00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סלט משוויה

סלט משוויה

 

מרכיבים:
3 עגבניות 

1-2 פלפל ירוק חריף שלם
 חציל חתוך לרצועות
2 גמבה 
מלח (לפי הטעם)

לימון לפי הטעם

אופן ההכנה:
לאפות בתנור בחום 200 מעלות עם מעט שמן זית, מלח פלפל שחור גרוס ותימין עד לריכוך מוחלט

כ-30-40 דקות, לבדוק טעמים, ולקצוץ גס על קרש חיתוך ולצלחת, 

אפשר ועדיף כמובן על האש.

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

ריזוטו אורז בחלב

ריזוטו אורז בחלב בסיר של איזי קוק

 

זה נקרא בתורכית סוטלג' באנלית רייס פודינג, בספרדית ארוז קון לצ'ה.

עכשיו ככה מפעילים תוכנית פרו 120 מעלות בשלבים (סגירה פתיחה של המכסה כל כמה דקות)

מבשלים חצי כוס אורז בכוס מים, אחרי שנספג מוסיפים ליטר כן ליטר! חלב כל פעם כוס עד שנספג,

לא לשכוח לערבב מידי פעם,(הסגירה של המכסה באיזי קוק עוזרת לספיגה מהירה ובישול

מהיר יותר וטוב יותר כמו טורבו במכונית כי מדובר במערכת סגורה ארמטית)

כי לאורז יש נטיה לשקוע. להוסיף בדרך סוכר לפי הטעם. תוספת שלי ממש בסוף להוסיף מיכל שמנת מתוקה,

אפשר 15%. שידרוג שלי להכין קרמל, ולשפוך עליו את הפודינג המוכן.

לא להבהל זה מבעבע. זהו, לקרר ולהגיש עם קצת קינמון מלמעלה.

יאמממיייי. זה נראה יותר מסובך ממה שזה באמת, קל להכנה.

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

סלט דלעת או צ'ירשי

20/02/2017

סלט דלעת תוניסאי  או צ'ירשי טריפוליטאי - אפי

 

½ ק"ג קוביות דלעת

2 תפו"א

כף שום כתוש,

כף קרוויה (קימל טחון)

כפית כמון,

¼ כפית מלח לימון,

כפית אריסה או חצי כפית צ'ילי גרוס,

כפית מלח,

חצי כפית פלפל שחור גרוס,

מיץ מלימון,

3 כפות חומץ,

חצי כפית כמון,

אופן ההכנה:

חותכים את הדלעת ותפו"א לקוביות, מבשלים במים ומכניסים תבלינים בבישול,

מבשלים עד שלא נשאר כמעט מים לכן רצוי לא לשים הרבה מספיק חצי גובה

של הירקות, אין צורך בסינון לכן כשרוב המים התאדו לכבות את האש, לקרר

לטמפרטורת החדר ואז להוסיף לימון, וחומץ,

לרסק הכל יחד בעזרת מזלג.

מוכן.

לדף הרשומה

כרעיים עוף

כרעיים עוף ברוטב יין שומר קרם קוקוס ותפוזים, אפי

 

למתכון:

4-5 כרעיים,

2 כוסות יין לבן,

5 כפות סילן,

3 כפות סויה,

3 כפות רוטב ברביקיו,

1 פחית קרם קוקוס,

כוס מיץ תפוזים,

ליטר ציר עוף (מים שבושלו עם עצמות עוף תבלינים  ירקות ועשבי תיבול וסוננו),

ג'ינג'ר פרוס לפרוסות דקות,

פלפל אנגלי כדורים בערך 10 יח'

מלח פלפל,

קומץ עלי למון גראס קצוצים גס,

שומר חתוך לרצועות,

צרור עלי תימין,

ראש שום מפורק לשיניים,

בצל לרצועות,

אופן ההכנה:

לסדר את העופות במגש אפיה, לטגן בסיר את הבצלים ולהכניס לאט את כל מרכיבי הרוטב,

להגיע לרתיחה ולמזוג מעל העופות, לאפות 200 מעלות מכוסה בנייר כסף לשעה

להמשיך לאפות ללא כיסוי עוד 15-20 דקות,

ניתן להוסיף גם פרוסות תפוז ופטריות.

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

עסבנה טוניסאית (מעיים ממולאות בשר ואורז)

עסבנה תוניסאית

 

300 גרם בשר ראש,

300 גרם ראות כבש או עגל,

300 גרם קירשה  (קיבה של פרה)

2 מטר מעיים למילוי (מסרנה)

עלים של תרד...פטרוזיליה...כוסברה

סלרי ונענע קצוצים.

1 בצל קצוץ

¾ כוס חד פעמית של אורז חצי מבושל,

1 ראש שום שום כתוש,

כף אריסה

1 כף כוסברה טחונה,

½ כפית קינמון,

½ כפית פלפל שחור,

אופן ההכנה:

לבשל את הבשרים עד לריכוך

לחתוך את הבשרים לקוביות קטנות

לערבב ביחד עם כל התערובת

למלא את המעיים, יש מכונה אבל אני השתמשתי בדרך עתיקה עם משפך,

לקשור קצוות בכל קטע,

לחורר מעט עם מזלג בעדינות שלא יתפרק בבישול,

ולבשל עם המרק,

בתאבון.

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

ספגטי ביין ועשבי תיבול

ספגטי ביין ועשבי תיבול, - אפי

 

למתכון:

חבילה ספגטי מבושלת במים רותחים עם כף מלח לרמה של אל דנטה

(להוציא דקה לפני הוראות יצרן), ומסוננת ומקוררת במי ברז,

כף שום כתוש,

בצל ירוק קצוץ,

½ כפית פלפל לבן,

¼ כפית מלח,

כוס יין לבן מסוג מוסקט,

חופן פטרוזיליה, נענע וכוסברה ובזיליקום קצוצים דק,

50 גרם חמאה,

חופן גבינת פרמז'ן

אופן ההכנה:

לחמם במחבת רחבה ולשים את החמאה עד להמסה,

להכניס ירק ותבלינים, לשפוך את היין תוך כדי בחישה דקה

או שניים, להכניס אץ הספגטי ולהקפיץ או לבחוש 2-3 דקות עד

שהכל מצתפה ומזהיב קלות, לצלחת בצלחת ולפזר מעל גבינת פרמז'ן,

בתאבון.

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

קציצות כרובית ודלעת

קציצות כרובית ודלעת - אפי

 

למתכון:

1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים,

300 גרם דלעת ללא קליפה וחתוכה לקוביות,

½ כפית פלפל לבן,

½ כפית קימל טחון,

½ כפית כמון,

כפית מלח,

כפית שום כתוש,

כפית שום גרוס,

כף סוכר,

3 ביצים,

חבילה פירורי לחם פנקו,

אופן ההכנה:

להרתיח מים בסיר ולהכניס בשלב ראשון

את קוביות הדלעת כי זמן ריכוך יותר ארוך,

בשלב שסכין נכנסת בלי קושי רב להכניס את הכרובית

לבישול של 6-7 דקות, כמובן לבדוק שהירקות התרככו,

לא דייסה אבל קריספיות מעט, לסנן את המים ולקרר במים קרים,

לפורר לקערה בצורה גסה, להוסיף ביצים ותבלינים, להוסיף

כוס פירורי לחם ולערבב, לעשות קציצה, לטבול בפירורי הלחם ולטגן

משני הצדדים עד להזהבה, להעביר לנייר סופג,

בתאבון.

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

קובה במיה

קובה במיה. אפי

 

חומרים:

1 ק"ג סולת

1 כף מלח

 1/4 כוס שמן

2-3 כוסות מים פושרים

 

למלית:

700 גרם בשר טרי (איזה שרוצים אני שמתי כתף 5), חתוך לקוביות קטנות (אפשר טחון אבל עדיף לחתוך),

בצל בינוני מגורד

4 גבעולי סלרי קצוץ דק

¼ צרור כוסברה קצוצה דק,

 חצי כוס עלי נענע

כף בהרט

כף מרק עוף 

4 שיני שום כתוש

אופן ההכנה:

 

הכנת הסולת: לשפוך לאט את המים השמן והמלח , ולהרגיש את העיסה, צריכה להיות נוחה לעבודה

ליצור כדורים עם הבצק ליצור גומה עם הבוהן ולמלא במלית ולסגור היטב

להשתדל שהכיסוי יהיה דק.

להניח את הכדורים חצי שעה בהקפאה, כדי שלא יתפרקו במרק.

למרק:

לרוטב:
4 כפות שמן
1 בצל קצוץ דק
1 כפית בהרט

מיץ מלימון
6 עגבניות בשלות קצוצות דק
מלח, פלפל שחור טחון טרי
חצי קילו במיה קפואה

כף פפריקה,

4 כפות סוכר

כ, רסק עגבניות

מים לבישול,

להרתיח את חומרי המילוי כחצי שעה לזרוק פנימה את הקציצות ולבשל עוד

כשעה.

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

סלט לימון חריף

 

סלט לימון חריף, אפי

 

 

 חומרים:

 4 לימונים ללא קליפה חתוכים לפרוסות ולשמיניות וללא גרעינים,

 2 גזר מגורד,

 4 פלפל חריף חתוך לטבעות דקות,

 1 בצל אדום פרוס לרצועות דקות,

 כף מלח גס שטוחה,

 מיץ מלימון,

 חצי כוס שמן זית,

 צרור שמיר קצוץ,

 אופן ההכנה:

 לערבב את כל החומרים ןלצקת מעל את הלימון ושמן זית,

 לערבב הכל ומוכן לאכילה.

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

פריקסה טוניס

פריקסה  טוניסאי אפי




חומרים

1 ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כף מלח
1 כף סוכר

1 ביצה
3 כוסות מים פושרים
1 כפית ברנדי
שמן לטיגון

הכנה:
מערבלים את כל החומרים היבשים במיקסר. מוסיפים בהדרגה את הביצה ו את שאר הנוזלים ומעבדים לתערובת אחידה. מכסים ומתפיחים כ 30 דקות.
מחלקים את הבצק לכדורים, מעצבים כיכרות קטנות ומניחים להתפחה על משטח משומן עוד 10 דקות.
מחממים סיר עם שמן בגובה 5 ס"מ לחום גבוה מאוד. מטגנים בכל פעם 2-3 לחמניות כדקה-דקה וחצי, עד שהן מזהיבות משני הצדדים. מוציאים למסננת ומעבירים לנייר סופג.

למילוי:

תפו"א מבושל, אריסה, לימון כבוש

זיתים, ביצים קשות, טונה, סלט גזר,

חציל מטוגן,

בקיצור חגיגת טעמים קולינרית פיקנטית חמוץ חריף וטעים.



 



 

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אפי קרייף אלא אם צויין אחרת