1313
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

עוגיות בעבע בתמר

את עוגיות הבעבע אני זוכרת מילדות ,העוגיות היו נמכרות אצלינו בשוק

בכל פינה היה מגש גדול מאלומניום ועליהם הבעבע גדולים שטוחים וזהובים,

אהבתי מאוד את העוגיות ותמיד סיקרן אותי מה זה הטעם הנלווה אליהם ,

לימים הבנתי שזה תבלין החוויאג' לעוגות שנותן טעם וריח מיוחדים לעוגיות ,

אמנם בבית אמא לא נהגבה להכין את העוגיות אבל השכנה העירקית

שהיתה לנו והייתי חברה טובה של בתה דאגה תמיד לכבד אותי בעוגייה

הנהדרת ,היום אני מכינה ליתים בבית אוהבת את השילוב של הבצק הדק

במילוי הנהדר בניחוח משגע ,ידוע לי שהעירקים מכינים את העוגיות לפורים

מצרכים:

1/2 קילו קמח

1 כפית שמרים יבשים

1 ביצה

100 גרם חמאה או מחמאה רכה

4 כפות שמן

1 כפית תבלין חוויאג' לעוגיות

1 כוס מים פושרים

1/4 כוס סוכר

למילוי :

1 חבילה תמרים בוואקום או ממרח תמרים

מעט שמן

למריחה למעלה :

1 ביצה טרופה

שומשום לזרייה

אופן הכנה :

 לערבב את כל החומרים מלבד הקמח לאחר מכן להוסיף את הקמח בהדרגה עד לקבלת

בצק רך וגמיש  , להתפיח  כשעה עד הכפלת הנפח

את  חבילת תמרים בוואקום לשים בסיר  עם כפית קינמון וכפית שמן לערבב היטב

לחמם מעט תוך כדי ערבוב להגיע למרקם חלק

לחלק את הבצק לכדורים בערך 25 -30 כדורים לעשות כדור מכל בצק לפתוח עם היד למלא

בתמרים לסגור את הכדורים שהחיבור כלפי מטה ,לרדד את כל הכדורים לבצק דק בעזרת

מערוך ,לסדר בתבנית ,לחורר חורים בעזרת מזלג ,למרוח ביצה טרופה לזרות שומשום

לאפות בתנור חם 180 מעלות כ25 דקות עד שהבעבע מזהיבים

 

לדף הרשומה

רולדות בצק פילאס במילוי בשר...

12/01/2018

בורקס במילוי בשר תענוג מאז שהחלפתי את הבצק עלים לבצק פילאס אנחנו אוכלים ונהנים בלי הרבה ייסורי

מצפון ,בצק הפילאס הרבה יותר קליל וטעים לטעמינו מהבצק עלים ,אין הרבה התעסקות עם הבצק הוא מגיע

מרודד וכל שיש לעשות זה רק לפתוח ולמלא במילוי הרצוי ,אצלי מאוד אוהבים את מילוי הבשר ,הרולדות הן

אורחות קבועות בשולחן השישי .אני משתמשת בבצק של חברת מעדנות .

רולדות בצק פילאס ממולא בבשר

מצרכים:

 1 חבילה בצק פילאס מופשר לילה במקרר

1/2 קילו בשר בקר טחון

1בצל גדול  חתוך לקוביות קטנות

מלח,

1/2כפית פלפל שחור,

1/2 כפית כמון,

מעט בהרט

1 כפית אבקת מרק עוף

אופן הכנה :

 לטגן את הבצל ב4 כפות שמן להוסיף את הבשר לפורר טוב שלא יהיה גושים להוסיף את

 התבלינים  להמשיך לטגן עד  לצמצום הנוזלים

 להסיר מהאש לקרר

 להניח את הבצק על השיש לפתוח את הבצק כשהניילון לכיוון השיש,למלא בשר לחתוך

 את הגודל המתאים לסגור היטב ,להמשיך כך עם שאר הבצק והבשר .לחרוץ חריצים לאורך

הרולדות, למרוח ביצה ולפזר שומשום

  לאפות בחום 190 מעלות בערך 1/2 שעה

 

לדף הרשומה

מרק בשר תימני

08/01/2018

אין כמו מרק חם בימים גשומים אלה ,אני חובבת מרקים

ויש מרקים שמעודפים עלי כמו המרק בשר תימני ,יש מקום קטן

בכרם התימנים שמגישים את המרק הנהדר הזה חם מהביל וטעים מאוד ,

המרק שלי לא נופל בטעמו מהמרק האורגניל ,ממליצה מאוד להגיש עם

סחוג ,לחוח וחילבה .


מצרכים:

1/2ק''ג בשר כתף חתוך לקוביות ,

1 בצל גדול

4 תפוחי אדמה

2-3 שיני שום

צרור קטן כוסברה

צרור קטן פיטרוזיליה

1וחצי כפות  חוויאג' למרק

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה מתוקה

1 קופסא רסק עגבניות קטנה

2 כפות אבקת מרק בשר

2 עגבנייה מגורדת

אופן ההכנה :

בסיר גדול שמים מעט שמן קוצצים את הבצל ומטגנים מעט ,

מוסייפים את שיני השום מטגנים ,מוסיפים את הבשר מאדים מעט מוסיפים

1 ליטר מים מביאים לרתיחה ,מוסיפים את העגבניות המגורדות ,ומתבלים

בכל התבלינים ורסק עגבניות,מוסיפים צרור קטן של כוסברה ופיטרוזליה ,מבשלים את המרק

על אש נמוכה בינונית כשעה וחצי ,מוסיפים תפוחי אדמה חתוכים לרבעים ,מבשלים

עוד שעה ,מגישים עם לחוח חילבה וסחוג .

לדף הרשומה

מעורב חזה עוף ופרגיות ...

05/01/2018

ארוחה קלילה ,מהירה להכנה ,טעימה מאוד והכי חשוב נחטפת במהירות רצוי להכין כמות גדולה .

בתוך פיתה עם חומוס טחינה וסלט ,לגלגל בטורטיה עם מתבל ,או סתם בצלחת עם סלט גדול טעים טעים .

מצרכים :

8 חזה עוף חתוך לרצועות

6 חתיכות פרגיות חתוכות לרצועות

4 בצלים גדולים פרוסים לרצועו ארוכות

מעט שמן

מלח

פלפל שחור גרוס 

כפית שטוחה פפריקה מתוקה

רבע כפית ראס אל חנות (אפשר בהרט במקום,או תבלין לשוארמה)

אופן ההכנה:

במחבת גדולה לחמם מעט שמן להוסיף את הבצל לטגן עד להזהבה ,להוסיף את רצועות חזה העוף והפרגיות

לערבב היטב עם כף עץ ,לטגן היטב עד שמזהיב ,להוסיף את התבלינים לערבב להמשיך לטגן כ10 דקות .

כמובן שאפשר להוסיף גם כבדי עוף ,לבבות ,שוארמה הודו הכל הולך .

מגולגל בטורטיה ...

לדף הרשומה

סלט חצילים וגמבות....

01/01/2018

חצילים ,אני נמנית עם האנשים שחובבי חצילים אוהבת אותם בכל צורה ,בבישול ,בסלטים ,שרופים על אש

גלויה הכל הולך ,מבושלים בתבשיל נהדר עם בשר ,חריפים ,חמוצים ,

הנה סלט חצילים משגע בטעם ובצבעים .

מצרכים:

2 חצילים בנוניים

4 גמבות אדומות

1 פלפל ירוק חריף

5 שני שום קצוצות דק

מעט שמן קנולה

1/2 כפית מלח

(אפשר למי שאוהב מיץ מחצי לימון)

אופן ההכנה:

לקלות את החצילים על האש עד שיתרככו .בנתיים להכניס את הגמבות והפלפל חריף לתנור חם מאוד על

גריל עליון .כשהחצילים מוכנים לקלף וקצוץ דק ,לקלף את הגמבות והפלפל חריף לקצוץ דק ,לערבב עם

החצילים ,להוסיף את שיני השום ,מלח ,ושמן ,לערבב ,להכין לחם טרי ולהתענג

לדף הרשומה

קציצות קבב מבושלות

25/12/2017

יש מאכל אחד שמכינים תמיד והוא אהוב על הילדים והמבוגרים ,

לא חשוב איך תכינו מטוגן ,על האש ,צלוי בתנור ,מבושל ברוטב

תמיד הקציצות יחטפן ,כולם אוהבים אבל הקציצה צריכה להיות

רכה ומתובלת היטב ,הנה מתכון לקציצות קבב נהדרות שנשארות רכות ועסיסיות

גם אם צריך לחמם שוב ,אפשר להכין רק מבשר בקר טחון .

מצרכים:

1/2 קילו בשר בקר טחון

1/2 קילו בשר עוף טחון

1 בצל גדול מגורד

צרור פיטרוזליה

2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות היטב

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כף אבקת מרק עוף

1/2 כפית כמון או בהרט

אופן ההכנה :

לסיר בקערה את שני סוגי הבשר ללוש היטב ,להוסיף את הלחם ,

בצל ,פיטרוזיליה ,מלח ,פלפל ,כמון או בהרט ,אבקת מרק עוף ,

ללוש לתערובת אחידה ,ליצור בידיים רטובות קבבים להניח במגש ,

לחמם כ1/4 כוס שמן בסיר גדול שטוח ,להניח את הקציצות לטגן משני הצדדים

חצי טיגון ,הקציצות לא צריכות להיות מוכנות מבפנים רק מעט זהובות בחוץ ,

להניח את הקציצות בצלחת ,באותו הסיר לא לשטוף לצקת 1 כוס מים רותחים ,

מעט מלח ,פלפל שחור ,לסדר את הקבב בסיר לבשל על אש בינונית כחצי שעה

מדי פעם להרטיב את הקציצות ברוטב ,לבשל עד שהרוטב כמעט ומתאדה ,

להגיש עם סלט קבבים רכים אווריריים ומאוד טעימים .

 

לדף הרשומה

סמבוסק בשר...

21/12/2017

סמבוסק בשר ,מאכל ילדות שאימי ז``ל היתה מכינה לפחות פעם בחודש ,סמבוסק מהמטבח הירושלמי ,איזה חגיגה של

טעמים וריחות ,אל הסמבוסק התלווה סלט ירקות קצוץ דק עד מאוד ,מתובל בחומץ כן חומץ מלח ,פלפל חריף ירוק

קצוץ דק שום כתוש והמון פטרוזיליה ונענע קצוצה דק ,אימי נהגה להוסיף לסלט חצי כוס מים קרים מאוד ,

סמבוסק בשר 

1ק``ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות שמן
מעט מלח
2 וחצי כוסות מים

אופן ההכנה :

להכניס את כל המצרכים מלבד המלח לקערה ללוש מעט עד שהשמרים נבלעים בקמח ,להוסיף את המלח ,

להמשיך ללוש כ10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש ,לכסות את הקערה בניילון נצמד להתפיח כשעה או עד

להכפלת הנפח .

מילוי:
1ק``ג בשר בקר טחון
2  בצלים יבשים
1עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות
2 בצלים ירוקים קצוצים עם הגבעול הירוק
מלח,פלפל שחור,כמון,אבקת מרק עוף ,כף רסק עגבניות,

אופן הכנה :
לטגן את הבצל היבש להוסיף את הבשר להמשיך לטגן עד שהבשר משנה צבע ,להוסיף את התבלינים,

עגבנייה,,בצל ירוק חתוך ורסק עגבניות לטגן עד לספיגת נוזלים ,לקרר.

לחלק את הבצק לכדורים לרדד כל כדור על משטח עבודה,למלא בשר לסגור היטב ,לטגן בשמן עמוק.

בהצלחה.....

לדף הרשומה

סופגניות אשל מהירות ....

15/12/2017

סופגניות ,תודה לא בשבילי ,כן אני לא אוהבת ולא אוכלת סופגניות ,השבוע כשטיילתי בקניון ראיתי את המגשים

העמוסים לעייפה של קונדטוריה מובילה ,עשרות סופגניות בשלל צבעים וטעמים ,נחמד מצידי רק להסתכל

לא מושך אותי בכלל לטעום ,אבל את סופגניות האשל אני אוהבת קטנטנות עקומות ונהדרות לא סופגות הרבה

שמן וטעימות להפליא ,שנים שאני מכינה אותם ,השנה נתקלתי במתכון של ליהיא לפיד לסופגניות הנהדרות

והחלטתי לנסות ,האמת שהמתכון כמעט זהה מה כבר יכול להיות ,אז אחרי שהכנתי ממליצה מאוד ,סופגניות

קטנטנות אווריריות וטעימות להפליא ממלצה מאוד .

מצרכים:

3 כוסות קמח תופח

2 גביעים של אשל /לבן

4 כפות סוכר

2 ביצים

אופן ההכנה:

לערבב את הכל בקערה עד לתערובת אחידה ,לחמם שמן בסיר קטן עד שהשמן חם מאוד ,להנמיך את הלהבה

לנמוך ביותר לצקת בעזרת שתי כפות מהבלילה לשמן לטגן היטב כמה דקות ,ממליצה להוציא סופגניה אחת

לבדוק אם מוכן בפנים .

לדף הרשומה

עוגה בחושה עשירה מקמח כוסמין ותוספות

08/12/2017

כחובבת עוגות בחושות מהירות אני מנסה תמיד לגוון ,כבר זמן מה

שבחלק מהמאפים שינתי את הקמח הלבן לקמח כוסמין ,האמת בעוגות

בחושות בכלל לא מרגישים לדעתי המרקם יוצא טוב יותר מקמח רגיל ,

אז מה איכפת לי אם הקמח אכותי יותר ובריא יותר הרווח כולו שלנו ,

גם עוגה טעימה במרקם נהדר וגם יותר בריאה ,

בתוספות לעוגה אתם יכולים לשחק להוריד ולהוסיף מה שבא לכם ,

צימוקים ,פירות יבשים קצוצים דק ,פירות טריים ,הכל הולך

מצרכים:

4 ביצים

1 כוס סוכר

1 כוס קוקוס

100 גרם אגוזים טחונים דק

1וחצי כוסות קמח כוסמין מלא

1 שקית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתיה

1 כפית קינמון

3/4 כוס שמן

1 כוס מיץ תפוזים

100 גרם שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה :

בקערה טורפים את הביצים שלמות עם סוכר ,

סוכר וניל ,שמן מיץ תפוזים ,

בקערה נפרדת מערבבים קמח כוסמין אבקת אפייה

סודה לשתייה קינמון קוקוס ואגוזים,מאחדים את שתי התערובות

לתערובת אחידה מוסיפים את השוקולד צ'יפס מערבבים קלות

משמנים שתי תבניות אינגליש קייק מחלקים את התערובת באופן

אחיד לתבניות אופים בחום 170 מעלות כ35-40 דקות ,

בודקים בעזרת קיסם אם העוגות מוכנות

 

לדף הרשומה

מרק ירקות ועדשים כתומות וירוקות

01/12/2017

הימים האחרונים עושים לי חשק למרק כזה חם סמיך מלא בירקות

ועשיר ,אמנם עדיין לא קר במשך היום אבל משהו בהרגשה מבקש ממני

להכין מרק מפנק ,אני אוהבת מאוד מרקים ואוהבת אותם מעט חריפים

ממש נגיעה קטנה של צ'ילי גרוס מבחינתי שלמות מרק חם מעט חריף

סמיך במידה הנכונה ועשיר בירקות וקטניות בשבילי זאת ארוחה מושלמת

הפעם הכנתי מרק עם עדשי ירוקות וכתומות ירקות ואטריות ,ממליצה מאוד

מצרכים :

1 כוס עדשים כתומות

1/2 כוס עדשים ירוקות

1/2 ראש כרובית בינונית

1 בצל

2 גזר

2 תפוח אדמה

1/2 חבילה כוסברה

מעט שמן

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית שבבי צ'ילי גרוס

2 כפות מרק עוף

2 כפות רסק עגבניות

2 חופנים אטריות דקות

אופן ההכנה :

לחתוך את הירקות לקוביות קטנות ,את הכרובית להפריד לפרחים קטנים ,

לשטוף היטב את העדשים לסנן היטב ,

בסיר גדול ורחב שמתאים למרק לטגן את הבצל עם מעט שמן עד שהבצל

שקוף ,להוסיף את הגזר ,תפוח אדמה ,כרובית לטגן מעט ,להוסיף את שני

סוגי העדשים ,להוסיף מים עד 3/4 גובה הסיר שיכסה את כל הירקות ועוד ,

להביא לרתיחה להוסיף את התבלינים ,לטעום א יש צורך להוסיף תיבול ,

להנמיך את הלהבה לבשל כ30 דקות לבדוק את העדשים .

לקצוץ את הכוסברה להוסיף לסיר לערבב ,כשהעדשים מבושלות להוסיף את

האטריות לבשל עוד 5 דקות ,בתאבון .

אני סחטתי מעט לימון על המרק מושלם .ולא בזמן האחרון אני לא אוהבת כמון במרק שלי

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת