00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הטלוויזיה החינוכית - שלום ימין

אחרי כל הבכי והנהי והדמעות העצומות, נסגרה החינוכית ותוך שניה נפתחה שוב. אותו הדבר ויותר טוב רק עם כתובית של : "כאן" במקום הכתובית הקודמת.
מה קרה ? לכאורה לא הרבה. אבל למעשה, גם החינוכית נכנסה סוף סוף לעידן חדש של תקשורת, טלוויזיה או איך שתרצו לקרוא לזה.
מי שסיים את עבודתו בחינוכית קיבל בוכטות ופרש לגמלאות. מי שהמשיך, המשיך לטלוויזיה יותר טובה.
מספיק עם שטיפת המוח המיותרת. הכל יותר טוב ועדיף מהדינוזאור שהיה עד היום.
מעכשיו תוכלו לראות טלוויזיה הרבה הרבה יותר טובה. 
כן כן. בדיוק כמו שקרה בכאן. והמון קרה כאן. 
תראו בעצמכם אלו הפקות מדהימות ואיזה שידורים ואיזו הגשה. הכל טוב.
תודה והמשך צפייה מועילה ונעימה.
ואגב...למי שחשש...כל התכניות שאהבנו עדיין חיות ובועטות, רק בניהול יותר טוב.
לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

גורל - שלום ימין

 

מכל המקומות בעולם

שהייתי יכול להיות

הלכתי אל המקום

שבו פגשתי אותך

מכל הימים שבהם

הייתי יכול לצאת מביתי

משהו עשה שתפגשי אותי

 

אולי גורל קבע את אהבתינו

אולי זאת הקארמה של שנינו

הכל ביקום מסודר ומכוון

העיקר שאני ואת באנו לכאן

 

מכל הרגעים שחולפים להם

ברגע ההוא הבטתי בעינייך

ובמשב רוח קטן ושובב

נפשי נסחפה אלייך

מכל החיוכים שחייכו אלי

חיוכך היה היפה מכולם

וברגע הזה נעצר העולם

 

אולי גורל קבע את אהבתינו

אולי זאת הקארמה של שנינו

הכל ביקום מסודר ומכוון

העיקר שאני ואת באנו לכאן

 

כל הזכויות שמורות.

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

בלילה - שלום ימין

בלילה כשאת באה אלי
כל המשפטים מתערבבים לי בראש
ואני מתבלבל ממך
ואני נכלם ובוש
בלילה כשאת מגיעה
נעלמות לי המילים
ואני רק רציתי לאמר לך
את כל תחושותי
רציתי לשיר לך
את כל אהבותי
רציתי להיות האחד
להיות האיש של חייך
אך תמיד את אומרת
שאת ממש ממהרת
ויש עוד גברים שצריכים
להגיד לך את אותן המילים
ואת חייבת להיות רק לרגע
ואז לעוף כמו פרפר
וכלום אז ממך לא נשאר
לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

זמנים משוגעים - שלום (שלומי ) ימין

21/08/2018

זמנים משוגעים - שלום (שלומי) ימין

 

כשאת יוצאת בשקט מתוך חדרי

נזהרת שלא אתעורר ואקרא לך

את לא יודעת שאני מזמן יודע

על מה שאת עושה רואה ושומע

 

מחלונות הבית רואים את הערפל

כבר אי אפשר לדעת מה הולך בחוץ

כשכל שבוע מישהו אחר מפגין בקול

בשביל השקט עוד צריך פה לסבול

 

אלו זמנים משוגעים אמר לי אבי בשקט

הוא כבר מזמן עייף מהחיים וקצת חולם

משא השנים הכביד עליו ועלינו מאד

נותר לנו רק לחלום על טוב ולהתנחם

 

לא יכול לשמוע או לקרוא חדשות

משתדל להתרחק מכל הסכסוכים

אך כשבבית שלך יש שינאה כזאת

אני כבר יכול רק לחשוש מהבאות

 

הכבישים עייפים ממכוניות אין סוף

דמעות תנין אולמות הנוסעים לחו"ל

אנשים מתלוננים ומאיימים לעזוב

אם הם ילכו אולי זה יעשה לנו רק טוב

 

אלו זמנים משוגעים אמר לי אבי בשקט

הוא כבר מזמן עייף מהחיים וקצת חולם

משא השנים הכביד עליו ועלינו מאד

נותר לנו רק לחלום על טוב ולהתנחם

 

כל הזכויות שמורות.

לדף הרשומה

קובה אדומה - שלום ימין

קובה סלק עיראקית - מלכת הקובות 

המצרכים (לכ20 כדורים ) :

למלית הבשר :

חצי קילו בשר טחון מאיכות טובה עם קצת שומן.

כפית מלח

כפית בהרת (תערובת תבלינים יש בכל חנות תבלינים ובסופרים )

רבע כפית פלפל שחור טחון

חצי כפית פפריקה אדומה

שתי כפות שמן קנולה

בצל בינוני קצוץ דק דק

צרור קטן של פטרוזיליה  קצוץ דק (כחמישה גבעולים )

לערבב את כל המרכיבים בקערה ולתת לתערובת לנוח כרבע שעה .

 

מצרכים למעטפת הסולת :

שלושת רבעי שקית סולת (אני מעדיף את השקית החומה הקלאסית )

כפית מלח

שתי כפות  שמן קנולה

מי ברז לפי הצורך (לעדינים אני מרשה מים מינרלים )

מערבבים את הסולת עם המלח והשמן טוב טוב ומתחילים להוסיף מים לאט ולערבב תוך כדי . צריכים להגיע למרקם של בצק עדין לא קשה וברור שלא נוזלי . בצק שאפשר יהיה ליצור איתו כיסנים קטנים מבלי שיקרעו . נותנים לתערובת לנוח כרבע שעה .

קערת מים לטבילת ידיים.

 

ועכשיו למה שהופך את הקובה מסתם קובה לכדורי סולת אדומים נפלאים ממולאים במלית נהדרת של בשר טעים.

כל קובה מקבלת את הטעם והצבע הסופיים שלה מהמרק.

הקובה לנו היא קובה אדומה ולכן אנו נשתמש בסלק לצורך יצירת מרק אדום.

להלן המרק : 

בסיר גדול...נניח חמישה ליטר, נחמם שמן קנולה. (אני שם רבע כוס )

נוסיף בצל גדול קצוץ דק ועוד ארבעה חמישה שיני שום קצוצות דק.

כשהבצל יזהיב, נוסיף לו שני סלקים גדולים מקולפים וחתוכים לחתיכות קטנות.

נערבב טוב טוב וניתן לכל העסק להיות בתוך הסיר לפחות עשר דקות תוך ערבוב על אש בינונית עד גדולה (תלוי כמה גדולה האש שלכם )

לאחר עשר דקות או אפילו רבע שעה, מוסיפים ליטר וחצי עד שני ליטר מים ונותנים לכל העסק לרתוח לפחות רבע שעה ואפשר גם עשרים דקות כשמערבבים מדי פעם. אם המים עדיין לא האדימו, אפשר להמשיך ברתיחה עד שהמים אדומים. בשלב זה אני מוסיף מיץ מחצי לימון ונותן למים לבעבע עוד קצת. אחרי כמה דקות של ביעבוע אני מוסיף כשתי כפות מלח, כפית בהרת לקובה, כפית פלפל שחור טחון (אפשר גם פחות לעדיני החך ), שתי כפות פפריקה אדומה מתוקה, כף כמון וזהו. יש כאלה שמוסיפים קופסא קטנה של רסק עגבניות למרק. זה מומלץ אבל לא חייב. נותן לכל העסק לבעבע ובודק טעמים. מתקנים אם צריך.מנמיך את האש והולך להכין את כדורי הקובה.

 

טקס הכנת הכדורים : 

 

טובלים ידיים בקערת מים קטנה (צריך שיהיו שם מים מהברז )  ולוקחים כדור סולת בגודל של ביצה קטנה . יוצרים בתוך הכדור גומה וממלאים בה כפית מתערובת הבשר . סוגרים את קצוות הכדור בעדינות סביב הבשר ומגלגלים ביד את הכדור עד שיהיה שווה מכל קצותיו . שמים בצד וכך עושים את שאר הכדורים . לאחר שכל הכדורים מוכנים, מתחילים להטביע אותם בנוזל האדום. ממתינים בין הטבעה להטבעה כחצי דקה לפחות. נותנים ערבוב עדין בכף עץ כדי לוודא שלא נדבקו וממשיכים למלא את הסיר. בשלב זה אני מוסיף כף סוכר לכל החגיגה. 

       רבע שעה על אש גבוהה ואחר כך מנמיכים וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה על אש קטנה .

לאחר שכיבינו את האש אנחנו ניתן לקובה לנוח לפחות רבע שעה ובזמן הזה היא תסמיק ותהיה עוד יותר אדומה. לקח לי לא מעט פעמים עד שהגעתי לצבע הזה שבתמונה. אל ייאוש זה מצליח בסוף.

אי אפשר לאכול את המעדן הזה ללא אורז לבן. אני ממליץ על הכנת אורז יסמין בדרך הכי בנאלית בלי פטנטים ובלי דאווין. אורז לבן ליד הקובה זה חובה.

 

בתיאבון.

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dj shalom1 אלא אם צויין אחרת