77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחמניות במילוי בשר

לחמניות במילוי בשר עסיסי ,הלחמניות מאוד מזכירות את הסמבוסק המטוגן

שאני מכינה כעיקרון המילוי כמעט זהה מלבד בצל ירוק שגם לכאן אפשר להוסיף ,

לחמניות קלות במשקל במילוי בשר מתובל ועסיסי מנה ראשונה

נהדרת ,אפשר לאכול כארוחת ערב בתוספת סלט וטחינה מושלם

מצרכים לבצק :

1/2קילו קמח

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר

1 כפית מלח

1/4 כוס שמן

1 וחצי כוסות מים 

מילוי :

1/2 קילו בשר טחון

בצל גדול קצוץ

1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות

1 כף רסק עגבניות

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כף אבקת מרק עוף

1/2 כפית ראס אל חנות

אופן ההכנה :

לקערת המיקסר נכניס את הקמח נוסיף את הסוכר והשמרים

נערבל מעט ,נוסיף את השמן והמים בהדרגה נערבל במהירות נמוכה

עד לקבלת גוש בצק ,נוסיף את המלח נמשיף לערבל כ10 דקות עד לקבלת

בצק רך ונעים ,נשמן מעט את הבצק נכסה בניילו נצמד את הקערה נשאיר

את הבצק לתפוח כשעה עד להכפלת הנפח .בזמן הזה נכין את המילוי

הכנת המילוי :

במחבת רחבה נכניס את הבצל ושתי כפית שמן נטגן מעט נוסיף את הבשר

נערבב נפריד את הבשר עד שישנה את צבעו ,נוסיף את העגבנייה ,רסק עגבניות

ותבלינים נערבב היטב ,נניח בצד שיתקרר .

בתום שעה נוריד מהבצק את הנפח נחלק לכדורים שווים בערך 20 נניח על משטח מעט

משומן נרדד כל כדור נמלא בנדיבות מהבשר שיתקרר ,נסגור את הבצק ונהדק נניח את

הלחמניות כשהתפר כלפי מטה בתבנית מרופדת בנייר אפייה,נמשיך כך אם יתרת הבצק והבשר ,

נמרח על כל לחמניה ביצה טרופה נפזר שומשום בנדיבות ,

נחמם את התנור לחום 180 מעלות נאפה את הלחמניות עד שיקבלו גוון חום זהוב .

 

 

 

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

בראוניז כשר לפסח

מועדים לשמחה ,בראוניז נהדרים בשילוב אגוזים

טעימים כל השנה אז למה לא בפסח ? אני מכינה את המתכון

של מאקי כבר שנים ובפסח מחליפה את הקמח בקמח מצה לעוגות ,

אפשר להשתמש גם בקמח תופח לפסח

מצרכים:

150 ג` חמאה /מחמאה


150 ג` שוקולד מריר,  ממיסים בקערה במיקרו 2 דק` ומערבבים היטב

מצרכים נוספים :
1 כוס+ כף שטוחה סוכר
1/3 כוס סוכר חום
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל אמיתית
2/3 כוס קמח מצות לפסח או קמח תופח
2 כפות נס-קפה
 קורט מלח

50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

אופן ההכנה :

מכניסים את כל המצרכים יחד עם השוקולד המומס לקערה

בעזרת מטרפה ידנית מערבבים לקרם אחיד ,מרפדים תבנית 

בינונית בנייר אפייה,מעבירים את הקרם לתבנית אופים בחום

175 מעלות כ20 דקות ,מוציאים מהתנור מקררים היטב חותכים

לקוביות ,בתאבון



  

 

 

לדף הרשומה

קציצות פראסה ללא בשר

10/04/2017

קציצוות פראסה מסמל עבורי את חג הפסח ,אימי הייתה מכינה

את הקציצות או לביבות ללא בשר ,חמות חמות נחטפות מיד אחרי הטיגון

בילדותי לא הכי אהבתי את הקציצות היום אני מאוד אוהבת ,

תכינו ותראו כמה שזה קל וטעים

מצרכים :

4 פראסות טריות

3 תפוח אדמה

2 ביצים

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1/2 כוס קמח מצה

אופן ההכננה :

לבשל את תפוחי האדמה עם הקליפה עד לריכוך לקלף ,

לשטוף ולחתוך את הפראסה לעיגולים להעביר לסיר עם מים

לבשל כ10-15 דקות להעביר למסננת ל1/2 שעה לסחוט היטב

שלא יהיו נוזלים ,למעוך את תפוחי האדמה ,אני מכניסה את תפוחי

האדמה והפראסה המבושלת למכשיר מאסטר סלייסר כמה סיבובים

מוציאה לקערה מוסיפה ביצים ,מתבלת מלח פלפל שחור ,קמח מצה .

לחמם שמן במחבת ,ליצור קיציצות בידיים מעט רטובות לטגן משני

הצדדים עד להזהבה ,בתאבון

 

לדף הרשומה

בשר צלוי בתנור עם תפוח אדמה

07/04/2017

מנה נהדרת מרשימה וקלה כל כך להכנה ,

נתח בשר כתף בתנור עטוף בחרדל ורוזמרין ומסביב תפוחי אדמה

מנה קלה להכנה מרשימה וטעימה

מצרכים :

נתח כתף מספר 5 במשקל קילו וחצי

3 כפות שמן זית

3 כפות חרדל גרגירים

4 שיני שום חצויות

2 כפות דבש

מלח

פלפל שחור גרוס

כמה ענפי רוזמרין

חבילה תפוח אדמה קטנים

אופן ההכנה :

מחדירים לתוך הבשר את שיני השום ,מורחים את הבשר בחרדל פלפל שחר מלח ושמן זית

מסדרים מעל רוזמרין מעסים היטב ,מניחים בתבנית צלייה ,מכסים היטב מכניסים למקרר

ל12 שעות לפחות ,מתבלים את תפוחי האדמה במלח פלפל שחור גרוס ושמן זית מניחים מסביב

לנתח הבשר ,

מכניסים את הבשר לתנור שחומם מראש ל220 מעלות למשך רבע שעה מה שיהפוך את הבשר

לשחום וקריספי ,

מנמיכים את חום התנור ל170 מעלות ,מכסים את התבנית בנייר כסף ממשיכים לצלות עוד כשעה שעה וחצי ,

מסירים את נייר הכסף וצולים עוד 10 דקות  

משאירים בתנור כרבע שעה ,מוציאים ופורסים לפרוסות מגישים עם תפוח אדמה

 

 

 

לדף הרשומה

חרוסת

חרוסת ממרח נהדר שאימי הייתה מכינה לחג הפסח ,

אני זוכרת כשהייתי ילדה היינו מגיעיםבפסח לבית סבתי בירושלים

הממרח הנהדר היה מככב על המצה ,לא ממרח שוקולד לא ריבה רק

חרוסת ,פשוט וטעים מאוד

מצרכים :

1 חבילה תמרים בוואקום

1/4 כוס יין אדום מתוק

1/2 כוס מים רותחים

1/2 כוס או יותר לפי הטעם אגוזים קצוצים

1 כפית קינמון

אופן ההכנה :

קוצצים את האגוזים ,מעבירים את התמרים לסיר קטן ,מוסיפים מים רותחים ,

יין ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק ,מוסיפים את האגוזים והקינמון

מערבבים ,מעבירים לכלי סגור שומרים במקרר.

לדף הרשומה

קציצות בקר עם עלי מנגולד ברוטב חמצמץ

קציצות רכות אווריריות מלאות בירק מבושלות ברוטב

חמצמץ עם לימון פרסי ,תוספת שלי שמשדרגת את הטעם להפליא ,

אמי ז''ל הייתה מכינה קציצות בשר עטופות בעלי מנגולד תבולות בקמח

וביצה מטוגנות ואז מבושלות ברוטב ,אני הכנתי תערובת ביחד עם הבשר

ועלי המנגולד התוצאה נהדרת ,מנה נהדרת בתוספת אורז לבן

מצרכים לקציצות:

1/2 קילו בשר בקר טחון

2 חבילות עלי מנגולד

חופן עלי פיטרוזיליה קצוצים

חופן עלי כוסברה קצוצים

1 בצל גדול

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית פלפל שחור

1/4 כפית בהרט

1 ביצה

4 כפות פרורי לחם בפסח קמח מצה

מצרכים לרוטב :

1 בצל יבש קצוץ

2 שיני שום קצוץ

1 חבילה עלי מנגולד קצוץ דק

2 לימונים פרסים

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית כורכום

1 כף אבקת מרק עוף

4 כפות שמן

אופן ההכנת הקציצות :

לקצוץ את עלי המנגולד והבצל דק ,לשים את הבשר בקערה

להוסיף את עלי המנגולד בצל ,כוסברה פיטרוזיליה ,ביצה ,

תבלינים ללוש היטב להשאיר בצד.

הכנת הרוטב :

בסיר שטוח ורחב יוצקים שמן ,מוסיפים את הבצל ומטגנים מעט מוסיפים

את השום ומאדים מעט מוסיפים את עלי המנגולד מערבבים מאדים כ5 דקות

יוצקים כ3 כוסות מים מביאים לרתיחה,מתבלים מלח ,פלפל שחור אבקת מרק עוף ,

כורכום,לימון פרסי חצוי ,מביאים לרתיחה טועמים תיבול ,מנמיכים את הלהבה מבשלים כ10 דקות ,

בינתיים יוצרים קציצות כ20 בערך ,מוסיפים את הקציצות לרוטב ממשיכים לבשל כ30 דקות

מדי פעם יוצקים מהרוטב על הקציצות ,בתאבון .

 

 

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

פוקאצ'ה עם ירקות

31/03/2017

כחלק מחיסול חמץ מנסה לסיים עם הקמח שיש בבית ,מה יותר טעים מפוקאצ'ה ריחנית

בתוספת ירקות קוליים נהדרים ,אפשר להוסיף איזה ירקות שאתם אוהבים

מתכון לבצק בסיסי טעים וריחני

לבצק:

1 ק'ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

1 כף מלח

2 כפות סוכר

 31/2 כוסות מים

3 כפות שמן זית

תוספות :

ברקולי

גמבה

בטטה

פטריות

אופן ההכנה:

 שמים בקערת המיקסר קמח, שמריםסוכר, ו-3 כפות שמן זית, ולשים במהירות בינונית מוסיפים

את המים בהדרגה לקראת סוף הלישה מוסיפים מלח כ-10 דקות מתקבל בצק רך וחלק

 מכסים את הקערה מניחים להתפחה כ-45 דקות.

בנתיים חותכים את הירקות מזלפים שמן זית מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס

אופים בתנור כ30 דקות

 כשהבצק תפח לשים אותו לישה קצרה, ומניחים לתפיחה של עוד 30 דקות.

 מחלקים את הבצק ל-4 כדורים, ופותחים כל אחד על משטח מקומח בעזרת אצבעות משומנות.

זולפים שמן זית. מפזרים את התוספות שרוצים, ומכניסים

כל פוקאצ'ה בנפרד לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות (בטורבו) ל-12 דקות,

בתאבון

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

עוגת טורט תפוזים קוקוס ושוקולד צ'יפס

26/03/2017

אחת העוגות האהובות עלי ביותר עם הקפה של הבוקר ,

טורט תפוזים בתוספת קוקוס ושוקולד צ'יפס ,מה שמקפיץ את העוגה

והנכדים אוהבים מאוד את העוגה המנוקדת בשוקולד ,עוגה אוורית

בטעם תפוז ושוקלד נהדרים

מצרכים :

5 ביצים

1 כוס סוכר

1 כוס קוקוס

1וחצי כוס קמח

1 שקית אבקת אפיה

1 כפית תמצית וניל

3/4 כוס מיץ תפוזים טרי

3/4 כוס שמן

גרידה מתפוז שלם

3/4 כוס שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה :

בקערה גדולה לערבב את כל החומרים היבשים ,קמח ,א.אפייה ,קוקוס ,

להוסיף את השוקולד צ'יפס לערבב ,

להפריד חלבונים וחלמונים ,לקערת החלמונים להוסיף ,תמצית וניל ,שמן ,

מיץ תפוזים ,גרידת תפוז ולערבב היטב ,

להקציף את החלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב .

לערבב את תערובת החלמונים עם תערובת הקמח לתערובת אחידה ,

להוסיף את קצף החלבונים בתנועות קיפול לאחד את התערובות ,

לצקת לתבנית בקוטר 26 משומנת ,לאפות בחום 175 מעלות

כ45-50 דקות עד שקסם הננעץ בעגה יוצא יבש .

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

חצ'פורי מאפה במילוי גבינות

17/03/2017

פעם ראשונה שטעמתי חצ'פורי הייתה כשהגעתי עם בעלי לירושלים לסיור בשוק

מחנה יהודה האהוב עלינו ,טיילנו והיינו רעבים ואז נזכרתי שאחותי סיפרה לי על החצ'פוריה

הקטנה מול מסעדת רחמו ,כמובן שמיד חזרנו על עקבתינו ומצאנו את עצמנו בפתח המאפייה הקטנה

והעמוסה לעייפה באנשים ,חיכינו והתבוננו בתפריט ,יש כמה סוגים של חצ'פורי עם גבינות ,

עם תרד ,חצ'פורי מאפה ממולא בגבינות נהדרות ומעל ביצת עין שהחלמון

נשפך על הגבינות והבצק רך וטעים כל כך ,אחד מעובדי המסעדה שאל אותנו אם אנחנו יודעים

איך אוכלים את החצ'פורי וכשענינו שלא ,הוא אמר תבצעו חתיכת בצק מהצד ופשוט תתבלו בביצה

ובגבינות ,אוי כה שזה טעים ,שילוב הגבינות ,חלמון הביצה הרך הבצק הפריך והרך וטעם החמאה

מעדן ,האמת שהכנתי כבר מספר פעמים בבית באמת שלא קשה ממליצה מאוד ,

את המתכון קיבלתי מאמא של חברה גרוזינית .

מצרכים לבצק :

1/2 קילו קמח רגיל

1 ורבע כוסות מים

1 ביצה

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

1 כפית שמרים יבשים

1/2 כוס שמן

למריחה על הכדורים 60 גרם חמאה מומסת

מצרכים למלית:

קופסא גבינת טוברוג / חמד / קוטג'

200 גרם גבינה בולגרית /צפתית מלוחה

מלח ופלפל לפי הטעם

מספר ביצים שתרצו להניח על המאפה

הכנת הבצק:

להכניס לקערת המיקסר את הקמח ,שמרים סוכר ,לערבב היטב להוסיף ביצה ,

 שמן ,מלח ,מים בהדרגה ללוש כ10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש

לכסות את הקערה בניילון נצמד להתפיח כשעה .

לחלק את הבצק לכ 8-10 כדורים תלוי בגודל שתבחרו להכין ,

לכסות בניילון או מגבת להתפיח עוד 1/2 שעה .

הכנת המילוי :

לערבב את הגבינות שבחרתם לתערובת אחידה

הכנה ומילוי החצ'פורי :

לרדד כל עיגול לעיגול דק למרוח חמאה מומסת למלא בתערובת הגבינות

לסגור בקצוות ליצור צורה מעט ארוכה או עיגול שהקצוות מעט עבות ,

למרוח מסביב לבצק מעט חמאה ,לאפות בחום 180 מעלות כ15 דקות ,

אם רוצים להוסיף ביצה ,פותחים את התנור אחרי 10 דקות שוברים ביצה

לאמצע המאפה וממשיכים לאפות עוד 5 דקות .

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

אוזני המן שוקולד במילוי מרציפן

12/03/2017

פורים בפתח החלטתי השנה להכין אוזני המן בטעם שוקולד

אמנם הבצק קצת שונה מהבצק הרגיל שלי אבל טעים ופריך

ומוצלח מאוד ,לבצק הוספתי קקאו שצבע אותו בצבע שוקולדי משגע ,

מילוי הכנתי ממה שהיה בבית מרציפן וממתק קוקוס כן ההוא של פעם .

התוצאה נהדרת מי שלא אוהב מרציפן אפשר למלא בכל מילוי שרוצים ,

ממרח חלבה ,שוקולד נוטלה ,אגוזים תמרים ,וכמובן פרג

מצרכים: לכמות של כ20 אוזני המן

2 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 ביצה

150 גרם חמאה רכה

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס אבקת סוכר

3 כפות קקאו

מילוי :

2 חטיפי מרציפן במשקל 200 גרם

1 חטיף קוקוס במשקל 50 גרם

1 כפית תמצית שקדים

2 כפות מים רותחים

אופן ההכנה :

במיקסר עם וו גיטרה לעבד אבקת סוכר וחמאה לתערובת אחידה ,

להוסיף ביצה,תמצית וניל לערבב להוסיף קמח אבקת אפייה וקקאו

ללוש מעט עד לקבלת בצק רך ,לעטוף בניילון נצמד לשמור במקרר כשעה

הכנת המילוי :

לחתוך את המרציפון והקוקוס להוסיף מים רותחים לחמם מעט במיקרו

להוסיף תמצית שקדים לערבב עד לקבלת ממרח

להוציא את הבצק מהמקרר לרדד על משטח עבודה אפשר על נייר אפייה

לעובי כחצי ס''מ לקרוץ עיגולים למלא בממרח לסגור לצורת אוזן המן

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה אופים בחום 180 מעלות כ15 דקות

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת