1515
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קובה חמוסטה ...

23/09/2018

החגים מציפים אותי בגעגועים למטבח של אימי ז''ל לאוכל לריוחות לטעמים המיוחדים ,

הכנתי את הקובה חמוסטה שאימי הייתה מכינה ,

אמנם זה לא בדיוק המתכון המקורי אבל מבטיחה לכם שהוא לא פחות טעים

לבצק:
1/4 ק"ג ג`ריש


1/2 ק''ג סולת

1/2 כפית מלח

למלית:
מעט שמן

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

1 בצל חתוך לקוביות

   מלח

  פלפל שחור

  אבקת מרק עוף

4-5 עלי כרפס קצוצים


למרק:
חבילה עלי מנגולד

כרישה אחת

3 בצלים  ירוקים

דלעת חתוכה לקוביות

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

2 כפות רסק עגבניות

1 כף אבקת מרק עוף

מיץ מלימון שלם

אופן ההכנה:
לבצק:
לשים את הג'יריש בקערה לשטוף היטב ,למלא מים להשרות כחצי שעה ,לאחר

מכן לסנן את המים היטב להוסיף את הסולת מלח ולהתחיל ללוש ,עם חסר מים להוסיף מעט ,ללוש בידיים רטובות 

למלית:
מטגנים את הבצל ,מוסיפים את הבשר הטחון כל הזמן לפורר עם מזלג שלא ייוצרו גושים
בבשר.
וממשיכים לטגן עד שהבשר משנה את צבעו.
מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט אבקת מרק עוף,מוסיפים את עלי הכרפס הקצוצים ומערבבים
מניחים בצד עד שיתקרר לחלוטין.

מרק:
בסיר עם מים רותחים מבשלים מנגולד. מביאים לרתיחה ומוסיפים:
כרישה, בצל ירוק, מבשלים כ1/2 שעה מוסיפים את הדלעת ,
מתבלים במרק עוף, מלח, פלפל שחור ,רסק עגבניות ,ומיץ הלימון
מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
הכנת הקובה :
יוצרים כדורים מהבצק.
פותחים כל כדור למן קערה, ממלאים בבשר שהתקרר וסוגרים לעיגול שטוח.
לאחר שכל הכדורים הממולאים מוכנים – מביאים שוב את המרק לרתיחה ומוסיפים את הכדורים לסיר,

כל פעם 5 יחידות לחכות שהמרק מבעבע ולהוסיף עוד קובה .

אפשר להכין את המרק גם ללא דלעת להחליף לקישואים .



 

לדף הרשומה

מיני פוקצ'ות מעולות

השבוע נתקלתי בתמונה מעלפת של מינ פוקצ'ות מלאות בשומשום

חשבתי לעצמי שאני חייבת להכין כל כך מגרה אני בטוחה שטעים כי בעל

המתכון הוא אופה מוכשר ביותר במיוחד במאפי שמרים ,אז הנה הכנתי

תאמינו לי מושלם תכינו תראו כמה פשוט וטעים .

המתכון של אדי מזרחי האלוף

מצרכים:

1 קג קמח
שמרים טריים חצי שקית שימרית
600 מ''ל מים פושרים /1 כוס 240 מ''ל
חצי כוס סוכר...
כף שטוחה מלח
1/3 כוס שמן זית

אופן ההכנה :

בקערת המיקסר להניח קמח סוכר ושמרים לערבב ,להוסיף מים בהדרגה ,ללוש כ9 דקות

להוסיף את המלח והשמן ללוש עוד 3 דקות ,

להניח בקערה משומנת ,לתת לבצק לנוח לילה במקרר , רצוי לקפל את הבצק כמה פעמים בבוקר ...
כשרוצים לאפות מוציאים מהמקרר... מנוחה חצי שעה עושים נקניקים בעובי 8 סמ׳...

בעזרת סכין חותכים יחידות באורך 5 סמ
מכינים קערה עם מים חמים... וקערה עם סומסום וקצח...

.טובלים כל חתיכת בצק במים החמים ישר בסומסום ועל תבנית עם נייר אפייה מרוחה עדין בשמן זית

לאפות בחום 190 מעלות עד שמזהיב .תהנו

 

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

מנות נהדרות לשולחן החג

07/09/2018

החג כבר ממש בפתח אז הכנתי לכם רשומה עם כמה מתכונים 

שמתאימים לשולחן החג מנות ראשונות ,עיקריות ,תוספות וקינוחים,

תלחצו על הכותרת ותגיעו למתכון .

חברים יקרים ישנה בעיה בתגובות אתם כותבים והתגובה נעלמת אני מקבלת הודעה שיש תגובה 

בפועל לא רואה את התגובה עמכם הסליחה

הצוות הטכני עובד על התקלה בבקשה למי שיש שאלה תכתבו לי בדף הפייסבוק

כאן https://www.facebook.com/etimck4/

בברכת שנה טובה שקטה שלווה ומוצלחת 

לחמניות רכות במילוי בשר מתובל

 

קציצות בשר עם עלי מנגולד

קציצות כרובית

רולדות בצק פילאס במילוי בשר
 

דג סלמון בטריאקי

 

חזה עוף ממולא בבורגול

חזה עוף ממולא בבורול ופטריות ברוטב צי'לי

 

ראשי ארטישוק במילוי בשר ברוטב לימוני

קציצות עוף מבושלות ברוטב עם זיתים

סופריטו קציצות

צלי בשר עם פטריות וערמונים

עוף שלם בסיר עם תפוח אדמה צלוי בתנור

במיה ברוטב עגבניות

אנטיפסטי
 

אורז בסמטי עם ירקות

אורז עם אפונה ושמיר

 

אורז עם גזר ושמיר

 

מניפות תפוח אדמה

תפוח אדמה ברוטב צי'לי בתנור

עוגת דבש וסילאן

עוגת תפוחים ואגוזים בחושה

 

מגולגלות מקמח כוסמין במילוי תמרים ואגוזים

 

טרבדוס עוגיות במילוי אגוזים וקינמון תבולות בסירופ

מגולגלות במילוי תמרים

עוגת תפוז סולת קוקוס מנצחת

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

פבלובה עם קצפת ורוטב פירות יער

04/09/2018

הקינוח המושלם ,מרשים ביופיו ,שילוב הצבעים הלבן בוהק עם האדום אדום ,הטעם המתוק מתוק והחמיצות

של פירות היער מושלם .קינוח פרווה שהכי כייף לקנח בסוף ארוחת החג

מצרכים :

3 חלבונים

1/2 כוס (100 גרם) אבקת סוכר

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1/4 כפית קורנפלור

מצרכים לקצפת :

1 שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב.

מוסיפים בהדרגה ולסירוגין, תוך כדי הקצפה ובמהירות בינונית, את אבקת הסוכר והסוכר.

מוסיפים את הקורנפלור ומגבירים את מהירות ההקצפה. מקציפים עד לקבלת קצף יציב ומבריק.

מציירים בעיפרון על ניר האפייה את מידות המרנג הרצוי.

הופכים את הנייר ובעזרת שק זילוף. מזלפים ספירלה מרנג בגודל העיגול המסומן כך

שתתקבל תחתית שלמה.

מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ` של 100 מעלות ואופים במשךכ 3 שעות.

רוטב פירות יער :

חבילה פירות יער קפואים

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס מים

מעט תמצית וניל

לבשל ביחד על אש בנונית את הפירות עם הסוכר ,להוסיף את המים וניל ,לערבב לבשל

כ5 דקות ,לקרר היטב .

הכנת הקצפת :

להקציף את השמנת מתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה

הגשה :

למלא את חלל הפבלובה בקצפת ,לצקת מעל רוטב פירות יער ולהגיש

 

לדף הרשומה

כעכים מתוקים עם קינמון

30/08/2018

הכי כייף להכין עוגיות טריות בבית הכעכים האלה כל כך מפתיעים

בטעם מתוקים בתוספת קינמון פריכים שאי אפשר להפסיק לנשנש .

עם כוס קפה או תה מושלם עוגיות שהם חובה בכל בית .

מצרכים :

3 וחצי כוסות קמח

1/2 שקית אבקת אפייה

1/2 כוס שמן

100 גרם מרגרינה או חמאה

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית קינמון

אופן ההכנה :

להכניס את המצרכים למיקסר ללוש עד לקבלת בצק

רך ואחיד ,לעשות נחשים ולגלגל לעיגולים לטבול בביצה

לפזר מעל שומשום לאפות בתנור חום 180 מעלות כ30 דקות

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

שווארמה פרגיות

23/08/2018

בימי הקיץ החמים אין הרבה סבלנות לעמוד במטבח לבשל חם 

ומתיש תמיד אני מחפשת את האופצייה הקלה והאהובה ,אצלינו בבית 

מאוד אוהבים בשר עוף בכל הצורות את הפרגיות אני עושה בדרך כלל כסטייק 

הפעם הכנתי רק פרגיות כשוארמה נהדר קל טעים וכולם אוהבים הכי חשוב 

מצרכים :

1 קילו סטייק פרגיות 

2 בצלים גדולים 

1 כפית ראס אל חנות או כמון 

1 כף פלפל שחור גרוס

1/2 כפית תבלין לשווארמה 

1 כפית מלח 

1/3 כוס שמן 

אופן ההכנה :

לחתוך את הפרגיות לרצועות ,לחתוך את הבצל לרצועות ,לחמם שמן במחבת 

להוסיף את הבצל לטגן עד להזהבה קלה ,להוסיף את ניתחי הפרגית לטגן על 

להבה גבוהה לתבל ,להמשיך תוך כדי עירבוב לטגן ככ10 -15 דקות עד שהבשר

מזהיב ורך טועמים תיבול משפרים אם יש צורך ,מגישים עם סלט טחינה צ'יפס 

 

לדף הרשומה

עוגת תפוז סולת וקוקוס מנצחת

14/08/2018

לפעמים יש מתכונים שאני בטוחה שהוספתי אותם לבלוג הם כל כך פשוטים

וקלים להכנה שאני בטוחה שאין בית שלא מכיר ומכין ,ואז מגיע הרגע שאני מכינה

את המתכון ומיד יש עשרות בקשות לשיתוף ,זה מה שקר עם העוגה הנוסטלגית הזאת

עוגת סולת קוקוס בפירוס תפוזים הייתי בטוחה שזה אחד המתכונים הישנים אצלי בבלוג

והנה לא העליתי את המתכון אף פעם ,

עוגה נהדרתשאימי נהגה להכין ,עוגה פשוטה ספוגה בסירופ תפוזים לא מתוקה מדי שהולכת

נהדר עם כוס תה ובכלל קלה מאוד להכנה .

מצרכים לעוגה :

4 ביצים גדולות

1 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

1 כוס סולת

1 כוס קמח

1 שקית אבקת אפיה

1/2 כוס קוקוס

1 כוס מיץ תפוזים

3/4 כוס שמן

מצרכים לסירופ :

1 כוס מיץ תפוזים

1/4 כוס מים

1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה :

בקערת המיקסר להקציף ביצים עם סוכר וסוכר וניל לקצף

תפוח ואוורירי להנמיך את מהירות המיקסר להוסיף שמן

מיץ תפוזים ,קמח ,אפיה ,סולת ,קוקוס לערבל עד לקבלת תערובת אחידה

לצקת לתבנית בינונית לאפות 170 מעלות כ40 דקות .

הכנת הסירופ :

לבשל מיץ תפוזים מים וסוכר כ5 דקות להסיר מהאש לקרר ,

להוציא את העוגה מהתנור לצקת את הסירופ הקר על העוגה

או ההפך סירופ חם על עוגה קרה ,לקשט בקוקוס .

לדף הרשומה

רולדת שמרים

08/08/2018

אין כמו אפית עוגת שמרים בבית ,הריח של הבצק שנאפה בתנור מתפשט בכל הבית ,ריח מתקתק

בשבילי זהו ריח של בית,בילדותי אימי  ז``ל אפתה בכל יום שישי רולדות שמרים ,את המילוי היא היתה מכינה

מחלבונים מוקצפים עם סוכר וקקאו ,וכשהעוגות היו יוצאות מהתנור שחומות ורחניות ,תמיד היה בורח קצת

מהמילוי בקצוות העוגות ,ואנחנו האחים היינו מנקים את הקצוות ,מן מרנג בטעם שוקולד טעים.

היום כשאני אופה עוגות שמרים לרוב אני ממלא בממרח נוטלה.

לבצק:


1  ק"ג קמח רגיל


 4 ביצים

 1 שקית שימרית /או קוביה שמרים טריים /כף וחצי שמרים יבשים

 1 מחמאה 200 ג`ר /חמאה

1  כוס סוכר

מעט תמצית וניל

2 וחצי כוסות מים פושרים

מילוי:

קופסה ממרח שוקולד נוטלה ,

מעט פרורי פתי בר

אגוזים קצוצים

סירופ:(לא חייבים)

1 וחצי כוסות מים

1 כוס סוכר

מיץ מחצי לימון

לבשל עד לצמצום.

למריחה על הרולדות:

1 ביצה טרופה למריחה על הבצק

אופן ההכנה:

 ללוש לבצק חלק ואחיד ולהתפיח שעה

לחלק ל 8 כדורים

לרדד כל כדור למלבן למרוח ממרח שוקולד ,פרורי ביסקווטים ואגוזים לגלגל לרולדה לקלוע צמות מכל 3

רולדות.(ניתן כמובן לגלגל רק רולדות ללא קליעת צמות,אבל אז לחלק את הבצק ל4-5כדורים וכל כדור לגלגל לרולדה כדי שהרולדות יצאו עבות יותר  )

להניח להתפחה לחצי שעה נוספת

למרוח ביצה טרופה

לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות,כשהעוגות זהובות ותפוחות להציא מהתנור ,

למרוח את הסירופ כשהרולדות חמות .

כמובן שאפשר לגלגל לרולדות רגילות ,אפשר לעשות קראנצ`ים ,בורג ,שושנים .

 

לדף הרשומה

קציצות עוף רכות ברוטב עגבניות עם זיתים

06/08/2018

בימים חמים שקשה לעמוד הרבה זמן במטבח אני  מחפשת להכין מתכונים

קלים שמתבשלים מהר אבל שיהיו טעימים ,הפעם הכנתי קציצות עוף שבישלתי

ברוטב עגבניות סמיך ונהדר והוספתי קופסא של זיתים מגולענים ,מנה נהדרת

וטעימה בתוספת אורז פסטה לבנה או פירה .הקציצות רכות ותפוחות ממליצה מאוד

מצרכים :

1/2 קילו חזה עוף טחון

1 בצל גדול

1 גזר

1 תפוח אדמה

1 ביצה

1/2 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כף אבקת מרק עוף

1 כף אבקת פיטרוזיליה יבשה (אפשר כמובן פטרוזליה טרייה קצוצה)

2-3 כפות פירורי לחם

מצרכים לרוטב :

2 בשלות עגבניות מגורדות

2-3 שיני שום

4 כפות שמן

1/2 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית פפריקה חריפה

1 כף אבקת מרק עוף

אפשר להוסיף כף סוכר לאיזון טעמים

2 וחצי כוסות מים

אופן ההכנה :

נתחיל עם הזיתים נשטוף היטב כ3 -4 פעמים במים רותחים נשפוך

את המים נשמור בצד .

בקערה לגרד בצל ,גזר ,תפוח אדמה בפומפייה דקה ,להוסיף

את חזה העוף הטחון תבלינים ביצה ופירורי לחם ללוש היטב

לאיחוד כל הבשר והתבלינים לכסות בניילון נצמד לשמור במקרר .

בסוטאג' לחמם שמן להניח את שיני השום לטגן מעט להוסיף את העגבניות

המגורדות לערבב ,להוסיף תבלנים ,2וחצי כוסות מים להביא לרתיחה לבשל כ5 דקות ,

לטעום תיבול לתקן אם יש צורך ,להוציא את הבשר מהמקרר בידיים רטובות ליצור

כדורים זהים להכניס לרוטב לבשל ,בשלב זבה להוסיף את הזיתים לבשל על אש בינונית מכוסה

במכסה כ30 דקות ,

מי שאוהב יכול להוסיף לרוטב מעט שיביב צ'ילי גרוס .

 

 

 

לדף הרשומה

פילה אמנון בתנור

22/07/2018

בימי שישי כשהילדים לא מגיעים לארוחת שישי הפיתרון הכי קל

טעים ופשוט בשבילי זה להכניס דג לתנור להוסיף סלט ליד וטחינה

מעולה ,אני ובעלי מאוד אוהבים דגים וכל פעם משלבת דג אחר טרי ,

דג אמנון הוא הפיתרון לארוחה מהירה וטעימה אמנם הפעם לא טרי

בשקית וואקום ,התוצאה נהדרת .

מצרכים :

4 פילה דג אמנון (מושט)

מיץ מלימון שלם

1/2 כוס מים

מתחילים עם השריית הדג בלימון ומים ל15 דקות שוטפים היטב ומייבשים

בנייר סופג .

מצרכים לתיבול :

2 עגבניות פרוסות

2 שיני שום כתושות

1 כף פיטרוזילייה יבשה / כוסברה יבשה

1 כפית מלח

1 כפית שטוחה פלפל שחור

1 כף פפריקה מתוקה בשמן

1/2 כפית כמון

4 כפות שמן זית

2 כפות מים

אופן ההכנה :

בקערה קטנה לערבב היטב את חומרי התיבול לתערובת אחידה ,

מניחים נייר אפייה בתבנית ,מניחים פילחי עגבנייה בתחתית על העגבניות

מניחים ת הדגים כשהעור כלפי מטה ,מושחים בעזרת מברשת את הדגים

בתערובת התבלינים באופן אחיד ,מכניסים לתנור מחומם מראש לחום

180 מעלות אופים כ15-20 דקות עד שהדגים משנים צבע ומזהיבים מעט .

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת