00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

פשטידת רועים צימחונית

19/06/2017

פשטידת רועים צימחונית – אפי

חומרים לפשטידה:

12 יח' תפו"א בינוני מבושלים וטחונים לפירה.

3 ביצים טריות,

3 כפות קמח,

רבע כפית אגוז מוסקט,

מלח פלפל

למילוי:

800 גר טחון מן הצומח,

2 בצלים קצוצים,

5 שיני שום,

צרור כוסברה קצוצה,

3 גזרים לקוביות או מגורדים,

1 גמבה לקוביות,

10 פטריות קצוצות, (מה שאוהבים)

חצי כפית מלח,

חצי כפית פלפל שחור,

כפית כמון, או כפית בהרט.

אופן ההכנה:

לערבב את הפירה תפו"א עם האגוז מוסקט, המלח, הפלפל הקמח והביצים עד

שלא ישארו גושים,

למילוי להקפיץ בטיגון את הירקות והתבלינים, להוסיף את הטחון מן הצומח,

לערבב עד שהכל נספג, להוסיף נוזלים במידת הצורך,

לסדר בתבנית נייר אפיה משומנת ומעל חצי מכמות תערובת תפו"א ולשטח, לשים מהמילוי ולסדר

את שאר הפירה מעל, למרוח שמן זית מעל בנדיבות ולאפות 35 דקות 180 מעלות ללא כיסוי,

בגמר האפייה להוציא ולקרר כשעה, רצוי במקרר, להוציא ולהפוך מעל מגש, לחתוך למרובעים,

ולהפוך חזרה, לפני ההגשה אפשר להוסיף רוטב מעל הפשטידה ולסדר פטריות

ולאפות ל-10 דקות להשלמת הקירמול והטעם,

ניתן להכין גם בשר טחון חי עם אותם מרכיבים.

לדף הרשומה

חומוס עם פלאפל

08/06/2017

חומוס עם פלאפל אפי

 

לחומוס:

 

2 כוסות חומוס יבש לאחר השרייה ובישול עד לריכוך,

כוס טחינה גולמית,

כוס מהמים שבושל החומוס,

מלח פלפל לפי הטעם, לשים מעט תמיד אפשר להוסיף אחרי שטועמים,

1/3 כוס מיץ לימון משומר,

כפית שום כתוש (או יותר למי שאוהב),

כף כמון,

חצי כפית פלפל לבן,

3 כפות סילן,

אופן ההכנה:

לערבב הכל למעט המים בעזרת מטרפה, להוסיף בהדרגה את המים עד למירקם הרצוי,

להגיש עם זילוף שמן זית, פפריקה מתוקה, פטרוזיליה לקישוט,

ותערובת פלפלים טחונים גמבה ירוקה, פלפל חריף, שום מלח ומלח לימון.

 

לפלאפל:

 

  • 2 כוסות גרגרי חומוס יבש מזן קטן, מושרים במים לכ-12 שעות (ללא בישול)
  •  
  • שתי פרוסות לחם שחור, שרויות סחוטות ומפוררות
  • כף שום כתוש
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • שליש כוס פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כוס כוסברה קצוצה
  • בצל קטן קצוץ
  • כף גדושה גרגרי שומשום
  • כפית כמון
  • חצי כפית חוויג'
  • כפית פפריקה
  • שליש כפית מלח,
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • שמן לטיגון עמוק
  • אופן ההכנה:
  • לטחון את החומוס במעבד מזון או במטחנת בשר. (עדיף) לערבב עם
  • שאר המרכיבים, במידה ויבש ניתן להוסיף מים קרים עד למירקם יציב,
  • לשמור בקירור כשעה, ליצור כדורים ולטגן בשמן עמוק ורותח, (עדיף
  • בצ'יפסר למי שיש)
לדף הרשומה

קבב טונה

09/06/2017

קבב טונה על מקל קינמון,

 

חומרים:

1 ק"ג טונה מסוננת (לפחות חצי שעה במסננת),

2 בצלים קצוצים דק,

צרור כוסברה קצוצה דק,

חצי כפית מלח,

חצי כפית פפריקה חריפה,

כפית שום כתוש,

3 ביצים לצימחוני או חצי כוס טחינה גולמית לטבעוני,

3 כפות קמח או פירורי לחם,

מעט שמן לתערובת,

אופן ההכנה:

ללוש היטב את התערובת, לקחת כדור ולסדר על מקל קינמון בצורה יציבה שלא יתפרק,

במידה ומתפרק סימן שלא עובד מספיק, לסדר במגש אפייה מעל נייר אפייה ולאפות 180 מעלות בערך 10-15

דקות.

להניח מעל קרם חצילים עם טחינה וירק.

לדף הרשומה

אורנצ'יני גבינות צימחוני

אורנצ'יני גבינות,

 

חומרים:

3 כוסות אורז מבושל עם כפית מלח, פלפל לבן, כורכום, שום ופפריקה (התיבול לפי הטעם) וטחון בבלנדר

1 כוס קוביות גבינה בולגרית,

1 כוס מוצרלה מגורדת,

1 כוס גבינה צהובה,

צלחת עם פירורי לחם או אגוזים טחונים גס,

2 ביצים,

אופן ההכנה:

ללוש היטב את האורז הטחון ולהוסיף פנימה את הביצים,

לערבב את הגבינות, לקחת כדור מהאורז לשטח בכף היד ולמלא מתערובת הגבינות,

לסגור את הגבינות מכל הצדדים ע"י קיפול דפנות האורז,

לגלגל בפירורי הלחם ולטגן בשמן עמוק,

הצעת הגשה מעל עלי בייבי עם עגבניות שרי ורוטב להכין רוטב עגבניות ולשלב שמנת

לרוטב רוזה ולצקת מעל האורנצ'יני כשיוצא מהטיגון ישר להגשה.

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

מרק רגל משגע

26/04/2017

מרק רגל עם גזר קולורבי, תפו"א ושום בסיר איזי קוק, אפי.

 

מצרכים:

1 ק"ג פרוסות רגל מנוקות רצוי בינוני קטן,

2 קולורבי לקוביות,

5-6 תפו"א מחולקים,

1 גזר בינוני לפרוסות,

2 בצל חתוך גס,

1 ראש שום גדול מנוקה וחתוך גס,

עשבי תיבול לפי הטעם,

פלפל שחור גרוס,

לימון פרסי גרוס,

מלח,

רוטב טריאקי,

סילן,

4 כפות שמן בטעם בצל,

כף מרק עוף

מים עד גובה הקו העליון (או ציר עוף ולוותר על מרק עוף),

אופן ההכנה:

מפעילים תוכנית ראשונה בלחצן ה"פרו" 160 מעלות לחצי שעה, לוחצים שוב על פרו

לתוכנית המשך 130 מעלות לשעה תוכנית שנייה, לחיצה נוספת על פרו 110 מעלות לשעתיים

לוחצים לחיצה ממושכת על לחצן התחל ורואים שמד הזמן מתחיל לרדת,,

מקרמלים בשמן את הבצל, מוסיפים את הרגל התבלינים ומערבבים, מוסיפים ירקות ומים

או ציר עוף עד לקו המקסימום, סוגרים מכסה ונותנים ברכת הדרך.

בסוף כל התוכניות הסיר נכנס אוטומט למצב שמירת חום כמו פלטת שבת,

אפשר להשאיר מצב זה עד להגשה.

לדף הרשומה

שקשוקה טוניסאית עם טוויסט

11/04/2017

שקשוקה טוניסאית עם טוויסט.

 

מצרכים:

5-6 ביצים,

3-4 יחידות נקניק מרגז חצי צריבה במחבת או תנור וחתוך לפרוסות 1 ס"מ, (לא חובה).

4 עגבניות מרוסקות,

3 כפות רסק עגבניות,

2 כפות פפריקה מתוקה,

כף פפריקה חריפה,

כפית חוויג' למרק,

קורט פלפל שחור גרוס,

חצי כוס חד פעמי שמן קנולה,

חצי כפית צ'ילי גרוס,

כפית מלח,

כפית קימל טחון, (קרווייה).

כפית עלי תימין.

כפית עלי בזיליקום יבש.

כפית שום כתוש,

כוס מים רותחים,

אופן ההכנה:

לטגן בשמן את העגבניות, להכניס תבלינים מרגז ושום, להכניס רסק עגבניות, למזוג את המים,

להגיע לרתיחה, להנמיך את האש ולסגור מכסה לבישול של 40 דקות, ברגע שרואים שרוב הנוזלים

הצטמצמו ,

לשבור לקערה את הביצים אחת האחת (שלא יהיה ביצה תקולה) ולהכניס לרוטב,

לערבב בעזרת כף עץ את החלבון של הביצה עם הרוטב ולכסות בהמשך בישול עד

שהקרום נקרש,

מוכן.

לדף הרשומה

סמבוסק בוכרי גוז'גיזה

סמבוסק בוכרי – גוז'גיזה - אפי

 

חומרים:

1 ק"ג קמח מנופה, + כוס לפתיחת הבצק

3 כפות מיונז,

חצי כפית מלח,

2-2.5 כוסות מים פושרים,

שומשום,

למילוי:

½ ק"ג בשר צוואר או חזה בקר טחון גס עם 100 גרם שומן כבש,

כפית בהרט,

¼ כפית קינמון,

מלח פלפל,

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי הבצק. מוסיפים מים לפי הצורך - הבצק צריך להיות גמיש, לא דביק ונוח לעבודה

מכסים את הבצק בניילון נצמד לחצי שעה לנוח, במידה ונעשה במיקסר אין צורך במנוחה,

מערבבים את חומרי המילוי ומטגנים במחבת רחבה עד שמשנה צבע, מסננים מנוזלים

מיותרים ומניחים להתקרר,

מחלקים את הבצק לארבעה חלקים על משטח מקומח  ומגלגלים לרול בצורת נקניק, חותכים עיגולים בערך 2-4

יח' מכל רול תלוי בגודל הסמבוסק שמכינים ופותחים לעיגולים בקוטר בערך 6-7 ס"מ, רצוי לקמח משטח עבודה בכל זמן, עובי הבצק לא יותר מחצי ס"מ, רצוי דק ככל שאפשר.

מניחים כף מהמילוי במרכז הבצק וסוגרים לחצי בצורת סמבוסק, מהדקים את הפתח עם קצות

האצבעות ולוחצים על הסמבוסק שיהיה יותר שטוח ויתאחד, לפזר מעל שומשום ולתנור

שחומם מראש ל-190 מעלות והורד לחום של 160 מעלות למשך 40-50 דקות, עד הזהבה
לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

מקלובה / אושפלאו

מקלובה אפי

 

סיר קרמי..שמן 3-4 כפות...לסדר פרוסות של תפו"א מקומחות

מעט בתחתית וניתן להוסיף גם פרוסות חצילים

ולהתחיל לקרמל משני הצדדים...לגרד מעל התפו"א 3 גזרים...בסיר נוסף

לשים 2-3 כוסות אורז  בליטר ציר עוף או במים רותחים עם כף מרק עוף וזעפרן

(למי שיש)....לבשל את האורז חצי בישול ולקחת בעזרת כף עם

חורים ולסדר את האורז שיכבה ראשונה בזהירות מעל התפו"א והגזר

להעביר את כל האורז ולישר מלמעלה...לבשר (רצוי גולש או כתף 5 )

לבשל במים עם פלפל שחור מקל קינמון...גזר...עלי דפנה (ומי שאוהב גם גרגירי חומוס מבושלים)

במשך 2-2.5 שעות שיתרכך ואח"כ לפזר מעל האורז ולשפוך את שארית המים

של האורז מעל...לכסות את הסיר בנייר אפייה ומכסה ולבשל על אש

קטנה ל40-50 דקות ולהניח להתקרר מעל מגבת רטובה שישחרר

את התבשיל מהסיר (שלא ידבק)

אח"כ לשים צלחת רחבה מעל נייר האפייה ולהפוך את הסיר בזהירות

ולהרים את הסיר בזהירות מעל המקלובה שלא תתפרק

ומוכן

לדף הרשומה

קיצ'רי - אורז עירקי

05/04/2017

קיצ'רי

 

תבשיל עירקי אורז עם עדשים כתומות,

2 כוסות אורז,

1 כוס עדשים כתומות,

4 כוסות מים רותחים,

1 כפית כורכום,

¼ כפית פלפל שחור גרוס,

1 כף שטוחה כמון,

8-10 שיני שום כתושות,

½ כפית מלח,

1 כף מרק עוף,

אופן ההכנה:

למלא את המים בסיר ולהגיע לרתיחה

לשים את הכורכום והפלפל שחור,

לשים את האורז והעדשים ולבשל כ-12 דקות,

לכבות את האש ולכסות במגבת...במחבת לטגן

½ כוס שמן קנולה עד שיהיה חם מאוד, לכבות את

האש ולשפוך את השום הכתוש וכף כמון ולשפוך

את התוכן מעל האורז ולערבב היטב....לכסות שוב ל-10 דקות ומוכן,

בתאבון.

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

קיש תרד וגבינות - ביעור חמץ.

קיש תרד וגבינות



לבצק:
100
 גרם חמאה חתוכה לפיסות
1  ביצה
1/2  כוס שמנת מתוקה
2  כוסות קמח תופח



למלית:
3
 בצלים גדולים
50  גרם חמאה
800  גרם תרד טרי או מנגולד טרי
מלח ופלפל
150  גרם גבינה מלוחה מגורדת בולגרית או צאן
1  ביצה


לציפוי:
2
 ביצים
1  כוס שמנת מתוקה
100  גרם גבינת קשקבל מגורדת


אופן ההכנה:
. מערבבים את חומרי הבצק במעבד מזון, ומרפדים בבצק תבנית בקוטר 26 ס"מ

. מאדים את הבצל בחמאה, שוטפים את התרד, נפטרים מגבעולים גדולים, ומוסיפים לסיר עם הבצל. ממליחים, מפלפלים ומאדים 15 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את הגבינה והביצה. ממלאים את קלתית הבצק.
טורפים ביצים שמנת וקשקבל, ויוצקים על המלית.

.אופים ב 180 מעלות 50 דקות מצננים מעט לפני ההגשה.

 
לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אפי קרייף אלא אם צויין אחרת