00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ספגטי בולונז טונה

23/03/2017

פסטה עם פטריות טונה ועגבניות...בולונז טונה

 

חומרים:

½ חבילה פסטה צדפים מורתחים במי מלח לפי הוראות יצרן,

2 קופסאות טונה בשמן קנולה או זית,

1 בצל בינוני קצוץ לקוביות,

2 עגבניות חתוכות לסלט,

1 גבעול עלים סלרי קצוץ או חבילה בזיליקום קצוץ,

1 כפית אורגנו,

מיץ מחצי לימון,

1 כף סילן,

1 כפית פפריקה,

פלפל שחור גרוס,

½ כוס יין לבן,

½ כוס מים מהבישול של הפסטה,

½ כפית כורכום,

מלח,

½ כוס שמיר קצוץ,

אופן ההכנה:

לטגן את הבצל...להוסיף פטריות...לסנן את הטונה ולהוסיף...להוסיף את העגבניות והסלרי,

להוסיף תיבול וחצי כמות השמיר...לערבב באופן קבוע...להוסיף את היין לבן...להוסיף

½ כוס מי הבישול של הפסטה...לתת לנוזלים להצתמצם לחצי...לסנן את הפסטה ולהוסיף לטיגון

מבלי לשטוף.....להוסיף את השמיר הנותר ומיץ מחצי לימון.

בתאבון....

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

פוקצ'ה כמו במסעדות

פוקצ'ה כמו במסעדות,

 

מרכיבים:

1 ק"ג קמח ורצוי קמח פוקצ'ה שנמכר בכל חנות,

2 כפות סוכר,

2 כפות (50 גרם) שמרים,

כף מלח,

1/3 כוס שמן צימחי,

670 מ"ל מים פושרים,

אופן ההכנה:

לשים במיקסר קמח, שמרים, סוכר ולהתחיל לישה בוו לישה לדקה שהחומרים מתאחדים,

להוסיף חצי מכמות המים וללוש כ-5 דקות, בהדרגה להכניס מלח, שמן ויתרת המים עד

 שהבצק נפרד מהדפנות, להמשיך לישה עוד 5 דקות כדי להכניס כמה שיותר אויר,

בתום הלישה, לפזר מעט קמח מעל הבצק, לסגור בניילון נצמד ולהניח במקום חמים ל50 דקות

להתפחה ראשונית עד שמכפיל נפח,

בתום ההתפחה לקמח מעט משטח עבודה, להניח את הבצק

וללוש ידנית להוצאת האויר במשך 2-3 דקות, לגלגל שוב לכדור, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס

למקרר להתפחה נוספת ל-8-10 שעות, ההתפחה בקירור נותנת לבצק להיות בעל תכונות

אלסטיות שניתן יהיה למשוך בכל צורה ועובי והבצק לא יקרע, לאחר ההתפחה במקרר

יש להוציא את הבצק ולתת לו לחזור טבעי לטמפרטורת החדר וגם שינוח קצת מהקירור,

לחלק את הבצק לכדורים בגודל רצוי,

להכין צורות רצויות ולתבל במה שאוהבים

ואפשר

גם ירקות להניח מעל,

שמן זית, זעתר, בסיס לפיצה ולאפות 250 מעלות ל-10-15 דקות,

ניתן לאפות חצי אפיה ולהקפיא ובמועד הגשה להמשיך אפיה.

בתאבון.

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

סינייה בקר וחצילים על מצע חומוס

22/03/2017

סינייה בקר  וחצילים על מצע של חומוס בייתי,

 

מצרכים:

½ ק"ג בשר בקר טחון גס, (השתמשתי במס' 3 (חזה)

2 בצלים קצוצים,

מלח

פלפל,

עלי נענע לקישוט וטעם,

5 כפות רוטב ברביקיו,

2 כפות סילן,

3 שיני שום קצוצות,

למצע החומוס,

2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים,

1 כוס מהמים שהחומוס בושל,

מיץ מלימון,

כוס טחינה גולמית,

½ כוס גרגירי חומוס מבושלים,

קוביות מחציל מטוגנות,

מלח

פלפל,

כפית שום כתוש,

שמן זית,

אופן הכנת הבשר:

לטגן את הבצל עד לשקיפות, להוסיף את הבשר ולטגן עד שמשנה צבע, להכניס תבלינים

ורטבים ולבשל עוד כ-10 דקות עם ערבוב מידי פעם עד שמתבשל,

להניח בצד על גבי בן מארי או סיר אם מים חמים שלא יתקרר,

הכנת המצע:

במעבד מזון להניח את 2 כוסות גרגירי החומוס ואת שאר המוצרים למעט חצי כוס גרגירי החומוס

שיכנסו לתערובת שלמים, לערבל עד לקבלת מחית סמיכה, לבדוק טעמים ולתקן במידה ויש צורך,

במידה ודליל מידי להוסיף טחינה גולמית, במידה וסמיך מידי להוסיף מים קרים,

להכניס לתערובת את חצי כוס גרגירי החומוס ולערבב ידני,

לצלחות לקחת כף מהתערובת החומוס ולסדר בצלחת עמוקה של מרק בתנועה מעגלית,

להניח מעל מתערובת הבשר, לקשט בעלי נענע ולזלף מעט שמן זית,

בתאבון.

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

אסדו פטריות וחמאת בוטנים, אסייתי

19/03/2017

אסדו ביין, פטריות, חמאת בוטנים ועשבי תיבול, באיזי קוק

 

מצרכים:

800 גרם אסדו עם עצם פרוס לפרוסות,

1 סלסלה פטריות שמפיניות רצוי קטנות,

1 בצל לקוביות,

1 גזר לפרוסות,

1 כוס יין אדום מסוג טוב,

2 כוסות מים רותחים

2-3 כפות חמאת בוטנים,

5 כפות צ'ילי מתוק,

5 כפות רוטב סויה,

3 כפות רוטב ברביקיו או טריאקי,

3 כפות רכז רימונים,

ראש שום מפוצל לשיניים,

¼ כפית פלפל שחור גרוס,

כפית מלח,

חצי כפית כורכום,

כף שטוחה תבלין ראס אל חנות,

חצי כפית גרגירי חרדל,

2 כפות שמן,

זר עשבי תיבול מתימין, רוזמרין עלי דפנה, מקל קינמון, 3 כפתורי ציפורן, 5 תרמילי הל,

(רצוי לשים במסננת קטנה אטומה כמו של תה ככה אפשר להוציא בקלות).

אופן ההכנה:

שמים שמן בסיר ומכניסים את הבצל, הבישול צריך לבוא בשלבים

מה שצריך לעשות זה את השלבים הבאים:

לוחצים על לחצן ה-(פרו) לחיצה אחת ואז יופיע קו קטן בתחתית,

מכוונים טמפרטורה ל160 מעלות ל-20 דקות, שוב פעם לחיצה על

לחצן הפרו יופיע קו קטן למטה וקו נוסף באמצע מכוונים 130 מעלות

ל-30 דקות, שלב שלישי שוב לחיצה בלחצן פרו ואז יופיעו 3 קווים

מכוונים ל105 מעלות מכוונים זמן לשעתיים, ואז לוחצים לחיצה ארוכה על לחצן

START

התוכניות יכנסו אוטומט מה שנשאר זה להרכיב בסיר את המנה,

רצוי בשלב הראשוני לצרוב את הבשר הבצל והיין ובהדרגה להכניס את כל המרכיבים

 ואח"כ לסגור את המכסה ולחכות, בתום כל הזמנים שערכנו הסיר

נכנס אוטומט למצב שמירת חום (פלטת שבת) להשאיר במצב הזה עד להגשה,

להגיש לצד אורז.

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

טפינה הרישה - חמין טוניסאי

טפינה הַרִישָה חמין טוניסאי - אפי

 

 החומרים:

6 מנות עוף או הודו

6 תפו"א בינוני קטן

2 כוסות חיטה אחרי השריה של 5-8 שעות.

6ביצים קשות מקולפות

3 כפות רסק עגבניות

2 כפיות פפריקה מתוקה

1 כפית בהרט

3 כפות דבש

3 כפות שמן

1 כף סוכר

כף גרגירי כוסברה טחונה

1 ליטר  מים

כפית מלח  

קורט פלפל שחור

אופן ההכנה:

לסנן ולברור היטב את החיטה.

לחמם את השמן ואת הסוכר והדבש בסיר בינוני.

כשהסוכר משחים, להוסיף 1 כוס מים במהירות.

זהירות, השמן החם במגע עם המים

להוסיף את התבלינים ורסק העגבניות.

להביא לרתיחה

להמשיך לבשל כ-5 דקות.

להוסיף ליטר מים, החיטה, הביצים  התפו"א והמלח

לבשל כחצי שעה. 

להוסיף את העוף

להביא בחזרה לרתיחה

להניח על הפלטה לכל הלילה. או בתנור 100 מעלות

מגיע בדרך כלל על מצע של קוסקוס

ולרוב מכינים גם קוקלה,

 

מתכון לקוקלה תוכלו למצוא אצלי בבלוג.

לדף הרשומה

פילה לברק ברוטב תפוזים

14/03/2017

פילה דג לברק ברוטב צ'ילי מתוק ותפוזים, - אפי

 

מצרכים:

8-10 פילה לברק מנוקים ומושרים במלח ומיץ לימון,

לרוטב:

כוס צ'ילי מתוק,

חצי כוס רוטב טריאקי,

חצי כוס רוטב סויה,

כף גריל דג או גריל עוף,

כוס מיץ תפוזים,

2 תפוזים לפרוסות,

כף שום כתוש,

מלח פלפל,

2 כפות פפריקה מתוקה,

כף פפריקה חריפה,

צרור כוסברה קצוצה,

כף עלי תימין,

אופן ההכנה:

להניח את הדגים על מגש אפייה עמוק, לערבב את חומרי הרוטב ולצקת

מעל הדגים, לפזר את פרוסות התפוזים מעל, לכסות את המגש ברדיד

אלומיניום, לאפות 200 מעלות כ-25 דקות, להסיר את הכיסוי ולאפות

עוד כ-10-15 דקות עד להשחמה קלה.

מוכן.

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

פלפל אדום ממולא באורז וירקות, - טיבעוני – אפי

פלפל אדום ממולא באורז וירקות, - טיבעוני – אפי

 

מצרכים,

10-12 פלפל גמבה,

למילוי:

כוס וחצי אורז בסמטי חצי בישול,

סלסלת פטריות קצוצות,

3 בלצים לרצועות,

4 גבעולי סלרי עם עלים קצוץ,

כף שום כתוש,

כף כמון,

כפית בהרט,

 

לרוטב:

קופסא עגבניות מרוסקות,

4 כפות רסק עגבניות,

2 כפות פפריקה מתוקה,

כפית פפריקה חריפה,

כפית חוויג' למרק,

כף שום כתוש,

חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק,

3 כפות דבש,

מלח

פלפל,

אופן ההכנה:

לחצות את ראשי הגמבה כס"מ מתחת לגבעול שישמש כמכסה,

לנקות את התוכן מגרעינים, לישר את התחתית שניתן להניח במגש

מבלי שיפלו,

למילוי:

לטגן את הבצלים עד לקירמול מלא, להוסיף לטיגון את הפטריות ושאר המוצרים,

לטגן כ-5 דקות, להוציא למסננת לקירור וסינון, להכניס לקערה את האורז ולהוסיף

את חומרי המילוי, למלא כל פלפל כס"מ לפני הסוף ולסגור במכסה של הפלפל,

לרוטב:

לבשל את חומרי הרוטב עד לרתיחה, לצקת מסביב לפלפלים כחצי גובה,

לסגור מעל עם רדיד אלומיניום ולאפות כ-40 דקות 200 מעלות,

להסיר את הכיסוי ולאפות עוד כ-10 דקות להשחמה,

מוכן.

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

לחמניות במילוי ירקות - טיבעוני

לחמניות במילוי ירקות טבעוני, - אפי

 

לבצק:

1 ק"ג קמח,

2 כפות שמרים,

2 כפות סוכר,

כף מלח,

חצי כוס שמן זית,

650 מ"ל מים פושרים,

לירקות,

2 בטטות לקוביות קטנות,

סלסלת פטריות קצוצים,

3 בצלים לרצועות,

2 גמבה לקוביות,

3 קישוא לקוביות,

כפית עלי תימין

שמן זית,

מלח,

פלפל,

כף שום כתוש,

אופן ההכנה:

להכניס למיקסר (או ידני) קמח סוכר ושמרים, להתחיל עירבוב עם חצי מכמות המים למשך

5 דקות להכניס מלח ושמן ובהדרגה את יתרת המים עד שהבצק נפרד מהדפנות,

להוציא את הבצק ולצפות מסביב השמן זית ולהחזיר לקערה להתפחה ראשונית, לכסות

את הקערה בניילון נצמד לשעה, כשהבצק תפח להוציא מהקערה לשיש משומן, ללוש ידנית

את הבצק להוצאת אוויר, למתוח את הבצק לגליל ולחתוך גלגלים כ-18 יח',

לשים במגש משומן להתפחה נוספת,

למילוי לשמן את הירקות ולתבל, להכניס לתנור ל-10 דקות 200 מעלות לקירמול, להוציא

למסננת ולקרר,

לפתוח כל כדור בצק לעיגול, לשים במרכז העיגול מהמלית,

לסגור שוליים מעל ולהניח במגש

אפייה על ניר אפייה מעל הסגר של הבצק,

למרוח מעל שמן זית מתובל בזעתר, ואבקת שום

לתנור ל-20-25 דקות 200 מעלות.

מוכן.

לדף הרשומה

נתחי עוף בטמפורה עם צ'ילי מתוק

נתחי עוף בטמפורה בציפוי צ'ילי מתוק, טריאקי וסויה. - אפי

 

1 ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות,

1 ליטר שמן

לטמפורה:

3 ביצים,

1 כוס קמח,

1 כוס מי סודה,

1 כפית חרדל,

כפית מחוקה אבקת שום,

מלח,

פלפל לבן,

לרוטב:

 

כוס צ'ילי מתוק,

חצי כוס סויה,

חצי כוס טריאקי,

5 כפות סילן,

מלח פלפל,

אופן ההכנה:

לערבב היטב את הבלילה ולהכניס את רצועות העוף, לחמם בסיר עמוק ליטר שמן

עד לרתיחה, להכניס בהדרגה את רצועות העוף ולהוציא למסננת ברגע שמוכנות,

 

בהגשה להכניס כמות רצויה למחבת, לצקת כף של מרק מהרוטב על הרצועות

ולהקפיץ דקה שתיים את הרצועות עם הרוטב עד שהכל מצתפה,

 

להגיש מעל אורז לבן.

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

חריימה לוקוס וקציצות בורי

07/03/2017

שילוב של קציצות דג בורי ונתחי דג לוקוס ברוטב חריימה - אפי

 

לקציצות:

6-8 פילה דג בורי,

דג לוקוס פרוס מושרה במלח ולימון,

צרור נענע וכוסברה קצוצים,

בצל קצוץ,

פלפל ירוק חריף קצוץ,

2 ביצים,

3 כפות קמח,

מלח פלפל,

אופן הכנת הקציצות:

לקצוץ את הדג בעזרת סכין לקוביות קטנות, לערבב עם שאר החומרים, לטגן בשמן ולהעביר לצלחת עם נייר סופג

עד להכנת הרוטב,

לרוטב,

2 כפות פפריקה מתוקה בשמן,

כף פפריקה חריפה,

כפית גדושה חוויג' למרק,

כף מלח,

פלפל שחור גרוס,

3 פלפל צ'ילי יבש,

צרור כוסברה קצוצה,

כף שום כתוש,

חצי כוס שמן קנולה מהול בקצת שמן זית,

קופסא של רסק עגבניות,

כף סוכר,

מיץ מלימון,

כף לימון כבוש,

כוס מים רותחים,

אופן הכנת הרוטב:

להכניס לשמן חם את התבלינים ובהדרגה את שאר המצרכים וחצי מכמות הכוסברה, לבשל על אש נמוכה כשעה

ולערבב מידי פעם, להכניס את הקציצות והדג ולבשל עוד כחצי שעה בסיר מכוסה,

מוכן.

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אפי קרייף אלא אם צויין אחרת