1313
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קציצות ערוק מהמטבח העירקי

14/07/2017

את קציצות הערוק הכרתי כשהייתי ילדה חברתי הטובה הייתה עירקית ובכל

שבת בבוקר היינו עושות עסקת חליפין היא הייתה מביאה לי פיתה עם ערוק חצילים מטוגנים

סלט קצוץ דק ועמבה ואני הייתי מביאה לה בורקס חם שאימי ז''ל הייתה מכינה כל שבת

בבוקר ,טעם הקציצות נהדר ותמיד כשנשאר לי בשר טחון אני מכינה את הקציצות ,אפשר

גם לאפות את הקציצות  יוצא נהדר ,ומי שרוצה אפשר להשתמש בחזה עוף טחון

אני מגישה עם סלט קצוץ דק ,טחינה ,פטרוזלייה טרייה ועמבה כמובן

מצרכים :

1/2 קילו בשר טחון

2 תפוח אדמה

3 ביצים

2 בצלים יבשים מגורדים

1 צרור פיטרוזליה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/4 כפית בהרט

3-4 כפות פרורי לחם

אופן ההכנה :

מבשלים את תפוחי האדמה חצי בישול מקלפים מקררים ומגרדים בפומפייה עבה

לתוך קערה בנונית ,קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים לקערה ,,מוסיפים את הבשר טחון

ביצים ,מלח ,פלפל שחור ,בהרט ,3-4 כפות פירורי לחם מערבבים היטב ,התערובת צריכה

להיות דלילה מעט ,מחממים שמן במחבת ,יוצקים בעזרת שתי כפות מהתערובות משטחים

מעט את הקציצות בעזרת גב הכף מטגנים עד להזהבה משני הצדדים  

מהכמות הזאת יוצאות בערך 25 -30 קציצות תלוי בגודל

לדף הרשומה

יום הולדת 28

9-7 יום הולדת 28 איך חוגגים לילד שאיננו
בן 20 לנצח תישאר מלאך אהוב שלי ,
לא עוגה ,לא פרחים ,רק נרות נשמה
הלב בוכה מגעגועים אלייך מאורי מאור עיניי

blushcryingblushcrying

לדף הרשומה

עוגה בחושה בשני צבעים

06/07/2017

אנחנו מאוד אוהבים עוגת שיש יש לי מתכון שמלווה אותי עשרות שנים

מוצלח קליל וטעים מאוד ולכל מפגש משפחתי מבקשים ממני להכין את העוגה ,

הפעם נתקלתי בתמונה של עוגה בחושה וזה נראה כל כך טוב וכשקראתי למי שייך

המתכון ידעתי שאין נפילות אפשר להכין בעיניים עצומות ,פסקל פרץ רובין המוכשרת

בכל תחומי האפייה והבישול ,הכנתי את העוגה המרקם רך ונימוח והטעם משגע ,נכון

העוגה חלבית אבל שווה כל ביס ממליצה מאוד ,הטעות היחידה שחילקתי את הבלילה לשלוש תבניות

אינגליש קייק במקום לשתיים העוגות יצאו נהדרות מעט נמוכות

ברשותה של פסקל הנהדרת מצרפת את המתכון

מצרכים:

200 גר חמאה רכה

1/2 1 כוסות סוכר

2 שקיות סוכר וניל

3 ביצים

3 כוסות קמח תופח מאליו מנופה

1 גביע יוגורט

2 כפות חלב

2 כפות אבקת קקאו

3 כפות חלב או מים

 

אופן הכנה :

מערבלים את החמאה במערבל חשמלי, במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר

וסוכר הווניל מערבלים שתיים שלוש דקות ומוסיפים בהדרגה את הביצים. מקציפים לתערובת קלילה וחלקה.

מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח, היוגורט ו2 כפות חלב. יוצקים אל התבנית מחצית מהבלילה.

בקערית מערבבים את אבקת הקקאו ו -3 כפות חלב, ומוסיפים למחצית הבלילה הנותרת ומערבבים היטב.

יוצקים את הבלילה הכהה על הבלילה הבהירה שבתבנית.

נוטלים כף או שיפוד, דוחסים לבלילה ויוצרים צורת שמונה  – 8 בבלילה, כך מקבלים מראה של שיש בעת פריסת העוגה.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 170- 180 מעלות צ' כ-45-50 דקות ומניחים להצטנן על רשת ברזל.

החומרים לסיר פלא (בקוטר 24 ס"מ) או 2 תבניות כיכר-(אינגליש קייק)  משומנת ומקומחת

קישור לבלוג של פסקל פרץ -רובין ולמתכון ♥

http://www.pascalpr.co.il/14270/

 

 

 

 

לדף הרשומה

קציצות עדשים מהמטבח ההודי

23/06/2017

את הקציצות האלה טעמתי פעם ראשונה אצל חברה שמישהי הכינה עבורה ,

הקציצות קרנצ'יות ומעט חריפות טעימות מאוד ,הכי אהבתי שבעלי מאוד אהב

את הקציצות והחלטתי להפתיע אותו ,את המתכון מצאתי באינטרנט ,

לצערי לא היו לי עלי קארי אז לא הוספתי אני יודעת שהעלים מוסיפים את רוב

הטעם אבל גם ללא העלים יצאו קציצות נהדרות קרנציות וטעימות מאוד

מצרפת את המתכון שלקחתי מהאינטרנט

מהכמות המצויינת יוצאות בערך 30 קציצות הכי טעים לאכול אותם חמות

 חומרים :

3 כוסות עדשים אדומות (להשרות את העדשים לפחות 20 דקות)

 

2 בצלים בינוניים קצוצים דק.

16 גבעולי עלי קארי קצוצים דק (להשיג בחנויות התבלינים)

2 פלפלים ירוקים קצוצים דק

תבלינים:

כף מלח

כף זנגוויל (ג'ינג'ר) טחון

2 כפות חומץ

אופן ההכנה:

1.טוחנים את העדשים בטוחן קפה טחינה גסה (סיבוב אחד בלבד).

2.את החומרים הקצוצים מערבבים ביד עם מעט מלח.

3.מוסיפים לעדשים הטחונים גס את התערובת הקצוצה והתבלינים. מערבבים.

4.טועמים ומתקנים תיבול.

5.יוצרים קציצות דקות ומטגנים בשמן עמוק

לדף הרשומה

טרבדוס עוגיות מהמטבח הטורקי

16/06/2017

את העוגיות האלה דודתי הייתה מכינה טעמן והמרקם הפריך הנהדר

שלהם אני לא שוכחת ,עוגיות קטנטנות שמזכירות בורקיטס ממולאות

באגוזים סוכר וקינמון אפויות וטבולת בסירופ מתוק ונהדר ,

את העוגיות שומרים בכלי סגור מחוץ למקרר טעמם משתבח למחרת היום

הכנתי את העוגיות מספר פעמים את המתכון קבלתי מחברה טובה טורקיה

מתכון מעולה וקל מאוד להכנה ,זהירות ממכר

מכמות הבצק יוצאות בערך 45 עוגיות

מצרכים לבצק :

1/2 כוס שמן

100 גרם מרגרינה

3 כוסות קמח

1/2 שקית אבקת אפייה

1 שקית סוכר וניל

1/4 כוס מים

מצרכים למילוי :

300 גרם אגוזים קצוצים דק

2 כפיות קינמון

2 כפות שומשום

2 כפות סוכר

מצרכים לסירופ:

2 כוסות סוכר

1 וחצי כוסות מים

מעט מיץ לימון

אופן ההכנה :

להניח את כל מצרכי הבצק בקערת המיקסר

בעזרת וו לישה ללוש היטב עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה

לרדד את הבצק על משטח עבודה לקרוץ עיגולים למלא באגוזים

לסגור לחצי לצורת סהר ,להניח נייר אפייה בתבנית לסדר את העוגית

לאפות בחום 180 מעלות כ20-25 דקות עד שהעוגיות מזהיבות ,להוציא

מהתנור לקרר ,

בסיר בנוני לבשל מים סוכר עד לקבלת סירופ כ10 דקות להוסיף את מיץ הלימון

להסיר מהאש ,

לטבול את העוגיות בסירופ משני הצדדים כדקה עד שיהיו ספוגות בסירופ ,

אפשר לשפוך את הסירופ הנותר על העוגיות ,לשמור בכלי סגור

מחוץ למקרר .

 

לדף הרשומה

עוגת משמש בחושה מהירה

13/06/2017

עונת המשמש כל כך קצרה שממש חבל לפספס את העוגה

הנהדרת הזאת חמש דקות של עבודה והתוצאה מושלמת ,

עוגה רכה ולמעלה משמש חמצמץ ומעט מקורמל ,

אני הכי אוהבת עוגות בחושות ועוגת משמש בכלל ,

אז ממליצה מאוד להכין עכשיו כי אוטוטו זה פשוט נגמר

מצרכים :

4 ביצים

1 כוס סוכר

2 שקית סוכר וניל

1/3כוס שמן

1/3 כוס מים

1/2 1 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 גביע יוגורט או שמנת חמוצה /לגירסה פרווה 3/4 כוס מיץ תפוזים

כ-10 משמשים מגולענים חתוכים לקוביות

1/4 כוס סוכר

אופן ההכנה :

בקערה מערבבים ביצים שלמות סוכר ,שמן מים ויוגורט או שמנת חמוצה ,

שקית אחת סוכר וניל לתערובת אחידה ,מוסיפים את הקמח והאפייה ומערבבים

לתערובת חלקה ,משמנים תבנית עגולה קוטר 24 יוצקים את הבלילה על התבנית ,

בקערה מערבבים את קוביות המשמש עם 1/4 כוס סוכר ושקית סוכר וניל ומפזרים

בצורה אחידה על העוגה ,אופים כ45 דקות בחום 175 מעלות המשמשים למעלה קצת מתקרמלים

וזה טעים ,מוצאים את העוגה מהתנור מקררים ומפזרים אבקת סוכר ,תהנו

 

לדף הרשומה

כדורי בשר עם סולת מבושלים ברוטב

20/11/2015

כדורי בשר אהובים על כולם ,אבל הכדורים האלה מיוחדים מאוד ,הם רכים

ואוורירים מאוד בזכות הסולת שיש בתערובת הבשר ,וכל זה ללא טיגון ,אפשר לתת אותם לתינוקות

שרק מתחילים לאכול מוצקים ,הקציצה טעימה ,רכה וטובלת ברוטב טעים ,לילדים ניתן

לוותר על שבבי הצ'ילי .

קציצות בקר עם סולת

1/2 קילו בשר בקר טחון

1 בצל גדול מגורד

1/4 כוס סולת

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/4 כפית ראס אל חנות (לא חובה)

1 כפית אבקת מרק עוף

(אפשר להוסיף לתערובת פטרוזיליה וכוסברה קצוצים)

לרוטב:

1 בצל גדול

2 שיני שום

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית גדושה פפריקה מתוקה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית סוכר

מעט שביבי צ'ילי גרוס (לא חובה)

1 כפית אבקת מרק עוף

2 כוסות מים

אופן הכנת הקציצות :

לגרד את הבצל בפומפייה גסה לתוך קערה ,להוסיף את הבשר ,סולת ,והתבלינים,

ללוש היטב לתערובת אחידה לכסות להשאיר במקרר .

הכנת הרוטב:

לחתוך את הבצל לרצועות דקות ,בסיר רחב ונמוך לטגן מעט את הבצל עד שהופך

להיות שקוף ,להוסיף שום לטגן מעט ,להוסיף רסק עגבניות ופפריקה מתוקה לערבב

לטגן כדקה לצקת מים רותחים ,להנמיך את הלהבה ,לתבל בשאר התבלינים ,לבשל

כעשר דקות מכוסה .

להוציא את הבשר מהמקרר להכין כדורים בנונים,להכניס את הכדורים לרוטב המבעבע ,

לבשל עם מכסה חצי שעה ,לדאוג שהקציצות יהיו עטופות ברוטב ,הקציצות

תופחות מעט בגלל הסולת בבישול ,להגיש עם אורז לבן ,פירה ,פסטה .

 

לדף הרשומה

גביניות תפוחות מבצק שמרים

01/06/2017

גביניות תפוחות אווריריות וטעימות מאוד מבצק שמרים ריחני ונהדר ,

הבצק נוח מאוד לעבודה רך וטעים ,

מילוי מתוק של גבינה וצימוקים רוצו להכין שעתיים עבודה כולל תפיחת הבצק

המתכון של חבר יקר דודו חמוד ברור שמוצלח
לבצק:
1 קג קמח
3 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר...
100 גרם חמאה מומסת
חצי כוס שמן
1 ביצה
2 וחצי כוסות מים
הכל ללוש לבצק אחיד ונעים
להתפיח 40 דקות
לחלק לכדורים, לרדד כל כדור לריבוע ,במרכז כל ריבוע שמתקבל לשים מהמלית

ולקפל קצוות נגדיים להבריש מעט מים בקצוות של הקיפול ולסגור.
לפני האפיה למרוח את הגבניות בביצה טרופה
למלית:
500 גרם גבינת טוב טעם
2 חלמונים
3 כפות קונפלור
3/4 כוס סוכר
כף תמצית וניל
200 גרם צימוקים
לאפות 180 מעלות כרבע שעה עד הזהבה יפה
מיד שיוצא להבריש סירופ סוכר
לסירופ סוכר-2 כוסות מים + כוס סוכר+כף מיץ מלימון --- לבשל יחד עד רתיחה ולבשל 10 דקות על להבה בינונית

לדף הרשומה

עוגת גבינה מסקרפונה וריקוטה נהדרת

26/05/2017

אין ספור מתכונים לעוגות גבינה גם לי יש את המתכון הקלאסי והנוסטלגי

שאימי ז''ל הייתה מכינה ואני מאוד אוהבת להכין אותו ,

הפעם הכנתי עוגה במרקם קצת יותר דחוס עם גבינות מעט יותר שמנת

מסקרפונה 40% שומן וריקוטה פרסקה 9% שומן המרקם נהדר והטעם

נפלא גרידת הלימון מוסיפה המון אל תותרו ,דרך אגב הכנתי את העוגה

ללא תחתית אפוייה ככה אני מעדיפה .

הגשתי את העוגה עם ממרח לוטוס שהמסתי מעט במיקרו למי שרצה עוד

קצת מתיקות

לתערובת הגבינה:

6  ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

1/2 שקית פודינג וניל

3 כפות קמח

1/2 כפית תמצית וניל

750 גרם גבינה ריקוטה פרסקה

250 גרם גבינת מסקרפונה

קליפה מגורדת מחצי לימון

אופן ההכנה:

מפרידים ביצים בקערת המיקסר מקציפים חלבונים עם סוכר  מוסיפים בהדרגה

עד לקבלת קצף יציב

בקערה נוספת מערבבים ,גבינות עם חלמונים ,תמצית וניל ,קליפת לימון ,קמח

ואבקת פודינג וניל לתערובת חלקה ואחידה .

מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינות בעדינות עד לאיחוד שתי התערובות

יוצקים את העוגה לתבנית עגולה בקוטר 26 ,רצוי לשמן את התבנית היטב ולהניח נייר

אפייה גם בדפנות להגבהה שהעוגה לא תגלוש ויהיה לה שוליים גבוהים לעלות .

מחממים תנור לחום 200 מעלות אופים את העוגה בשליש התחתון של התנור

כ10-15 דקות ,מוציאים את העוגה מהתנור בעזרת סכין חד מפרידים מהדפנות ,

מנמיכים את חום התנור ל150 מעלות ממשיכים לאפות כשעה נוספת ,עד ששולי העוגה

יציבים והעוגה זהובה מעט ,מוציאים מהמקרר ומצננים .

 

לדף הרשומה

שושני בצק ספידי במילוי גבינות וזיתים

30/05/2017

מי לא אוהב מאפה חם וטרי שיצא זה עתה מהתנור ,

את המאפה הזה לא תפסיקו להכין ראשית הבצק כל כך

פשוט וקל להכנה ,שנית אין צורך להמתין אפשר לעבוד מיד עם הבצק ,

עוד סיבה הבצק אחרי אפייה כל כך קרנצ'י וטעים תוסיפו מילוי כאוות ליבכם

ויש לכם מתכון מנצח ,אני הכנתי שבלולי בצק במילוי גבינת טבורוג ,גבינה בולגרית

וחישוקי זיתים ירוקים יצא מעדן

בצק:
3 כוסות קמח
1/2 כוס מים חמים
מעט מלח
1 כוס שמן
1/2 שקית אבקת אפייה
1 כפית חומץ
מילוי:
גבינה בולגרית מגורדת
גבינת טבורוג
ללוש את הבצק לבצק אחיד ורך לקרר מספר דקות ,

 לרדד לעלה ארוך בעובי 1 ס''מ למרוח מילוי על כל המשטח ,לפזר חישוקי זיתים ,

לגלגל לרולדה , לחתוך בגודל של 3 ס"מ בערך ללהניח בצורת שושנים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ,

למרוח ביצה לפזר שומשום לאפות בחום 180 מעלות עד שהמאפה שמזהיב

אפשר למלא בגבינות ורוטב פיצה ,גבינות ופטריות ,גבינות ותרד .

לדף הרשומה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת