00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

עוגת מלבי

27/08/2018

 

עוגת מלבי או קינוח מלבי ללא אפייה.(הערות שלי בסוגריים)

עוגה טעימה ומרשימה!

מקור המתכון:Dorit Alkolombre Levi (מהפייסבוק בקבוצת :מתכונים יוון טורקיה בולגריה)

בפעם הראשונה הכנתי בתבנית סיליקון עמוקה אשר שימנתי אותה קלות,בפעם השניה ב2 תבנית קטנות יותר גם הן שומנו קלות.

חומרים:

1 שקית ג'לי לפי הוראות היצרן

לצקת לתבנית ולפזר דובדבנים מגולענים (אני לא הוספתי)

לשים במקרר.

הכנת המלבי:

בסיר גדול 5 כוסות מים,)השתמשתי בכוס פשוטה חד פעמית לשתיה קרה 200 מ"ל)1 שמנת צמחית(הקרטון הקטן),6 כפות סוכר,כפית מי ורדים ,להביא הכל לרתיחה.

להמיס 8 כפות קורנפלור בכוס מים (הכנתי כמה דקות לפני) לצקת לסיר ולערבב עד שהמלבי מסמיך

לקרר מעט לצקת על הג'לי הקר 

מעל זה לפזר פירורי עוגיות/ביסקווטים

לשים במקרר לאחר יממה להפוך.

 

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

סלט חי מפלפלים ושומר

20/04/2018

 

 

סלט חי פלפלים ושומר

סלט טעים ומרענן מתאים לכל ארוחה.

חומרים:

1 שומר גדול ובשרני
1 פלפל קטן אדום מתוק
1 פלפל קטן כתום
1 פלפל קטן ירוק מתוק
חצי כוס מיץ מלימון טרי
2 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם

הכנה:

לשטוף היטב את השומר,לחתוך לרצועות ארוכות את השומר

והפלפלים.להוסיף את שאר החומרים ולהשהות בערך שעה וחצי  או לילה שלם.

לספיגת טעמים.

לנועזים,אפשר להוסיף גם פלפל חריף.

לטעום לתקן תיבול אם צריך.

בתיאבון.

אילנית12\דליה

 

לדף הרשומה

מאפניס תפוזים לפסח

06/04/2018

 

 

 

 

מאפניס תפוזים לפסח

הכוס שהשתמשתי כוס חד פעמית שתיה חמה (250 מ"ל)

כמות כ30 יח' קטנים.

חומרים:

 

1 חבילה קטנה של קמח תופח לפסח (200 גרם)

5 ביצים גדולות מופרדות או 6 קטנות

1/1/2 כוסות סוכר(חצי כוס ישמש להקצפה)

1 כפית תמצית הדרים או תמצית וניל

גרידת תפוז  ולימון

1/2 כוס שמן 

1/2 כוס מיץ תפוזים 

הכנה:

מקציפים את החלבונים במיקסר את הסוכר מוסיפים בהדרגה בשתיים שלוש פעמיים

מניחים בצד.

בקערה נפרדת מערבבים את השמן,המיץ,התמצית,החלמונים,הסוכר,הגרידת תפוז

מערבבים היטב .לאחר מכן להוסיף בהדרגה את הקמח וממשיכים לערבב היטב היטב.

כעת מוסיפים בהדרגה את קציפת הביצים לקפל בעדינות.

לשמן מעט את  עטרות המאפינס למלות 3/4 גובה מהתערובת

להכניס לתנור שחומם מראש  180 מעלות לאפות עד להשחמה קלה בערך 20-25 דקות

תלוי בתנור שלכם.

ניתן לפזר מעל התערובת באפייה סוכריות לקישוט 

אפשר לפזר אבקת סוכר לאחר האפיה.

בהצלחה לכולם/דליה

קישור ליוטיוב של הבן שלי:https://www.youtube.com/channel/UCCPkpG12ZlWg2sLzqgMtv5Q

 

לדף הרשומה

סלט גזר מבושל

03/04/2018

 

 

 

סלט גזר מבושל:

חומרים והכנה הכמויות לפי רצונכם.

גזר חי מקולף מבושל במים עד חצי רכות.

רוטב:

שמן זית,אריסה,מלח,מיץ מלימון טרי,פפריקה ,כמון לעיתים מוסיפה גם שום כתוש.

מערבבים ומניחים בצד.

לאחר שהגזר התבשל מחכים שיתקרר חותכים לצורה הרצוייה שופכים את הרוטב טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

שמים במקרר.

חג שמח.

בהצלחה/דליה.

קישור ליוטיוב של הבן שלי:

https://www.youtube.com/channel/UCCPkpG12ZlWg2sLzqgMtv5Q

לדף הרשומה

סלט יווני

23/03/2018

 

סלט יווני או איך שתקראו לזה העיקר שזה טעים ומרענן.

חומרים והכנה:

 

עגבניות  אדומות חתוכות גס

עיגולי מלפפונים

בצל סגול חתוך לטבעות

שמן זית

מיץ מלימון טרי

קורט מלח ופלפל שחור

זיתי "קלמטה"

גבינה פטה.

 מערבבים את כל החומרים ומתבלים סמוך להגשה.

בהצלחה/דליה

קישור לערוץ יוטיוב של הבן שלי:https://www.youtube.com/channel/UCCPkpG12ZlWg2sLzqgMtv5Q

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לדף הרשומה
12345
תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת