66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מרק שעועית ויום המשפחה

24/02/2017

כשאני חושבת על יום המשפחה אני לא יכולה שלא לחשוב ולראות לנגד עיני

את משפחתי הקטנה אבא אמא ושלוש ילדים יושבים מסביב לשולחן בצהרי

יום שישי סביב סיר מרק שעועית מבעבע ,צלחת חומוס ,צלוחית סחוג וכמובן

חלה טריה וחמה ,גם בימי הקיץ החמים בני אהובי מאור ז''ל היה מעודד אותי לבשל

את המרק אפילו שחם בחוץ ואת אביו ואחיו לאכול מהמרק החם ,

''נדליק את המזגן ונאכל '' באיזה תאווה מאור היה אוכל וסוחף את כולנו ,ותוך דקות

חלה שלמה מתחסלת הצלחות מבריקות מניגוב עם החלה וכולנו יושבים לשולחן שבעים

ומרוצים ,זה בשבילי יום המשפחה ,

את המתכון קיבלתי מאימי ז''ל שגם אצלינו היה נהוג לאכול בכל שישי מרק שעועית

מצרכים:

  1/2קילו שעועית לבנה (להשרות לילה קודם במים(


1/2 קילו בשר בקר חתוך לקוביות ,רצוי פילה מדומה או כל נתח אחר שמתאים לבישול ארוך ,

עצמות לא חובה אבל מוסיפות המון טעם למרק


2 קופסאות קטנות רסק עגבניות


1 כפית מלח


1 כפית פלפל שחור


1 כף אבקת מרק עוף

 

1בצל קצוץ

מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

בסיר גדול לשים את השין להוסיף את הבצל ולטגן עד שהופך לשקוף,

להוסיף את קוביות הבשר והעצמות לטגן מעט עד שהבשר מזהיב

מעט מכל הצדדים , להוסיף את השעועית ,ליטר מים, ולהוסיף את הרסק והתבלינים

להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה כשעתיים עד שהבשר והשעועית מתרככים.

 אני מבשלת בסיר לחץ בערך שעה.

לדף הרשומה

חמש שנים לבלוג

              

חברים יקרים , היום לפני חמש שנים פתחתי את הבלוג ,מאות רשומות ,עשרות רבות של מתכונים.

אוכל מבית אמא ,תבשילים מהמטבח הביתי שלי ,מאפים מלוחים בשלל צורות ,מתוקים יבשים , עם קרם קצפת ,הכל מהכל

ולב אחד פתוח שרוצה ואוהב לשתף ולחלוק עם כולם.

אוהבת מאוד כשאתם חוזרים ומשתפים במתכון שהכנתם ויצא מוצלח, אני מרגישה שנכנסתי למטבח שלכם והלב מתרחב מסיפוק! 

אותו לב מרוסק ופצוע שנתן לי את הכוח להתחיל את הבלוג ,לשתף אתכם בכאבי הגדול הענק הלא מובן שאי אפשר להכיל-

אותו לב שאהב ואוהב תמיד לעולם ,התרגשתם ,צחקתם ,בכיתם ,חיזקתם תמכתם ,פרגנתם ,ביום שמח ויום עצוב.

תודה לכם חברים יקרים בזכותכם אני כאן, ממשיכה בכל הכח... תודה על התגובות החמות ,על ההערות וההארות ,חיממתם את ליבי ,

תודה על מעל 2,000,000 מילויון כניסות לבלוג (!!!!)

מבטיחה להמשיך לשתף אתכם בקסם הזה גם בעתיד. מוזמנים בשמחה להכנס לבלוג לקרוא רשומות מתוך ליבי ,להכין מטעמים קלים ממצרכים שנמצאים בכל בית ולחממם את ליבי.

שוב תודה על חמש שנים נהדרות בזכותכם

אתי 

לדף הרשומה

קינוח חם או קר אורז בחלב מתוק

דייסת אורז מתוקה ונעימה בפה ,ריז בחליב מהמטבח הסורי שאימי ז''ל נהגה

להכין, בקיץ נהגנו לאכול את הדייסה מקוררת היטב במקרר ,ובחורף חמה לוהטת

ישירות מהלהבה .בשני המצבים הדייסה נהדרת וטעימה מאוד פינוק מושלם לערבים

הקרים .

החומרים :

2 כוסות אורז עגול

3 כוסות מים

5-6 כוסות חלב

כמה טיפות של מי ורדים

3/4 כוס סוכר

לקישוט:

מעט קינמון

אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה :

 בסיר רחב לבשל את האורז עם המים להביא לרתיחה להנמיך את הלהבה ,

לבשל עד שהאורז מוכן והמים התאדו .

להוסיף את החלב ,סוכר ,ומי ורדים להביא לרתיחה ,להנמיך את הלהבה ,לערבב

מדי פעם עם כף עץ ,לבשל עד שהנוזלים מתאדים והאורז מבושל מאוד .

לצקת לקערות הגשה לזרות קינמון ואגוזים קצוצים .

לדף הרשומה

פאי אגוזים

10/02/2017

לאוהבי האגוזים פאי מושלם ,בצק פריך וקריספי בתוספת אגוזים וטופי ,

כמובן שאפשר לשלב כמה סוגי אגוזים ,הכי חשוב שיהיו טריים ,ברגע

שהאגוזים לא טריים חבל על העבודה והמצרכים ,

מצרכים לבצק:

100 גרם חמאה

1 ביצה

1 כוס קמח

1/4 כוס סוכר

ללוש לבצק אחיד לעטוף בניילון נצמד להכניס לשעה למקרר

מילית אגוזים:

300 גרם אגוזי מלך קצוצים גס,כמובן אפשר אגוזי לוז או קשיו

100 גרם חמאה

1/3 כוס דבש

1/2 כוס סוכר חום

2 כפות שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

 בסיר להמיס על להבה בנונית חמאה סוכר להוסיף דבש ,שמנת מתוקה ,

לערבב כדקה עד לקרמל אחיד להסיר מהאש. להוסיף את האגוזים ולערבב.

לרדד את הבצק לעיגול גדול יותר מתבנית פאי 24 להניח את הבצק בתבנית להדק היטב,

לחתוך את השוליים לדקור עם מזלג ,

לאפות את הבצקבתנור בחום 180 מעלות כ20 דקות ,

מוצאים מהתנור שופכים את האגוזים אופים עוד 15 דקות מצננים היטב

חותכים חתיכות קטנות ומתענגים

לדף הרשומה

תבשיל קדרה גולש זנב טלב

03/02/2017

גולש נהדר ומחמם הפעם השתמשתי בזנב טלה שנותן טעם משובח לתבשיל ,עצמות הזנב

ומעט השומן משבחות את התבשיל ,רצוי לקנות טרי .

מצרכים :

5-6 חתיכות זנב טלה

4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות

4 גזרים חתוכים לחתיכות גדולות

2 בצלים גדולים קצוצים גס

4 שיני שום

1 עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כף אבקת מרק עוף

2 עלי דפנה

מעט קמח לקימוח הזנב .

אופן ההכנה :

בסיר כבד לצקת שמן לטגן את הבצל עד לשקיפות ,להוסיף שום לטגן מעט ,

לקמח את זנב הטלב במעט קמח ,להוסיף לסיר ,לטגן את הזנב ולהשחים משני הצדדים ,להוסיף את העגבנייה לערבב ,

להוסיף עלי דפנה 3 כוסות מים רותחים ,לסגור את המכסה לבשל כשעה ,לפתוח את הסיר ,להוסיף את יתרת התבלינים ,

את הגזר ותפוחי האדמה ,להביא לרתיחה אפשר בשלב הזה להעביר לתנור לשעתיים שלוש ,אפשר להמשיך לבשל על הגז

עד שהבשר רך והרוטב מצטמצם ..

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

קציצות עוף מבושלות ברוטב נהדר

31/01/2017

קציצות עוף או כדורי עוף ברוטב נהדר סמיך וטעים ,אפשר לאכול

את הקציצות בתוך לחמנייה עם ירקות ,או ליד פירה ,פסטה ,אורז ,

פתיתים לצקת את הרוטב מעל מעדן ,ואפשר סתם ככה עם הרוטב

כדורי עוף ברטב שנחטפים

לקציצות :

1/2 קילו בשר עוף טחון

1 בצל מגורד

5 כפות פרורי לחם

1 כפית פלפל שחור

1/2 כפית מלח

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית אבקת מרק

1 כפית מיונז

מצרכים לרוטב :

קופסא בינונית רסק עגבניות  /250 גרם

1 כפית סוכר

3 שיני שום

1 כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף אבקת מרק עוף

2 עגבניות מגורדות

מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה :

לערבב בקערה את הבשר ,אבקת מרק ,פפריקה מתוקה ,פלפל שחור,מלח,

מיונז ,פרורי לחם לתערובת אחידה ,לכסות בניילון נצמד לשמור במקרר

הכנת הרוטב :

לצקת מעט שמן בסיר רחב לטגן מעט את השום ,להוסיף עגבניות ,רסק עגבניות ,כפית סוכר

,פלפל שחור,פפריקה מתוקה אבקת מרק עוף ,כ3 כוסות מים ,להביא לרתיחה לטעום תיבול ,

להוציא את הבשר מהמקרר ליצור כדורים להכניס לרוטב לבשל כחצי שעה .

לדף הרשומה

עוגת פרג בחושה

24/01/2017

 

עוגת פרג יש מי שאוהבים ויש מי שלא מסוגלים לטעום ,

אני אחת מאלה שאוהבים עוגות פרג בכל צורה ,להצלחת

העוגה ובכלל עוגות פרג לטעם עשיר יש להשתמש בפרג טרי

שנטחן במקום ,זה כל הסוד לטעם הנהדר של הפרג אם משתמשים

בפרג שעמד בשקית סגורה הרבה זמן הטעם יהיה בהתאם

עוגה בחושה קלה להכנה עסיסית וטעימה

מצרכים:

1 כוס קמח

1 כוס סוכר

1 כוס פרג טחון טרי

1 כוס קוקוס

1 אבקת אפיה

3 ביצים

1 כוס מיץ תפוזים

3/4 כוס שמן

1 כף תמצית וניל

אופן הכנה :

מכניסים לקערה קמח ,סוכר ,פרג וקוקוס ,

מערבבים היטב ,

בקערה קטנה מערבבים את הביצים ,מוסיפים לתערובת היבשים

וממשיכים להוסיף מיץ תפוזים שמן ותמצית וניל מערבבים הכל

לתערובת אחידה ,מחלקים לשתי תבניות אינגליש קייק

אופים בחום כ40 דקות בחום 170 מעלות .

אפשר לצפות את העוגה בגאנש

לדף הרשומה

שבע שנים בלעדייך ילד שלי אהוב

17-1-2010-תאריך ארור ששינה את חיינו לעד

נגמרו לי המילים ילד שלי, הכאב חותך את הלב מכה בנשמה עד שקשה לנשום.
הזמן אינו מיטב ואינו מפחית בכאב, הפוך הוא, הכאב מתעצם הגעגוע מכה כל רגע המציאות קשה,

בלעדייך הלב שבור לרסיסים מחשבות שרצות בראש ולא נותנות מנוח,
כמה מר הוא האובדן, כמה קשה המסע בלעדייך אהוב שלי מחמל ליבי ,

חושבת עלייך על ההחצה הגדולה מה היית נותן לעולם הזה, כמה היית תורם ילד שלי ואיזה עולם טוב יותר הוא היה איתך,

עם הנתינה האין סופית עם ההקשבה העצות החכמות שלך והלב אוי ...הלב הגדול שלך כמה טוב אהבה והכלה הייתה בו לכולם בלי סוף קשה. הדרך בלעדייך אהוב זיכרונות אהבה חקוקים בלב , תמונות מרגעים ששיכים רק לנו שמורים בליבי לנצח איתי,

האור הגדול שלך יזרח לעד. מאורי שלי מיום שנולדת ידענו אור גדול הגיע אלינו כשמך כן אתה המאור הגדול שלנו לעד .
לנצח בליבי בכל שעל איתי מאור ליבי מאור עיני ילד קטן גדול שלי
אמא מתגעגעת עד אין קץ
17-1 היום המר ששינה לנו את החיים, היום שהשמיים רעדו ,וענן כבד כיסה את את האור ,היום שדפיקה חרישית נשמעה בדלת ושינתה את הכל ,ומשפט אחד שמהדהד בראש ''לא ישוב עוד לעולם''
בן 20 לנצח ילד מלאך אהוב

לדף הרשומה

חזה עוף מתובל צלוי בתנור

06/01/2017

לפעמים אני אוהבת ארוחות מהירות משביעות וטעימות שלא צריך להתעסק

יותר מדי זמן במטבח ,אחת מהמנות האהובות עלי ועל בעלי היא חזה העוף

בכל צורה ,אני נמנעת מלטגן את חזה העוף כשניצל מכמה סיבות ,הפיתרון

לצלות את החזה בתנור הוא פתרון נהדר,דיאטתי קל ,לא מלכלך והתוצאה מעולה ,

רק להשגיח לא ליבש .כמובן שעוד שיטה נהדרת היא לצרוב את החזה על הפלנצ'ה

החזה יוצא רך ועסיסי

מתכון לחזה עוף בתנור

מצרכים :

6 חזה עוף פרוס

כפית מלח

4 כפות צ'ילי מתוק

4 כפות שמן זית

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית פטרוזליה יבשה

1/2 כפית כוסברה יבשה

אופן ההכנה :

בקערה קטנה להניח את כל מרכיבי התיבול לערבב לתערובת אחידה ,

להכניס את החזה לקערה לערבב היטב שכל החזה יהיה עטוף בתבלינים ,

לכסות לשמור במקרר כשעה ,להוציא מהמקרר להניח את החזה על רשת

שמונחת על תבנית אפייה ,(לא הייתה רשת אז שיפדתי שיפודי עץ בתבנית חד פעמי

והנחתי עלהשיפודים את החזה)

לחמם תנור למצב גריל ,לאפות 5 דקות מכל צד .

להגיש בתוספת אורז,פסטה ,פירה ,ירקות צלויים ,

אנחנו אוהבים בתוספת סלט ירקות וטחינה .

 

לדף הרשומה

לביבות בטטה אפויות בתנור

30/12/2016

חג החנוכה לביבות סופגניות ספינג' הכל מטוגן וטעים מאוד ,

אני לא מחובבי הטיגונים ראשית בגלל הריח ,ושנית הקלוריות

הכנתי לביבות בטטה אפויות הנכדים מאוד אהבו וגם אנחנו המבוגרים ,

לביבות קלות להכנה ללא צורך בטיגון בטעם מושלם ,תוסיפי ליד מיטבל

של שמנת חמוצה ועירית קצוצה מעדן

מצרכים:

3 בטטות גדולות

1 בצל בנוני

2 ביצים

1/4 כוס פרורי לחם

3 כפות קוואקר

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

מעט טימין יבש  או טרי קצוץ דק

אופן ההכנה :

לקלוף את הבטטות לחתוך לקוביות ולבשל במים עד לריכוך ,לטגן את הבצל עם מעט שמן

עד לשקיפות .להעביר את הבטטות המבושלות  למסננת עד להורדת כל הנוזלים ,להעביר

 את הבטטות לקערה למעוך בעזרת מועך ירקות

להוסיף את הבצל המטוגן ,ביצים ,פרורי לחם, קוואקר ,מלח ופלפל שחור לערבב היטב ,

לסדר תבנית גדולה עם נייר אפייה לרסס מעט ספרי שמן ,בידיים רטובות לקחת חופן

מהתערובת ליצור לביבות להניח על נייר האפייה לאפות בחום 180 מעלות כ25 דקות

אפשר להפוך באמצע את הלביבות ,להגיש עם מטבל שמנת חמוצה ועירית קצוצה .

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת