1111
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

עוגת תפוחים ואגוזים בחושה

עוגת תפוחים בחושה שלוקח בדיוק 10 דקות להכין כולל לחתוך את התפוחים ,

מערבבים את כל המצרכים בקערה ,אין צורך להפריד ולהקציף ביצים רק לערבב,

ובנוסף העוגה פרווה ויוצאת רכה ועסיסית עם קרנצ'יות של האגוזים וריח הקינמון ,

עוגה שמתאימה לראש השנה לשבירת הצום ולכל השנה

מתחילים בעבודה

המצרכים:

3 ביצים

1 כוס קמח

1/2 שקית אבקת אפייה

1 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

1 כפית קינמון

½ כוס שמן

3/4 כוס אגוזים קצוצים

3 תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות בנוניות

אופן ההכנה:

 לתוך קערה מכניסים ביצים שמן וסוכר ומערבבים היטב

בקערה נפרדת מערבבים קמח אפיה וקינמון ,מוסיפים לקערה

עם הביצים מערבבים עד לקבלת בלילה אחידה מוסיפים את התפוחים

והאגוזים מערבבים ,

יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת קוטר 24

 אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 40 דקות.

אחרי צינון העוגה בוזקים מעל  אבקת סוכר.

 

 

לדף הרשומה

במיה ברוטב עגבניות חמוץ מתוק

18/10/2017

 השבוע באחד הימים כשהייתי בסידורים נכנסתי לקצב השכונתי וראיתי במקררים

במיה קפואה נהדרת קטנה קטנה ומשובחת ,לא התאפקתי קניתי ,

הגעתי הביתה ומיד הכנתי לי מנה מנחת של המעדן הזה.סיר במיה מזכיר לי תמיד את אימי ז''ל

 אני זוכרת שהייתה מכינה במיה  עם פרוסות בשר ,בדרך כלל בלי רק במיה

עגבניות ורוטב סמיך חמוץ מתוק .כילדה סלדתי מהירק המיירר הזה ונמנעתי לאכול אותו.

כשגדלתי ונפתחתי יותר לטעמים ומרקמים אהבתי את הבמיה לצד אורז לבן ככה כמו שהיא

רק במיה עם רוטב על אורז ,כשהגעגועים פורצים אני מכינה לי מנה של במיה שאפשר היום

להשיג כל השנה במקרר הקפואים ,

 מתכון:

1/2 קילו במיה טרייה נקייה (או חבילה במיה קפואה )

2 עגבניות אדומות בשלות ומגורדות

4 שיני שום כתושות

2 כפות גדושות רסק עגבניות

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית סוכר

1 כפית פלפל שחור טחון

1 כף אבקת מרק עוף

1/2 כפית מלח לימון

מעט שמן

1 כוס מים רותחים

אופן ההכנה :

אם משתמשים בבמיה טרייה מנקים את הגבעול מסביב ,בזהירות לא לפצוע את הבמיה שלא יצא הריר ,

מניחים במסננת ושוטפים היטב ,מייבשים את הבמיה ,בסיר מניחים שמן מטגנים את הבמיה עד להזהבה קלה

מוציאים ושומרים בצד .

במיה קפואה מפשירים מייבשים היטב במגבת ומטגנים מעט כמו במיה יבשה .

הכנת הרוטב :

בסיר שטוח מחממים מעט שמן מטגנים קלות את השום מוסיפים עגבניות מגורדות מאדים מספר דקות ,מוסיפים

את הרסק וממשיכים לערבב ,יוצקים את המים ,מתבלים חוץ מהמלח לימון ,מביאים לרתיחה ,מוסיפים את הבמיה ,

הטרייה או הקפואה ,ממתינים שהרוטב יגיע שוב לרתיחה ,מעבירים ללהבה נמוכה ,מכסים במכסה מבשלים כ1/2 שעה ,

מוסיפים את המלח לימון מבשלים עוד 10 דקות ,מגישים לצד אורז לבן .

לדף הרשומה

עוגת טורט נהדרת

03/10/2017

עוגת טורט תפוזים נהדרת שתמיד כייף שיש בבית ,

מתאימה לכל שעות היום ,קלה נימוחה אוורירית,גבוהה,

יכולה בקלות להפוך לעוגה מרשימה וחגיגית בתוספת קרם

וניל עם תותים מעל ,או קרם שוקולד .

עוגה שמזכירה בית חם .

מצרכים:

6 ביצים

2 כוסות קמח

1 וחצי כוסות סוכר

1 שקית אבקת אפייה

1 שקית סוכר וניל

3/4 כוס שמן

1 כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה :

להפריד ביצים ,להקציף את החלבונים עם סוכר וניל וסוכר להוסיף

בהדרגה עד לקבלת קצף יציב ,

בקערה קטנה לערבב קמח עם אבקת אפייה ,

בקערה עם החלמונים מוסיפים את השמן ,מיץ תפוזים ,

קמח ואבקת אפייה מערבבים היטב לתערובת אחידה ,

מוסיפים את קצף החלבונים ומערבבים היטב ,

יוצקים לתבנית בקוטר 26 ,או סיר פלא ,

אופים בחום 175 מעלות כ35-40 דקות

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

כדורי תמרים ואגוזים...

28/09/2017

כדורים ממכרים ,מלאים בכל טוב הילדים מתפעלים והגדולים לא נשארים אדישים ,אני ממליצה לא לוותר על

העוגיות לוטוס הטעם שלהם מוסיף המון ומשדרג את הכדורים .אפשר לשחק בתוספת כיד הדמיון ,אגוזים ,

שקדים,טחינה גולמית ,סילאן משמשים כחומר מדביק וטעם של חלבה ,מי שלא רוצה להשתמש בטחינה

אפשר להמיס 40 ג`ר חמאה ולערבב .

כדורי תמרים אגוזים .

300 ג`ר תמרים ללא חרצנים (אפשר להשתמש בחבילה תמרים בוואקום)

חבילה עוגיות לוטוס טחונות או ביסקוויט פתי בר רגיל

5 כפות סילאן

250 ג``ר אגוזים קצוצים

 1/4 כוס טחינה גולמית

1/2 כפית קינמון

אופן ההכנה :

 לטחון מעט את התמרים במעבד מזון להוסיף את יתרת החומרים ,ללוש ביד

לתערובת אחידה פחות או יותר .ליצור כדורים לגלגל בקוקוס ,אגוזים ,שקדים ,פיסטוק .

 

לדף הרשומה

עוגת דבש וסילאן

28/09/2017

עוגה קלה להכנה והתוצאה נהדרת עוגה רכה עסיסית

וטעימה כל כך אני מכינה אותה במשך השנה לאוו דווקא

לראש השנה ,עוגה שמתאימה לקפה של אחר הצהריים ,

כל פעם בשילוב אחר פעם אגוזים פעם שקדים ,מעולה

שתי דקות הכנה תופתעו מהטעם

מצרכים:

4 ביצים

4 כפות סוכר

1/2 כוס סילאן

1/2 כוס דבש

1 כוס קוקוס

1 כוס קמח

1 אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

תמצית וניל

מעט קינמון

1/2 כוס שמן

1 כוס מים רותחים

לפזר על העוגה :

50 ג`ר אגוזים קצוצים/50 גרם שקדים מולבנים

אופן הכנה :

בקערה בנונית להכניס ביצים סוכר לערבב היטב להוסיף  את יתרת המצרכים מלבד המים

לערבב היטב עד לתערובת אחידה להוסיף את המים לערבב.לצקת לשתי תבניות אינגליש קייק ,

או תבנית מלבנית בינונית , ,לאפות בחום 180 מעלות

כ5 דקות לפתוח את התנור לפזר את השקדים או האגוזים בצורה אחידה להמשיך לאפות

כ35-40 דקות עד שהעוגות מוכנות לבדוק עם קיסם .

 

לדף הרשומה

צלי בשר עם פטריות וערמונים

22/09/2017

מנת בשר חגיגית שמתאימה מאוד לשולחן החג ושבת ,

מנה מעט מתקתקה עם ריח נהדר של קינמון בשר רך ונימוח ,

תענוג של מנה והאמת ממש לא קשה להכין צריך רק סבלנות

מצרכים:

1 ק'ג בשר בקר צלי כתף

2-3 עלי דפנה

פלפל אנגלי

3 בצלים יבשים

4-5 שיני שום טריות

2 סלסלות פטריות שמפניון

100 גרם ערמונים בוואקום

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1/2 כפית כורכום

2 כפות אבקת מרק  פטריות

1 מקל קינמון

מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה :

בסיר עמוק לבשל את הבשר עם עלי הדפנה ופלפל אנגלי כשעה וחצי

שעתיים עד לריכוך ,לקרר היטב את הבשר ,אפשר לבשל יום לפני ,לשמור את

ציר הבשר ,

לחתוך את הבצלים לרצועות ,לחמם שמן בסיר רחב ושטוח ,לטגן את הבצלים עד

להזהבה קלה להוסיף את שיני השום לאדות מעט ,להוסיף כ2 -3 כוסות מציר הבשר ,

להביא לרתיחה ,לתבל מלח ,פלפל שחור ,אבקת מרק פטריות ,כורכום ,מקל קינמון ,

לפרוס את הבשר לפרוסות לפי העובי הרצוי ,להוסיף לסיר עם הרוטב ,להביא לרתיחה

לבשל כחצי שעה ,להוסיף את הפטריות והערמונים לבשל עוד חצי שעה שעה עד שהרוטב

מסמיך ,לטעום אם יש צורך לתקן תיבול .

 

 

לדף הרשומה

ניוקי ברוטב שמנת ערמונים ופטריות

11/09/2017

כחובבת ערמונים מושבעת אני אוהבת מאוד את השילוב של ערמונים

פטריות רוטב שמנת וניוקי ,בעיני שילוב מנצח למנה משגעת כל כך טעימה

שאני מוגלת לחסל את כל הסיר ,אם לא חיסלתי קודם את הערמונים ,

תנסו להכין מנה קלה וטעימה מאוד

אני משתמשת בניוקי של פרפקטו מוכן לטעמי מצוין

מצרכים:

500 גרם ניוקי קנויים

20 גרם חמאה

2-3 שיני שום כתושות

1 בצל בינוני

2 סלסילות פטריות שמפיניון

100 גרם ערמונים בשקית ואקום

מיכל וחצי שמנת מתוקה לבישול

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כף אבקת פטריות או בצל

50 גרם גבינת פרמזן לקישוט

אופן ההכנה :

מתחילים עם הרוטב ,בסיר רחב מחממים את החמאה עד להמסה מוסיפים את הבצל

מאדים מעט עד לשקיפות מוסיפים את השום מערבבים ,מוסיפים פטריות ,ערמונים ,מערבבים ,

יוצקים את השמנת מתבלים מלח ,פלפל שחור אבקת מרק פטריות או בצל ,מערבבים ,מוסיפים

את הערמונים ,מנמיכים את הלהבה מבשלים כ5 דקות ,

בשלב הזה מרתיחים מים בסיר בינוני ומבשלים את הניוקי לפי הוראות היצרן כ3-4 דקות

עד שהניוקי צפים ,בעזרת כף מחוררת מוציאים את הניוקי ומעבירים לסיר עם הרוטב

מבשלים יחד עוד דקה ומגישים ,מפזרים למעלה גבינת פרמזן .

 

לדף הרשומה

חיתוכיות בצק פריך עם ריבה ביתית .

01/09/2017

את החיתוכיות האלה לא תפסיקו לנשנש,הבצק כל כך פריך וטעים והריבה הביתית משבחת את התוצאה

הסופית ,אפשר להכין את החיתוכיות גם עם קמח מלא ,ממליצה מאוד ,ויש אפשרות לעשות את הבצק

פרווה עם מחמאה ,אז רוצו להכין לא תצטערו .

בצק פריך :

200 ג''ר חמאה קרה

1/2 כוס סוכר

2 כוסות קמח

1/2 שקית אבקת אפיה

50 ג''ר אגוזים קצוצים .

צנצנת קטנה של ריבת נקטרינות (את הריבה במתכון אני הכנתי יש מתכון בבלוג)

אופן ההכנה :

לחתוך את החמאה לקוביות להכניס לקערת המיקסר להוסיף ,קמח ,סוכר ,

ואבקת אפיה ללוש בעזרת וו גיטרה עד לקבלת פרורי בצק .

להוציא את הפרורים מהמיקסר על השיש ,לחלק את הפרורים לחצי ,להעביר חצי

אחד לתוך קערה ולפזר לתוכה את האגוזים לערבב מעט ביד להשאיר את הבצק פרורים ,

לשמור מכוסה במקרר .

את המחצית השנייה של הבצק ללוש עד לקבלת בצק אחיד ,לעטוף בניילון נצמד להניח

במקרר לחצי שעה לפחות .

לחמם תנור ל180 מעלות ,להוציא את גוש הבצק מהמקרר ולרדד לתבנית מתאימה ,אני

השתמשתי בתבנית עגולה קוטר 26 ,לשמן את התבנית ,להניח את הבצק על התבנית

לחורר מעט עם מזלג ,לאפות את הבצק כ20 דקות עד להזהבה .

להוציא מהתנור למרוח ריבת נקטרינות (כמובן שאפשר כל ריבה שיש בבית)בשכבה אחידה

על הבצק ,להוציא א הפרורים מהמקרר ולפזר על הריבה בצורה אחידה ,להמשיך לאפות

עד שהפרורים זהובים .לקרר לחתוך לקוביות וליהנות.

מתכון לריבת נקטרינות

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=4582512

 

 

 

 

לדף הרשומה

קציצות טונה מקופסא אפויות

25/08/2017

אנחנו מאוד אוהבים דגים בכל צורה ,מעדיפים אותם אפויים

או צלויים בתנור ,את הקציצות טונה הייתי מטגנת ועכשיו רק אופה

בתנור ,התוצאה נהדרת ,קציצות מהירות הכנה מתאימות לארוחה

או לנישנוש ,אפשר אחרי האפייה להכניס אותם לרוטב פיקנטי ,

2 קופסאות טונה בשמן

2 ביצים

חופן פיטרוזליה קצוצה

חופן כוסברה קצוצה

1 כפית לימון כבוש מרוסק

1 בצל יבש מגורד

4 כפות פירורי לחם

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה מתוקה בשמן

מעט שביבי צ'ילי גרוס (לא חובה )

אופן הכנה :

מסננים את הטונה מהשמן מניחים בקערה גדולה ,

מגרדים את הבצל בפומפייה דקה,מוסיפים לטונה ,מוסיפים ביצים ,

פירורי לחם ,ירק קצוץ ,תבלינים ,מערבבים היטב עד שמתקבלת

תערובת אחידה ,

מניחים נייר אפייה בתבנית התנור ,מרססים במעט ספרי שמן ,

יוצרים בידיים מעט רטובות קציצות ומניחים בתבנית ,מרססים

שמן על הקציצות ,אופים בתנור בחום 180 מעלות כ30 דקות

 עד שהקציצות זהובות ,

להגיש עם רוטב איולי (מתכון לאיולי של אבי ביטון )

לאיולי לימון:
5 כפיות מיונז איכותי
2 שיני שום כתוש
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
כפית חרדל
4 כפיות שמן זית
גרידת לימון מלימון וחצי

לערבב הכל ביחד להגיש לצד הקציצות

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

פסטה ברוטב עגבניות

20/08/2017

מה ילדים אוהבים ,שניצל ,צ'יפס ,המבורגר ,אצלי הנכדים אוהבים מאוד ומעדיפים

קובה דלעת ,סלק וגונדי כן אוהבים תבשילים ,אבל הכי מעדיפים פסטה ברוטב עגבניות

הכי פשוט וטעים ,הנה מתכון קל ונהדר והכי חשוב טעים מאוד ,מי שאוהב חריף אפשר

להסיף שביבי צ'ילי גרוס מוסיף המון טעם

 מצרכים:

1 חבילה פסטה מסולסלת

3 כפות שמן קנולה

1 בצל קצוץ

2 שיני שום

15 עגבניות שרי חתוכות ל4

4 כפות רסק עגבניות

2 כפיות פפריקה מתוקה בשמן

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כפית סוכר

אופן הכנה:

בסיר גדול לבשל את הפסטה לפי הוראות יצרן לסנן

בסיר גדול לחמם שמן לטגן מעט את הבצל להוסיף את השום לערבב ,להוסיף

את עגבניות השרי והפפריקה לערבב עד שהעגבניות מתרככות מעט כ5 דקות ,

להוסיף מים כוס וחצי להוסיף רסק עגבניות ,מלח ,פלפל שחור וסוכר להביא לרתיחה

לטעום טעמים אם יש צורך לתקן אם הרוטב סמיך מדי להוסיף עוד מעט מים ,

להעביר לסיר את הפסטה המבושלת לערבב עד שכל הפסטה מצופה ברוטב

להגיש ,אפשר לגרד מעל גבינה צפתית מלוחה

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת