00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סלט חי מפלפלים ושומר

20/04/2018

 

 

סלט חי פלפלים ושומר

סלט טעים ומרענן מתאים לכל ארוחה.

חומרים:

1 שומר גדול ובשרני
1 פלפל קטן אדום מתוק
1 פלפל קטן כתום
1 פלפל קטן ירוק מתוק
חצי כוס מיץ מלימון טרי
2 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם

הכנה:

לשטוף היטב את השומר,לחתוך לרצועות ארוכות את השומר

והפלפלים.להוסיף את שאר החומרים ולהשהות בערך שעה וחצי  או לילה שלם.

לספיגת טעמים.

לנועזים,אפשר להוסיף גם פלפל חריף.

לטעום לתקן תיבול אם צריך.

בתיאבון.

אילנית12\דליה

 

לדף הרשומה

מאפניס תפוזים לפסח

06/04/2018

 

 

 

 

מאפניס תפוזים לפסח

הכוס שהשתמשתי כוס חד פעמית שתיה חמה (250 מ"ל)

כמות כ30 יח' קטנים.

חומרים:

 

1 חבילה קטנה של קמח תופח לפסח (200 גרם)

5 ביצים גדולות מופרדות או 6 קטנות

1/1/2 כוסות סוכר(חצי כוס ישמש להקצפה)

1 כפית תמצית הדרים או תמצית וניל

גרידת תפוז  ולימון

1/2 כוס שמן 

1/2 כוס מיץ תפוזים 

הכנה:

מקציפים את החלבונים במיקסר את הסוכר מוסיפים בהדרגה בשתיים שלוש פעמיים

מניחים בצד.

בקערה נפרדת מערבבים את השמן,המיץ,התמצית,החלמונים,הסוכר,הגרידת תפוז

מערבבים היטב .לאחר מכן להוסיף בהדרגה את הקמח וממשיכים לערבב היטב היטב.

כעת מוסיפים בהדרגה את קציפת הביצים לקפל בעדינות.

לשמן מעט את  עטרות המאפינס למלות 3/4 גובה מהתערובת

להכניס לתנור שחומם מראש  180 מעלות לאפות עד להשחמה קלה בערך 20-25 דקות

תלוי בתנור שלכם.

ניתן לפזר מעל התערובת באפייה סוכריות לקישוט 

אפשר לפזר אבקת סוכר לאחר האפיה.

בהצלחה לכולם/דליה

קישור ליוטיוב של הבן שלי:https://www.youtube.com/channel/UCCPkpG12ZlWg2sLzqgMtv5Q

 

לדף הרשומה

סלט גזר מבושל

03/04/2018

 

 

 

סלט גזר מבושל:

חומרים והכנה הכמויות לפי רצונכם.

גזר חי מקולף מבושל במים עד חצי רכות.

רוטב:

שמן זית,אריסה,מלח,מיץ מלימון טרי,פפריקה ,כמון לעיתים מוסיפה גם שום כתוש.

מערבבים ומניחים בצד.

לאחר שהגזר התבשל מחכים שיתקרר חותכים לצורה הרצוייה שופכים את הרוטב טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

שמים במקרר.

חג שמח.

בהצלחה/דליה.

קישור ליוטיוב של הבן שלי:

https://www.youtube.com/channel/UCCPkpG12ZlWg2sLzqgMtv5Q

לדף הרשומה

סלט יווני

23/03/2018

 

סלט יווני או איך שתקראו לזה העיקר שזה טעים ומרענן.

חומרים והכנה:

 

עגבניות  אדומות חתוכות גס

עיגולי מלפפונים

בצל סגול חתוך לטבעות

שמן זית

מיץ מלימון טרי

קורט מלח ופלפל שחור

זיתי "קלמטה"

גבינה פטה.

 מערבבים את כל החומרים ומתבלים סמוך להגשה.

בהצלחה/דליה

קישור לערוץ יוטיוב של הבן שלי:https://www.youtube.com/channel/UCCPkpG12ZlWg2sLzqgMtv5Q

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לדף הרשומה

עוגת תמרים ושוקולד ללא קמח

 

 

 

חומרים:תבנית בקוטר 24 ס"מ-כוס מידה 250 סמ"ק

טעימה ועסיסית

מקור:עיתון לאישה.הערות שלי בסוגריים.

 

1/2 כוס תמרים מגולענים וקצוצים

1/4 כוס מים רותחים

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

1/2 כוס שמן קנולה

1 כף מיץ לימון

4 ביצים(השתמשתי בגדולות)

150 גרם סוכר(3/4 כוס)

200 גרם אגוזי מלך טחונים(למי שאין משקל מדדתי :כוס ורבע לפי הכוס שהשתמשתי)

1 כפית אבקת אפיה

1/3 כפית קינמון טחון

4 כפות קורנפלור או קמח תפו"א)השתמשתי בקורנפלור)

100 גרם שוקולד מריר קצוץ

1/8 כפית מלח

להגשה:אבקת סוכר

הכנה:

מחממים את התנור ל170 מעלות ומשמנים תבנית.

שמים בקערה את התמרים ,המים ,הסודה, מערבבים מכסים ומשהים 10 דקות.

מעבירים את תכולת הקערה למעבד מזון,מוסיפים שמן,מיץ לימון,ומעבדים לעיסה אחידה.מוסיפים את הביצים,והסוכר ומעבדים שוב לעיסה אחידה.

בקערה נפרדת מערבבים את האגוזים,אבקת האפיה,הקינמון,הקורנפלור,השוקולד והמלח.מאחדים את התערובת עם תערובת התמרים שהכנו לפני.

מערבבים לעיסה אחידה.

יוצקים לתבנית ואופים 45 דקות(אצלי נאפתה אחרי 40 דקות) עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

מצננים ובוזקים אבקת סוכר(לא חובה היא טעימה גם בלי)

בהצלחה/דליה

מצרפת קישור ליוטיוב של הבן שלי ששר מלחין ומנגן: https://www.youtube.com/channel/UCCPkpG12ZlWg2sLzqgMtv5Q

לדף הרשומה
12345
תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת