00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

עוגת לימון עסיסית

20/01/2017

עוגת לימון שהכנתי בשבוע שעבר .פעם ראשונה מכינה אהבתי את העסיסיות והחמצמצות בעוגה.הכנתי בתבנית מס' 22 לדעתי אפשר בשתי תבניות אינגלייש קייק.הפרוסות שרואים בתמונות מיועדות להקפאה,שמתי כל פרוסה בשקית והקפאתי כך מתי שמתחשק לי פרוסה אני מוציאה לי.

המתכון נלקח ממאקו:http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-hospitality/Recipe-89b9dfddc3b5331006.htm

לעוגה:

  • 1.5 כוסות (210 גרם) קמח
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות גרידת לימון (מכ-2 לימונים בינוניים)
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
  • 3 כפות (50 מ"ל) מים
  • 3 ביצים L
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) שמן

לסירופ לימון

  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
  • 1/4 כוס + 2 כפות (80 גרם) סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה.

מנפים יחד לקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.

 

בקערה נפרדת מערבבים את גרידת הלימון עם הסוכר, עד שהסוכר הופך לח ובעל ניחוח ארומטי. מוסיפים את מיץ הלימון, המים, הביצים והשמן ומערבבים היטב.

מוסיפים את תערובת הקמח לבלילת הלימון ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה, אחידה וללא גושים. מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה, עד לכ-3/4 מגובהה. אופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. (אם אופים בתבניות קטנות, זמן האפייה מתקצר לכ-25 דקות).

 

בזמן שהעוגה נאפית מכינים את סירופ הלימון: לסיר קטן יוצקים את מיץ הלימון ומוסיפים את הסוכר. מבשלים על גבי להבה בינונית עד שהסוכר מתמוסס כולו והתערובת שקופה ונוזלית. מצננים עד לצאת העוגה מהתנור.

עם צאת העוגה מהתנור, מנקבים בה בעזרת קיסם עץ מספר רב של חורים. יוצקים את סירופ הלימון בזהירות ובאופן אחיד על גבי העוגה. מניחים לעוגה להצטנן לטמפרטורת החדר ולסירופ להיספג היטב.

בהצלחה.

לדף הרשומה

ממרח קשיו

04/12/2016

 

ממרח קשיו נהדר טעים ובריא שקיבלתי מהגולשת אושרת מלמד.

הקשיו עשיר במינרלים,סידן ,ברזל,אשלגן,אבץ,זרחן,מגנזיום.

הערות שלי בסוגריים.

חומרים:

1 כוס קשיו מושרה במים ללילה לא קלוי (כוס חד פעמית של השתיה הקרה)
2 שיני שום חתוכות (שמתי שן אחת)
1 כף טחינה גולמית 
2 כפות לימון (שמתי כף אחת)
3-4 כפות מים 
מלח לפי טעם 
מכניסים הכל למעבד מזון (לא לפני שמסננים את הקשיו מהמים שהשרנו)טוחנים הכל עד למרקם הרצוי 
לגבי תוספות אפשר להפליג רחוק אפשר להוסיף זיתים אפשר בזיליקום לטחינה .
עירית עדיף קצוצה ולא טחונה .

ניתן לזלף שמן זית.
בהצלחה .

 

 

 

 

 

לדף הרשומה

מרק עגבניות

04/11/2016
 
 
מרק עגבניות  עוף ואורז
"שורבה"-מרק בסגנון עיראקי
.

חומרים:


1 בצל בינוני קצוץ דק
2 כפות רסק עגבניות
2 עגבניות אדומות מגורדות בפומפיה ללא הקליפה.(אני חוצה אותן ל2 ומגרדת)
מלח
פלפל שחור
קורט הל טחון
קורט אבקת מרק עוף
כ4 שוקיים או חלקי עוף אחר.
חצי כוס אורז שטוף ומסונן.

 

הכנה:
 

מזהיבים את הבצל בשמן קנולה,מוסיפים את העוף,ומטגנים אותו עד שהוא משנה את ציבעו.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.
מוסיפים בערך  4 כוסות מים רותחים(תלוי בסמיכות שאתם אוהבים)
מנמיכים להבה,ומבשלים כחצי שעה.

בהצלחה/דליה.

לדף הרשומה

ממרח ארטישוק

 

לאוהבי הארטישוק מתכון לממרח ארטישוק  ביתי טעים מאוד.המתכון מהבלוג :"מהמטבח של טובה"

הנה הקישור:http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7364629

המתכון :

זהו ממרח טעים שתוכלו לנגב בסיבוב בפיתה או בלחם חם טרי, אבל לא רק גם תוכלו לשים אותו בכל ביס של דג או עוף.נשמר לאורך זמן ממושך במקרר.וגם אין הרבה טירחה בהכנתו.

 

חומרים:

חבילה של תחתיות ארטישוק קפואות של סנפרוסט (יוצא כמות גדולה של ממרח אז אתם יכולים להשתמש בחצי שקית )

רבע כוס שמן זית

כף חומץ

מיץ מחצי לימון

4 שיני שום

מלח

לאניני הטעם ואלה שאוהבים בזיליקום תוסיפו כמה עלים

אופן ההכנה:

לבשל את תחתיות הארטישוק עם מים וכף חומץ עד לריכוך מלא, לסנן ולצנן.

להכניס את כל החומרים למעבד מזון לטחון עד לריסוק דיסתי.

ולהנות בניגובwink

בהצלחה

שלכם מכל ה 

טובה.

(אני דליה הוספתי יותר לימון.

טעיםםםם.)

 

לדף הרשומה

פשטידת תרד וגבינות

12/06/2016

 

 

 

פשטידה מעולה מכינה אותה כל חג שבועות.הפעם הכנתי בתבנית,שנה שעברה הכנתי במנות אישיות.

חומרים:

חבילה של  עלי תרד קפוא 800 גרם (מפשירים לפני זה  לילה במקרר.

250 גרם גבינה קשה ,השתמשתי בגבינה בולגרית 5%

1 גביע קוטג'

1/2  כוס קמח תופח(כוס 250 סמ"ק)

2 כפות שמן קנולה

 3 ביצים גדולות L

פלפל שחור

מלח לא שמתי ,הגבינות מספיק מלוחות.(מי שאוהב יכול כמובן להוסיף)

הכנה:

משמנים  היטב תבנית,אני הכנתי בתבנית פיירקס .

מפשירים את  עלי התרד .

שמים את התרד בקערה וסוחטים היטב היטב . (אני קצצתי  מעט את התרד ,אוהבת אותו דק)

מוסיפים את הביצים ומערבבים.

מפוררים את הגבינה ביד מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב

שמים בתבנית.

אופים בתנור מחומם מראש כ-170 180 מעלות עד שהפשטידה מתיצבת

בערך כ25 דקות או 30 בתנור שלי.

לאחר שהיא מתקררת מעט לכסות ולאחסן במקרר ללילה.

טעימה מאוד.

לדף הרשומה
12345
תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת