2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סך הכל שניצל......

20/12/2018

שניצל ,אין ילד שלא אוהב שניצל ,אצלי בבית את השניצל הייתי מכינה רק ביום חמישי ,יום שמאור היה מגיע מהבסיס .

כמה שעות לפני שמאור היה מגיע הייתי מכינה את השניצל טובלת בביצה עם מלח ומעט אבקת מרק ,

ולאחר מכן בפרורי הלחם הכי פשוטים שיש ,לא המתובלים ולא בנוסח אלף העדות פשוטים ,פשוטים זה מה שמאור אהב ,

פעם שיניתי את הפרורים וקניתי פרורי לחם זהובים ,אוי כמה שמאור לא אהב את השינוי ,אימא למה?למה את משנה ?

מאז רק שניצל רק עם פררי לחם רגילים .כמה דקות לפני שמאור היה מגיע מהבסיס כשאוטובוס נכנס לשכונה ,מאור היה מתקשר

''אימא אני עוד כמה דקות מגיע '',ואז מתחילה מלאכת הטיגון .שניצלים לא עבים מדי מטוגנים בשמן חם,

איזה אושר היה לראות את מאור אוכל את השניצל חם,פריך ,טעים ומלאאאאאא קטשופ,אף פעם לא הבנתי את הקטע של הקטשופ ,

אבל מאור נהנה מכל ביס ,בכל יום חמישי קבוע שניצל עם תוספת ,פעם ספגטי לרוב אורז אדום או מג'דרה ותמיד תמיד קטשופ המון ,

המון קטשופ.מאז האסון קשה לי לטגן שניצל כמו שמאור אהב,קונה אבל עושה דברים אחרים מהשניצל רק לא מסוגלת לטגן כמו אזזזזזז.

 

מוזמנים לבקר ..https://www.facebook.com/groups/255032325501/

לדף הרשומה

רולדות במילוי ממרח תמרים....

15/12/2018

רולדות תמרים יש המון גרסאות לבצק הפריך עם אבקת אפיה ללא אבקת אפיה ניסיתי את כולם ,

ותמיד חזרתי למקורות לבצק של אימי  ז``ל,בצק פריך באמת שנשאר פריך בכלי אטום לאורך זמן ,בצק עדין

מעולה ,ממליצה מאוד...

רולדות במילוי תמרים ואגוזים:

 3 וחצי כוסות קמח

200 ג`ר חמאה קרה

1/2 כוס מיץ תפוזים

1שקית אבקת אפיה

1שקית סוכר וניל

מילוי:

1קופסא ממרח תמרים

כפית קינמון

100 ג`ר אגוזים קצוצים דק

אופן ההכנה:

לחתוך את החמאה לקוביות להניח במעבד מזון להוסיף את יתרת החומרים

לעבד בפולסים קצרים עד שמתקבל כדור בצק ,

להוציא את הבצק מהמעבד לחלק ל4 כדורים לעטוף בניילון נצמד להניח במקרר

לפחות שעה .

לחמם תנור לחום 180 מעלות

להוציא מהמקרר לרדד כל עיגול בצק על משטח מקומח למלא במילוי לגלגל לרולדה ,

לסמן חריצים על גבי הרולדה לגודל המתאים ,לאפות בתנור עד שמזהיב ,

לקרר לחתוך את הרולדות לפזר אבקת סוכר ,לשמור בכלי אטום .

הבצק מאוד פריך נשמר בכלי אטום שבועיים.

אפשר להמיר את החמאה במחמאה לפרווה

אפשר למלא בממרח שוקולד ואגוזים ממרח חלבה נוטלה ריבה קוקוס ואגוזים

וקצת אחרת לצבוט את הרולדות עם צובטן לקבלת צורה יפה

 

 

 

 

לדף הרשומה

לביבות תפוח אדמה ועוד ..

08/12/2018

חנוכה בלי לביבות זה לא חנוכה ,לביבות ירקות שאפשר תמיד לשלב איזה סוג ירק שרוצים

אפשר להוסיף ירק קצוץ פיטרוזליה או כוסברה או שניהם ביחד כל שילוב מצליח וטעים ,

מתאים מאוד לארוחות קלילות , ,אפשר גם לאפות את הלביבות בתנור יוצא

קריספי וטעים ,לרסס מעט תרסיס שמן ולאפות .

מצרכים:

3 תפוח אדמה

2 גזרים

2 קישואים

1 בצל גדול

2 ביצים

מלח,פלפל שחור,

3-4 כפות קמח

שמן לטיגון

אופן הכנה:

לשטוף את הירקות ולקלף ,לגרד בפומפייה עבה או בקוצץ ירקות ,

אם משתמשים בקוצץ ירקות לקצוץ גם את הפטרוזיליה ,במידה ולא לקצוץ את הפטרוזיליה ביד,

לסחוט היטב את הירקות המגורדים להוסיף תבלינים ,ביצים וקמח.

לחמם שמן במחבת,ליצור לביבות שמנמנות בידיים מעט רטובות  להניח בתוך השמן לטגן

 בש בינונית כשתי דקות עד שמזהיב  להפוך להמשיך לטגן מהצד השני עוד 2 דקות להוציא לנייר סופג

להגיש בתוספת יוגורט עם מלפפונים קצוצים ,שום נענע מעט שמן זית.

 

לדף הרשומה

בורקיטס גבינה ..

02/12/2018

בורקיטס נהדרים מבצק פריך קליל וטעים ,במילוי גבינות ,אפשר לשלב במילוי חציל קלוי מעורבב עם גבינה בולגרית ,

תפוח אדמה עם גבינות ,פיטריות ,מה שבא לכם ,הנה מתכון לבורקיטס במילוי גבינות נהדר ...

לבצק:

½3 כוסות קמח

1/2 כוס שמן קנולה או זית

50 ג`` חמאה

1 גביע יוגורט או אשל

1/2 כפית מלח

למילוי :

200 ג`ר גבינה מלוחה

1/2 גביע קוטג`

100 ג`ר גבינה צהובה מגורדת

לערבב את כל החומרים

אופן ההכנה :

ללוש את מצרכי הבצק לבצק אחיד לעטוף בניילון נצמד להניח במקרר לשעה .

לרדד את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס``מ להניח במרכז כל עיגול מהמילוי לסגור ולהדק

מסביב בעזרת מזלג ,להניח נייר אפייה בתבנית ,לסדר את הבוריקטס בתבנית ,למרוח ביצה

טרופה ולפזר שומשום ,אפשר גם קצח

לאפות בחום 180 מעלות כ30 דקות או עד שהבורקיטס מזהיבים .

 

 

 

 

לדף הרשומה

צלעות עגל בתנור עם ירקות שורש

26/11/2018

מנה מחממת ויפה להגשה ,מתאימה מאוד לימים הקרים שמגעים עכשיו ,

כל כך פשוט להכנה והתוצאה נהדרת ,צלעות עגל עם ירקות שורש בתנור ,

אפשר להחליף את הצלעות באסדו ,אצלי אוהבים מאוד את המנה .

חומרים :

1 קילו צלעות עגל

4-5 תפוחי אדמה

4 גזרים

3 בצלים

חבילה קטנה בצלי שלוט בערך 10

6 שיני שום

1 כפית גריל עוף ,1 כפית מלח,1 כפית פפריקה מתוקה ,1/2 כפית אגוז מוסקט ,

מעט טימין יבש ,אבקת מרק עוף או בצל ,5 כפות שמן זית

אופן ההכנה :

מייבשים היטב את הצלעות בעזרת נייר סופג ,

בקערה מערבבים את כל התבלינים עם השמן ,מכניסים לקערה את הצלעות ומעסים היטב ,

מחממים מחבת על הגז וצולים את הצלעות משני הצדדים עד להזהבה ,

פורסים את הבצלים ומניחים בתבנית שמתאימה לתנור ,מניחים על הבצל את

הצלעות ,

קולפים תפוח אדמה אפשר קטנים ,גזר לקלוף ולחתוך לרבעים ,בצלי שאלוט ,שום ,

להכניס לקערה שערבבנו את הבשר לעסות היטב את הירקות לפזר על הצלעות ,

עוטפים היטב את התבנית בנייר כסף ,אופים בחום גבוה 220 מעלות כ1/2 שעה

מנמיכים את המעלות ל150 ממשיכים לאפות עוד כשעה וחצי שעתיים ,

מסירים את נייר הכסף מזהיבים כ10 דקות ומגישים .

 

 

לדף הרשומה

פילה סלמון בטריאקי ...

16/11/2018

כחובבת דגים דווקא את דג הסלמון אני פחות אוהבת ,כשהחלטתי על המנה הזאת ידעתי שהמשרה בו יהיו

הדגים הוא הקובע אם ימצא חן בעיני או לו ,ואכן הטעם מתקתק וטעים לי מאוד ,ממליצה לנסות ,הריחות בבית

תענוג והטעם תנסו ותגידו ,אני אהבתי את התוצאה ,אפיתי גם בטטה אחת באותו הרוטב ככה סגורה כמו

סוכרייה עם נייר כסף ,וזאת היתה תוספת נהדרת ...ממליצה מאוד .

3 כפות רוטב טריאקי

2 כפות סילאן

4 שיני שום כתושות

1 כפית מלח גס

1 כפית פלפל שחור גרוס

1/4 כוס שמן קנולה (אפשר שמן זית למי שאוהב)

1/4 כפית עלי תימין יבשים

אופן ההכנה :

בקערה לערבב את כל חומרי המשרה היטב ,להניח את הדגים לדאוג

שהמשרה יכסה את כל הדגים ,לכסות את הקערה להניח במקרר לשעה .

להוציא את הדגים להניח על תבנית אפיה ,למרוח את הדגים ברוטב

 שבקערה ,להכניס לתנור שחומם ל180 מעלות לאפות 1/2 שעה,מדי פעם

לפתוח את התנור ולמרוח את הדגים במשרה .

בתאבון .

לדף הרשומה

פילה מושט עם תפוח אדמה ועגבניות שרי בתנור...

08/11/2018

דג מושט בתנור בתוספת ירקות ,אפשר כמובן לגוון שלל ירקות ,הנה הארוחה שלנו מאתמול...

ארוחה קלה טעימה ,בתוספת סלט ירקות מושלם .

פילה מושט עם תפוחי אדמה בתנור

מצרכים:

4 פילה מושט

5 תפוחי אדמה לבשל במים רותחים כמה דקות ,לפרוס לעיגולים דקים מאוד

15 עגבניות שרי

4 שיני שום קצוצות

2 בצלים

חצי חבילה פיטרוזליה

חצי חבילה כוסברה

פלפל קטן חריף

 1/3 כוס שמן זית ,מלח ,פלפל שחור גרוס,מיץ מלימון שלם טרי,1/4 כוס מים

אופן ההכנה :

במעבד מזון לקצוץ את הפטרוזיליה, כוסברה, 2 שיני שום,שמן זית

ו5 עגבניות שרי ,להוסיף מיץ לימון  מים ותבלינים ,

בתבנית לסדר את תפוחי האדמה, מעל לפרוס את הבצל ולפזר חצאי עגבניות שרי,

לקחת כרבע מכמות התיבול לשפוך על הירקות לעסות טוב עם הידיים ,

לסדר את הדגים מעל ,למרוח כל דג בתערובות התיבול ,לשים חצאי עגבניות שרי מעל ,לכסות בנייר

כסף ,לאפות בתנור180 מעלות כחצי שעה ,לבדוק שתפוח האדמה מוכנים ,להוריד את נייר הכסף להמשיך לאפות

עד להזהבה,בתאבון.

עגבניות ועשבי תיבול...

הדגים מסודרים מעל מרוחים בעשבי תיבול....

ובצלחת....

לדף הרשומה

פסטה טאליאטלה ברוטב בולונז

29/10/2018

פסטה בולונז כל כך הרבה גירסאות ,שילוב של טעמים מופלא של עגבניות ,בשר ופסטה מה יכול להיות רע,

הבולונז שלי מאוד פשוט וטעים ,והנכדים המתוקים שלי מוכנים לאכול כל יום כל היום פסטה בולונז ,אהה וגם מיונז

שבלשונם נקרא בולונז.... הפסטה שמתאימה לרוטב בולונז צריכה להיות רחבה הכי מתאימה היא פסטה

טאליאטלה שהכי כייף להניח עליה את הרוטב ,אבל גם ספטה פנה מתאימה שכן הרוטב חודר לתוך הפסטה

ובכל ביס מקבלים גם פסטה וגם רוטב ,אתם תחליטו מה אתם מכינים .

מצרכים :

חבילת פסטה טאליאטלה מבושלת לפי הוראות יצרן

או חבילה פסטה פנה מבושלת לפי הוראות הכנה ומסוננת

1/2 קילו בשר טחון

3 עגבניות מגורדות

2 גזרים בנונים מגורדים

1 בצל קצוץ

2 שיני שום

מעט שמן לטיגון

3/4 כוס מים

קופסא בנינות רסק עגבניות

מלח,פפריקה אדומה מתוקה,מעט פפריקה חריפה (לא חייבים)

פלפל שחור,אבקת מרק עוף,עלה דפנה אחד

אופן הכנה :

בסיר גדול לבשל את הפסטה ולסננן ,

באותו הסיר לטגן במעט שמן את הבצל עד לשקיפות ,להוסיף את שיני השום להמשיך לטגן,

להכניס לסיר את הבשר ולטגן עד שמשנה צבע ,להוסיף את הגזר והעגבניות ,לאדות כמה דקות,

לשפוך מים לסיר ,להוסיף את התבלינים ורסק העגבניות לערבב ,לבשל על אש נמוכה 1/2 שעה עד לצמצום הרוטב ,

לטעום לתקן טעמים אם צריך ,בשלב הזה אני מוציאה את עלי הדפנה ,

אפשר להגיש את הספגטי ומעליו לשים מהרוטב ,ואפשר לערבב הכול ביחד בסיר.

 

לדף הרשומה

גונדי מהמטבח הפרסי

25/10/2018

מאכל מהמטבח הפרסי ,מככב בכל שולחן שבת וחג ,עד לפני כמה שנים לא אהבתי גונדי ,

נחמד, לא התלהבתי הייתי טועמת בנימוס,

בשנים האחרונות מאז שלמדתי להכין לבד ולהגיע למרקם הדרוש בעיני ,

הגונדי מככב אצלי הרבה במטבח כמעט כל שבוע הנכדים דורשים ,סבתא עם הרבה גזר במרק ,

המתכון של חמותי ז``ל שהיתה בשלנית בחסד עליון .

מצרכים:

1 ק"ג חזה עוף טחון

1 וחצי כוסות חומוס טחון קלוי לגונדי(ניתן להשיג בכל חנויות התבלינים)

1/2 כוס שמן

2 בצלים גדולים מגורדים כולל הנוזל

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל לבן

1 כף מרק עוף

1/2 כפית כורכום

מעט הל

לערבב את כל המצרכים  מהכורכום לעיסה מעט דביקה,להניח בצד,

בינתיים מכינים את המרק בסיר גדול לשים מים עד גובה 3/4

להגיע לרתיחה ,לתבל מלח,פלפל לבן ,מעט מרק עוף,כורכום ,להוסיף

4 גזרים קלופים וחתוכים לבשל כעשר דקות ,ליצור בידיים רטובות כדורים לא גדולים מדי

מתערובת הבשר לזרוק למרק לבשל 3/4 שעה ,עד שכל הקציצות צפות למעלה בסיר.

אני נוהגת ליצור כדור ראשון קטן ולזרוק למרק לבשל עשר דקות לבדוק את המרקם ,

אם קשה להוסיף עוד בצל ומעט שמן ,הקציצות צריכות להיות אווריריות .

 

לדף הרשומה

לביבות ברוקולי וכרובית נהדרות

18/10/2018

איך שאני אוהבת לביבות בכל השילובים ,הפעם הכנתי לביבות

ברוקולי וכרובית ביחד ,המקפיא מלא בירקות קפואים החלטתי להכין

לביבות מפתיתי ברוקולי ופתיתי כרובית קפואים ,שילוב נהדר וטעים מאוד ממליצה

מאוד ,אפשר להוסיף מה שרוצים ,אפשר כוסברה ,שום ,אפשר לשלב עם

גבינות ,כמובן שאפשר להשתמש בירקות טריים .

הפעם הלביבות פרווה וכמובן שאפשר גם לאפות ,הפעם טיגנתי

במעט שמן יצאו מעולה וטעימות מאוד

מצרכים :

1/2 חבילה פתיתי ברוקולי

1/2 שקית פתיתי כרובית

חופן פטרוזיליה קצוצה

3 בצלים ירוקים קצוצים

3 ביצים

1/4 כוס פרורי לחם

כפית שטוחה מלח

פכית פלפל שחור

1/4 כפית כורכום

מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה :

אם משתמשים בברוקולי וכרובית טריים לשטוף היטב להרתיח במשך 10

דקות בסיר עם מים ,לשפוך למסננת לקרר היטב לפורר במאסטר סלייסר

אם משתמשים בירקות קפואים להפשיר לסחוט היטב .

בקערה לערבב את פתיתי הברוקולי ופתיתי הכרובית להוסיף בצל ירוק קצוץ,

חופן פטרוזיליה קצוצה ,מלח ,פלפל שחור ,כורכום ,ביצים פירורי לחם לערבב

בעזרת כף לתערובת אחידה .

לחמם מן במחבת להכין קערה קטנה עם מים לטבול את הידיים להכין לביבות

להכניס לשמן החם לטגן עד שמזהיב משני הצדדים ,

מי שרוצה לאפות להניח נייר אפייה על תבנית לרסס בתרסיס שמן ,לסדר את

הלביבות לרסס מעל גם תרסיס שמן לאפות בחום 180 מעלות כ20 דקות הופכים

ואופים עוד 5 דקות .

לדף הרשומה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת