00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מרק רגל משגע

26/04/2017

מרק רגל עם גזר קולורבי, תפו"א ושום בסיר איזי קוק, אפי.

 

מצרכים:

1 ק"ג פרוסות רגל מנוקות רצוי בינוני קטן,

2 קולורבי לקוביות,

5-6 תפו"א מחולקים,

1 גזר בינוני לפרוסות,

2 בצל חתוך גס,

1 ראש שום גדול מנוקה וחתוך גס,

עשבי תיבול לפי הטעם,

פלפל שחור גרוס,

לימון פרסי גרוס,

מלח,

רוטב טריאקי,

סילן,

4 כפות שמן בטעם בצל,

כף מרק עוף

מים עד גובה הקו העליון (או ציר עוף ולוותר על מרק עוף),

אופן ההכנה:

מפעילים תוכנית ראשונה בלחצן ה"פרו" 160 מעלות לחצי שעה, לוחצים שוב על פרו

לתוכנית המשך 130 מעלות לשעה תוכנית שנייה, לחיצה נוספת על פרו 110 מעלות לשעתיים

לוחצים לחיצה ממושכת על לחצן התחל ורואים שמד הזמן מתחיל לרדת,,

מקרמלים בשמן את הבצל, מוסיפים את הרגל התבלינים ומערבבים, מוסיפים ירקות ומים

או ציר עוף עד לקו המקסימום, סוגרים מכסה ונותנים ברכת הדרך.

בסוף כל התוכניות הסיר נכנס אוטומט למצב שמירת חום כמו פלטת שבת,

אפשר להשאיר מצב זה עד להגשה.

לדף הרשומה

שקשוקה טוניסאית עם טוויסט

11/04/2017

שקשוקה טוניסאית עם טוויסט.

 

מצרכים:

5-6 ביצים,

3-4 יחידות נקניק מרגז חצי צריבה במחבת או תנור וחתוך לפרוסות 1 ס"מ, (לא חובה).

4 עגבניות מרוסקות,

3 כפות רסק עגבניות,

2 כפות פפריקה מתוקה,

כף פפריקה חריפה,

כפית חוויג' למרק,

קורט פלפל שחור גרוס,

חצי כוס חד פעמי שמן קנולה,

חצי כפית צ'ילי גרוס,

כפית מלח,

כפית קימל טחון, (קרווייה).

כפית עלי תימין.

כפית עלי בזיליקום יבש.

כפית שום כתוש,

כוס מים רותחים,

אופן ההכנה:

לטגן בשמן את העגבניות, להכניס תבלינים מרגז ושום, להכניס רסק עגבניות, למזוג את המים,

להגיע לרתיחה, להנמיך את האש ולסגור מכסה לבישול של 40 דקות, ברגע שרואים שרוב הנוזלים

הצטמצמו ,

לשבור לקערה את הביצים אחת האחת (שלא יהיה ביצה תקולה) ולהכניס לרוטב,

לערבב בעזרת כף עץ את החלבון של הביצה עם הרוטב ולכסות בהמשך בישול עד

שהקרום נקרש,

מוכן.

לדף הרשומה

סמבוסק בוכרי גוז'גיזה

סמבוסק בוכרי – גוז'גיזה - אפי

 

חומרים:

1 ק"ג קמח מנופה, + כוס לפתיחת הבצק

3 כפות מיונז,

חצי כפית מלח,

2-2.5 כוסות מים פושרים,

שומשום,

למילוי:

½ ק"ג בשר צוואר או חזה בקר טחון גס עם 100 גרם שומן כבש,

כפית בהרט,

¼ כפית קינמון,

מלח פלפל,

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי הבצק. מוסיפים מים לפי הצורך - הבצק צריך להיות גמיש, לא דביק ונוח לעבודה

מכסים את הבצק בניילון נצמד לחצי שעה לנוח, במידה ונעשה במיקסר אין צורך במנוחה,

מערבבים את חומרי המילוי ומטגנים במחבת רחבה עד שמשנה צבע, מסננים מנוזלים

מיותרים ומניחים להתקרר,

מחלקים את הבצק לארבעה חלקים על משטח מקומח  ומגלגלים לרול בצורת נקניק, חותכים עיגולים בערך 2-4

יח' מכל רול תלוי בגודל הסמבוסק שמכינים ופותחים לעיגולים בקוטר בערך 6-7 ס"מ, רצוי לקמח משטח עבודה בכל זמן, עובי הבצק לא יותר מחצי ס"מ, רצוי דק ככל שאפשר.

מניחים כף מהמילוי במרכז הבצק וסוגרים לחצי בצורת סמבוסק, מהדקים את הפתח עם קצות

האצבעות ולוחצים על הסמבוסק שיהיה יותר שטוח ויתאחד, לפזר מעל שומשום ולתנור

שחומם מראש ל-190 מעלות והורד לחום של 160 מעלות למשך 40-50 דקות, עד הזהבה
לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

מקלובה / אושפלאו

מקלובה אפי

 

סיר קרמי..שמן 3-4 כפות...לסדר פרוסות של תפו"א מקומחות

מעט בתחתית וניתן להוסיף גם פרוסות חצילים

ולהתחיל לקרמל משני הצדדים...לגרד מעל התפו"א 3 גזרים...בסיר נוסף

לשים 2-3 כוסות אורז  בליטר ציר עוף או במים רותחים עם כף מרק עוף וזעפרן

(למי שיש)....לבשל את האורז חצי בישול ולקחת בעזרת כף עם

חורים ולסדר את האורז שיכבה ראשונה בזהירות מעל התפו"א והגזר

להעביר את כל האורז ולישר מלמעלה...לבשר (רצוי גולש או כתף 5 )

לבשל במים עם פלפל שחור מקל קינמון...גזר...עלי דפנה (ומי שאוהב גם גרגירי חומוס מבושלים)

במשך 2-2.5 שעות שיתרכך ואח"כ לפזר מעל האורז ולשפוך את שארית המים

של האורז מעל...לכסות את הסיר בנייר אפייה ומכסה ולבשל על אש

קטנה ל40-50 דקות ולהניח להתקרר מעל מגבת רטובה שישחרר

את התבשיל מהסיר (שלא ידבק)

אח"כ לשים צלחת רחבה מעל נייר האפייה ולהפוך את הסיר בזהירות

ולהרים את הסיר בזהירות מעל המקלובה שלא תתפרק

ומוכן

לדף הרשומה

קיצ'רי - אורז עירקי

05/04/2017

קיצ'רי

 

תבשיל עירקי אורז עם עדשים כתומות,

2 כוסות אורז,

1 כוס עדשים כתומות,

4 כוסות מים רותחים,

1 כפית כורכום,

¼ כפית פלפל שחור גרוס,

1 כף שטוחה כמון,

8-10 שיני שום כתושות,

½ כפית מלח,

1 כף מרק עוף,

אופן ההכנה:

למלא את המים בסיר ולהגיע לרתיחה

לשים את הכורכום והפלפל שחור,

לשים את האורז והעדשים ולבשל כ-12 דקות,

לכבות את האש ולכסות במגבת...במחבת לטגן

½ כוס שמן קנולה עד שיהיה חם מאוד, לכבות את

האש ולשפוך את השום הכתוש וכף כמון ולשפוך

את התוכן מעל האורז ולערבב היטב....לכסות שוב ל-10 דקות ומוכן,

בתאבון.

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

קיש תרד וגבינות - ביעור חמץ.

קיש תרד וגבינות



לבצק:
100
 גרם חמאה חתוכה לפיסות
1  ביצה
1/2  כוס שמנת מתוקה
2  כוסות קמח תופח



למלית:
3
 בצלים גדולים
50  גרם חמאה
800  גרם תרד טרי או מנגולד טרי
מלח ופלפל
150  גרם גבינה מלוחה מגורדת בולגרית או צאן
1  ביצה


לציפוי:
2
 ביצים
1  כוס שמנת מתוקה
100  גרם גבינת קשקבל מגורדת


אופן ההכנה:
. מערבבים את חומרי הבצק במעבד מזון, ומרפדים בבצק תבנית בקוטר 26 ס"מ

. מאדים את הבצל בחמאה, שוטפים את התרד, נפטרים מגבעולים גדולים, ומוסיפים לסיר עם הבצל. ממליחים, מפלפלים ומאדים 15 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את הגבינה והביצה. ממלאים את קלתית הבצק.
טורפים ביצים שמנת וקשקבל, ויוצקים על המלית.

.אופים ב 180 מעלות 50 דקות מצננים מעט לפני ההגשה.

 
לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

צלי עוף ותפו"א

30/03/2017

צלי עוף עם תפו"א בסגנון ארופאי

 

מצרכים:

4 יח' כרעיים מחולקים לשוק וירך,

2 בצלים לפרוסות,

5-6 תפו"א בנוני גדול חתוך ל-3

כף גדושה סוכר חום,

2 כפות רוטב סויה,

כפית גריל עוף,,

5-6 שיני שום חתוכים גס,

3 כפות שמן זית,

מלח,

פלפל,

אופן ההכנה:

לשמן מעט את חלקי העוף והבצל ולסדר בתבנית מסביב כדי להשאיר מקום

לתפו"א שיתווספו בהמשך,

לפזר גריל עוף, סוכר חום, רוטב סויה, מלח פלפל ולהטמין את שיני השום מסביב,

להכניס לתנור ל-40 דקות 200 מעלות,

לבשל במים את תפו"א עד לריכוך, לסנן, להוציא את התבנית של העופות ולסדר

במרכז את תפו"א, לקחת מהרוטב שנוצר מהמיצים של העופות ולזלף על תפו"א,

להכניס לאפיה של עוד 10 דקות 200 מעלות,

לסדר את התפו"א והבצל במגש אפיה, להניח מעל את העופות, לשפוך את הרוטב

והמשקעים מעל ולקשט בשמיר קצוץ.

בתאבון.

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

בורקס מצה

28/03/2017

בורקס מצה עם תרד וגבינות,

 

מצרכים

חבילה מצות שטופה במים ועטופה במגבת עד לריכוך, (רצוי שתהיה גמישה ולא תקרע בעבודה),

10 מדליוני תרד מופשרים,

1 גביע קוטג',

1 חבילה גבינה כנענית או גבינת טבורוג,

50 גרם מוצרלה מגורדת,

50 גרם צהובה מגורדת,

1 ביצה לארג',

מלח,

פלפל,

שמן למריחה,

אופן ההכנה:

לטגן מעט את התרד עד שהופך למשחה קצת שחורה, לסנן ולקרר, לערבב עם שאר

הגבינות הביצה והתבלינים להניח מהמלית במרכז כל מצה ולגלגל לרולדה, למרוח מעל

שמן עם מברשת ולאפות 200 מעלות 15 דקות.

מוכן.

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

סושי מצה

סושי מצה עם גבינת שמנת וסלמון,שילוב בין סושי לבייגל אמריקאי

 

מצרכים:

חבילה מצות שטופה במים ועטופה במגבת עד לריכוך, (רצוי שתהיה גמישה ולא תקרע בעבודה),

רצועות סלמון כבוש,

גבינת שמנת,

רצועות אבוקדו,

רצועות גמבה אדומה,

בצל ירוק חתוך רצועות באלכסון,

כוס אורז סושי מבושל בשתי כוסות מים וכף חומץ אורז ומסונן, לא חובה, לא שמתי.

אופן ההכנה:

להוציא את המצות מהמגבת, למרוח גבינת שמנת, לפזר מהאורז על שטח המצה,

לפזר סלמון וירקות ולגלגל לרולדת סושי, לחתוך כל מצה ל-6-8 גלגלים,

מוכן.

לדף הרשומה

עוגת מצה ושוקולד

עוגת מצות שכבות בשוקולד,

 

לעוגה אחת:

6-7 מצות,

2 כוסות יין אדום מתוק לשים בתבנית רחבה,

לרוטב שוקולד:

חצי מיכל שמנת מתוקה,

200 גרם שוקולד מריר לפחות 60%

אופן ההכנה:

בשלב ראשון מכינים את רוטב השוקולד, מכניסים לסיר קטן חצי מיכל שמנת מתוקה

ומביאים לרתיחה קלה, שוברים את קוביות השוקולד ומכניסים לשמנת, מעלים את הסיר

מעל האש שלא תישרף הבלילה ומערבבים ברציפות בעזרת מרית עד שהשוקולד

נמס לגמרי, מניחים בצד לקירור קל,

לוקחים את המצות וטובלים כל מצה ביין לכמה שניות, המצה צריכה להיות טבולה לגמרי,

שמים כל מצה על מגש הגשה ומורחים בנדיבות מבלילת השוקולד ואז למצה הבאה וחוזר חלילה

עד שנגמרים כל המצות והרוטב, מניחים בצד להתקרר לטמפרטורת החדר ומכניסים למקרר

לשעתיים,

מוכן.

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אפי קרייף אלא אם צויין אחרת