00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

עוגת שוקולד בחושה וקלה להכנה

אין כמו עוגות שוקולד!

העוגה הזו מתחסלת במהירות...היא פרווה, אבל אפשר להמיר לחלבית. טעימה טעימה :)

אפשר להכין עם הילדים, הם נהנים מההכנה וגם העוגה יוצאת נימוחה- כולם מרוויחים!

נאפית לה בתנור

מצרכים: 

2 ביצים

1 ורבע כוס סוכר

1 כוס שמן

1 כוס מים חמים(אפשר להמיר לחלב/שמנת)

1 כוס מים פושרים(אפשר להמיר לחלב/שמנת)

1כפית תמצית וניל(לא חובה)

2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

4 כפות גדושות קקאו

חתיכות שוקולד קצוצות גס/שוקולד צ'יפ -אפשר לשים גם לבן

שיטת ההכנה מאוד פשוטה:

*מחממים תנור 180 מעלות.

מערבבים ביצים עם סוכר, מוסיפים לפי הסדר חומרים רטובים נוספים. לאחר מכן מוסיפים את כל היבשים ובוחשים עד עיסה אחידה.

מוסיפים את נטיפי השוקולד(עם שוקולד לבן זה יותר מעניין) מערבבים קלות

והופ-אל התנור שחומם מראש ל180 מעלות. 

אופים כ25 דק' ובודקים עם קיסם-יצא רטוב, מכניסים לעוד מספר דקות, עד שהקיסם יוצא כמעט יבש לחלוטין.

אפשר לזלול אותה כך, ואפשר לצפות בציפוי שוקולד- לעוגת פרווה הציפוי יהיה עם שוקולד ומעט מים מומסים יחדיו.

לעוגה חלבית הציפוי יכול להעשות עם קרם שוקולד, או שוקולד מומס עם שמנת.

*אפשר לפזל מעל סוכריות לעוגה או לקשט עם דובדבנים מסוכרים :)

 

*טיפים: 

אם אין לכם קקאו אפשר לשים שוקולית, להוריד רבע כוס סוכר לערך.

אפשר להכין את העוגה ומדי פעם לגוון- פעם להכניס שברי עוגיות פנימה, פעם להכניס אגוזים :) תהנו

:)

 עם ציפוי יום הולדת חגיגי 

בתאבון :)

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

שירות המשלוחים של רשת "יינות ביתן" מקבל את הצל"ש שלי:

אל שירות המשלוחים של רשת "יינות ביתן" הגעתי לאחר שנחלתי אכזבות מרובות משירותי משלוחים אחרים, ובעיקרם ברשת "רמי לוי".

(יש פוסט שלם על תסכולי מכך: https://www.mysupermarket.co.il/ מוזמנים להיזכר..).

הגעתי לרשת יינות ביתן דרך האתר הזה https://www.mysupermarket.co.il/ , שהוא לכשעצמו כלי צרכני יעיל ונוח, שמשווה בין סלי קניות ומאפשר לבחור את הקנייה הזולה מבין הרשתות, לפחות לסל של שבוע מסויים.

לעתים בשבוע אחד, רשת אחת היא הזולה ביותר, ולעתים לסל מסויים רשת אחרת, זה חוסך לכם כסף בבדיקה פשוטה.

השבוע, יינות ביתן יצאו גם הכי זולים במחיר (אסייג ואומר שדמי משלוח  מעט יותר יקרים, אבל בסך הכל יצא זול בכמה שקלים מסלים כולל משלוח ברשתות אחרות)

וגם לאחר שהתנסיתי בשירות המשלוחים שלהם בעבר והייתי מרוצה, הבנתי שזה הדבר הנכון לעשות.

בהזמנה ביקשתי לא להביא מוצרים חלופיים במידה ואין את אלו שהזמנתי, כיבדו את בקשתי. הכל הגיע ארוז למופת: הבשר, מוצרי החלב ומוצרים רגישים הגיעו בצידנית קירור, כל אחד בשקית.

את שאר הדברים ארזו בקרטונים גדולים בצורה יפה ומסודרת, נגישה ונוחה. הפירות והירקות נבחרו בקפידה, הגיעו טריים, שלמים ועסיסיים. טעמתי משמש ואפרסק-נפלאים גם בטעם.

זו פעם ראשונה שלא היה חסר דבר, המחירים בדיוק לפי מה שצויין,  ולא ניסו "לגנוב אותי" עם מוצרים חסרים ששולם עליהם, או מוצרים שמחירם חוייב כפול מהסכום שמופיע באתר,

כמו שקרה לי בשירותי משלוחים קודמים של חברות אחרות.

השקיות של מוצרים בודדיםהגיעו קשורות כך שלא התפזרו פירות וירקות לכל עבר, זה גם חשיבה נחמדה כלפי הלקוח.

אז נכון לכרגע אני אמשיך להזמין מהם, לפחות עד שיהיה סופר זול אחר לבדיקה :)

אשמח לשמוע מכם ...

 

עמוד הבית

 

 http://www.ybitan.co.il/ זה אתר הרשת.

לדף הרשומה

"נאם" מסעדה תיאלנדית איכותית בתל אביב

 

מסעדת "נאם", לא רחוקה מנמל ת"א, אבל מרגישה שעזבתם את המדינה למחוז טעמים קסום ואוריינטלי... היא מצויה ברחוב דיזנגוף התל אביבי

מצאנו את פנינת החמד הזו בטעות, לא שמענו עליה קודם לכן. הגענו והמסעדה הייתה עמוסה לעייפה, אך מצאו לנו מקומות על הבר, דיי בזריזות.

השירות היה אדיב ומהיר כבר מרגע ההגעה, וגם הסבר הסובלני על המנות, על הירקות התיאלנדים והמרכיבים היה ממש מאיר פנים.

הקוקטיילים האלכוהוליים שלהם מצויינים, בקוקטייל שלי שחו להם פירות יער, פטל...הרשים אותי, מודה!

 

הטעמים של המנות השתלבו נהדר, הזמנו  את המנות שלנו "אקסטרה חריף" -מצוין. הקפיץ לי את הפה ואת מצב הרוח :)

מנה אחת הזמנו עם פירות ים והשנייה עם בקר-שתיהן היו מצוינות., גדולות ומתובלות היטב.

המנות במחיר בינוני-גבוה, אבל ביחס למתחרים בקטגוריה, הן זולות יותר וגדולות בהרבה, עשירות בטעמים ומפנקות בתגמול.

קינוחי הארטיקים שלהם, מחלב קוקוס, היה ממש מרנין ומקרר את האווירה והפה הלוהטים. סיום מצוין.

ברור לי שאחזור לשם שוב...

בתאבון :)

נאם- אפשר לשבת גם בחוץ, אם חשקה נפשכם.

 איזה יופי :)

ומקרוב :)

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

צפון איטליה בלי לחשוב פעמיים

31/05/2015

אני ובן זוגי החלטנו מהרגע להרגע, טסים!

מצאנו באפליקצית "חוליו" , המומלצת, טיסות הלוך חזור בחברת נאוס לורונה,איטליה. רכשנו. ארזנו...ויום+כמה שעות אחר כך, כבר היינו על הטיסה.

נחתנו בורונה, בבוקר. הגענו לדירה לאפסן את המזוודה ויצאנו לשיטוט חקירתי של האיזור...ורונה מקסימה ביופייה והרי לכם תמונה להתרשמות מהקסם הציורי של המקום:

מכיוון שידענו שאנחנו חוזרים מורונה ביום האחרון, הקדשנו לה רק טעימה על קצה המזלג, סיור בעיר, קצת טיולים, מסעדה טובה לטעום את הפיצה המקומית.. ולמחרת כבר המשכנו ברכבת לוונציה.

 פיצה בורונה איטליה-נראית מעלפת, אבל דוגרי-בישראל הפיצה יותר טעימה...

ביום השני הגענו לוונציה, קסם שקשה לתאר במילים אבל מומלץ לחוות דרך הרגליים.

מה גם שאין כל כך דרך אחרת, מלבד הליכה בסמטאות הצרות..אל העיר אפשר להגיע בסירת טקסי, או במעין "שאטל בוס" בדמות סירה עמוסת אנשים...אנחנו צעדנו ברגל מתחנת הרכבת וזכינו לראות את הסמטאות היפות על המים לאורו של היום, לטעום פסטה אל דנטה עם בשר ברווז ורוטב מצוין, שאוכלים בעמידה בדלפק, לחוות טפטוף גשם קל ולאחריו שמש, בערב גם זכינו לראות דמדומי שקיעה. בעיר, המאוד מתויירת הזו, הכל יקר. חדר במלון עלה הכי יקר לכל הטיול (6 לילות סה"כ בכל אחד מהם לנו במקום אחר) והיה מאוד צנוע, אבל הנוף...הנוף! גונדולות שטות, משיטים שרים בקול בס מזכיר אופרה, "בסה מה מוצ'ו" (שיר האהבה המדהים הזה... https://www.youtube.com/watch?v=J94EGidSv0M ) . רכשנו כרטיס משולב לתחבורה הימית+יבשתית של האיזור, ונסענו לנו לעיירות ציוריות לא  פחות, אבל ממש פחות מוכרות לתיירים, העונות לשמות "מוראנו" ו"בוראנו". מוראנו הייתה גן עדן לעבודות זכוכית, פסלים, תכשיטים ומה לא-מזכוכית. יפיפייה, צבעונית, עבודות אמן. בוראנו הייתה עיירה מדהימה, בתיה צבעוניים ומרשימים על המים, וכל עסקה בבדים,רקמה ותחרה. מאוד פסטורלי ויפה לראות...

 זכוכית במוראנו

תמיד חלמתי ללבוש שמלה כזו... "בוראנו". חבל שמחירה עומד על לא פחות מ-3500אירו...

 וונציה בדמדומי שקיעה.

בהמשך שכרנו רכב מחברת "אוטו אירופה" (סיסילי ביי קאר). חברה ממש לא מוצלחת ולא ממליצה עליה כלל. לקחנו סיטרואן סי 1, הרכב היה נחמד וקליל ...אבל לאחר יומיים נסיעה בהרים, לרכב עם קילומטראז' נמוך ביותר, פתאום נדלקה נורית שמסמנת תקלה במנוע. כמובן שהפסקנו את הנסיעה, צלצלנו לסיוע. הסייע מרחוק שאל אם "לדעתנו אפשר לנסוע ברכב למרכז הקרוב של החברה..." כמובן שלא נתנו לו את האופציה לתשובה, וביקשנו הנחיות ממנו, זה תפקידו. הגענו בנסיעה קצרה ביותר אל שדה התעופה בורונה חזרה, שם במקום להחליף רכב, אמרו לנו שלא תדלקנו והכריחו לנסוע ברכב שחשש תקול, למלא דלק. לאחר וויכוח קצר הבנו שאין עם מי לדבר ("אלו הנהלים..." היה משפט שחזר על עצמו מצד הנציג הצעיר שלא ידע מה לעשות..)תדלקנו. חזרנו. הגיעו להחליף את הרכב-הפלא ופלא, מנורת התקלה כבויה ואין זכר לה. הנציג אמר שיחליף רכב עם פקדון באשראי של 600 יורו נוספים, במידה והתקלה לא באשמתנו, נזוכה. כמובן שלא רצינו, אבל לאחר בזבוז זמן, נכנענו ויצאנו עם רכב זהה בדגם אבל חדיש ומאובזר יותר.

את הטיול המשכנו לאיזורים מאוד לא מתויירים ולא מטויילים בצפון איטליה...שם הגענו למחוזות מדהימים של נוף, אוכל מקומי וחוויות-שהיו שוות כל רגע. ממליצה לנסוע ולחוות :)

נוף מהדרך

איזה יופי

 

לדף הרשומה

מסעדת "הזקן והים" ביפו

12/05/2015

המון זמן רציתי לפקוד את מסעדת "הזקן והים" בנמל יפו...

לקחתי את בן הזוג, ונסענו ליפו העתיקה והרומנטית. חיכינו ממש דקותיים בכניסה, לשולחן בחוץ, עם הנוף הקסום של הסירות והמים .

תחילה קיבלנו שפע של סלטים לפתיחה, עם פלאפלים חמים ומצויינים, בצבע פנימי מפתיע ירקרק, לצידם סלטי ירקות, סלטי כרוב , טחינה, חצילים ומה לא, אלו לצד חומוס ופיתות וגם קנקן לימונדה.

למען הסדר הטוב, אני חייבת לציין שבמידה ואדם בשולחן לא מזמין עיקרית, הוא מחוייב ב50 שקלים עבור הפתיחה הזו, יש לקחת את זה בחשבון.(אפילו אם הזמין מנות פתיחה אחרות).

הזמנו מאגף פירות הים שרימפס וסרטנים בחמאת שום. המנה הגיעה לצד תפוחי אדמה.

את המנה הגישו ללא "כלי עבודה" לפיצוח שריונו של הסרטן, ועד שהביאו את הכלים, האוכל התקרר מעט. זה היה קצת מאכזב, שלא חשבו להביא את הכלים ביחד. מבחינתי זה הקטנת ראש...

החוויה הייתה מאוד מעניינת, לפצח את שיריון הסרטן, בשרו היה רך והורגשה טריות. מגוון הסלטים היה ממש רב, והביאו מדי פעם מה שביקשנו למלא. גם הנוף הוסיף לאווירה פסטורלית רומנטית...

ומבחינת השירות הייתה תחושה שרק מנסים לזרז אותנו ללכת כבר... פחות חיבבתי את הנושא. המחיר היה 109 שקלים לכל מנה בפירות הים, לא נורא.

אסכם בכמה מילים-היה נחמד אמנם, לא חושבת שאחזור לסעוד שם.

סלטי הפתיחה.

מתוקים מסורתיים לקינוח, הוגשו לצד תה נענע.

לדף הרשומה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אין לי שם יצירתי אלא אם צויין אחרת