1010
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

פסטה ברוטב עגבניות

מה ילדים אוהבים ,שניצל ,צ'יפס ,המבורגר ,אצלי הנכדים אוהבים מאוד ומעדיפים

קובה דלעת ,סלק וגונדי כן אוהבים תבשילים ,אבל הכי מעדיפים פסטה ברוטב עגבניות

הכי פשוט וטעים ,הנה מתכון קל ונהדר והכי חשוב טעים מאוד ,מי שאוהב חריף אפשר

להסיף שביבי צ'ילי גרוס מוסיף המון טעם

 מצרכים:

1 חבילה פסטה מסולסלת

3 כפות שמן קנולה

1 בצל קצוץ

2 שיני שום

15 עגבניות שרי חתוכות ל4

4 כפות רסק עגבניות

2 כפיות פפריקה מתוקה בשמן

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כפית סוכר

אופן הכנה:

בסיר גדול לבשל את הפסטה לפי הוראות יצרן לסנן

בסיר גדול לחמם שמן לטגן מעט את הבצל להוסיף את השום לערבב ,להוסיף

את עגבניות השרי והפפריקה לערבב עד שהעגבניות מתרככות מעט כ5 דקות ,

להוסיף מים כוס וחצי להוסיף רסק עגבניות ,מלח ,פלפל שחור וסוכר להביא לרתיחה

לטעום טעמים אם יש צורך לתקן אם הרוטב סמיך מדי להוסיף עוד מעט מים ,

להעביר לסיר את הפסטה המבושלת לערבב עד שכל הפסטה מצופה ברוטב

להגיש ,אפשר לגרד מעל גבינה צפתית מלוחה

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

שקשוקה פיקנטית עם גבינה בולגרית

09/08/2017

כשחם בחוץ ואין חשק לעמוד הרבה זמן ליד הגז מכינים שקשוקה

פיקנטית בתוספת גבינה בולגרית ומעט עלי זעתר טריים בסוף הבישול

משדרג ומוסיף המון טעם

מתכון:

5 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות

4 שיני שום כתושות

1 פלפל ירוק חריף (אפשר יותר לפי איך שאוהבים חריף )

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כף רכז עגבניות

100 גרם גבינה בולגרית
4 ביצים

מעט עלי זעתר טריים

3-4 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה :
במחבת רחבה לשים שמן לחמם לטגן מעט את השום ,להוסיף פלפל ירוק חתוך

 קטן,לאדות כמה דקות , להוסיף את העגבניות ורכז העגבניות,

 לבשל על אש נמוכה כעשרים דקות ,להוסיף את

 התבלינים  ,להמשך לבשל על אש קטנה 20 דקות  לתקן תיבול

להוסיף את הביצים לבשל עוד 5 דקות ,לפזר את הגבינה בולגרית

להמשיך לבשל עוד 2-3 דקות לפזר עלי זעתר טריים ,

בתאבון

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

לחמניות ביס מתובלות ממכרות

04/08/2017

תמיד כייף להכין מאפה שמרים בבית ,את הלחמניות האלה תכינו ותתמכרו ,

קטנטנטת שני ביסים ונגמר חמות ומלאות בטעמים ממכרים ,והריח שמתפשט בבית

לאחר האפייה ומריחת השמן המתובל חגיגה ,אז דעו לכם שהמתכון

מגיע עם אזהרה ''ממכר'',המתכון מלווה אותי שנים רבות ולהפתעתי גליתי שלא העליתי רשומה

עם המתכון אז אף פעם לא מאוחר .

מצרכים :

3וחצי כוסות קמח =1/2 קילו

1 כף שמרים יבשים

1 כפית מלח

2 כפות סוכר

1/4 כוס שמן

1 ו1/4 כוסות מים

חלמון ביצה למריחה על הלחמניות

למריחה על הלחמניות :

1/2 כוס שמן זית

2 שיני שום

1 כף מלח גס

אפשר פיטרוזליה קצוצה

שביבי צ'ילי חריף

זעתר טרי

אופן ההכנה:

להכניס את הקמח השמרים ןהסיכר למיקסר ללוש עם וו לישה

עד לאיחוד תערובת ,להוסיף שמן מים בהדרגה לפי הצורך ללוש כ10 דקות לקראת

סוף הלישה להוסיף את המלח ,מתקבל בצק רך ונעים לעבודה ,לכסות את הקערה

להתפיח כשעה עד להכפלת הנפח ,

לחלק את הבצק לכ15כדורים ליצור צורת לחמניות או אפשר להשאיר כדורים ,

להניח את הלחמניות על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה למרוח בחלמון

מדולל במעט מים ,להתפיח שוב עד להכפלת הנפח ,

למרוח שוב בחלמון לאפות בתנור חם 190 מעלות כ 25-30 דקות  

כשהלחמניות זהובות להוציא מהתנור למרוח בתערובת שמן הזית

זהירות ממכר



 

לדף הרשומה

עוגת מיץ בחושה עם שוקולד צ'יפס

21/07/2017

עוגה נהדרת ב5 דקות הכנה הכל בקערה אחת

עוגה שמתאימה לקפה של ערב וגם לבוקר כולם אוהבים

במיוחד ילדים ,אפשר לשלב אגוזים קצוצים ,קינמון מעט סוכר חום

אפשר פירות יבשים קצוצים ,נגיעות ריבה ,ממרח שוקולד הכל מתאים

כוס הכוונה לכוס מידה מסט כוסות מידה

מצרכים :

4 ביצים

3/4 כוס שמן קנולה

3/4 כוס סוכר

1 סוכר וניל

1 כוס מיץ תפוזים

1 שקית אבקת אפייה

2 כוסות קמח

1/2 כוס קוקוס

1/2 כוס שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים ביצים שלמות ,סוכר ,סוכר וניל שמן,ומיץ תפוזים ,

מוסיפים את הקמח אבקת האפייה והקוקוס מערבבים לתערובת חלקה ואחידה ,

יוצקים לשתי תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה 24 ,מפזרים את השוקולד

צ'יפס מעל העוגה

אופים בחום 175 מעלות כ35 דקות בודקים בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה

 

לדף הרשומה

קציצות ערוק מהמטבח העירקי

14/07/2017

את קציצות הערוק הכרתי כשהייתי ילדה חברתי הטובה הייתה עירקית ובכל

שבת בבוקר היינו עושות עסקת חליפין היא הייתה מביאה לי פיתה עם ערוק חצילים מטוגנים

סלט קצוץ דק ועמבה ואני הייתי מביאה לה בורקס חם שאימי ז''ל הייתה מכינה כל שבת

בבוקר ,טעם הקציצות נהדר ותמיד כשנשאר לי בשר טחון אני מכינה את הקציצות ,אפשר

גם לאפות את הקציצות  יוצא נהדר ,ומי שרוצה אפשר להשתמש בחזה עוף טחון

אני מגישה עם סלט קצוץ דק ,טחינה ,פטרוזלייה טרייה ועמבה כמובן

מצרכים :

1/2 קילו בשר טחון

2 תפוח אדמה

3 ביצים

2 בצלים יבשים מגורדים

1 צרור פיטרוזליה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/4 כפית בהרט

3-4 כפות פרורי לחם

אופן ההכנה :

מבשלים את תפוחי האדמה חצי בישול מקלפים מקררים ומגרדים בפומפייה עבה

לתוך קערה בנונית ,קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים לקערה ,,מוסיפים את הבשר טחון

ביצים ,מלח ,פלפל שחור ,בהרט ,3-4 כפות פירורי לחם מערבבים היטב ,התערובת צריכה

להיות דלילה מעט ,מחממים שמן במחבת ,יוצקים בעזרת שתי כפות מהתערובות משטחים

מעט את הקציצות בעזרת גב הכף מטגנים עד להזהבה משני הצדדים  

מהכמות הזאת יוצאות בערך 25 -30 קציצות תלוי בגודל

לדף הרשומה

יום הולדת 28

9-7 יום הולדת 28 איך חוגגים לילד שאיננו
בן 20 לנצח תישאר מלאך אהוב שלי ,
לא עוגה ,לא פרחים ,רק נרות נשמה
הלב בוכה מגעגועים אלייך מאורי מאור עיניי

blushcryingblushcrying

לדף הרשומה

עוגה בחושה בשני צבעים

06/07/2017

אנחנו מאוד אוהבים עוגת שיש יש לי מתכון שמלווה אותי עשרות שנים

מוצלח קליל וטעים מאוד ולכל מפגש משפחתי מבקשים ממני להכין את העוגה ,

הפעם נתקלתי בתמונה של עוגה בחושה וזה נראה כל כך טוב וכשקראתי למי שייך

המתכון ידעתי שאין נפילות אפשר להכין בעיניים עצומות ,פסקל פרץ רובין המוכשרת

בכל תחומי האפייה והבישול ,הכנתי את העוגה המרקם רך ונימוח והטעם משגע ,נכון

העוגה חלבית אבל שווה כל ביס ממליצה מאוד ,הטעות היחידה שחילקתי את הבלילה לשלוש תבניות

אינגליש קייק במקום לשתיים העוגות יצאו נהדרות מעט נמוכות

ברשותה של פסקל הנהדרת מצרפת את המתכון

מצרכים:

200 גר חמאה רכה

1/2 1 כוסות סוכר

2 שקיות סוכר וניל

3 ביצים

3 כוסות קמח תופח מאליו מנופה

1 גביע יוגורט

2 כפות חלב

2 כפות אבקת קקאו

3 כפות חלב או מים

 

אופן הכנה :

מערבלים את החמאה במערבל חשמלי, במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר

וסוכר הווניל מערבלים שתיים שלוש דקות ומוסיפים בהדרגה את הביצים. מקציפים לתערובת קלילה וחלקה.

מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח, היוגורט ו2 כפות חלב. יוצקים אל התבנית מחצית מהבלילה.

בקערית מערבבים את אבקת הקקאו ו -3 כפות חלב, ומוסיפים למחצית הבלילה הנותרת ומערבבים היטב.

יוצקים את הבלילה הכהה על הבלילה הבהירה שבתבנית.

נוטלים כף או שיפוד, דוחסים לבלילה ויוצרים צורת שמונה  – 8 בבלילה, כך מקבלים מראה של שיש בעת פריסת העוגה.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 170- 180 מעלות צ' כ-45-50 דקות ומניחים להצטנן על רשת ברזל.

החומרים לסיר פלא (בקוטר 24 ס"מ) או 2 תבניות כיכר-(אינגליש קייק)  משומנת ומקומחת

קישור לבלוג של פסקל פרץ -רובין ולמתכון ♥

http://www.pascalpr.co.il/14270/

 

 

 

 

לדף הרשומה

קציצות עדשים מהמטבח ההודי

23/06/2017

את הקציצות האלה טעמתי פעם ראשונה אצל חברה שמישהי הכינה עבורה ,

הקציצות קרנצ'יות ומעט חריפות טעימות מאוד ,הכי אהבתי שבעלי מאוד אהב

את הקציצות והחלטתי להפתיע אותו ,את המתכון מצאתי באינטרנט ,

לצערי לא היו לי עלי קארי אז לא הוספתי אני יודעת שהעלים מוסיפים את רוב

הטעם אבל גם ללא העלים יצאו קציצות נהדרות קרנציות וטעימות מאוד

מצרפת את המתכון שלקחתי מהאינטרנט

מהכמות המצויינת יוצאות בערך 30 קציצות הכי טעים לאכול אותם חמות

 חומרים :

3 כוסות עדשים אדומות (להשרות את העדשים לפחות 20 דקות)

 

2 בצלים בינוניים קצוצים דק.

16 גבעולי עלי קארי קצוצים דק (להשיג בחנויות התבלינים)

2 פלפלים ירוקים קצוצים דק

תבלינים:

כף מלח

כף זנגוויל (ג'ינג'ר) טחון

2 כפות חומץ

אופן ההכנה:

1.טוחנים את העדשים בטוחן קפה טחינה גסה (סיבוב אחד בלבד).

2.את החומרים הקצוצים מערבבים ביד עם מעט מלח.

3.מוסיפים לעדשים הטחונים גס את התערובת הקצוצה והתבלינים. מערבבים.

4.טועמים ומתקנים תיבול.

5.יוצרים קציצות דקות ומטגנים בשמן עמוק

לדף הרשומה

טרבדוס עוגיות מהמטבח הטורקי

16/06/2017

את העוגיות האלה דודתי הייתה מכינה טעמן והמרקם הפריך הנהדר

שלהם אני לא שוכחת ,עוגיות קטנטנות שמזכירות בורקיטס ממולאות

באגוזים סוכר וקינמון אפויות וטבולת בסירופ מתוק ונהדר ,

את העוגיות שומרים בכלי סגור מחוץ למקרר טעמם משתבח למחרת היום

הכנתי את העוגיות מספר פעמים את המתכון קבלתי מחברה טובה טורקיה

מתכון מעולה וקל מאוד להכנה ,זהירות ממכר

מכמות הבצק יוצאות בערך 45 עוגיות

מצרכים לבצק :

1/2 כוס שמן

100 גרם מרגרינה

3 כוסות קמח

1/2 שקית אבקת אפייה

1 שקית סוכר וניל

1/4 כוס מים

מצרכים למילוי :

300 גרם אגוזים קצוצים דק

2 כפיות קינמון

2 כפות שומשום

2 כפות סוכר

מצרכים לסירופ:

2 כוסות סוכר

1 וחצי כוסות מים

מעט מיץ לימון

אופן ההכנה :

להניח את כל מצרכי הבצק בקערת המיקסר

בעזרת וו לישה ללוש היטב עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה

לרדד את הבצק על משטח עבודה לקרוץ עיגולים למלא באגוזים

לסגור לחצי לצורת סהר ,להניח נייר אפייה בתבנית לסדר את העוגית

לאפות בחום 180 מעלות כ20-25 דקות עד שהעוגיות מזהיבות ,להוציא

מהתנור לקרר ,

בסיר בנוני לבשל מים סוכר עד לקבלת סירופ כ10 דקות להוסיף את מיץ הלימון

להסיר מהאש ,

לטבול את העוגיות בסירופ משני הצדדים כדקה עד שיהיו ספוגות בסירופ ,

אפשר לשפוך את הסירופ הנותר על העוגיות ,לשמור בכלי סגור

מחוץ למקרר .

 

לדף הרשומה

עוגת משמש בחושה מהירה

13/06/2017

עונת המשמש כל כך קצרה שממש חבל לפספס את העוגה

הנהדרת הזאת חמש דקות של עבודה והתוצאה מושלמת ,

עוגה רכה ולמעלה משמש חמצמץ ומעט מקורמל ,

אני הכי אוהבת עוגות בחושות ועוגת משמש בכלל ,

אז ממליצה מאוד להכין עכשיו כי אוטוטו זה פשוט נגמר

מצרכים :

4 ביצים

1 כוס סוכר

2 שקית סוכר וניל

1/3כוס שמן

1/3 כוס מים

1/2 1 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 גביע יוגורט או שמנת חמוצה /לגירסה פרווה 3/4 כוס מיץ תפוזים

כ-10 משמשים מגולענים חתוכים לקוביות

1/4 כוס סוכר

אופן ההכנה :

בקערה מערבבים ביצים שלמות סוכר ,שמן מים ויוגורט או שמנת חמוצה ,

שקית אחת סוכר וניל לתערובת אחידה ,מוסיפים את הקמח והאפייה ומערבבים

לתערובת חלקה ,משמנים תבנית עגולה קוטר 24 יוצקים את הבלילה על התבנית ,

בקערה מערבבים את קוביות המשמש עם 1/4 כוס סוכר ושקית סוכר וניל ומפזרים

בצורה אחידה על העוגה ,אופים כ45 דקות בחום 175 מעלות המשמשים למעלה קצת מתקרמלים

וזה טעים ,מוצאים את העוגה מהתנור מקררים ומפזרים אבקת סוכר ,תהנו

 

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת