1515
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

עוגת שוקולד פאדג'

23/11/2017

תמיד עוגת שוקולד אהובה יש לי לא מעט מתכונים של עוגות שוקולד

את העוגת שוקולד הזאת אני אוהבת במיוחד בגלל המרקם הנהדר ,

החלק העליון פריך ומתפורר מזכיר מעט את הבראוניז ובפנים העוגה עסיסית

ורכה ,והטעם נפלא ,עם מעט עבודה תצא גם לכם עוגה נהדרת ,לדעתי לא צריך

לצפות את העוגה כל היופי שלה הוא הפשטות

מצרכים:

200 גרם חמאה רכה

200 גרם שוקולד מריר

6 ביצים

3/4 כוס סוכר

1 ורבע כוס קמח

מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה :

מניחים את השוקולד בכלי קטן ממיסים במיקרו כדקה עם הפסקה ,

מערבבים עד שהשוקולד נמס מניחים בצד שיתקרר.

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה עם חצי מכמות הסוכר עד שמתקבל

קרם אוורירי ,מפרידים את הביצים ,מוסיפים את החלמונים לחמאה ומקציפים עד

שכל החלמונים נבלעים בקרם ,מוסיפים את הקמח והשוקולד המומס מערבבים היטב

לתערובת אחידה וחלקה .בקערה נוספת מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר

עד לקצף יציב ,מוסיפים חצי מכמות קצף החלבונים לקרם השוקולד ומקפלים בעדינות

מוסיפים את יתרת הקצף ומקפלים לתערובת חלקה

 משמנים תבנית עגולה בקור 24 יוצקים את התערובת לתבנית ,

אופים בחום 175 מעלות כ40 דקות, לקרר ולפזר אבקת סוכר

 

 

לדף הרשומה

מלחמה בתאונות הדרכים ממבט אישי כואב

                                                           

                     לזכרו של בני החייל מאור כהן קדוש

היום חל יום הבטיחות בדרכים ,בעקבות זאת כותבת ממבט אישי

על תאונת הדרכים בה איבד בני הקטן את חייו .crying

רשומה קשה וכואבת בלב ,געגועים עזים לבני הקטן מאור שנקטף בטרם עת ,

מאז התאונה דבר לא השתנה בכביש 232 בדרום הארץ כביש שבו נוסעות

המון משאיות ,חיילים לרוב שכן לצידי הדרך ישנו בסיס גדול שבו שירת בני ,

וכן תושבי קיבוצי האזור ,אילו רק היו מרחיבים את הכביש ,עושים מסלול למשאיות ,

ומסלול לרכב פרטי תמרורים ,ועונשים כבדים יותר הרבה תאונות היות נמנעות

וחיי אדם היו נצלים .מאור ישב ליד הנהג אל תגידו לי זה לא יקרה

הפוסט נכתב לפני שלוש שנים ורלוונטי גם להיום

איבדתי את בני החייל בתאונת דרכים טרגית ומיותרת כשעשה את דרכו

לבסיס בו שרת לפני 3 שנים, אתמול נערך ערב ``המלחמה בתאונות הדרכים``

בבסיס בו שרת מאור. ואני ומשפחתי הוזמנו לקחת חלק ולשאת דברים ,החשש

היה גדול אבל הרצון להשמיע את סיפורו של מאור גבר על החשש  והמתח הרב

,בעלי החליט שהוא יישא דברים בערב המכובד,מרגע שעלה בעלי לבמה שררה

דממה ,אולם מלא מפה לפה ודממה מוחלטת,כולם ישבו והקשיבו לדברים ,קצינים

בכירים,וחיילים טריים שרק יתגייסו,תמונתו של מאור הוצגה מאחורי הבמה על

מסך גדול,והלב החסיר פעימה ,כאב חד בחזה, הקושי היה גדול ,אבל הרצון

לספר על מאור ועל התאונה המיותרת ,איך בשניות חלומות מתנפצים

,ולמשפחה שלמה החיים משתנים. בקשנו להחדיר ולו במעט את הערך העליון של

החיים ואיך בשניות הם  עלולים להסתיים .מצרפת כמה משפטים מהדברים

שהקריא בעלי.

מאור תכנן לחתום קבע ולהמשיך עוד במסגרת הצבאית .וכמובן לטייל לאחר הצבא ,אמנם חלומות לחוד ומציאות אכזרית לחוד.

כמדי יום ראשון גם באותו יום ראשון עשה מאור את דרכו לבסיס . מאור וחברו הטוב מהבסיס פגשו את קארין בצומת סעד ומשם הגיע נגד מהבסיס לאסוף אותם עם רכבו הפרטי.

אני זוכר שבכל פעם שהסעתי את מאור לבסיס הוא הזהיר אותי מכביש 232 , אבא הכביש הזה מסוכן יש רק נתיב לכל כיוון סע לאט.

בין צומת סעד לבסיס רעים סטה לפתע הרכב עקב כשל טכני בגלגל לנתיב הנגדי, ובזמן הניסיון לחזור לנתיב הסתחרר הרכב ,רכב שהגיע מהנתיב הנגדי התנגש בעוצמה רבה בצידו הימני של הרכב .מאור שישב ליד הנהג נהרג במקום ואיתו נהרגה חברתו הטובה החיילת קארין שיטרית.

חיים צעירים נגדעו ברגע אחד ,חלומות התנפצו בשנייה ,אין עתיד ואין המשכיות, לא קריירה צבאית ,לא הטיול הגדול שמאור כל כך חלם עליו לאחר השרות ותכנן עם חברו הטוב ,לא עוד.

לא נעמוד בפניכם ונאמר שמאור מת מוות מיותר שכן כל מוות הוא מיותר. אך את רבות מתאונות הדרכים ניתן היה למנוע.

אנו עומדים בפניכם כמי שאיבדו את היקר להם מכל ומפצירים בכם סעו כחוק. לא, סעו יותר זהיר מהחוק קחו אחריות על חייכם ועל חיי מי שנוסע אתכם ברכב,  וחשבו על המשפחה שמחכה לכם בבית .

צייתו לחוקי התנועה ,סעו בזהירות ובחוכמה, שימרו מרחק, צאו קצת יותר מוקדם לנסיעה כדי שלא תמהרו, על תתעסקו בנהיגה בדברים אחרים אלה רק בכביש. תשנו מספיק וכמובן  אל תשתו.``

הרכב לאחר התאונה.....;(

לדף הרשומה

רולדת שוקולד במילוי קרם וניל בציפוי שוקולד

17/11/2017

רולדה נוסטלגית שתמיד מתקבלת בברכה,עשירה במילוי קרם שמנת ופודניג,ומצופה בקרם שוקולד מבריק

וטעים ,למכורים מבינכם לשוקולד זהירות הרולדה ממכרת מאוד ...זכרון ילדות ...מתכון לשתי אפשריות מילוי ,

מילוי קרם שוקולד ומילוי קרם וניל .

לרולדה:

 4 ביצים

 3/4 כוס סוכר,

 2 כפות שמן,

חצי כוס קמח תופח,(בפסח להשתמש בקמח תופח לפסח)

כפית תמצית וניל,

2 כפות אבקת קקאו משובחת

 לקרם:

 1 מיכל של שמנת מתוקה ,

כוס חלב,

1 אינסטנט פודינג שוקולד בלגי

קרם וניל אפשרות 2:

1שמנת מתוקה

1 כוס חלב

1 פודינג וניל

 לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר+150 גרם שמנת מתוקה

 ההכנה:

 מחממים תנור ל- 180 מעלות

מפרידים את הביצים ,מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב,מוסיפים חלמונים מערבבים היטב ,

מוסיפים שמן ,וניל ,קמח וקקאו.

מניחים בתבנית נייר אפיה משמנים היטב יוצקים את הבלילה בתבנית אופים כ-10 דקות .

 כשהעוגה אפויה מסירים אותה בעדינות עם נייר האפייה מהתבנית ומגלגלים אותה יחד עם הנייר בעדינות.

משאירים אותה מגולגלת ומכסים במגבת, לאחר שהעוגה הצטננה פותחים אותה בעדינות ומסירים את הנייר.

קרם שוקולד:

מקציפים שמנת מתוקה עם 1 כוס חלב ופודינג שוקולד בלגי לקרם עשיר ,

 פותחים  את הרולדה ובעדינות מורחים את הקרם שהכנו ומגלגלים אותה שוב לסגירה, מצפים אותה בקרם .

מחממים את השמנת עד לרתיחה מוסיפים את השוקולד מערבבים עד לקבלת קרם אחיד , מצננים היטב ומורחים על הרולדה באופן אחיד.

זיגוג שוקולד לבן:

50 גרם שוקולד לבן

להמיס להכניס לשקית או בעזרת כפית לזגג על העוגה.

 

 

 

לדף הרשומה

מגולגלות מקמח כוסמין מלא

06/11/2017

אצלינו בבית יש טקס קבוע כל ערב אני ובעלי שותים לנו את קפה הפוך

וחובה שיהיה מתוק משהו ליד ,הפעם הכנתי את מגולגלות עם קמח כוסמין ,

רידדתי את הבצק דק מלאתי בתמרים קינמון ואגוזים וחלק בממרח שוקולד

ושומשום ,יצא בצק קריספי להפלא וטעים טעים ,לדעתי אני מאמצת את הבצק

הזה עם הקמח כוסמין ,בעלי אהב מאוד ואני ממליצה לכם להכין לפחות פעם

אחת מגולגלות נהדרות

מצרכים :

3 וחצי כוסות קמח כוסמין מלא

250 גרם חמאה רכה

1 שקית אבקת אפייה

1 שקית סוכר וניל

1/2 כוס מים

למילוי:

ממרח תמרים

ממרח שוקולד

100 גרם אגוזים קצוצים דק

1/2 כוס שומשום

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר נכניס את קמח הכוסמין ,אבקת אפייה ,סוכר וניל ,

חמאה רכה ,ומים ללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש ,אם הבצק יבש מידי אפשר להוסיף עוד קצת מים

לחלק את הבצק ל4 כדורים ,לרדד כל כדור לבצק דק למלא בממרח תמרים קינמון ואגוזים ,

אפשר למלא בממרח שוקולד ושומשום ,לגלגל לרולדה צמודה ,לסמן את הרולדה למנות,

ולחתוך עד הסוף ככה שמתקבלות עוגיות בודדות ,לאפות בתנור בחום 180 מעלות

כ25 -30 דקות ,לצנן היטב לפזר אבקת סוכר

 

לדף הרשומה

קציצות של פעם מבית אמא

30/10/2017

קציצות נהדרות שמחזירות אותי לילדות ,שמנמנות עגולות ועסיסיות , אימי ז``ל הייתה מוסיפה לתערובת הבשר

 שתי פרוסות לחם שהושרו במים ולאחר מכן נסחטו  ופוררו, הקציצות יוצאות אויריות עם טעם נהדר ,ממליצה .

מצרכים:


1ק``ג בשר בקר טחון


1 ביצה


2 פרוסות עבות של לחם להשרות במים 10 דקות


מלח,

פלפל שחור ,

כמון

1 כף אבקת מרק עוף

צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה


1 בצל גדול קצוץ דק

אופן ההכנה :

לסחוט היטב את הלחם לפורר ,להכניס את הבשר לקערה להוסיף את כל

המצרכים והתבלינים לערבב היטב ,לכסות את הקערה ,לשמור במקרר

כשעה,ליצור קציצות בידיים רטובות,לטגן בשמן עד להזהבה .

 

 

לדף הרשומה

עוגת תפוחים ואגוזים בחושה

23/10/2017

עוגת תפוחים בחושה שלוקח בדיוק 10 דקות להכין כולל לחתוך את התפוחים ,

מערבבים את כל המצרכים בקערה ,אין צורך להפריד ולהקציף ביצים רק לערבב,

ובנוסף העוגה פרווה ויוצאת רכה ועסיסית עם קרנצ'יות של האגוזים וריח הקינמון ,

עוגה שמתאימה לראש השנה לשבירת הצום ולכל השנה

מתחילים בעבודה

המצרכים:

3 ביצים

1 כוס קמח

1/2 שקית אבקת אפייה

1 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

1 כפית קינמון

½ כוס שמן

3/4 כוס אגוזים קצוצים

3 תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות בנוניות

אופן ההכנה:

 לתוך קערה מכניסים ביצים שמן וסוכר ומערבבים היטב

בקערה נפרדת מערבבים קמח אפיה וקינמון ,מוסיפים לקערה

עם הביצים מערבבים עד לקבלת בלילה אחידה מוסיפים את התפוחים

והאגוזים מערבבים ,

יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת קוטר 24

 אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 40 דקות.

אחרי צינון העוגה בוזקים מעל  אבקת סוכר.

 

 

לדף הרשומה

במיה ברוטב עגבניות חמוץ מתוק

18/10/2017

 השבוע באחד הימים כשהייתי בסידורים נכנסתי לקצב השכונתי וראיתי במקררים

במיה קפואה נהדרת קטנה קטנה ומשובחת ,לא התאפקתי קניתי ,

הגעתי הביתה ומיד הכנתי לי מנה מנחת של המעדן הזה.סיר במיה מזכיר לי תמיד את אימי ז''ל

 אני זוכרת שהייתה מכינה במיה  עם פרוסות בשר ,בדרך כלל בלי רק במיה

עגבניות ורוטב סמיך חמוץ מתוק .כילדה סלדתי מהירק המיירר הזה ונמנעתי לאכול אותו.

כשגדלתי ונפתחתי יותר לטעמים ומרקמים אהבתי את הבמיה לצד אורז לבן ככה כמו שהיא

רק במיה עם רוטב על אורז ,כשהגעגועים פורצים אני מכינה לי מנה של במיה שאפשר היום

להשיג כל השנה במקרר הקפואים ,

 מתכון:

1/2 קילו במיה טרייה נקייה (או חבילה במיה קפואה )

2 עגבניות אדומות בשלות ומגורדות

4 שיני שום כתושות

2 כפות גדושות רסק עגבניות

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית סוכר

1 כפית פלפל שחור טחון

1 כף אבקת מרק עוף

1/2 כפית מלח לימון

מעט שמן

1 כוס מים רותחים

אופן ההכנה :

אם משתמשים בבמיה טרייה מנקים את הגבעול מסביב ,בזהירות לא לפצוע את הבמיה שלא יצא הריר ,

מניחים במסננת ושוטפים היטב ,מייבשים את הבמיה ,בסיר מניחים שמן מטגנים את הבמיה עד להזהבה קלה

מוציאים ושומרים בצד .

במיה קפואה מפשירים מייבשים היטב במגבת ומטגנים מעט כמו במיה יבשה .

הכנת הרוטב :

בסיר שטוח מחממים מעט שמן מטגנים קלות את השום מוסיפים עגבניות מגורדות מאדים מספר דקות ,מוסיפים

את הרסק וממשיכים לערבב ,יוצקים את המים ,מתבלים חוץ מהמלח לימון ,מביאים לרתיחה ,מוסיפים את הבמיה ,

הטרייה או הקפואה ,ממתינים שהרוטב יגיע שוב לרתיחה ,מעבירים ללהבה נמוכה ,מכסים במכסה מבשלים כ1/2 שעה ,

מוסיפים את המלח לימון מבשלים עוד 10 דקות ,מגישים לצד אורז לבן .

לדף הרשומה

עוגת טורט נהדרת

03/10/2017

עוגת טורט תפוזים נהדרת שתמיד כייף שיש בבית ,

מתאימה לכל שעות היום ,קלה נימוחה אוורירית,גבוהה,

יכולה בקלות להפוך לעוגה מרשימה וחגיגית בתוספת קרם

וניל עם תותים מעל ,או קרם שוקולד .

עוגה שמזכירה בית חם .

מצרכים:

6 ביצים

2 כוסות קמח

1 וחצי כוסות סוכר

1 שקית אבקת אפייה

1 שקית סוכר וניל

3/4 כוס שמן

1 כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה :

להפריד ביצים ,להקציף את החלבונים עם סוכר וניל וסוכר להוסיף

בהדרגה עד לקבלת קצף יציב ,

בקערה קטנה לערבב קמח עם אבקת אפייה ,

בקערה עם החלמונים מוסיפים את השמן ,מיץ תפוזים ,

קמח ואבקת אפייה מערבבים היטב לתערובת אחידה ,

מוסיפים את קצף החלבונים ומערבבים היטב ,

יוצקים לתבנית בקוטר 26 ,או סיר פלא ,

אופים בחום 175 מעלות כ35-40 דקות

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

כדורי תמרים ואגוזים...

28/09/2017

כדורים ממכרים ,מלאים בכל טוב הילדים מתפעלים והגדולים לא נשארים אדישים ,אני ממליצה לא לוותר על

העוגיות לוטוס הטעם שלהם מוסיף המון ומשדרג את הכדורים .אפשר לשחק בתוספת כיד הדמיון ,אגוזים ,

שקדים,טחינה גולמית ,סילאן משמשים כחומר מדביק וטעם של חלבה ,מי שלא רוצה להשתמש בטחינה

אפשר להמיס 40 ג`ר חמאה ולערבב .

כדורי תמרים אגוזים .

300 ג`ר תמרים ללא חרצנים (אפשר להשתמש בחבילה תמרים בוואקום)

חבילה עוגיות לוטוס טחונות או ביסקוויט פתי בר רגיל

5 כפות סילאן

250 ג``ר אגוזים קצוצים

 1/4 כוס טחינה גולמית

1/2 כפית קינמון

אופן ההכנה :

 לטחון מעט את התמרים במעבד מזון להוסיף את יתרת החומרים ,ללוש ביד

לתערובת אחידה פחות או יותר .ליצור כדורים לגלגל בקוקוס ,אגוזים ,שקדים ,פיסטוק .

 

לדף הרשומה

עוגת דבש וסילאן

28/09/2017

עוגה קלה להכנה והתוצאה נהדרת עוגה רכה עסיסית

וטעימה כל כך אני מכינה אותה במשך השנה לאוו דווקא

לראש השנה ,עוגה שמתאימה לקפה של אחר הצהריים ,

כל פעם בשילוב אחר פעם אגוזים פעם שקדים ,מעולה

שתי דקות הכנה תופתעו מהטעם

מצרכים:

4 ביצים

4 כפות סוכר

1/2 כוס סילאן

1/2 כוס דבש

1 כוס קוקוס

1 כוס קמח

1 אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

תמצית וניל

מעט קינמון

1/2 כוס שמן

1 כוס מים רותחים

לפזר על העוגה :

50 ג`ר אגוזים קצוצים/50 גרם שקדים מולבנים

אופן הכנה :

בקערה בנונית להכניס ביצים סוכר לערבב היטב להוסיף  את יתרת המצרכים מלבד המים

לערבב היטב עד לתערובת אחידה להוסיף את המים לערבב.לצקת לשתי תבניות אינגליש קייק ,

או תבנית מלבנית בינונית , ,לאפות בחום 180 מעלות

כ5 דקות לפתוח את התנור לפזר את השקדים או האגוזים בצורה אחידה להמשיך לאפות

כ35-40 דקות עד שהעוגות מוכנות לבדוק עם קיסם .

 

לדף הרשומה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת