1919
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ספינג' נהדר לכל ימות השנה

05/12/2019

כן אני לא מהעדה אבל אוהבת מאוד ספינג' ולהכין זה הכי קל שיש ,

יש מתכון שמלווה אותי כבר שנים של אמא של חבר יקר דודו בן שמחון 

שמוכר כדודו חמוד ,אז המתכון קל ותמיד מצליח ,אני מכינה כמות קטנה 

חצי קילו יוצאת כמות יפה בערך 20 ספינג' תלוי לא גדולים מדי ,

המתכון נהדר הספינג' לא ספוג בשמן קרנצ'י וטעים מאוד גם אחרי

כמה שעות 

לבצק:

קילו קמח
3 כפות שמרים יבשים (או 100 ג``ר טריים)

2 עד 3 כוסות מים פושרים
כף מלח
2 כפות קוניאק
אופן הכנה:

 להניח בקערה קמח ,שמרים ,מלח ,קוניאק ומים ללוש לבצק דביק ,

להגיע ממש למרקם לא דדליל ולא קשה אלא דביק.
לכסות את הקערה בניילון נצמד להתפיח שעה.

אחרי שעה להוציא אוויר להתפיח עוד חצי שעה .
לטבול את הידיים במעט שמן  וללוש בתנועות קיפול את הבצק
להכין קערה עם מעט שמן לטבול את הידיים  ולהכין צורות ולטגן בשמן חם.

בתאבון 

.

לדף הרשומה

עוגת גזר מקמח כוסמין

26/11/2019

פעם ראשונה ששמעתי על עוגת גזר זה היה לפני הרבה שנים ולא הבנתי 

איך ירק יכול להיות בתוך עוגה ,לא הצלחתי למצוא את החיבור ,כשטעמתי 

פעם ראשונה התמכרתי עוגה עסיסית רכה מלאה בטעמים מתובלת וממכרת ,

הגזר מתקתק ומשתלב נהדר בעוגה ,מאז אני מכינה את העוגה לפחות פעם בחודש

כל פעם משהו אחר פעם עם תוספת אגוזים ,פעם צימוקים ,

ולפעמים רק גזר עוגה קלה להכנה 50 דקות 

כולל אפייה ממליצה מאוד .

מצרכים :

4 ביצים

2 כוסות קמח כוסמין מלא

1 אבקת אפייה

1כפית סודה לשתייה

1 כוס סוכר חום

1/2 כוס סוכר לבן

1 כפית תמצית וניל

1 כפית קינמון

1 כפית אגוז מוסקט

קורט ציפורן

2 כוסות גזר מגורד

3/4 כוס שמן

1 כוס אגוזים קצוצים

אופן ההכנה :

בקערה גדולה טורפים ביצים עם סוכר חום ,סוכר לבן ,תמצית וניל ,

לקרם אחיד מוסיפים בהדרגה שמן מערבבים היטב ,מוסיפים את הגזר

וממשיכים לערבב .בקערה קטנה מערבבים קמח סודה לשתייה א.אפייה

מוסיפים לתערובת עם הגזר מערבבים מוסיפים 3/4 כוס אגוזים

יוצקים לשתי תבניות אינגליש קייק ,מפזרים מעל את יתרת האגוזים

אופים בץנור שחומם מראש בחום 170 מעלות כ35 דקות

 

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

לחמניות גבינה מקמח כוסמין

19/11/2019

לחמניות נהדרות שכולם אוהבים נהדרות לארוחת ערב 

או בוקר ,לשלוח לילדים לבית הספר עם ירקות בצד אחלה ארוחה ,

הלחמניות אווריריות וקלילות מאוד ,אני אופה בתוך תבנית מאפיס ,

אפשר לגלגל כדורים ביד ולאפות ,עשר דקות עבודה .

לא חייבים להשתמש בגבינות שבמתכון אפשר לאלתר מגבינות שיש 

במקרר ,לחמניות גבינה מקמח כוסמין טעימות ורכות 

מצרכים:

3 כוסות קמח כוסמין

1 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתייה

 2 ביצים

גביע קוטג'

1 גביע שמנת חמוצה

200 ג''ר גבינה פטה מגורדת / בולגרית

150 ג''ר גבינה צהובה מגורדת/ קשקאבל

 60 ג''ר חמאה מומסת

למריחה מעל:

1 ביצה טרופה למריחה

שומשום ,או פרג

16 תבניות למאפינס

אופן הכנה:

בקערה המיקסר לערבב קמח ,א.אפייה סודה לשתייה מלח ,

להמיס במיקרו את החמאה להוסיף לקמח את יתרת המצרכים לערבל  לבצק אחיד מעט דביק

(אם הבצק דביק מאוד אפשר להוסיף עוד מעט קמח כוסמין או מלא ),לכסות בניילון נצמד להניח

במקרר לשעה ,אם ממהרים אין צורך . להוציא מהמקרר למלא בעזרת כף תבניות קטנות של

מאפינס 3/4 גובה , ,למרוח ביצה לפזר שומשום או פרג ,

לאפות בחום 180 מעלות כ30 דקות .עדשהלחמניות תפוחות וזהובות .

לדף הרשומה

עוגת פיסטוק וקוקוס בחושה

06/11/2019

אהבתי לעוגות בחושות מביאה אותי לערבב מיני מצרכים 

לעוגות בשילוב נהדר של טעמים ,אני אוהבת את המרקם 

האורירי של העוגות הבחושות הקלילות שלא מצריכים עבודה רבה ,

להקציף ביצים ולערבב לפעמים הכל בקערה אחת ,פיסטוק אני מאוד 

אוהבת אז הפעם הכנתי עוגה בחושה עם מחית פיסטוק ופיסטוק קלוי 

גרוס גס ובשביל תוספת טעם גם קוקוס ,עוגה קלילה ונהדרת שמתאימה 

לבוקר או ערב עם הקפה ,רוצו להכין 

מצרכים:

4 ביצים L

1 ורבע כוס סוכר

1 שקית אבקת אפייה

1 שקית סוכר וניל

1 כוס קוקוס

1 וחצי כוסות קמח

1 כוס פיסטוק טחון גס ללא מלח

3/4 כוס שמן

1/2 כוס מיץ תפוזים

2 כפות מחית פיסטוק

אופן ההכנה :

במיקסר להקציף ביצים שלמות עם סוכר וסוכר וניל לקצף תפוח

להוריד מהירות להוסיף שמן ומיץ תפוזים לערבב ,להוסיף מחית

פיסטוק לערבב עד שהמחית נבלעת בקצף .

בקערה קטנה לערבב קמח אבקת אפייה קוקוס ופיסטוק

להוסיף לקצף הביצים לערבב היטב לקבלת תערובת אחידה ,

לחלק לשתי תבניות אינגליש קייק לאפות בחום 170 מעלות

כ35-40 דקות עד שהעוגה מוכנה .

 

 

לדף הרשומה

רולדה שוקולד בציפוי קרם וניל

24/10/2019

רולדה בטעם נהדר שכולם אוהבים ,רולדה שוקולד במילוי קרם וניל 

וציפוי גאנש שוקולד ,קלה להכנה ותמיד מצליחה ,המראה הזה של 

סיפרלת הרולדה עם הקרם תמיד עושה לי משהו ,רולדה ממכרת 

שמתחסלת במהירות ,אני מכינה בתבנית התנור ותמיד מחלקת אחרי

הגלגול את הרולדה לשתיים .

מצרכים לרולדה:

4 ביצים 

2/3 כוס סוכר 

1/4 כוס קקאו 

1/2 כוס קמח 

1/2 שקית אבקת אפייה 

1 כפית תמצית וניל 

מצרכים לקרם:

1 שמנת מתוקה 

1 פודינג וניל 

1/2 כוס חלב 

מצרכים לגאנש:

1/2 קופסא שנמת מתוקה 

150 גרם שוקולד מריר 

אופן ההכנה :

להפריד ביצים בקערה להקציף חלבונים עם סוכר

לקצף יציב ,

לערבב חלמונים עם תמצית וניל להוסיף לקצף החלבונים 

בתנועות קיפול ,לערבב בקערה קמח ,א.אפייה וקקאו להוסיף

לקצף לערבב היטב בתנועות קיפול ,להניח נייר אפייה על תבנית 

התנור לשמן מעט לצקת את התכרובת על התבנית לשטח בצורה ישרה 

לאפות בחום 180 מעלות כ10-15 דקות .להוציא מהתנור להמתין כדקה לגלגל 

עם נייר האפייה לעטוף במגבת .

להקציף את השמנת מתוקה עם הפודינג והחלב לקצף יציב לשמור בצד .

לחמם את חצי מיכל השמנת במיקרו להוסיף 150 גרם שוקולד מריר 

לערבב עד לקרם חלק ומבריק .

לפתוח את הרולדה למרוח קרם וניל על כל משטח הרולדה ולגלגל ,

להניח על נייר אפייה, לצקת את גאנש על הרולדה להשאיר כ2-3 כפות

לשמור במקפיא 5 דקות לצקת בעזרת כפית לזגג .בתיאבון 

 

 

לדף הרשומה

קובה סלק...

06/10/2019

קובה סלק ,הטעם והצבע הממכר שווים את העבודה ,ממליצה מאוד למי שעוד לא הכין להכין התוצאות

מדברות בעד עצמם ,פעם ראשונה אולי קצת קשה לתפוס את הטכניקה במילוי הקובה אבל לאט לאט זה זורם

והתוצאה כמו שאומרים ללקק את האצבעות

 אחת מסוגי הקובה החביבה עלי ביותר ,הצבע האדום ממכר.

למעטפת:


1/2 ק"ג סולת (2 וחצי כוסות(


1 כפית מלח


מעט שמן


בערך כוס וחצי מים להוסיף בהדרגה


למלית:

1/2 קילו בשר טחון


חופן עלי כרפס קצוצים


1 בצל קצוץ דק


1/2 כפית מלח


 1/2כפית פלפל שחור


כפית בהרט לקובה

כף אבקת מרק עוף

למרק:


3  כפות שמן


1 בצל קטן קצוץ


 3-4 סלק בינוניים קלופים חתוכים


 2 קופסאות קטנות רסק עגבניות


4-5  גבעולי כרפס

כפית שטוחה מלח לימון

2 כפות סוכר


1/2 כפית מלח

 אבקת מרק עוף

 כפית בהרט לקובה

מים למרק

אופן הכנה:

המעטפת :יוצקים את הסולת לקערה מוסיפים מלח ושמן, מוסיפים מים בהדרגה עד יצירת

בצק רך, ממתינים 5 דקות לספיגת המים.


המלית:


מערבבים את חומרי המלית ושמים 10 דקות בצד לספיגת הטעמים.


מרק:


מחממים את השמן מטגנים את הבצל עד השחמה.

מוסיפים את הסלק ומטגנים עוד 2 דקות, מוסיפים רסק וגבעולי כרפס.


מוסיפים את הסוכר, מלח, מלח לימון,בהרט, ומערבבים.


יוצקים את המים מרתיחים מוסיפים את האבקת מרק עוף, מנמיכים את האש ומבשלים

 כחצי שעה עד שהסלק מתרכך


הקובה:


מרטיבים מגש במים, מחלקים את התערובת לכדורים קטנים בגודל אגוז, מניחים על המגש

הרטוב.


בידיים רטובות נוטלים כדור ומשטחים על כף היד.

נוטלים כפית גדושה מהמלית ומניחים במרכז, סוגרים את הקצוות ומגלגלים בעדינות.


מניחים על המגש וממשיכים כך את כל שאר הכדורים.


מניחים במרק הרותח 7-8 כדורים,מחכים דקה ומוסיפים עוד 7-8 כדורים, בזהירות

למניעת הידבקות הקובות.


מבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה, מכסים עוד 10 דקות...בתאבון.

 

 

 

לדף הרשומה

בייגלה ירושלמי ...

בילדותי בקרתי הרבה בירושלים כל משפחתה של אימי גרים עדיין שם ,בעיר המיוחדת עם

הילת הקדושה שהיא משרה ,כל נסיעה וביקור בעיר תמיד היה מסתיים עם בייגלה ענק ביד אחת ,

וביד השנייה גזיר עיתון עם זעתר מלוח נהדר בפנים ,

איזה תענוג איזה אושר היה לאכול את הבייגלה הזה ,טעם מתקתק עם המון שומשום וזעתר מלוח .

היום אני מכינה את הבייגלה הזה בבית ,הטעם טעים מאוד וכולם אוהבים ,

תמיד ישאר הזיכרון המתוק ממימי ילדותי של בייגלה ענק עם שומשום וזעתר .

את המתכון הזה אני מכינה שנים לפי מתכון שרץ ברשת  ,מתכון של הלורד,

לבצק (כ 5 בייגלה גדולים):

1/2 קילו קמח

1 כף שמרים יבשים

3 כפות סוכר

1/2 כף מלח

3 כפות שמן קנולה

1/2 1 כפות גדושות אבקת חלב פרווה(אני מכינה בלי )

1/2 1 כוסות מים חמימים (בקיץ מעט פחות)

 לציפוי:

ביצה להברשה

 הרבה שומשום לפיזור

 מעט סוכר לפיזור

 אופן הכנה:

לערבב את חומרי הבצק וללוש מס` דקות לבצק אחיד וגמיש.

 לקמח מעט את הבצק בקערה ולכסות עם ניילון למשך כחצי שעה במקום חמים.

ללוש מעט את הבצק על משטח מקומח, לחלק ל 5 כדורים, להכניס אגודל למרכז הכדור עד לצד השני

ולהתחיל לפתוח לבייגלה גדול (קצת פחות מאורך התבנית), להניח על תבנית עם נייר אפייה (מקומח),

צריכים להתקבל בייגלה צרים וארוכים, להשאיר מרווח בין הבייגלה לצרכי תפיחה.

 למרוח בביצה ולפזר מעל הרבה שומשום, מעל השומשוםלפזר מעט סוכר עם היד

לכסות עם מגבת ולהתפיח כ חצי שעה במקום חמים.

 האפייה כ 15 דקות בתנור מחומם ל-180 מעלות, במרכז התנור (ניתן לאפות גם בטורבו)… עד לקבלת צבע זהוב.

 אם אוהבים בייגלה עם קרום דק יותר… לאחר האפייה להכניס לתוך מגבת עבה למספר דקות.

 אם אוהבים בייגלה עם קרום קשה יותר… לאפות עד לקבלת צבע כהה יותר…. ולקרר על רשת.

 

לדף הרשומה

סינרול קינמון

שבלולי בצק שמרים ריחניים ,ריח השמרים והקינמון משכר ,

כי אין כמו ריח של שמרים בבית ובשילוב קינמון ניחוח משגע

הכי בית שיש ,הכנתי כעוגה סידרתי את השבלולים בתבנית מלבנית

כשתפחו הם נצמדו זה לזה

מצרכים לבצק:

3 וחצי כוסות קמח

1 כף שמרים יבשים

 70  ג `ר חמאה

1/2 כוס סוכר

1 ביצה 

קורט מלח

1 וחצי כוסות מים חמימים

אופן ההכנה :

 לערבב שמרים + קמח בקערת המיקסר , להמיס את החמאה במיקרוגל .

מוסיפים לתערובת הקמח את הביצה, הסוכר והחמאה ללוש  מעט מוסיפים

את המים בהדרגה ליצירת בצק אחיד,מוסיפים מלח ומעבדים עוד 5

דקות לקבלת בצק אחיד.

מכסים עם ניילון נצמד ומתפיחים שעה בטמפרטורת החדר.

מצרכים למלית:

 1כוס דחוסה סוכר חום 
1  כף  קינמון
 50 גר` חמאה רכה.
אופן הכנה:

מכינים את המלית מערבבים את הסוכר והקינמון. שומרים את החמאה בטמפ` חדר.
מרדדים את הבצק למלבן בעובי ½ ס"מ, מורחים בחמאה ומפזרים את התערובת.

מגלגלים לרולדה, פורסים,משכיבים את הפרוסות על התבנית, ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
מחממים את התנור ל190 מעלות.
ביצה טרופה + כף חלב מברישים את השבלולים בתערובת ואופים 15-20 דקות

אפשר למרוח בסירופ שמורכב מ1/2 כוס מים 1/2 כוס סוכר כמה טיפות לימון לבשל עד שהסירופ

מצטמצם למרוח על העוגות כשהן חמות .

לדף הרשומה

עוגת קוקוס שוקולד שכבות

עוגת קוקוס שוקולד שכבות ,עונג צרוף ,עוגה קלה להכנה

מרשימה במראה ,טעימה מאוד ,עסיסית מלאת שוקולד ,

מתאימה לאירוח לסתם יום חול ,והכי חשוב פרווה ,רוצו

להכין לא תתחרטו .

שכבת הבצק :

5 חלמונים

1 כוס קמח

1 שקית אבקת אפייה

1/2 כוס סוכר

1/4כוס מים

1/2כוס שמן

שכבת שוקולד :

150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

או מדליוני שוקולד

שכבת קוקוס :

5 חלבונים

1/2 כוס סוכר

כוס וחצי קוקוס

אופן הכנה :

בקערה לשים את כל חומרי הבצק לערבב בעזרת מקצפה ידנית

לתערובת אחידה ,להעביר לתבנית  עגולה משומנת קוטר 24 ,

לאפות בחום 170 מעלות כ15 דקות עד שהעוגה מוכנה .

להוציא את העוגה מהתנור להניח את השוקולד בצורה אחידה

השוקולד ימס למרוח בעזרת מירית .

להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב להוסיף את הקוקוס לקפל

לצקת את הקצף על השוקולד צורה אחידה ,להחזיר את העוגה לתנור

לעוד 15-20 דקות עד שהקצף יציב .

 

לדף הרשומה

יום הולדת 30 לילד מלאך

 

9.7.1989
ו' בתמוז תשמ"ט
תאריך לועזי ועברי יצאו השנה באותו היום כל כך סמלי בצד שמאל של מסך המחשב

פייסבוק מזכיר לי שהיום יום הולדתך ,

שחלילה לא אשכח ,איך אפשר אהוב שלי ,מאורי שלי בן 30 ,מלאך בשמיים ילד שלי אהוב ,

כואבת את אבדנך יום וליל ,הגעגוע כואב בכל נים בגוף,בן 30 מאורי בגרת בעשור

תוהה איך אתה נראה היום ,גבר חסון יפה תואר אהוב ,זקוף קומה תמיר מאיר כל מקום .

בן 30 אהוב לבי הלב מתרסק כל יום מחדש
בוכה עליך אהוב שלי, על מה שהיית ומה שיכולת להיות,זועקת בשמך כל יום ,

נושאת אותך לכל מקום להפיץ את אורך המיוחד .
כל עוד נשמה באפי אקדיש לך את כל חיי .
מנסה להיות מובלת מאורך ולא לשקוע בחשכה ,
עד יום מותי אמתין לך בני ,בטוחה שנפגש כשיגיע יומי
אמא

cryingcryingcrying

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת