00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תבשיל עלי מנגולד עם ירקות וביצים

08/12/2017

 

 

 

 

תבשיל עלי מנגולד עם ירקות וביצים

לא תמיד יש זמן לתבשילים מסובכים

שדורשים זמן.

הכנתי היום ארוחה מהירה וטעימה

המנה דורשת הרבה לחם/חלה....wink

 

 

חומרים:

1 חבילה של עלי מנגולד  שטופים היטב היטב קצוצים דק ללא החלק הלבן (מוכרים בשווקים ובסופרים)

2 עגבניות אדומות חתוכות לקוביות קטנות

1 בצל קצוץ

שום טרי קצוץ לפי הטעם

2  כפות שמן

3 ביצים טרופות (בסוף)

3/4 כוס מים

תבלינים:מלח,פלפל שחור,פפריקה מתוקה/חריפה

(לנועזים אפשר גם פלפל חריף אדום/ירוק קצוץ דק)

הכנה:

שמים בסיר רחב על הגז על אש בינונית את השמן מחממים מעט  ומוסיפים את הבצל הקצוץ.

מזהיבים מעט ומוסיפים  את כל המרכיבים חוץ מהביצים.

מבשלים בערך 15 דקות  .יש לבחוש מדי פעם.

מנמיכים להבה,ומוסיפים את הביצים הטרופות

לערבב היטב ולבשל בערך  כ 10 דקות נוספות .

שני שליש מהנוזלים צריכים להצטמצם.

טועמים ,אם צריך להוסיף  תיבול

אוכלים חם  או קר.

(לעיתים מוסיפה לתבשיל קוביות קטנות של תפו"א)

בהצלחה!

 

לדף הרשומה

עוגת שוקולד

26/11/2017

 

 

 

עוגת שוקולד נהדרת שלקחתי מרוחמה כהן כהן מהפייסבוק העוגה התפרסמה גם בעיתון לאשה.

הערות שלי בסוגריים.

 

עוגת שוקולד:
בקערה א'
4 ביצים+כוס סוכר+כוס חלב + 3/4 כוס שמן + 1 סוכר וניל להקציף הכל יחד
קערה ב'

 

כוס קמח תופח + 1 איסטנט שוקולד + 1 אבקת אפייה + 4 כפות שוקולית + 1 כפית נס קפה + 1 כף קקאו לערבב יחד להוסיף לקערת הנוזלים לערבב לשפוך לתבנית משומנת 26 ולאפות 45- 50 דקות
 

ציפוי:
1 שמנת מתוקה + 1 שוקולד מריר+ 3 כפות ממרח נוטלה להמיס הכל על הגז ולשפוך על העוגה בעודנה חמה
בהצלחה רוחמה כהן.

(אפיתי בחום 160-170 מעלות  תלוי בתנור שלכם.כשיצקתי את הציפוי חוררתי אותה לפני זה בקיסם או מזלג ,מחכים עד שתתיצב לוקח מעט זמן אני שמתי במקרר להתיצבותו אז ניתן לחתוך או לקשט אם מעונינים.עוגה טעימה מאוד.)

 

לדף הרשומה

עדשים בטחינה

10/11/2017

 

עדשים בטחינה-מנה  ערבית מעולה.

המנה עשירה בברזל וסידן

עדשים בטחינה / דוחול ספדי (מסעדת `דיאנה`)

הערות שלי בסוף.

 

 חומרים:

 

חצי ק"ג עדשים ירוקות/חומות, מושרות במים לכמה שעות ( 6-8)
4 שיני שום כתוש, או לפי הטעם
מיץ מארבעה לימונים
שמן זית
מלח
מעט כמון
50 גרם צנובר קלוי
עלי פטרוזיליה
פלפל ירוק חריף
כמה כפות טחינה גולמית  

הכנה:


מבשלים את העדשים בסיר עם מים במשך שעה, מסננים ושוטפים.
מעבירים לכלי ערבוב, מוסיפים טחינה ואת מיץ הלימון בהדרגה (טועמים) מוסיפים שום ומלח. כמון טועמים ומשפרים במידת הצורך עם לימון ומלח.
מעבירים לכלי הגשה ומקשטים בעלי פטרוזיליה, מעט כמון, צנוברים שמן זית

ופלפל חריף חתוך.

 

הערות שלי:

הכנתי חצי כמות

השרתי את העדשים כשעה במים ובישלתי עם המון מים

כשעה וחצי (לבדוק אם התרככו)

לאחר הסינון

הוספתי כ4 כפות טחינה גולמית

ותבלינים

פלפל חריף חתוך לא שמתי.

את הצנוברים צריך לקלות קלות על מחבת חמה ממש כמה שניות

הם נחרכים מהר.

מנה טעימה מאוד.

בהצלחה!

לדף הרשומה

עוגיות קוקוס ללא קמח

09/11/2017

 

עוגיות קוקוס ללא קמח

מתכון קל פשוט וטעים.

עוגיות קוקוס במנג'טים שאימי עליה השלום היתה מכינה לי בילדותי.

חומרים:כ 21 יח' תלוי בגודל המנג'ט.

5 חלבונים

1 1/4 כוסות סוכר

1 שקיק סוכר וניל

2 כוסות פתיתי קוקוס השתמשתי בכוס חד פעמית לשתיה קרה

סוכריות לקישוט  אופציונאלי

(לעיתים אני מוסיפה לתערובת כשתי טיפות של תמצית וניל)

הכנה:

מקציפים את החלבונים ובהדרגה מתחילים להוסיף את הסוכר כולל הסוכר הוניל מקציפים לקצף קשה.מורידים מההקצפה ומוסיפים את הקוקוס ומערבבים.

מוזגים בכף או שקית זיךוף למנג'ט (אני שימנתי אותו ממש קלות לפני אפיה)אם החלטתם להוסיף סוכריות זה הזמן להוסיף. ואופים ב170-180 מעלות עד להזהבה בערך 10 דקות או מעט יותר צריך לשים לב שלא יחרכו.

העוגיות מתאימות גם לחג הפסח.

בהצלחה.

לדף הרשומה

סלט פסטה וירקות

25/10/2017

 

 

סלט פסטה וירקות.

 

סלט קליל וטעים שאכלתי במסיבה אצל קרוב משפחה ואהבתי.

(אני אוהבת מתכונים מהירי הכנה ללא הרבה התעסקויות.)

 

המתכון ללא כמויות זה תלוי כמה אתם אוהבים את התוספות.

ישנה אופציה להוסיף לתערובת קוביות קטנות של גבינה קשה .

חומרים:

פסטה מבושלת אני השתמשתי בפסטה "צינורות"

מלח,פלפל שחור

שמן זית

עגבניות שרי חתוכות לטבעות

טבעות זיתים שחורים אם לא אוהבים שחורים להשתמש בירוקים

כמה עלים של בזיליקום טרי קצוץ .לא שמים הרבה אני על חצי חבילה של פסטה קצצתי כ5 עלים.

(במתכון המקורי היה גם בצל אדום קצוץ דק דק אני לא שמתי)

הכנה:

מכינים פסטה לפי הוראות היצרן מסננים היטב.

בינתיים מכינים את  שאר החומרים ללא המלח השמן והפלפל השחור.

כשהפסטה מוכנה ומתקררת מעט מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים בעדינות

מוסיפים מעט שמן זית מלח ופלפל.

ישנה אופציה להוסיף לתערובת קוביות קטנות של גבינה קשה .

אוכלים בטמפרטורת החדר.

בהצלחה.

לדף הרשומה
12345
תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת