1515
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

פסטה ברוטב שמנת ובטטה

18/05/2018

כולם אוהבים פסטה את הפסטה הזאת הכי קל ומהיר להכין הכל בסיר אחד ,

והתוצאה מעולה ,מכניסים את הכל לסיר מערבבים 10-12 דקות מרגע הרתיחה

וזהו מוכן ,מגישים מיד ונהנים ,מנה קלה להכנה ממליצה מאוד ,

את הרעיון לקחתי מהרשת .

מצרכים :

1 חבילה פסטה תבחרו מה שאתם אוהבים

1 בצל בינוני

1 בטטה גדולה

2 שיני שום

1 כף מלח

1 כפית פלפל שחור

1/2 כפית אגוז מוסקט

2 כפות שמן זית

1/2 מיכל שמנת לבישול

אופן ההכנה :

מקלפים את הבטטה שוטפים היטב וממשיכים לקלוף עם הקולפן את כל

הבטטה לרצועות דקות ,חותכים את הבצל לרצועות ,בסיר רחב מניחים את

הבצל ,הבטטה פסטה ,מלח ,פלפל שחור ,שמן זית ,4 וחצי כוסות מים קרים

להניח על הגז על להבה גבוהה ללא מיכסה ,לערבבבעזרת כף עץ  מידי פעם עד

לרתיחה ,להעביר ללהבה נמוכה או להנמיך את הלהבה להמשיך לערבב כ8-9 דקות

עד שהמים נספגים והפסטה מוכנה ,טועמים אם הפסטה מוכנה מוסיפים את השמנת לבישול

ואגוז מוסקט מערבבים כ2-3 דקות מכבים את הלהבה ,מגישים חם .

בצורת הבישול הזאת הבטטה מהעירבוב מתפרקת והרוטב הופך להיות סמיך .

 

 

לדף הרשומה

שבלולי בצק שמרים במילוי חצילים קלויים גמבות וגבינות

15/05/2018

 

כמה טעים וקל להכין את שבלולי השמרים הנהדרים האלה ,

בצק חלומי רך ואוורירי והמילוי שילוב של טעמים נהדר ,גבינות עם זעתר

ירקות קלויים בתנור הכי טעים שיש ,אפשר להכין לאפות לקרר לטמפרטורת החדר

ולהקפיא עטוף היטב ,לפני השימוש להפשיר כמו שעות במקרר ולחמם מעט בתנור

המאפה נשאר נהדר כאילו נאפה עכשיו .

מצרכים לבצק :

3 וחצי כוסות קמח

1 כף שמרים יבשים

1 ביצה

1/4 כוס שמן זית

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

1 כוס מים פושרים

מצרכים למילוי :

1 חציל חתוך לפרוסות

2 גמבות

כמה עלי מנגולד שטופים

1/2 חבילה גבינת טברוג

200 גרם גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת

1 ביצה טרופה למריחה מעל

אופן ההכנת הבצק:

לתוך קערת המיקסר להוסיף את מצרכי הבצק את המים להוסיף בהדרגה ,

ללוש במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וגמיש ,לעטוף בניילון נצמד להניח

להתפחה כשעה

הכנת המילוי :

בתבנית אפייה נניח נייר אפייה נמרח בשמן זית נסדר את פרוסות החצילים ,

והגמבות נמרח במעט שמן זית ,נצלה בחום בינוני גבוהה עד שהחצילים

ןהגמבה מוכנים אפשר להפוך ,נקרר נקלף את הגמבה נחתוך לרצועות

נערבב בקערה קטנה א גבינת הטבורג עם כפית זעתר ,נשמור בצד

נקצוץ את עלי המנגולד .

אופן הכנת השושנים :

אחרי שהבצק תפח נחלק לשני כדורים ,נרדד כל כדור למלבן ,

מתחילים לסדר את המילוי ,נתחיל מגבינת הטבורג ,מעל נפזר מעט גבינה

צהובה מגורדת ,רצועות חצילים ,רצועות גמבה ,נפזר את עלי המנגולד הקצוצים

ונסגור לרולדה ,נחתוך כל רולדה לפרוסות עבות נשכיב בתבנית מרופדת בנייר

אפייה ,נמשיך עם יתרת הבצק ,נניח להתפחה עוד 20 דקות ,נמרח בביצה טרופה ,

נאפה בחום 180 מעלות עד שהמאפה תפוח וזהוב .

לדף הרשומה

עוגת גבינה שכבות ולוטוס

13/05/2018

 

עוגות גבינה אני לא מכירה מישהו שלא אוהב ,אצלי בבית כולם אוהבים עוגות גבינה ,

אני מנסה כל פעם עוגה אחרת משלבת שניי מתכונים ביחד ,מערבבת מה כבר יכול להיות

רע ,תמיד יוצאת עוגה נהדרת ,את העוגה הזאת אתם לא תפסיקו לישר ,

עוגה גבינה בשילוב ביסקוויטים בטעם לוטוס ,קרם גבינה עם גרידת לימון שמקפיץ את

הטעמים ונותן איזון מושלם ,ועוד קרם נמס בפה של שמנת חמוצה ,כל הטעמים ביחד

משתלבים נהדר חגיגה בפה ,זאת נבחרה להיות העוגה שלי לשבועות

מצרכים לתחתית :

250 גרם עוגיות לוטוס

120 גרם חמאה

מילוי גבינה :

4 ביצים

1 כוס סוכר

1 פודינג חבילה פודינג וניל

500 גרם גבינת שמנת 5%

250 גרם גבינת נפוליון

גרידת לימון

שכבת שמנת:

2 שמנת חמוצה

2 כפות סוכר

קישוט :

2 כפות ממרח לוטוס

אופן ההכנה :

לטחון את הביסקוויטים להמיס את החמאה במיקרו ,נוסיף

לביסקוויטים ללוש ביד למרקם חולי לפזר את הביסקוויטים על תחתית

תבנית קוטר 24 ,להכניס לתנור מחומם 160 מעלות לאפות כ10 דקות

הכנת המילוי :

בקערת המיקסר להקציף ביחד ביצים פודינג וניל 1 כוס סוכר לקצף

תפוח ואוורירי ,להוסיף גרידת לימון ,לערבב את הגבינות בקערה נוספות

להוסיף לקצף במהירות איטית עד למרקם אחיד ,ניצוק את הקרם על התחתית

האפויה,נלאפות כ50 דקות עד שהעוגה זהובה ומעט רוטטת במרכז

לערבב בקערה קטנה שמנת חמוצה עם סוכר למרח על העוגה בצורה

אחידה להחזיר לתנור לעוד 10 דקות ,נוציא מהתנור נקרר ,

לחמם מעט את ממרח לוטוס לקשט את העוגה ,לשמור במקרר עד למחרת .

 

בתמונה אחת העוגות מקושטת בקרם וניל שנשאר מעוגה אחרת

קרם וניל לקישוט לא חובה

1/2 מיכל שמנת מתוקה

1/2 כוס חלב

1/2 שקית פודינג וניל

להקציף לקצף יציב

להכניס לשקית זילוף לזלף על העוגה .

בהצלחה בתיאבון .

 

לדף הרשומה

בלינצ`ס במילוי גבינה מתוקה

כשהנוסטלגיה משתלטת אין אפשרות לעצור ,והפעם חשקה נפשי כבר הרבה זמן לבלינצ`ס

ממולא בגבינה לבנה מתוקה עם צימוקים ,כשהילדים היו קטנים הייתי מכינה הרבה פעמים בלינצ`ס

במילוי מתוק או מלוח במילוי תפוח אדמה ובצל מטוגן ,ולאחר המילוי הייתי מכינה רוטב בשמל שופכת

מעל ואופה מספר דקות בתנור מעדן, כמובן שבמקום סוכר בבלילה הייתי מוסיפה מלח ומוותרת על

תמצית וניל .

בלינצ`ס במילוי גבינה מתוקה וצימוקים הכי יאמי שיש

מצרכים לבלילה :

1 כוס קמח

1 כפות סוכר

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

1 וחצי כוסות חלב /אפשר להחליף למים לבלינצ`ס פרווה

1כף שמן קנולה

מילוי:

250 ג``ר גבינת שמנת

6 כפות גבינה לבנה  

5 כפות אבקת סוכר

1כפית תמצית וניל

1/4 כפית קינמון

חופן צימוקים

אופן ההכנה:

להכין מחומרי הבלינצ`ס בלילה אחידה ,לחמם מחבת עם מעט שמן לנגב את השמן עם נייר סופג ,

למלא 1/2 מצקת מהבלילה ולצקת  למחבת לפזר בתנועת סיבוב

על כל שטח המחבת ,לטגן כמה שניות להפוך לצד השני להוציא לסדר בצלחת

אחד על השני בערמה .

למלא כל עלה במילוי לגלגל כמו אגרול ,בתום המילוי לפני ההגשה לחמם

20 גרם חמאה להמיס במחבת לטגן מעט את הבלינצ`ס לפזר אבקת סוכר .

לדף הרשומה

שבלולי פיצה

23/04/2018

שבלולים בטעם פיצה שכולם אוהבים ,מתאים לארוחת ערב ,ארוחת צהריים חלבית ,

ארוחת בוקר שבת ולאירוח ,רק זהירות כשהשבלולים יוצאים מהתנור הם נחטפים

במהירות ,טעים טעים

מצרכים לבצק :

3 וחצי כוסות קמח

1 כף שמרים יבשים

1 ביצה

1/4 כוס שמן זית

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

1 כוס מים פושרים

מצרכים למילוי :

קופסא עגבניות מרוסקות

2 כפות רסק עגבניות

1/4 כפית מלח  

1/2 כפית סוכר

1 כפית פלפל שחור

מעט אורגנו

2 כפות שמן זית

2 שיני שום

300 גרם גבינה צהובה מגורדת

חרוזי זיתים

תירס

פטריות

אופן ההכנת הבצק:

לתוך קערת המיקסר להוסיף את מצרכי הבצק את המים להוסיף בהדרגה ,

ללוש במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וגמיש ,לעטוף בניילון נצמד להניח

להתפחה כשעה .

הכנת הרוטב :

לחמם שמן בסיר קטן לטגן מעט את השום להוסיף עגבניות מרוסקות רסק עגבניות

לתבל לבשל כ10 דקות ,לקרר .

הכנת השבלולים :

לאחר שהבצק תפח לחלק ל3 כדורים ,לרדד כל כדור למלבן למרוח בנדיבות מהרוטב ,

לפזר גבינה מגורדת ,פטריות זיתים ,לגלגל מעט צמוד לרולדה ,לחתוך כל רולדה לפרוסות

לא עבות מדי ,להניח על תבנית עם נייר אפייה ,להמשיך עם שאר כדורי הבצק ,

מניחים להתפחה נוספת של 15 דקות ,אופים בתנור בחום 180 מעלות כ20 דקות

או עד שהמאפים זהובים ,בתאבון

 

 

 

 

 

 

לדף הרשומה

יום הזיכרון האישי שלי

18/04/2018

להיות אם שכולה זאת משרה מלאה 24/7 משרה שלא בחרתי בה ,

זה לחשוב עלייך ללא הפסקה ,לנבור בתמונות אולי יש עוד תמונה שפספסתי

שלא ראיתי ,לראות תמונות שוב ושוב ולדעת שזהו זאת התמונה האחרונה שלך אחריה אין עוד תמונה ,

להביט בסרטונים להקשיב לקולך לראות אותך חי נושם הולך מדבר צוחק

ולדעת שזה נגמר זה רק בסרט לא יהיה עוד במציאות ,להיות אם שכולה זה לחשוב מה היית

עושה עכשיו לימודים ,בת זוג ,חתונה ,ואולי כבר ילדים ,להיות אם שכולה זה לרצות להזכיר

את הבן כל הזמן שחלילה לא ישכחו שהיית כאן בעולם הזה ,להיות אם שכולה זה מעט שעות

שינה הרבה דמיונות ותקווה שנפגש עוד מעט עוד קצת ,

להיות אם שכולה זה הרבה אין ,הרבה ריק ,אין גדול וחוסר ענק ,זה לשאול כל הזמן למה ?

למה דווקא אתה ?ולדעת שלא אקבל תשובה ,

להיות אם שכולה זה ליפול ולדעת לקום ..

להיות אם שכולה זה הרבה געגועים ,ים של דמעות הרי הכר סופג הכול ,

להיות אם שכולה זה לחיות באשליה בהדחקה כי אחרת אי אפשר ,

להיות אם שכולה זה לבחור בחיים למענך ,למען החיים והמשפחה שאהבת כל כך ,

לזכור לספר להמשיך את דרכך לנסות להחיות

משהו ממך ,לכתוב לך ועלייך ,להיות איתך בכל שנייה .

להיות אם שכולה זאת משימה מאוד קשה לא בחרתי בה היא הגיעה עם הדפיקה בדלת

ביום שהלכת לך ,

מתגעגעת וכואבת בכל ליבי אלייך מאורי אהוב שלי .cryingcrying

 

לדף הרשומה

אורז בסמטי עם ירקות

13/04/2018

אורז הוא תמיד תוספת נהדרת שכולם אוהבים ,אורז בסמטי תמיד מצליח אין שום סיבה

לפספס האורז יוצא אחד אחד וטעים במיוחד ,בתוספת ירקות צבעוניים מנה מושלמת בריאה

ומזינה ביותר ,אורז חגיגי וטעים ביותר הילדים יטרפו .

מצרכים :

1 וחצי כוסות אורז בסמטי

1 גזר

1 בצל

1 גמבה

1 כוס גרגירי תירס

3 בצלים ירוקים

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1/2 כפית כורכום

4 כפות רוטב סויה

4 כפות שמן

אופן ההכנה :

מתחילים לקצוץ את הירקות לקוביות קטנות ,מחממים שמן בסיר רחב ושטוח ,

מוסיפים את הבצל ומטגנים מעט ,מוסיפים גזר ,גמבה ,תירס ,מאדים את הירקות כ10 דקות

מכסים במכסה ,מוסיפים את האורז מערבבים היטב ,מוסיפים 3 כוסות מים רותחים ,

מתבלים ,מוסיפים גם את הסויה ,מכסים המכסה מעבירים ללהבה הכי נמוכה מבשלים

כ17 -20 דקות ,מכבים את הלהבה משאירים מכוסה עוד 5 דקות ,פותחים את הסיר

מערבבים את האורז מפזרים למעלה בצל ירוק קצוץ ומגישים .

אפשר להוסיף פיטריות ,כרישה ,אפונה  .

לדף הרשומה

ארטישוק ממולא ברוטב לימוני

29/03/2018

ארטישוק ירק נהדר וטעים מאוד הכי קל לשימוש כשזה מגיע קפוא וכבר נקי ,

רק לשדך בשר ולבשל ,הכי אנחנו אוהבים ברוטב לימוני עשיר וטעים ,הארטישוק

והלימון זה חיבור נהדר ,המתכון שלי ללא טיגון הבשר מי שמעוניין יכול לטבול בקמח מצה

וביצה לטגן מעט את ראשי הארטישוק אחרי מילוי הבשר ולאחר מכן לבשל ברוטב .

מצרכים לארטישוק והקציצות:

חבילה ארטישוק קפוא

1/2 קילו בשר בקר טחון

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן כוסברה קצוצה

1כפית בהרט לקציצות

מעט אגוז מוסקט

מלח

פלפל שחור

1 ביצה

3-4 כפות קמח מצה

לרוטב הלימוני:

1/2 כוס כוסברה קצוצה

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

2-3 פרוסות לימון כבוש

כף שום כתוש

מיץ מחצי לימון

כפית כורכום

כפית מרק עוף

מלח

כף שמן

כוס וחצי מים חמימים - או יותר לפי הצורך

 אופן הכנה:

להפשיר את הארטישוק לחלוט במים רותחים כשתי דקות לסנן ,

מיישרים מעט את תחתיות הארטישוק שישבו היטב בסיר .

הכנת הבשר :

מערבבים יחד את כל מצרכי הבשר לתערובת אחידה ,

יוצרים קציצה וממלאים את הארטישוק בנדיבות ,ממשיכים עם כל תחתיות הארטישוק .

הכנת הרוטב:

בסיר שטוח וגדול מחממים מעט שמן מטגנים מעט את הבצל ,מוסיפים מים ,

מתבלים רק בתבלינים ללא הירק עדיין,מביאים לרתיחה,מנמיכים את הלהבה

מסדרים את הארטישוק בסיר מכסים ,מדי פעם בעזרת כף מרטיבים את הארטישוק ,

אחרי 1/2 שעה מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה ,טועמים אם חסר לימון מוסיפים

מבשלים כשעה על להבה נמוכה 

 

לדף הרשומה

עוגת אגוזים במילוי וציפוי קרם קפוצ'ינו

עוגת אגוזים חביבה עלינו במיוחד ,וכשמתלווה אליה קרם בטעם קפוצ'ינו עשיר

החגיגה כפולה ,עוגה עשירה בטעמים ומרקמים ,ולא תאמינו כמה קלילה היא

כשאוכלים ממנה ,העוגה במרקם קליל וגם בכלל לא מסובכת להכנה ,המתכון

של לא אחר מאשר מיקי שמו המוכשר ,עוגה עשירה ונהדרת ,

הנה המתכון המקורי של מיקי והערות שלי בסוף .

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

מצרכים:

6 חלבונים מביצים גדולות (L)

250 גרם סוכר (11/4 כוסות)

2 כוסות אגוזי מלך קצוצים דק

70 גרם קמח רגיל (1/2 כוס )לפסח קמח דק לעוגות

למלית:

500 מ"ל שמנת מתוקה (2 מיכלים )

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

מעט חלב (לדילול)

2 כפיות קפה נמס

לקישוט:

2 כוסות אגוזי לוז גרוסים גס וקלויים קלות

אופן הכנה:

מקציפים בקערת מיקסר את חלבונים והסוכר במהירות בינונית ובמשך כ-5 דקות עד לקבלת קצף יציב.

מקפלים לתוך התערובת העדינות את האגוזים והקמח לקבלת תערובת אחידה.

מסמנים על גבי נייר אפיה בעזרת עט או עיפרון 4 עיגולים בקוטר 22 ס"מ (קצת יותק קטן מקוטר התבנית)

הופכים את הניירות לצידם השני (כדי שהבצק לא יבוא במגע עם הסימון). מורחים בעזרת מרית על גבי 4 העיגולים את תערובת האגוזים בהתאם לסימון ובעובי של כ-1/2 ס"מ.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות עד הזהבה. מצננים היטב.

להכנת המלית:

מקציפים את השמנת עם הסוכר והקפה הנמס עד קבלת קציפה יציבה בגוון מוקה אחיד.

להרכבת העוגה:

מניחים שכבה של בצק אגוזים בתחתית התבנית ומורחים מעל 1/4 מהמלית.

מניחים על שכבת המלית שכבת בצק שנייה, דוחסים מעט ומורחים שוב 1/4 מהמלית. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים.

מפזרים אגוזי לוז על המלית, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכשעתיים. מאחסנים מכוסה במקרר עד 3 ימים.

הערות שלי :

הכנתי שלוש שכבות של בצק מהכמות .

לקישוט השתמשתי ב3/4 כוס אגוזים טחונים גס .

למתכון כשר לפסל להמיר את הקמח בקמח דק לעוגות כשר לפסח

קישור למתכון המקורי .

http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=845064

 

 

 

לדף הרשומה

קציצות בשר עם מנגולד

25/03/2018

מריחים את פסח באוויר כמה אני אוהבת את העלים הירוקים

שממלאים עכשיו את השווקים ,ירוק טרי בריא וטעים ,היום הכנתי

קציצות בשר בתוספת עלי מנגולד מבית אימי ז''ל ,קציצות טעימות

עדינות מעט חמצמצות מהמנגולד ,תגישו עם סלט ירקות הכי טעים ,

אפשר גם לטגן וגם לאפות הפעם אצלי הקציצות מטוגנות

מצרכים:

1/2 קילו בשר בקר טחון

1 חבילה עלי מנגולד

1 בצל גדול

2 ביצים

2 תפוח אדמה מבושלים לפירה

4 כפות קמח מצה

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה :

לבשל את תפוחי האדמה כמו לפירה למעוך לשמור בצד ,

לקצוץ את הבצל דק לטגן במעט שמן עד להזהבה קלה ,

לשוטף היטב את על המנגולד לייבש ,לקצוץ רק את החלק הירוק

לא דק מידי ,להניח בקערה ,להוסיף בשר טחון ,פירה ,2 ביצים ,

מלח ,פלפל שחור ,קמח מצה ,לערבב היטב עד לתערובת אחידה

אם דליל מדי להוסיף עוד קצת קמח מצה ,ליצור קציצות שמנמנות ,

לחמם שמן במחבת לטגן את הקציצות שתי דקות בצד הראשון ועוד

דקה מהצד השני עד שהקציצות זהובות ,הכי טעימות כשהן חמות ,

אפשר לשמור במקרר  ולאכול גם קר .

לדף הרשומה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת