1515
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

פילה סלמון בטריאקי ...

כחובבת דגים דווקא את דג הסלמון אני פחות אוהבת ,כשהחלטתי על המנה הזאת ידעתי שהמשרה בו יהיו

הדגים הוא הקובע אם ימצא חן בעיני או לו ,ואכן הטעם מתקתק וטעים לי מאוד ,ממליצה לנסות ,הריחות בבית

תענוג והטעם תנסו ותגידו ,אני אהבתי את התוצאה ,אפיתי גם בטטה אחת באותו הרוטב ככה סגורה כמו

סוכרייה עם נייר כסף ,וזאת היתה תוספת נהדרת ...ממליצה מאוד .

3 כפות רוטב טריאקי

2 כפות סילאן

4 שיני שום כתושות

1 כפית מלח גס

1 כפית פלפל שחור גרוס

1/4 כוס שמן קנולה (אפשר שמן זית למי שאוהב)

1/4 כפית עלי תימין יבשים

אופן ההכנה :

בקערה לערבב את כל חומרי המשרה היטב ,להניח את הדגים לדאוג

שהמשרה יכסה את כל הדגים ,לכסות את הקערה להניח במקרר לשעה .

להוציא את הדגים להניח על תבנית אפיה ,למרוח את הדגים ברוטב

 שבקערה ,להכניס לתנור שחומם ל180 מעלות לאפות 1/2 שעה,מדי פעם

לפתוח את התנור ולמרוח את הדגים במשרה .

בתאבון .

לדף הרשומה

פילה מושט עם תפוח אדמה ועגבניות שרי בתנור...

08/11/2018

דג מושט בתנור בתוספת ירקות ,אפשר כמובן לגוון שלל ירקות ,הנה הארוחה שלנו מאתמול...

ארוחה קלה טעימה ,בתוספת סלט ירקות מושלם .

פילה מושט עם תפוחי אדמה בתנור

מצרכים:

4 פילה מושט

5 תפוחי אדמה לבשל במים רותחים כמה דקות ,לפרוס לעיגולים דקים מאוד

15 עגבניות שרי

4 שיני שום קצוצות

2 בצלים

חצי חבילה פיטרוזליה

חצי חבילה כוסברה

פלפל קטן חריף

 1/3 כוס שמן זית ,מלח ,פלפל שחור גרוס,מיץ מלימון שלם טרי,1/4 כוס מים

אופן ההכנה :

במעבד מזון לקצוץ את הפטרוזיליה, כוסברה, 2 שיני שום,שמן זית

ו5 עגבניות שרי ,להוסיף מיץ לימון  מים ותבלינים ,

בתבנית לסדר את תפוחי האדמה, מעל לפרוס את הבצל ולפזר חצאי עגבניות שרי,

לקחת כרבע מכמות התיבול לשפוך על הירקות לעסות טוב עם הידיים ,

לסדר את הדגים מעל ,למרוח כל דג בתערובות התיבול ,לשים חצאי עגבניות שרי מעל ,לכסות בנייר

כסף ,לאפות בתנור180 מעלות כחצי שעה ,לבדוק שתפוח האדמה מוכנים ,להוריד את נייר הכסף להמשיך לאפות

עד להזהבה,בתאבון.

עגבניות ועשבי תיבול...

הדגים מסודרים מעל מרוחים בעשבי תיבול....

ובצלחת....

לדף הרשומה

פסטה טאליאטלה ברוטב בולונז

29/10/2018

פסטה בולונז כל כך הרבה גירסאות ,שילוב של טעמים מופלא של עגבניות ,בשר ופסטה מה יכול להיות רע,

הבולונז שלי מאוד פשוט וטעים ,והנכדים המתוקים שלי מוכנים לאכול כל יום כל היום פסטה בולונז ,אהה וגם מיונז

שבלשונם נקרא בולונז.... הפסטה שמתאימה לרוטב בולונז צריכה להיות רחבה הכי מתאימה היא פסטה

טאליאטלה שהכי כייף להניח עליה את הרוטב ,אבל גם ספטה פנה מתאימה שכן הרוטב חודר לתוך הפסטה

ובכל ביס מקבלים גם פסטה וגם רוטב ,אתם תחליטו מה אתם מכינים .

מצרכים :

חבילת פסטה טאליאטלה מבושלת לפי הוראות יצרן

או חבילה פסטה פנה מבושלת לפי הוראות הכנה ומסוננת

1/2 קילו בשר טחון

3 עגבניות מגורדות

2 גזרים בנונים מגורדים

1 בצל קצוץ

2 שיני שום

מעט שמן לטיגון

3/4 כוס מים

קופסא בנינות רסק עגבניות

מלח,פפריקה אדומה מתוקה,מעט פפריקה חריפה (לא חייבים)

פלפל שחור,אבקת מרק עוף,עלה דפנה אחד

אופן הכנה :

בסיר גדול לבשל את הפסטה ולסננן ,

באותו הסיר לטגן במעט שמן את הבצל עד לשקיפות ,להוסיף את שיני השום להמשיך לטגן,

להכניס לסיר את הבשר ולטגן עד שמשנה צבע ,להוסיף את הגזר והעגבניות ,לאדות כמה דקות,

לשפוך מים לסיר ,להוסיף את התבלינים ורסק העגבניות לערבב ,לבשל על אש נמוכה 1/2 שעה עד לצמצום הרוטב ,

לטעום לתקן טעמים אם צריך ,בשלב הזה אני מוציאה את עלי הדפנה ,

אפשר להגיש את הספגטי ומעליו לשים מהרוטב ,ואפשר לערבב הכול ביחד בסיר.

 

לדף הרשומה

גונדי מהמטבח הפרסי

25/10/2018

מאכל מהמטבח הפרסי ,מככב בכל שולחן שבת וחג ,עד לפני כמה שנים לא אהבתי גונדי ,

נחמד, לא התלהבתי הייתי טועמת בנימוס,

בשנים האחרונות מאז שלמדתי להכין לבד ולהגיע למרקם הדרוש בעיני ,

הגונדי מככב אצלי הרבה במטבח כמעט כל שבוע הנכדים דורשים ,סבתא עם הרבה גזר במרק ,

המתכון של חמותי ז``ל שהיתה בשלנית בחסד עליון .

מצרכים:

1 ק"ג חזה עוף טחון

1 וחצי כוסות חומוס טחון קלוי לגונדי(ניתן להשיג בכל חנויות התבלינים)

1/2 כוס שמן

2 בצלים גדולים מגורדים כולל הנוזל

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל לבן

1 כף מרק עוף

1/2 כפית כורכום

מעט הל

לערבב את כל המצרכים  מהכורכום לעיסה מעט דביקה,להניח בצד,

בינתיים מכינים את המרק בסיר גדול לשים מים עד גובה 3/4

להגיע לרתיחה ,לתבל מלח,פלפל לבן ,מעט מרק עוף,כורכום ,להוסיף

4 גזרים קלופים וחתוכים לבשל כעשר דקות ,ליצור בידיים רטובות כדורים לא גדולים מדי

מתערובת הבשר לזרוק למרק לבשל 3/4 שעה ,עד שכל הקציצות צפות למעלה בסיר.

אני נוהגת ליצור כדור ראשון קטן ולזרוק למרק לבשל עשר דקות לבדוק את המרקם ,

אם קשה להוסיף עוד בצל ומעט שמן ,הקציצות צריכות להיות אווריריות .

 

לדף הרשומה

לביבות ברוקולי וכרובית נהדרות

18/10/2018

איך שאני אוהבת לביבות בכל השילובים ,הפעם הכנתי לביבות

ברוקולי וכרובית ביחד ,המקפיא מלא בירקות קפואים החלטתי להכין

לביבות מפתיתי ברוקולי ופתיתי כרובית קפואים ,שילוב נהדר וטעים מאוד ממליצה

מאוד ,אפשר להוסיף מה שרוצים ,אפשר כוסברה ,שום ,אפשר לשלב עם

גבינות ,כמובן שאפשר להשתמש בירקות טריים .

הפעם הלביבות פרווה וכמובן שאפשר גם לאפות ,הפעם טיגנתי

במעט שמן יצאו מעולה וטעימות מאוד

מצרכים :

1/2 חבילה פתיתי ברוקולי

1/2 שקית פתיתי כרובית

חופן פטרוזיליה קצוצה

3 בצלים ירוקים קצוצים

3 ביצים

1/4 כוס פרורי לחם

כפית שטוחה מלח

פכית פלפל שחור

1/4 כפית כורכום

מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה :

אם משתמשים בברוקולי וכרובית טריים לשטוף היטב להרתיח במשך 10

דקות בסיר עם מים ,לשפוך למסננת לקרר היטב לפורר במאסטר סלייסר

אם משתמשים בירקות קפואים להפשיר לסחוט היטב .

בקערה לערבב את פתיתי הברוקולי ופתיתי הכרובית להוסיף בצל ירוק קצוץ,

חופן פטרוזיליה קצוצה ,מלח ,פלפל שחור ,כורכום ,ביצים פירורי לחם לערבב

בעזרת כף לתערובת אחידה .

לחמם מן במחבת להכין קערה קטנה עם מים לטבול את הידיים להכין לביבות

להכניס לשמן החם לטגן עד שמזהיב משני הצדדים ,

מי שרוצה לאפות להניח נייר אפייה על תבנית לרסס בתרסיס שמן ,לסדר את

הלביבות לרסס מעל גם תרסיס שמן לאפות בחום 180 מעלות כ20 דקות הופכים

ואופים עוד 5 דקות .

לדף הרשומה

עוגת סברינה ...

17/10/2018

סברינה עוגה נוסטלגית עם געגוע לילדות ,בילדותי אני זוכרת שהייתי מתלווה תמיד לחברה

לבקר את אביה בעבודה ,צמוד למקום עבודתו הייתה קונדיטוריה ותמיד הוא היה מזמין לנו סברינה

ענקית עם המון קצפת ,ואנחנו היינו מתענגות על הטעם .

לימים כשהתחלתי לאפות שכנה נתנה לי את המתכון ומאש הוא מלווה אותי,תמיד מוצלח וקל

מצרכים:

5 ביצים

5 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

1/2 שקית אבקת אפייה

5 כפות פרורי לחם

5 כפות קמח

5 כפות שמן

אופן ההכנה:


להפריד ביצים ,בקערת המיקסר להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ,

בקערה קטנה לערבב חלמונים תמצית וניל ושמן להוסיף לקצף החלבונים לערבב

לערבב את הקמח עם אבקת האפייה ,ובהדרגה להוסיף לקצף את הקמח ,פרורי לחם , שמן ,לערבב

בעדינות לתערובת אחידה ,לצקת לתבנית קוטר 24

לאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות כ35 דקות ,להוציא את העוגה מהתנור לצקת

את הסירופ הקר בצורה אחידה על העוגה

סירופ:

1 כוס מים

1/2 כוס סוכר

1/2 בקבוק רום

לבשל מס` דקות עד לרתיחה ,לקרר

לשפוך על העוגה בעודה חמה .

קצפת:

2 קופסאות שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

להקציף לקצב יציב ,

למרוח על העוגה או בעזרת שקית זילוף לזלף לקשט בדובדבנים מסוכרים .
 מומלץ לאפות את העוגה בתבנית עגולה אך לא קפיצית שהסירופ לא יצא .

לקשט בדובדבנים מסוכרים

לסברינות אישיות לחלק ל12 תבניות מאפינס או תבנית סברינה אישית .

 

לדף הרשומה

עוגת אפרסקים הפוכה

05/10/2018

עונת האפרסקים כבר כמעט ומסתיימת הכי טעים להכין עוגת אפרסקים

הפוכה ,עם קרמל נהדר מלא בטעמים של אפרסק וקינמון יאמי חגיגה לעיניים

ולפה הטעם משובח ביותר ממליצה מאוד אפשר להכין עם אגסים ,שזיפים ,אננס

הכל טעים ונהדר והכי קל .

מצרכים:

6 אפרסקים

3 ביצים

3/4 כוס סוכר

150 גרם חמאה/מחמאה מומסת

1 כוס קמח תופח

לקרמל:

6 כפות סוכר חום

20 גרם חמאה

מעט קינמון

אופן ההכנה :

שוברים לתוך קערת המיקסר ביצים שלמות מוסיפים את הסוכר ומקציפים

לקצף תפוח ובהיר ,מוסיפים את החמאה המומסת מערבלים ,מוסיפים את הקמח והמלח

מערבלים עד לקבלת בצק נוזלי וסמיך .

חותכים את האפרסקים לרצועות ,מסדרים בצורה צפופה ומעגלית בתבנית

 עגולה קוטר 24 לא קפיצית

במחבת כבדה שמים 6 כפות סוכר 20 גרם חמאה וקינמון מחממים את המחבת

ומערבבים קלות עד לקבלת קרמל ,יוצקים את הקרמל על האפרסקים שכל האפרסקים

 יהיו מצופים בקרמל .

יוצקים את הבצק הסמיך בצורה אחידה על האפרסקים אופים בחום 180 מעלות

כ30 דקות עד שהעוגה מזהיבה בודקים בעזרת קיסם ,

מוציאים האת העוגה מהתנור מניחים צלחת גדולה על העוגה ממתינים כ5 דקות

הופכים בזהירות ובזריזות את העוגה על הצלחת מנתקים מהתבנית ומניחים להתקרר .

 

לדף הרשומה

חזה עוף בטריאקי....

כשממהרים ואין זמן לעמוד הרבה במטבח ובכל זאת רוצים משהו קליל לאכול המנה הזאת זה הפיתרון המהיר

ביותר שיש לא חייבים להשרות ,רק לטבול ולטגן במעט שמן ,והתוצאה טעימה מאוד .

מצרכים :

8 חתיכות חזה עוף

4 כפות  רוטב טריאקי

 4 כפות רוטב סויה

3 כפות סילאן

2 שיני שום כתושות

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה :

בקערה לערבב את כל חומרי הרוטב ,להוסיף את החזה עוף לטבול מכל הצדדים ,לכסות את

הקערה לשמור במקרר לפחות שעתיים .(לא חובה להשרות לשעתיים אפשר גם 10 דקות)

לחמם מעט שמן במחבת לטגן כל צד כ4 דקות להניח בצד ,אפשר להוסיף למחבת 1/4 כוס מים

ולצמצם את הרוטב לשפוך על החזה המוכן ,להגיש בתוספת סלט .

לדף הרשומה

קובה חמוסטה ...

23/09/2018

החגים מציפים אותי בגעגועים למטבח של אימי ז''ל לאוכל לריוחות לטעמים המיוחדים ,

הכנתי את הקובה חמוסטה שאימי הייתה מכינה ,

אמנם זה לא בדיוק המתכון המקורי אבל מבטיחה לכם שהוא לא פחות טעים

לבצק:
1/4 ק"ג ג`ריש


1/2 ק''ג סולת

1/2 כפית מלח

למלית:
מעט שמן

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

1 בצל חתוך לקוביות

   מלח

  פלפל שחור

  אבקת מרק עוף

4-5 עלי כרפס קצוצים


למרק:
חבילה עלי מנגולד

כרישה אחת

3 בצלים  ירוקים

דלעת חתוכה לקוביות

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

2 כפות רסק עגבניות

1 כף אבקת מרק עוף

מיץ מלימון שלם

אופן ההכנה:
לבצק:
לשים את הג'יריש בקערה לשטוף היטב ,למלא מים להשרות כחצי שעה ,לאחר

מכן לסנן את המים היטב להוסיף את הסולת מלח ולהתחיל ללוש ,עם חסר מים להוסיף מעט ,ללוש בידיים רטובות 

למלית:
מטגנים את הבצל ,מוסיפים את הבשר הטחון כל הזמן לפורר עם מזלג שלא ייוצרו גושים
בבשר.
וממשיכים לטגן עד שהבשר משנה את צבעו.
מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט אבקת מרק עוף,מוסיפים את עלי הכרפס הקצוצים ומערבבים
מניחים בצד עד שיתקרר לחלוטין.

מרק:
בסיר עם מים רותחים מבשלים מנגולד. מביאים לרתיחה ומוסיפים:
כרישה, בצל ירוק, מבשלים כ1/2 שעה מוסיפים את הדלעת ,
מתבלים במרק עוף, מלח, פלפל שחור ,רסק עגבניות ,ומיץ הלימון
מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
הכנת הקובה :
יוצרים כדורים מהבצק.
פותחים כל כדור למן קערה, ממלאים בבשר שהתקרר וסוגרים לעיגול שטוח.
לאחר שכל הכדורים הממולאים מוכנים – מביאים שוב את המרק לרתיחה ומוסיפים את הכדורים לסיר,

כל פעם 5 יחידות לחכות שהמרק מבעבע ולהוסיף עוד קובה .

אפשר להכין את המרק גם ללא דלעת להחליף לקישואים .



 

לדף הרשומה

מיני פוקצ'ות מעולות

השבוע נתקלתי בתמונה מעלפת של מינ פוקצ'ות מלאות בשומשום

חשבתי לעצמי שאני חייבת להכין כל כך מגרה אני בטוחה שטעים כי בעל

המתכון הוא אופה מוכשר ביותר במיוחד במאפי שמרים ,אז הנה הכנתי

תאמינו לי מושלם תכינו תראו כמה פשוט וטעים .

המתכון של אדי מזרחי האלוף

מצרכים:

1 קג קמח
שמרים טריים חצי שקית שימרית
600 מ''ל מים פושרים /1 כוס 240 מ''ל
חצי כוס סוכר...
כף שטוחה מלח
1/3 כוס שמן זית

אופן ההכנה :

בקערת המיקסר להניח קמח סוכר ושמרים לערבב ,להוסיף מים בהדרגה ,ללוש כ9 דקות

להוסיף את המלח והשמן ללוש עוד 3 דקות ,

להניח בקערה משומנת ,לתת לבצק לנוח לילה במקרר , רצוי לקפל את הבצק כמה פעמים בבוקר ...
כשרוצים לאפות מוציאים מהמקרר... מנוחה חצי שעה עושים נקניקים בעובי 8 סמ׳...

בעזרת סכין חותכים יחידות באורך 5 סמ
מכינים קערה עם מים חמים... וקערה עם סומסום וקצח...

.טובלים כל חתיכת בצק במים החמים ישר בסומסום ועל תבנית עם נייר אפייה מרוחה עדין בשמן זית

לאפות בחום 190 מעלות עד שמזהיב .תהנו

 

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת