00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סמבוסק גבינה

04/06/2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 סמבוסק עיראקי במלית גבינה משודרג ללא מרגרינה.

סמבוסק בג`בְּן" (גבינה מלוחה עיראקית)

ניתן להקפאה לאחר האפיה.או לפני אפייה

 

החומרים לבצק:

 

25 גרם שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים

500  גרם קמח לבן רגיל

2 חלמונים

בערך 3/4  כוס מים פושרים.או מעט יותר

1/2 כוס שמן

חצי כפית מלח

1 כף חוואג' לאפייה (אם אין לא נורא)

קורט סוכר

 

מלית :


בערך 400 גרם גבינות קשות מלוחות אני שמתי בולגרית וצפתית, או כול גבינה מלוחה קשה  (במקור גבינה בג`בְּן"   עיראקים אשר נמכרת בשווקים במשקל)

1 חלמון ביצה

מפוררים את הגבינות ומוסיפים את החלמון ומערבבים.

הכנה:

להכניס את כול החומרים, חוץ מהמים לקערה גדולה, לערבב

להוסיף את המים.להתחיל ללוש כ 5 דקות בערך אם הבצק נדבק

 להוסיף מעט קמח.אם יבש מדי להוסיף מים בהדרגה.

לכסות את הקערה במגבת  כחצי שעה.

לאחר חצי שעה מוציאים אוויר(פשוט נועצים אגרוף)  ולשים כמה דקות. לכסות את הבצק

להשהות עד להכפלה בערך  שעה וחצי  או עד להכפלה.(בקייץ יותר מהר זה תופח)

מכינים משטח עבודה מעט משומן  קורצים עיגולים שמים מלית גבינה  (לא לרדד עבה מדי,הבצק תופח באפיה).

להדק היטב היטב גם לפני הכניסה לתנור.

ניתן למרוח חלמון ביצה ושומשום (לא חובה)

כ  25- דקות בחום של 180 מעלות עד שהמאפה מזהיב.

לאחר שהוא מוכן לכסות במגבת יבשה כדי שלא יתיבש.

ניתן להקפיא

 לסגור היטב את המאפה לפני הכניסה לתנור

בהצלחה וחג שבועות שמח.

דליה.

  

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

מאפינס שוקולד ציפס

30/12/2018

 

 

 

מאפניס שוקולד ציפס המתכון מבוסס מאתר השף הלבן אני ערכתי כמה שינויים קטנים להכנת פרווה.:

שמתי סוכר לבן ,(כי לא היה לי חום)במקום חלב שמתי מיץ תפוזים טבעי , ובמקום חמאה 3/4 כוס שמן.

הוספתי לתערבת גם גרידת תפוז.(את העטרות נייר למאפניס שימנתי קלות)

 

חומרים:

  • 2 כוסות קמח
  • שליש כוס סוכר לבן
  • שליש כוס סוכר חום
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • חצי כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 2/3 כוס חלב
  • 3/4 חמאה מומסת
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 200 גרם שוקולד צ'יפס

  • הכנה: 
    • מחממים מראש תנור לחום בינוני מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר לבן, סוכר חום, אבקת אפייה ומלח בקערה אחרת טורפים את הביצים, מוסיפים את החלב, החמאה ותמצית וניל מוסיפים את החומרים הנוזליים לחומרים היבשים ומערבביםמוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים את כל החומרים ביחדמחלקים את התערובת למנות וממלאים את השקעים בתבנית.

       אופים כ- 15 20 דקות או עד שהקיסם יוצא נקי (.(תלוי בתנור

       

לדף הרשומה

עוגת מלבי

27/08/2018

 

עוגת מלבי או קינוח מלבי ללא אפייה.(הערות שלי בסוגריים)

עוגה טעימה ומרשימה!

מקור המתכון:Dorit Alkolombre Levi (מהפייסבוק בקבוצת :מתכונים יוון טורקיה בולגריה)

בפעם הראשונה הכנתי בתבנית סיליקון עמוקה אשר שימנתי אותה קלות,בפעם השניה ב2 תבנית קטנות יותר גם הן שומנו קלות.

חומרים:

1 שקית ג'לי לפי הוראות היצרן

לצקת לתבנית ולפזר דובדבנים מגולענים (אני לא הוספתי)

לשים במקרר.

הכנת המלבי:

בסיר גדול 5 כוסות מים,)השתמשתי בכוס פשוטה חד פעמית לשתיה קרה 200 מ"ל)1 שמנת צמחית(הקרטון הקטן),6 כפות סוכר,כפית מי ורדים ,להביא הכל לרתיחה.

להמיס 8 כפות קורנפלור בכוס מים (הכנתי כמה דקות לפני) לצקת לסיר ולערבב עד שהמלבי מסמיך

לקרר מעט לצקת על הג'לי הקר 

מעל זה לפזר פירורי עוגיות/ביסקווטים

לשים במקרר לאחר יממה להפוך.

 

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

סלט חי מפלפלים ושומר

20/04/2018

 

 

סלט חי פלפלים ושומר

סלט טעים ומרענן מתאים לכל ארוחה.

חומרים:

1 שומר גדול ובשרני
1 פלפל קטן אדום מתוק
1 פלפל קטן כתום
1 פלפל קטן ירוק מתוק
חצי כוס מיץ מלימון טרי
2 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם

הכנה:

לשטוף היטב את השומר,לחתוך לרצועות ארוכות את השומר

והפלפלים.להוסיף את שאר החומרים ולהשהות בערך שעה וחצי  או לילה שלם.

לספיגת טעמים.

לנועזים,אפשר להוסיף גם פלפל חריף.

לטעום לתקן תיבול אם צריך.

בתיאבון.

אילנית12\דליה

 

לדף הרשומה

מאפניס תפוזים לפסח

06/04/2018

 

 

 

 

מאפניס תפוזים לפסח

הכוס שהשתמשתי כוס חד פעמית שתיה חמה (250 מ"ל)

כמות כ30 יח' קטנים.

חומרים:

 

1 חבילה קטנה של קמח תופח לפסח (200 גרם)

5 ביצים גדולות מופרדות או 6 קטנות

1/1/2 כוסות סוכר(חצי כוס ישמש להקצפה)

1 כפית תמצית הדרים או תמצית וניל

גרידת תפוז  ולימון

1/2 כוס שמן 

1/2 כוס מיץ תפוזים 

הכנה:

מקציפים את החלבונים במיקסר את הסוכר מוסיפים בהדרגה בשתיים שלוש פעמיים

מניחים בצד.

בקערה נפרדת מערבבים את השמן,המיץ,התמצית,החלמונים,הסוכר,הגרידת תפוז

מערבבים היטב .לאחר מכן להוסיף בהדרגה את הקמח וממשיכים לערבב היטב היטב.

כעת מוסיפים בהדרגה את קציפת הביצים לקפל בעדינות.

לשמן מעט את  עטרות המאפינס למלות 3/4 גובה מהתערובת

להכניס לתנור שחומם מראש  180 מעלות לאפות עד להשחמה קלה בערך 20-25 דקות

תלוי בתנור שלכם.

ניתן לפזר מעל התערובת באפייה סוכריות לקישוט 

אפשר לפזר אבקת סוכר לאחר האפיה.

בהצלחה לכולם/דליה

קישור ליוטיוב של הבן שלי:https://www.youtube.com/channel/UCCPkpG12ZlWg2sLzqgMtv5Q

 

לדף הרשומה
12345
תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת