1515
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שבלולי פיצה

23/04/2018

שבלולים בטעם פיצה שכולם אוהבים ,מתאים לארוחת ערב ,ארוחת צהריים חלבית ,

ארוחת בוקר שבת ולאירוח ,רק זהירות כשהשבלולים יוצאים מהתנור הם נחטפים

במהירות ,טעים טעים

מצרכים לבצק :

3 וחצי כוסות קמח

1 כף שמרים יבשים

1 ביצה

1/4 כוס שמן זית

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

1 כוס מים פושרים

מצרכים למילוי :

קופסא עגבניות מרוסקות

2 כפות רסק עגבניות

1/4 כפית מלח  

1/2 כפית סוכר

1 כפית פלפל שחור

מעט אורגנו

2 כפות שמן זית

2 שיני שום

300 גרם גבינה צהובה מגורדת

חרוזי זיתים

תירס

פטריות

אופן ההכנת הבצק:

לתוך קערת המיקסר להוסיף את מצרכי הבצק את המים להוסיף בהדרגה ,

ללוש במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וגמיש ,לעטוף בניילון נצמד להניח

להתפחה כשעה .

הכנת הרוטב :

לחמם שמן בסיר קטן לטגן מעט את השום להוסיף עגבניות מרוסקות רסק עגבניות

לתבל לבשל כ10 דקות ,לקרר .

הכנת השבלולים :

לאחר שהבצק תפח לחלק ל3 כדורים ,לרדד כל כדור למלבן למרוח בנדיבות מהרוטב ,

לפזר גבינה מגורדת ,פטריות זיתים ,לגלגל מעט צמוד לרולדה ,לחתוך כל רולדה לפרוסות

לא עבות מדי ,להניח על תבנית עם נייר אפייה ,להמשיך עם שאר כדורי הבצק ,

מניחים להתפחה נוספת של 15 דקות ,אופים בתנור בחום 180 מעלות כ20 דקות

או עד שהמאפים זהובים ,בתאבון

 

 

 

 

 

 

לדף הרשומה

יום הזיכרון האישי שלי

18/04/2018

להיות אם שכולה זאת משרה מלאה 24/7 משרה שלא בחרתי בה ,

זה לחשוב עלייך ללא הפסקה ,לנבור בתמונות אולי יש עוד תמונה שפספסתי

שלא ראיתי ,לראות תמונות שוב ושוב ולדעת שזהו זאת התמונה האחרונה שלך אחריה אין עוד תמונה ,

להביט בסרטונים להקשיב לקולך לראות אותך חי נושם הולך מדבר צוחק

ולדעת שזה נגמר זה רק בסרט לא יהיה עוד במציאות ,להיות אם שכולה זה לחשוב מה היית

עושה עכשיו לימודים ,בת זוג ,חתונה ,ואולי כבר ילדים ,להיות אם שכולה זה לרצות להזכיר

את הבן כל הזמן שחלילה לא ישכחו שהיית כאן בעולם הזה ,להיות אם שכולה זה מעט שעות

שינה הרבה דמיונות ותקווה שנפגש עוד מעט עוד קצת ,

להיות אם שכולה זה הרבה אין ,הרבה ריק ,אין גדול וחוסר ענק ,זה לשאול כל הזמן למה ?

למה דווקא אתה ?ולדעת שלא אקבל תשובה ,

להיות אם שכולה זה ליפול ולדעת לקום ..

להיות אם שכולה זה הרבה געגועים ,ים של דמעות הרי הכר סופג הכול ,

להיות אם שכולה זה לחיות באשליה בהדחקה כי אחרת אי אפשר ,

להיות אם שכולה זה לבחור בחיים למענך ,למען החיים והמשפחה שאהבת כל כך ,

לזכור לספר להמשיך את דרכך לנסות להחיות

משהו ממך ,לכתוב לך ועלייך ,להיות איתך בכל שנייה .

להיות אם שכולה זאת משימה מאוד קשה לא בחרתי בה היא הגיעה עם הדפיקה בדלת

ביום שהלכת לך ,

מתגעגעת וכואבת בכל ליבי אלייך מאורי אהוב שלי .cryingcrying

 

לדף הרשומה

אורז בסמטי עם ירקות

13/04/2018

אורז הוא תמיד תוספת נהדרת שכולם אוהבים ,אורז בסמטי תמיד מצליח אין שום סיבה

לפספס האורז יוצא אחד אחד וטעים במיוחד ,בתוספת ירקות צבעוניים מנה מושלמת בריאה

ומזינה ביותר ,אורז חגיגי וטעים ביותר הילדים יטרפו .

מצרכים :

1 וחצי כוסות אורז בסמטי

1 גזר

1 בצל

1 גמבה

1 כוס גרגירי תירס

3 בצלים ירוקים

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1/2 כפית כורכום

4 כפות רוטב סויה

4 כפות שמן

אופן ההכנה :

מתחילים לקצוץ את הירקות לקוביות קטנות ,מחממים שמן בסיר רחב ושטוח ,

מוסיפים את הבצל ומטגנים מעט ,מוסיפים גזר ,גמבה ,תירס ,מאדים את הירקות כ10 דקות

מכסים במכסה ,מוסיפים את האורז מערבבים היטב ,מוסיפים 3 כוסות מים רותחים ,

מתבלים ,מוסיפים גם את הסויה ,מכסים המכסה מעבירים ללהבה הכי נמוכה מבשלים

כ17 -20 דקות ,מכבים את הלהבה משאירים מכוסה עוד 5 דקות ,פותחים את הסיר

מערבבים את האורז מפזרים למעלה בצל ירוק קצוץ ומגישים .

אפשר להוסיף פיטריות ,כרישה ,אפונה  .

לדף הרשומה

ארטישוק ממולא ברוטב לימוני

29/03/2018

ארטישוק ירק נהדר וטעים מאוד הכי קל לשימוש כשזה מגיע קפוא וכבר נקי ,

רק לשדך בשר ולבשל ,הכי אנחנו אוהבים ברוטב לימוני עשיר וטעים ,הארטישוק

והלימון זה חיבור נהדר ,המתכון שלי ללא טיגון הבשר מי שמעוניין יכול לטבול בקמח מצה

וביצה לטגן מעט את ראשי הארטישוק אחרי מילוי הבשר ולאחר מכן לבשל ברוטב .

מצרכים:

חבילה ארטישוק קפוא

1/2 קילו בשר בקר טחון

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן כוסברה קצוצה

1כפית בהרט לקציצות

מעט אגוז מוסקט

מלח

פלפל שחור

1 ביצה

3-4 כפות קמח מצה

לרוטב :

1/2 כוס כוסברה קצוצה

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

2-3 פרוסות לימון כבוש

כף שום כתוש

מיץ מחצי לימון

כפית כורכום

כפית מרק עוף

מלח

כף שמן

כוס מים חמימים - או יותר לפי הצורך

 אופן הכנה:

להפשיר את הארטישוק לחלוט במים רותחים כשתי דקות מסננים ממים ,

מיישרים מעט את תחתיות הארטישוק שישבו היטב בסיר .

הכנת הבשר :

מערבבים יחד את כל מצרכי הבשר לתערובת אחידה ,

יוצרים קציצה וממלאים את הארטישוק בנדיבות ,ממשיכים עם כל תחתיות הארטישוק .

בסיר שטוח וגדול מחממים מעט שמן מטגנים מעט את הבצל ,מוסיפים מים רותחים,

מתבלים ,את הירק מוסיפים לקראת הסוף,מביאים לרתיחה,מנמיכים את הלהבה

מסדרים את הארטישוק בסיר מכסים ,מדי פעם בעזרת כף מרטיבי את הארטישוק ,

אחרי 1/2 שעה מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה ,טועמים אם חסר לימון מוסיפים

מבשלים כשעה על להבה נמוכה 

 

לדף הרשומה

עוגת אגוזים במילוי וציפוי קרם קפוצ'ינו

עוגת אגוזים חביבה עלינו במיוחד ,וכשמתלווה אליה קרם בטעם קפוצ'ינו עשיר

החגיגה כפולה ,עוגה עשירה בטעמים ומרקמים ,ולא תאמינו כמה קלילה היא

כשאוכלים ממנה ,העוגה במרקם קליל וגם בכלל לא מסובכת להכנה ,המתכון

של לא אחר מאשר מיקי שמו המוכשר ,עוגה עשירה ונהדרת ,

הנה המתכון המקורי של מיקי והערות שלי בסוף .

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

מצרכים:

6 חלבונים מביצים גדולות (L)

250 גרם סוכר (11/4 כוסות)

2 כוסות אגוזי מלך קצוצים דק

70 גרם קמח רגיל (1/2 כוס )לפסח קמח דק לעוגות

למלית:

500 מ"ל שמנת מתוקה (2 מיכלים )

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

מעט חלב (לדילול)

2 כפיות קפה נמס

לקישוט:

2 כוסות אגוזי לוז גרוסים גס וקלויים קלות

אופן הכנה:

מקציפים בקערת מיקסר את חלבונים והסוכר במהירות בינונית ובמשך כ-5 דקות עד לקבלת קצף יציב.

מקפלים לתוך התערובת העדינות את האגוזים והקמח לקבלת תערובת אחידה.

מסמנים על גבי נייר אפיה בעזרת עט או עיפרון 4 עיגולים בקוטר 22 ס"מ (קצת יותק קטן מקוטר התבנית)

הופכים את הניירות לצידם השני (כדי שהבצק לא יבוא במגע עם הסימון). מורחים בעזרת מרית על גבי 4 העיגולים את תערובת האגוזים בהתאם לסימון ובעובי של כ-1/2 ס"מ.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות עד הזהבה. מצננים היטב.

להכנת המלית:

מקציפים את השמנת עם הסוכר והקפה הנמס עד קבלת קציפה יציבה בגוון מוקה אחיד.

להרכבת העוגה:

מניחים שכבה של בצק אגוזים בתחתית התבנית ומורחים מעל 1/4 מהמלית.

מניחים על שכבת המלית שכבת בצק שנייה, דוחסים מעט ומורחים שוב 1/4 מהמלית. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים.

מפזרים אגוזי לוז על המלית, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכשעתיים. מאחסנים מכוסה במקרר עד 3 ימים.

הערות שלי :

הכנתי שלוש שכבות של בצק מהכמות .

לקישוט השתמשתי ב3/4 כוס אגוזים טחונים גס .

למתכון כשר לפסל להמיר את הקמח בקמח דק לעוגות כשר לפסח

קישור למתכון המקורי .

http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=845064

 

 

 

לדף הרשומה

קציצות בשר עם מנגולד

25/03/2018

מריחים את פסח באוויר כמה אני אוהבת את העלים הירוקים

שממלאים עכשיו את השווקים ,ירוק טרי בריא וטעים ,היום הכנתי

קציצות בשר בתוספת עלי מנגולד מבית אימי ז''ל ,קציצות טעימות

עדינות מעט חמצמצות מהמנגולד ,תגישו עם סלט ירקות הכי טעים ,

אפשר גם לטגן וגם לאפות הפעם אצלי הקציצות מטוגנות

מצרכים:

1/2 קילו בשר בקר טחון

1 חבילה עלי מנגולד

1 בצל גדול

2 ביצים

2 תפוח אדמה מבושלים לפירה

4 כפות קמח מצה

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה :

לבשל את תפוחי האדמה כמו לפירה למעוך לשמור בצד ,

לקצוץ את הבצל דק לטגן במעט שמן עד להזהבה קלה ,

לשוטף היטב את על המנגולד לייבש ,לקצוץ רק את החלק הירוק

לא דק מידי ,להניח בקערה ,להוסיף בשר טחון ,פירה ,2 ביצים ,

מלח ,פלפל שחור ,קמח מצה ,לערבב היטב עד לתערובת אחידה

אם דליל מדי להוסיף עוד קצת קמח מצה ,ליצור קציצות שמנמנות ,

לחמם שמן במחבת לטגן את הקציצות שתי דקות בצד הראשון ועוד

דקה מהצד השני עד שהקציצות זהובות ,הכי טעימות כשהן חמות ,

אפשר לשמור במקרר  ולאכול גם קר .

לדף הרשומה

רולדה שמרים במילוי גבינה וצימוקים

22/03/2018

עוגת שמרים רכה ונהדרת במילוי גבינה בניחוח וניל וצימוקים ,

לאוהבי השילוב זאת חגיגה אמיתית ,ריח נהדר של שמרים ווניל יש יותר טוב מזה ?

תהינו ..

לבצק:

1/2 ק"ג קמח רגיל
2 ביצים

1/2 שקית שמרית / 1/2קובייה שמרים טריים /1 כף שמרים יבשים

100 ג'ר מחאה /חמאה

1/2 כוס סוכר

מעט תמצית וניל

1/2 כוס חלב פושר

מילוי :

למלית הגבינה:

1 חבילה גבינה טוברוג או גבינת כנען

1 ביצה

1/2 כוס סוכר

40 ג'ר אינסטנט פודינג וניל /חצי חבילה

2 כפות צימוקים

גרידה מ-1/2 לימון

אופן ההכנה בצק:

מניחים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח ,סוכר ,ביצים ,חלב ,

וניל וגרידת הלימון ,מערבלים במהירות איטית עד שהבצק מתאחד ,מוסיפים

את החמאה והמלח וממשיכים לערבל עד לבצק אחיד וגמיש ,עוטפים את הקערה

בניילון נצמד ומשאירים לתפוח עד להכפלת הנפח ,אפשר להשאיר במקרר ללילה .

הכנת המילית :

מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי למרקם אחיד ,

הכנת הרולדות:

מחלקים את הבצק לשני חלקים מרדדים כל חלק למלבן ,

מורחים על כל מלבן מחצית מכמות המילית אפשר לגלגל לרולדה ,

אפשר ללמרוח את המילוי רק באמצע המלבן לחתוך בצדדים לסדר אחד על השני

כמו צמה .

מניחים את הרולדות בתבניות אינגליש קייק מתפיחים כשעה ,

מורחים ביצה ,

אופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות כ35 דקות או עד שהרולדות זהובות .

 

לדף הרשומה

פשטידת פסטה ועוף

14/03/2018

פסח בפתח וצריך לחסל את החמץ הנה רעיון נהדר לחיסול שאריות

פסטה אם יש לכם שאריות פסטה מכמה מורות זה המתכון ,ואם נשאר

לכם עוף משבת או שניצל אתם מסודרים לגמרי ,הפעם הכנתי את הפשטידה

במחבת כפולה על הגז המלצה חמה לאכול חם החלק התחתון והעליון קריספי

והכי טעים ,אני אוהבת להשחים מעט מעבר לזהוב לי ככה הכי טעים ,

מצרכים:

חבילה פסטה בכל צורה מבושלת ומסוננת (אפשר לערבב שאריות של כמה סוגי פסטה)

2 בצלים

עוף שנשאר מפורק וחתוך לרצועות

2-3 ביצים

אבקת מרק בצל

1/2 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

מעט שמן

אופן ההכנה :

לחתוך את הבצל לקוביות לטגן עד להזהבה במעט שמן ,להכניס לקערה את הפסטה חייב שתהיה קרה

,חתיכות העוף ,הבצל המטוגן ,מלח ,פלפל שחור ,אבקת מרק בצל ,לערבב .בקערה קטנה לשבור ביצים ולערבב היטב ,

לצקת את הביצים על הפסטה לערבב עד שכל הפסטה והעוף מכוסים בביצים .

לשמן מעט תבנית מלבנית בנונית להעביר את התערובת לתבנית לישר מעט

לחמם תנור לחום 180 מעלות לאפות את הפשטידה עד להזהבה .אפשר לטגן את הפשטידה במחבת כפולה ,

ולהפוך משני הצדדים עד שמזהיב .

לדף הרשומה

סלט קוביות חצילים עם עגבניות ....

13/03/2018

חצילים ,עוד סוג של סלט שצריך הרבה לחם ....

טעים טעים ,כול כך הרבה סוגי סלטים ותבשילים אפשר להכין מחצילים הירק החביב עלי ,

אין סוף אפשריות ותמיד טעים ,גם ילדיי אוהבים חצילים כמעט בכל צורת בישול

או סלט ,ירק שמככב הרבה במטבחי .

מתכון:

2 חצילים עם הקליפה חתוכים לקוביות

5 עגבניות אדומות חתוכות לקוביות

1 כף רסק עגבניות

5 שיני שום קצוצות דק

1/2 כפית מלח

1/4 כפית כמון

1/4 כפית פפריקה חריפה

מעט שמן קנולה

אופן ההכנה:

להניח את קוביות החציל בתבנית גדולה לפזר מעט שמן ,להכניס לתנור חם 200 מעלות עד שהחצילים

משחימים ,להפוך מדי פעם .בנתיים בסיר לטגן במעט שמן את השום ,להוסיף כמון ,לערבב מעט להוסיף

את העגבניות,מלח פפריקה ורסק עגבניות לערבב היטב ,לבשל כ10 דקות אם חסר נוזלים אפשר להוסיף מעט

מים .להוסיף את החצילים לערבב לבשל עוד 5 דקות ,אפשר לאכול חם וגם קר ...

לדף הרשומה

עוף שלם בסיר בתנור

02/03/2018

כפי שידוע למי שעוקב אחרי אני לא מוותרת על עוף בערב שבת

לא משנה כמה אוכל יהיה חייב להיות גם עוף לפעמים סתם ככה

חלקי עוף ולפעמים שלם ממולא ,לפעמים עוף בלי עצם ממולא ,ולעיתים

עוף שלם מתובל היטב צלוי בסיר יצוק בתנור ,התוצאה עוף עסיסי רך

ובחוץ עור קריספי שחום וטעים

מצרכים:

1 עוף שלם נקי

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית תבלין לעוף או פפריקה מתוקה בשמן

5 כפות שמן זית

5 תפוחי אדמה חצויים

1/2 לימון

עלי רוזמרין

כמובן שאפשר להוסיף עוד ירקות ,גזר ,בטטה,בצלים שורש סלרי

אופן ההכנה :

בקערה קטנה מערבבים את השמן עם התבלינים לתערובת אחידה ,

מכניסים לתוך העוף את הלימון ומברישים בתערובת התבלינים ,

מברישים את העוף מבחוץ בתערובת התבלינים ,מניחים בסיר יצוק

שמתאים לתנור ,מתבלים את תפוחי האדמה בתבלינים ומסדרים מסביב

לעוף ,מניחים עלי רוזמרין על העוף ,מכסים עם המכסה מכניסים לתנור בחום

200 מעלות ,אופים את העוף כשעה,מדי פעם מורחים את העוף בנוזלים שהגיר

מורידים מכסה צולים עוד 20 דקות עד שהעוף שחום היטב והעור קריספי .

לדף הרשומה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת