1717
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מעמול במילוי תמרים ואגוזים

אימי ז''ל היתה מכינה מעמול פריך וטעים אני זוכרת טעם גן עדן בצק במרקם פריך

ונהדר , לצערי לא לקחתי ממנה את המתכון ולא היתה לי אפשרות

לשחזר ,כשנתקלתי ברשת במתכון שמאוז הזכיר את המתכון של אימי

 וידעתי שזה המתכון ,ואכן הטעם והמרקם זהים ,

מאז כבר כמה שנים שאני מכינה את המתכון הזה ,מעולה ממליצה מאוד

 מצרכים לבצק :

1/2 קילו קמח 3 וחצי כוסות

1 כוס סולת

1 מרגרינה /חמאה / מחמאה

1/2 כוס שמן

1/2 שקית אבקת אפייה

3/4 כוס מים

מצרכים למילוי:

1/2 קילו תמרים בוואקום (אפשר להשתמש בממרח תמרים)

100 גרם אגוזים קצוצים

1 כפית קינמון

אופן ההכנה :

להכניס את כל חמרי הבצק מלבד המים לקערת המיקסר

להתחיל ללוש עם וו גיטרה להוסיף את המים בהדרגה עד לקבלת

בצק רך וגמיש .לשמור עטוף כחצי שעה .

לערבב את התמרים עם 1/3 כוס מים רותחים למרקם חלק להוסיף

אגוזים וקינמון לערבב היטב .

לחלק את הבצק לכדורים בערך 30 פחות או יותר לגלגל לכדור לפתוח

למלא במילוי לסגור לצבוט בצובטן לקבלת צורה יפה ,

לאפות בחום 180 מעלות עד שהקצוות מעט זהובים לקרר ,

לפזר אבקת סוכר בנדיבות ,לשמור בכלי סגור .

 


 

לדף הרשומה

שושני שמרים במילוי גבינה וצימוקים

07/03/2019

שושני שמרים נהדרים במילוי גבינה מתוקה וצימוקים ,

כמה טעים והריח שמתפשט בבית פשוט מושלם ,ממלצה מאוד ,

בצק נעים לעבודה רך וכייף לעבוד איתו ,אפשר למלא במה שרוצים

אפשר כמובן להכין רולדות או גביניות ,אני הכנתי שבלולים משגעים .

לבצק:
1/2 קג קמח
1 וחצי כפות שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר...
50 גרם חמאה מומסת
1/4 כוס שמן
1 ביצה
1וחצי כוסות מים

אופן ההכנה :

להכניס את הקמח ,שמרים ,ביצה ,סוכר ,חמאה לקערת המיקסר ,

להתחיל ללוש עם וו לישה להוסיף את המים בהדרגה עד לקבלת

בצק רך ואחיד ,ללוש לפחות 10 דקות .

להתפיח כשעה .

למלית:

300 גרם גבינת טוב טעם/ טוברוג
1 חלמונים
3 כפות קונפלור
3/4 כוס סוכר
כף תמצית וניל
200 גרם צימוקים

למרוח מעל 1 ביצה טרופה

מעט שקדים מולבנים לא חובה

אופן ההכנה :

לחלק את הבצק ל2 לרדד כל חלק לריבוע למרוח מהמילית גבינה לגלגל

לרולדה ,לחתוך לפרוסות בעובי 2 ס'מ להניח על תבנית אפייה מרופדת בנייר ,

להמשיך כך עם יתרת הבצק ,למרוח ביצה טרופה לפזר שקדים מולבנים ,

לאפות 180 מעלות  עד הזהבה יפה,

אפשר להבריש בסירופ כוס מים כוס סוכר מיץ מחצי לימון להרתיח ,למרוח על השושנים כשיוצא

מהתנור ,תהנו


 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

טורטיה במילוי תרד וגבינות אפויה בתנור

01/03/2019

ארוחת ערב נהדרת ומהירה להכנה שכולם אוהבים ,

טורטיות ממולאות תרד וגבינות אפויות בתנור ,אפשר למלא ברוטב פיצה וגבינות ,

אפשר טונה תירס וביצה קשה ,אפשר בבשר טחון מטוגן ומתובל ולהגיש עם רוטב ,

אפשר תפוחי אדמה מבושלים מעוכים לפירה עם בצל ופטריות מטוגנות ,הכל טעים

מאוד וקל להכנה ,תהנו .

מצרכים :

חבילה טורטיות גדולות 8 יחידות

מצרכים למילוי :

קופסא עלי תרד

1 בצל קצוץ דק

250 גרם גבינה בולגרית מפוררת

100 גרם גבינת פרמזן /קשקאבל /צהובה

מלח

פלפל שחור גרוס

1 ביצה

מעט שמן

אופן ההכנה :

לשטוף היטב את התרד לסנן לקצוץ דק ,

במחבת לאדות את הבצל עם מעט שמן עד שהבצל הופך להיות שקוף

להוסיף את התרד לאדות לתבל מלח פלפל שחור גרוס להסיר מהלהבה לקרר ,

להוסיף את הגבינות לערבב .

לקחת טורטיה לחצות לחצי לשים בצד מילוי בנדיבות למרוח בקצוות ביצה טרופה

לקפל קצוות להדביק ,אפשר להשאיר טורטיה שלמה לשים מילוי בקצה הקרוב אלינו

ולגלגל להדביק עם הביצה את הקצוות .להניח את הטורטיות על תבנית מרופדת

בנייר אפייה ,למרוח ביצה טרופה לפזר שומשום ,להתיז מעט שמן זית על כל טורטייה

לאפות בתנור בחום 180 מעלות כ15-20 דקות עד שהטורטיות פריכות וזהובות

 

:
לדף הרשומה

עוגת קרמבו גלידה

21/02/2019

עוגה נושנה שלא הכנתי הרבה זמן,העוגה האהובה על מאור בני ונמנעתי כמה שנים

להכין אותה בצורתה הרגילה , תודות ליונית צוקרמן המקסימה שנתנה רעיון אחר

לעוגה הרגילה הכנתי אותה שוב ,

עוגה קלה מאוד להכנה ,מרשימה וטעימה מאוד ,דרך אגב העוגה מתאימה לפסח .

עוגת קרמבו גלידה .

החומרים הדרושים:

6 ביצים מופרדות

 1 כוס סוכר

1 אינסטנט פודינג שוקולד

4 כפות שמן

לקרם וניל :

1 אינסטנט פודינג וניל

1 כוס חלב

1 שמנת מתוקה

 לקרם השוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

1 שמנת מתוקה

אופן ההכנה :

מקציפים היטב את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ,מקפלים פנימה את

החלמונים השמן ואבקת האינסטנט בזהירות לא לשבור את הקצף עד שכל

התערובת אחידה 

משמנים תבנית עגולה קוטר 26 ויוצקים פנימה את התערובת. אופים בחום של 180 מעלות חצי שעה בלבד העוגה תישאר

לחה מעט, וסכין שתינעץ במרכזה תצא עם פירורים. מוציאים מהתנור,עוברים בשוליים עם סכין ,העוגה שוקעת מיד הכול

בסדר . מצננים את העוגה ובינתיים מכינים את הקרם .

הכנת הקרם:

בקערת המיקסר מוסיפים שמנת מתוקה ,פודינג וניל וכוס חלב מקציפים לקצפת יציבה ,מורחים על העוגה בצורה

אחידה ,מכניסים למקרר לפחות לשעתיים .

ציפוי שוקולד גאנש :

ממיסים את השוקולד במיקרו בהתחלה ל30 שניות מערבבים וממשיכים לעוד

30 שניות ,מוציאים את השוקולד מערבבים ומוסיפים את השמנת מתוקה ,

מערבבים לקרם חלק ומבריק יוצקים על העוגה ,שומרים במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה .

את הרעיון לעוגה שבתמונה לקחתי מיונית צוקרמן המקסימה אחרי שהחלק התחתון של העוגה יתקרר בעצתה של יונית

זילפתי קרמבואים קטנים על התחתית והכנסתי להקפאה לשעתיים ,לאחר מכן שפכתי את הגאנש על הקרם ,ולבסוף זילפתי

מעט שוקולד לבן מומס .

לדף הרשומה

עוגת תפוזים הפוכה עוגת כתר תפוז

17/02/2019

התגעגעתי לעוגת תפוזים הפוכה שלא הכנתי הרבה זמן ,

ככה זה שיש מתכון אהוב שפתאום נדחק הצידה ואז נשכח ,כשראיתי את התפוזים

שנשארו בקערת הפירות ימד חשבתי על העוגה ההפוכה שלא הכנתי שנים והתחלתי בהכנות ,

איך שכחתי ממנה איך איזה עוגה מושלמת עסיסית בטעם עז של תפוזים נהדרים ,התפוזים

המקורמילים מעל העוגה איזה שוס חגיגה לפה ,מה שגם העוגה כל כך קלה להכנה בלי הפרדת

ביצים רק לערבב וגם פרווה ,ממליצה מאוד תהנו

 מצרכים :

5 ביצים

2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

3/4 כוס מיץ תפוזים

1/2 כוס שמן

כפית תמצית וניל

1 כוס סוכר

גרידה מתפוז שלם

לתחתית התפוזים :

2 תפוזים או תפוזי דם שטופים ופרוסים לפרוסות דקות

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס מים

אופן הכנת כתר התפוזים:

לרפד תבנית עגולה קוטר 26 בנייר אפייה

במחבת נביא לרתיחה 3/4 כוס מים

 3/4 כוס סוכר נוסיף את פרוסות התפוז נבשל כ10 דקות מדי פעם

נרטיב את התפוזים ,נכבה את הלהבה ומקררים מעט .מניחים את התפוזים

בתחתית התבנית בצורה מעגל בחפיפה .את הנוזלים שנשארו נשמור להרטבת

העוגה בתום האפייה .

הכנת הבלילה :

בקערה מערבבים קמח אבקת אפייה ,בקערת המיקסר שוברים ביצים שלמות

מקציפים עם סוכר לקצף בהיר ואוורירי  ,מערבבים שמן ומיץ תפוזים מזליפים

 בזהירים בזרם דק את השמן והמיץ לתוך קצף הביצים ,מערבלים מוסיפים את

הקמח בפעמיים מקפלים בעזרת לקקן לתערובת אחידה מוסיפים גרידת תפוזים

מקפלים ,יוצקים את התערובת על התפוזים שבתבנית אופים בחום 170 מעלות

40 -45 דקות ,בודקים עם קיסם מוציאים מהתנור יוצקים על העוגה את הנוזלים

שנשארו מסירופ התפוזים ,מפרידים את שולי העוגה מהתבנית מצננים היטב

הופכים את העוגה על צלחת הגשה .

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

אורז עם גזר ושמיר....

09/02/2019

אורז כמה אפשרויות ,אורז בניחוח שמיר וגזר,צבעוני ,בניחוח משגע וטעם מעולה, אחד מיני רבים ,טעים

כארוחה בפני עצמה בתוספת סלט ירקות .

מצרכים:

2 כוסות אורז

3 גזרים מגורדים בפומפייה עבה

1 חבילה שמיר קצוץ

1 בצל קצוץ

מעט שמן לטיגון

מלח,פלפל שחור ,כורכום,

אופן ההכנה :

לחמם שמן בסיר להוסיף את הבצל לטגן מעט עד שנהיה שקוף ,להוסיף את הגזר להמשיך לטגן כ2-3

דקות ,להוסיף את האורז והשמיר הקצוץ,לערבב שכל האורז יהיה עטוף בגזר שמיר ובצל ,להוסיף 3 כוסות

מים רותחים ,להוסיף תבלינים ,לערבב לתת רתיחה קצרה ,להעביר את הסיר ללהבה הנמוכה ביותר ,אני

נוהגת לעטוף את המכסה במגבת מטבח נקייה ולכסות ,לבשל 17-18 דקות לכבות את האש ,להשאיר

מכוסה עוד 10 דקות

(רק בבקשה מי שמשתמשת במגבת כמוני לא לשים מגבת בריח מרכך כביסה האורז מקבל את ניחוח המרכך לא נעים)

 

לדף הרשומה

מג'דרה אורז

06/02/2019

מג'דרה מאכל מזין וקל להכנה נפוץ במטבח הים תיכוני ,

כשהייתי ילדה אני זוכרת שאימי הייתה מכינה לפחות פעם בשבוע

מג'דרה טעימה בתוספת סלט ירקות קצוץ דק ,אשל וחצילים מטוגנים ליד ,

היום אני מכינה רק בתוספת סלט ,מנה משביעה וטעימה מאוד שיכולה לשמש

כמנה עיקרית עשירה בחלבון

מצרכים :

1 כוס אורז שטוף ומסונן

1/2 כוס עדשים ירוקים

2 בצלים גדולים

מעט שמן לטיגון

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כפית כמון

אופן ההכנה :

לשטוף היטב את העדשים לבשל כ15 דקות לסנן לשמור בצד ,

לחתוך את הבצלים לרצועות דקות ,


בסיר רחב לטגן את הבצלים עד להזהבה להוציא להניח בצד ,


באותו הסיר לטגן מעט את האורז ,להוסיף את העדשים המבושלות

,מלח ,פלפל שחור ,כמון 


 להוסיף 1 כוס ו3/4 מים רותחים לערבב היטב,

לכסות את הסיר במכסה  לעטוף את המכסה במגבת מטבח לשמירת האדים

 להעביר ללהבה נמוכה לבשל 18-20 דקות

להשאיר מכוסה למשך חצי שעה  להסיר את המכסה , לפזר מעל את הבצל המטוגן,להגיש עם התוספות

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

עוגת מייפל בחושה פרווה

01/02/2019

איזה כייף להכין עוגה בחמש דקות עבודה והתוצאה מעולה ,עוגת מייפל רכה

עסיסית עם ציפוי מתוק וקרנצ'י בזכות האגוזים שנאפים ביחד עם העוגה ,

רצוי מאוד שהאגוזים יהיו טריים ,עוגה נהדרת שמתאימה לאירוח וסתם

ביום קר ליד הקפה ,והכי חשוב פרווה ,

מצרכים: 

4 ביצים

2 שקיות סוכר וניל

1 שקית אבקת אפייה

1 כוס סוכר

2 וחצי כוסות קמח

3/4 כוס שמן

1 כוס מיץ תפוזים

1 כוס אגוזים קצוצים גס

1 כפית קינמון

לציפוי העוגה :

מייפל בנדיבות בערך כוס וחצי או כמה שאוהבים

אופן ההכנה :

לשבור ביצים שלמות לקערת המיקסר להוסיף סוכר +סוכר וניל

להקציף במשך 10 דקות עד לקצף אוורירי ,לערבב את הקמח עם אבקת האפייה

להוסיף לקצף ,בהדרגה להוסיף שמן ומיץ תפוזים לערבב היטב לתערובת חלקה

לחלק לשתי תבניות אינגליש קייק , בקערה קטנה לערבב אגוזים וקינמון

לפזר על שתי העוגות בצורה אחידה, לאפות בחום 170 מעלות 40 דקות .

,כשהעוגה יוצאת מהתנור לחורר בעזרת קיסם

חורים בעוגה לשפוך בנדיבות סירופ מייפל להמתין שהסירופ נספג בעוגה .

לדף הרשומה

סלט חצילים וגמבות פיקנטי

28/01/2019

כידוע לכם אני חובבת חצילים מושבעת תמיד יככב אצלי סלט חצילים בשולחן האוכל ,

הסלט הזה הוא באמת כוכב כל כך טעים על לחם אחיד או חלה שלא תפסיקו לטעום

ממנו ,הנה המתכון קל שבקלים רק צריך להשגיח שלא ישרף ,תהנו

מצרכים :

2 חצילים

2 גמבות

1 פלפל ירוק חריף

4 שיני שום

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית כמון

1 כף פפריקה מתוקה בשמן

5 כפות שמן

1 כפית מלח

חופן פטרוזיליה

מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה :

לקלף את החצילים להשאיר מעט קליפה כמו זברה ,להניח במסננת כחצי שעה

 לפזר כפית מלח .

לחתוך את הגמבות והפלפל החריף לרצועות ,

לתוך סוטאג' ניצוק את השמן נחמם עד שהשמן חם ,נוסיף את החצילים הגמבות

והפלפל ירוק חריף נטגן כ20 דקות ,מדי פעם נערבב בעזרת כף עץ בזהירות ,

לאחר 20 דקות נכתוש את השום נוסיף לסיר ,נוסיף את התבלינים נערבב ונבשל על אש

נמוכה כ10 דקות ,בתום הבישול נסחט מיץ מחצי לימון נערבב ונפזר פטרוזיליה קצוצה .

לדף הרשומה

מרק עדשים כתומות וירוקות עשיר

16/01/2019

חורף ,קר ,גשם סוער בחוץ ,מחפשים משהו לחמם את הגוף ,מרק סמיך קל ופשוט להכנה ,עוד מתכון ממטבחה

של אימי ז``ל ,בימי החורף הקרים היינו מתענגים על צלחת מרק חם מהביל וסמיך ,אימי היתה מוסיפה למרק

כדורי בשר זעירים,,בלווי לחם שחור פשוט וטרי ובצל יבש אוי הנוסטלגיה חזרה לבית ילדותי ....

מרק עדשים.

מצרכים:

1 כוס עדשים ירוקות

1/2כוס עדשים כתומות

1 בצל גדול קצוץ

2 שיני שום קצוצות

2 גזרים מגורדים

רבע כוס כוסברה קצוצה

2 כפות רוטב עגבניות מרוכז

מלח

1 כף אבקת מרק עוף

כפית פלפל שחור

1 כפית כמון טחון

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2כפית פפריקה חריפה(לא חובה)

כ-1 ליטר מים רותחים (להוסיף עוד במידת הצורך)

ההכנה:

לחמם שמן בסיר עמוק  להוסיף את הבצל לאדות עד לשקיפות להוסיף את השום לטגן מעט,

להוסיף את הגזר לערבב להמשיך לאדות כמה דקות ,להוסיף את העדשים לערבב ,להוסיף

המים להביא לרתיחה,להוסיף את התבלינים ,להנמיך את האש לבשל כ3/4 שעה לטעום

אם צריך לתקן תיבול ,אפשר בשלב הזה לטחון מעט את המרק ,לפזר את הכוסברה לבשל

עוד 10 דקות ,להגיש עם לחם טרי ובצל ירוק או יבש

 (אין צורך להשרות את העדשים)

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת