1010
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קציצות עדשים מהמטבח ההודי

23/06/2017

את הקציצות האלה טעמתי פעם ראשונה אצל חברה שמישהי הכינה עבורה ,

הקציצות קרנצ'יות ומעט חריפות טעימות מאוד ,הכי אהבתי שבעלי מאוד אהב

את הקציצות והחלטתי להפתיע אותו ,את המתכון מצאתי באינטרנט ,

לצערי לא היו לי עלי קארי אז לא הוספתי אני יודעת שהעלים מוסיפים את רוב

הטעם אבל גם ללא העלים יצאו קציצות נהדרות קרנציות וטעימות מאוד

מצרפת את המתכון שלקחתי מהאינטרנט

מהכמות המצויינת יוצאות בערך 30 קציצות הכי טעים לאכול אותם חמות

 חומרים :

3 כוסות עדשים אדומות (להשרות את העדשים לפחות 20 דקות)

 

2 בצלים בינוניים קצוצים דק.

16 גבעולי עלי קארי קצוצים דק (להשיג בחנויות התבלינים)

2 פלפלים ירוקים קצוצים דק

תבלינים:

כף מלח

כף זנגוויל (ג'ינג'ר) טחון

2 כפות חומץ

אופן ההכנה:

1.טוחנים את העדשים בטוחן קפה טחינה גסה (סיבוב אחד בלבד).

2.את החומרים הקצוצים מערבבים ביד עם מעט מלח.

3.מוסיפים לעדשים הטחונים גס את התערובת הקצוצה והתבלינים. מערבבים.

4.טועמים ומתקנים תיבול.

5.יוצרים קציצות דקות ומטגנים בשמן עמוק

לדף הרשומה

טרבדוס עוגיות מהמטבח הטורקי

16/06/2017

את העוגיות האלה דודתי הייתה מכינה טעמן והמרקם הפריך הנהדר

שלהם אני לא שוכחת ,עוגיות קטנטנות שמזכירות בורקיטס ממולאות

באגוזים סוכר וקינמון אפויות וטבולת בסירופ מתוק ונהדר ,

את העוגיות שומרים בכלי סגור מחוץ למקרר טעמם משתבח למחרת היום

הכנתי את העוגיות מספר פעמים את המתכון קבלתי מחברה טובה טורקיה

מתכון מעולה וקל מאוד להכנה ,זהירות ממכר

מכמות הבצק יוצאות בערך 45 עוגיות

מצרכים לבצק :

1/2 כוס שמן

100 גרם מרגרינה

3 כוסות קמח

1/2 שקית אבקת אפייה

1 שקית סוכר וניל

1/4 כוס מים

מצרכים למילוי :

300 גרם אגוזים קצוצים דק

2 כפיות קינמון

2 כפות שומשום

2 כפות סוכר

מצרכים לסירופ:

2 כוסות סוכר

1 וחצי כוסות מים

מעט מיץ לימון

אופן ההכנה :

להניח את כל מצרכי הבצק בקערת המיקסר

בעזרת וו לישה ללוש היטב עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה

לרדד את הבצק על משטח עבודה לקרוץ עיגולים למלא באגוזים

לסגור לחצי לצורת סהר ,להניח נייר אפייה בתבנית לסדר את העוגית

לאפות בחום 180 מעלות כ20-25 דקות עד שהעוגיות מזהיבות ,להוציא

מהתנור לקרר ,

בסיר בנוני לבשל מים סוכר עד לקבלת סירופ כ10 דקות להוסיף את מיץ הלימון

להסיר מהאש ,

לטבול את העוגיות בסירופ משני הצדדים כדקה עד שיהיו ספוגות בסירופ ,

אפשר לשפוך את הסירופ הנותר על העוגיות ,לשמור בכלי סגור

מחוץ למקרר .

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

עוגת משמש בחושה מהירה

13/06/2017

עונת המשמש כל כך קצרה שממש חבל לפספס את העוגה

הנהדרת הזאת חמש דקות של עבודה והתוצאה מושלמת ,

עוגה רכה ולמעלה משמש חמצמץ ומעט מקורמל ,

אני הכי אוהבת עוגות בחושות ועוגת משמש בכלל ,

אז ממליצה מאוד להכין עכשיו כי אוטוטו זה פשוט נגמר

מצרכים :

4 ביצים

1 כוס סוכר

2 שקית סוכר וניל

1/3כוס שמן

1/3 כוס מים

1/2 1 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 גביע יוגורט או שמנת חמוצה /לגירסה פרווה 3/4 כוס מיץ תפוזים

כ-10 משמשים מגולענים חתוכים לקוביות

1/4 כוס סוכר

אופן ההכנה :

בקערה מערבבים ביצים שלמות סוכר ,שמן מים ויוגורט או שמנת חמוצה ,

שקית אחת סוכר וניל לתערובת אחידה ,מוסיפים את הקמח והאפייה ומערבבים

לתערובת חלקה ,משמנים תבנית עגולה קוטר 24 יוצקים את הבלילה על התבנית ,

בקערה מערבבים את קוביות המשמש עם 1/4 כוס סוכר ושקית סוכר וניל ומפזרים

בצורה אחידה על העוגה ,אופים כ45 דקות בחום 175 מעלות המשמשים למעלה קצת מתקרמלים

וזה טעים ,מוצאים את העוגה מהתנור מקררים ומפזרים אבקת סוכר ,תהנו

 

לדף הרשומה

כדורי בשר עם סולת מבושלים ברוטב

20/11/2015

כדורי בשר אהובים על כולם ,אבל הכדורים האלה מיוחדים מאוד ,הם רכים

ואוורירים מאוד בזכות הסולת שיש בתערובת הבשר ,וכל זה ללא טיגון ,אפשר לתת אותם לתינוקות

שרק מתחילים לאכול מוצקים ,הקציצה טעימה ,רכה וטובלת ברוטב טעים ,לילדים ניתן

לוותר על שבבי הצ'ילי .

קציצות בקר עם סולת

1/2 קילו בשר בקר טחון

1 בצל גדול מגורד

1/4 כוס סולת

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/4 כפית ראס אל חנות (לא חובה)

1 כפית אבקת מרק עוף

(אפשר להוסיף לתערובת פטרוזיליה וכוסברה קצוצים)

לרוטב:

1 בצל גדול

2 שיני שום

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית גדושה פפריקה מתוקה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית סוכר

מעט שביבי צ'ילי גרוס (לא חובה)

1 כפית אבקת מרק עוף

2 כוסות מים

אופן הכנת הקציצות :

לגרד את הבצל בפומפייה גסה לתוך קערה ,להוסיף את הבשר ,סולת ,והתבלינים,

ללוש היטב לתערובת אחידה לכסות להשאיר במקרר .

הכנת הרוטב:

לחתוך את הבצל לרצועות דקות ,בסיר רחב ונמוך לטגן מעט את הבצל עד שהופך

להיות שקוף ,להוסיף שום לטגן מעט ,להוסיף רסק עגבניות ופפריקה מתוקה לערבב

לטגן כדקה לצקת מים רותחים ,להנמיך את הלהבה ,לתבל בשאר התבלינים ,לבשל

כעשר דקות מכוסה .

להוציא את הבשר מהמקרר להכין כדורים בנונים,להכניס את הכדורים לרוטב המבעבע ,

לבשל עם מכסה חצי שעה ,לדאוג שהקציצות יהיו עטופות ברוטב ,הקציצות

תופחות מעט בגלל הסולת בבישול ,להגיש עם אורז לבן ,פירה ,פסטה .

 

לדף הרשומה

גביניות תפוחות מבצק שמרים

01/06/2017

גביניות תפוחות אווריריות וטעימות מאוד מבצק שמרים ריחני ונהדר ,

הבצק נוח מאוד לעבודה רך וטעים ,

מילוי מתוק של גבינה וצימוקים רוצו להכין שעתיים עבודה כולל תפיחת הבצק

המתכון של חבר יקר דודו חמוד ברור שמוצלח
לבצק:
1 קג קמח
3 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר...
100 גרם חמאה מומסת
חצי כוס שמן
1 ביצה
2 וחצי כוסות מים
הכל ללוש לבצק אחיד ונעים
להתפיח 40 דקות
לחלק לכדורים, לרדד כל כדור לריבוע ,במרכז כל ריבוע שמתקבל לשים מהמלית

ולקפל קצוות נגדיים להבריש מעט מים בקצוות של הקיפול ולסגור.
לפני האפיה למרוח את הגבניות בביצה טרופה
למלית:
500 גרם גבינת טוב טעם
2 חלמונים
3 כפות קונפלור
3/4 כוס סוכר
כף תמצית וניל
200 גרם צימוקים
לאפות 180 מעלות כרבע שעה עד הזהבה יפה
מיד שיוצא להבריש סירופ סוכר
לסירופ סוכר-2 כוסות מים + כוס סוכר+כף מיץ מלימון --- לבשל יחד עד רתיחה ולבשל 10 דקות על להבה בינונית

לדף הרשומה

עוגת גבינה מסקרפונה וריקוטה נהדרת

26/05/2017

אין ספור מתכונים לעוגות גבינה גם לי יש את המתכון הקלאסי והנוסטלגי

שאימי ז''ל הייתה מכינה ואני מאוד אוהבת להכין אותו ,

הפעם הכנתי עוגה במרקם קצת יותר דחוס עם גבינות מעט יותר שמנת

מסקרפונה 40% שומן וריקוטה פרסקה 9% שומן המרקם נהדר והטעם

נפלא גרידת הלימון מוסיפה המון אל תותרו ,דרך אגב הכנתי את העוגה

ללא תחתית אפוייה ככה אני מעדיפה .

הגשתי את העוגה עם ממרח לוטוס שהמסתי מעט במיקרו למי שרצה עוד

קצת מתיקות

לתערובת הגבינה:

6  ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

1/2 שקית פודינג וניל

3 כפות קמח

1/2 כפית תמצית וניל

750 גרם גבינה ריקוטה פרסקה

250 גרם גבינת מסקרפונה

קליפה מגורדת מחצי לימון

אופן ההכנה:

מפרידים ביצים בקערת המיקסר מקציפים חלבונים עם סוכר  מוסיפים בהדרגה

עד לקבלת קצף יציב

בקערה נוספת מערבבים ,גבינות עם חלמונים ,תמצית וניל ,קליפת לימון ,קמח

ואבקת פודינג וניל לתערובת חלקה ואחידה .

מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינות בעדינות עד לאיחוד שתי התערובות

יוצקים את העוגה לתבנית עגולה בקוטר 26 ,רצוי לשמן את התבנית היטב ולהניח נייר

אפייה גם בדפנות להגבהה שהעוגה לא תגלוש ויהיה לה שוליים גבוהים לעלות .

מחממים תנור לחום 200 מעלות אופים את העוגה בשליש התחתון של התנור

כ10-15 דקות ,מוציאים את העוגה מהתנור בעזרת סכין חד מפרידים מהדפנות ,

מנמיכים את חום התנור ל150 מעלות ממשיכים לאפות כשעה נוספת ,עד ששולי העוגה

יציבים והעוגה זהובה מעט ,מוציאים מהמקרר ומצננים .

 

לדף הרשומה

שושני בצק ספידי במילוי גבינות וזיתים

30/05/2017

מי לא אוהב מאפה חם וטרי שיצא זה עתה מהתנור ,

את המאפה הזה לא תפסיקו להכין ראשית הבצק כל כך

פשוט וקל להכנה ,שנית אין צורך להמתין אפשר לעבוד מיד עם הבצק ,

עוד סיבה הבצק אחרי אפייה כל כך קרנצ'י וטעים תוסיפו מילוי כאוות ליבכם

ויש לכם מתכון מנצח ,אני הכנתי שבלולי בצק במילוי גבינת טבורוג ,גבינה בולגרית

וחישוקי זיתים ירוקים יצא מעדן

בצק:
3 כוסות קמח
1/2 כוס מים חמים
מעט מלח
1 כוס שמן
1/2 שקית אבקת אפייה
1 כפית חומץ
מילוי:
גבינה בולגרית מגורדת
גבינת טבורוג
ללוש את הבצק לבצק אחיד ורך לקרר מספר דקות ,

 לרדד לעלה ארוך בעובי 1 ס''מ למרוח מילוי על כל המשטח ,לפזר חישוקי זיתים ,

לגלגל לרולדה , לחתוך בגודל של 3 ס"מ בערך ללהניח בצורת שושנים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ,

למרוח ביצה לפזר שומשום לאפות בחום 180 מעלות עד שהמאפה שמזהיב

אפשר למלא בגבינות ורוטב פיצה ,גבינות ופטריות ,גבינות ותרד .

לדף הרשומה

קיש כרישה ובצל סגול

21/05/2017

כמה שאני אוהבת מאפים עם גבינות ,ובמיוחד את חג השבועות חגיגה של

גבינות וירקות צירוף טעמים מושלם הכל הולך ,כל שילוב של גבינה עם ירק

מושלם בעיני ,הפעם הכנתי קיש מבצק פריך ונהדר במילוי כרישה בצל לבן

ובצל סגול ,השילוב נהדר ומתקבל מאפה מעט מתקתק למרות שאין טיפת סוכר

במאפה ,הבצל והכרישה הם שנותנים את הטעם והריח הנהדרים ,מתכון מנצח

ממליצה מאוד

מצרכים לבצק :

1 כוס ו3/4 קמח לבן

1/2 שקית אבקת אפייה

40 גרם חמאה

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס מים

מעט מלח

מצרכים למילית :

2 כרישה גדולות קצוצות

1 בצל לבן יבש גדול קצוץ גס

1 בצל סגול גדול קצוץ גס

2 כפות שמן זית

20 גרם חמאה

100 גרם גבינה צהובה או קשקאבל מגורדים

1 מיכל שמנת מתוקה 250 גרם

2 ביצים

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

מעט אגוז מוסקט

הכנת הבצק :

בסיר רחב שמים את החמאה ,שמן ,מים ,מלח מביאים לרתיחה ,מערבבים את הקמח

עם אבקת האפייה מוסיפים לסיר מערבבים היטב עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה ,

מקררים היטב ,משמנים תבנית קיש קוטר 26

מרדדים את הבצק לגודל התבנית מרפדים את התחתית והשוליים,

מחוררים בעזרת מזלג אופים בחום 180 מעלות כ10 דקות ,

אופן הכנת המילוי :

במחבת שמים שמן וחמאה עד להמסה ,מוסיפים את הכרישה ,בצל יבש ,בצל סגול

מאדים מספר דקות ,מורידים מהאש מקררים .

בקערה קטנה מערבבים היטב מיכל שמנת מתוקה 2 ביצים מלח ,פלפל שחור אגוז מוסקט ,

מפזרים על הבצק גבינה צהובה או קשקבל ,מעל מניחים את תערובת הכרישה ,

יוצקים מעל הכרישה את תערובת השמנת ,מכניסים לתנור שחומם 180 מעלות

כ30 -35 דקות עד שהמאפה מזהיב .

לדף הרשומה

לביבות ירק אפויות בתנור

12/05/2017

יש ימים שלא בא להתעסק בטיגונים במיוחד הימים החמים

שמתקרבים אני מעדיפה לאפות בתנור ,גם ללא שמן וגם ללא ריח של טיגון ,

לביבות נהדרות שלא מפסיקים לנשנש ,ממליצה מאוד

מצרכים :

2 תפוח אדמה

1 בטטה

1 בצל גדול

2 קישואים

1 גזר

1 כפית מלח

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית פלפל שחור

3-4 כפות פרורי לחם

2 ביצים

חופן פיטרוזליה קצוצה

אופן הכנה :

לגרד את כל הירקות בפומפייה או במעבד מזון ,לסחוט מעט מנוזלים,

לתבל להוסיף פרורי לחם וביצים לערבב היטב ,לרפד תבנית בנייר אפייה ,

לשמן מעט בעזרת מברשת או להתיז שמן ,ליצור קציצות לצורה יפה הכנתי

בעזרת רינג ,מניחים עם כף מהתערובת בתוך רינג מיישרים ,מרססים מעט

שמן מעל הלביבות אופים בתנור בחום 180 מעלות כ25 דקות ,הופכים ואופים

את הצד השני עוד 10 דקות או עד שהלביבות מזהיבות .

מגישים עם סלט וטחינה

לדף הרשומה

כבד עוף עם פטריות וסילאן

10/05/2017

ארוחה קלילה ומהירה כבדי עוף טריים עם הרבה בצל מטוגן

פטריות ומעט סילאן מתקתק ,ארוחה בעשר דקות ,רצוי כבד עוף

טרי ,ופטריות גם טריות הטעם משובח

מצרכים :

500 גרם כבד עוף

2 בצלים גדולים

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כף סילאן

4-5 כפות שמן קנולה

1 סלסלה פטריות שמפיניון

אופן ההכנה :

לחתוך את הבצלים לרצועות ,לחמם שמן במחבת גדולה

להוסיף את הבצלים ולטגן עד להזהבה קלה ,להוסיף את הכבדים

להקפיץ מעט ,להוסיף את הפטריות שלמות או חתוכות ,לתבל מלח

פלפל שחור גרוס ,להוסיף את הסילאן לערבב להמתין עוד כשתי דקות

שהטעמים יתחברו להגיש עם פירה ,צ'יפס ,פסטה סלט .

 

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת