1515
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

עוגת פירות יבשים עשירה לט''ו בשבט

31/01/2018

עוגה שהיא חגיגה של טעמים נהדרים של פירות יבשים ,חגיגה של צבעים ומרקמים ,

קצת קרנץ' מהאגוזים רכות ועסיסיות נהדרת מהפירות יבשים ביחד חגיגה אמיתית ,

לפרוס פרוסות דקות ולהנות ...עוגה מיוחדת לט''ו בשבט ..

חומרים לתבנית אינגליש קייק:

1/2 כוס קמח

1/3 כוס שמן

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתיה

1 ביצה גדולה

1/2 כפית קינמון

1/4 כוס צימוקים

1/2  כוס אגוזי מלך קצוצים

1/4 כוס שזיפים יבשים חתוכים לקוביות

1/4 כוס משמשים יבשים חתוכים לקוביות

1/4 כוס חמוציות

1 תפוח ירוק מקולף חתוך לקוביות

(אפשר להשתמש בתאנים ,תמרים ,אננס מיובש ,פאקנים )

 אופן ההכנה:

בקערה מקציפים ביצה שלמה עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ,מוסיפים בהדרגה

שמן וממשיכים להקציף עד לתערובת אחידה .מערבבים קמח עם אבקת אפיה וסודה

לשתייה ,מוסיפים לתערובת ,קמח ,קינמון ,קוביות תפוחים ,את תערובת הפירות היבשים ,

מוסיפים 1/2 מכמות האגוזים ומערבבים ,משמנים תבנית אינגליש קייק יוצקים את התערובת

ומפזרים מעל את יתרת האגוזים ,אופים בתנור מחומם ל170 מעלות כ40-45 דקות או עד

שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש ,

מצננים היטב לפני שפורסים מהעוגה .

לדף הרשומה

קינוח חם או קר אורז בחלב מתוק

דייסת אורז מתוקה ונעימה בפה ,ריז בחליב מהמטבח הסורי שאימי ז''ל נהגה

להכין, בקיץ נהגנו לאכול את הדייסה מקוררת היטב במקרר ,ובחורף חמה לוהטת

ישירות מהלהבה .בשני המצבים הדייסה נהדרת וטעימה מאוד פינוק מושלם לערבים

הקרים .

החומרים :

2 כוסות אורז עגול

3 כוסות מים

5-6 כוסות חלב

כמה טיפות של מי ורדים

3/4 כוס סוכר

לקישוט:

מעט קינמון

אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה :

 בסיר רחב לבשל את האורז עם המים להביא לרתיחה להנמיך את הלהבה ,

לבשל עד שהאורז מוכן והמים התאדו .

להוסיף את החלב ,סוכר ,ומי ורדים להביא לרתיחה ,להנמיך את הלהבה ,לערבב

מדי פעם עם כף עץ ,לבשל עד שהנוזלים מתאדים והאורז מבושל מאוד .

לצקת לקערות הגשה לזרות קינמון ואגוזים קצוצים .

לדף הרשומה

מרק עשיר גריסים ירקות ואיטריות

26/01/2018

מרק אין ארוחה טעימה יותר מצלחת מרק מחמם סמיך ועשיר

עם ירקות גריסים ובתוספת איטריות להסמכת המרק ,אצלינו המרק

משמש כארוחה מלאה ,צלחת גדושה במרק מחמם הכי טעים שיש ,

כמה שזה קל כולם יכולים להכין ,תכינו ותהינו

מצרכים:

2 גזרים

1 בצל גדול

3-4 גבעולי כרפס או סלרי

כמה עלי כרפס

3/4 כוס גריסים

2 חופנים איטריות דקות

1 כף אבקת מרק עוף

1 כפית פלפל שחור

1 כפית שטוחה כורכום

1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה

מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

לחתוך את הבצל הגזר והסלרי לקוביות קטנות ,

בסיר עמוק לשים את השמן, בצל,גזר ,גיבעוליכרפס ועלים ,לאדות כמה דקות ,

לצקת כליטר מים רותחים ,

להוסיף את הגריסים להביא לרתיחה ,לתבל,פפריקה מתוקה ,אבקת מרק ,כורכום ,פלפל

שחור ,לטעום תיבול ,להנמיך את הלהבה לבשל כ40 דקות ,להוסיף את האיטריות לבשל עוד

10 דקות ולהגיש .

אפשר להוסיף תפוח אדמה ,קישואים ,בטטה ,שורש סלרי ,שורש פיטרוזיליה ,כרישה ,תפוח אדמה

איזה ירק שבא לכם .תהנו

לדף הרשומה

פשטידת פסטה וגבינות ...

23/01/2018

הפשטידה הזאת כמו רוב הפשטידות שאני מכינה נולדה כשיש לי הרבה גבינות במקרר ואני מחפשת דרך

לנצל אותם וכשנשארות לי חצאי חבילות של פסטה,המאפה הזה יצא טעים מאוד וקל שבקלים להכנה ,

מבשלים מערבבים ואופים ,ארוחת צהריים או ערב מושלמים .

מצרכים:

1/2 חבילה פסטה בכל צורה אני עשיתי צינורות מעוגלים לבשל במים ולסנן

1 גביע קוטג`

1 גביע גבינה לבנה

1/2 קופסא שמנת מתוקה

1/2 כוס חלב

200 ג`ר גבינה מלוחה מפוררת

קופסא קטנה כדורי גבינת מוצרלה לחתוך לחצי

150 ג`ר גבינה צהובה

30 ג`ר חמאה

2 ביצים לערבב היטב

רוטב פיצה :

2 כפות רסק עגבניות

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית אורגנו

1 כפית סוכר

לערבב היטב

(אפשר להשתמש ב2 כפות רוטב לפיצה מוכן)

בקערה גדולה לערבב את הגבינות חוץ מהגבינה הצהובה והחמאה,להוסיף ביצים,שמנת מתוקה ,חלב ,רוטב

פיצה ,לערבב לתערובת אחידה להוסיף את הספגטי לערבב שכל הספגטי יצופה ברוטב ,להניח בתבנית

משומנת עמוקה ,לפזר מעל את הגבינה צהובה וקוביות קטנות של חמאה ,לאפות בחום בנוני גבוהה 180

מעלות כ40 דקות או עד שהמאפה מזהיב מלמעלה .

לדף הרשומה

עוגיות בעבע בתמר

17/01/2018

את עוגיות הבעבע אני זוכרת מילדות ,העוגיות היו נמכרות אצלינו בשוק

בכל פינה היה מגש גדול מאלומניום ועליהם הבעבע גדולים שטוחים וזהובים,

אהבתי מאוד את העוגיות ותמיד סיקרן אותי מה זה הטעם הנלווה אליהם ,

לימים הבנתי שזה תבלין החוויאג' לעוגות שנותן טעם וריח מיוחדים לעוגיות ,

אמנם בבית אמא לא נהגבה להכין את העוגיות אבל השכנה העירקית

שהיתה לנו והייתי חברה טובה של בתה דאגה תמיד לכבד אותי בעוגייה

הנהדרת ,היום אני מכינה ליתים בבית אוהבת את השילוב של הבצק הדק

במילוי הנהדר בניחוח משגע ,ידוע לי שהעירקים מכינים את העוגיות לפורים

מצרכים:

1/2 קילו קמח

1 כפית שמרים יבשים

1 ביצה

100 גרם חמאה או מחמאה רכה

4 כפות שמן

1 כפית תבלין חוויאג' לעוגיות

1 כוס מים פושרים

1/4 כוס סוכר

למילוי :

1 חבילה תמרים בוואקום או ממרח תמרים

מעט שמן

למריחה למעלה :

1 ביצה טרופה

שומשום לזרייה

אופן הכנה :

 לערבב את כל החומרים מלבד הקמח לאחר מכן להוסיף את הקמח בהדרגה עד לקבלת

בצק רך וגמיש  , להתפיח  כשעה עד הכפלת הנפח

את  חבילת תמרים בוואקום לשים בסיר  עם כפית קינמון וכפית שמן לערבב היטב

לחמם מעט תוך כדי ערבוב להגיע למרקם חלק

לחלק את הבצק לכדורים בערך 25 -30 כדורים לעשות כדור מכל בצק לפתוח עם היד למלא

בתמרים לסגור את הכדורים שהחיבור כלפי מטה ,לרדד את כל הכדורים לבצק דק בעזרת

מערוך ,לסדר בתבנית ,לחורר חורים בעזרת מזלג ,למרוח ביצה טרופה לזרות שומשום

לאפות בתנור חם 180 מעלות כ25 דקות עד שהבעבע מזהיבים

 

לדף הרשומה

רולדות בצק פילאס במילוי בשר...

12/01/2018

בורקס במילוי בשר תענוג מאז שהחלפתי את הבצק עלים לבצק פילאס אנחנו אוכלים ונהנים בלי הרבה ייסורי

מצפון ,בצק הפילאס הרבה יותר קליל וטעים לטעמינו מהבצק עלים ,אין הרבה התעסקות עם הבצק הוא מגיע

מרודד וכל שיש לעשות זה רק לפתוח ולמלא במילוי הרצוי ,אצלי מאוד אוהבים את מילוי הבשר ,הרולדות הן

אורחות קבועות בשולחן השישי .אני משתמשת בבצק של חברת מעדנות .

רולדות בצק פילאס ממולא בבשר

מצרכים:

 1 חבילה בצק פילאס מופשר לילה במקרר

1/2 קילו בשר בקר טחון

1בצל גדול  חתוך לקוביות קטנות

מלח,

1/2כפית פלפל שחור,

1/2 כפית כמון,

מעט בהרט

1 כפית אבקת מרק עוף

אופן הכנה :

 לטגן את הבצל ב4 כפות שמן להוסיף את הבשר לפורר טוב שלא יהיה גושים להוסיף את

 התבלינים  להמשיך לטגן עד  לצמצום הנוזלים

 להסיר מהאש לקרר

 להניח את הבצק על השיש לפתוח את הבצק כשהניילון לכיוון השיש,למלא בשר לחתוך

 את הגודל המתאים לסגור היטב ,להמשיך כך עם שאר הבצק והבשר .לחרוץ חריצים לאורך

הרולדות, למרוח ביצה ולפזר שומשום

  לאפות בחום 190 מעלות בערך 1/2 שעה

 

לדף הרשומה

מרק בשר תימני

08/01/2018

אין כמו מרק חם בימים גשומים אלה ,אני חובבת מרקים

ויש מרקים שמעודפים עלי כמו המרק בשר תימני ,יש מקום קטן

בכרם התימנים שמגישים את המרק הנהדר הזה חם מהביל וטעים מאוד ,

המרק שלי לא נופל בטעמו מהמרק האורגניל ,ממליצה מאוד להגיש עם

סחוג ,לחוח וחילבה .


מצרכים:

1/2ק''ג בשר כתף חתוך לקוביות ,

1 בצל גדול

4 תפוחי אדמה

2-3 שיני שום

צרור קטן כוסברה

צרור קטן פיטרוזיליה

1וחצי כפות  חוויאג' למרק

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה מתוקה

1 קופסא רסק עגבניות קטנה

2 כפות אבקת מרק בשר

2 עגבנייה מגורדת

אופן ההכנה :

בסיר גדול שמים מעט שמן קוצצים את הבצל ומטגנים מעט ,

מוסייפים את שיני השום מטגנים ,מוסיפים את הבשר מאדים מעט מוסיפים

1 ליטר מים מביאים לרתיחה ,מוסיפים את העגבניות המגורדות ,ומתבלים

בכל התבלינים ורסק עגבניות,מוסיפים צרור קטן של כוסברה ופיטרוזליה ,מבשלים את המרק

על אש נמוכה בינונית כשעה וחצי ,מוסיפים תפוחי אדמה חתוכים לרבעים ,מבשלים

עוד שעה ,מגישים עם לחוח חילבה וסחוג .

לדף הרשומה

מעורב חזה עוף ופרגיות ...

05/01/2018

ארוחה קלילה ,מהירה להכנה ,טעימה מאוד והכי חשוב נחטפת במהירות רצוי להכין כמות גדולה .

בתוך פיתה עם חומוס טחינה וסלט ,לגלגל בטורטיה עם מתבל ,או סתם בצלחת עם סלט גדול טעים טעים .

מצרכים :

8 חזה עוף חתוך לרצועות

6 חתיכות פרגיות חתוכות לרצועות

4 בצלים גדולים פרוסים לרצועו ארוכות

מעט שמן

מלח

פלפל שחור גרוס 

כפית שטוחה פפריקה מתוקה

רבע כפית ראס אל חנות (אפשר בהרט במקום,או תבלין לשוארמה)

אופן ההכנה:

במחבת גדולה לחמם מעט שמן להוסיף את הבצל לטגן עד להזהבה ,להוסיף את רצועות חזה העוף והפרגיות

לערבב היטב עם כף עץ ,לטגן היטב עד שמזהיב ,להוסיף את התבלינים לערבב להמשיך לטגן כ10 דקות .

כמובן שאפשר להוסיף גם כבדי עוף ,לבבות ,שוארמה הודו הכל הולך .

מגולגל בטורטיה ...

לדף הרשומה

סלט חצילים וגמבות....

01/01/2018

חצילים ,אני נמנית עם האנשים שחובבי חצילים אוהבת אותם בכל צורה ,בבישול ,בסלטים ,שרופים על אש

גלויה הכל הולך ,מבושלים בתבשיל נהדר עם בשר ,חריפים ,חמוצים ,

הנה סלט חצילים משגע בטעם ובצבעים .

מצרכים:

2 חצילים בנוניים

4 גמבות אדומות

1 פלפל ירוק חריף

5 שני שום קצוצות דק

מעט שמן קנולה

1/2 כפית מלח

(אפשר למי שאוהב מיץ מחצי לימון)

אופן ההכנה:

לקלות את החצילים על האש עד שיתרככו .בנתיים להכניס את הגמבות והפלפל חריף לתנור חם מאוד על

גריל עליון .כשהחצילים מוכנים לקלף וקצוץ דק ,לקלף את הגמבות והפלפל חריף לקצוץ דק ,לערבב עם

החצילים ,להוסיף את שיני השום ,מלח ,ושמן ,לערבב ,להכין לחם טרי ולהתענג

לדף הרשומה

קציצות קבב מבושלות

25/12/2017

יש מאכל אחד שמכינים תמיד והוא אהוב על הילדים והמבוגרים ,

לא חשוב איך תכינו מטוגן ,על האש ,צלוי בתנור ,מבושל ברוטב

תמיד הקציצות יחטפן ,כולם אוהבים אבל הקציצה צריכה להיות

רכה ומתובלת היטב ,הנה מתכון לקציצות קבב נהדרות שנשארות רכות ועסיסיות

גם אם צריך לחמם שוב ,אפשר להכין רק מבשר בקר טחון .

מצרכים:

1/2 קילו בשר בקר טחון

1/2 קילו בשר עוף טחון

1 בצל גדול מגורד

צרור פיטרוזליה

2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות היטב

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כף אבקת מרק עוף

1/2 כפית כמון או בהרט

אופן ההכנה :

לסיר בקערה את שני סוגי הבשר ללוש היטב ,להוסיף את הלחם ,

בצל ,פיטרוזיליה ,מלח ,פלפל ,כמון או בהרט ,אבקת מרק עוף ,

ללוש לתערובת אחידה ,ליצור בידיים רטובות קבבים להניח במגש ,

לחמם כ1/4 כוס שמן בסיר גדול שטוח ,להניח את הקציצות לטגן משני הצדדים

חצי טיגון ,הקציצות לא צריכות להיות מוכנות מבפנים רק מעט זהובות בחוץ ,

להניח את הקציצות בצלחת ,באותו הסיר לא לשטוף לצקת 1 כוס מים רותחים ,

מעט מלח ,פלפל שחור ,לסדר את הקבב בסיר לבשל על אש בינונית כחצי שעה

מדי פעם להרטיב את הקציצות ברוטב ,לבשל עד שהרוטב כמעט ומתאדה ,

להגיש עם סלט קבבים רכים אווריריים ומאוד טעימים .

 

לדף הרשומה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת