1414
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שש שנים לבלוג

 

בוקר טוב בוקר מרגש,היום לפני שש שנים פתחתי את הבלוג ,מאות רשומות ,עשרות רבות של מתכונים ,
אוכל מבית אמא ,תבשילים מהמטבח הביתי שלי ,מאפים מלוחים בשלל צורות ,מתוקים יבשים ,עם קרם קצפת ,

הכל מכל ,ולב אחד פתוח שרוצה ואוהב לשתף ולחלוק עם כולם
אוהבת מאוד כשאתם חוזרים ומשתפים במתכון שהכנתם ויצא מוצלח, אני מרגישה שנכנסתי למטבח שלכם והלב מתרחב מסיפוק ,
אותו לב מרוסק ופצוע crying שנתן לי את הכוח להתחיל את הבלוג ,לשתף אתכם בכאבי הגדול הענק הלא מובן שאי אפשר להכיל,
אותו לב שאהב ואוהב תמיד לעולם ,התרגשתם ,צחקתם ,בכיתם ,חיזקתם תמכתם ,פרגנתם ,ביום שמח ויום עצוב ,
תודה לכם חברים יקרים בזכותכם אני כאן ממשיכה בכל הכח ,תודה על התגובות החמות ,על ההערות וההארות ,חיממתם את ליבי ,
תודה על מעל 2,500,000 מילויון כניסות לבלוג 
מבטיחה להמשיך לשתף אתכם בקסם הזה גם בעתיד ,מוזמנים בשמחה להכנס לבלוג לקרוא רשומות מתוך ליבי ,
להכין מטעמים קלים ממצרכים שנמצאים בכל בית ולחממם את ליבי ,
שוב תודה על שש שנים נהדרות בזכותכם 

לדף הרשומה

עוגיות סנדוויץ עם ריבה

21/02/2018

אלה היו העוגיות הראשונות שהכנתי בחיי ,הייתי תלמידה בבית הספר ומי מכן שזוכרות פעם היה שיעור כלכלה ,ובשיעור

הראשון לימדה אותנו המורה להכין את העוגיות הנהדרות האלה ,כמובן שאז השתמשנו במרגרינה .את העוגיות האלה אני

אוהבת מאוד גם יפות ,גם טעימות ,והכי מרגש מחזירות אותי אחורה בזמן לימים של תום .

הנה המתכון שלי מאז רק שאת המרגרינה אני מחליפה לחמאה .

מצרכים:

200 ג``ר חמאה קרה חתוכה לקוביות

3/4 כוס אבקת סוכר +1/2 כוס לפיזור על העוגיות

1/2 כפית אבקת אפיה

1 כפית תמצית וניל

1 ביצה

21/2 כוסות קמח

2 כפות מיץ תפוזים

אופן ההכנה :

להניח במיקסר עם וו גיטרה חמאה ו3/4 כוס אבקת סוכר לערבב עד לקבלת מרקם

חלק ,להוסיף ביצה ,תמצית וניל ,מיץ תפוזים 1/2 שקית אבקת אפיה וקמח לערבב עד

לקבלת בצק אחיד ,לשטח את הבצק על ניילון נצמד למלבן ,לעטוף ולהכניס למקרר לשעה .

להוציא מהמקרר לרדד את הבצק על ניילון נצמד או נייר אפיה לקרוץ עם חותכנים צורות ,

בחצי מהכמות ליצור חור באמצע ,רצוי להכין זוגות של צורות ,לסדר בתבנית לאפות ב180

מעלות כ15 דקות ,או עד שהעוגיות מזהיבות מעט ,לצנן היטב .

ממלאים את העוגיות השלמות בריבת תות מניחים מעל את החצי עם החור מפזרים אבקת

סוכר ונהנים .

 

לדף הרשומה

פילה דניס בעשבי תיבול בתנור

14/02/2018

אני ובעלי חובבי דגים במיוחד טריים בתנור ,ביום שישי כשהילדים 

לא מגיעים אני מכינה מנת דגים קלילה ומהירה בתנור ,דג הדניס אהוב 

עלינו בשרו לבן ועסיסי ,כשבעלי קונה את הדגים הוא מבקש מהמוכר לפלט 

את הדגים וככה ההתעסקות בדג היא ממש מינמלית ,15 דקות כולל צליית הדג 

מצרכים :

4 פילטים של דג דניס טרי 

2 שיני שום 

4 כפות שמן זית 

1 כף פיטרוזלייה יבשה 

1 כף כוסברה יבשה 

מיץ מחצי לימון 

כמובן שאפשר להשתמש בירק טרי

אופן ההכנה :

בקערה קטנה מערבבים את כל מרכיבי התיבול ,

מניחים בתבנית נייר אפייה ,מניחים על הנייר את פילה הדגים 

כשהעור כלפי מטה ,מורחים בעזרת מברשת סיליקון את הדגים 

בתערובת התבלינים ,מכניסים לתנור שחומם מראש חום גבוהה

200 מעלות אופים בין 10 ל15 דקות .

לדגים הוספתי פרוסות תפוח אדמה ובטטה המתכון כאן 

http://www.tapuz.co.il//blogs/viewentry/2364096

 

לדף הרשומה

קציצות כרובית נהדרות ...

09/02/2018

מאז שהנכדים המתוקים שלי התחילו לאכול לבד אני מחפשת תמיד להכין מאכלים שהם יוכלים להחזיק ביד

ולאכול ,מלביבות ,מאפינס בשלל טעמים ,ועד קציצות ,היום הכנתי קציצות כרבית נהדרות ,רכות מבפנים פריכות מבחוץ

והכי חשוב טעימות מאוד ,וכן אפשר להחזיק ביד ולאכול ,מבטיחה לכם שגם המבוגרים יזללו .

קציצות כרובית

1 כרובית

1 בצל קצוץ דק מטוגן מעט

2 ביצים

5 כפות פרורי לחם

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

2 כפיות פטרוזיליה יבשה אפשר טרייה קצוצה דק

אופן ההכנה :

להפריד את הכרובית לפרחים ,לשטוף היטב,בסיר גדול להרתיח מים להוסיף את הכרובית

לבשל כ10 דקות עד שהכרובית רכה אבל לא רכה מדי,לשפוך למסננת שירדו כל הנוזלים, לקרר היטב ,

למעוך את הכרובית עם מועך פירה או לקצוץ בסכין ,להכניס לקערה ,להוסיף את הבצל המטוגן ,

ביצים ,פרורי לחם ,מלח ,פלפל שחור ופטרוזיליה ,לערבב היטב בידיים .הקציצות לא הכי אחידות

בצורה ,אם הקציצות מתפרקות  להוסיף עוד 2 כפות פרורי לחם ,להכין קערה קטנה עם מים לטבול את הידיים ליצור קציצות בנוניות,

לחמם שמן במחבת לטגן את הקציצות עד להזהבה משני הצדדים ,

ניתן  לאפות את הקציצות בתנור .

 

 

לדף הרשומה

מעורב כבד עוף תפוח אדמה בפיתה שרופה

07/02/2018

כולם מכירים את המעורב הרגיל שהוא טעים בהחלט ,

הכנתי מעורב מכבדי עוף טחולים של עוף הרבה בצל

תפוחי אדמה מטוגנים הכל מעורבב ביחד מעדן בתוך

פיתה שרופה עם מעט שמן זית טחינה וירקות מנה נהדרת וטעימה מאוד

מצרכים :

1/2 קילו כבד עוף

1/2 קילו טחול עוף

2 בצלים גדולים פרוסים

4 תפוחי אדמה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית תבלין שוארמה (אפשר ראס אל חנות)

1/2 פלפל שחור גרוס 

 1  כוס שמן שמן לטיגון

 

אופן ההכנה :

לקלף את תפוחי האדמה לחתוך לקוביות קטנות ,לצקת שמן במחבת לטגן את תפוחי האדמה עד להזהבה

להוציא למסננת לשמור בצד .

באותו מחבת כמובן עם מעט שמן לטגן את הבצלים  עד להזהבה ,

להוסיף את הכבד (לצלות קודם את הכבד באש גלויה ) והטחול לערבב בעדינות ,

לתבל להמשיך לערבב ,להוסיף את תפוחי האדמה לערבב לכסות במכסה ,

לבשל ביחד כ10 דקות .

לחמם חצאי פיתה על מחבת פסים עם מעט שמן זית עד להשחמה קלה

למלא במעורב ,טחינה ירקות בתאבון

לדף הרשומה

עוגת פירות יבשים עשירה לט''ו בשבט

31/01/2018

עוגה שהיא חגיגה של טעמים נהדרים של פירות יבשים ,חגיגה של צבעים ומרקמים ,

קצת קרנץ' מהאגוזים רכות ועסיסיות נהדרת מהפירות יבשים ביחד חגיגה אמיתית ,

לפרוס פרוסות דקות ולהנות ...עוגה מיוחדת לט''ו בשבט ..

חומרים לתבנית אינגליש קייק:

1/2 כוס קמח

1/3 כוס שמן

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתיה

1 ביצה גדולה

1/2 כפית קינמון

1/4 כוס צימוקים

1/2  כוס אגוזי מלך קצוצים

1/4 כוס שזיפים יבשים חתוכים לקוביות

1/4 כוס משמשים יבשים חתוכים לקוביות

1/4 כוס חמוציות

1 תפוח ירוק מקולף חתוך לקוביות

(אפשר להשתמש בתאנים ,תמרים ,אננס מיובש ,פאקנים )

 אופן ההכנה:

בקערה מקציפים ביצה שלמה עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ,מוסיפים בהדרגה

שמן וממשיכים להקציף עד לתערובת אחידה .מערבבים קמח עם אבקת אפיה וסודה

לשתייה ,מוסיפים לתערובת ,קמח ,קינמון ,קוביות תפוחים ,את תערובת הפירות היבשים ,

מוסיפים 1/2 מכמות האגוזים ומערבבים ,משמנים תבנית אינגליש קייק יוצקים את התערובת

ומפזרים מעל את יתרת האגוזים ,אופים בתנור מחומם ל170 מעלות כ40-45 דקות או עד

שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש ,

מצננים היטב לפני שפורסים מהעוגה .

לדף הרשומה

קינוח חם או קר אורז בחלב מתוק

דייסת אורז מתוקה ונעימה בפה ,ריז בחליב מהמטבח הסורי שאימי ז''ל נהגה

להכין, בקיץ נהגנו לאכול את הדייסה מקוררת היטב במקרר ,ובחורף חמה לוהטת

ישירות מהלהבה .בשני המצבים הדייסה נהדרת וטעימה מאוד פינוק מושלם לערבים

הקרים .

החומרים :

2 כוסות אורז עגול

3 כוסות מים

5-6 כוסות חלב

כמה טיפות של מי ורדים

3/4 כוס סוכר

לקישוט:

מעט קינמון

אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה :

 בסיר רחב לבשל את האורז עם המים להביא לרתיחה להנמיך את הלהבה ,

לבשל עד שהאורז מוכן והמים התאדו .

להוסיף את החלב ,סוכר ,ומי ורדים להביא לרתיחה ,להנמיך את הלהבה ,לערבב

מדי פעם עם כף עץ ,לבשל עד שהנוזלים מתאדים והאורז מבושל מאוד .

לצקת לקערות הגשה לזרות קינמון ואגוזים קצוצים .

לדף הרשומה

מרק עשיר גריסים ירקות ואיטריות

26/01/2018

מרק אין ארוחה טעימה יותר מצלחת מרק מחמם סמיך ועשיר

עם ירקות גריסים ובתוספת איטריות להסמכת המרק ,אצלינו המרק

משמש כארוחה מלאה ,צלחת גדושה במרק מחמם הכי טעים שיש ,

כמה שזה קל כולם יכולים להכין ,תכינו ותהינו

מצרכים:

2 גזרים

1 בצל גדול

3-4 גבעולי כרפס או סלרי

כמה עלי כרפס

3/4 כוס גריסים

2 חופנים איטריות דקות

1 כף אבקת מרק עוף

1 כפית פלפל שחור

1 כפית שטוחה כורכום

1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה

מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

לחתוך את הבצל הגזר והסלרי לקוביות קטנות ,

בסיר עמוק לשים את השמן, בצל,גזר ,גיבעוליכרפס ועלים ,לאדות כמה דקות ,

לצקת כליטר מים רותחים ,

להוסיף את הגריסים להביא לרתיחה ,לתבל,פפריקה מתוקה ,אבקת מרק ,כורכום ,פלפל

שחור ,לטעום תיבול ,להנמיך את הלהבה לבשל כ40 דקות ,להוסיף את האיטריות לבשל עוד

10 דקות ולהגיש .

אפשר להוסיף תפוח אדמה ,קישואים ,בטטה ,שורש סלרי ,שורש פיטרוזיליה ,כרישה ,תפוח אדמה

איזה ירק שבא לכם .תהנו

לדף הרשומה

פשטידת פסטה וגבינות ...

23/01/2018

הפשטידה הזאת כמו רוב הפשטידות שאני מכינה נולדה כשיש לי הרבה גבינות במקרר ואני מחפשת דרך

לנצל אותם וכשנשארות לי חצאי חבילות של פסטה,המאפה הזה יצא טעים מאוד וקל שבקלים להכנה ,

מבשלים מערבבים ואופים ,ארוחת צהריים או ערב מושלמים .

מצרכים:

1/2 חבילה פסטה בכל צורה אני עשיתי צינורות מעוגלים לבשל במים ולסנן

1 גביע קוטג`

1 גביע גבינה לבנה

1/2 קופסא שמנת מתוקה

1/2 כוס חלב

200 ג`ר גבינה מלוחה מפוררת

קופסא קטנה כדורי גבינת מוצרלה לחתוך לחצי

150 ג`ר גבינה צהובה

30 ג`ר חמאה

2 ביצים לערבב היטב

רוטב פיצה :

2 כפות רסק עגבניות

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית אורגנו

1 כפית סוכר

לערבב היטב

(אפשר להשתמש ב2 כפות רוטב לפיצה מוכן)

בקערה גדולה לערבב את הגבינות חוץ מהגבינה הצהובה והחמאה,להוסיף ביצים,שמנת מתוקה ,חלב ,רוטב

פיצה ,לערבב לתערובת אחידה להוסיף את הספגטי לערבב שכל הספגטי יצופה ברוטב ,להניח בתבנית

משומנת עמוקה ,לפזר מעל את הגבינה צהובה וקוביות קטנות של חמאה ,לאפות בחום בנוני גבוהה 180

מעלות כ40 דקות או עד שהמאפה מזהיב מלמעלה .

לדף הרשומה

עוגיות בעבע בתמר

17/01/2018

את עוגיות הבעבע אני זוכרת מילדות ,העוגיות היו נמכרות אצלינו בשוק

בכל פינה היה מגש גדול מאלומניום ועליהם הבעבע גדולים שטוחים וזהובים,

אהבתי מאוד את העוגיות ותמיד סיקרן אותי מה זה הטעם הנלווה אליהם ,

לימים הבנתי שזה תבלין החוויאג' לעוגות שנותן טעם וריח מיוחדים לעוגיות ,

אמנם בבית אמא לא נהגבה להכין את העוגיות אבל השכנה העירקית

שהיתה לנו והייתי חברה טובה של בתה דאגה תמיד לכבד אותי בעוגייה

הנהדרת ,היום אני מכינה ליתים בבית אוהבת את השילוב של הבצק הדק

במילוי הנהדר בניחוח משגע ,ידוע לי שהעירקים מכינים את העוגיות לפורים

מצרכים:

1/2 קילו קמח

1 כפית שמרים יבשים

1 ביצה

100 גרם חמאה או מחמאה רכה

4 כפות שמן

1 כפית תבלין חוויאג' לעוגיות

1 כוס מים פושרים

1/4 כוס סוכר

למילוי :

1 חבילה תמרים בוואקום או ממרח תמרים

מעט שמן

למריחה למעלה :

1 ביצה טרופה

שומשום לזרייה

אופן הכנה :

 לערבב את כל החומרים מלבד הקמח לאחר מכן להוסיף את הקמח בהדרגה עד לקבלת

בצק רך וגמיש  , להתפיח  כשעה עד הכפלת הנפח

את  חבילת תמרים בוואקום לשים בסיר  עם כפית קינמון וכפית שמן לערבב היטב

לחמם מעט תוך כדי ערבוב להגיע למרקם חלק

לחלק את הבצק לכדורים בערך 25 -30 כדורים לעשות כדור מכל בצק לפתוח עם היד למלא

בתמרים לסגור את הכדורים שהחיבור כלפי מטה ,לרדד את כל הכדורים לבצק דק בעזרת

מערוך ,לסדר בתבנית ,לחורר חורים בעזרת מזלג ,למרוח ביצה טרופה לזרות שומשום

לאפות בתנור חם 180 מעלות כ25 דקות עד שהבעבע מזהיבים

 

לדף הרשומה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת