1515
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סלט חצילים וגמבות פיקנטי

כידוע לכם אני חובבת חצילים מושבעת תמיד יככב אצלי סלט חצילים בשולחן האוכל ,

הסלט הזה הוא באמת כוכב כל כך טעים על לחם אחיד או חלה שלא תפסיקו לטעום

ממנו ,הנה המתכון קל שבקלים רק צריך להשגיח שלא ישרף ,תהנו

מצרכים :

2 חצילים

2 גמבות

1 פלפל ירוק חריף

4 שיני שום

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית כמון

1 כף פפריקה מתוקה בשמן

5 כפות שמן

1 כפית מלח

חופן פטרוזיליה

מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה :

לקלף את החצילים להשאיר מעט קליפה כמו זברה ,להניח במסננת כחצי שעה

 לפזר כפית מלח .

לחתוך את הגמבות והפלפל החריף לרצועות ,

לתוך סוטאג' ניצוק את השמן נחמם עד שהשמן חם ,נוסיף את החצילים הגמבות

והפלפל ירוק חריף נטגן כ20 דקות ,מדי פעם נערבב בעזרת כף עץ בזהירות ,

לאחר 20 דקות נכתוש את השום נוסיף לסיר ,נוסיף את התבלינים נערבב ונבשל על אש

נמוכה כ10 דקות ,בתום הבישול נסחט מיץ מחצי לימון נערבב ונפזר פטרוזיליה קצוצה .

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

מרק עדשים כתומות וירוקות עשיר

16/01/2019

חורף ,קר ,גשם סוער בחוץ ,מחפשים משהו לחמם את הגוף ,מרק סמיך קל ופשוט להכנה ,עוד מתכון ממטבחה

של אימי ז``ל ,בימי החורף הקרים היינו מתענגים על צלחת מרק חם מהביל וסמיך ,אימי היתה מוסיפה למרק

כדורי בשר זעירים,,בלווי לחם שחור פשוט וטרי ובצל יבש אוי הנוסטלגיה חזרה לבית ילדותי ....

מרק עדשים.

מצרכים:

1 כוס עדשים ירוקות

1/2כוס עדשים כתומות

1 בצל גדול קצוץ

2 שיני שום קצוצות

2 גזרים מגורדים

רבע כוס כוסברה קצוצה

2 כפות רוטב עגבניות מרוכז

מלח

1 כף אבקת מרק עוף

כפית פלפל שחור

1 כפית כמון טחון

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2כפית פפריקה חריפה(לא חובה)

כ-1 ליטר מים רותחים (להוסיף עוד במידת הצורך)

ההכנה:

לחמם שמן בסיר עמוק  להוסיף את הבצל לאדות עד לשקיפות להוסיף את השום לטגן מעט,

להוסיף את הגזר לערבב להמשיך לאדות כמה דקות ,להוסיף את העדשים לערבב ,להוסיף

המים להביא לרתיחה,להוסיף את התבלינים ,להנמיך את האש לבשל כ3/4 שעה לטעום

אם צריך לתקן תיבול ,אפשר בשלב הזה לטחון מעט את המרק ,לפזר את הכוסברה לבשל

עוד 10 דקות ,להגיש עם לחם טרי ובצל ירוק או יבש

 (אין צורך להשרות את העדשים)

לדף הרשומה

סירות קישואים במילוי בשר ...

15/01/2019

שתי ציפורים במכה ,גם ירק גם בשר ,מנה טעימה שמשלבת ,בשר,קישואים ,ורוטב

עגבניות סמיך ועשיר ,במילה אחת מעדן....מנה שנהגה אימי ז''ל להכין בסופי שבוע

מדיאס .

סירות קישואים במילוי בשר:

10 קישואים קטנים חצויים מרוקנים מתוכן

1/2 ק``ג בשר בקר טחון

1בצל מגורד

פלפל שחור, מלח

אבקת מרק עוף

1/2 כפית אגוז מוסקט

1/2צרור פטרוזיליה קצוצה

לטיגון הקישואים ולמעטפת:

1/2 כוס שמן

1/2 כוס קמח

1ביצה

אופן ההכנה :

מתחילים ברוטב

רוטב:

2כפות רסק עגבנית

1כף אבקת מרק עוף

מלח,פלפל שחור, אגוז מוסקט

4 עגבניות מגורדות או קופסא של עגבניות מרוסקות

2שיני שום ,

11/2 כוסות מים

בסוטז` רחב מחממים שמן מטגנים קלות את השום ,מוסיפים את העגבניות והרסק

ומערבבים ,מוסיפים מים ותבלינים ומבשלים ביחד כחצי שעה ,אם חסר מים מוסיפים

עוד 1/2 כוס .

לערבב את הבשר עם התבלינים ,למלא את חצאי הקישואים לטבול כל קישוא

בקמח ובביצה לטגן ולהניח בצד.להכניס בזהירות את הקישואים הממולאים לסוטז`

לבשל כשעה על להבה נמוכה .

מתוכן הקישואים שרוקנתי אני מכינה לביבות נהדרות עם גבינות כאן בקישור

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=5240908

 

לדף הרשומה

9 שנים בלעדייך

                                                                      

מאורי שלי מאור עיני
שוב תחילת שנה הרי בתחילת שנה מצפים לבשורות טובות להתחלות חדשות לא כך אצלי ילד שלי שנה חדשה שנה שמתחילה עם כאב גדול ,שוב ינואר שנת 2019 הכול מתנהל כרגיל כאילו כלום לא קרה ,החיים ממשיכים אחרת מינואר 2010 שחרב עלי עולמי ,שבר גדול שריסק ופילח את ליבי ,
הכול השתנה כאן אצלי החיים הפכו להיות אחרת,הימים עוברים יום ועוד יום חודש ועוד חודש והנה שנה ועוד שנה תשע שנים ,זה נראה לך הגיוני מאורי 9 שנים בלעדייך ,
אתה יודע אהוב שהמשפחה גדלה עוד ארבע נכדים מקסימים מלאי שמח...ת חיים נוספו אלינו ,
ממלאים אותנו באהבה גדולה ושמחה ,והם מכירים אותך בתמונות מזהים את הדוד שלא יכירו לעולם במציאות ,שואלים שאלות מצפים שתחזור תשחק איתם כדורגל ,תשתעשע איתם כמו שהיית עושה עם דניאלי ,איזו החמצה ילד שלי איזה פספוס לכולנו ,איך האחיינים החמיצו דוד אוהב כמוך ,איך פספסת אחיינים אהובים ,דניאל ,ליאור ,דור ,נעמי ודפנה הקטנה , דניאל מאורי שלי אהובת ליבך אני לא יודעת אם תזהה אותה הפכה להיות נערה צעירה מדהימה ביופייה ובאישיותה וכן מאורי היא ממשיכה את הדרך שלך הולכת לצופים ,יוצאת לטיולים ,ישנה באוהלים ואוהבת כל כך אוהבת את דרך הזאת ,אני בטוחה שאתה שמח למעלה ורואה הכול .
מאורי לפני זמן קצר שוחחתי עם אחד ממפקדיך הבכירים קשה היה לו להבין שכבר 9 שנים בלעדייך,
שאלתי אותו אור מה לדעתך מאורי היה עושה עכשיו והוא ענה אם מאורי היה ממשיך בצבא וכמעט בטוח שהיה ממשיך הוא היה קצין בכיר בחייל התקשוב
ואם היה ממשיך באזרחות בטח היה מהנדס בכיר באחת מחברות ההייטק הגדולות ,
איזה פספוס אהוב שלי איזו החמצה .
החיים נעים בין יגון גדול לשמחות משולבים יד ביד ,אנחנו מלווים חברים טובים שלך שהיו חלק בליתי נפרד ממך בשמחות שלהם בחתונות והם מאושרים ומתרגשים עד דמעות לראות אותנו ,לפעמים אנחנו לא מוצאים את עצמינו והם רק מחבקים ותומכים ומראים כמה חשוב להם שאנחנו הגענו ללוות אותם ביום חגם .
מאורי חסרונך מורגש בכל רגע עדיין חיה בהכחשה ומצפה שתפתח את הדלת ותיכנס הביתה בשמחה ותגיד אמא הגעתי מה יש לאכול ?
מתגעגעת לחבק אותך לעטוף אותך ,לשמוע את הצחוק שלך ,מתגעגעת לריח שלך ,
יש ימים שאני נשאבת לתהום עמוקה ולא מצליחה לעלות למעלה רוצה רק להיות אתך ,
הגעגוע כואב בגוף בלב בנפש ,
ויש ימים שאני רק רוצה לצרוח את שמך שישמעו כולם מאורי מאורי שלי מאור עיני ,
מבקרת אותך ילד שלי בכל יום שישי בבית שלך החדש מעדכנת אותך מה היה במשך השבוע מסניפה את ריח הפרחים נטענת באנרגיות שלך וממשיכה ,מנסה להחיות אותך דרך מאכל שאהבת וסחפת את כולם בחשק לטרוף את אותו מאכל ,בסיפור עלייך בתמונות בשירים
דע לך אהוב שלי אתה איתי בכל רגע הזמן נמדד ברגעים שהיו אתך מנסה להזכר בכל גיל שלך
איך היית ומה עשית ויש המון רגעים קטנים שאני מתגעגעת אליהם ,
אנחנו מנסים להתמיד בשגרה ,בית ארוחות שישי ,טיולים ,זר לא יבין כמה הכאב והצער מלווים אותנו בכל רגע בכל מקום שנהיה בו ,לא משנה כמה זמן יעבור לעולם אחכה לך בני שלי אצפה לשמוע את קולך אהוב ליבי ,
החיים ממשיכים אחרת ילד שלי מאור עיני משפחה אוהבת וחסרה ,
הותרת בי כאב עצום חלק ממני נקבר אתך
החיים ממשיכים אחרת ....??????

לדף הרשומה

בראוניז פאדג' אגוזים

08/01/2019

מצרכים:

150 ג` חמאה
150 ג` שוקולד מריר,  

להמיס במיקרו בפולסים לערבב עד למרקם חלק

להוסיף לקרם שוקולד :
1 כוס+ כף שטוחה סוכר
1/3 כוס סוכר חום
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל אמיתית
2/3 כוס קמח רגיל
2 כפות נס-קפה
   קורט מלח

3/4 כוס אגוזים קצוצים גס .(מוסיפים בסוף)

אופן הכנה :

לערבב את כל המצרכים עם קרם השוקולד חוץ מהאגוזים שאותם 

נוסיף אחרי ששפכנו את הבלילה לתבנית נפזר את האגוזים מלמעלה 

מעבירים לתבנית מלבנית בינונית 20/30  מרפדים בנייר אפייה

אופים בתנור שחומם מראש ל- `175 כ- 20 דק`

 מקררים היטב.  חותכים לקוביות .

אפשר להכין את הבראוניז גם בגירסת פרווה וכשרים לפסח ,

מחליפה את החמאה במחמאה ,ואת הקמח

באותה כמות לקמח מצה לעוגה .

 

 

לדף הרשומה

מרק ירקות אדום לקוסקוס

06/01/2019

שמעתי שיהיה גשום וקר וחשקה נפשי במרק אדום עם ירקות שילווה את הקוסקוס ,אז הנה המתכון קל ומהיר להכנת

מרק נהדר וטעים תאמינו לי שכולם אוהבים .אני כבר התענגתי על צלחת עם קוסקוס ומרק ,מעדן .

מצרכים:

3 קישואים פרוסים לעיגולים

1/2 דלעת חתוכה לקוביות גדולות

1/2 כרוב קטן חתוך לחתיכות גדולות

3 גזרים חתוכים

2 תפוח אדמה חתוכים לרבעים

1 בצל גדול חתוך לחצי

6 שוקיים או כנפיים

2גבעולי סלרי יחד עם העלים

עלי כרפס

1 כוס גרגרי חומוס מבושלים

2כפות רסק עגבניות

1 כפית כורכום

2 כפות אבקת מרק

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

 אופן הכנה:

מכניסים לסיר גדול את העוף ממלאים במים ומביאים לרתיחה ,מוסיפים את הירקות פרט

לדלעת ,מסירים את הקצף ,מוסיפים את התבלינים, החומוס ,ורסק העגבניות ,מבשלים על

אש בנונית כחצי שעה ,מוסיפים את הדלעת טועמים מתקנים תיבול אם צריך ,ממשיכים

לבשל עוד 3/4 שעה על להבה נמוכה

מגישים עם קוסקוס ונהנים .

המרק מתבשל בסיר

לדף הרשומה

עוגת גבינה אפויה בציפוי קרם לוטוס

אין ספור עוגות גבינה וכולם טעימות אפויות ,קרות ,עם קרם ,

עם פרורים תמיד עוגת גבינה מתקבלת בברכה ,

בכל צורה וטעם ,ובכל ציפוי .

המתכון הזה מלווה אותי שנים עוגה אפוייה נוסטלגית וטעימה

והפעם עם תחתית פתי בר בטעם שוקולד וציפוי קרם לוטוס ,

תענוג ..

מצרכים :
6 ביצים
1 ורבע כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
2 קופסאות גבינה לבנה  5% במשקל 500 ג''ר ביחד
1גביע שמנת חמוצה
3 כפות אבקת פודינג וניל
4 כפות קורנפלור

תחתית העוגה :

חבילה ביסקוויטים פתי בר בטעם שוקולד 250 גרם

70 ג`ר חמאה

אופן הכנת תחתית העוגה :

לרסק את הביסקוויטים במעבד מזון ,להמיס את החמאה לערבב עם הביסקוויטים למרקם חולי ,

להעביר לתבנית בקוטר 26

להדק היטב לתחתית באופן אחיד לשמור במקרר

הכנת העוגה :


להפריד ביצים, להקציף חלבונים עם הסוכר וסוכר וניל לקצף יציב ,

בקערה נפרדת לערבב את החלמונים ,גבינות ,שמנת ,קמח וקורנפלור

לתערובת אחידה .

להוסיף בתנועות קיפול את קצף החלבונים לקרם הגבינות ,

 לצקת את התערובת על בסיס הביסקוויטים לתבנית עגולה קוטר 26

לאפות בחום 200 מעלות 15 דקות ראשונות להוריד את החום ל170

מעלות לאפות במשך 40-45 דקות .

קרם לוטוס :

1 שמנת מתוקה

1 כוס חלב

חבילה אינסטנט פודינג וניל

3 כפות ממרח לוטוס

להקציף את כל המצרכים לקצף אחיד ויציב לקשט את העוגה אחרי

שהתקררה היטב .

לדף הרשומה

סופריטו עוף מבית אמא

21/12/2018

אחד התבשילים שהיו מסמלים בילדותי את פסח  אצל סבתי ז``ל הירושלמית הסופריטו היה מתבשל על פתיליה,והטעם גן עדן.

העוף ותפוח האדמה משתבח ככל שהבישול על להבה נמוכה מתארך ,רצוי רק לבדוק שיש מספיק נוזלים.

אני מכינה את הספריטו על הגז ומעבירה לעוד שעה לתנור בחום בינוני .

הריחות שממלאים את הבית מציפים בגעגועים לבית אמא שכמובן הייתה מכינה גם את הסופריטו על הגז .

מצרכים :

6 חלקי עוף /שוקיים ירכיים

6 תפוח אדמה חתוכים לצ'יפס רחב

מלח,

פלפל שחור ,

1 כף אבקת מרק עוף ,

שמן לטיגון

אופן ההכנה :

בסיר רחב לטגן את תפוחי האדמה עד להזהבה ,להוציא לנייר סופג לשמור בצד.

לשפוך מהשמן שבסיר להשאיר ממש מעט ,להניח  את חלקי העוף לטגן מכל הצדדיםעד שמקבלים

צבע זהוב  ,לתבל במלח ופלפל,לסדר מעל העוף ומסביב את תפוחי האדמה הזהובים

להוסיף בערך 2 כוסות מים, להביא לרתיחה להוסיף אבקת מרק ,להנמיך את הלהבה ,לבשל שעה עד לריכוך העוף ,

מדי פעם לנענע את הסיר שתפוחי האדמה יקבלו מהרוטב ,אפשר בזהירות בעזרת כף

להרטיב את תפוחי האדמה,להעביר לתנור בחום בינוני 160 מעלות לעוד שעה ,ללצקת מדי פעם מהרוטב

על תפוחי האדמה .אפשר להסיר את המכסה לקראת סוף האפייה לקבלת צבע זהוב ושחום ,

בתאבון .

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

סך הכל שניצל......

20/12/2018

שניצל ,אין ילד שלא אוהב שניצל ,אצלי בבית את השניצל הייתי מכינה רק ביום חמישי ,יום שמאור היה מגיע מהבסיס .

כמה שעות לפני שמאור היה מגיע הייתי מכינה את השניצל טובלת בביצה עם מלח ומעט אבקת מרק ,

ולאחר מכן בפרורי הלחם הכי פשוטים שיש ,לא המתובלים ולא בנוסח אלף העדות פשוטים ,פשוטים זה מה שמאור אהב ,

פעם שיניתי את הפרורים וקניתי פרורי לחם זהובים ,אוי כמה שמאור לא אהב את השינוי ,אימא למה?למה את משנה ?

מאז רק שניצל רק עם פררי לחם רגילים .כמה דקות לפני שמאור היה מגיע מהבסיס כשאוטובוס נכנס לשכונה ,מאור היה מתקשר

''אימא אני עוד כמה דקות מגיע '',ואז מתחילה מלאכת הטיגון .שניצלים לא עבים מדי מטוגנים בשמן חם,

איזה אושר היה לראות את מאור אוכל את השניצל חם,פריך ,טעים ומלאאאאאא קטשופ,אף פעם לא הבנתי את הקטע של הקטשופ ,

אבל מאור נהנה מכל ביס ,בכל יום חמישי קבוע שניצל עם תוספת ,פעם ספגטי לרוב אורז אדום או מג'דרה ותמיד תמיד קטשופ המון ,

המון קטשופ.מאז האסון קשה לי לטגן שניצל כמו שמאור אהב,קונה אבל עושה דברים אחרים מהשניצל רק לא מסוגלת לטגן כמו אזזזזזז.

 

מוזמנים לבקר ..https://www.facebook.com/groups/255032325501/

לדף הרשומה

רולדות במילוי ממרח תמרים....

15/12/2018

רולדות תמרים יש המון גרסאות לבצק הפריך עם אבקת אפיה ללא אבקת אפיה ניסיתי את כולם ,

ותמיד חזרתי למקורות לבצק של אימי  ז``ל,בצק פריך באמת שנשאר פריך בכלי אטום לאורך זמן ,בצק עדין

מעולה ,ממליצה מאוד...

רולדות במילוי תמרים ואגוזים:

 3 וחצי כוסות קמח

200 ג`ר חמאה קרה

1/2 כוס מיץ תפוזים

1שקית אבקת אפיה

1שקית סוכר וניל

מילוי:

1קופסא ממרח תמרים

כפית קינמון

100 ג`ר אגוזים קצוצים דק

אופן ההכנה:

לחתוך את החמאה לקוביות להניח במעבד מזון להוסיף את יתרת החומרים

לעבד בפולסים קצרים עד שמתקבל כדור בצק ,

להוציא את הבצק מהמעבד לחלק ל4 כדורים לעטוף בניילון נצמד להניח במקרר

לפחות שעה .

לחמם תנור לחום 180 מעלות

להוציא מהמקרר לרדד כל עיגול בצק על משטח מקומח למלא במילוי לגלגל לרולדה ,

לסמן חריצים על גבי הרולדה לגודל המתאים ,לאפות בתנור עד שמזהיב ,

לקרר לחתוך את הרולדות לפזר אבקת סוכר ,לשמור בכלי אטום .

הבצק מאוד פריך נשמר בכלי אטום שבועיים.

אפשר להמיר את החמאה במחמאה לפרווה

אפשר למלא בממרח שוקולד ואגוזים ממרח חלבה נוטלה ריבה קוקוס ואגוזים

וקצת אחרת לצבוט את הרולדות עם צובטן לקבלת צורה יפה

 

 

 

 

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת