66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

עוגת פרג בחושה

 

עוגת פרג יש מי שאוהבים ויש מי שלא מסוגלים לטעום ,

אני אחת מאלה שאוהבים עוגות פרג בכל צורה ,להצלחת

העוגה ובכלל עוגות פרג לטעם עשיר יש להשתמש בפרג טרי

שנטחן במקום ,זה כל הסוד לטעם הנהדר של הפרג אם משתמשים

בפרג שעמד בשקית סגורה הרבה זמן הטעם יהיה בהתאם

עוגה בחושה קלה להכנה עסיסית וטעימה

מצרכים:

1 כוס קמח

1 כוס סוכר

1 כוס פרג טחון טרי

1 כוס קוקוס

1 אבקת אפיה

3 ביצים

1 כוס מיץ תפוזים

3/4 כוס שמן

1 כף תמצית וניל

אופן הכנה :

מכניסים לקערה קמח ,סוכר ,פרג וקוקוס ,

מערבבים היטב ,

בקערה קטנה מערבבים את הביצים ,מוסיפים לתערובת היבשים

וממשיכים להוסיף מיץ תפוזים שמן ותמצית וניל מערבבים הכל

לתערובת אחידה ,מחלקים לשתי תבניות אינגליש קייק

אופים בחום כ40 דקות בחום 170 מעלות .

אפשר לצפות את העוגה בגאנש

לדף הרשומה

שבע שנים בלעדייך ילד שלי אהוב

17-1-2010-תאריך ארור ששינה את חיינו לעד

נגמרו לי המילים ילד שלי, הכאב חותך את הלב מכה בנשמה עד שקשה לנשום.
הזמן אינו מיטב ואינו מפחית בכאב, הפוך הוא, הכאב מתעצם הגעגוע מכה כל רגע המציאות קשה,

בלעדייך הלב שבור לרסיסים מחשבות שרצות בראש ולא נותנות מנוח,
כמה מר הוא האובדן, כמה קשה המסע בלעדייך אהוב שלי מחמל ליבי ,

חושבת עלייך על ההחצה הגדולה מה היית נותן לעולם הזה, כמה היית תורם ילד שלי ואיזה עולם טוב יותר הוא היה איתך,

עם הנתינה האין סופית עם ההקשבה העצות החכמות שלך והלב אוי ...הלב הגדול שלך כמה טוב אהבה והכלה הייתה בו לכולם בלי סוף קשה. הדרך בלעדייך אהוב זיכרונות אהבה חקוקים בלב , תמונות מרגעים ששיכים רק לנו שמורים בליבי לנצח איתי,

האור הגדול שלך יזרח לעד. מאורי שלי מיום שנולדת ידענו אור גדול הגיע אלינו כשמך כן אתה המאור הגדול שלנו לעד .
לנצח בליבי בכל שעל איתי מאור ליבי מאור עיני ילד קטן גדול שלי
אמא מתגעגעת עד אין קץ
17-1 היום המר ששינה לנו את החיים, היום שהשמיים רעדו ,וענן כבד כיסה את את האור ,היום שדפיקה חרישית נשמעה בדלת ושינתה את הכל ,ומשפט אחד שמהדהד בראש ''לא ישוב עוד לעולם''
בן 20 לנצח ילד מלאך אהוב

לדף הרשומה

חזה עוף מתובל צלוי בתנור

06/01/2017

לפעמים אני אוהבת ארוחות מהירות משביעות וטעימות שלא צריך להתעסק

יותר מדי זמן במטבח ,אחת מהמנות האהובות עלי ועל בעלי היא חזה העוף

בכל צורה ,אני נמנעת מלטגן את חזה העוף כשניצל מכמה סיבות ,הפיתרון

לצלות את החזה בתנור הוא פתרון נהדר,דיאטתי קל ,לא מלכלך והתוצאה מעולה ,

רק להשגיח לא ליבש .כמובן שעוד שיטה נהדרת היא לצרוב את החזה על הפלנצ'ה

החזה יוצא רך ועסיסי

מתכון לחזה עוף בתנור

מצרכים :

6 חזה עוף פרוס

כפית מלח

4 כפות צ'ילי מתוק

4 כפות שמן זית

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית פטרוזליה יבשה

1/2 כפית כוסברה יבשה

אופן ההכנה :

בקערה קטנה להניח את כל מרכיבי התיבול לערבב לתערובת אחידה ,

להכניס את החזה לקערה לערבב היטב שכל החזה יהיה עטוף בתבלינים ,

לכסות לשמור במקרר כשעה ,להוציא מהמקרר להניח את החזה על רשת

שמונחת על תבנית אפייה ,(לא הייתה רשת אז שיפדתי שיפודי עץ בתבנית חד פעמי

והנחתי עלהשיפודים את החזה)

לחמם תנור למצב גריל ,לאפות 5 דקות מכל צד .

להגיש בתוספת אורז,פסטה ,פירה ,ירקות צלויים ,

אנחנו אוהבים בתוספת סלט ירקות וטחינה .

 

לדף הרשומה

לביבות בטטה אפויות בתנור

30/12/2016

חג החנוכה לביבות סופגניות ספינג' הכל מטוגן וטעים מאוד ,

אני לא מחובבי הטיגונים ראשית בגלל הריח ,ושנית הקלוריות

הכנתי לביבות בטטה אפויות הנכדים מאוד אהבו וגם אנחנו המבוגרים ,

לביבות קלות להכנה ללא צורך בטיגון בטעם מושלם ,תוסיפי ליד מיטבל

של שמנת חמוצה ועירית קצוצה מעדן

מצרכים:

3 בטטות גדולות

1 בצל בנוני

2 ביצים

1/4 כוס פרורי לחם

3 כפות קוואקר

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

מעט טימין יבש  או טרי קצוץ דק

אופן ההכנה :

לקלוף את הבטטות לחתוך לקוביות ולבשל במים עד לריכוך ,לטגן את הבצל עם מעט שמן

עד לשקיפות .להעביר את הבטטות המבושלות  למסננת עד להורדת כל הנוזלים ,להעביר

 את הבטטות לקערה למעוך בעזרת מועך ירקות

להוסיף את הבצל המטוגן ,ביצים ,פרורי לחם, קוואקר ,מלח ופלפל שחור לערבב היטב ,

לסדר תבנית גדולה עם נייר אפייה לרסס מעט ספרי שמן ,בידיים רטובות לקחת חופן

מהתערובת ליצור לביבות להניח על נייר האפייה לאפות בחום 180 מעלות כ25 דקות

אפשר להפוך באמצע את הלביבות ,להגיש עם מטבל שמנת חמוצה ועירית קצוצה .

לדף הרשומה

שושני שמרים במילוי פסטו עגבניות מיובשות וגבינות

21/12/2016

אין כמו מאפה שמרים שיוצא חם מהתנור ביום חורפי ,

הצעה לארוחת ערב נהדרת ,שבלולי בצק שמרים במילוי ממרח פסטו וגבינות ,

וחלק בממרח עגבניות וגבינות מאפה ריחני שלא תפסיקו לאכול

לבצק :

4 כוסות קמח

30 ג`ר שמרים טריים או 11/2 כפות שמרים יבשים

1 כף סוכר

1 כף מלח

1 ביצה

11/2 כוסות מים פושרים

5 כפות שמן זית

מעט שמן לשימון הבצק

אופן ההכנה :

שמים בקערה גדולה את הקמח+שמרים+סוכר+מלח+ביצה+שמן.


מוסיפים את המים בהדרגה,תוך לישה,לשים עד לקבלת בצק רך ואחיד.


מורחים את הבצק במעט שמן,


מכסים במגבת ומניחים במקום חם עד שיכפיל את נפחו.


חובטים בבצק לשטחו,ולשים שוב בידיים משומנות.


מכסים במגבת ומשאירים לתפיחה שנייה.


לשים פעם נוספת והבצק מוכן למילוי.

מילוי פסטו :

חצי כוס צנוברים קלויים מעט

צרור בזיליקום שטוף ונקי רק עלים

1/4 כוס שמן זית

3 שיניי שום

1/4 כוס גבינת פרמז`ן מגורדת

1/2 כפית מלח

אופן ההכנה :

מכניסים את כל המצרכים פרט לשמן זית והגבינה למעבד מזון טוחנים בפולסים תוך כדי הוספת שמן הזית ,עד למרקם

הרצוי ,מוסיפים את הגבינה ומערבבים בשתי פולסים .

תוספת גבינות :

150 ג`ר גבינה בולגרית חתוכה או מפוררת

150 ג`ר גבינה צהובה מגורדת

אפשר להוסיף קשקאבל ,או כל גבינה קשה אחרת

לפזר על הפסטו .וועל ממרח העגבניות המיובשות

מילוי עגבניות מיובשות :

צנצנת קטנה של עגבניות מיובשות לטחון במג'מיקס למרקם שאוהבים

הכנת הרולדות:

מחלקים את הבצק ל3חלקים ,משמנים מעט את השיש פותחים כל חלק בעזרת הידיים למלבן,

ממלאים רולדה אחת בפסטו וגבינות ,

מגלגלים וחותכים לשושנים בעובי הרצוי  מניחים נייר אפייה בתבנית מניחים את השושנים מכסים במגבת ,

ממשיכים עם יתרת הבצק מורחים ממרח עגבניות מיובשות וגבינות ,

משאירים להתפיח עוד 1/2 שעה ,מורחים ביצה 

 אופים בחום 180 מעלות כ1/2שעה או עד שהשושנים זהובות .

לדף הרשומה

חמין מהיר גריסים עוף ותפוח אדמה

16/12/2016

בימים קרים תמיד מחפשים תבשילים שיחממו את הגוף וישביעו ,

אצלינו בבית לא חסידים של חמין כבד ,אבל לכזה חמין קליל ומהיר הכנה

יש קונים ,אין צורך להשאיר לילה שלם על הפלטה מספיק 3-4 שעות בתנור

ויש לכם יופי של חמין מזין בצבע נהדר שממלא את הבית בריח המוכר של חמין

שישב לילה שלם על הפלטה ,ממליצה להכין בסיר חשמלי יוצא נהדר,

חמין זריז של גריסים תפוח אדמה קולרבי ועוף

מצרכים :

4 תפוחי אדמה

2 בצלים גדולים

4 ביצים או כמספר הסועדים

4 חלקי עוף שקיים ירכיים

1 וחצי כוס גריסים

4 קולרבי

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

מלח

אבקת מרק עוף

אופן ההכנה :

שוטפים היטב את הגריסים ומסננים ,קוצצים את הבצל לקוביות מניחים בסיר

שטוח ורחב ומטגנים עד להזהבה קלה ,מוסיפים את חלקי העוף מתבלים מעט,ומשחימים משני

הצדדים ,מוסיפים את הגריסים ,את הקולרבי חותכים לרבעים ומוסיפים לסיר מסדרים

מעל את תפוחי האדמה והביצים ,מתבלים את יתרת התבלינים ,מוסיפים מים לכדי כיסוי ,

מביאים לרתיחה מבשלים על הגז כשחצי שעה ,מעבירים לתנור שחומם מראש 180 מעלות ,

כ3-4 שעות בודקים מדי פעם שיש נוזלים ,

זהו החמין מוכן הריח שמתפשט בבית נהדר וצבע החמין מקסים חום זהוב וטעים

 

 

לדף הרשומה

עוגיות מכונה בשקית זילוף

14/12/2016

עכשיו כשהחורף כבר כאן הכי כייף שיש בבית את העוגיות הנהדרות האלה ,

עוגיות מכונה ,הם פריכות מתקתקות עם שומשום או קוקוס ,הכי טעים לטבול

בתה החם ,אבל מה עושים כשאין מכונה מזלפים פשוט מכניסים את הבצק לשקית

זילוף ומזלפים ,עוגיות נהדרות ממליצה מאוד תמיד כייף שיש צינצנת עוגיות בבית

המתכון המקורי של דודו בן שמחון

חומרים:

1 ק"ג קמח רגיל

2 אבקת אפיה

2 סוכר וניל

¼ 1 כוסות סוכר

2 חפיסות מחמאה רכה

1/4 כוס שמן

1 כוס מיץ תפוזים

1/2 כוס קוקוס

 הכנה:

 להכניס את כל החומרים למיקסר ,לערבל בוו לישה,כדי שיהיה אפשר

לזלף את העוגיות הוספתי עוד 1/4 כוס שמן, אם הבצק לא מספיק רך להוסיף

מיץ תפוזים או שמן ,להעביר רבע מכמות הבצק לשקית זילוף עם צנטר פרח

לזלף על נייר אפייה שמונח על תבנית איזה צורה שרוצים במרווחים קטנים

לאפות ב-170 מעלות בתנור שחומם מראש.

 להוציא מיד שמזהיב

לדף הרשומה

לחמה בעג'ון מאפה מהמטבח הסורי

09/12/2016

ניחוח נהדר של מאפה שמרים עם תערובת בשר מתובלת ועסיסית שממלא את

הבית מזכיר לי את בית אימי וסבתי ז''ל ,בצק שמרים בניחוח נהדר רך מבחוץ

וקריספי בקצוות ומעל תערובת בשר מתובלת עם עגבניות ובצל ,בשר עסיסי

לא צריך יותר מזה כלום ,סלט ירקות מעט טחינה מעדן ,

בית חם ואוהב ,תכינו הילדים יטרפו

בצק:

½3 כוסות קמח

1 כפית שמרים יבשים

1/2 כפית מלח

1 כף סוכר

50 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית

300 מ"ל (כ-¼1 כוסות) מים פושרים

ללוש את כל החומרים לבצק רך

לכסות להניח למנוחה 30 דקות

מילוי :

1/2 קילו בשר טחון עם מעט שומן

2עגבניות אדומות חתוכות לקוביות

1 עגבנייה מגורדת

 2 בצלים גדולים קצוצים

2-3 בצלים ירוקים חתוכים לעיגולים

2 כפות רסק עגבניות

מלח

פלפל שחור

1 כפית שטוחה כמון

1 כף אבקת מרק עוף

1 כפית רכז רימונים

(אפשר במקום כמון להשתמש בראס אל חנות )

5 כפות שמן

אופן ההכנה:

לחמם שמן במחבת להוסיף את הבצל לטגן עד לשקיפות ,להוסיף את הבשר ולטגן עד

שמשנה צבע ,להוסיף את העגבניות החתוכות ,העגבנייה מגורדת ,בצל ירוק ,תבלינים ,

רסק עגבניות ,רכז רימונים לערבב היטב,לבשל בערך 5 דקות על אש בנונית לטעום תיבול לשפר אם

צריך ,להניח בצד לקרר מעט,

לחלק את הבצק ל10 כדורים לפתוח כל כדור על משטח מעט משומן לפתוח את הבצק

לא דק מדי לעיגול כמו פיתה

לקחת חופן מהתערובת הבשר לשטח על הבשר להניח על תבנית עם נייר אפייה ,

להמשיך ככה עם כל הבצק והבשר ,

למחמם תנור ל180 מעלות לאפות כ25-30 דקות או עד שהמאפה מזהיב

 

 

לדף הרשומה

עוגיות אלפחורס

05/12/2016

עוגיות נהדרות עם בצק הכי נוח רך וגמיש לעבודה ,

נימוח ומתפורר בפה אחרי האפייה הקצרה ,במילוי

ריבת חלב ועטוף בקוקוס ,אין עונג גדול מזה .המתכון עלה על ידי

יונית צוקרמן הנהדרת והוא שייך לרוני ונציה ,ממליצה מאוד הכי טעים שיש

מצרכים :

200 גרם חמאה

150 גרם אבקת סוכר

3 חלמונים

גרידת לימון

300 גרם קורנפלור

200 גרם קמח

1 שקית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתיה

1 כפית תמצית וניל

1 כף ברנדי

אופן הכנה :

להפשיר את החמאה בחוץ להכניס לקערת המיקסר להוסיף 150 גרם אבקת

סוכר לערבל עם וו גיטרה ,להוסיף 3 חלמונים להמשיך לערבל עד לתערובת אחידה ,

להוסיף את גרידת הלימון ולהמשיך לערבל ,

בקערה נפרדת לערבב קורנפלור ,קמח ,אבקת אפייה וסודה לשתייה ,לנפות ביחד

להוסיף לקערה עם החמאה להמשיך לערבל ,להוסיף תמצית וניל וברנדי ,

לערבל עד שהבצק אחיד רך וגמיש ,לעטוף בניילון נצמד לשמור במקרר כשעה .

לחלק את הבצק לשניים ,לרדד חצי בצק בין שתי ניירות אפייה לעובי אחיד ,

לקרוץ עיגולים להניח נייר אפייה על תבנית להניח את העיגולים על התבנית

לחמם תנור ל180 מעלות לאפות בדיוק 6 דקות ,

מוציאים מהתנור ומצננים היטב ,מזלפים על מחצית מהעיגולים שכבה של ריבת חלב

ומניחים מעליה עוגייה נוספת ,מורחים שיכבה דקה של ריבת חלב בשוליים ומגלגלים

בקוקוס ,העוגיות מוכנות לאכילה למחרת היום אחרי שכל הטעמים נספגים .


 
לדף הרשומה

קציצות קבב אפויות עם ירקות

27/11/2016

את קציצות הקבב האלה תכינו פעם ראשונה ולא תפסיקו להכין אותם ,

הקציצות מאוד פשוטות הסוד הוא אפייה בתנור ,בתוספת ירקות ,

הקציצות בנפרד שמגירות נוזלים ,ואז מצרפים אליהם את הירקות מאחדים הכל

ביחד כולל כל הנוזלים ,וממשיכים לאפות בתנור בחום בנוני כ3/4 שעה ,

מעדן הבטחה

מצרכים לקציצות :

1/2 קילו בשר טחון עם מעט שומן

1 בצל גדול מגרד

חופן פיטרוזיליה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/4 כפית ראס אל חנות או בהרט

ירקות:

4 תפוחי אדמה עם הקליפה שטופים היטב וחתוכים לצ'יפסים עבים (אפשר לבשל מעט

את תפוחי האדמה בשלמותם ואז לחתוך )

3 עגבניות אדומות

1 גמבה אדומה

1 פלפל ירוק חריף

2 בצלים גדולים

1 כפית מלח גס

1 כפית פלפל שחור גרוס

6 כפות שמן זית

לסיום ההכנה :

1 כוס מים רותחים

1 כף רסק עגבניות

אופן ההכנה :

בקערה להכניס את הבשר טחון פיטרוזיליה בצל ותבלינים ללוש היטב עד שכל התבלינים

יתאחדו בבשר ,לעשות קבבים קטנים להניח בתבנית אפייה ,

לחתוך את העגבניות לשמניות ,את הבצל לשמניות ,את הגמבה לרצועות עבות ,

לסדר בתבנית אפייה לצקת מעט שמן זית לתבל במעט מלח גס ופלפל שחור גרוס .

לסדר בתבנית נפרדת את תפוחי האדמה לצקת שמן זית מלח גס ופלפל שחור גרוס .

להכניס את שלושת התבניות לתנור שחומם בחום 180 מעלות לאפות ,אחרי רבע שעה להוציא

את הקבבים ,להעביר עם הנוזלים למחבת שמתאימה לתנור ,להוציא את התבנית עם הבצלים

העגבניות והגמבה ,לפזר על הקבבים כולל הנוזלים ,לבדוק אם תפוחי האדמה מוכנים לאכילה ,

אם כן לפזר אותם על הירקות ,לקחת כס מים רותחים לערבב 1 כף רסק עגבניות לשפוך על

הירקות והקבבים ,לחתוך פלפל ירוק חריף לרבעים להוסיף למחבת ,לכסות את המחבת במכסה מתאים ,

להוריד את חום התנור ל160 מעלות לאפות כשעה ,להוציא מהתנור ולהתענג .

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת