1111
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

פאי אגוזים

10/02/2017

לאוהבי האגוזים פאי מושלם ,בצק פריך וקריספי בתוספת אגוזים וטופי ,

כמובן שאפשר לשלב כמה סוגי אגוזים ,הכי חשוב שיהיו טריים ,ברגע

שהאגוזים לא טריים חבל על העבודה והמצרכים ,

מצרכים לבצק:

100 גרם חמאה

1 ביצה

1 כוס קמח

1/4 כוס סוכר

ללוש לבצק אחיד לעטוף בניילון נצמד להכניס לשעה למקרר

מילית אגוזים:

300 גרם אגוזי מלך קצוצים גס,כמובן אפשר אגוזי לוז או קשיו

100 גרם חמאה

1/3 כוס דבש

1/2 כוס סוכר חום

2 כפות שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

 בסיר להמיס על להבה בנונית חמאה סוכר להוסיף דבש ,שמנת מתוקה ,

לערבב כדקה עד לקרמל אחיד להסיר מהאש. להוסיף את האגוזים ולערבב.

לרדד את הבצק לעיגול גדול יותר מתבנית פאי 24 להניח את הבצק בתבנית להדק היטב,

לחתוך את השוליים לדקור עם מזלג ,

לאפות את הבצקבתנור בחום 180 מעלות כ20 דקות ,

מוצאים מהתנור שופכים את האגוזים אופים עוד 15 דקות מצננים היטב

חותכים חתיכות קטנות ומתענגים

לדף הרשומה

תבשיל קדרה גולש זנב טלב

03/02/2017

גולש נהדר ומחמם הפעם השתמשתי בזנב טלה שנותן טעם משובח לתבשיל ,עצמות הזנב

ומעט השומן משבחות את התבשיל ,רצוי לקנות טרי .

מצרכים :

5-6 חתיכות זנב טלה

4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות

4 גזרים חתוכים לחתיכות גדולות

2 בצלים גדולים קצוצים גס

4 שיני שום

1 עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כף אבקת מרק עוף

2 עלי דפנה

מעט קמח לקימוח הזנב .

אופן ההכנה :

בסיר כבד לצקת שמן לטגן את הבצל עד לשקיפות ,להוסיף שום לטגן מעט ,

לקמח את זנב הטלב במעט קמח ,להוסיף לסיר ,לטגן את הזנב ולהשחים משני הצדדים ,להוסיף את העגבנייה לערבב ,

להוסיף עלי דפנה 3 כוסות מים רותחים ,לסגור את המכסה לבשל כשעה ,לפתוח את הסיר ,להוסיף את יתרת התבלינים ,

את הגזר ותפוחי האדמה ,להביא לרתיחה אפשר בשלב הזה להעביר לתנור לשעתיים שלוש ,אפשר להמשיך לבשל על הגז

עד שהבשר רך והרוטב מצטמצם ..

לדף הרשומה

קציצות עוף מבושלות ברוטב נהדר

31/01/2017

קציצות עוף או כדורי עוף ברוטב נהדר סמיך וטעים ,אפשר לאכול

את הקציצות בתוך לחמנייה עם ירקות ,או ליד פירה ,פסטה ,אורז ,

פתיתים לצקת את הרוטב מעל מעדן ,ואפשר סתם ככה עם הרוטב

כדורי עוף ברטב שנחטפים

לקציצות :

1/2 קילו בשר עוף טחון

1 בצל מגורד

5 כפות פרורי לחם

1 כפית פלפל שחור

1/2 כפית מלח

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית אבקת מרק

1 כפית מיונז

מצרכים לרוטב :

קופסא בינונית רסק עגבניות  /250 גרם

1 כפית סוכר

3 שיני שום

1 כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף אבקת מרק עוף

2 עגבניות מגורדות

מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה :

לערבב בקערה את הבשר ,אבקת מרק ,פפריקה מתוקה ,פלפל שחור,מלח,

מיונז ,פרורי לחם לתערובת אחידה ,לכסות בניילון נצמד לשמור במקרר

הכנת הרוטב :

לצקת מעט שמן בסיר רחב לטגן מעט את השום ,להוסיף עגבניות ,רסק עגבניות ,כפית סוכר

,פלפל שחור,פפריקה מתוקה אבקת מרק עוף ,כ3 כוסות מים ,להביא לרתיחה לטעום תיבול ,

להוציא את הבשר מהמקרר ליצור כדורים להכניס לרוטב לבשל כחצי שעה .

לדף הרשומה

עוגת פרג בחושה

24/01/2017

 

עוגת פרג יש מי שאוהבים ויש מי שלא מסוגלים לטעום ,

אני אחת מאלה שאוהבים עוגות פרג בכל צורה ,להצלחת

העוגה ובכלל עוגות פרג לטעם עשיר יש להשתמש בפרג טרי

שנטחן במקום ,זה כל הסוד לטעם הנהדר של הפרג אם משתמשים

בפרג שעמד בשקית סגורה הרבה זמן הטעם יהיה בהתאם

עוגה בחושה קלה להכנה עסיסית וטעימה

מצרכים:

1 כוס קמח

1 כוס סוכר

1 כוס פרג טחון טרי

1 כוס קוקוס

1 אבקת אפיה

3 ביצים

1 כוס מיץ תפוזים

3/4 כוס שמן

1 כף תמצית וניל

אופן הכנה :

מכניסים לקערה קמח ,אבקת אפייה,סוכר ,פרג וקוקוס ,

מערבבים היטב ,

בקערה קטנה מערבבים את הביצים ,מוסיפים לתערובת היבשים

וממשיכים להוסיף מיץ תפוזים שמן ותמצית וניל מערבבים הכל

לתערובת אחידה ,מחלקים לשתי תבניות אינגליש קייק

אופים בחום כ40 דקות בחום 170 מעלות .

אפשר לצפות את העוגה בגאנש

לדף הרשומה

שבע שנים בלעדייך ילד שלי אהוב

17-1-2010-תאריך ארור ששינה את חיינו לעד

נגמרו לי המילים ילד שלי, הכאב חותך את הלב מכה בנשמה עד שקשה לנשום.
הזמן אינו מיטב ואינו מפחית בכאב, הפוך הוא, הכאב מתעצם הגעגוע מכה כל רגע המציאות קשה,

בלעדייך הלב שבור לרסיסים מחשבות שרצות בראש ולא נותנות מנוח,
כמה מר הוא האובדן, כמה קשה המסע בלעדייך אהוב שלי מחמל ליבי ,

חושבת עלייך על ההחצה הגדולה מה היית נותן לעולם הזה, כמה היית תורם ילד שלי ואיזה עולם טוב יותר הוא היה איתך,

עם הנתינה האין סופית עם ההקשבה העצות החכמות שלך והלב אוי ...הלב הגדול שלך כמה טוב אהבה והכלה הייתה בו לכולם בלי סוף קשה. הדרך בלעדייך אהוב זיכרונות אהבה חקוקים בלב , תמונות מרגעים ששיכים רק לנו שמורים בליבי לנצח איתי,

האור הגדול שלך יזרח לעד. מאורי שלי מיום שנולדת ידענו אור גדול הגיע אלינו כשמך כן אתה המאור הגדול שלנו לעד .
לנצח בליבי בכל שעל איתי מאור ליבי מאור עיני ילד קטן גדול שלי
אמא מתגעגעת עד אין קץ
17-1 היום המר ששינה לנו את החיים, היום שהשמיים רעדו ,וענן כבד כיסה את את האור ,היום שדפיקה חרישית נשמעה בדלת ושינתה את הכל ,ומשפט אחד שמהדהד בראש ''לא ישוב עוד לעולם''
בן 20 לנצח ילד מלאך אהוב

לדף הרשומה

חזה עוף מתובל צלוי בתנור

06/01/2017

לפעמים אני אוהבת ארוחות מהירות משביעות וטעימות שלא צריך להתעסק

יותר מדי זמן במטבח ,אחת מהמנות האהובות עלי ועל בעלי היא חזה העוף

בכל צורה ,אני נמנעת מלטגן את חזה העוף כשניצל מכמה סיבות ,הפיתרון

לצלות את החזה בתנור הוא פתרון נהדר,דיאטתי קל ,לא מלכלך והתוצאה מעולה ,

רק להשגיח לא ליבש .כמובן שעוד שיטה נהדרת היא לצרוב את החזה על הפלנצ'ה

החזה יוצא רך ועסיסי

מתכון לחזה עוף בתנור

מצרכים :

6 חזה עוף פרוס

כפית מלח

4 כפות צ'ילי מתוק

4 כפות שמן זית

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית פטרוזליה יבשה

1/2 כפית כוסברה יבשה

אופן ההכנה :

בקערה קטנה להניח את כל מרכיבי התיבול לערבב לתערובת אחידה ,

להכניס את החזה לקערה לערבב היטב שכל החזה יהיה עטוף בתבלינים ,

לכסות לשמור במקרר כשעה ,להוציא מהמקרר להניח את החזה על רשת

שמונחת על תבנית אפייה ,(לא הייתה רשת אז שיפדתי שיפודי עץ בתבנית חד פעמי

והנחתי עלהשיפודים את החזה)

לחמם תנור למצב גריל ,לאפות 5 דקות מכל צד .

להגיש בתוספת אורז,פסטה ,פירה ,ירקות צלויים ,

אנחנו אוהבים בתוספת סלט ירקות וטחינה .

 

לדף הרשומה

לביבות בטטה אפויות בתנור

30/12/2016

חג החנוכה לביבות סופגניות ספינג' הכל מטוגן וטעים מאוד ,

אני לא מחובבי הטיגונים ראשית בגלל הריח ,ושנית הקלוריות

הכנתי לביבות בטטה אפויות הנכדים מאוד אהבו וגם אנחנו המבוגרים ,

לביבות קלות להכנה ללא צורך בטיגון בטעם מושלם ,תוסיפי ליד מיטבל

של שמנת חמוצה ועירית קצוצה מעדן

מצרכים:

3 בטטות גדולות

1 בצל בנוני

2 ביצים

1/4 כוס פרורי לחם

3 כפות קוואקר

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

מעט טימין יבש  או טרי קצוץ דק

אופן ההכנה :

לקלוף את הבטטות לחתוך לקוביות ולבשל במים עד לריכוך ,לטגן את הבצל עם מעט שמן

עד לשקיפות .להעביר את הבטטות המבושלות  למסננת עד להורדת כל הנוזלים ,להעביר

 את הבטטות לקערה למעוך בעזרת מועך ירקות

להוסיף את הבצל המטוגן ,ביצים ,פרורי לחם, קוואקר ,מלח ופלפל שחור לערבב היטב ,

לסדר תבנית גדולה עם נייר אפייה לרסס מעט ספרי שמן ,בידיים רטובות לקחת חופן

מהתערובת ליצור לביבות להניח על נייר האפייה לאפות בחום 180 מעלות כ25 דקות

אפשר להפוך באמצע את הלביבות ,להגיש עם מטבל שמנת חמוצה ועירית קצוצה .

לדף הרשומה

שושני שמרים במילוי פסטו עגבניות מיובשות וגבינות

21/12/2016

אין כמו מאפה שמרים שיוצא חם מהתנור ביום חורפי ,

הצעה לארוחת ערב נהדרת ,שבלולי בצק שמרים במילוי ממרח פסטו וגבינות ,

וחלק בממרח עגבניות וגבינות מאפה ריחני שלא תפסיקו לאכול

לבצק :

4 כוסות קמח

30 ג`ר שמרים טריים או 11/2 כפות שמרים יבשים

1 כף סוכר

1 כף מלח

1 ביצה

11/2 כוסות מים פושרים

5 כפות שמן זית

מעט שמן לשימון הבצק

אופן ההכנה :

שמים בקערה גדולה את הקמח+שמרים+סוכר+מלח+ביצה+שמן.


מוסיפים את המים בהדרגה,תוך לישה,לשים עד לקבלת בצק רך ואחיד.


מורחים את הבצק במעט שמן,


מכסים במגבת ומניחים במקום חם עד שיכפיל את נפחו.


חובטים בבצק לשטחו,ולשים שוב בידיים משומנות.


מכסים במגבת ומשאירים לתפיחה שנייה.


לשים פעם נוספת והבצק מוכן למילוי.

מילוי פסטו :

חצי כוס צנוברים קלויים מעט

צרור בזיליקום שטוף ונקי רק עלים

1/4 כוס שמן זית

3 שיניי שום

1/4 כוס גבינת פרמז`ן מגורדת

1/2 כפית מלח

אופן ההכנה :

מכניסים את כל המצרכים פרט לשמן זית והגבינה למעבד מזון טוחנים בפולסים תוך כדי הוספת שמן הזית ,עד למרקם

הרצוי ,מוסיפים את הגבינה ומערבבים בשתי פולסים .

תוספת גבינות :

150 ג`ר גבינה בולגרית חתוכה או מפוררת

150 ג`ר גבינה צהובה מגורדת

אפשר להוסיף קשקאבל ,או כל גבינה קשה אחרת

לפזר על הפסטו .וועל ממרח העגבניות המיובשות

מילוי עגבניות מיובשות :

צנצנת קטנה של עגבניות מיובשות לטחון במג'מיקס למרקם שאוהבים

הכנת הרולדות:

מחלקים את הבצק ל3חלקים ,משמנים מעט את השיש פותחים כל חלק בעזרת הידיים למלבן,

ממלאים רולדה אחת בפסטו וגבינות ,

מגלגלים וחותכים לשושנים בעובי הרצוי  מניחים נייר אפייה בתבנית מניחים את השושנים מכסים במגבת ,

ממשיכים עם יתרת הבצק מורחים ממרח עגבניות מיובשות וגבינות ,

משאירים להתפיח עוד 1/2 שעה ,מורחים ביצה 

 אופים בחום 180 מעלות כ1/2שעה או עד שהשושנים זהובות .

לדף הרשומה

חמין מהיר גריסים עוף ותפוח אדמה

16/12/2016

בימים קרים תמיד מחפשים תבשילים שיחממו את הגוף וישביעו ,

אצלינו בבית לא חסידים של חמין כבד ,אבל לכזה חמין קליל ומהיר הכנה

יש קונים ,אין צורך להשאיר לילה שלם על הפלטה מספיק 3-4 שעות בתנור

ויש לכם יופי של חמין מזין בצבע נהדר שממלא את הבית בריח המוכר של חמין

שישב לילה שלם על הפלטה ,ממליצה להכין בסיר חשמלי יוצא נהדר,

חמין זריז של גריסים תפוח אדמה קולרבי ועוף

מצרכים :

4 תפוחי אדמה

2 בצלים גדולים

4 ביצים או כמספר הסועדים

4 חלקי עוף שקיים ירכיים

1 וחצי כוס גריסים

4 קולרבי

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

מלח

אבקת מרק עוף

אופן ההכנה :

שוטפים היטב את הגריסים ומסננים ,קוצצים את הבצל לקוביות מניחים בסיר

שטוח ורחב ומטגנים עד להזהבה קלה ,מוסיפים את חלקי העוף מתבלים מעט,ומשחימים משני

הצדדים ,מוסיפים את הגריסים ,את הקולרבי חותכים לרבעים ומוסיפים לסיר מסדרים

מעל את תפוחי האדמה והביצים ,מתבלים את יתרת התבלינים ,מוסיפים מים לכדי כיסוי ,

מביאים לרתיחה מבשלים על הגז כשחצי שעה ,מעבירים לתנור שחומם מראש 180 מעלות ,

כ3-4 שעות בודקים מדי פעם שיש נוזלים ,

זהו החמין מוכן הריח שמתפשט בבית נהדר וצבע החמין מקסים חום זהוב וטעים

 

 

לדף הרשומה

עוגיות מכונה בשקית זילוף

14/12/2016

עכשיו כשהחורף כבר כאן הכי כייף שיש בבית את העוגיות הנהדרות האלה ,

עוגיות מכונה ,הם פריכות מתקתקות עם שומשום או קוקוס ,הכי טעים לטבול

בתה החם ,אבל מה עושים כשאין מכונה מזלפים פשוט מכניסים את הבצק לשקית

זילוף ומזלפים ,עוגיות נהדרות ממליצה מאוד תמיד כייף שיש צינצנת עוגיות בבית

המתכון המקורי של דודו בן שמחון

חומרים:

1 ק"ג קמח רגיל

2 אבקת אפיה

2 סוכר וניל

¼ 1 כוסות סוכר

2 חפיסות מחמאה רכה

1/4 כוס שמן

1 כוס מיץ תפוזים

1/2 כוס קוקוס

 הכנה:

 להכניס את כל החומרים למיקסר ,לערבל בוו לישה,כדי שיהיה אפשר

לזלף את העוגיות הוספתי עוד 1/4 כוס שמן, אם הבצק לא מספיק רך להוסיף

מיץ תפוזים או שמן ,להעביר רבע מכמות הבצק לשקית זילוף עם צנטר פרח

לזלף על נייר אפייה שמונח על תבנית איזה צורה שרוצים במרווחים קטנים

לאפות ב-170 מעלות בתנור שחומם מראש.

 להוציא מיד שמזהיב

לדף הרשומה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת