1515
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

יום הולדת 29 לילד שאיננו

מאורי שלי9-7 שוב תאריך יום הולדת גיל 29 גדלת ילד שלי בעוד שנה מציאות בלתי נתפסת ,

שנה ועוד שנה ועוד יום הולדת עצוב בלעדייך ,יום שהיינו צריכים לחגוג לך לשמוח ביחד כולם,

הותרת אותנו כואבים והמומים ,היום הזה הפך לעוד יום זיכרון ,לא נרות ולא עוגה וגם לא ברכות

כי מה נאחל לך ילד אהוב שלי ,ילד קטן גדול בני שלי ,מתגעגעת אלייך בכל ליבי זועקת וקוראת לך

בלילות הארוכים מושיטה ידיים רק שתאחז רגע קט בידי ,געגועים עזים וכאב עז שמפלח בחזה ,

הימים חולפים והמציאות יום יום טופחת על הפנים ילד שלי איתך ובלעדייך ,זוכרת ומזכירה את מי שהיית

ובוכה על מה שלא תהיה שולחת לך היום את כל אהבתי יום הולדת שמח באשר הינך אהוב שלי מאור עיני

אני שלך לנצח אתה המלאך שלי crying

 

לדף הרשומה

עוגה בחושה עם משמש טרי

02/07/2018

עוגות בחושות תמיד כייף להכין אפשר לשלב בתוכם הכל מאגוזים ,שוקולד ,

קוקוס ריבת פרי ועד פירות טריים או משומרים ,בתקופה הזאת אני אוהבת להכין

את העוגה עם חתיכות משמש טרי הפרי שאני מאוד אוהבת התקופה שהוא זמין

קצרה ביותר צריך לנצל כל רגע ,עוגה קלילה וטעימה מאוד לימות הקיץ החמים

מצרכים :

4 ביצים

2 כוסות קמח תופח

1 כפית תמצית וניל

1 כוס קוקוס

1 גביע יוגורט

3/4 כוס שמן

1 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

10 משמשים שטופים וחתוכים לקוביות

אופן ההכנה :

בקערה קטנה שמים את המשמש מפזרים שקית סוכר וניל משאירים בצד.

בקערת המיקסר שמים ביצים ,סוכר ,תמצית וניל ,שמן, יוגורט

מערבלים בעזרת וו גיטרה עד לתערובת אחידה ,מוסיפים את הקוקוס

והקמח מערבבים עד לתערובת אחידה וחלקה מוסיפים את המשמש מערבבים

קלות בעזרת מירית ,מחלקים לשתי תבניות אינגליש קייק אופים בתנור מחומם

170 מעלות כ40 דקות .

לדף הרשומה

קציצות עוף מטוגנות מוגשות עם פתיתים אחד אחד

27/06/2018

קציצות נהדרות מתכון פשוט וקל להכנה קציצות שילדים אוהבים ,

לא כל ילד אוהב עוף את הקציצות האלה הילדים חוטפים ,כשילדי היו קטנים

הייתי מטגנת והקציצות היו נעלמות בחיש ,היום אני מכינה לנכדים ומה הפלא גם

הם אוהבים לאחוז את הקציצה ביד ולאכול ,מתכון בסיסי שתמיד אפשר להוסיף

תפוח אדמה מגורד או מבושל ,גזר מגורד ,קישוא ,תירס ,מה שאתם והילדים אוהבים .

הכי טעים להגיש את הקציצות עם פתיתים אחד אחד המתכון בהמשך הדף .

מצרכים:

1/2 קילו חזה עוף טחון

2 בצלים מגורדים דק

חופן גדול של פטרוזליה קצוצה

חופן כוסברה קצוצה

1 שן שום כתוש

1/2 כפית מלח,

1/2 כפית פלפל שחור טחון,

מעט פפריקה מתוקה,

1 כפית אבקת מרק עוף,

1 ביצה,

מעט פרורי לחם,

אופן ההכנה :

לערבב את כל המצרכים לתערובת אחידה ,להכניס למקרר למנוחה לשעה .

ליצור קציצות בגודל הרצוי ,אני משטחת את הקציצות ,

ולטגן במעט שמן לצבע זהוב משני הצדדים ,

בתאבון

פתיתים אחד אחד

1 חבילה פתיתים

1 בצל קצוץ

4 כפות שמן

1 כפית מלח

1 כפית שטוחה פלפל שחור

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כף אבקת מרק עוף

2וחצי כוסות מים רותחים

אופן ההכנה :

ניצוק את השמן לסיר נחמם מעט נטגן את הבצל עד לשקיפות נוסיף

את התבלינים והפתיתים נערבב במשך 2-3 דקות נוסיף את המים הרותחים

ננמיך את הלהבה נערבב בעזרת מזלג נכבה את הלהבה ואת הסיר במכסה ,

נמתין כ8 דקות נפתח את הסיר נפריד את הפתיתים בעזרת מזלג  ,

נכסה שוב נמתין 5 דקות ונערבב שוב,בתאבון  

 

לדף הרשומה

כנפיים בתנור ברוטב פיקנטי

22/06/2018

איך אני אוהבת כנפיים במיוחד כשהן יוצאות מהתנור חמות קריספיות ומתובלות

ברוטב פיקנטי ,גם הנכדים מאוד אוהבים להחזיק את הכנפיים ביד ולאכול הכי טעים ,

כל פעם בתערובת אחרת ,השילוב הזה בעיני טעים מאוד הרוטב פיקנטי הודות לצ'ילי

החריף ,כמובן שאפשר לתבל ברוטב צ'ילי מתוק למי שלא אוהב חריף .

10 דקות עבודה ועוד חצי שעה בתנור ויש לכם אחלה מנה .

מצרכים :

1/2 קילו כנפיים חצויות

מרינדה להשרייה:

2 כפות צ'ילי

1 כף סויה

4 כפות שמן זית

4 שיני שום

לרוטב :

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק או חריף

2 כפות סויה

אופן ההכנה :

לערבב בקערה גדולה את המרינדה להכניס את

הכנפיים לערבב היטב שהכנפיים יהיו מצופות ברוטב ,

לעטוף את הקערה בניילון נצמד לשמור שעה במקרר .

אחרי שעה להניח נייר אפייה על תבנית להניח את הכנפיים עם

המרינדה ,לאפות בתנור בחום 180 מעלות כ30 דקות להפוך מדי פעם

עד שהכנפיים מקבלות צבע שחום צלוי ,להוציא מהתנור , לערבב במחבת

 רוטב צ'ילי וסויה להוסיף את הכנפיים לבשל כ5-10 דקות שכל הכנפיים

יהיו מצופות ברוטב להגיש .

לדף הרשומה

סהרוני אגוזים ממכרים ..

 

סהרוני אגוזים פריכים וקרנצ'יים שהכי כייף שיש בבית  ,בבוקר אני אוהבת לשתות את התה שלי

עם עוגייה כזאת שאפשר לטבול פריכה וטעימה שסופגת את הנוזלים ,את המתכון הייתה מכינה אימי

ותמיד היו בבית עוגיות ,גם אצלי צנצנת העוגיות בדרך כלל מלאה הנכדים אוהבים למלא בשקית ולקחת

איתם כשהם הולכים .

זהירות ממכר מכינים וכל הזמן טועמים

מצרכים:

1 ביצה

3/4 כוס אבקת סוכר

3 כוסות קמח

200 גרם חמאה

1 שקית אבקת אפייה

1 כפית תמצית וניל

1 כוס אגוזים טחונים

50 גרם אבקת סוכר לזרייה על העוגיות המוכנות

אופן ההכנה:

לשים את כל החומרים במעבד מזון ,חוץ מ50 גרם אבקת סוכר שמפזרים על העוגיות ,

לעבד במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד ורך ,

ליצור נחשים לעגל לצורת סהרון ,להניח בתבנית על גבי נייר אפיה .

לאפות ב180 מעלות עד הזהבה ,לקרר, לפזר אבקת סוכר

.

 

 

 

 

 

לדף הרשומה

חיתוכיות בצק פריך במילוי ממרח לוטוס וקרם נס קפה

18/06/2018

איזה כייף שצנצנת העוגיות מלאה את העוגיות האלה לא תספיקו למלא בצנצנת

והם התחסלו שילוב של בצק פריך נהדר במילוי ממרח נוטלה וקרם נס קפה כמה טעים

לצד כוס קפה הפוך תענוג ,קצת התעסקות עם הבצק אבל התוצאה נהדרת וכדאית ,

מצרכים :

31/2 כוסות קמח תופח

200 ג`ר חמאה קרה

1/2 כוס מיץ תפוזים

1 כפית תמצית וניל

3 חלמונים

מילוי :

3 חלבונים

1 כוס סוכר

3 כפות אבקת נס קפה

1/2 צנצנת ממרח לוטוס

אופן הכנת הבצק :

לקערת המיקסר נכניס חמאה וסוכר נעבד עם וו גיטרה

עד לקבלת קרם חלק נוסיף חלמונים מיץ תפוזים תמצית וניל ונערבל ,

נוסיף את הקמח בהדרגה עד לקבלת בצק פירורי ,נמשיך ללוש ביד

עד לקבלת בצק אחיד ,נכסה בניילון נצמד נשמור במקרר כחצי שעה .

הכנת המילית :

נקציף את החלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב נוסיף את אבקת נס הקפה

ונקציף עוד כדקה .

אופן ההכנה :

נחלק את הבצק ל3כדורים נרדד כל כדור בין שתי ניירות אפייה לגודל

התבנית ,נרפד את התבנית בנייר אפייה נניח את החלק הראשון של הבצק

נמרח שכבה יפה של ממרח לוטוס מעליו 1/2מכמות קרם הקפה ,נמשיך ככה עם

שאר הבצק ,ממרח לוטוס וקרם קפה נסיים בשכבת בצק

נאפה בתנור בחום 170 מעלות כ20 -25 דקות עד שהבצק מעט זהוב ,

לקרר מעט לחתוך לריבועים לפזר אבקת סוכר וליהנות .

לדף הרשומה

עוגיות נס קפה נהדרות

11/06/2018

תמיד כייף שצינצנת העוגיות מלאה בעוגיות ביתיות שנאפו בבית 

הריח בבית החומרים האיכותיים הנקיון והטריות גוברים על הכל ,

וכשהצנצנת מתחסלת במהירות עונג מושלם ,

הפעם הכנתי עוגיות נס קפה מהירות ופריכות שמתאימות לכל שעות היום 

והן גם פרווה קלות להכנה וטעימות מאוד .

מצרכים :

3 כוסות מידה קמח רגיל

1שקית אבקת אפייה

1 שקית סוכר וניל

1 כוס סוכר

1 ביצה

3 כפות אבקת נס קפה רגיל

200 גרם נוטורינה רכה

אופן ההכנה :

להכניס את כל המצרכים לקערת המיקסר

ללוש בעזרת וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד

לחלק לכדורים בערך 30 למעוך כל כדור בעזרת

מזלג באמצע ליצירת צורה ,אפשר לפזר מעט סוכר על העוגיות

לפני האפייה כמו שאני עשיתי ,ואפשר לפזר רק אבקת סוכר בתום

האפייה כשהעוגיות מתקררות

לאפות בחום 180 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות

לדף הרשומה

סופריטו קציצות

04/06/2018

הריח שמתפשט בבית כשהסופריטו מתבשל זורק אותי חזרה לבית סבתא ,

סבתא שולמית ז''ל הירושלמית היתה נוהגת לבשל במטבח הקטן על פרימוס

ופתיליות ,הסופריטו היה מתבשל שעות על פתיליה והריח שהיה מפיץ זה ריח

ילדות מוכר ואהוב ,חזרה לשורשים ,הפעם הכנתי סופריטו עם קציצות נהדרות

הטעם גן עדן .

הרכיבים לכדורי בשר:

500 גרם בשר טחון

1 בצל קצוץ

2 פרוסות לחם שרויות במים וסחוטות היטב

רבע חבילת פטרוזיליה קצוצה

1  כף אבקת מרק עוף

4 כפות פרורי לחם

 1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

1/2 כפית כמון (לא חובה)

1 ביצה

הרכיבים לרוטב:

4 תפוחי אדמה בינוניים

חצי כפית פלפל שחור

2 כפות אבקת מרק עוף

כפית מלח

כוס וחצי מים רותחים

הוראות הכנה:

לקצוץ בצל להכניס לקערה להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה ,מוסיפים את הבשר

התבלינים ,פרורי הלחם והביצה הלחם המפורר,לשים היטב ,מכינים כדורים בגודל הרצוי ,

מחממים שמן במחבת ,מטגנים את הקציצות עד שהם זהובות ,מוציאים לצלחת מרופדת

בנייר סופג.

קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות או צ'יפס עבה ,

מחממים 3/4 כוס שמן במחבת ומטגנים את תפוחי האדמה עד להזהבה

הרכבת המנה :

מסדרים את כדורי הבשר בסיר רחב ושטוח ,מעל מסדרים את תפוחי האדמה ,

מתבלים בשאר תבליני הרוטב ,מוסיפים מים רותחים מביאים לרתיחה ,מעבירים ללהבה

נמוכה ,מבשלים כשעה וחצי כשמדי פעם מנערים את הסיר ובודקים שלא חסר נוזלים.

 

 

לדף הרשומה

המבורגר ביתי

29/05/2018

איזה כייף להכין המבורגר בבית ,אני ובעלי לא מחסידי ההמבורגר אבל לפעמים

מתחשק ,אז עדיף להכין בבית ,טעים טרי ובטעמים שהכי אוהבים ,האמת שבכלל

לא התעסקתי הרבה עם הבשר, מינימום תיבול ,מינימום לישה והתעסקות ,יצא נהדר

טעים ועסיסי ,בשילוב הלחמניות הנהדרות שהכנתי בבית ,מושלם .טוב זה לא ממש מתכון

זה כל כך פשוט ,כמובן מי שרוצה יכול להוסיף בצל מטוגן לבשר או קצוץ טרי ועוד תבלינים ,

יש מי שמוסיף קטשופ לתערובת הבשר ,לנו היה טעים ככה .

מצרכים ל4 יחידות :

1/2 קילו בשר טחון טרי עם מעט שומן (מומלץ נתח מספר 10 צוואר +נתח מספר 2צלעות )

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית שטוחה פלפל שחור

אופן ההכנה :

להניח את הבשר בקערה לתבל ללוש ממש מעט ליצור בעזרת טבעת מידה

המבורגר,להשתדל לחלק את הבשר ל4 המבורגרים בגודל שווה ,להניח על תבנית

אפייה ,לחמם תנור על מצב גריל עליון לצלות את ההמבורגר כ5 דקות מכל צד .

כמובן שאפשר לצלות על המנגל ,או במחבת פסים .

מתכון ללחמניות תמצאו ברשומה הקודמת .

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=5217369

 

 

 

לדף הרשומה

פסטה ברוטב שמנת ובטטה

18/05/2018

כולם אוהבים פסטה את הפסטה הזאת הכי קל ומהיר להכין הכל בסיר אחד ,

והתוצאה מעולה ,מכניסים את הכל לסיר מערבבים 10-12 דקות מרגע הרתיחה

וזהו מוכן ,מגישים מיד ונהנים ,מנה קלה להכנה ממליצה מאוד ,

את הרעיון לקחתי מהרשת .

מצרכים :

1 חבילה פסטה תבחרו מה שאתם אוהבים

1 בצל בינוני

1 בטטה גדולה

2 שיני שום

1 כף מלח

1 כפית פלפל שחור

1/2 כפית אגוז מוסקט

2 כפות שמן זית

1/2 מיכל שמנת לבישול

אופן ההכנה :

מקלפים את הבטטה שוטפים היטב וממשיכים לקלוף עם הקולפן את כל

הבטטה לרצועות דקות ,חותכים את הבצל לרצועות ,בסיר רחב מניחים את

הבצל ,הבטטה פסטה ,מלח ,פלפל שחור ,שמן זית ,4 וחצי כוסות מים קרים

להניח על הגז על להבה גבוהה ללא מיכסה ,לערבבבעזרת כף עץ  מידי פעם עד

לרתיחה ,להעביר ללהבה נמוכה או להנמיך את הלהבה להמשיך לערבב כ8-9 דקות

עד שהמים נספגים והפסטה מוכנה ,טועמים אם הפסטה מוכנה מוסיפים את השמנת לבישול

ואגוז מוסקט מערבבים כ2-3 דקות מכבים את הלהבה ,מגישים חם .

בצורת הבישול הזאת הבטטה מהעירבוב מתפרקת והרוטב הופך להיות סמיך .

 

 

לדף הרשומה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת