00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סלט חצילים תאילנדי

סלט חצילים תאילנדי,

 

חומרים:

2 חצילים בינוניים רצוי מסוג בלאדי ללא גרעינים, לקוביות 2 ס"מ

1 בצל סגול לרצועות,

גמבה משלושה צבעים לרצועות,

סלסלה פטריות קצוצות,

רבע כוס חד פעמי צ'ילי מתוק,

רבע כוס חד פעמי סויה,

רבע כוס חד פעמי רוטב טריאקי,

3 כפות סילן,

אופן ההכנה:

לטגן בנפרד את קוביות החציל בצ'יפסר או בסיר טיגון עמוק ואח"כ לסנן מעודפי שמן,

במחבת לטגן את רצועות הבצל, להוסיף בהדרגה את שאר הירקות,

להגיע למצב של חצי ריכוך ולהכניס את הרוטב, לערבב ולהכניס

את קוביות החציל, לערבב ולהעביר לקופסא לקירור,

מוכן.

לדף הרשומה

קנטאקי פרייד צ'יקן

04/08/2017

שוקיים עוף בסגנון אמריקאי קנטקי צ'יקן, אפי

 

חומרים:

10-12 שוקיים עוף ללא עור ומנוקים,

צלחת עם קמח,

צלחת עם פירורי לחם,

סיר שמן עמוק לטיגון,

לבלילה:

4 ביצים,

מלח,

פלפל שחור,

1 כפית גריל עוף,

5 כפות קאטשופ,

רבע כפית פפריקה חריפה,

4 כפות סילן,

כפית שום כתוש,

רבע כפית ג'ינג'ר טחון,

רבע כפית תימין,

כפית חרדל יבש,

אופן ההכנה:

לערבב היטב את חומרי הבלילה, לקמח היטב את השוקיים,

לטבול בבלילה בפירורי הלחם ולטגן בחום בינוני חלש עד

שמוכן.

לדף הרשומה

לשון ברוטב פטריות

לשון ברוטב פטריות, אפי.

 

חומרים:

1 לשון בקר במשקל בערך 1.2 ק"ג

6 עלי דפנה,

10 כדורי פלפל אנגלי,

2 ליטר מים,

לבשל כשעתיים וחצי, לקרר מעט, לקלף את הקליפה החיצונית ולפרוס פרוסות

בערך חצי ס"מ, להניח בתבנית אפייה עמוקה,

לרוטב:

סלסלת פטריות לפי העדפה שלכם,

רצועות מבצל,

כף וחצי מרק פטריות,

2 כפות קונפלור מהולות במים קרים,

¼ כפית פלפל שחור גרוס,

כפית מלח,

שמן לטיגון,

ליטר מים,

אופן ההכנה:

לטגן את הבצל והפטריות עד להזהבה, להוסיף מים תבלינים וקונפלור,

לבשל עד לרתיחה ולמזוג מעל הלשון, להכניס לתנור לאפייה של 40 דקות 180

מעלות, לתת לנוח בתנור 10 דקות ומוכן.

לדף הרשומה

סירות קישואים ממולאות בשר

02/08/2017

סירות קישואים ממולאות בשר אפי.

 

לבשר 1/2 ק"ג בשר צוואר טחון,

 10 גרם שומן כבש טחון,

 1 בצל קצוץ,

 כפית שום כתוש,

 חופן עלי נענע קצוצים,

 מלח פלפל שחור,

 1 ביצה,

 לערבב הכל היטב ללוש כמה פעמים, (עוזר שלא יתפרק).

 7-8 קישואים חצויים ומנוקים מתוכן, למלא בצורת קבב,

 לרוטב:

 קופסא בינונית עגבניות מרוסקות,

 3 כפות רסק,

 כף פפריקה מתוקה,

 1/4 כפית פפריקה חריפה,

 פלפל שחור,

 כפית מלח,

 3 שיני שום קצוץ,

 1/3 כוס שמן,

 1 כוס מים רותחים,

אופן ההכנה:

 לבשל את הרוטב כ-20 דקות, להניח את הקישואים בתבנית ולשפוך מעל את הרוטב, לאפות בתנור כשעה 180 מעלות

לדף הרשומה

סלט ארטישוק

סלט ארטישוק אפי

 

חב' תחתיות ארטישוק קפוא או מקופסא חתוך לרצועות,

גמבה במבחר צבעים חתוך לקוביות להקפיץ מעט בשמן לריכוך קל,

ראש שיני שום קונפי (בישול בשמן עמוק בחום נמוך עד לריכוך)

5 מלפפונים בחומץ לקוביות,

5 בצל ירוק לפרוסות דקות,

בצל סגול לרצועות,

חצי כוס זיתי קלמאטה ביין חצויים לחצי,

תיבול:

כפית מלח,

חצי כוס מיץ לימון,

שליש כוס חומץ,

פלפל שחור גרוס,

כף סוכר,

לערבב הכל, להשאיר יום במקרר לספיגת טעמים,

מוכן.

לדף הרשומה

קציצות ירק

קציצות ירק, אפי

 

2 גזר מגורד,

3 קישוא מגורד,

דלורית קטנה מגורדת,

1 בצל גדול קצוץ דק,

1 תפו"א מגורד דק,

3 ביצים,

4 שיני שום כתושות,

¼ כפית מחוקה אגוז מוסקט,

כפית מחוקה מלח,

שליש כפית פלפל לבן,

¼ כפית בהרט לקציצות,

כוס מעורב פטרוזיליה כוסברה קצוצים,

2 כפות קמח,

חצי כוס פירורי לחם,

אופן ההכנה:

חשוב מאוד לסנן ככל האפשר את הנוזלים ע"י מעיכה בידיים כל ירק מגורד

אפילו אם יקח כמה דקות זה שווה, הקציצות יצאו קריספיות ולא יתפרקו בטיגון

או באפייה, לתבל, ליצור קציצות ולטגן או לסדר במגש על נייר אפייה ולאפות

בערך 15-20 דקות 180 מעלות.

לדף הרשומה

פשטידת רועים צימחונית

19/06/2017

פשטידת רועים צימחונית – אפי

חומרים לפשטידה:

12 יח' תפו"א בינוני מבושלים וטחונים לפירה.

3 ביצים טריות,

3 כפות קמח,

רבע כפית אגוז מוסקט,

מלח פלפל

למילוי:

800 גר טחון מן הצומח,

2 בצלים קצוצים,

5 שיני שום,

צרור כוסברה קצוצה,

3 גזרים לקוביות או מגורדים,

1 גמבה לקוביות,

10 פטריות קצוצות, (מה שאוהבים)

חצי כפית מלח,

חצי כפית פלפל שחור,

כפית כמון, או כפית בהרט.

אופן ההכנה:

לערבב את הפירה תפו"א עם האגוז מוסקט, המלח, הפלפל הקמח והביצים עד

שלא ישארו גושים,

למילוי להקפיץ בטיגון את הירקות והתבלינים, להוסיף את הטחון מן הצומח,

לערבב עד שהכל נספג, להוסיף נוזלים במידת הצורך,

לסדר בתבנית נייר אפיה משומנת ומעל חצי מכמות תערובת תפו"א ולשטח, לשים מהמילוי ולסדר

את שאר הפירה מעל, למרוח שמן זית מעל בנדיבות ולאפות 35 דקות 180 מעלות ללא כיסוי,

בגמר האפייה להוציא ולקרר כשעה, רצוי במקרר, להוציא ולהפוך מעל מגש, לחתוך למרובעים,

ולהפוך חזרה, לפני ההגשה אפשר להוסיף רוטב מעל הפשטידה ולסדר פטריות

ולאפות ל-10 דקות להשלמת הקירמול והטעם,

ניתן להכין גם בשר טחון חי עם אותם מרכיבים.

לדף הרשומה

חומוס עם פלאפל

08/06/2017

חומוס עם פלאפל אפי

 

לחומוס:

 

2 כוסות חומוס יבש לאחר השרייה ובישול עד לריכוך,

כוס טחינה גולמית,

כוס מהמים שבושל החומוס,

מלח פלפל לפי הטעם, לשים מעט תמיד אפשר להוסיף אחרי שטועמים,

1/3 כוס מיץ לימון משומר,

כפית שום כתוש (או יותר למי שאוהב),

כף כמון,

חצי כפית פלפל לבן,

3 כפות סילן,

אופן ההכנה:

לערבב הכל למעט המים בעזרת מטרפה, להוסיף בהדרגה את המים עד למירקם הרצוי,

להגיש עם זילוף שמן זית, פפריקה מתוקה, פטרוזיליה לקישוט,

ותערובת פלפלים טחונים גמבה ירוקה, פלפל חריף, שום מלח ומלח לימון.

 

לפלאפל:

 

  • 2 כוסות גרגרי חומוס יבש מזן קטן, מושרים במים לכ-12 שעות (ללא בישול)
  •  
  • שתי פרוסות לחם שחור, שרויות סחוטות ומפוררות
  • כף שום כתוש
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • שליש כוס פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כוס כוסברה קצוצה
  • בצל קטן קצוץ
  • כף גדושה גרגרי שומשום
  • כפית כמון
  • חצי כפית חוויג'
  • כפית פפריקה
  • שליש כפית מלח,
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • שמן לטיגון עמוק
  • אופן ההכנה:
  • לטחון את החומוס במעבד מזון או במטחנת בשר. (עדיף) לערבב עם
  • שאר המרכיבים, במידה ויבש ניתן להוסיף מים קרים עד למירקם יציב,
  • לשמור בקירור כשעה, ליצור כדורים ולטגן בשמן עמוק ורותח, (עדיף
  • בצ'יפסר למי שיש)
לדף הרשומה

קבב טונה

09/06/2017

קבב טונה על מקל קינמון,

 

חומרים:

1 ק"ג טונה מסוננת (לפחות חצי שעה במסננת),

2 בצלים קצוצים דק,

צרור כוסברה קצוצה דק,

חצי כפית מלח,

חצי כפית פפריקה חריפה,

כפית שום כתוש,

3 ביצים לצימחוני או חצי כוס טחינה גולמית לטבעוני,

3 כפות קמח או פירורי לחם,

מעט שמן לתערובת,

אופן ההכנה:

ללוש היטב את התערובת, לקחת כדור ולסדר על מקל קינמון בצורה יציבה שלא יתפרק,

במידה ומתפרק סימן שלא עובד מספיק, לסדר במגש אפייה מעל נייר אפייה ולאפות 180 מעלות בערך 10-15

דקות.

להניח מעל קרם חצילים עם טחינה וירק.

לדף הרשומה

אורנצ'יני גבינות צימחוני

אורנצ'יני גבינות,

 

חומרים:

3 כוסות אורז מבושל עם כפית מלח, פלפל לבן, כורכום, שום ופפריקה (התיבול לפי הטעם) וטחון בבלנדר

1 כוס קוביות גבינה בולגרית,

1 כוס מוצרלה מגורדת,

1 כוס גבינה צהובה,

צלחת עם פירורי לחם או אגוזים טחונים גס,

2 ביצים,

אופן ההכנה:

ללוש היטב את האורז הטחון ולהוסיף פנימה את הביצים,

לערבב את הגבינות, לקחת כדור מהאורז לשטח בכף היד ולמלא מתערובת הגבינות,

לסגור את הגבינות מכל הצדדים ע"י קיפול דפנות האורז,

לגלגל בפירורי הלחם ולטגן בשמן עמוק,

הצעת הגשה מעל עלי בייבי עם עגבניות שרי ורוטב להכין רוטב עגבניות ולשלב שמנת

לרוטב רוזה ולצקת מעל האורנצ'יני כשיוצא מהטיגון ישר להגשה.

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אפי קרייף אלא אם צויין אחרת