00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X
עוגת מסקרפונה(טרמיסו) בקישוטי טראפלס

עוגת מסקרפונה(טרמיסו) בקישוטי טראפלס

                                                             

טרמיסו- באיטלקית פרושו: "הרם אותי" וזו בהחלט עוגה שמרימה , מכל הבחינות.

 עוגת טרמיסו בעלת 2 שכבות עם תחתית קפה, בתוספת  שדרוג קטן של   טראפלס למעלה  ואדום קטן  של תות לזריקת צבע יהפכו כל ביס לחגיגה.    

                                                    המתכון לתבנית בקוטר 24 עגולה. ההנאה מובטחת

                                                                                                                                       לתחתית הקפה:

200 גרם קמח

200 גרם סוכר

6 ביצים גדולות L

חצי כפית א. אפייה

2 כפיות קקאו

כפית קפה נמס

לסירופ הקפה:

500 גרם סירופ קפה אספרסו להכין מראש

לקרם הטרמיסו:

500 גרם מסקרפונה

60 גרם חלמון

100 גרם סוכר

800 גרם שמנת מתוקה

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

לטראפלס השוקולד:

125 גרם שמנת מתוקה 

150 גרם שוקולד מריר

אופן הכנת התחתית:

 מקציפים סוכר וביצים כ-7 דקות. 

 בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי הגלם היבשים

 מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החומרים היבשים

 שופכים לתבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה המשומנת קלות. אופים בחום של 160 מעלות כחצי שעה.

 מקררים היטב וחוצים ל2 חצאים שווים.

אופן הכנת הקרם:

 במיקסר מקציפים חלמון סוכר ומסקרפונה עד לקבלת מסה אחידה. מוציאים לקערה נפרדת ומניחים בצד.
 שמים את השמנת עם האינסטנט ומקציפים לקצף יציב. מחזירים לתוך המיקסר יחד עם השמנת את המסקרפונה שהקצפתם קודם לכן ומאחדים למסה אחידה. שמים במקרר.

אופן הכנת הטראפלס:

 מרתיחים שמנת מתוקה שופכים על השוקולד ומערבבים היטב.

 מקררים היטב במקרר ובודקים שאפשר לכדרר ושהגנאש לא רך מידיי ולא קשה מידיי. מגלגלים לכדור ומצפים בקקאו.

אופן הרכבת העוגה:

 פורסים את התחתית שאפיתם ל2 חצאים שווים.שמים חצי אחד בתחתית התבנית.

 מספיגים אותו במעט סירופ קפה שהכנתם.

 שמים מעל קרם מסקרפונה  ומעליו את החצי של התחתית השני. ומספיגים גם אותו בסירופ.

 שמים קרם ומורחים בעזרת פלטה. אמור להשאר מהקרם שימו אותו בשק זילוף ותזלפו מעל העוגה( ראו תמונה)

 באמצע העוגה מניחים את הטראפלס ומסביבם מקשטים בקרם שנשאר.

 מקפיאים לפחות ל5 שעות.

טיפ:

מומלץ לחתוך את העוגה בעודה קפואה ואז להעבירה למקרר. 

 

       

 

 

                                                                                                             

קרא עוד
רולדות מרשימות בקלי קלות
15/06/2018

רולדות מרשימות בקלי קלות

       

הכי כיף בימים חמים לאכול קינוחים קלילים ומרעננים ושלא מצריכים הרבה זמן עבודה(זיעה....) במטבח.. מצרפת מתכון לשתי רולדות טעימות שקוצרות הרבה מחמאות. מתכון ברור וקל להכנה. רולדה אחת, לבנה במלית קרם לוטוס בציפוי גנאש לבן והשנייה- רולדת מסקרפונה בציפויי גנאש מריר. אופן ההכנה של שתיהן זהה מבחינת הבסיס.

לרולדה הלבנה:

4 ביצים

רבע כוס סוכר

קורט מלח

רבע כפית א. אפייה

חצי כוס ועוד 2 כפות קמח לבן

לרולדת השוקולד:

4 ביצים רבע כוס סוכר 

קןרט מלח 

חצי כוס קמח

רבע כפית א. אפייה

2 כפות שוקולית

לקרם לוטוס:

חצי קופסה ממרח לוטוס

120 גרם שמנת מתוקה

250 גרם שמנת מתוקה

1 איסטנט פודינג וניל

לקרם מסקרפונה:

125 גרם שמנת מתוקה

125 גרם גבינת מסקרפונה

2 כפות א. סוכר

כף של אינסטנט פודינג וניל

לציפוי הגנאש הלבן:

300 גרם שוקולד לבן

250 גרם שמנת מתוקה

לציפו הגנאש המריר:

250 גרם שוקולד מריר

250 גרם שמנת מתוקה

אופן הכנת הרולדות:

* מקציפים במיקסר ביצים, סוכר ומלח כ-7 דקות במהירות גבוהה. מנמיכים מהירות ומוסיפים את חומרי הגלם היבשים.

* משטחים על תבנית תנור מרופדת ומשומנת קלות. אופים בחום של 160 מעלות כ-20 דקות. מצננים היטב במקרר.

* הרכבה: מסירים בזהירות את נייר האפיה ומיישרים קצוות. מורחים קרם באופן אחיד בעזרת פלטה. מגלגלים בזהירות ומקפיאים כשעה להתייצבות.

*מכינים גנאש מוציאים את הרולדה מהמקפיא ומצפים. מקפיאים כחצי שעה ומעבירים למקרר.

הכנת קרם הלוטוס:

*מרתיחים את השמנת מתוקה ושופכים על ממרח הלוטוס. מערבבים היטב ומקררים.

* מקציפים 250 גרם שמנת מתוקה עם שקית אינסטנט פודינג וניל ורבע כוס חלב עד שמתקבל קצף יציב. מוסיפיםאתהלוטוס ומאחדים למסה אחידה ויציבהשומרים במקרר.

הכנת קרם מסקרפונה:

* מקציפים במהירות בינונית את כל החומרים עד לקבלת קרם יציב ונוח למריחה. לשמור במקרר עד לשימוש.

לגאש הלבן/ המריר:

אופן הכנתם זהה ומכינים אותם רק כשהרולדות מגולגלות ומרוחות בקרם:

מרתיחים שמנת שופכים לתוכה את השוקולד ממתינים כדקה מערבבים ומצפים מיד את הרולדה הקפואה.

זה רק נראה מתכון ארוך ומורכב אבל. תכלס הוא קל , פשוט וטעיםםםם ברמות היסטריות. בדוק!!!!

 

 

 

 

קרא עוד
מיני סברינות ריחניות וחלומיות
28/05/2018

מיני סברינות ריחניות וחלומיות

                                                 

 

מה שזכור לי מימי ילדותי הוא קינוח מתוק, עסיסי  מלא בסירופ טעים ואת מה שאני הכי זוכרת זה את הגודל!!!

היינו נכנסים לקונדטוריה ומבקשים סברינה היא הייתה נארזת בגודל מלא והופכת להיות קינוח משפחתי....surprise

את אותה הסברינה שידרגתי, הקטנתי והפכתי לקינוח שווה עין ולב. והטעם, הטעם חלומי ממש טעם של ילדות.

ים של מיני סברינות , עוברות הספגה בסירופ סוכר-תפוזים מעט שונה מהרגיל.

תנסו, תטעמו ולא תפסיקו לאכול. 

זהו קינוח נוסטלגי שיקצור הרבה מחמאות.

יאללה צאו לדרך

לבצק:

2 ביצים

50 גרם חלמון

40 גרם שמן

3 גרם שמרים יבשים

80 גרם מים

30 גרם סוכר לבן

10 גרם קמח לבן

לסירופ הסוכר והתפוזים:

40 גרם מיץ תפוזים

60 גרם מים

100 גרם סוכר לבן

אופן ההכנה:

  את כל החומרים שמים במעבד מזון עד שמתקבלת בלילה.

 מעבירים את הבלילה לשק זילוף ממתינים עד לתפיחת הבצק בשק זילוף.

 כשתפח, מזלפים לסיליקונים שמתאימים לסברינה קטנה.

 נותנים התפחה שנייה בערך כ10 דקות.

 אופים בחום של 200 מעלות כ 8 דקות.

 משחררים מהסיליקונים ומצננים.

 חותכים מעט מתחתית הסברינה.

 מביאים את הסירופ לרתיחה ומסירים מהאש. 

 מספיגים בסירופ הסוכר והתפוזים.

 ממלאים בקצפת ומגישים.

 

 

                                                     

קרא עוד
סוכריות הפתעה על מקל

סוכריות הפתעה על מקל

                                                                                                                            

סוכריות על מקל בדר"כ אינן  מתכון לבריאות......הן דביקות, מלאות סוכרים וצבעי מאכל. אני למזלי שי שלי שמלאו השבוע 3 שנים, לא אוהב סוכריות על מקל "רגילות "

הסוכריות שהוא אוהב, והוא בהחלט יודע מה לאהוב..., הן משובחות, עשירות בטעמים, טעימות-טעימות וכאלה שקשה להפסיק לאכול אותן.

כשרוצים באמת-באמת לפנק מכל הלב אז זה המכון כשאוהבים.

אז מה יש לנו על המקל ? :- 

סוכריית "יוגובו " - קינוח על בסיס יוגורט איכותי ,  קורנפלקס, גרנולה ושוקולד לבן.

סוכריית " קרמבו " - עם קורנפלקס מרוסק , שוקולד לבן , נוגט , ומרנג איטלקי.

סוכריית " טראפלס " -על בסיס גאנש שוקולד, פלפל שאטה ומעט אלכוהול.

 בקיצור, לא הסוכריות המוכרות לנו . אחלה קינוח נראה יפה ומעניין  טעים ומשובח.

יאללה תתחילו לפנק...לפנק...לפנק.......

תהנו. .. סוכריות לא בהכרח גורמות לחורים בשיניים.....

                                       

ולמתכונים:

המתכון ל "יוגובו " - (  הסוכריות הלבנות  )

לתחתית-

50 גרם קורנפלקס מרוסק

100 גרם שוקולד לבן

225 גרם גרנולה טחונה

112  גרם חמאה

60 גרם מחית נוגט

למרנג איטלקי ויוגורט-

250 גרם חלבון

200 גרם סירופ סוכר ( 120 מעלות )

185 גרם יוגורט

65 גרם סירופ אמרנה( מיץ דובדבנים )

 לציפוי-

230 גרם שוקולד לבן

12 גרם חמאת קקאו ( אם אין לכם חמאה אפשר רק עם השוקולד )

אופן ההכנה :

מתחילים בהכנת המלית :

ממיסים שוקולד לבן וחמאה . טוחנים קורנפלקס וגרנולה לפירורים.

מערבבים יחד את כל המרכיבים עד לקבלת מסה אחידה ויוצקים מעט לתבניות סיליקון.

אופן הכנת המרנג :

מרתיחים את הסירופ סוכר ( בערך 10 דקות ) . מקציפים את החלבונים במיקסר לקצף חזק ויציב , מוסיפים את הסירופ סוכר רותח וממשיכים להקציף כ-10 דקות.

מערבבים יוגורט וסירופ אמרנה ומקפלים למסה.

מעבירים לשק זילוף ומזלפים על תחתיות הגרנולה. מקפיאים עד להתייצבות מלאה.

אופן הכנת הציפוי:

מחלצים את הקינוחים מהסיליקונים. מעל בן מארי ממיסים שוקולד וחמאת קקאו. טובלים את ה " יוגובו " בזהירות בתערובת השוקולד ומנערים היטב.

מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומקפיאים.

                                                    

המתכון לקרמבו-   ( הסוכריות חום -בהיר )  

לתחתית-

200 גרם קורנפלקס מרוסק

100 גרם שוקולד לבן

100 גרם חמאה

350 גרם אבקת נוגט

למרנג-

250 גרם חלבון

250 גרם דבש

לציפוי-

225 גרם שוקולד מריר

50 גרם חמאת קקאו ( אם אין בנמצא חמאה ניתן להשתמש רק עם השוקולד )

אופן ההכנה:

 אופן הכנת התחתית:

ממיסים שוקולד וחמאה. טוחנים במעבד מזון יחד את כל החומרים למחית. משטחים בתבניות סיליקון ומצננים 10 דקות.

הכנת המרנג:

מביאים דבש לרתיחה. מקציפים במיקסר את החלבונים במהירות בינונית. מגבירים את המהירות וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף חזק ויציב.

תוך כדי ההקצפה מוסיפים את הדבש הרותח.וממשיכם בהקצפה עוד כ-10 דקות.

מסיימים בקיפול השוקולד לבן מומס. מעבירים למקפיא עד לקיפאון מוחלט.

אופן הכנת הציפוי:

מעל בן מארי ממיסים שוקולד מריר וחמאת קקאו לתערובת אחידה . מחלצים את הקרמבו מהסיליקון וטובלים אותו בתערובת השוקולד. מנערים קלות ומחזירים למקפיא.

                                                   

המתכון לטראפלס- ( הסוכריות חום -כהה )

250 גרם שמנת מתוקה

250 גרם שוקולד מריר

מעט משקה רום

גרגר פלםל אנגלי

1 עלה דפנה

 מעט פלפל שאטה.

אופן ההכנה :

מרתיחים את השמנת עם הרום והתבלינים . יוצקים את השמנת על השוקולד המריר דרך מסננת  ממתינים דקה וטורפים ביחד.

מוזגים לסיליקונים קטנים ומשאירים יממה בהקפאה.

                                                    

 

 

                

 

ואסיים בשיר מחמם ומנחם בדיוק כמו הסוכריות הנפלאות האלה שהן קולות הלב:

    

 

 

 

 

 

קרא עוד
נשנושי כרובית פיקנטיים בתנור

נשנושי כרובית פיקנטיים בתנור

                                   

אני מאוד אוהבת כרובית, מאוד. ואני מכינה אותה   בעיקר כפשטידה שהבן שלי מאוד אוהב.

הפעם במקום לטגן כדי לחסוך בקלוריות אפיתי בתנור. המצאתי לי מתכון לפי מה שנראה לי וזו התוצאה.

תוך כמה רגעים התחסלה הכרובית מהתבנית....ולא נשאר פרור או פרח להצלה.....:kiss

המנה מתאימה כתוספת לכל ארוחה חלבית או בשרית וגם  כנשנוש לצפייה במשחקי היורו, למשל, או כשמחפשים מה לקחת אוכל לבריכה ולים.

תהנו וקיץ צונן לכולנו.

המצרכים:

1 כרובית בינונית מופרדת לפרחים.

1 כוס פירורי לחם מוזהבים

1 ביצה

1 כפית חרדל

1 כפית אבקת שום

מעט שמן

מלח, פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

* מרתיחים מים מומלחים  בסיר וכשהם מגיעים לרתיחה מוסיפים את פרחי הכרובית

* מבשלים את הכרובית כ-7 דקות עד שהיא חצי מוכנה

*מערבבים את הביצה, השום,השמן ,  המלח והפלפל וטורפים קלות שלא יהיו גושים.

* שמים את הפירורי לחם בקערית נפרדת ומכינים את הכרובית: טובלים בקערית הבלילה ואח"כ בפירורי לחם ומסדרים בתבנית( כמו שעושים שניצל )

*אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות כ-25 דקות.

וזהו. הכרובית יוצאת שחומה, קריספית וטעימה מאוד.

            

                   

והנה שיר יפה לסיים בו את השבוע.אם כבר דיברנו על בריכה וים אז הנה הלהיט של הקיץ  ה "Azonto" ריקוד חדש שיחליף את כל ה"אגדו" שהכרתם עד עכשו ושעוד ילמדו אותו בחוגי ריקוד השונים.

 שלא יתפסו אותכם לא מוכנים, וחבל על כל מילה נוספת  הגבירו את הרמקולים כנסו ותהנו. ויש בהחלט ממה.

קרא עוד
12345
ברוכים הבאים- Welcom
גולשים באתר - שיווק באינטנרט
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dafna345 אלא אם צויין אחרת