,תמצית וניל ,שמן, יוגורט

מערבלים בעזרת וו גיטרה עד לתערובת אחידה ,מוסיפים את הקוקוס

והקמח מערבבים עד לתערובת אחידה וחלקה מוסיפים את המשמש מערבבים

קלות בעזרת מירית ,מחלקים לשתי תבניות אינגליש קייק אופים בתנור מחומם

170 מעלות כ40 דקות .

לדף הרשומה

קציצות עוף מטוגנות מוגשות עם פתיתים אחד אחד

27/06/2018

קציצות נהדרות מתכון פשוט וקל להכנה קציצות שילדים אוהבים ,

לא כל ילד אוהב עוף את הקציצות האלה הילדים חוטפים ,כשילדי היו קטנים

הייתי מטגנת והקציצות היו נעלמות בחיש ,היום אני מכינה לנכדים ומה הפלא גם

הם אוהבים לאחוז את הקציצה ביד ולאכול ,מתכון בסיסי שתמיד אפשר להוסיף

תפוח אדמה מגורד או מבושל ,גזר מגורד ,קישוא ,תירס ,מה שאתם והילדים אוהבים .

הכי טעים להגיש את הקציצות עם פתיתים אחד אחד המתכון בהמשך הדף .

מצרכים:

1/2 קילו חזה עוף טחון

2 בצלים מגורדים דק

חופן גדול של פטרוזליה קצוצה

חופן כוסברה קצוצה

1 שן שום כתוש

1/2 כפית מלח,

1/2 כפית פלפל שחור טחון,

מעט פפריקה מתוקה,

1 כפית אבקת מרק עוף,

1 ביצה,

מעט פרורי לחם,

אופן ההכנה :

לערבב את כל המצרכים לתערובת אחידה ,להכניס למקרר למנוחה לשעה .

ליצור קציצות בגודל הרצוי ,אני משטחת את הקציצות ,

ולטגן במעט שמן לצבע זהוב משני הצדדים ,

בתאבון

פתיתים אחד אחד

1 חבילה פתיתים

1 בצל קצוץ

4 כפות שמן

1 כפית מלח

1 כפית שטוחה פלפל שחור

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כף אבקת מרק עוף

2וחצי כוסות מים רותחים

אופן ההכנה :

ניצוק את השמן לסיר נחמם מעט נטגן את הבצל עד לשקיפות נוסיף

את התבלינים והפתיתים נערבב במשך 2-3 דקות נוסיף את המים הרותחים

ננמיך את הלהבה נערבב בעזרת מזלג נכבה את הלהבה ואת הסיר במכסה ,

נמתין כ8 דקות נפתח את הסיר נפריד את הפתיתים בעזרת מזלג  ,

נכסה שוב נמתין 5 דקות ונערבב שוב,בתאבון  

 

לדף הרשומה

כנפיים בתנור ברוטב פיקנטי

22/06/2018

איך אני אוהבת כנפיים במיוחד כשהן יוצאות מהתנור חמות קריספיות ומתובלות

ברוטב פיקנטי ,גם הנכדים מאוד אוהבים להחזיק את הכנפיים ביד ולאכול הכי טעים ,

כל פעם בתערובת אחרת ,השילוב הזה בעיני טעים מאוד הרוטב פיקנטי הודות לצ'ילי

החריף ,כמובן שאפשר לתבל ברוטב צ'ילי מתוק למי שלא אוהב חריף .

10 דקות עבודה ועוד חצי שעה בתנור ויש לכם אחלה מנה .

מצרכים :

1/2 קילו כנפיים חצויות

מרינדה להשרייה:

2 כפות צ'ילי

1 כף סויה

4 כפות שמן זית

4 שיני שום

לרוטב :

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק או חריף

2 כפות סויה

אופן ההכנה :

לערבב בקערה גדולה את המרינדה להכניס את

הכנפיים לערבב היטב שהכנפיים יהיו מצופות ברוטב ,

לעטוף את הקערה בניילון נצמד לשמור שעה במקרר .

אחרי שעה להניח נייר אפייה על תבנית להניח את הכנפיים עם

המרינדה ,לאפות בתנור בחום 180 מעלות כ30 דקות להפוך מדי פעם

עד שהכנפיים מקבלות צבע שחום צלוי ,להוציא מהתנור , לערבב במחבת

 רוטב צ'ילי וסויה להוסיף את הכנפיים לבשל כ5-10 דקות שכל הכנפיים

יהיו מצופות ברוטב להגיש .

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת