2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

רולדה קקאו במילוי קצפת כשרה לפסח

רולדה נהדרת מרשימה ביופיה מתאימה לכל ימות השנה וגם לפסח ,

תכינו פעם אחת ולא תפסיקו להכין ,קלה מאוד להכנה ,מהירה והכי חשוב

טעימה מאוד ,אפשר להוסיף תותים בעונה ,שוקולד מגורד ,דובדבנים ,אגוזים ,

הכל מתקבל בברכה .

מצרכים:

 4  ביצים

1/2 כוס סוכר

4 כפות שמן

כפית תמצית ווניל

100 גרם (כוס) שקדים טחונים (אפשר להשתמש בקמח מצה לעוגה במקום שקדים טחונים)

2 כפות קקאו

3 כפות קורנפלור

1 כפית אבקת אפייה

למלית :

2 שמנת מתוקה /צמחית

4 כפות סוכר

אופן הכנה הרולדה:

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

בקערת מיקסר שמים את הביצים, הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב,

מוסיפים לקערה את השמן ותמצית הווניל וממשיכים להקציף דקה נוספת.

מוסיפים לקערה את השקדים טחונים, הקקאו, הקורנפלור ואבקת האפייה,

ומקפלים בעזרת מרית עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

מוזגים את בלילת הרולדה על נייר האפייה ומשטחים לשכבה אחידה.

אופים 9-10 דקות, עד שמתקבלת עוגה קפיצית למגע.

מוציאים מהתנור הופכים על מגבת מטבח מגלגלים ומקררים היטב .

הכנת הקרם:

בקערת המיקסר מקציפים את השמנת מתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב,

מורחים על הרולדה בעזרת מירית כמות נדיבה ואחידה מהקרם ,מגלגלים ,

ומורחים את שאר הקצפת על הרולדה ,אפשר לקשט בתותים גם בתוך הרולדה

ושביבי שוקולד מריר מגורד .

שומרים במקרר לפחות שעתיים עד להגשה .

לדף הרשומה

עוגת אגוזים קרם מוקה....

10/04/2019

מתכון ישן והעוגה תמיד קוצרת מחמאות ,אני חובבת מאוד אגוזים וקרם מוקה והמתכון הזה עונה בדיוק על האהבה ,

העוגה מתאימה מאוד לפסח להמיר את הקמח בקמח מצה לעוגות .

מתכון במקור של נירה שויאר מהספר '' עוגות לכל עת''

 המתכון מתאים לתבנית 26 יש לשמן את התבנית ולחמם תנור לחום בינוני

מצרכים:

1/2  כוס סוכר


6  חלמונים


3  כפות יין


קורט מלח


להכניס את ההמצרכים לקערה גדולה לבחוש היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית

1/2  כוס קמח (לפסח קמח מצה לעוגות)


כפית אבקת אפיה


כפית אבקת קפה נמס


כוס קוקוס


3/4  כוס אגוזים קצוצים


 100 גרם שוקולד מריר מגורד

לערבב את החומרים היבשים בנפרד להוסיף לתערובת הקודמת שבקערה

לערבב עד שמתקבל בצק אחיד ,יוצא קצת סמיך זה בסדר

6  חלבונים


 1/2 כוס סוכר


להקציף לקצף יציב  לערבב את שתי התערובות בתנועות קיפול,

לצקת לתבנית משומנת ,

לאפות בחום בינוני כ40 דקות לבדוק עם קיסם .

להכין 1/2 כוס נס קפה רותח לשפוך על העוגה בעודה חמה.


קרם מוקה:


 1שמנת מתוקה


 2 כפות אבקת סוכר


כפית אבקת קפה נמס

להקציף למרוח או לזלף על העוגה אפשר לקשט בשוקולד מגורד אגוזים קצוצים 



 

לדף הרשומה

בורקס מצות.....

בכל חג פסח הבורקס הזה חייב להופיע על שולחני במשך החג ,אמנם המון קלוריות אבל בינינו מי סופר

בחג ....אני זוכרת איך אימי הייתה מכינה ערמות ערמות של הבורקס הזה ,והחברים בשכונה לא הבינו איך

אנחנו אוכלים בפסח בורקס ,כן ככה קראנו למצות המגולגול במילוי גבינות ומטוגנות ,טעים טעים .

כמובן שניתן למלא בבשר טחון מתובל וצנוברים ,ירקות מוקפצים ,תפוח אדמה עם בצל ופטריות ,

מתחילים בהרטבת 10 מצות מכסים במגבת ומשהים למנוחה.

מבשלים 2 תפוחי אדמה ומרסקים לפירה מוסיפים משלל הגבינות שיש בבית ,מעט מלח ,פלפל שחור ומערבבים

בעזרת מזלג מערבבים בצלחת עמוקה 2 ביצים עם מעט מלח ומתחילים.....

מצרכים:

10מצות רטובות

2 תפוח אדמה מבושלים ומרוסקים לפירה

2 ביצים גדולות

מלח,פלפל שחור,

גבינה מלוחה,גבינה לבנה,קוטג`,גבינה צהובה מגורדת ,

(כל גבינה שיש בבית מתאימה)

אופן ההכנה :

להרטיב היטב את המצות לשמור עטופות במגבת ,

לערבב תפוח אדמה עם הגבינות ,לקחת מצה אחת לחצות לחצי למלא

במילוי ,להמשיך ככה עם יתרת המצות לדאוג לכסות במגבת ,

לקשש את ביצים עם מלח ופלפל בצלחת עמוקה ,

לטבול כל מצה מגולגלת בביצה משני הצדדים

,לטגן במחבת עם שמן חם,להפוך לצד השני להמשיך לטגן עד לקבלת צבע זהוב...בתאבון.

חוצים כל מצה לחצי וממלאים במילוי ,מגלגלים את המצה ,

טובלים בביצה....

 

ומתחילים לטגן......

הופכים לטגן צד שני עד שמזהיב....

מוצאים ,מסדרים על נייר סופג.....

וזוללים......בתאבון....

 

 

לדף הרשומה

גלילות חצילים במילוי בשר

27/03/2019

חצילים מה יש להגיד על חצילים ירק אהוב שהולך עם הכל ,בתבשילים ,בסלטים ,

כמה סוגי סלטים אפשר להכין מחצילים ,ותבשילים המון סוגים ירק שמשתלב עם הכל ,

היום בחרתי להכין גלילות חצילים במילוי בשר ברוטב משגע ,תכינו ותראו כמה טעים ,

מנה חגיגית שמתאימה גם לשולחן החג .

מצרכים :

2 חצילים גדולים

500 ג`ר בשר טחון

1 בצל גדול קצוץ דק

1 כפית מלח

1/2 כפית אגוז מוסקט

1 כפית פלפל שחור

1כף אבקת מרק עוף

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן כוסברה קצוצה

מצרכים לרוטב :

2 כפות רסק עגבניות

1 עגבנייה מגורדת

2 שיני שום כתוש

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט

כף אבקת מרק עוף

2 כפות רכז רימונים

מעט שמן

אופן ההכנה :

מניחים נייר אפייה בתבנית מרססים מעט שמן ,

פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי 1/2 ס``מ עם הקליפה,

מסדרים את החצילים בתבנית מרססים מעט שמן אופים

בתנור עד שהחצילים מזהיבים הופכים לשני הצדדים .

בקערה מערבבים את הבשר עם התבלינים והירק יוצרים קציצות .

כשהחצילים מוכנים מקררים מעט מניחים קציצה בחלק התחתון הקרוב אלינו

ומגלגלים ,ממשיכים ככה עם כל החצילים והקציצות .

הכנת הרוטב :

מחממים מעט שמן בסוטאז' מטגנים מעט את שיני השום ,מוסיפים רסק עגבניות

ועגבנייה מגורדת מערבבים מוסיפים שני כוסות מים רותחים ,מתבלים ומוסיפים את

רכז הרימונים מביאים לרתיחה ,מסירים האש מסדרים את החצילים בסיבוב בסיר ,

מבשלים על אש בינונית כחצי שעה ,אפשר להכניס לתנור ללא מכסה לעוד

15 דקות .יוצקים בזמן הבישול מהרוטב על גלילות החצילים .

 

לדף הרשומה

מעמול במילוי תמרים ואגוזים

26/03/2019

אימי ז''ל היתה מכינה מעמול פריך וטעים אני זוכרת טעם גן עדן בצק במרקם פריך

ונהדר , לצערי לא לקחתי ממנה את המתכון ולא היתה לי אפשרות

לשחזר ,כשנתקלתי ברשת במתכון שמאוז הזכיר את המתכון של אימי

 וידעתי שזה המתכון ,ואכן הטעם והמרקם זהים ,

מאז כבר כמה שנים שאני מכינה את המתכון הזה ,מעולה ממליצה מאוד

 מצרכים לבצק :

1/2 קילו קמח 3 וחצי כוסות

1 כוס סולת

1 מרגרינה /חמאה / מחמאה (200 ג'ר)

1/2 כוס שמן

1/2 שקית אבקת אפייה

3/4 כוס מים

מצרכים למילוי:

1/2 קילו תמרים בוואקום (אפשר להשתמש בממרח תמרים)

100 גרם אגוזים קצוצים

1 כפית קינמון

אופן ההכנה :

להכניס את כל חמרי הבצק מלבד המים לקערת המיקסר

להתחיל ללוש עם וו גיטרה להוסיף את המים בהדרגה עד לקבלת

בצק רך וגמיש .לשמור עטוף כחצי שעה .

לערבב את התמרים עם 1/3 כוס מים רותחים למרקם חלק להוסיף

אגוזים וקינמון לערבב היטב .

לחלק את הבצק לכדורים בערך 30 פחות או יותר לגלגל לכדור לפתוח

למלא במילוי לסגור לצבוט בצובטן לקבלת צורה יפה ,

לאפות בחום 180 מעלות עד שהקצוות מעט זהובים לקרר ,

לפזר אבקת סוכר בנדיבות ,לשמור בכלי סגור .

 


 

לדף הרשומה

שושני שמרים במילוי גבינה וצימוקים

07/03/2019

שושני שמרים נהדרים במילוי גבינה מתוקה וצימוקים ,

כמה טעים והריח שמתפשט בבית פשוט מושלם ,ממלצה מאוד ,

בצק נעים לעבודה רך וכייף לעבוד איתו ,אפשר למלא במה שרוצים

אפשר כמובן להכין רולדות או גביניות ,אני הכנתי שבלולים משגעים .

לבצק:
1/2 קג קמח
1 וחצי כפות שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר...
50 גרם חמאה מומסת
1/4 כוס שמן
1 ביצה
1וחצי כוסות מים

אופן ההכנה :

להכניס את הקמח ,שמרים ,ביצה ,סוכר ,חמאה לקערת המיקסר ,

להתחיל ללוש עם וו לישה להוסיף את המים בהדרגה עד לקבלת

בצק רך ואחיד ,ללוש לפחות 10 דקות .

להתפיח כשעה .

למלית:

300 גרם גבינת טוב טעם/ טוברוג
1 חלמונים
3 כפות קונפלור
3/4 כוס סוכר
כף תמצית וניל
200 גרם צימוקים

למרוח מעל 1 ביצה טרופה

מעט שקדים מולבנים לא חובה

אופן ההכנה :

לחלק את הבצק ל2 לרדד כל חלק לריבוע למרוח מהמילית גבינה לגלגל

לרולדה ,לחתוך לפרוסות בעובי 2 ס'מ להניח על תבנית אפייה מרופדת בנייר ,

להמשיך כך עם יתרת הבצק ,למרוח ביצה טרופה לפזר שקדים מולבנים ,

לאפות 180 מעלות  עד הזהבה יפה,

אפשר להבריש בסירופ כוס מים כוס סוכר מיץ מחצי לימון להרתיח ,למרוח על השושנים כשיוצא

מהתנור ,תהנו


 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

טורטיה במילוי תרד וגבינות אפויה בתנור

01/03/2019

ארוחת ערב נהדרת ומהירה להכנה שכולם אוהבים ,

טורטיות ממולאות תרד וגבינות אפויות בתנור ,אפשר למלא ברוטב פיצה וגבינות ,

אפשר טונה תירס וביצה קשה ,אפשר בבשר טחון מטוגן ומתובל ולהגיש עם רוטב ,

אפשר תפוחי אדמה מבושלים מעוכים לפירה עם בצל ופטריות מטוגנות ,הכל טעים

מאוד וקל להכנה ,תהנו .

מצרכים :

חבילה טורטיות גדולות 8 יחידות

מצרכים למילוי :

קופסא עלי תרד

1 בצל קצוץ דק

250 גרם גבינה בולגרית מפוררת

100 גרם גבינת פרמזן /קשקאבל /צהובה

מלח

פלפל שחור גרוס

1 ביצה

מעט שמן

אופן ההכנה :

לשטוף היטב את התרד לסנן לקצוץ דק ,

במחבת לאדות את הבצל עם מעט שמן עד שהבצל הופך להיות שקוף

להוסיף את התרד לאדות לתבל מלח פלפל שחור גרוס להסיר מהלהבה לקרר ,

להוסיף את הגבינות לערבב .

לקחת טורטיה לחצות לחצי לשים בצד מילוי בנדיבות למרוח בקצוות ביצה טרופה

לקפל קצוות להדביק ,אפשר להשאיר טורטיה שלמה לשים מילוי בקצה הקרוב אלינו

ולגלגל להדביק עם הביצה את הקצוות .להניח את הטורטיות על תבנית מרופדת

בנייר אפייה ,למרוח ביצה טרופה לפזר שומשום ,להתיז מעט שמן זית על כל טורטייה

לאפות בתנור בחום 180 מעלות כ15-20 דקות עד שהטורטיות פריכות וזהובות

 

:
לדף הרשומה

עוגת קרמבו גלידה

21/02/2019

עוגה נושנה שלא הכנתי הרבה זמן,העוגה האהובה על מאור בני ונמנעתי כמה שנים

להכין אותה בצורתה הרגילה , תודות ליונית צוקרמן המקסימה שנתנה רעיון אחר

לעוגה הרגילה הכנתי אותה שוב ,

עוגה קלה מאוד להכנה ,מרשימה וטעימה מאוד ,דרך אגב העוגה מתאימה לפסח .

עוגת קרמבו גלידה .

החומרים הדרושים:

6 ביצים מופרדות

 1 כוס סוכר

1 אינסטנט פודינג שוקולד

4 כפות שמן

לקרם וניל :

1 אינסטנט פודינג וניל

1 כוס חלב

1 שמנת מתוקה

 לקרם השוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

1 שמנת מתוקה

אופן ההכנה :

מקציפים היטב את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ,מקפלים פנימה את

החלמונים השמן ואבקת האינסטנט בזהירות לא לשבור את הקצף עד שכל

התערובת אחידה 

משמנים תבנית עגולה קוטר 26 ויוצקים פנימה את התערובת. אופים בחום של 180 מעלות חצי שעה בלבד העוגה תישאר

לחה מעט, וסכין שתינעץ במרכזה תצא עם פירורים. מוציאים מהתנור,עוברים בשוליים עם סכין ,העוגה שוקעת מיד הכול

בסדר . מצננים את העוגה ובינתיים מכינים את הקרם .

הכנת הקרם:

בקערת המיקסר מוסיפים שמנת מתוקה ,פודינג וניל וכוס חלב מקציפים לקצפת יציבה ,מורחים על העוגה בצורה

אחידה ,מכניסים למקרר לפחות לשעתיים .

ציפוי שוקולד גאנש :

ממיסים את השוקולד במיקרו בהתחלה ל30 שניות מערבבים וממשיכים לעוד

30 שניות ,מוציאים את השוקולד מערבבים ומוסיפים את השמנת מתוקה ,

מערבבים לקרם חלק ומבריק יוצקים על העוגה ,שומרים במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה .

את הרעיון לעוגה שבתמונה לקחתי מיונית צוקרמן המקסימה אחרי שהחלק התחתון של העוגה יתקרר בעצתה של יונית

זילפתי קרמבואים קטנים על התחתית והכנסתי להקפאה לשעתיים ,לאחר מכן שפכתי את הגאנש על הקרם ,ולבסוף זילפתי

מעט שוקולד לבן מומס .

לדף הרשומה

עוגת תפוזים הפוכה עוגת כתר תפוז

17/02/2019

התגעגעתי לעוגת תפוזים הפוכה שלא הכנתי הרבה זמן ,

ככה זה שיש מתכון אהוב שפתאום נדחק הצידה ואז נשכח ,כשראיתי את התפוזים

שנשארו בקערת הפירות ימד חשבתי על העוגה ההפוכה שלא הכנתי שנים והתחלתי בהכנות ,

איך שכחתי ממנה איך איזה עוגה מושלמת עסיסית בטעם עז של תפוזים נהדרים ,התפוזים

המקורמילים מעל העוגה איזה שוס חגיגה לפה ,מה שגם העוגה כל כך קלה להכנה בלי הפרדת

ביצים רק לערבב וגם פרווה ,ממליצה מאוד תהנו

 מצרכים :

5 ביצים

2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

3/4 כוס מיץ תפוזים

1/2 כוס שמן

כפית תמצית וניל

1 כוס סוכר

גרידה מתפוז שלם

לתחתית התפוזים :

2 תפוזים או תפוזי דם שטופים ופרוסים לפרוסות דקות

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס מים

אופן הכנת כתר התפוזים:

לרפד תבנית עגולה קוטר 26 בנייר אפייה

במחבת נביא לרתיחה 3/4 כוס מים

 3/4 כוס סוכר נוסיף את פרוסות התפוז נבשל כ10 דקות מדי פעם

נרטיב את התפוזים ,נכבה את הלהבה ומקררים מעט .מניחים את התפוזים

בתחתית התבנית בצורה מעגל בחפיפה .את הנוזלים שנשארו נשמור להרטבת

העוגה בתום האפייה .

הכנת הבלילה :

בקערה מערבבים קמח אבקת אפייה ,בקערת המיקסר שוברים ביצים שלמות

מקציפים עם סוכר לקצף בהיר ואוורירי  ,מערבבים שמן ומיץ תפוזים מזליפים

 בזהירים בזרם דק את השמן והמיץ לתוך קצף הביצים ,מערבלים מוסיפים את

הקמח בפעמיים מקפלים בעזרת לקקן לתערובת אחידה מוסיפים גרידת תפוזים

מקפלים ,יוצקים את התערובת על התפוזים שבתבנית אופים בחום 170 מעלות

40 -45 דקות ,בודקים עם קיסם מוציאים מהתנור יוצקים על העוגה את הנוזלים

שנשארו מסירופ התפוזים ,מפרידים את שולי העוגה מהתבנית מצננים היטב

הופכים את העוגה על צלחת הגשה .

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

אורז עם גזר ושמיר....

09/02/2019

אורז כמה אפשרויות ,אורז בניחוח שמיר וגזר,צבעוני ,בניחוח משגע וטעם מעולה, אחד מיני רבים ,טעים

כארוחה בפני עצמה בתוספת סלט ירקות .

מצרכים:

2 כוסות אורז

3 גזרים מגורדים בפומפייה עבה

1 חבילה שמיר קצוץ

1 בצל קצוץ

מעט שמן לטיגון

מלח,פלפל שחור ,כורכום,

אופן ההכנה :

לחמם שמן בסיר להוסיף את הבצל לטגן מעט עד שנהיה שקוף ,להוסיף את הגזר להמשיך לטגן כ2-3

דקות ,להוסיף את האורז והשמיר הקצוץ,לערבב שכל האורז יהיה עטוף בגזר שמיר ובצל ,להוסיף 3 כוסות

מים רותחים ,להוסיף תבלינים ,לערבב לתת רתיחה קצרה ,להעביר את הסיר ללהבה הנמוכה ביותר ,אני

נוהגת לעטוף את המכסה במגבת מטבח נקייה ולכסות ,לבשל 17-18 דקות לכבות את האש ,להשאיר

מכוסה עוד 10 דקות

(רק בבקשה מי שמשתמשת במגבת כמוני לא לשים מגבת בריח מרכך כביסה האורז מקבל את ניחוח המרכך לא נעים)

 

לדף הרשומה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת