1111
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

עוגת גבינה מסקרפונה וריקוטה נהדרת

26/05/2017

אין ספור מתכונים לעוגות גבינה גם לי יש את המתכון הקלאסי והנוסטלגי

שאימי ז''ל הייתה מכינה ואני מאוד אוהבת להכין אותו ,

הפעם הכנתי עוגה במרקם קצת יותר דחוס עם גבינות מעט יותר שמנת

מסקרפונה 40% שומן וריקוטה פרסקה 9% שומן המרקם נהדר והטעם

נפלא גרידת הלימון מוסיפה המון אל תותרו ,דרך אגב הכנתי את העוגה

ללא תחתית אפוייה ככה אני מעדיפה .

הגשתי את העוגה עם ממרח לוטוס שהמסתי מעט במיקרו למי שרצה עוד

קצת מתיקות

לתערובת הגבינה:

6  ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

1/2 שקית פודינג וניל

3 כפות קמח

1/2 כפית תמצית וניל

750 גרם גבינה ריקוטה פרסקה

250 גרם גבינת מסקרפונה

קליפה מגורדת מחצי לימון

אופן ההכנה:

מפרידים ביצים בקערת המיקסר מקציפים חלבונים עם סוכר  מוסיפים בהדרגה

עד לקבלת קצף יציב

בקערה נוספת מערבבים ,גבינות עם חלמונים ,תמצית וניל ,קליפת לימון ,קמח

ואבקת פודינג וניל לתערובת חלקה ואחידה .

מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינות בעדינות עד לאיחוד שתי התערובות

יוצקים את העוגה לתבנית עגולה בקוטר 26 ,רצוי לשמן את התבנית היטב ולהניח נייר

אפייה גם בדפנות להגבהה שהעוגה לא תגלוש ויהיה לה שוליים גבוהים לעלות .

מחממים תנור לחום 200 מעלות אופים את העוגה בשליש התחתון של התנור

כ10-15 דקות ,מוציאים את העוגה מהתנור בעזרת סכין חד מפרידים מהדפנות ,

מנמיכים את חום התנור ל150 מעלות ממשיכים לאפות כשעה נוספת ,עד ששולי העוגה

יציבים והעוגה זהובה מעט ,מוציאים מהמקרר ומצננים .

 

לדף הרשומה

שושני בצק ספידי במילוי גבינות וזיתים

30/05/2017

מי לא אוהב מאפה חם וטרי שיצא זה עתה מהתנור ,

את המאפה הזה לא תפסיקו להכין ראשית הבצק כל כך

פשוט וקל להכנה ,שנית אין צורך להמתין אפשר לעבוד מיד עם הבצק ,

עוד סיבה הבצק אחרי אפייה כל כך קרנצ'י וטעים תוסיפו מילוי כאוות ליבכם

ויש לכם מתכון מנצח ,אני הכנתי שבלולי בצק במילוי גבינת טבורוג ,גבינה בולגרית

וחישוקי זיתים ירוקים יצא מעדן

בצק:
3 כוסות קמח
1/2 כוס מים חמים
מעט מלח
1 כוס שמן
1/2 שקית אבקת אפייה
1 כפית חומץ
מילוי:
גבינה בולגרית מגורדת
גבינת טבורוג
ללוש את הבצק לבצק אחיד ורך לקרר מספר דקות ,

 לרדד לעלה ארוך בעובי 1 ס''מ למרוח מילוי על כל המשטח ,לפזר חישוקי זיתים ,

לגלגל לרולדה , לחתוך בגודל של 3 ס"מ בערך ללהניח בצורת שושנים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ,

למרוח ביצה לפזר שומשום לאפות בחום 180 מעלות עד שהמאפה שמזהיב

אפשר למלא בגבינות ורוטב פיצה ,גבינות ופטריות ,גבינות ותרד .

לדף הרשומה

קיש כרישה ובצל סגול

21/05/2017

כמה שאני אוהבת מאפים עם גבינות ,ובמיוחד את חג השבועות חגיגה של

גבינות וירקות צירוף טעמים מושלם הכל הולך ,כל שילוב של גבינה עם ירק

מושלם בעיני ,הפעם הכנתי קיש מבצק פריך ונהדר במילוי כרישה בצל לבן

ובצל סגול ,השילוב נהדר ומתקבל מאפה מעט מתקתק למרות שאין טיפת סוכר

במאפה ,הבצל והכרישה הם שנותנים את הטעם והריח הנהדרים ,מתכון מנצח

ממליצה מאוד

מצרכים לבצק :

1 כוס ו3/4 קמח לבן

1/2 שקית אבקת אפייה

40 גרם חמאה

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס מים

מעט מלח

מצרכים למילית :

2 כרישה גדולות קצוצות

1 בצל לבן יבש גדול קצוץ גס

1 בצל סגול גדול קצוץ גס

2 כפות שמן זית

20 גרם חמאה

100 גרם גבינה צהובה או קשקאבל מגורדים

1 מיכל שמנת מתוקה 250 גרם

2 ביצים

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

מעט אגוז מוסקט

הכנת הבצק :

בסיר רחב שמים את החמאה ,שמן ,מים ,מלח מביאים לרתיחה ,מערבבים את הקמח

עם אבקת האפייה מוסיפים לסיר מערבבים היטב עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה ,

מקררים היטב ,משמנים תבנית קיש קוטר 26

מרדדים את הבצק לגודל התבנית מרפדים את התחתית והשוליים,

מחוררים בעזרת מזלג אופים בחום 180 מעלות כ10 דקות ,

אופן הכנת המילוי :

במחבת שמים שמן וחמאה עד להמסה ,מוסיפים את הכרישה ,בצל יבש ,בצל סגול

מאדים מספר דקות ,מורידים מהאש מקררים .

בקערה קטנה מערבבים היטב מיכל שמנת מתוקה 2 ביצים מלח ,פלפל שחור אגוז מוסקט ,

מפזרים על הבצק גבינה צהובה או קשקבל ,מעל מניחים את תערובת הכרישה ,

יוצקים מעל הכרישה את תערובת השמנת ,מכניסים לתנור שחומם 180 מעלות

כ30 -35 דקות עד שהמאפה מזהיב .

לדף הרשומה

לביבות ירק אפויות בתנור

12/05/2017

יש ימים שלא בא להתעסק בטיגונים במיוחד הימים החמים

שמתקרבים אני מעדיפה לאפות בתנור ,גם ללא שמן וגם ללא ריח של טיגון ,

לביבות נהדרות שלא מפסיקים לנשנש ,ממליצה מאוד

מצרכים :

2 תפוח אדמה

1 בטטה

1 בצל גדול

2 קישואים

1 גזר

1 כפית מלח

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית פלפל שחור

3-4 כפות פרורי לחם

2 ביצים

חופן פיטרוזליה קצוצה

אופן הכנה :

לגרד את כל הירקות בפומפייה או במעבד מזון ,לסחוט מעט מנוזלים,

לתבל להוסיף פרורי לחם וביצים לערבב היטב ,לרפד תבנית בנייר אפייה ,

לשמן מעט בעזרת מברשת או להתיז שמן ,ליצור קציצות לצורה יפה הכנתי

בעזרת רינג ,מניחים עם כף מהתערובת בתוך רינג מיישרים ,מרססים מעט

שמן מעל הלביבות אופים בתנור בחום 180 מעלות כ25 דקות ,הופכים ואופים

את הצד השני עוד 10 דקות או עד שהלביבות מזהיבות .

מגישים עם סלט וטחינה

לדף הרשומה

כבד עוף עם פטריות וסילאן

10/05/2017

ארוחה קלילה ומהירה כבדי עוף טריים עם הרבה בצל מטוגן

פטריות ומעט סילאן מתקתק ,ארוחה בעשר דקות ,רצוי כבד עוף

טרי ,ופטריות גם טריות הטעם משובח

מצרכים :

500 גרם כבד עוף

2 בצלים גדולים

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כף סילאן

4-5 כפות שמן קנולה

1 סלסלה פטריות שמפיניון

אופן ההכנה :

לחתוך את הבצלים לרצועות ,לחמם שמן במחבת גדולה

להוסיף את הבצלים ולטגן עד להזהבה קלה ,להוסיף את הכבדים

להקפיץ מעט ,להוסיף את הפטריות שלמות או חתוכות ,לתבל מלח

פלפל שחור גרוס ,להוסיף את הסילאן לערבב להמתין עוד כשתי דקות

שהטעמים יתחברו להגיש עם פירה ,צ'יפס ,פסטה סלט .

 

לדף הרשומה

בני אהובי לזכרך ,יום הזיכרון 2017

01/05/2017
                                                                      
                                                   
מאורי שלי ילד אהוב שלי החיים בלעדייך קשים לא ישובו עוד להיות כמו לפני היום הנורא ,
בצהרי היום ביום הראשון של השבוע קדרו השמיים ויגון גדול נפל עלינו ,
יום בו הגיעו מבשרי הבשורה הרעה והפכו את חיינו לקשים בלעדייך מלאי כאב וגעגוע אין סופי שמתגבר ככל שהשנים חולפות ,
ילד לתפארת היית מאורי ,ילד אהוב ונערץ על כולם, בצופים ובצבא עשית חייל, כל מה שנגעת בו היה מוצלח ,
תמיד הענקת לכולם בחיבה ובשמחה עצומה מכל הלב הענק שלך, היית מופת ודוגמה לכולם בן, אח ,דוד ,חבר, מדריך חייל, מפקד אהוב ונערץ על כולם ,
חיסרונך כל כך בולט וניכר בלב ובעין ,הארת את הבית עם החיוך הגדול והשובה לב שלך ,תמיד ידעת להגיד את המילה הנכונה במקום ובזמן הנכון ,
אהוב שלי המשפחה גדלה מתרחבת וצומחת בלעדייך ואיתך ,שמך עולה בפינו בכל מפגש בכל ארוחה בכל שיחה בבית ,
האחיינים שלך מכירים אותך כאילו אתה כאן ולעיתים שואלים היכן אתה ומתי תשוב ,לו רק יכולת לשוב אהוב שלי זאת משאלת ליבי שתחזור,
הכאב גדול מנשוא ,
הימים האלה ימים קשים עננה כבדה מרחפת מעל , נפגש עם החברים והמפקדים שלך שיספרו עלייך ויעטפו אותנו כמו במשך כל השנה בחיבוק גדול,
הם חלק ממך ממה שהיית אהוב שלנו .הותרת אותנו כואבים ומתגעגעים ,
הכאב הוא לא אנושי החוסר הגעגוע אי אפשר להתרגל לאובדן של ילד ,אפשר לצעוד יחד בכאב ובשמחה ,
ללמוד לחיות ביחד בצעדים קטנים ,מתגעגעת אלייך ילד קטן גדול שלי מאור עיני מאור .
שיר שכתבתי לך ילד שלי אהוב מכאב וגעגוע גדולים
מציאות ודמיון

יושבת לי פה וחושבת עלייך

מדמיינת אותך יושב למולי

וחיוך כה גדול עוטה על פנייך

אימא, אני פה את רואה אותי

אתה לי לוחש ומביט בעיניי

ובעיינך מבט כה טהור ומוזר

פוקחת עיניים ,שולחת ידיים

רוצה רק לגעת ולחבק אותך

אבל רק בדמיון אתה למולי

וכאב כה חד מפלח את ליבי

חזרה למציאות שמלווה אותי

מיום שהלכת לי בני יקירי

מדמיינת אותך כל רגע לצידי

מדמיינת רגעים מתוקים מחמדי

לו רק היה זה חלום

לו רק המציאות הפכה לחלום

אז הייתי איתך יושבת בני,

ולא מדמיינת אותך בראשי

מילים :אתי כהן אמא

לחן ושירה : מאור תיתון

https://www.youtube.com/watch?v=X5CCh_04hvI

 
                                  
לדף הרשומה

לחמניות במילוי בשר

28/04/2017

לחמניות במילוי בשר עסיסי ,הלחמניות מאוד מזכירות את הסמבוסק המטוגן

שאני מכינה כעיקרון המילוי כמעט זהה מלבד בצל ירוק שגם לכאן אפשר להוסיף ,

לחמניות קלות במשקל במילוי בשר מתובל ועסיסי מנה ראשונה

נהדרת ,אפשר לאכול כארוחת ערב בתוספת סלט וטחינה מושלם

מצרכים לבצק :

1/2קילו קמח

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר

1 כפית מלח

1/4 כוס שמן

1 וחצי כוסות מים 

מילוי :

1/2 קילו בשר טחון

בצל גדול קצוץ

1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות

1 כף רסק עגבניות

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כף אבקת מרק עוף

1/2 כפית ראס אל חנות

אופן ההכנה :

לקערת המיקסר נכניס את הקמח נוסיף את הסוכר והשמרים

נערבל מעט ,נוסיף את השמן והמים בהדרגה נערבל במהירות נמוכה

עד לקבלת גוש בצק ,נוסיף את המלח נמשיף לערבל כ10 דקות עד לקבלת

בצק רך ונעים ,נשמן מעט את הבצק נכסה בניילו נצמד את הקערה נשאיר

את הבצק לתפוח כשעה עד להכפלת הנפח .בזמן הזה נכין את המילוי

הכנת המילוי :

במחבת רחבה נכניס את הבצל ושתי כפית שמן נטגן מעט נוסיף את הבשר

נערבב נפריד את הבשר עד שישנה את צבעו ,נוסיף את העגבנייה ,רסק עגבניות

ותבלינים נערבב היטב ,נניח בצד שיתקרר .

בתום שעה נוריד מהבצק את הנפח נחלק לכדורים שווים בערך 20 נניח על משטח מעט

משומן נרדד כל כדור נמלא בנדיבות מהבשר שיתקרר ,נסגור את הבצק ונהדק נניח את

הלחמניות כשהתפר כלפי מטה בתבנית מרופדת בנייר אפייה,נמשיך כך אם יתרת הבצק והבשר ,

נמרח על כל לחמניה ביצה טרופה נפזר שומשום בנדיבות ,

נחמם את התנור לחום 180 מעלות נאפה את הלחמניות עד שיקבלו גוון חום זהוב .

 

 

 

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

בראוניז כשר לפסח

מועדים לשמחה ,בראוניז נהדרים בשילוב אגוזים

טעימים כל השנה אז למה לא בפסח ? אני מכינה את המתכון

של מאקי כבר שנים ובפסח מחליפה את הקמח בקמח מצה לעוגות ,

אפשר להשתמש גם בקמח תופח לפסח

מצרכים:

150 ג` חמאה /מחמאה


150 ג` שוקולד מריר,  ממיסים בקערה במיקרו 2 דק` ומערבבים היטב

מצרכים נוספים :
1 כוס+ כף שטוחה סוכר
1/3 כוס סוכר חום
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל אמיתית
2/3 כוס קמח מצות לפסח או קמח תופח
2 כפות נס-קפה
 קורט מלח

50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

אופן ההכנה :

מכניסים את כל המצרכים יחד עם השוקולד המומס לקערה

בעזרת מטרפה ידנית מערבבים לקרם אחיד ,מרפדים תבנית 

בינונית בנייר אפייה,מעבירים את הקרם לתבנית אופים בחום

175 מעלות כ20 דקות ,מוציאים מהתנור מקררים היטב חותכים

לקוביות ,בתאבון



  

 

 

לדף הרשומה

קציצות פראסה ללא בשר

10/04/2017

קציצוות פראסה מסמל עבורי את חג הפסח ,אימי הייתה מכינה

את הקציצות או לביבות ללא בשר ,חמות חמות נחטפות מיד אחרי הטיגון

בילדותי לא הכי אהבתי את הקציצות היום אני מאוד אוהבת ,

תכינו ותראו כמה שזה קל וטעים

מצרכים :

4 פראסות טריות

3 תפוח אדמה

2 ביצים

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1/2 כוס קמח מצה

אופן ההכננה :

לבשל את תפוחי האדמה עם הקליפה עד לריכוך לקלף ,

לשטוף ולחתוך את הפראסה לעיגולים להעביר לסיר עם מים

לבשל כ10-15 דקות להעביר למסננת ל1/2 שעה לסחוט היטב

שלא יהיו נוזלים ,למעוך את תפוחי האדמה ,אני מכניסה את תפוחי

האדמה והפראסה המבושלת למכשיר מאסטר סלייסר כמה סיבובים

מוציאה לקערה מוסיפה ביצים ,מתבלת מלח פלפל שחור ,קמח מצה .

לחמם שמן במחבת ,ליצור קיציצות בידיים מעט רטובות לטגן משני

הצדדים עד להזהבה ,בתאבון

 

לדף הרשומה

בשר צלוי בתנור עם תפוח אדמה

07/04/2017

מנה נהדרת מרשימה וקלה כל כך להכנה ,

נתח בשר כתף בתנור עטוף בחרדל ורוזמרין ומסביב תפוחי אדמה

מנה קלה להכנה מרשימה וטעימה

מצרכים :

נתח כתף מספר 5 במשקל קילו וחצי

3 כפות שמן זית

3 כפות חרדל גרגירים

4 שיני שום חצויות

2 כפות דבש

מלח

פלפל שחור גרוס

כמה ענפי רוזמרין

חבילה תפוח אדמה קטנים

אופן ההכנה :

מחדירים לתוך הבשר את שיני השום ,מורחים את הבשר בחרדל פלפל שחר מלח שמן זית

ודבש , מעסים היטב ,מסדרים מעל רוזמרין מניחים בתבנית צלייה ,מכסים היטב מכניסים למקרר

ל12 שעות לפחות ,מתבלים את תפוחי האדמה במלח פלפל שחור גרוס ושמן זית מניחים מסביב

לנתח הבשר ,

מכניסים את הבשר לתנור שחומם מראש ל220 מעלות למשך רבע שעה מה שיהפוך את הבשר

לשחום וקריספי ,

מנמיכים את חום התנור ל170 מעלות ,מכסים את התבנית בנייר כסף ממשיכים לצלות עוד כשעה שעה וחצי ,

מסירים את נייר הכסף וצולים עוד 10 דקות  

משאירים בתנור כרבע שעה ,מוציאים ופורסים לפרוסות מגישים עם תפוח אדמה

 

 

 

לדף הרשומה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת